Citace:
Původně odeslal mejla
Kdyz uz je tu takovahle debata,tak se taky zeptam: Pri reklamaci platim tedy dopravny k prodejci a on cestu ke me?/mysleno pri pouziti sluzeb nasi Posty
Ptam se proto,ze pri me reklamaci u CC mi byl zapocitan vzdy poplatek v hodnote 100Kc,takze sem platil dopravne tam, i dopravne zpet-a to byl poplatek mensi nez 100Kc
Pri uznani reklamace mas narok na VESKERE naklady = kompletni postovne = neplatis NIC, respektive prodejce je ti poviinen a pozadani a po vycisleni a dolozeni nakladu tyto proplatit.
kua lidi, je to tu aspon 100x!
Citace:
Původně odeslal Radim Štěpanec
Citace:
Původně odeslal Marty
Radim: a jak bys resil to, kdyz by te nekdo pozadal o zaplaceni casti pausalu za net treba? jak napsal jezevec. dle OZ to tak asi ma byt a ty bys to mel zaplatit ne?
Ja nevim. Tam je to pravnicky vyklad - reklamace komponenty mu nebrani pouzivat net. Muze napojit jiny komp. atd. Ostatne pausal se plati, abys " mohl " pouzivat internet, ne ze ho musis pouzivat
Kdyz nemam ramet a nefunguje mi kvuli tomu PC tak muzu pouzivat net? Ano, ale potrebuju na to to PC = bud potrebuju pujcit tu ramet od prodejce nebo nekde jinde nebo si muzu jinde pujcit cele jine PC, samozrejme za trzni najem. Nebo mi snad doporucis jako prodejce nekoho, kdo mi to pujci zdarma? Samozrejme jsem te na to predem upozornil = dal jsem ti jako prodejci moznost zabranit skode = udelal jsem pro to maximum.
Takze v pripade soudu se bude podle me pozusovat to, jestli bylo levnejsi nepouzivat net nebo si pronajmout ten HW ale skoda tu je tak jako tak. Samo ze kdyby ten inet stal 500 a najem toho HW 50 000, tak soud asi neuzna, ze najmem HW jsem zabranil skode, ale kdyz to bude opacne a ja si teda za 500 pronajmul ten HW, tak sem zabranil podstatne vetsi skode a je na prodejci aby mi naklady s tim spojeny uhradil, protoze to mel udelat on. V pripade srovnatelnych nakladu je asi jedno, jestli si pronajmu HW za 500 nebo budu chtit 500 za nepouzitej net.
A to nemluvim o tom, ze treba jako podnikateli mi muze vzniknou prokazatelna a celkem vysoka skoda - napr. PC ridi CNC, tyden nejela vyroba kvuli vadne pameti v reklamaci, prodejce odmitl zapujcku a jinde (obesel jsem treba vsechny prodejce v okoli a mam to piseme) mi nejsou ochotni to ani pronajmout. Takze jsem se prokazatelne snazil te skode zabranit, ale neslo to = prodejce bude platit (samo ze nejspis se bude nejdriv soudit = naklady jeste podstatne vylezou nahoru).
A to jeste pokud vim je dokonce mozne si komponentu koupit, pokud neni mozny najem, pripadne by stal srovnatelnou casku a opet pozadavat nahradu na prodejci.
Jo, ja bych prodavat (jako firma) dneska nesel, protoze zakos, kterej tohle vsechno zna a neboji se klido soudit, vpodstate nemuze prohrat. Prodejce vzdycky vyjde levejs zaplatit par stovek nez se soudit.
Mimochodem, pokud vim proti vetsim skodam se da pojistit, ale i tej pojistovne musite prokazat, zeste tu ramet, kvuli ktery vybout ten Temelin opravdu nemeli ;D