Vodni kamen ve vodnikovi - bacha na to!
Tak jsem po trech mesicich rozebral okruh i bloky ... a cekalo me nemile prekvapko. Mel jsem celou dobu otevreny okruh, jednou nebo dvakrat, mozna trikrat, jsem menil vodu a jednou jsem to nechal vycistit savem.
a ..
no, nazor si udelejte sami.
http://overclocking.myslenka.net/vod...t/P4300055.jpg
http://overclocking.myslenka.net/vod...t/P4300056.jpg
http://overclocking.myslenka.net/vod...t/P4300058.jpg
Blok na CPU se mi rozebrat nepodarilo (moc utazeny sroubky) ale mozna je to dobre ;D
Co vy ostatni vodnikari, pouzivate Calgon? :lol:
mne ted v kejsu spokojene sumi vetracky :P
Re: Vodni kamen ve vodnikovi - bacha na to!
A co proti riasam :confused:
Nech je to hlavne netoxicke ... teda nieco do bazenov ma napadlo ale neviem ci je to ono .. :rolleyes:
Citace:
Původně odeslal Sharker
A co proti riasam :confused:
Nech je to hlavne netoxicke ... teda nieco do bazenov ma napadlo ale neviem ci je to ono .. :rolleyes:
Proti riasam napríklad jar - ja som jej tam nalial za štamprlu a riasy ešte neboli... Ale určite je hafo takých prípravkov a niekoľkokrát sa to aj tu riešilo...
Citace:
Původně odeslal LtK
Proti riasam napríklad jar - ja som jej tam nalial za štamprlu a riasy ešte neboli... Ale určite je hafo takých prípravkov a niekoľkokrát sa to aj tu riešilo...
no ja jsem driv nekde cetl, ze JAr neni dobry tam lit, protoze strasne peni
ja teda nechapu, jak se vam tam muzou tvorit rasy??:???:
pouzivam destilovanou vodu a nikdy jsem tento problem nemel
ani s vodnim kamenem
a nemyslim si, ze bych mel nejakej zazracnej okruh, ze zrovna u me se nic nevyskytuje
nemas, jen tam mas med, takze se ti rasy netvori...
Copy that! Ja som rozoberal okruh po roku a na blokoch iba jemny vodny kamen, to iste aj na cerpadle. Noc v octe a vsetko bolo prec. Hadice uz nie su take cire ako na zaciatku, ale o riasach ani chyru ani slychu. A to som tam prveho pol roka daval vodu z vodovodu.
na rasy se pridava isopropyl alkohol (isopropanol), v drogerii litr asi za 140,-. 1:10 (isopropanol : voda) by melo stacit. tohle myslim vzdycky radil "trodas" (vyrabel ty ceske plexi superexpanzky). pouzivam to zatim jen chvili tak nemuzu rict z vlastni zkusenosti jak moc velky efekt to ma, jedu na demi (demineralizovana destilka) a pul roku bylo ok. medeny okruh.
Citace:
Původně odeslal Jackin
na rasy se pridava isopropyl alkohol (isopropanol), v drogerii litr asi za 140,-. 1:10 (isopropanol : voda) by melo stacit. tohle myslim vzdycky radil "trodas" (vyrabel ty ceske plexi superexpanzky). pouzivam to zatim jen chvili tak nemuzu rict z vlastni zkusenosti jak moc velky efekt to ma, jedu na demi (demineralizovana destilka) a pul roku bylo ok. medeny okruh.
Uv farba je pre riasy pozehnanie. Dokedy som pokusne nedal uv farbu nist som tam nemal. Teda aj ked mal tak na galaxiho bloku to nebolo poznat a usadzalo sa to za tie 2 roky v radiatore. Po pridani viscool bloku nastal sok pretoze jeho velmi jemne rebrovanie posobi ako filter a zachyti temer vsetko co tade ide no a vo vysledku sa potom wb upcha. :mad:
Citace:
Původně odeslal Sharker
Uv farba je pre riasy pozehnanie. Dokedy som pokusne nedal uv farbu nist som tam nemal. Teda aj ked mal tak na galaxiho bloku to nebolo poznat a usadzalo sa to za tie 2 roky v radiatore. Po pridani viscool bloku nastal sok pretoze jeho velmi jemne rebrovanie posobi ako filter a zachyti temer vsetko co tade ide no a vo vysledku sa potom wb upcha. :mad:
proto ti kazdej doporuci, ze do okruhu se ma lit jenom cista destilovana voda!
zadny sracky(UV farby, fixky a dalsi ,,zlepsovaky,,) tam opravdu nelit!!
presne tak, jenom cistou destilovanou vodu (jak rikam nejlepe demi - alespon casem nemusis resit vodni kamen), popripade trocha toho isopopanol alkecu (hlavne ne slivovicu a uz vubec ne do sebe kdyz to montujete po vecerech do kejsu). S ostatnim jsou jenom dalsi problemy.
No mam taky mensi problem s bordelem ve vodnikovi. Na tesneni pouzivam teflonovy tmel, ale nejak jsem na zacatku neodhadl mnozstvi a ted mi po okruhu litaji tisice malinkatejch "vlocek" tohoto tmelu. Premyslel jsem o tom, ze bych nekam dal nejaky filtr, ale fakt netusim jakej.. Doporucite neco??
Citace:
Původně odeslal
pre.vit
No mam taky mensi problem s bordelem ve vodnikovi. Na tesneni pouzivam teflonovy tmel, ale nejak jsem na zacatku neodhadl mnozstvi a ted mi po okruhu litaji tisice malinkatejch "vlocek" tohoto tmelu. Premyslel jsem o tom, ze bych nekam dal nejaky filtr, ale fakt netusim jakej.. Doporucite neco??
a co takhle proplachnout celej okruh a dat ten bordel pryc?
jako davat si do okruhu filtr, to uz je fakt trosku moc
navic nevim, co by potom delalo cerpadlo!
myslim ze by zacalo delat docela bordel
Rozhodně, vylejt sajrajt s vločkama, propláchnout a nalejt čistou destilku. Nedávej tam žádnej filtr...
No tak to vodnik tak trosku vyresil za me.. Vetsina toho tmelu se prichytila na bok expanzky a jde dolu jen hodne spatne... Hadicky vypadaji docela ciste, ale stejne jsem pro jistotu kompletne vymenil vodu... Diky bohu za eheima 1046 a jeho vlastnosti byt jak prutokove tak ponorne cerpadlo...:)