tak panove co rikate ne EPOX desku pro p4ku> http://www.czechcomputer.cz/inshop/s...23706&level=54
porovnejte s ASUSEM P4PE a je to jednoznacny..
Printable View
tak panove co rikate ne EPOX desku pro p4ku> http://www.czechcomputer.cz/inshop/s...23706&level=54
porovnejte s ASUSEM P4PE a je to jednoznacny..
Jo jo cena-výkon jasne nad ASUSEM vede...po novym roce do ní jdu.. :roll: nedopuručil by mi někdo jaký do ní nejlepší paměti??? chtěl bych 512 333....max. bych do ní dal 6000,-
honzak: parádní deska,hned bych jí měnil :)
Je i lehčí verze Asus P4PE za 5147,- s DPH
http://www.czechcomputer.cz/inshop/s...23479&level=54
ja vim ale je dost "osekaná"....ten EPOX má všechno co ASUS za cca 5500,- u CC
všechno nemá,Serial ATA nejde jako RAID a síťovka je horší,jinak stejné :) ale tak plná verze stojí už jenom 7 Tisíc Kč,to není zase tak rozdíl,já tu desku měl ještě za 8 Tisíc Kč :)
no myslim že ta síťovka 10/100Mb/s Fast Ethernet mi na kabel stačí jedu na 4Mb/s :wink: a SATA disk zatim žádnej nemam natož abych je zapojoval do RAIDu :lol:
jasně,ale jenom jsem říkal rozdíl mezi těma deskama :) navíc má Asus od Intervideo programy,na ripování,střihání,přehrávání dvd filmů :)
jj...stejně to ještě zvážim hlavně mě zarazilo co jsem tady někde na foru čet o EPOXu a nekompatibilitě s pamětma OCZ do který asi pudu...ale to bylo asi chipsetem..?? :o
jj,tuším že to bylo čipsetem,s Intel 845PE to problémy nemá,aspoň né OCZ,nevím jak Epox,ale tak snad to bude v pohodě,kdyžtak se zeptej support Epoxu.
s OCZ pohodka - mam DDR 400 a jednou mi na 410 2-6-2-2 a sly by klidne jeste vejs...
mimochodem jestli ma nekdo z vas tu desku co mate za BIOS??? ja si nahral novej C04 a teplota na procu mi stoupla asi o 3 stupne a bylo to celkove nestabilni???!!! tak jakej mate vy?
to jsi ale musel pretaktovat procák aby ti ty pameti jely 400 ne????
2susman: ???????? no jasne ze jo ;D
susman : jojo,má frekvenci sběrnice tipuju na 150,pokud má paměti na 400 Mhz :)
na takovýhle pretaktování stačí original chladic od intelu nebo je potreba neco lepsího????
myslím že by mohl stačit,není třeba totiž zvedat voltáž.
4susman: nemas nejakou haluz v popisu?
"Abit ST6-R Intel PIII 1GHz/133MHz COOLER Titan TTC-D5TB(TC) 2xSDRAM KINGMAX 512MB PC 133" ???
pokud vim, tak i815EP podporuje max 512MB RAM, ne? :o
2 gl_st0rm: jo jo chybka se vloudí samosebou že to mělo bejt 2x256.....dík za upozornění už sem to opravil
v poho, neni zac... ;DCitace:
Původně odeslal susman
Jo tadle deska je v pohode, akorat se lisi v ukazovany FSB s WCPUIDem, ten ukazuje 16x204 a deska 181x18.3(to je spravne) ;D
to je to posledni, co by mi vadili... co na to CPU-z? www.cpuid.comCitace:
Původně odeslal Fila
Uz je to v pohode, stahnul jsem novej WCPUid a uz to hazi v pohode 16x181 8)
Dost blbej dotaz: sviti ten vetrak na chipsetu, pokud jo tak jakou barvou ??? v manualu je u toho napsano nejaky magic light :)
sviti - modre
Kámošovi jsem s touhle deskou stavěl komp a je fakt hodně krutá. Jenom měl asi nějaký první vydání, protože nemá ten krásně modrej fan :(
ohledně modryho vetracku na cipsetu -> ja mam sice 8K9A2+, ale ten měl jen pasiv bez větráčku
je možný, že ABI (dovozce Epoxů) nakoupil levnější verze bez toho magic lightu
tak se nabízí otázka - jak jsou na tom ostatní majitelé novějších Epoxů?
2 BDs: Jak to myslíš hodne krutá??? ???
hele ja mam Rev 1.0 a ten FAN na NB je normalne pruhledej a modre svitici takze nevim. na krabici byla takova nalepka Magic Light - vypada to podobne jako znak BMW ;D ;D ;D
Prostě namakaná, na první pohled po všech stránkách dokonalá. Jenom sem už neměl čas na to abych mu to nějak poladil, ale až se k tomu dostanu, myslim, že ten Epox mi v overclockingu nebude klást odpor, spis naopak 8)Citace:
Původně odeslal susman
2DC: Co ja jsem koukal, tak Magic light fan maji jenom 4PEA+ a 4GEA+ ;D , zato treba RDA+ ma hezkej pasiv :)
Jinak mam tu desku koupenou asi pred mesicem z CC a nadherne modre svitici vetracek mam 8)
2Fila: na webu co byly recenze 8K9A2+ tak s Blue-light fanem, ale je to optional(volitelné) vybavení, takže asi někdy s, někdy bez
BTW pro mě by to stejně nemělo význam, jelikož jsem na ní, hned druhej den co jsem tu desku měl, přidělal 5x větší pasiv ;D
stejne je ten vetracek na hovno! az sezenu peknej pasiv tak ho hned davam pryc!!!!
Na jakou maximalni stabilni FSB se nekdo z vás dostal? Já mám totiž vodníka s peltierem 100W. A kvůli desce SIS 645 E MAX2 L která neumí při vyšších fsb nad 140 nastavit správně clk PCI a AGP. Tak zvažuju že si koupím toho EPOXE.
myslim ze zalezi spis na chlazeni-procaku-pametech nez na desce. Epox je podle me na vysoke FSB delanej ;D ;D ;D
Myslim ze chlazenim to neni, protoze pokud jsem měl jenom s vodníkem 28 stupnu celsia, a slo to na 2,5 GHz pri 1,55V. A tedka s peltierem a vodnikem -6stupnu celsia napeti muzu zvedat az na 1,8 V a max frekvence stabilni je porad 2,5 GHz. Tak se mi to fakt nezda.Je sice hezke ze je epox dobrej na zmenu na vysoke FSB ale zajimalo by mne kolik je to vysoke, muzi s nim na FSB 166 aby se nerozsypal :-) Je sice fakt ze mi na desce pisou ze zvladne fsb do 200MHz, ale asi zapomneli na to ze PCI musi mit taky nejakou standardni hodnotu :-)
hele ja se taky nedostanu nad nejaky 2.97 i kdyz system na to predpoklady ma. jednoduse uz proste nestiha procak - a tak stejne je to asi u tebe. at dam voltaz kolik chcu tak stejne kdyz to zvednu o 1Mhz tak se to posere. a deskou to neni!
jo a na Epoxu muzou zustavat PCI a AGP porad ne defaultnich hodnotach takze no problem 8)
2neo: hele odkud mas ten peltier? hod mi sem please nejaky odkaz.
má ho ode mě a já ho měl od Johnnyho, kterej je dovážel...
a ted odkaz by nebyl?
Skoda ze odkaz neni, proste ho DC prodaval tak jsem ho nahodou koupil. Jo ale tedka se mi spalil jeden zdroj co jsem mel na pelta, tak ho mam zaply pres odpory na zdroj v PC. Pelt jede na 30 procent. Nevite nahodou nekdo jak to mam napajet? PC neutahne, trafo je velke.