jak je to s taktováním a výkonem při ON/OFF HyperThreadingu ve hrách a v práci (konkrétně java)...?
Printable View
jak je to s taktováním a výkonem při ON/OFF HyperThreadingu ve hrách a v práci (konkrétně java)...?
taktovani: www.cpudatabase.com :-)
ad vykon: http://www.tomshardware.com/cpu/20021202/index.html
http://www.tomshardware.com/cpu/20021114/index.html
http://www.tomshardware.com/cpu/20030210/index.html
http://www.tomshardware.com/cpu/20021227/index.html
http://www.tomshardware.com/game/20021228/index.html
hooh takovejch odkazů...čekal jsem spíš osobní zkušenosti a s jakejma deskama atd...:) ale díky
osobni zkusenost s 3.06 nemam, taxi pockej na ostatni :-)
ale taktit by mel jit celkem pekne, klidne i 3.4+
jo a HT bych si byt tebou nechal zaply, pokles vykonu ve hrach je skoro 0 (pokud na to jsou delany tak to samozrejme je rychlejsi), ale pri bezny praci je to ht znat.
podle toho cpudatabase.com se jim to podařilo dát až někde na 4200...:) ale já počítám s vodníkem 100W na 42° uchladí (má ho teď ten týpek co má durona 1400@2700 - snad mi ho prodá) a s tím by to mohlo dát aspoň 3.8 ne?:)Citace:
Původně odeslal LookAS
no ja mam 3.06HT ale taktit sa ju moc neskusal, nechce sa mi kym na to neslahnem vodu ... on/off HT je skoro hovno rozdiel inak s HT by to malo o trosicku viacej piect ... overclock na 3,8 je mozny imho len so steppingom D1 na ktorom sa robili aj 800fsb procaky (ja mam asi C1 lebo mam starucky kus), inak vykonovo to nebude nic extra ani po tom overclocku lebo fsb ostane sakra nizko kvoli nasobicu, btw mne to kludne postne na 3,6 ale uz sa mu nechce moc bootovat ;D
MC
3.6 ti to dá s default vcore? zvyšuj...:) ale já budu mít vodníka...kdybych s tím dal 4GHz byl bych štastnus totalus:)Citace:
Původně odeslal MadCap
no pri defaulte asi tazko a mne rozhodne nemusis radit o tom ako sa taktuju p4ky ;) ja sa voltaze nebojim az na to ze tento procak neni moj takze ho zase nechcem trapit ..
MC
já ti neradil já tě nabádal:) ale 4GHz bych při vyšších voltech dal ne?:)Citace:
Původně odeslal MadCap
imho ani nahodou .. je to skoro na 100pro stepping jadra ktore to jakziv nemoze dat .. (C1)
MC
ani s vodníčkem...a 1.7V?:)Citace:
Původně odeslal MadCap
ani s 1.75 ale skusim to snad do konca tyzdna :)
MC
Spojeni "Strop architektury" pripadne s Madcapovym chlazenim pojem "Duty Cycles" Ti asi nic nerika.....Citace:
Původně odeslal Likedi
to říká...ale...no uvidíme.Citace:
Původně odeslal Dawe
btw podla cpudatabase.com je tych 3.6 strop ked nemrazis .. 155fsb .. slabota ..
MC
Ja ho mam uz dost dlouho.. Ted mi jde na def. pri 1,5V idle - 32°C a full load (prime 2,5h) 52°C :-( na chlazeni je narocny, ale ja na nem mam Z7000AlCu na 1400ot/min.. PRoto tak hodne....
OC: Sel mi na 3375 mhz pri 1,575V, pak nestihaly pameti... Vic sem nezkousel, nic jinyho doma nemam..
Co má pořád každý s těma 4 Ghz ??? Tady na 4u to nedal nikdo, nebo se pletu ???
ja o nikom neviem (samozrejme ze sa bavime o stable benchovatelnej frekvencii) na pct maju zevraj 3,2 na 4 pri 1,85 :lol: co je bez chillovania kandidat na duty cycles ;D
MC
alebo skor na kremikove nebo .. no nechajme sa prekvapit tym testom vodnikov
hmm takže myslíte radši 3.06HT za 4500,- nebo 2.8 za 3600?
no z tehle dvou ber asi tu 2.8, dostanes se s ni pravdepodobne taky na minimalne 3.3g ale budes mit vetsi fsb.
jasný ale ta 3.06HT má zase HT a to je na práci lepší...nemůžu se rozhodnout a money na to mám...navíc 3.06 dostanu vejš...:)
Stejně se evidentně rozhodneš pro 3.06, tak co ;D HT moc nepomůže, ale když si ho nepořídíš, budeš to chtít zkusit a bude Tě to štvát, nemám pravdu ??? :lol:Citace:
Původně odeslal Likedi
to rozhodně ne, v mým věku je ten finanční rozdíl dost markantní a nechci jen tak vyhodit prachy. HT v normální práci ve winech jsem slyšel hodně pomáhá...ale ve chvílích kdy se procesor má věnovat celý něčemu tak zpomaluje...co je na tom pravdy?Citace:
Původně odeslal jan555
Osobně mám dojem, že HT pomůže hlavně při videu a zvuku. Nevím, co přesně rozumíš pod "normální prací ve winech" - já office, web, dc ;D , winamp, atd. - a tam nepozoruju rozdíly (jak bych mohl - copak poznám, jestli startuje word o 0,05 sekundy rychlejc?). Já to nepoznám ani ve photoshopu, samozřejmě proto, že pracuju s malými objemy dat ...Citace:
Původně odeslal Likedi
V tomhle Ti já neporadím - pro mě je viditelný přínos HT prakticky nula nula nic ...
fajn tak to asi vezmu tu 2.8...nebo LookAS mi něco nabízel...uvidíme. jinak, jaký ty máš OC u toho CPU?Citace:
Původně odeslal jan555
fajn tak to asi vezmu tu 2.8...nebo LookAS mi něco nabízel...uvidíme. jinak, jaký ty máš OC u toho CPU?[/quote]
Tohle si já na triko neberu :oops: - projeď si testy, atd., nebudu nikomu doporučovat nic, co sám nemůžu dobře posoudit :!:
Moje CPU - max. cca 3,75-3,8 GHz při 1,575V (větší voltáž už nepomáhá, nejvíc jsem zkoušel 1,65V a ani o chlup víc), teď jedu na 3,45GHz, ale už jsem podvoltoval na 1,475 real 8-)
a ty jedeš na vzduchu a 3.8GHz dáš...při 4GHz by to dávalo přes 100W a to vodníkem uchladím...totiž tímhle vodníkem...takže kdybych měl nějaký superpaměti a skvělou desku...který desky jsou nejlepší na taktování? hodně se mi líbí Gigabyte GA-8KNXP - Intel 875P http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=24428 ale ty 4GHz bych moooc chtěl...:)Citace:
Původně odeslal jan555
Vždyť jsem to říkal - s nejvyšší pravděpodobností nedáš - já na tom nejedu neustále, protože to za a) nepotřebuju, za b) to trochu hřeje, za c) nemám na to paměti (synchro), za d) potřebuju rock-stable 24/7 ... Mě prostě ten procík na víc ani nepostne - nikdy :!:Citace:
Původně odeslal Likedi
K mobo - pokud nepotřebuješ featury KNXP, tak si kup to, co mám já (pozor, musí to být Rev. 2.0) - je to ta samá deska (jen o "něco" levnější ;D ), navíc o chlup rychlejší a prakticky absolutně bezporuchová - obojí zřejmě na vrub absence dodatečných zařízení. Jinak pokud mám správné informace, tak se ke KNXP ani KNXP Ultra už nějakou dobu nedodává DPS modul (kdyby se Ti líbil), ale to chce ověřit ... Jinak všechny tyhle desky jsou extrémně stabilní a bezproblémové :!: (s tou poruchovostí, atd. vycházím z informací produkťáků od ELAPu - ti o tom něco "málo" vědí :wink: )
EDIT: Ještě něco - jediný, co mě na těchhle deskách štve, je, že nemají clear cmos jumper, nebo DIP :arrow: vyndání baterky to jistí ...
jasný já neříkám, že bych to potřeboval ale představ si jak bych měl v podpisu @4GHz třeba jako první na 4u ne? :-) každopádně Gigabyte neznám, jedu na MSI ale podle lidí co "něco málo" věděj je GB nejlepší volba...ta tvoje stojí kolik?...kouknu CCCitace:
Vždyť jsem to říkal - s nejvyšší pravděpodobností nedáš - já na tom nejedu neustále, protože to za a) nepotřebuju, za b) to trochu hřeje, za c) nemám na to paměti (synchro), za d) potřebuju rock-stable 24/7 ... Mě prostě ten procík na víc ani nepostne - nikdy :!:
K mobo - pokud nepotřebuješ featury KNXP, tak si kup to, co mám já (pozor, musí to být Rev. 2.0) - je to ta samá deska (jen o "něco" levnější ;D ), navíc o chlup rychlejší a prakticky absolutně bezporuchová - obojí zřejmě na vrub absence dodatečných zařízení. Jinak pokud mám správné informace, tak se ke KNXP ani KNXP Ultra už nějakou dobu nedodává DPS modul (kdyby se Ti líbil), ale to chce ověřit ... Jinak všechny tyhle desky jsou extrémně stabilní a bezproblémové :!: (s tou poruchovostí, atd. vycházím z informací produkťáků od ELAPu - ti o tom něco "málo" vědí :wink: )
EDIT: Ještě něco - jediný, co mě na těchhle deskách štve, je, že nemají clear cmos jumper, nebo DIP :arrow: vyndání baterky to jistí ...
Sorry, ale kolik Ti je? ;D I když Ti to dá, pojedeš na 4 GHz ??? Asi těžko, taky nemám v podpisu 3,75 GHz ;DCitace:
Původně odeslal Likedi
GB nejsou obecně nejrychlejší desky (i když tahle řada je jedna z nejrychlejších na i875), ale nejstabilnější a nejmíň problémový to většinou jo - navíc super zpracovaný, atd. :arrow: volba hlavou. Na OC ale asi existují lepší desky, osobně už ale nic jinýho než GB nechci ...
IK1100 je o dost levnější - ale v CC myslím nemají Rev. 2.0 - zeptej se, možná to mají jen špatně na webu, já kupuju GB v Elapu ...
LookAS mi říkal, že máš 3.0C -> 800FSB...tenhle thread je o 3.06HT tzn 133*23=3060MHz a 133*4=533FSB...:) ale to nevadí...pokuď budu kupovat new desku tak GB a asi ten tvůj...není tak špatnej co jsem koukal:)
btw: je mi 14:)
Já vím, o čem je tenhle thread :!: :lol: Proto pochop, že pravděpodobnost, že se podíváš na 4 GHz je imho více-méně žádná ...Citace:
Původně odeslal Likedi
Jinak ten board je fakt dobrej, kdybys něco potřeboval vědět :arrow: SZ :wink:
jj fajn a jak to teda je, povídáš o 3.06/533 nebo o 3/800
na vysoke OC NW sa najviac hodia ASUSY alebo ABITY .. abity skor koli svojim vacsim unmodded napetiam a hodne predimenzovanemu napajaniu, pri vmodoch tie napetia niesu problem ani u asusu ale to napajanie je vyhoda ... btw tie 4giga nedas pokial nebudes tu vodu masivne chladit alebo skor mrazit a zaroven musis mat aj dobry "kousek" procesoru, pameti .... good luck :)
Zkus projet ten thread ještě jednou ... Btw: o "Tvém" cpu můžu mluvit asi těžko, každý kus je jiný, jen říkám, že 3.06/533 s největší pravděpodobností na 4 GHz nedáš, toť vše ... (a rozhodně si "B" a "C" nepletu ;D ) HT je na všech stejný, alespoň mám zato, tam rozdíly nejsou ...Citace:
Původně odeslal Likedi
takže rozhodnuto: bude to pIVo 3GHz/800FSB...a budu ho mít za 4100,- to je good ne? jinak vodník bude až se mi ozve wpkill3er takže...:) pak se těšte asi časem koupím toho GB a 4GHz snad dám...hmm uvidíme...kdyžtak prodám a koupím pivo 3.6 a pak dám:)
Zajímavé řešení :lol: Ta cena je dost good ani tak bych 4 GHz nečekal, ale zvyšuješ si šance :wink:Citace:
Původně odeslal Likedi
cena je moc pěkná, ale mám jen záruku na odzkoušení a je to bez chladiče:)Citace:
Původně odeslal jan555
no pivo 3.6 nekupis .. koncia na 3.4 :)
ted sem mu to prec icq vysvetlil :-)Citace:
Původně odeslal SajmoN
nevadzi než se rozhoupu bude 3.8Ghz:)))))))
mne taky ;DCitace:
Původně odeslal Likedi
ja si ted budu kupovat PIV 3,4 NW (od Dorta za 9k, zitra by mi mel dojit). mu dal 3,87GHz s BOXem, potom napisu kolik da mne.. budu taky kupovat wodnika, ale zatim na nej nemam prachy, ale az neco schrastim, tak ho koupimCitace:
Původně odeslal Likedi
jj, ja ted mam tu ABITku viz. podpis a je dost good, ma mazane moznosti napeti (pameti max. 3,3V 8-) ), ale ja ji necham do web serveru (kam pujde vetsi cast mojeho stavajiciho kompu, budu to mit potom i jako zalozni PC, kdybych na tom novem neco po*ral :wink: ) a uz sem si koupil novou ASUS P4C800-E DLX, tak jsem na ni zvedavy.. btw, ten pasiv na NB asi nahradim taky blokem, protoze neverim tomu, ze to takovy jeden maly pasivek dokaze poradne uchladit..Citace:
Původně odeslal SajmoN
jeste uvidim, jak rychle stihnu sehnat prachy (podle toho, jak rychle se domluvim s klientama... btw, nechtel by nekdo udelat web? ;D ) i na pameti a jne malickosti (skrin, atd.), ale prvni budu kupovat rozhodne vodnika, zatim ten komp rozjedu aspon na stole..
btw, nenasel by se tu nekdo, kdo ma doma nevyuzity nejaky prumerny chladic na PIVo, ktery by zvladl i tech 3,4GHz (bez OC)? potreboval bych ho, abych to mohl provizorne rozjet.. na vymenu nabizim nerozbaleny AC Copper Silent 2..
viz. http://oc4um.murder.cz/viewtopic.php?t=54821
ten chladič by se mi hodil taky, vodníka budu taky kupovat ale 9k na 3.4 nemám. spíš jsem teď dostal nabídku na 2.8 prescotta za 3800,- tak ještě přemejšlím jestli by nešel lépe taktovat...:)