Dnes mi prisel konecne balicek z USA a jsem hrdym vlastnikem Daytona AGP
Printable View
Dnes mi prisel konecne balicek z USA a jsem hrdym vlastnikem Daytona AGP
no tak to hned udelej testiky atd :wink:Citace:
Původně odeslal vykupitel
Udelej par fotek :) krabice kni aasi neni co :( A otestuj to v linuxu jak to chodi :)) a okolik je horsi-lepsi oproti win
No krabice k tomu neni :-) Jinak v linuxu nechodi vubec protoze ji tdfx driver vubec nezna! Musely by se udelat do nej zmeny.Mozna ukecam Daniela aby to tam dodelal. Zajimave je ze ve woknech to chodi pouze s X3dfx driverem 1.07.01 s AM3.0 ani nahodou.Kazdopadne 3dmark01 probeh s lepsim vysledkem nez s V4.
:eek: :eek: ;D ;D Jako vždy Vykupitel vede :mweheh: ... :drool:Citace:
Tak konečně tady! :-)
Daytona výkonnější, než Voodoo 4? To běží na vyšším taktu (200MHz ?). Podle výsledků testů (jediných testů Dat. vs. V4, které se mi povedlo sehnat) by na stejný frekvenci výkonnější být neměla.
Pokud máš opravdu 200MHz verzi, tak jsi první člověk, kterému se jí podařilo sehnat a kterého znám.
Gratuluju!
NO 200MHz verzi opravdu nemam.Je uplne bez pasivu,proste jen odhaleny cip,fascinuje me ze po dvouhodinovem pareni na nem udrzim tak 2 sekundy prst ;D
Podle me je to 143MHz verze.Jen neni pretaktovavaci utilita k dispozici.Poptal jsem koolsmokyho pro update :wink:
2vykupitel: A má TV-Out? Kolik má fillrate?
TV-out ma.Funguje nastavovani normalne v 3dfx tools.
Gratukuji Vykupiteli :wink: ,doufám,že uděláš nějaké testy (pokud to tedy pude).Přeji hodně zdaru :!:
Tak to je skvělí, že jí už máš. Už se těším na nějaký testy. A kolik má paměťovou propustnost? ta by měla být stejná jak u Voodoo 4 viď?
166X128/8=166X2X64/8
Určitě skvělá karta.
Jo a vykupiteli, kolik karet je na světě víc, Daytony nebo V5 6000?
No podle mne je více V5 6000.....daytona nikdy oficiálně nevyšla ???
No za pametova propustnost by mela byt stejna.Jen defaultne bezi na 143MHz.Vic je V56k, protoze sli uz do preprodukce,takze je jich tak 200-300 ks. Dayton je par kusu,tak 10-20. Vystridali se na nich 2 inzenyri.Poslednim byl Hank Semenec,kteremu se podarilo z PCI verze vyzdimat 270MHz.Coz se na te verzi kterou mam tezko podari,protoze tam jsou 6ns pameti,ale Hank rikal,ze mi sezene 4ns pameti a zkusime taktit.Cipu VSA-101 mu jeden kolega par zachranil takze ma jeste zasobu,kdyby nahodou shorel :wink:
Nejak si nemuzu najit cas ji vyfotit i poradne otestovat.Tak snad pres vykend.
Co takhle aby zkusil Hank přehodin VSA-100 za VSA-101 na V5 6000 ???
To Katoo:
good idea, but:
otázka zní zdali VSA-101 tolik ještě je a zda to není škoda,
v navrhování grafických karet se nevyznám ale daytona je AGP4x a voodoo5 6k AGP 2x nemůže v tom být problém???
Pokud ne tak by bylo lepší zkusit to na V4?
Ale stejně si myslím že zaměnitelné jsou jenom na své desce...tzn. na daytona PCB, musí tam být rozdíly v architektuře atp.
Daytona,čili VSA-101 je skoro zcela identická jako VSA-100 (V5 5500 atd.. ),AGP4x je i VSA-100,tak i Daytona (VSA-101).Problém by však mohl nastat při pájení,jelikož VSA-101 je o něco menší,ale to už Hank sám dobře ví :-)Citace:
Původně odeslal oblak
Ok, takže VSA 100 a VSA 101 je AGP 4x...
grafické čipy VSA100 a VSA 101 podporují AGP 4x.....já jsem si vždycky myslel že karty voodoo s podporou AGP4x(1,5V) nejsou všechny ale jenom malé množství a jsou velmi vzácné...
dyt uz Riva tnt2 mela agp4x...a v5 co vysla dyl po ni by mely mit jen 2x ??? :arrow: to nedava smysl :-)
No predelat V56k na VSA-101 je blbost protoze ma uplne jinak piny a DDR pameti.PCB by bylo uplne jine.Myslim,ze se snad ani neplanovala verze V56k s VSA-101.
Jinak jich ma Hank jeste dost takze se muze z vesela smazit :wink:
hod naky ty testiky
No ja se pokousim si na to udelat cas.Jen mam ted dost prace s rozchazenim herny na linuxu.ATI a jejich drivery s kombinaci 2.6.2 jadra a WineX uz me zacina docela sr..
Ale slibuju ze testy budou.
v pohode :wink: jeste chytnes infarkt a nebudem mit zadny testy ;D
Pánové, ohledně VSA-100. Taky jsem si myslel, že karta od PowerColoru V4 4500 AGP bude AGP 4x ready. Jo, jo, můj Gigabyte Sis748 by mohl o tom vyprávět. Tři dny šla a potom se board odporoučel. Takže, asi záleží na kusu, když to někdo tvrdí. Já to vyzkoušel :wink:Citace:
Původně odeslal oblak
No mě v MSI KT6-DeltaLSR zrovinka V4 PowerColor šlapala úplně v pohodě.Asi rozdíl od desky.
Nehádám se.
Ach, ty specifikace. Když dva dělají totéž, nemusí to být totéž :wink:
EpoX 8KRA2+ a V4 4500AGP (powercolor ) jede v pohodě 8-)
A mohli byste (pro mě) upřesnit, jakou kdo máte verzi? (jestli OEM "L", nebo tu s TV-out?). Možná to záleží i na tom!
(Když jsem na stránky napsal původně AGP2, tak jsem byl opraven, že PC-V4 je AGP4. Poté, co jsem to přepsal, mi přišel mail, že na 1,5V neběhá, takže AGP4 není) ???
Já mám "L" verzi.
Já už ji nemám, měl jsem PowerColor AGP TV-OUT. Teď ji má Killer :wink: Zato mám V4 4500 PCI ;D
POTVORO,tu bych chtel taky.Mas ji s krabici?
Vlastním verzi "L" :-)
Voodoo4 4500 do PCI jsem měl, ale já kokot ji ve slabé chvilce prodal(aby bylo na novou GeForce3) :-(
No ale to už nevrátím
Krabici nemám. Ale i tak jsem rád, protože AGP verze nemají do budoucna moc smysl. Je pravda, že i PCI zvoní hrana, ale ... ;DCitace:
Tak to vypadá, že "L" AGP4/1,5V zvládá, kdežto retail s TV-out (EvilKing4) moc ne. Zvláštní. Má-li někdo opačnou zkušenost, ozvěte se ještě. Bylo by to fajn pravidlo :D
Zdravim,
tak taky nejake fotky po dlouhe dobe :-)
Tak nejprve voodoo rodinka ;D
http://www.volny.cz/vykupitel/Pictur...oo-rodinka.jpg
A stastny novy majitel druhe Voodoo5 6000 v CR :wink:
http://www.volny.cz/vykupitel/Pictur...ak-a-v5600.jpg
Na testech Daytony pracuju,vysledky jsou vice nez zajimave a pres vykend je snad uz nejak zpracuju a vystavim a muzete hadat kde :wink:
P.S. nejsem zadny fotograf takze cisty amaterismus ;D
pekna rodinka :)) ja udelam taky az mi prijde v5 6k ale to bude cela familie :))Citace:
Táta s mámou plus starší bratr s mladší setřičkou :drool: :drool: :drool: . Taky bych chtěl bydlet s takovou rodinkou pod jednou střechou :-) . To mají u nás V6000 jen dva lidé :eek: . To bychom měli změnit :wink: .
To vykupitel :
THX za pěkné foto, taky musím udělat foto rodinky :-)))
to Hladis:
mám pocit že V5 6000 se dělaly na objednávku...
Na objednávku, ale u Vykupitele :wink: . Já jen doufám, že během doby, po který budu shánět finance, nebudou všechny vyprodaný :?
Vyprodané asi nebudou :-) ,jakou desku máš pro tuto nádheru ???Citace:
Původně odeslal no-X
No, ono to bude trvat dýl, než na ní budu mít, takže i případný problém s deskou je daleko (doma mám nejsilněší AGP 3,3V nějakou MSI desku s AMD750 :roll: pro slotový Athlony - sedí tam 650 s 64+64/512kb cache), takže dost nevhodná (i když ten procesor je vzhledem ke svojí frekvenci neobvykle výkonný - asi ta cache). Ale výhledově by možná byla K7S5A + nějaký ten AthlonXP (před časem jsem jí prodal a po čase jí opět odkoupím :D ). Má univerzální AGP a nikdy jsem na ní neměl jediný problém s AGP grafikama (od Voodoo3, TNT2, přes všechny možný ATiny až R9600PRO), z tohoto hlediska se mi zdá HODNĚ kompatibilní. A to jsem se chtěl právě zeptat: Je 6000 ochotna spolupracovat se SiS735/K7S5A? Nevíte někdo?
Na http://home.covad.net/~pctoolbox/resource.html maj SiS745 mezi doporučenejma, ale 735 nezmiňujou :-(
Jasne :-) Sam sem ji v K7S5A a K7S6A provozoval ouplne v pohode.Sice jen V5 5500 AGP,ale co se tyce rozhrani je to samy.
Kolik vlastně stojí V 6000 ??? . To jenom abych věděl kolik dětí mám prodat na pokusy :-) . Možná bych prodal i manželku pokud by byl zájem :lol: .
From no-X: Na tvých stránkách v sekci karet Banshee nemáš jméno výrobce ani typ karty :arrow: výrobce Gainward, typ GW816D Dragon 4000 (má větší pasiv než výše uvedená jinak jsou stejné).
From Vykupitel: Ještě sehnat Rampage a je vymalováno :-) . Docela by mě zajímal její výkon.
jj pekna sbirka :) no jeste by to chtelo SEAGE na krk a je vymalovano :) i kdyz mit celou sbirku voodoocek se podari asi jen vykupitelovi :) nikdo nema takovy moznosti :)
jj o tu Voodoo 5 6000 bych měl taky zájem. Teď budu maturovat tak by v dohledné době mohla být nějaká práce a s tím i peníze :D Desku pro ní mám výbornou ASUS A7V333. (Poslední deska z AGP 2x-4X) Bylo by skvělí mít takový Voodoočko ;D
Vidím,že se to tady pěkně rozrůstá a nových majitelů V5 6000 je už zase o něco víc (teda v brzké době bude :-) )
2 taskr: kde jsou ty časy co jsem měl po maturitě a vydělával jsem jen na PC a voodoočka :roll: :roll: :roll: .Je to sakra dobrý koníče,ale taky to leze do peněz a takovou V5 6000 si už asi dovolit nemůžu :-( (snad v důchodů ;D )
jj, čím víc V5 6000 bude tím déle legenda 3dfx žít bude :-)
takova v5 6k vyjde tak na 700$ viz ebay a minulej prodej :wink:Citace:
Původně odeslal taskr
Tak jdu počítat kolik za děti dostanu :-) ,ale asi budu muset přidat i ostatní rodinné příslušníky ;D .Citace:
Původně odeslal K!ll3r
Vždyť jsem to říkal! Než budu mít finance, budou vyprodaný :? .
Já si myslím, že ani tak o prachy nejde. Trochu se Ti změnily priority ;D Taky jsem o V5-6000 uvažoval, ale řekněme si na rovinu, už to není, co to bývalo. AGP končí, člověk bude odkázaný už jen na starší stroje a časem ho to začne unavovat, že nespustí tohle a támhleto. Tak to prostě je :wink:Citace:
Původně odeslal Katoo
Prostě a jasně, pro někoho je to smysl života, pro někoho je to něco jiného. Třeba jet na dovču s babou a dětma ;D
8-) take dekadentni ne LISP? nekdo proste chce mit doma kousek HW, ktery ma kupodivu jinou nez vykonostni hodnotu.Rek bych estetickou a historickou,ale jen muj nazor :wink:
No a s babou a detma se da jet i na machac ne? :-) A az tu V56k za par let buchnes na e-bay tak se mozna projedes i dal :wink:
Mimochodem,ja necekam ze si na ni zahraju D3 nebo HL2.Staci mi NFS3 na full detail s FSAA8x ;) a vubec tyhle stare GLIDE parby.Clovek si zavzpomina a jede to na poradne kvalitce a ne na nejakem Glide wrapperu.
Ale jo... nic proti V5 6000. FSAA je fakt super, kdo má V5-5500 tak to ví už dávno. Jen mě štvou ty problémy s AGP. Kdyby byla PCI tak bych neváhal a jelo by se na Mácháč ;D Jinak samozřejmě gratuluju k Daytoně :wink: ..ale to už jsem tady někde psal :drool:Citace:
Jo,diky.
Daytona je zajimava karta.Stvou me akorat ovladace.AM3.0 nahazujou pro startu draminit na 1 a to DDR nema rado :? Fascinuje me ta absence chlazeni.Proste nema ani pasiv a po par hodinach pareni UT2004 je sice tepla ale na V4 s chladicem nema.
to jo..... ani pasiv to je kvalitní architekturou a nízkým taktem jádra.Někdo to holt honí taktem někdo jiný kvalitou :-)
jj. Daytona je vrchol, ať mě za to pověsí, "ziskovej low-end 3Dfx". S tímhle čipem mohla ještě 3Dfx dost věcí dohnat. Jak si psal, chipy byly levné, karta se dala zbastlit za pár $, dokonce i u dual VSA procesoru nemuselo být napájení. 3Dfx ještě měla nějakou značku, věhlas a i když tenhle čip neměl podporu T&L, stal by se asi dost podporovanou věcí.Citace:
Nvidia tohle věděla a když prohrála spor s 3Dfx o MULTItexturingu a LOD, je jasné, že nechtěla platit..... a to ji 3Dfx přišla docela lacino..
Dotaz, o Multitexturingu vím, LOD je zkratka čeho?
díky :-)
S tímto mohu naprosto souhlasit. Pro mě to má též hodnotu spíše historickou a nostalgickou než výkonnostní. Je to prostě kus hardware od firmy ,která se stala legendou a která změnila svět her. Bohužel tato firma zmizela ,ale díky nadšencům může žít dál. Ati ani nVidia už asi její proslulosti nikdy nedosáhnou.Citace:
Myslim, ze 3Dfx urobilo len JEDEN VYNIMOCNY graficky chip co sa zapise do historie, a to 3Dfx Voodoo Graphics. Nic viac... Nic lepsie... a co sa im povalovalo na konstrukcnych stoloch? To nikoho nezaujima, sak kto vie, co je na stoloch Ati, NVIDIE...Citace:
Původně odeslal Hladis
Myslim ze napr. Ati alebo NVIDIA urobili omnoho viac, ako jeden chip...
a VELMI dolezite je, ze stale robia.
Jeee uz jsem te dlouho necetl Wuuduu :-)
Hele a co treba prvni nasazeni HW FSAA v zatim v mainstreamu neprekonane kvalite? To bych taky ocenil.
newim newim ale uz ctu tak 20 prispevek v tyhle sekci a zjistuju ze akorat prudis ;D , vsichni vime jakej mas nazor , uz si to tady psal 100x , jak by se ti libilo kdybych lez do sekce nvidie a do kazdyho threadu napsal Nvidie umi vyrobit how... :wink: , tak toho uz nech 8-)Citace:
Původně odeslal Wuuduu
Někteří lidé to prostě nedokáží pochopit :roll: . Setkávám se s tím i ve svém okolí, kdy někteří moji známí nademnou kroutí hlavou proč utrácím peníze za karty ,které nemají již žádnou "cenu" a já jim odpovím ,že "Ikdybych si z nich (peněz) udělal táborták ,tak jim je dotoho prdlajs :-)" . A to samé platí i pro nejmenované prudiče ;D .
Nepochopili ste ma...
Ja chapem, ze si kupis V5 6000, je to pekny kusok, pomerne raritny.
To ze ako prvy nahodili featurky ako FSAA a MBlur, etc. tiez uznavam...
Ale ak sis nevsimol, vzdy reagujem podrazdene na vety typu ...Ati ani nVidia už asi její proslulosti nikdy nedosáhnou...
Pravda je totiz taka, ze grafiky tu vzdy boli, budu a v tych poslednych 15 rokoch sa na malinkatu dobu mihla firmicka 3Dfx... za tri roky zo 100 ludi traja budu mozno vediet, kto to bol...
Myslim, ze Ati tu bola skor a je tu furt, takze su to neporovnatelne firmy...
Okrem toho, prvu 3D kartu predsa spravil Matrox s ich Mystique... Takze vynimocnost malinkatej firmicky 3Dfx bola v tom, ze ponukli "lacnejsie" karty... aj ked.... slovo lacnejsie asi nie je spravne...
Takze moju reakciu cakajte vzdy po tak trapnej poznamke. Chodim sem, rad citam, kto ma novu pekny raritku, ale netrepte pycoviny...
Oblak: LOD = level of detail, vše najdeš ve slovníčku na mých stránkách :wink:
http://www.no-x-files.webz.cz/glossa...vnicek.htm#lod
Myslím, že zde šlo o LOD Mipmapping (opravte mě, pokud se pletu). Vysvětlení zde:
http://www.no-x-files.webz.cz/glossa...nicek.htm#mima
Wuuduu: Dovolím si stebou v lecčems nesouhlasit. Máš pravdu, že ATi tu byla dýl (konkrétně od poloviny 80 let), ale soustředila se na 2D a do 3D šla až jako jedna z posledních. Mystique se sice považuje za první 3D kartu na trhu (stejně tak to lze tvrdit o nV1). Jenže Mystique byla pomalá, nekompatibilní karta s mizerným obrazek a mizivou technologickou výbavou (takže se není čemu divit, že jí nikdo nechtěl). Voodoo 1 nebyla laciná, naopak se jevila jako příliš drahá a proto byla vydána až dlouho po dokončení. A VSA-100 a Rampage? Stačí se podívat na dnešní generaci 3D akcelerátorů a technologickou výbavu přicházejích 6800/X800 a je jasné, odkud berou technologie, jako RGMS, RGSS, adapt. AF a jiné. Myslím, že to svědčí o pokrokovosti VSA a Rampage dostatečně.
Je sice pochopitelne,ze takto reagujes,ale takovymto zpusobem zase places ty blbosti. Je mozna vcelku osidne takto srovnavat takoveto firmy,at existujici ci minule,nebot nejde rici kdo byl lepsi, kdyz kazda mela svuj pristup k reseni veci.Prave asi casovy odstup by mel ukazat kdo na tom jak byl.A muj osobni nazor je ten,ze VSA-100 nebyla dira do sveta vykonu (8-way SLI mozna uz jo),ale velka dira do sveta kvality o ktere se nV a ATI v te dobe jen zdalo.Marketingove zakopani tohoto prukopnika za pomoci absence T/L je take na biledni,kor kdyz se T/L zacalo kloudne vyuzivat tak kolem roku 2002 (neee kazdej hraje po nocich 3Dmark,ze jo).
Je mi naprosto jasne,ze dnesni cipy s tehdejsima nelze srovnavat a spousta dnesnich hracu zapomene nebo vubec nebude vedet,ze tady neco jako 3dfx bylo kdyz budou parit na svych NV60 a R640,ale my tu zustaneme a jako takovy maly ostruvek mladych pametniku si pri pohledu na RGMS si vzpomeneme kde,ze tato technologie byla pouzita a vzpomeneme si na bajne a opevovane RGSS. ;D
P.S. 3Dfx byla jen firmou,nedelal bych z ni modlu. Chteli z nas vysat prachy jako vsichni ostatni. A to plati i pro ostatni firmy......
Naozaj bola Matrox Mystique prva 3D karta ??? Nie nahodou m3D? Lebo Mystique mam v 2. PC a je to velmi slusna 2D karta, s tym, ze vraj ma aj nejake 3D funkcie (ktore som nikdy neskusal).
Zopakujem co hovorim furt a pridam jednu novinku:
Moje prve Voodoo ma stalo 9500,-Skk, o 9 mesiacov sa dali Voodo karty kupit aj v Rakusku. Cize som jeden zo "zakladajucich zakaznikov"
:lol:
Voodoo karty som daval do zostav a odporucal pokial sa dali kupit...
Prva 3D karta, co sa tak aj predavala bol prave Mystique.Citace:
Původně odeslal Rainbow
Dokonca bola aj specialne podporovana v hrach. Pametam si screenshoty z hier, kde porovnavali 3D kvalitu: software (t.j. nic), Mystique a Voodoo.
Ine akoze 3D karty sa len tak tvarili, ale boli to obyc. grafiky...
Mal som nejaky Diamond 3D 2000 (S3 Virge3D)
Karty S3 Virge podporovaly 3D, ale ty první verze více-méně jen ve vlastním API (nejmenovalo se to MeTAL, nebo tak nějak?). Výkon žalostný, podpora nízká, kvalita nevýrazná, ale akcelerace byla! (jel jsem na Virge DX 2MB :-). Spousta technologií, ale karta byla tak slabá a podpora tak mizerná, že stejně nebyly použitelné. Vzpomínám třeba na 3D hru HAVOC (ne ten vrtulník!), která byla pro API Virge přímo napsaná a opravdu to fungovalo.
Aha, tak to musim vyskusat ;DCitace:
Původně odeslal Wuuduu
no-X: S3 MeTaL podporuje aj Unreal engine - ale neskusal som to.
Mohl bys hodit pak nějaký screenshot? Myslím, že původní Mystique (1064G) neumí vůbec filtrovat textury. (jak to bylo s pozdějšími, jako 1164G/MGA220 nevím; Mystique G200 už měl ale výbavu funkcí standardní).
Výkon Mystique v prostředí, které používá pouze to, co umí Mystique hardwarově (bez filtrace textur, žádné light-mapy a gouraud):
http://www.no-x-files.webz.cz/3dfx/history/wm_lite.png
Ale ne, Matrox Mystigue, že byla pomalá karta. Byla jedna z prvních karet s podporou 3D (proto chyběla podpora filtrování) a pomalá teda rozhodně nebyla. Měl jsem patche pro Tomb Raider, Quake, atd... fachčilo to sqele, narozdíl od S3 Virge. Ten měl sice filtrování, ale k čemu, když rendrovala pod DX 3fps??? Kvalita obrazu byla taky super a o výbavě se mohlo nechat konkurenčním S3/Ati jen zdát. Dal se dokoupit RainbowRuner, kterej ti z týhle karty udělal AV studio s HW kodekem MJPEG, na což ATi v tý době ani nemyslela. Nehledě na ovladače pro CAD. Vím o čem mluvím, měl jsem i ATi RAGEII+TV tuner :wink:Citace:
Původně odeslal no-x
M3D, kterou Matrox prodával jako vylepšení Mystigue byla taková oprava těch vynechaných funkcí. Byla sice dražší, ale to Voodoo taky.
Mimochodem první 3D karta byla VL-BUS Creative LAbs 3D blaster, PCI verze už používala Verite chipy :wink:
S3Metal pro Unreala funguje celkem dobře, občas bugy v obraze. Ale co... :mweheh:
To Wuuduu:
tebe asi baví rejpat nebo se chceš dělat populární ???
Jj 3dfx se jen tak mihla ale kde by ted Nvidia a Ati bez ní byly?
Je to kus historie a lidi na ni nezapomenou stejně jako nastupující generace nezapomene na superskvělou bombu NV 40 která je 2x rychlejší než konkurence....:-)
karty od 3dfx měly ce své době co nabídnout a málokdo byl zklamaný když si ji koupil, ted si jeden můj kamarád koupil FX5600 a jedinou radost y ní měl kdzž ji přetaktil....jinak výkonem zklamaný byl.
Kdoví, kyro taky nemelo TL jednotku, kdyby ji nemel 3D Mark třeba by nebylo TL tak populární.....
Kazdopádně vývoj 3dfx mělo slušný, nvidia a Ati na to přicháyejí...
s odstupem 3 let, inu proč dělat věci jednoduš když jdou složitě?
ja bych tady nerad zakladal flame , jako ze to tady zacina proste kazda firma se o neco pricinila nebudem se hadat jak maly deti :) , proste mi 3dfx people akorat tvrdime ze kdyby nebylo 3dfx tak dneska zadna ati a nvidie neni , a ze byla 3dfx spickova firma je jasny , napr jejich obraz FSAA (kterej ted slavne pouzila nvidie do 6800 , po 3 letech co byla v v5 6k a dalsi jako motion blur atd atd :)) takze neni o cem diskutovat proste 3dfx byla super firma a oproti nvidii a ati toho zatim dokazala vic , treba se to zmeni jo to je mozny (samo za vylepseni nepocitam vymenu pameti za rychlejsi a zvysovani pixelshaderu a pipelines atd to neni nic revolucniho :o) tak ze stop flame a hadek ;D :wink:Citace:
Původně odeslal oblak
;D A UŽ TO HOŘÍÍÍÍÍÍ !
Ci uz ATI s radeonmi alebo nVidia s geforcami neurobili take bum do sveta 3D ako 3dfx s voodoo.
Dovolim si tvrdit ze 3dfx teda zaciatok 3D revolucie na PC tu bude vzdy!!!
Na tom Wuuduu ty nic nezmenis :!:
Rychlo VODU!!!!
To je sice pravda, ale akurat bola smola, ze vtedajsie CPU boli tak slabe, ze sa FSAA ani MBlur nekonalo... takze vsetkych "desat" vlastnikov V5 6000 na svete si ich aj tak nevychutnalo...Citace:
Původně odeslal K!ll3r
Ty nepovazujes pouzitie pixel shaderov za velky prinos?
Podla mna je zopar vyznamnych featuriek pre nas, end-userov:
- mipmapping
- T&L jednotka
- pixel a vertex shadery
- FSAA
S tym plne suhlasim, heh...Citace:
Původně odeslal XanFX
Ale je to aj vsetko od nich, nic viac, len ten zaciatok.
to wuuduu:
To je sice pravda, ale akurat bola smola, ze vtedajsie CPU boli tak slabe, ze sa FSAA ani MBlur nekonalo... takze vsetkych "desat" vlastnikov V5 6000 na svete si ich aj tak nevychutnalo...
Ubezpečuji tě že vlastníků V5 6000 je víc, jde to do stovek a ne do desítek. A taky si myslím že si tyto efekty vychutnávají.... :-)
ne si mne spatne pochopil , ja to myslel tak ze od vzniku pixel shaderu se nic novyho nedelalo repsketive akorat zrychlujou cpu , pameti , zvysujou verzi vertex a pixel shaderu a to je tak all :) ted konecne pochopila nvidie ze 3dfx Fsaa je best :)Citace:
Původně odeslal Wuuduu
Rad by som to videl, na P233MMX, K6-2 300 alebo Celerone 450MHz, 128MB SDRAM, ako frci take krasne FSAA od Voodoo. AKO RYCHLO, ze je kvalitne viem.Citace:
Původně odeslal oblak
Ze tim 100 vlastnikom teraz ide FSAA to je jasne. Ale ohanate sa tu terminmi vzniku karty.
P.S.: ty so myslis, ze karta ktoru ma "zopar stoviek" ludi na svete je uspesny produkt?
nemam co dodat mysli si svoje mi taky a bude klid takhle mam akorat nerva a zbytek taky ;DCitace:
Původně odeslal Wuuduu
OT: Wtf? SM3.0 sa Ti mali? FP32 precision per component, true dynamic flow control ako vo VS, tak aj v PS jednotkach, geometry instancing vo VS, texture access priamo vo VS, 32 temporary registrov, 512 instruction slotov, multiple render targets, FP render targets, FP blending... Ved to su uz take vymozenosti, ze developeri brutalne nestihaju vyvijat SW, ktory by ich aspon scasti vyuzival. Budme aspon trocha objektivni... credit where credit's due.Citace:
Původně odeslal K!ll3r
Tak OK,PLEASE lock IT. Tohle nema s daytonou nic spolecneho !!!
Uz se tady srovnavaj 4 roky stare hrusky s poslednima jablkama.
PLEASE LOCK IT!!!
Jojo, a co testíky Daytony?když už jsme tady :-)
testy budou na No-x a no-x foru :wink:
Pokud tu chcete diskutovat, tak se drzte tematu, nebo se to tu zamkne.
Až mi Vykupitel dodá nějaké testy či obrázky, tak je nejpozději do 24 hodin vystavím (pokud to nebude před víkendem!)
Marty, nezlob se, ale jednu připomínku si odpustit nemohu: karta která NEUMÍ filtrovat textury pro mě nemá kvalitní obraz a karta, která je POMALEJŠÍ, než Voodoo Graphics pro mě není rychlá karta (samozřejmě na svou dobu)
Ještě k Daytoně: Kdy bychom mohli čekat první výsledky? :-)
asi ses upsal marty tady nic nepsal :)) vykupitel uz ma nejaky vysledky az bude time tak to je na site a na foru :wink:Citace:
Původně odeslal no-X
Nee, neupsal. marty říkal, že pokud se nebudeme držet tématu, tak nám to zamkne. Ale já si tu malou odbočku nemohl odpustit :wink:
Tak testy jsou zverejneny na No-X:
http://www.no-x-files.webz.cz/3dfx/3dfx.htm
NEchcem do nikoho vrtat, ani nikoho nasrat, ale cakal som viac.
Pravdepodobne tie 64bit pamete su na vine...
Mmmmmm......tak karta zustala taktez za mym ocekavanim...... :-(
Zkousels ji uz taktovat???
Aspon na tech 166mhz...zajimal by rozdil....
A co jste cekali panove? Vykon Rampage? Vzdyt je to v podstate vykonove V4. Jeji vyhoda je ta,ze ma daleko vetsi moznosti taktovani.Ostatne je zde moznost,ze by se mi do ruky dostala Daytona,ktera ma na sobe 4ns pameti misto 6ns a mela by dosahnout 270MHz. Ale i tato pujde urcite na nejakych 183MHz v pohode. To je,ale ve vyhledu.
Jinak nemam zatim moznost jak ji taktovat,protoze ZADNY pretaktovaci programek ji nedetekuje,zkusim jeste grclock regisrty pro glide. A navic nejde ani stahnou BIOS flashovacim programkem od 3dfx,takze budu muset poptat nejake vyvojove utilitky.
Mne vykonem nezklamala - spise potvrdila predpoklady za je to v podtate vyladena V4 - ale porovnani karet s pametmi 166 by bylo zajimave.
Pozor, 6ns jsou na 166MHz pameti.Ona je jen podtaktovana.
A tweaknout bios? Biosy pro V5 jsou přeci taky změněný?Citace:
Sem psal,ze ten BIOS nejde stahnout! 3dfx flasher ho nezna,jestli mate nekdo nejakej 3rd party flasher,sem s nim.
Dle mého skromného názoru je Daytona přesně to,co tehdejší doby vyžadovala (dobrý výkon na tehdejší hry,DDR,nízké tepelné vyzařování a podpora driverů od 3Dfx) + další možnosti do budoucna (větší frekvence,2xVSA 101, 128bit sběrnice).
Dle těch testů soudím,že pokud by běžela na 166 MHz jako V4 4500,výkon by byl stejný.
Doufám,že se Ti vykupiteli podaří přeflashovat BIOS a trošku ji přetaktovat,ať se moje i vaše trvzení dá potvrdit :-) ... držím palce :wink: :!:
Mas pravdu, ale problem je vtom ze sa trosku omeskala :-(Citace:
Původně odeslal Katoo