Nazdarek
zkousel nekdo us nejaky jiny bios na tudle kartu ? a s jakym vysledkem ?
pripadne kde by se dal sehnat nejak y na tudle vga. v dulezitejh treadech nic nejni takze me nenadavejte ze neumim pouztivat search.
diky
DaNcA
Printable View
Nazdarek
zkousel nekdo us nejaky jiny bios na tudle kartu ? a s jakym vysledkem ?
pripadne kde by se dal sehnat nejak y na tudle vga. v dulezitejh treadech nic nejni takze me nenadavejte ze neumim pouztivat search.
diky
DaNcA
No to by me taky zajimalo.
I mě :-)
skus pozriet tu mozno nieco najdes
http://gathering.tweakers.net/forum/...essages/880307
Niečo nájdeš i tuto: http://www.radeonthetop.com/bios.php?cat=Sapphire
Díky kluci, krásně jsem si početl :-)
taky by me to zajimalo...
rad bych nejakej mod bios jakay jsem byl zvykly na 8500LE@9100 mel jsem tam nsatveny takt jadra/pameti a nemusel jsem mit spusteny porad resident ve win :-((((((((
.... jednoduchy .. natahas si biosy, radedit, flashrom a jedes .. bud to ta kartice zkousne nebo ne :-)
Citace:
Původně odeslal Ganja-NIN
Mrkni se sem http://softmod.ocfaq.com/bios.php
Mě by to taky zajímalo, ale jsem lama na všechny technický návody, takže až uděláte něco blbuvzdornýho, tak na mě nezapomeňte... :wink:
a neslo by ze kdyz ji mam pretaktovanou na 425/730 tak ulozit si svuj bios a pak ho preflashovat natvrdo do karty?
Jiste, ze by to slo. Loadni si svuj puvodni bios. Pak vezmi nejaky ATI editor biosu a nastav nove hodnoty taktu a narvi ten bios do karty.Citace:
Původně odeslal Ganja-NIN
Ovsem na vlasti pest ;D
samozrejme ze by to slo, das uluzit atiflashem svuj bios tusim parametr -s, ten si pak otevres v bioseditoru, das tam dotycne frekvence. ulozis flashnes a je to
slo by to slo :ALE ESTE SOM NENASIEL ZIADNY PROGRAM KTORY BY VEDEL PRECITAT BIOS Z MOJE KARTY ..
Vie mi niekto poradit program ktory vie citat bios zo SAPPHIRE 9800np ???
vypadaji zajimave - asi o vikendu zkusim flash toho sapphire biosu z 128 MB verze XTcka :wink: ..... Uvidime. Ten chlapek na tom holandskym webu to tam dal v pohode... Teda jestli sem dobre rozumel tomu chrochtani ( no kdo by se chlubil v tak dlouhem clanku ze si odhulil 9800pro ze ? :idea: ).
No a jestli jsou na tom 128MB Xtcku 2.5 ns Samsungy, tak ty maj provozni napeti jestli se nepletu 2.8 V narozdil od tech nasich 2.8 ns ktere maj 2.5 V a kdyby to bylo reseno v ramci BIOSu ( doufejme ) a ne pres upravene PCB a soucastky ( SNAD NE :?: ) tak by to byl i maly VMod ;D, ale to este musim overit jinde na forech.
VDD/VDDQ = 2.8V ± 5% for -GC25
VDD/VDDQ = 2.5V ± 5% for -GC2A/33/36/40/45
Jinak max tech nasich 2.8ns je 2.625 V pisou, ale take tam maji poznamku
#10 Cituji : K4D263238E-GC2A/33/36 support wide voltage range from 2.375 V to 2.94 V :o takze ty 2.5ns sfine sou si myslim jen ty naše 2.8 akorat do nich perou vice stavy ...
Musime to nejak lidi ozkouset ...
Zatim zdar
DaNcA
Jooo, na tom serveru je radost si pocist :-) :-) :-) .
Jen abych si to ujasnil: flashrom -s 0 mujbios.bin mi vytahne z karty bios a ulozi ho na tu bootovaci disketu pod nazvem ,,mujbios.bin,,
a te druhej flashrom -p 0 novybios.bin mi tam flashne bios s nazvem ,,novybios.bin,, kterej uz mam predem nahratej na tu disketu. Ze je to tak ?
PRESNE :idea: ;D
jinak musime si z toho udelat XTcka sakris ....
TO SI PIS !!!! ;DCitace:
Původně odeslal danikd
Tam dole maji pravdepodobne tabulku hlasovani uspesnosti flashu. Koukam ze sapphire dopada velmi dobre.
Udelam to jejich zpusobem pekne pres bootovaci disketu :-) ;D
taky o víkendu?
Taky by mě to zajímalo, nezapomeňte dát vědět... :wink:
no, ted o vikendu asi jeste ne. Stihnu to az za tyden. Ale kazdopadne!
Muhehe ,kua tak do toho jdu taky.Zitra ho tam soupnu /myslim ten bios ??? ;D /a bude.
No a pokud ho ta karta nezkousne,tak se to da jeste preflashovat nazpet,ale je nutne mit alespon 2 zalohy z puvodnim biosem.Uz se mi jednou stalo,ze jsem to prestrelil na Radeonu 9600Pro a musel jsem flashovat "poslepu",kua to byl zazitek.Obraz na sracku a do toho flahovat puvodni bios ;D ;D vrele doporucuji.
.... no, co rict .... JE TO TAM!!! chlapiiii .. tak jednoduchy jako muj predeslej post f tomhle threadu ;D .... a takhle pekne to pak vypada (zatim testovany zlehka na demu colina 4, 3D mark 03 a UT2004) ....
http://www.volny.cz/prasor/mod98xt.jpg
tenhle bios sem pouzil (flash naferofku z disku, jinak testnete i jiny)
http://www.volny.cz/prasor/flashrom_98xt.rom.rar
Mozem tam slahnut XT bios ked mam len 9800Np a tieto pamäte ?
http://www.hardwareluxx.de/reviews/r...hire980013.jpg
PRASoR: Tak jak to vypadá, poznal si nějaký zlepšení? Lepší výsledky, apod? Jde ti přetočit víc?
urcite napiste jestli vam to de pretocit vic nez s orig, aby jsme si potvrdili tu teorii o pametich/zvysenem napeti.
JInak chladite pasivama pameti ? Ja je tam este nemam.
DaNcA
me by zajimalo na kolik je natocenej ten 9800XT bios???aby me nepekli moc pameti kdyz tam nemam pasivy...
pasivy na pameti me dojdou zitra, jinak frekvence XT sou 412/365(730)
a na tech 365 me pameti jedou i bez paivu v poho.
DaNcA
tak v pohode ja to dostal na 420/730 ale bojim se o dlouhodobejsi provoz..aby se ty pameti moc neprehrivali..nemam to teda vyzkouseny..ale...
.... tedka dyz sem este sjizdel voba 3D Marky, tak to v nekterejch pasazich hazelo ve vopbraze domrdiky (nahodim Far Cry na testa) .. bude to chtit este poradne vocekovat, zatim jedu defaultni hodnoty XTcka a zakladni chlazeni .... uvidime :-)
.... zkusim este nekde sosnout naky biosy, ale obavam se, ze toho na vyber moc nebude, zatim funkcni ten co sem postnul, ofsem artefaktum se asi nevyhnem .. chtelo by, aby to este nekdo testnul (s pasivama!)
zejtra mam dofcu, ale pobezim do prace pro ty pasivy a uvidime, zkusim ten tvuj
DaNcA
.... pokus cislo 2 .. jinej bios (zda se lepsi)
http://www.volny.cz/prasor/flashrom_s98xt.rar
s nim us nemas artefakty nebo v cem je lepschi ?
DaNcA
.... vyzkousej a uvidis :wink: .. artefakty sem zaznamenal jen na jednom miste v marku 03 u trollu .. jinak se to zda bejt ok, far cry je docela namrd na grafiku a ani prd a tam to predtim artefakty hazelo, zatim nejlepsi bios ....
a nějaké výsledky?
Změnilo se to výkonově k lepšímu?
prasore, kuja, chlape jeden, že najednou máš 9800PRo, kam si dal 9700?? jatrofko jedna :wink: :wink: :lol:
.... vysledky a zlepseni???.. ted de vo to, co vod toho kdo ceka, zazraky se rozhodne nedejou, vykon=vyssi frekvenci .. pokoril sem stavajici, mam z toho akorat tak good pocit, tot fse ;D ;D .. netaktil sem, takze to at si zatim vyzkousi nekdo jinej, i kdyz si rikam, ze stejne jadro a pameti daj co daj, pak uz jedine nakej sikovnej V-mod (jak uz i nekde psal Spajdr) ....
2 Paolo Kuncl: 9700 este mam a podniknu s ni to, co vis, ze s ni podniknu (zbytek mas na ICQ) :wink: ;D
njn, skoda tak se ma teorie o vetsim napeti pameti u Xtcka nepotvrdila. Ja to teda este nezkousel fcera sem nemel cas, byl sem imrvere v hospode a ta sfine me nechtela pustit :oops: Dneska testuju na kolik to de s normal biosem ( panac mam cerstve pasivky na SGRAM ) no a pak to testnu s tim jinym biosem. Zatim pameti ve fsem bez artefaktu na 370 MHz. Takze na frekvence XT snad uplne v poho.
DaNcA
BTW : Mel sem este pred tydnem taky R9700 NP od herkula a ten sel s orig biosem na 388/317 a kdyz sem tam flashnul proslaveny bios 8.004 z PRO verze tak se nechaly pameti na 340 :-o viz http://oc4um.murder.cz/viewtopic.php...r=asc&start=30 , takze rozdil v napajeni tam si myslim byl. Panac o vice jak 20 Mhz by normalne neslo, casovani pameti bylo stejne ( CAS2 )
.... s tim biosem testni uvidis, zkus voba (myslim, ze neni treba se kvuli xt biosu nak vic vzrusovat), pricemz ten druhej by nemel hazet artefakty (mozna sem tam nekde, ale neni v mejch casovejch silach voject kazdou gamesku) .. navic safiry 9800PRO sly obvykle s prehledem dostat na XTcko .. nejvic by moch asi vypravet Paolo Kuncl, ale zrejme ty posledni modely nebudou to co predtim, uvidime :wink:
.... tu 97ku si vyhnal dost good, ja mel na safiru 3.3 ns infineony a ty mrdky sly tak max. vo 20 mhz, jadro davalo docela dobre ....
Tak jsem ho tam taky narval ;D ;D ;D . Ted se vsude hlasi ako 9800XT 412/730 s jadrem R360.
- Mod byl uspesny a nedela mi to zadne chyby - nikde
Ale co mi vyrazilo dech jsou pameti. Po flashnuti je valim na 780 (2x390) ;D ;D ;D ;D ;D bez chlazeni. S originalnim biosem sly bez chyb jen na 740.
A ted s tim novym Fortronem 400W 12cm fan, jsem si dovolil vsechno pretocit.
3D01SE 17500 bodu na 11*200, 420/780
3D03 + patch 6400bodu
Aquamark3 43000
Jsem happy jak maly decko ;D :-) , hned jak dostavim vodnika tak se vrhnu bezmilosti na VOLTMOD.
Tak to ti gratulujem ja som take stastie nemal .. ???Citace:
Původně odeslal epidot
Ked som tam flashol bios XT (asi 3 druhy )tak v 3dmarku 03 a vo Far Cry som mal problem s tienom -vystupoval s normalu a tvaril sa ako nejaka konstrukcia ..
Asi to bude tymi pamätami su tam predsa slabsie, asi 3.3ns
aky bios si tam dal ?
Pred flashovanim jsem meril napeti do GPU (1,688V) a pameti (2,863V)
- po flashnuti se napeti vubec nezmenilo a ramky sly o 100 MHz(efektivne) nahoru ;D
ATITool to sam tahne na 388,85. Ale 780 je hezci nez nejakych 777 :-)¨
Takze bych nepotvrdil to, ze XT bios dopomuze vetsi voltazi do pameti.
:eek: :eek: :eek: :eek: hukot. to chci taky ;D ;D nahod ten BIOS at to taky prubnu pls.Citace:
Původně odeslal epidot
Pro karty Sapphire s pametma Samsung jsem to delal podel tohoto: http://gathering.tweakers.net/forum/...essages/880307
1) cista naformatovana disketa
- spustim drdflash.exe ( http://www.redxrad.nl/GoT/9800XT/drdflash.exe ) , ten mi z toho udelal bootovaci disketu + prihodim na ni flashrom ( http://www.redxrad.nl/GoT/9800XT/flashrom1.3.exe ) + dotycny bios ( http://www.redxrad.nl/GoT/9800XT/bio...sung.E-die.bin ) a hned si ho prejmenuju na 9800XT.bin (pro pozdejsi usnadneni prace)
2) nabootuju pres tuto disketu
- napisu prikaz ,,flashrom -s 0 puvodni.bin,, (to mi zkopiruje puvodni bios z karty a ulozi ho na A: pod nazvem ,,puvodni.bin,,. Je dobre si originalni bios zalohovat. Pred naflashovanim XT biosu treba najedeme do windows a nekam si ho schovame :wink: )
- dale pak prikaz ,,flashrom -p 0 9800XT.bin,, (naflashuje tam nas novy bios :) )
NEdoporucuju vytahovat disketu nebo resetovat PC v prubehu flashovani !!!
3) disketa ven a reset PC
Pokud je po nabehnuti vsechno OK, nejake benchmarky taky OK, tak je to fajn :-)
Pokud ne :-( tak muzete taky zkusit biosy od jinych vyrobcu. Jestli vam ani toto nepomuze tak tam dejte zpet originalni bios a nic si z toho nedelejte.
Jestli mate kartu od jineho vyrobce a pameti jine nez samsung tak se kouknete sem http://softmod.ocfaq.com/bios.php
Doufam, ze Vam pomuze tento maly navod ke karte 9800XT :-). Funguje i pro karty 9800NONpro (pro 9800SE nevim )
Hodne zdaru ( :arrow: a vse na vlastni ryziko)
( muzete to presunout do sekce BIOSy , pripadne jako dulezite ?? :-) )
no vyspim se na to a zejtra to prubnu :wink: potom hned napisu jak sem dopad
.... fsak tohle je taky ten prvni bios kerejs sem nahodil (mne tedy ofsem hazel artefakty) .. ten druhej je sapphireCitace:
Původně odeslal epidot
No jo no, ne kazdy kousek karty bude fungovat na 100 procent s noivym biosem :? .Citace:
Původně odeslal : PRASoR :
Jak moc a jake artefakty ti to hazelo (tecky v obraze od GPU nebo pruhy a cary od pameti ?) v cem si to zkousel.
Kdyz spustim rthdribl 2.1 ( http://www.daionet.gr.jp/~masa/rthdribl/ ) tak je to taky ok.
.... tecky, carky v Marku 03, 01 (ne ve fsech testech, tam decentne i pameti) a Far Cry .... (schvalne se este s timhle kouskem biosu zkusim pobabrat) ....
Tak som si stiahol 27 XT biosov .Kazdy bios mi zobralo bez problemov (vsetky maly tu istu chybu v 3dmarku03 ) až som skoncil pri 15tom biose kde mi ho AIDA hlasi ako (R350 9800SE) a pri tom to mal byt XT !!
NAjhorsie je po flashnuti tohto biosu uz nemozem preflashnut ziadny iny bios ???
vypise mi chybu
SERIAL ROM
Bios Device ID =0x4E4A
ASIS Device ID=0x414A
Asis Device ID does not match with Bios file "nazov biosu.rom"Device
Use-´ -f´to force flashing
ako to odstranit aby som mohol v pohode flashovat dalej ??
ps.Nejde nainstalovat ani Driver takze obrazovka ide len na 60Hz :evil:
.... a zkousel si to s tim -fkem?
.... btw ... dalsi biosy (jemna modifikace Vendor ID na Ati, .. ted se mi vosvedcil jeden vod gigabajtu (gbyte.rom) a zda se to namiru pozitivni, zatim bez OC, jak vidno, kazdej si bude muset najit ten svuj ;D )
http://www.volny.cz/prasor/biosy98xt.exe
skusalCitace:
Původně odeslal : PRASoR :
ak myslis ze to ma vyzerat takto ?
flashrom -f 0 nazov.rom
tak ano a NIC
.... a pritom -f by to melo flashnout nehlede ASIC ID :| to mi kozy pudruj, coe to za dojeb :evil:
.... zkus este v Bios editu http://www.radeon2.ru/bios/util/BiosEdit2.7.zip upravit Device ID, u toho samyho posahanyho biosu, na 4E4A, zaskrtnout In File Checksum OFF a pres -f to flashnout este jednou .. esli to bude mit nakej efekt ....
tak mi tenhle Sapphire.9800XT.128MB.Samsung.E-die.bin taky nefaka :? hazi to hned chyby v 3DM, asi si opravdu bude muset kazdy najit ten svuj :wink:
To je skoda :? . Asi to fakt zalezi zase jen na kousku karty.
A s puvodnim biosem vam to facha bez problemu na 412/730 ??
Kua CHLApi pomozte, som v prdeli neda sa mi uz žiadny bios dat !!
Je este iny program ako FLASHROM ??
neviem co s tym ?, HELP
SERIAL ROM
Bios Device ID =0x4E4A
ASIS Device ID=0x414A
Asis Device ID does not match with Bios file "nazov biosu.rom"Device
Use-´ -f´to force flashing
Zkousel si to s flashromem 2.23 ?
JJ skusal som a nic :?Citace:
Původně odeslal epidot
Stáhni se někde ATIFLASH.
Nabootuj z diskety a napiš:
atiflash -f -p 0 "nazevbiosu".bin
Mě se to jednou stalo u 9500PRO a tímhle jsem se z toho dostal.
Pak by možná stálo za to zkusit naběhnout z PCI grafikou a postup opakovat.
Nejaky ATI winflash zde http://www.radeon.ru/bios/util/winflash%201.0.0.16.zip
Jj diky mam to idem to skusit :?:Citace:
Původně odeslal Pinďoureček
Jaky je presny postup pri Atiflash ??
atiflash -p 0 nazov.rom
nejako mi to vobec neberie ??
Ked to robim Flashromom tak aspon s polovici to nacita ale neulozi ?
flashrom -p 0 nazov.rom
.... ted tam mam 98xt vod gigabajtu zkousel sem zvednout pameti zatim jen na 378mhz a pohodicka :-)Citace:
Původně odeslal epidot
Tak sem ho tam taky flashnul a ATITool se u pameti zastavil na 398.25 Mhz (796.5 DDR ) :o :o :o
Far Cry na teto hodnote pul hodky v poho, ten nesmysl na DX9 taky, no mylim ze muzu byt spokojeny. testy v 3dm03 este nevim, musim jit hrat CSko :)
DaNcA
A jakej ??? me ten od gygabitu blbne i pri default XT hodnotach :-(, ale je zas lepsi nez od Sapphire :?
Mas pasivky, nebo to jede bez chlazeniCitace:
Původně odeslal danikd
Trochu si o vikendu zaexperimentuju ;D .
Stahnu nekolik biosu od ruznych vyrobcu a vsechny je prozenu pres Radeona a uvidime. Ale lepsi nez od Sapphira uz asi nenajdu.
PS: Nevito co ma jako znamenat to ,,E-die,, na konci nazvu biosu. Nektere to maji jine zase ne :roll:
Zkusme maly testik:
V ATItoolu pameti manualne na 770 a pak hledat maximum
- po 40 minutach hodte vysledky
Citace:
Původně odeslal Champion
Nenajde sa nikto kto mi pomoze :?: :?: :evil: :?
Hmmmm, tak to fakt nevim :?
to -f znamena totoCitace:
Původně odeslal Champion
-f Force flashing regardless of security checkings (e.g.
AsicID & BIOS file info check OR boot-up card).
vie mi to niekto preložit ?
-f znamená že mu vnútiš flash navzdory tomu, že bezpečnostné kontroly to odmietajú (buď máš iné AsicID, alebo nesedí kontrolný súčet BIOS u a pod.)
Najskôr sa mu snažíš vnútiť BIOS, ktorý nieje určený pre tento typ čipu, alebo máš šáhnutý (poškodený) súbor, ktorý chceš napáliť.
Alebo si tým predchádzajúcim flashom poškodil signatúru čipu a on teraz nevie správne detekovať typ použitého čipu.
:idea: Doporučujem preflashnúť pôvodný (originálny) BIOS a nastaviť prepínače flashovacieho SW tak, aby sa prepísali všetky (aj chránené) oblasti. Až potom, keď sa ti začne BIOS normálne hlásiť skúsiť iné (modifikované) BIOSy.
No ono je problem v tom ze ja som tam slahol nahodou bios z 9800SE a ta karta sa chova tak ako si napisal "Alebo si tým predchádzajúcim flashom poškodil signatúru čipu a on teraz e správnevine detekovať typ použitého čipu.Citace:
Původně odeslal PeterM
A teraz nechce brat ani ten povodny !
Ako mam nastavit tak aby sa prepisali vsetky chranene oblasti ??
Počúvaj, človeče, ja nevychádzam z údivu. Nevieš ako sa ovláda flashovací SW, niesi schopný si preložiť základné chybové hlášky a pritom máš odvahu sa hrabať v karte za cca 12000,- ??? To už nieje odvaha, ale čistý hazard. Si zrejme dosť bohatý, ak si môžeš dovoliť ju odpísať... :?
Takže znova a podrobne: Tá hláška ti jasne hovorí, aby si použil prepínač "-f" Takže do príkazového riadku pridáš ešte aj -f Je to jasné? :idea:
Základná informácia: keď si nabootovaný z diskety, napíšeš: atiflash /? a vypíše sa ti popis parametrov (prepínačov):
ATI Flash Utility V1.6
----- ATIFlash V1.6 Help -----
Format: ATIFLASH [command] [parameter1] [parameter2] [parameter3] <option/s>
[command]:
-i Display information of ATI PCI adapters in the system.
-p <Num> <File> [r] Write BIOS image in file <File> to flash ROM in Adapter
<Num>. Reboot after write if [r] flag is specified
-pm <Num> <File> [r] Write BIOS image for MAC
-s <Num> <File> [Size] Save BIOS image from adapter <Num> to file <File>.
First [Size] kbytes of ROM content is saved if [Size]
is specified.
-v Display VGA card model name and BIOS version.
<option/s>:
-loadimg Searches BIOS image from current directory & loads
first image found that matches BIOSP/N of the current
ROM content, regardless of BIOS revision.
Usage: "-p <Num> -loadimg"
-load505 Same function as '-loadimg' flag, but checks for
specific P/N 113-50501-102. Usage: "-p <Num> -load505"
-f Force flashing regardless of security checkings (e.g.
AsicID & BIOS file info check OR boot-up card).
*<Num> = adapter number, <File> = filename, [Size] = data block size in KBytes
*Use command -i to see the adapter numbers in the system.
Takže ešte raz pre tých s dlhým vedením: Použiješ príkaz tak, ako si ho používal predtým, medzi prepínače pridáš navyše -f
Teda atiflash -p -f 0 "nazevbiosu".bin
A ak nemáš úplnú sklerózu, tak si spomenieš, že niečo podobné ti už na obed radil Pinďoureček :!:
A ak to nezaberie, tak sa nechoď sťažovať... :? Mal si na to myslieť predtým, než si začal experimentovať. :evil: Ja idem spať. 8-)
Ja som daval najprv F a potom P :idea:
Idem to skusit :?
"PeterM"
Dakujem Ti naozaj si mi velmi pomohol ani si nevies predstavit aku RADOST mam ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Uf ale mi odlahol kamen zo srdca :D
Este raz Dakujem, keby sa dalo hnet ti venujem vsetkych 400 prispevkov co mam ....
.... no to si delas pedel :eek: .. goood (esli uz tam mas ty pasivy, tak se vyplatily) .. ja sem manualne pres rivatuner zatim na 384.8 bez pasivu .. aspon neco, treba se ta moe kartice este zahori ;DCitace:
Původně odeslal danikd
A co si myslite o tomto ?
http://www20.tomshardware.com/graphi...agppro-01.html
pasivy tam mam, ale jsou to tydle http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=25929 noa jsou docela uzky, na kazde strane cca 1-1.5mm chybi, ale vzhledem k tomu ze BGA pameti hrejou nejvice na stredu takze to postacuje, idealni by bylo dat vedle sebe dva tydle pasivky, ale to by bylo dalsich 200 Kc navic a skoro zbytecnych...
BTW : AGP Pro slot us sem mel na sve Asus A7V nekdy pred 4 lety, ale je to prd panac by jsi musel mit i AGP Pro kartu a ty delj co vim pouze jako profesionalni modely ( FireGL, Quadro, Wildcaty,... ) Takze nic ...
DaNcA
Chce to Vmod a pameti na nejakych 420 - 450 MHz a dostavame se na frekvence tech prasivejch GF FX :) s DDR1 ;D ;D
.... na ty pasivy je uz teda lepsi tohle http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=26640 a podobnou vec uz dela dlouho thermaltake .... proste narezat dle chuti :-)Citace:
Původně odeslal danikd
Ja jsem sehnal v jednom bazaru takovy stary nadherny pasiv z P1, ma asi 6x8 cm. Nechavam si ho narezat na pasivyky o rozmerech 17x23, to se mi tam jeste tak nejak vejde. Jinak jsem koupil ty Spire podlozky z CC, uvidime jak to udrzej. Rad bych se dostal pres 800MHz pametma ;D
.... tak necha se pouzit cokoli, co se vejde ;D .... ofsem pameti na 800mhz neni fsechno, spis bych rek, ze vykon tahne vic jadro ....Citace:
Původně odeslal epidot
To je jasny, na jadro taky dojde ;D ;D ;D
Ale vypadalo by to dobre, ne? ,,Sapphire radeon 9800Pro@XT@480/800,, :D
.... to kazdopadne 8-) ;DCitace:
Původně odeslal epidot
Tak sem byl teda dosti spokojeny s tema pametma na 398.25, ale vcera jsem zkousel jadro a z puvodnich 445 co slo de ted jen na 429.5 ??? :evil: No to snad nejni mozny. Cim to muze byt ? Ja fakt ze jsem sundaval kvuli tem pasivkum VGA Silencer, daval znova pastu a pridelaval, ale subjektivne sem ty sroubky dotahl este vic ??? Jedine ted zkusit flash zpet a testnout jadro, jestli to je biosem nebo chlazenim, ale ja sem ukrutne linej, asi tam necham tendle a bude ...
DaNcA
BTW : Co to sou ty podlozky od spire ? Jaxem rikal sem strasne linej a nechce se mne to hledat :oops:
No, s tema podlozkama jsem prilepil pasivy na pameti. Celkem do drzi, ale nesmis s tim pasivem kroutit.
:-) Hodil jsem dalsi bios - GigaCube - a pameti vali na 400MHz = :eek: 800 ef. ;D (schvaleno ATItoolem na artefakty) 8-)
Epidote, prosim te budem davat linky na ty biosy ok ?
Dej prosim link na ten Gigacube....
Jinak zadne zmenseni pretaktovatelnosti jadra jsi nezaznamenal ?
Dik
DaNcA
.... stejne zajimavy, ja dyz pustim atitool, tak se pri ty autodetekci obvykle dostavam pod hranici normalu, natoz aby mi to vysmahlo pameti na 800 ;D ;D
schvalne vyzkousim co vyvede flashovani XT biosu do 9800SE, do toho se tady asi jeste nikdo nepustil? pameti mam podle vseho stejne jako na Sapphire 9800Pro - 2,8ns a takt 412/730 dam bez problemu..
Uz jsem slusel od dvou lidi ze preflashovali 9800 na Pro a po pul roce karta sla do kytek.Kompletne!
to je asi spis otazka pretaktovani a zivotnosti nebo nahoda, protoze "fyzicky" jsou ty karty identicke.. samozrejme pokud se ji neco stane rad nebudu, ale pro tyhle pripady je tu zaruka..
No pokud je karta uplne tuha a tudiz nedas originalni bios,a oni zjisti jinej bios tak jsi bez zaruky(to se stalo prave znamymu)
Nahoda ? Smula ? Lamy ? Odhuli si R9800 i Jan Tleskac ?Citace:
Původně odeslal OBR
DaNcA
.... taky bych se toho nak zasadne nebal, i kdyz mi pride, ze naladovani XTckovyho biosu je spis pro dobrej pocit :-) , pac kamos dal s klasika PROckovym biosem pameti na 396 (holt kus vod kusu) .. chce to chladit, proto dokavad nevosefuju pasivy, tak na to zatim jebu, hlavne, ze se vi, ze to de 8-)
a neni tudiz lepsi nez tam davat nejaky jiny bios,to proste nechat tak a jen pretaktovat? Ja uz do ty my jinej bios nedam,lepsi neni.
mozna je to spis na diskuzi do Reklamaci, ale podle me flashovani noveho (byt "spatneho") biosu neni duvodem ke ztrate zaruky.. jinak samozrejme je otazka, zda takove flashovani ma smysl, ale.. i tady na pomerne malem vzorku se naslo pak lidi, kterym najednou jde velmi vyrazne zmenit taktovani, tak proc to nezkusit..
Flashovani biosu z uplne jine karty,a mnohdy i od jineho vyrobce,je solidni duvod pro ztratu zaruky! Pokud ta karta z tohoto duvodu prestala fungovat.Ale to je jedno,konec teto debaty.
asi dost zalezi na tom, kde tu kartu kupujes a tudiz kdo bude resit pripadnou reklamaci.. ja nakupuju tam, kde pro ne neni problem na miste vymenit nefunkcni kartu za novou, stejne tak jako asi pro ne pak neni problem si zajistit nahradu u dodavatele.. ale urcite riziko v tom je vzdycky (jako ve vsem)
kdybych mel stejne jako ty kartu v hodnote 15kkc a vedel, ze experimenty s biosem mi prinesou v lepsim pripade minimalni benefit, tak se do toho taky nepoustim, ale u 9800SE v cene 5kkc se diky softmodu a pretaktovani a mozna flashovani biosu dostavas vykonostne na hodnoty dosahovane prave kartou za 15kkc a to uz (nekomu) za urcitou miru rizika stoji..
.... to jo, ofsem porad je tu nasnade, ze by to mohlo jit este vejs .. podstata duchu OC :wink: ;DCitace:
Původně odeslal OBR
No, s dalsim (jinym) biosem jsem taky nezaznamenal zadne zlepseni co se tyce jadra. Spis ma jinak nastavene pameti, casovani ...Citace:
Původně odeslal danikd
Jinak ten GigaCube j stazenej z ty Holandsky stranky, co uz tady byla zminovana. Ale jak rikam, ikdyz jsou karty stejne, tak to jsou vlastne uplne jine kousky.
lidi muze mi negdo help.. mam R9800 PRO od HErkulesu jede mi na 480\800 , ale vubec netusim jake jsou tam pameti, ty pasivy se mi z toho slepovat nechtelo .. funguje to jen na SAPHIRECH, nebo to muzu skusit i na herkulovi?
ekistuje i nejaky HERKULES 9800XT bios?
diky