Zdravim, kto ma prescotta a ako ste ho max pretaktovali? Ja som ho dal 3.5GHz a mam DUal DDR na 400MHz @ 415MHz a uz to len pri FarCry obcas padne. predtym to padalo uz pri 408MHz ale vyrobil som chladic. napatie na CPU mam 1.525V.
Printable View
Zdravim, kto ma prescotta a ako ste ho max pretaktovali? Ja som ho dal 3.5GHz a mam DUal DDR na 400MHz @ 415MHz a uz to len pri FarCry obcas padne. predtym to padalo uz pri 408MHz ale vyrobil som chladic. napatie na CPU mam 1.525V.
prescott nemam ;) ale nemyslim ze ho dostanes o moc vyssie .. je to predsalen prva revizia .. a aj northwoody nejdu na vzduchu o moc viac pretaktovat .. cize pekny overclock .. 8-)
na pctuningu dali prescotta 2.4A na 3.4 stabilně...:)Citace:
Původně odeslal Fab30
no macci ho dal na 4.8 stabilne :lol: ale phase change cooling na -100 ;D
MC
lenze on ma 2.8E nie 2.4A ..Citace:
Původně odeslal Likedi
Omyl, tak nieje to pamatami ale asi CPU lebo som podtaktoval pamate na 339 a aj tak je to zle stale to vypise critical error. uz som skusil aj pridat napatie na 1.575V viac sa bojim.... alebo potom je to este zahrievanim, moze to byt aj tym?
Absolutní maximum napětí při nevytížení = 1.550V. Na to pozor.Citace:
Původně odeslal Fab30
A cim inym to mozme byt? CHladenim? To tu nikto nema prescotta aby mi poradil?
prosim ta uz ho nechaj tak, sak ten cpu je strasny zrut uz na default, ja byt tebou dam do dole na taku uroven, aby to slo na default napati, zopar MHz ta nezabije
btw ten komp ti musi strasne vrieskat, takyto cpu vzduchom, no nic moc imho
Ja si taky myslim ze je to asi takove nejake maximum toho tveho 2.8E Prescotta. Mam 3 @ 3.6 E pri 1.425 V s vodou.Vic stabilne nejede i kdyz zvisim voltaz-proste strop.
Já mám a 2.4A a mám ho na 2.8(suché že? 8-) ) Defalut Vcore samozřejmě....jenže momentálně nemám k dispozici účiné chlazení... a na těch 2.8 mám při zátěži 51 C což je podle mne už hodne....
mel jsem 2.8E na 3.3 pri 1.5V a teplota lezla pres 70°C ... tragicky
zlatej NW
No jo ale neber to za 4500,- kdybych mel prachy taky jdu do NW ale.....
Ja mám 2,6 na 3,45 GHz.FSB 266.Už 8 mesiacov.Strihám videa, je to absolútne stabilné. Padá to okolo 270 MHz FSB.Teplota 56.
Zkus zapnout/vypnout HT, někdy to takhle blbne, už jsem to 2x viděl ...Citace:
Původně odeslal Fab30
Tak som presiel na vodu ma to v klude 35-40 stupnov cize super a mam to na 3.55 ale pri zatazeni aj 50 a to mam len v takom kybli 20 litrovom s destilovanou cvodou, nemma ziaden radiator
Mam Prescotta 3GHz a intel k nemu dodava 2500rpm box. V klude mam 48 stupnov co je IMHO dost :( mam kupit novy vykonnejsi chladic ? Klesnu vyraznejsie teploty ? no a mohli by ste aj poradit nejaky chladic ale ide mi predovsetkym o to aby som sa necitil ako na letisku :)
thanx..
Ano, máš :lol: Jistě toho dost najdeš v sekci chlazení :!:Citace:
Původně odeslal makaweli
speciálně u týhle desky doporučuji flash biosu => mám ji tu taky. větrák moc nepomůže, jen o 2-3 stupně imho, spíš by to chtělo nějakej studenej vzduch přivýzt do case (okno třeba, nemít PC u topení)...Citace:
Původně odeslal makaweli
no ja som to trochu otestoval a ten chladic meni otacky podla potreby cpu.. cize pri najrocnejsej hre/aplikacii zrazu ho pocut viac a ked si pozriem kolko toci tak aj 3500rpm.. mozno to pojde vyssie podla potreby.
a teplota je stale 50 stupnov. Proste si drzi tu teplotu a prisposobuje tomu otacky.
velmi rozmyslam o kupe Prescott 2.4/533 zhruba za 4700,- SK bez DPHCitace:
Původně odeslal makaweli
maju ho v AGEMe.
co na to poviete? mam dosku iba do 250FSB ale to asi nebude vadit?
ak budem mat vodnika tak aky mam asi strop? freq a Volt?
diky moc!
PS: ja viem ze sa to tuu riesilo ale pre zopakovanie
obavam sa ze tvoja doska nesplna normu na napajanie proceosorov prescott .. over si to este ale som skepticky :roll:
MC
a kde sa to da zistit? ake maju podmienky Prescotty? kolko Volt?Citace:
Původně odeslal MadCap
alebo preco by to nemalo byt kompatibilne?
prescott potrebuje dosku co splna normu napajania FMB 1.5 (mozno Fcosicosi toje jedno ;) ) a to tvoja imho nema na to podporu ... narychlo som nasiel toto >
http://65.68.55.12/inetpub/ftproot/cpu_support_abit.htm
MC
TAK TO JE SMOLA :-( :-o :-o :-o :-o :-(Citace:
Původně odeslal MadCap
asi idem na Northwood! co mi doporucujes?
no jiste imho staci jakakoliv pentium ctyrkaCitace:
Původně odeslal DamaGer
Mam taky dotaz, pri mojom BOX chladici a P4 2.8@3.3 idem na 50 C maximum ale .... Vetrak je strasne hlucny,potrebujem nieco co mi lepsie uchladi a aby som to nepocul. Videl som nejake Thermaltake-i a stalo tam 21 dB a do 3.6+. Mam to brat akoze ked moj taktnem na 3.6 tak mi to uchladi a bude mat 21 dB ???
Thermal take je hlucny shit. Ja som kupil toto http://www.pctuning.cz/Default.aspx?...=2&ArtId=19983 a som maximalne spokojny :wink:Citace:
Původně odeslal Mr_ORO
No ked tam pisu 21 dB asi hlucny nebude :D
a dalsia vec,kolko stal ten zazrak,urdcite aspon tak ako Zallman,a to je trochu vela dat 1700-2000 SK len za chladic
No ja som mal uz dost chladicov od TT a ani jeden nesplnal hlucnost aku tvrdi vyrobca... jediny co bol ako tak tichy bol Silent Boost.Citace:
Původně odeslal Mr_ORO
Ten chladic stal 2200 sk. Podla mna to neni vela na taky kvalitny chladic :roll:Citace:
Původně odeslal Mr_ORO
hmmm,no neviem sa rozhodnut ale radsej chcem tichy PC [myslim ze aj s 3.4 Ghz budem spokojny]Za chladic dam maximalne 800 Sk len nech je tichy a drzi mi to do 50 C
Až na nějakej takovej chladič narazíš, dej nám prosím vědět! ;DCitace:
Původně odeslal Mr_ORO
Chces mi povedat ze nie je taky chladic,co je tichy ??? za tu cenu ???
Prostě říkám, že taková kombinace parametrů a ceny imho neexistuje ...Citace:
Původně odeslal Mr_ORO
Okej teda zakupim hocijaky chladic, ktory je velmi tichy,na tom mi zalezi viac ako na overclocku. Porad mi co najlacnejsi
Lidi,jen se chci optat..mam prescotta 3,4 (viz podpis) a chlazeni Zalman 7700 al/cu..po prejeti 3Dmarku 03 mam teplotu 69 stupnu...coz se me zda teda opravdu dost s takovym kvalitnim vetrakem.Usazenej je dobre,pasta taky..
no tak si skus od akej teploty ti to trothluje ..
Arctic cooling freezer je vyborny chladic za dobru cenu.Citace:
Původně odeslal Mr_ORO
http://www.pretaktovanie.sk/obr/predaj/ponuka.htm
Jak to zjistim :?Citace:
Původně odeslal MadCap
Po Prime95 mam teplotu 74 :evil:
A chladič je na pohmat jaký? Horký?
Nene,ten zalman celkem fuci,takze to je ok.Asi by to vyresil pridavnej vetrak misto diry na windtunel..Citace:
Původně odeslal jan555
Já sem po zkušenostech z teplotou musel přistoupit k řešení, že sem v BIOSu nastavil to nejnižší napětí na procák co šlo a pak zkoušl do kdy to bude stabilní. Dostal sem se na 3.49GHz. Procák ani tak nepeče a hlavně netrotluje :D
butcherson:
Zkus googlit Throttle Watch
Dik!Jo a jaky to napeti tam mas ted?Me to na Abit AG8 nejde v biosu snizit...Citace:
Původně odeslal kecinzer
No nejnižší tam bylo tošim 1.325V nebo tak nějak. Ale ve Winech to ukazuje stejně víc. tak střídavě ale nejvíc 1.360V.Citace:
Původně odeslal butcherson
Mám 3,4Ghz a dal jjsem to bez zvyšování napětí na 3,807Ghz (224x17) chladič Freezer 7 je pořád chladnej, kde myslíte, že je strop toho procáku?
Nuz neviem ako ten tvoj 3.4 ale moj 2.8 bezal na fsb 250 cize 3.5 Ghz ale na BOX chladici a kusok uz isiel aj na 65-68 stupnov musim kupit daky good cooler
No a teplota na CPU a v casu?A jakou mas revizi CPU?Citace:
Původně odeslal xman.milan
Teplota v klidu je tak od 40 do 43 a v zátěži tak do 46-47
Mam hloupej dotaz,kdyz zvysim takt -> modra obrazovka ->vypis pameti
Nevite jak na to?
3.0Ghz E0 na 3.6 synchro na default napati
Tak toto mi nahadzuje pri takte 3.55 a vyssie avsak je to tym ze som napetie nedaval vyssie ako 1.53, ked som na chvilu svihol 1.62 tak ejhlaho CPU nabehol aj na 3.79 Ghz ale radsej som to vratil. Cize VOLTAZCitace:
Původně odeslal butcherson
na to že to dřež BOXEM, to je dobrý ne... :wink: :wink:
Dosahujete dobrejch hodnot. Já se dostanu na 3.5 s tou 3.0, když dávám víc, tak už musim brutálně zvyšovat napětí a trotluje to, protože nemám nic moc chlaďák. Chtělo by to vodníka :)
Pavel Kuncl: Před tebou klesám, 4.2 to už je docela odvar ;D
To hej ale ci ho mam na 3,2 alebo na 3.7 huci ako lietadlo, no zase dat za chladic 2000 alebo aj viac tak to si radsej dam hudbu hlasnejsie :DCitace:
Původně odeslal Pavel Kuncl
freezer 4/7 je zlahka pod 1000Sk a imho za to ticho to stoji ....
Ja mam Primecooler 4+ a som maximalne spokojny v zatazi mam maximalne 51 a v klude mam 36` Vrele odporucam huci okolo 25db
Ale mam dotaz snazim sa overcloknut CPU ale nejde to vyssie ako 3.2 a fakt neviem preco poradte THX
ja mam Prescott 3 Ghz a dal som to na 3.51 Ghz cize FSB 234 s tym Zalmanom co mam v podpise...teplota v klude je okolo 50 stupnov a ked som testoval CPU s Prime95 teplota sla na 63-64 zda sa mi to dost...ale na druhey strane je to stale vzdux...vodnik je vodnik, ale co je hlavne nethrottluje to :wink:
ja mam freezer7 , 3.0@3.6 synchro a ked mam vsetky vetraky v case povypinane, tak az na 70 sa spusta poriadne fan na tom freezeri, ale pokial to nethortli, tak je mi to jednoCitace:
Původně odeslal Shakur
Ahojte. Mam celeron D 2,66 GHz cize prescot jadro a z original chladicom som ho dal na 3,0 pri teplote 72. Po kupe freezra 4 od AC mi to ide stabilne na 3,56 a teplota je slusnych 48 pri plnej zatazi.
mno trosku som sa este pobavil: FSB 236 = 3.54 Ghz. Teplota v klude 45 stupnov ked som to testoval na prime95 slo to na nejakyx 61-63 na asus probe... 3.55 Ghz uz to throttlovalo...takze s tymto xladicom to uz viac nedam...ale pre mna je to aj tak az az :wink:
Přetakt 3,6Ghz@4,28Ghz
Paměti 533Mhz@634Mhz DDR2
Teplota v klidu 40°C a při dlouhodobém zatížení max 60°C
Podrobný popis a fotky na odkazu v podpisu;-)
P4 530J LGA775 3.0 @ 3,83 GHz Box chladič (FSB 255)
při 3,9 GHz se čas od času hryzne
idle 47 st., max 65 st.
CPUz lže u voltáže !!
Až mě přijde redukce na Zalmana 7000B-Cu pro 775 tak to doplním.
Takže Zalman 7000B-Cu: idle 45 st, max 58st. (Ale hlučnost maximálně poloviční)
http://home.tiscali.cz/freedom79/cpuz2.gif
Slusne, velmi slusne :oCitace:
Původně odeslal forest
Primecooler Hypercooler II+ CU ... tedka to delaji od jine firmy i s 12cm fanem...cena 600-800Kc... www.ab-com.cz ... pro ten 12cm fan nebo www.czechcomputer.cz :roll:Citace:
Původně odeslal jan555