predem sorry za ot..
chci si koupit novej procak... ma cenu uvazovat o nakupu tohoto na vyse uvedenem pctuning.cz? nebo si mam proste koupit boxe v treba v cc a pujde mi to na 100% taky na 3200+? :oops:
p.s. koupili jste tento procak nekdo tam?
Printable View
predem sorry za ot..
chci si koupit novej procak... ma cenu uvazovat o nakupu tohoto na vyse uvedenem pctuning.cz? nebo si mam proste koupit boxe v treba v cc a pujde mi to na 100% taky na 3200+? :oops:
p.s. koupili jste tento procak nekdo tam?
No ono to je tak ze na 100 percent nemas nikdy nic iste...ono to mozu oni skusat na jednej doske a na urcitej zostave....ty to das do inej dosky s inymi komponentami a uz to takto taktovat nemusi ist (ale aj moze).
Ide hlavne o tu 100 percentnu istotu... :roll:
na pctuning.cz pisou ze:Citace:
Původně odeslal GABO
procesory se testují na deskách Abit NF7-S a Epox s KT600. - (ten mam)
pouzivaji Zalman 7000Cu - (coz je divne protoze ten se na epox s kt600 neda dat protoze nema diry)
ze jsou to série AQZFA, AQZEA. Úspěšnost je asi 20-25%
Procesor běží na 200x11 při zvednutí napětí o 0,075-0,1V. Deska použitá k testování je Abit NF7-S a Epox 8RDA3+
??? ???
pokud chces rychlejsi CPU se 100% jistotou - tak si kup rychlejsi model - na tom neni co resit. Pokud ti nekde nabidnou nejakou serii - muzes se tu na ni poptat. Napr. ty AQZEA - tu jsem dostal ja v CC - a i podle cpudatabase.com jsou to pekne kousky... mozna by se ti vyplatilo koupit uz odzkouseny CPU od nekoho tady na diskuzi, popr. kdyby ti nekdo nechal vyzkouset z x kousku - protoze 100% jistotu pretaktovani nemuzes nkdy mit...
prave ze oni tvrdi ze jim to bezi na 3200+ a za cenu o cca 300 kc vyssiCitace:
Původně odeslal Lukas L.
tak co resis? kup ho a pokud na 3200+ nepojede, tak bud zadej o navraceni rozdilu anebo o vraceni penez kvuli nesplneni inzerovanych hodnot.Citace:
Původně odeslal mokus
mas recht...Citace:
Původně odeslal mISHA
Ono navíc 3200+ není žádná bomba, že - asi nemají moc problém najít procesory, které to splňují ???
myslis?Citace:
Původně odeslal jan555
chtelo by to asi udelat nejakou anketu komu se povedlo locknuty 2500+ hodit na 3200+... co admini, co vy na to?
no nevim, ja mel v ruce jen jednu b2500+ nahodne vybranou ( objednanou ve velkoobchode bez parametru ) a na 3200+ sla bez problemu.Citace:
Původně odeslal mokus
a co vy ostatni?Citace:
Původně odeslal mISHA
ja mam nastesti oteverenej :-) AQZEA 0333RPMW nejvic se mi s nim zatim povedlo 2400MHz na 1.775V do DOSu :-))) ale to uz vazne box chladic nema sanci...
no já měl taky štěstí na odemčený procák a v klidku jede na 200MHz FBS :wink:
Ja mam jeden z prvych Bartonov ked sa na SK zacali predavat a koncim pri 1.775V na 2100Mhz (200*10.5). Ale ako pisem, bol uz velmi davno kupovany.
Byl sem uz i 2388 pri 1,775V ale ty typloty sou svine. zatim jedu pri 2333/1,75V a primestable 14hodin (realne se do toho dava 1,71-1,73V)
serie je naka divna AQZFA0351RPMW tusim ale nevim ci sem to precetl spravne :)
je z pctuningu jako pass3200+..osobne si myslim, ze rozhodne dostanes lepsi kousek nez kdyz koupis ve velkoobchode, protoze tady je uz aspon na neco testujou (2200MHz)..sice nemusi jit vys, ale muze..rozhodne za ty +250kc mas pravdepodobnost vetsi
zatial som mal v rukach tri locknute bartony z toh jeden siel maximalne na 2000-2100MHz a druhe dve az do 2400-2500@1,85-1,9V ten ktory mam ide primestable 2450@1,85V
Já mam superlocked AQZFA 0405UPMW a na 3200+ se nedostanu. FSB max 190 a to jeste s 1.825V.
Já mam superlocked AQZFA 0405UPMW a na 3200+ se nedostanu. FSB max 190 a to jeste s 1.825V.
Ja mam z pctuning CPU ktere jsem koupil jako obycejny 2500+ ne zadny 2500+ pass 3200+,a funguje perfektne na 210x11 pri 1.825V.Jinak ho provozuju na 200x11 absolutne bez problemu na 1.75V.
navic pry jsou ty pass 3200+ z pctuning.cz z nebox verzi, ktere by pry meli byt horsi nez boxovane viz thready o wafferech...
ten muj byl NEBOX.
muj take. ( co pak s tim debilnim chladicem? )
ja osobne jsem to koupil z PCtunningu a musim rict ze jsem spokojen.
procak uz byl ze zamknute serie a jede mi 11*2100 cili 3300+ na 1.8 V stabilne...topi s aerocoolerLight na minimum 60 a na max otacek 55 stupnu Burn
zkousel jsi ho dostat na 220 fsb? ja ho tam nemuzu dokopat, 210 mi jde Ok, pameti me asi nebrzdi pac i kdyz e dam asynchronne na jeji default frekvenci tak stejne komp nenajede...Citace:
Původně odeslal DeAcoN[MG
Az tak debilny ten chladic neni, i ked su minimalne 2 verzie tych chladicov co som videl a ja osobne som ho rubol na GPU. Sorry za OT.Citace:
Původně odeslal mISHA
moj b2500+ siel najprv len na 190FSB ale ked som zacal trochu ofukovat pasiv chipsetu tak uplne v pohode na 200. chipset 32° a CPU 49° po zatazi pri 1,725V.
no, přišel mi novej chladič tak testnu na kolik půjde ten b2500+ pass 3200+ z pctuning.cz.. zítra řeknu
mno tak jak? a na kolik te ten procak u nich vysel? a z jakym chladicem to resis? dikCitace:
Původně odeslal lmarky
tyy vodo taxem dneska neměl moc času, ale když jsem FSB dal na 202 tak to při bootu hlasilo overclock fail.. zejtra se na to mrknu podrobněji.. když to nepujde ani na 2800+ reklamuju to, protože 2800+ maj zaručený :eek:Citace:
Původně odeslal mokus
btw - Titan CU5TB (tyy vole to je jak turbína od B747 :evil:)
Nazdar lidi.
Ja jsem si koupil 2500+ bartona jako druhou varku v CR uz kdysi. Ten jede na 2200MHz uz pri 1.675 V ! Ale na 2300MHz 200*11,5 uz nejede stabilne ani pri 1,825 V. Myslite, ze pujde stabilne na 11*2x0Mhz?
No a ted jsem koupil uplne novy 2500+ barton, ma zamceny nasobitel a na te same desce mi nejede - svine - ani na 3200+,t.j. 11*200Mhz.
Otazka, na kolik jde stabilne, kdyz nemam externi kartu v kompu krome grafarny, zvysit FSB na Abit NFS 2.0?
A kolik jde vytahnout ze soucasnych serii 2500+ ????
Dik
Ja mam locknuteho Bartona 2500+ AXDA2500DKV4D a zatial som ho na prvi sup spustil 11*200=2200MHz, Vcore som nastavil na 1.7V a sandra aj BIOS hlasia teplotu 36C.
protoze ty mas ciste nahodou ten HW na ktery se ptas, tak bych doporucoval, kdybys zapojil sve ruce k dilu a odpoved na svou prvni otazku si zjistil sam...Citace:
Původně odeslal Lord_Maxx
otazku cislo 2 ( o graficke karte ) bych doporucil napsat jeste jednou a trosku pochopitelneji.
a na otazku cislo 3 doporucuju search.
mne jede stabilne pri 210*10,5 vic ani rana...pri 1,65 VCitace:
Původně odeslal Lord_Maxx
tak dneska jsem si s tim pohrál a max. co jsem z něj dostal je 5.5 x 382 (2100MHz; 2800+ takže reklamačka se nekoná :)) při napětí 1.675V .. zkusim si s tim pohrát ještě a uvidim.. když jsem dal FSB 195 tak už byl bootfail, ale když jsem nechal 190 a nastavil CPU Ratio na 12* tak to jelo
a zkoušel jsi tam hodit rovnou 200MHz, třeba by to šlapaloCitace:
Původně odeslal lmarky
jo a zkus mu trošku zvednou napětí, třeba to pomůže :wink:
200 jsem zkoušel.. s tamtim napětim to spadlo.., dokonce jsem si teď s tim 190 pustil WinAmp a *blik* BSOD.. teĎ jse napětí na 1.725 a zatim to nějak vypopadá.. takže se v tom ještě hrábnu
tak mu tam dej rovnou 1,75V a 200MHz, třeba se chytne. Mě jede na 205*11 nebo 200*11,5 při napětí 1,7V, což docela jde. Škoda, že nejde taktit víc jak 2300MHz :?Citace:
Původně odeslal lmarky
tak teď jsem udělal maximum.. napětí 1.8V 195*11 (2145MHz) i když jsem dal napětí 1.85 (max) tak se to na 200 prostě nechytlo.. zatim je to stable
tak to máš fakt blbé, prostě blbý kousek, to se stane, záleží na náhodě 8-)
těch 58MHz od Barta 3200+ mě ani nese*e.. spíš ta voltáž.. a myslim že tenhle chladič by na víc ani nemělCitace:
Původně odeslal bigbalu
psal si zes koupil ten pass 3200+, takze se zarucuji ze ma chodit na 200fsb, a kdyz ne tak jim to HOD NA HLAVU ne?Citace:
Původně odeslal lmarky
nee.. oni jsou chytri a zarucuji POUZE 2800+Citace:
Původně odeslal mokus
tak to jsou cundy vyj.ebany...Citace:
Původně odeslal lmarky
přesně tak, pěkně člověka vysr.ali. Prodávají to jako pass 3200+ a vlastně z toho třeba 3200+ vůbec člověk nemusí dostat a schrábnou prachy navíc. To bych si raději koupil normal a mám stejnou šanci na přetaktování na 3200+ a možná i více. :wink:
ale ne u nich. predpokladam, ze to co maji skladem oni testuji a kousky ktere nebezeli prodavaji jako normal. docela bych tomu veril...Citace:
Původně odeslal bigbalu
podle mě to dělaj tak že si prostě hrábnou do bedny, něco otestujou něco zbyde a to otestovaný co projde na 2800+ pak prodávaj jako pass 3200+, ale i v těch netestovanejch v tom případě může bejt dobrej kus..
tak teď mi to na 195*11 1.8V spadlo když sem chtěl nainstalovat Far Cry... a to jsem to předtim projel 3DMarkem01, 03, a PCMarkem04.. takze ted jedu na novejch 190*11 1.725V a zatim f poho (dokonce sem si i Far Cry zahrál :))
Presne tak!! Nejlepsi by bylo jim tam napsat a zeptat se co se dela s kouskama co nejedou na vysi frekvenci....kam je davaj protoze by bylo dost k na.srani kupovat od nich jetej procesor.Citace:
Původně odeslal mISHA
Co se ale tyce ty pretaktovatelnosti bartonu tak jsem mel doma uz 4 kousky a vsechny jely bez problemu prime stable na tech 11x200 pri 1,75V Kdyz nekomu stavim PC a preje si abych udelal OC tak nastavim 1,75 a nehledam ze by to jelo na nizsi voltazi protoze 1,75 je dostatecna voltaz a neni to moc ani malo. Takze jsem nazoru ze to stoji za ten risk a koupit CPU treba v CC.
nejsou to takový svi.ně !! psal jsem jim o tom a řekli že ho mam poslat z5 a vymění mi ho ;D
závěr - na pctuning.cz můžete vesele nakupovat tyhle Barty a když se vám nepodaří dát 3200+ tak vám je vymění :wink:
Koupil jsem Bartona 2500+ box v CC je to AQZFA0402XPMW a na 200MHz x 11 (je zamklej :-) ) nejede ani náhodou!!! :?
Po cca. 15min v Prime spadne. A to jsem zkoušel i 1,850V.
Max. 196 a to je fakt maximálně!
nj koams koupil stejnej kousek ale na zahorel to na 1.97v a ted mu to jede na 200MHz stabilne pri 1.9V a uz to nejakej ten patek je.
Ja mam z PCTUNING Bartona kterej mi s BIOsem 1007 na A7N8X nejel vic nez 195x11 anii pri 1.85V,ted mi s Biosem 1006 jede perfektne na 1.8V 210x11!!!!
jo no, ono je potřeba taky vyzkoušet různé verze biosů, to by taky mohlo vyřešit určité problémy.
AD Frontier: To máš blbý, ale zkus ten novější bios a pak dej vědět
AD lmarky: To jsou ale hodní, že přiznali svou chybu, tak oni to testujou, že to jede na 3200+ a v praxi to pak nejde, tak kde to jsme. Ještě že to vyměnili ;D
btw jakou mas revizi PCB?Citace:
Původně odeslal OBR
já to taky zkoušel a s verzí 1006 jsem docela spokojenýCitace:
Původně odeslal OBR
ja mam locknuteho bartona a v pohode mi bezi na 2353 (214 fsb). napatie mam 1.65V
jo zkousel ale nejede stable...dostanu ho na 2400Mhz na 219 FSB ale az na 1.9 V.....na 2300Mhz jede na 1.8 okCitace:
Původně odeslal alois
vypada to, ze sem chytl dobrej kousek.. :) da i 220fsb, ale nb se moc hreje. holt, abit nb cooler sux, budu muset koupit zalmana 47ku, navic je krasne tichej. :)
já sem si teď pořídil taky 2500+, ale dostal jsem se s nim zatim jen na 2090MHz...
Jak je to s tim číslovánim? Mě benchmark píše, že mám 3200+ už při frekvenci (cca) 1900MHz
Ty vole tak to by som sa pekne nasral keby mi niaky lamer "pretaktoval" masinu z tym ze procak hodi na ledva unosnych 1.75Vcore a este ze ako mi to dobre urobil. FUJ :!: Chlape pokial niekomu nieco taktujem tak si nikdy nedovolim zvysit voltaz na viac ako 1.70Vcore nakolko uz 1.65 je zvysene lebo AMD nemohlo z tych procakov vyzmykat dostatocne takty! sa pozri na pentase co bezia max. do 1.55Vcore. BTW dobry kus na taktenie je ten co da minimalne 2.2G na default(1.65Vcore). BTW dobre TB(ako kazdy vie) bezia na 2.2 na ~1.55-1.6Vcore.Citace:
Původně odeslal Frost
Inak co sa tyka PCT tak im dla mna trochu krivdite, ja sam viem ze stacilo ze som vymenil IBA zdroj a procak mi isiel PRI ROVNAKOM Vcore o 100MHz VIAC !!!(2.25G->2.35G) a to som iba vymenil SuperShit za niaky NoName 500Kc standalone suntu !!! Potom je tazko nieco garantovat ked im to moze fachat aj na 2.3 stable(co podla mna j etstuju aby mali niaku rezervu) ale ked mas crepne regulatory na doske ci crepny zdroj alebo dokonca oboje tak budes rad ak das 2.1 a este mozes oslavovat. :!:
Fuj ale som sa rozcertil >:}
Nic v zlom ale ked si ty odpalis procak tak to je tvoj problem, ale riskovat cudzieho majetok sa mi zda nefer, proste sa to nerobi. BTW aj tie PCT Barty su pekny ofajc nakolko PASS 3200+ da dnes 60%+ bartov a teda v tom nevidim ziadnu vyhru, to keby tak zohnali tie Mibile AXP-M 2500+ tak to by bola ina kava !
Uz, uz vidim ten FLAME ale nedalo mi, SORY :wink:
2mino: myslim ze si ne zcela pochopil co se Frost snazil rict. Nekdo ho pozada at mu to trosku taktne, tak on to taktne na urcitou frekvenci, rekneme 10*200, da tomu 1,75V a slusny chladic a vi, ze to pojede, bude to stabilni a neshori to. Nechapu, co te na tom tak rozcertilo.... ???
uvedom si, ze se s tim nemuze piplat jako se svym aby individualne u kazdeho stroje zkousel, jestli nahodou nepojedou na 1,725V nebo dokonce 1,7V... :roll:
NJN, ja som len nedavno v priebehu 3 tyzdnov takto ratoval 2 kompy znamym co jeden nemenovany 'odbornik' nastavil na BOX palominax1600+ 1.9Vcore ze sak aby to bolo rychlejsie a div sa svete - ono to po roku odislo(saq aj ked som to zapol tak to malo po 5 min v BIOSe cca 70C !). Proste si myslim ze ked niekto chce taktovat a nevyzna sa tak mu to dam na kolko to zvladne na default Vcore, maximalne 1 stupienok pridam a smitec. Proste je nieco ine ked to ja mam na 1.75 a pride leto - 35C vzduch tak znizim Vcore a freq a je to v poho, lenze ja casto v roznych navodoch na "OC" furt citam ze ked je to nestabilne, zdvihnite napatie, a o poriadnom chladeni bezne ani zmienka. BTW uchladit Barta na 1.65 nie je ziadna sranda, na 1.75 to zvlada vacsina priemernych coolerov tak-tak aj v zime a nieto v lete. Uznavam, ze pokial mu tam pribali cooler co mu da na zakladni ambient +25C tak nie je o com. Problemik je ze takyto pripad je skor vynimka z pravidla.Citace:
Původně odeslal Warlord
A viem co vravim bo aj tu na intraku je pekna kopka "overclockerov" co nevedia co je multak a si myslia ze cim vyssie cisla v biose nastavia tym lepsie(napr. aj CL u pamati.). a potom sa cuduju ze im kolisa zdroj ked daju procu 2Volty + prevadzka pri 70C je standart a raz za rocne reklamuju disky(samo ze data nezalohuju) ze sa "pokazila elektronika".
Frost: Nic proti osobne, len ked som to cital tak sa mi zo zivej pamati vybavovali problemy kt. takto "vylepsena zostava" pre mna nedavno znamenala ked som dosiel tete opravit kompa, ze nebootuju winy a samo ze az na pamate bol skoro kazdy vacsi cip v kompiku napoly upeceny(samolepka na procaku hnedo-cierna (zlaty spitfire to nastasie prezil :) ), upeceny RAMDAC na grafe uz posielal do monasu vselijaky bordel pad.), a teraz vysvetluj ze to ich vydareny neomylny synacik nieco dojebal ked taktoval podla niakeho super navodu v casaku na hry(uz si nepamatam nazov, ten brak necitam). Este bolo na mna zle ze som im to pokazil - za dobrotu na zebrotu.
Proste si myslim ze BFU treba od OC skor odhovarat lebo to robi v 99% pripadov viac skody jak uzitku. Do tohto samo neratam AXP-Mobile2500+ ci akekolvek taktenie bez zdvihania Vcore nad rated pre danu technologiu(napr. 1.65 pre AMD 0.13um) a bez dvihania PCi samo. A za tymto si stojim.
BTW myslite si ze BFU zbada rozdiel 2500+ vs. 3200+ ??? HAHAHA ovela via csi vsimne ked mu naplanujete raz za mesiac defrag disku, lebo to ho nikdy normalne nenapadne.
Howg.
niak mi dneska svitori sory za trochu tvrdsi ton, to bude asi tym ze som uz 36h nespal a ja na to prote nejsem stavenej. :wink:
Ještě k původnímu tématu :arrow: Já jsem teď stavěl PC známému s deskou ASUS A7N8X Dlx,Radeon 9600XT,OCZ 2x 256MB DUAL a Barton 2500+,CPU koupené naslepo v PC krámu,zkoušel jsem ho taktnout a šel na 3200+ (11x200) bez zvyšování napětí stabilně,celé odpoledne jsem na tom hrál NFS 7 Underground 1024x768 na nejvyšší detaily,teplota nepřelezla 51 stupňů,deska 31.
za vyber chladiče bych tě nechal na míste zastřelit a spálit :evil: VÍŠ jak řve ten zasranej CU5TB ???? Tfuj ....
100% súhlas - mám podobné skúsenosti. PREMIER zdroj, max. OC D600@1086; Enermax zdroj, max. OC 1068 a MERCURY zdroj max. OC 1152. Všetko ten isty komp len iny zdroj! :?:Citace:
Původně odeslal mino
já už vim :? :arrow: mam z německa objednanej AC CS 2 TC Rev. 2.1Citace:
Původně odeslal danikd
Vy jste opravdu NATVRDLÍ !!!! JAKÝMKOLIV AC NOVÉ BARTONY NEUCHLADÍTE!!!! už to tu píšu po X-té :evil: STAČÍ SI PROJÍT PÁR THREADŮ!!!!!Citace:
Původně odeslal lmarky
hmm tak ho "zatim" chladí v poho, ale to je jedno, jak myslíš ;-)Citace:
Původně odeslal BeachKEN
Já nemyslím, já to vím!!! Zkusil jsem jich už hodně a žádný AC to nedovedl slušně uchladit, tedy pokud nebereš teplotu 60°C jako v pořádku, to mě tedy moc nepřipadá, jakmile jede proc 1.8V a výš, tak Arcticy nemají nejmenší šanci.Citace:
Původně odeslal lmarky
Jinak abych neodbočoval od threadu, tak mám v plánu koupit Bartona právě z PCT, jenom by mě zajímal názor těch, kteří ho opravdu odtamtud mají, jak jim ten PASS 3200+ jede a hlavně při jaké Voltáži na nForce2?
ja mam AC CS2 a uchladim toho svojeho bartona v poho. full load max 54 °C. je sice pravda ze ted uvazuju o tom ze koupim Zalmana 7000 AlCu ale ten AC to uchladi v poho
no ja kdyz sem mel AS CS2 tak me barton 2500+@3200+ pri default napeti , taky uchladil v pohode .... ale pri full load nebo kdyz sem malo vetral skrin tak uz nebyl tak tichej jak bych si predstavoval... Jinak me teplota 55 °C pri full load, prijde celkem ok ne ?
Takze ja ho mel z PCT,ale zadna slava,na 3200+ jede pouze se starsim biosem desky(deska byla sunt- A7N8X rev 1.06),ale budiz nevadi,ale horsi je ze v Prime je stabilni pouze na 1.825V! a v hrach jako Vietcong,Far Cry,Painkiller to nepadalo pouze pri 1.775V! Jak jsem dal min tak to po case zatuhlo.Teplota ale dobra,idle 40,max load po trech hodinach hrani 46!
No jinak já mám taky docela problem s fsb 200. násobič můžu klidně vysolit na 13 ale na fsb 200 to prostě nejede. ještě to pokutím ale moc šancí si nedávám 3200 asi nebude
ted me napadla takova kacirska myslenka co to tak ctu.
1) co kdyz oni otestuji jen par kusu v serii a pak empiricky tvrdi, ze jdou vsechny
2) co kdyz netestuji uplne ( casove narocne ) ale jen trebas post ci najeti woken?
A co moj 2500+? Ide mi na 200*11, je unlock, kupovany v oktobri. Max co mi este zozral, bolo 2500MHz, ale o stabilite ani reci. Vsetko na default V. Burn ma 64°C a idle 53°C pri chladeni Primecooler HC-II+ na 3000rpm. Mozem mu dat 10%V naviac (blbo popisane v BIOSe :oops: -GigaByte 7N400L, ale inak je fajn doska)?