Ve středu si jdu koupit paměti ještě se stále rozhoduju mezi
Corsairem 512/400 CL2,5 3181Kč
nebo
Kingmaxem 512/433 CL2,5 2967Kč.
Co vy nato?
Printable View
Ve středu si jdu koupit paměti ještě se stále rozhoduju mezi
Corsairem 512/400 CL2,5 3181Kč
nebo
Kingmaxem 512/433 CL2,5 2967Kč.
Co vy nato?
nevim nad cim se rozhodujes, pokud na to mas, tak Corsair, Kingmax byl kdysi spicka mezi SDR pametma, ted uz to moc HI END neni... ;D
obě josu výborné, obě doživotní záruka zda se nepletu ber Kingmax 512/433 CL2,5 2967Kč
Mám zato, že Kingmax je v DDR dost shit ... ???
zas tak hrozne to neni http://www.myworldhardware.com/v3/re...p?ID=82&Page=1Citace:
Původně odeslal jan555
taky o nich zacinam uvazovat
tenhle typ kingmaxu teda neznam, ale ty 266 CL2, co jsem mel, jely fakt jenom 266 CL 2 ani o fous vic (par MHz)
Corsair je nekorunovanej kral pameti, nic lepsiho se neda sehnat (to neznamena, ze jine pameti by byly horsi, ale u Corsairu mas JISTOTU, ze ti pujde taktovat a pobezi na agresivnim casovani), takze jestli mas penize, neni co resit...
Vy mi vsichni pisete, jestli na to mam at vemu Corsair, ale tam je prece rozdil nejaky dve stovky, takze kvuli penezum se nerozmyslim. Ty Corsairy jsou CL 2,5 a nemaji ani ty hlinikovy chladice, ale kvalita snad zustava protoze uz jsem je objednal u CC. Ale prispevky klidne piste dal, az mi prijdou napisu, jak litaj.
na shopu pctuningu pisou, ze jim jely na 415MHz (2-3-3-6), ale tezko rict jestli meli dobrej, spatnej nebo normalni kus :-)
taky nepisou nic o voltazi
No ja mam /mel/ Corsair 433 cl 2 XMS a musim rict,ze jsou bezkonkurencni.Je to "trosku" jina serie,ale jsou spickove.Akorat,ted cekam nez mi je vyreklamujou ;D Ale jinak jista volba.
Tak uz je mam jsou to tedy Corsair 512/400 CL 2,5 s cipy Value Select, oboustranne po osmi, hned jsem je tam tedy vrazil a ..
1) poprve vubec nenabehly XPcka, coz se jeste nekolikrat opakovalo, tak jsem snizil na 266 a uz to slapalo, pak jsem zkusil 333 a taky dobry no a nakonec znovu 400 a uz to slapalo, no takova mensi zahada :-)
2) By speed frcej na 2,5-3-3-8, tak jsem stahnul na 2,5-3-3-6 a pohoda, ale jakmile jsem stahnul Cl 2-3-3-6, cerna obrazovka - ani POST, no skousel jsem to zatim jenom parkrat a uz me nebavilo furt resetovat CMOS :evil: , no az prijedu domu tak se v tom budu jeste chvili hrabat, uvidime :oops:
No asi meli lepsi nez mam ja :?
a jaky jim davas napeti?
2,7V To je default na moji desce.
Pridej, to je malo ;D
Co ja vim tak ty nizsi latence maj az pri vyssim napeti, snad dokonce nekde na corsairu to pisou..
Tak ja to zkusim az budu doma, ale uz takhle docela hrejou takze na ne asi prdnu naky chlazeni.
Dal jsem 2,8V a taky nejde, myslis ze muzu vic? Uz se bojim :?
lidi tady rikaj ze 3,1V je v poho a taky si to myslim-nevim kolik tva deska dovoli nastavit, ale 2,9-3V sou urcite jeste v pohodeCitace:
Původně odeslal Pulchyck
Deska zvladne 3,2 V vzdyt je to EPoX ... :-)))
Zkus tm naprat 3,2V (tratkobobe) a uvidis, zda to pomuze, nekdy jo, nekdy ne, zalezi jak jim chutna NAPETI, NEKDY ANO, NEKDY NE.... Zalezi na pouzitych chipech, treba mym pametim moooooc chutna vice stavy ....
Uz mi vratily konecne Corsaira z reklamace.Jedna se o 512 MB 433Mhz CL2.Nevite kolik snese svine.Nechci ji znova posilat na reklamaci.Deska dovoli max 2.9V.Je to EPOX 8RDA3+.
No ja dal 3V, ale stejene me na CL2 nepustila. Mozna blbej kus, ikdyz Corsair? ???
Ty tvoje CL2 je asi XMS (je s chladicema) ne? Ta by mela snyst jeste vic.
Ja myslim, ze ty Value Corsairy nemaji moc rady CL2 a agresivni casovani celkove. Podobne jako Kingston Value ram :wink: Ale frekvence by mohla jit vysoko. Dlohodobe bych se nebal bez heaspreaderu je provozovat na 2.8V pokud se nijak extremne nehrejou.
corsair doporucuje napeti do 2.8V....takze ty 3 bude jeste v pohode asi:-)
tak kolik tady kdo s těma corsair PC 400 cas 2.5 nakonec dal max FSB na nforce2 čipsetu? v single mode
Kde je maj za 3100?
na CC je maj za 3300 s DPH. Chystam se do nich taky investovat. :arrow: Pěkná cena.
nevim co je na te cene tak peknyho?Citace:
Původně odeslal ..::memento::..
radsi bych si vzal KHX PC3000 512MB pekne s BH-5/6 a za stejny penize. Pochybuju, ze pojedou tyhle korzáry jako ty kingstony (mam na mysli hlavne timings)
Kde seženeš KHX s BH-5/6?
kdo hleda najde,Citace:
Původně odeslal zelenaut
mas zajem? muzu Ti je dohodit ;D
no ako ste dopadli s tymi corsair value select ? Mam ich aj ja len cakam kym budu nejake peniazky musim investovat do chladenia :-)
Nezlobte se na me, ale vse co je Value stoji za prd :roll:
Pokud nekomu jde jen o to, ze bude mit doma korzáry, tak tomu moc nerozumim. Vzdyt je za stejny peniz k dispozici lepsich pameti.
To by me taky zajimalo, ze (kde) je sezenes....Citace:
Původně odeslal Xima
Ja je taky muzu mit, tuny, ale pouze parirove, dodavatel (hlavni pro CR) slibi, ze jsou to ony a pak mi prisly pekny smejdy (viz muj thread).....
Taky bych řekl. Když už vrážet prachy do korzárů, tak jedině nějaký XMS (nejlíp XL), jinak to nemá význam, protože na úrovni value se dají sehnat jiný paměti o dost levněji.
jestli mas zajem, tak ti je za 3400,- sezenuCitace:
Původně odeslal svaca
3400 za 512 ??? Cena s dani, nebo bez dane ???? Nejaky divny a jestli je to za 256 tak to nema vyznam ....Citace:
Původně odeslal Xima
ja chci XL....boha jeho je snad nesezenu:-(
cena je to s dani za 512MB, 256 bych Ti za tu cenu nenabizel...Citace:
Původně odeslal svaca
To jsou kradeny, nebo jsi buh ????Citace:
Původně odeslal Xima
Ne vazne, nemusis rikat odkud jsou, ale z republiky nejsou, ze ?
Koupis je buh-vi kde, ze ?
nejsou kradeny, Buh je jen jedenCitace:
Původně odeslal svaca
jsou z jedoho kramu, kde jich kdysi nakoupili 10 ks (je to vic nez rok) a zustaly jim tam nejaky posledni kousky - jeden sem ted koupil a provozuju ho na 400 MHz a 6-2-2-2 bez zmeny napeti... deska je ale docela licha, takze snad by i mohly jit i pres 400 pri solidnim casovani.
Prave nevim jak zjistit (krom sundani pasivu) jestli maji BH5 nebo BH6 :roll:
Když už je tu tenhle dred tak se taky zeptám.. Mam koupit
Corsair DIMM 512MB DDR 400MHz CL2.5 (3332,-)
nebo
DDR400 Geil 512MB CL 2.5 Value (2927,-).
Já prostě o těch GeILech moc nevim taxe ptám :oops:
Citace:
Původně odeslal Xima
Hmm, tak to je hezky.... :-)))
No ja uz mam vystarano, ale mel sem to vedet driv a nemusel jsem prodavat tu svoji 512 a vzit od Tebe druhou .... :-((((
tak ja si prave koupil ty corsair a hned dve, a jedou v dualu na 205 Mhz 11-3-3-2,5 , bez zvyseni voltaze a jeste jsem nemel cas trochu potrapit......Citace:
Původně odeslal lmarky
=> za tu cenu si myslim ze je to nadhera....
Lidi,víte,co mě překvapilo?
Včera jsem si trochu zabrouzdal netem-hledal jsem levný obchod v USA,kde mají Corsairy.Vycházel jsem z téhle stránky.
Vůbec asi nejlevnější je Newegg.com,až na vyjímky tam mají nejlevnější typy,o které mám potenciálně zájem.Sice tady trapně hrajou na PT/Bl typ(rozdíl jen v barvě chladiče),ale i tak mají supr ceny.Jsou to:512CMX3200C2/LL/XL nebo TWINX1024(2*512)C2/LL/XL,přičemž XL jsou tabulkově nejrychlejší.
Co mě však zaráží,je fakt,že v naprosté většině ze 7 obchodů jsou verze LL(2-3-2-6) dražší než XL(2-2-2-5).
Čili otázka zní:WTF ??? ;D
Je v tom něco,co já nevím nebo prostě nasadili u novinky lepší cenu?
Já jsem koupil 2x 512MB DDR400 Corsair (Value) a jedou mi na 430Mhz při 2.7V, 7-3-3.
To si myslim, že už je slušný. :-)
jaky jsou pameti Corsair DIMM 512MB DDR 400MHz CL2.5 ( http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=26397 )
bude to na desku MicroStar K8N Neo4 Platinum - nForce4 ( http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=29853 )
dyztak rodili mezi temyhle a Kingston DIMM 512MB DDR 400MHz CL2.5 ...
viz. post před tebou :-)Citace:
Původně odeslal HeatoN
Nevim, jestli v týhle kombinaci budou dobrý, ale špatný by bejt určitě neměli :wink:
oki dik du do tech corsairu... snad sou dobry... a neposeru si kvuli nim PC....
poseres si kvuli nim svoje PC!!!Citace:
Původně odeslal HeatoN
uz nikdy bych si je nekoupil. pri casovani 2.5, 3, 3, 8 socialnich 416mhz. videl jsem je za 2600kc s dph na cc (za tuto cenu dobra koupe), ja je kupoval za 3300kc, a ted je me akorat do breku. ruce pryc, nebo budete litovat stejne jako ja.
Proč ruce pryč, myslíš si, že když seš ty nespokojenej, tak si je nikdo nekoupí? To je zajímavý, já napřiklad toho nelituju, pár kousků jsem kupoval, některý jeli líp, některý hůř, ale špatný paměti to rozhodně nejsou.Citace:
Původně odeslal Sgt.Hicks
Xima: opravdu plnohodnotný příspěvek, gratuluju!!! :roll:
spatne jsi to pochopil, myslel jsem to tak, ze za cenu 3300kc se tyto pameti nevyplati (a proto jsem z toho smutnej). jinak tyhle pameti za 2500kc nemaji konkurenci. prosim napis, jake se ti podarilo vytahnout z techto pameti nejlepsi casovani (a pri jakem casovani jsi mel nejvetsi oc). mockrat dik.
Jedou mi na 430Mhz při 2.7V, 7-3-3, CL2.5
fajn taky do nich pudu :)
no ja neviem co na nich je... ja som za zlomok ceny kupil twinmosi, 2x256 a idu na 420mhz standart napajani 11-3-3-2,5.. mal som aj 2x512 a tak isto... a su studene, vobec nehreju... tak naco crrsairy.... :?: inak ten twinmos tu stoji 2700 aj s danou... :?
jakoby na trhu nebylo x lepsich pameti za nizsi resp. rovnakou cenu :roll:
a hlavne proc tady resime jestli je koupit / nekoupit - na to tady je snad nakupka ne?
Pindourecek: ten post byla reakce na HeatoNuv plnohodnotny prispevek :roll:
Taky přispěju svojí troškou a trochu se i pochlubim :-) . Na mé sestavě se Vitesty 566 nesnášejí s dualchannelem.Neběží stabilně ani na 250, ale běží "rockstable" na 204 2-3-3-6 při 2.7V a tak jsem dodavatele požádal o výměnu za Corsairy Twinx 1024-3200XL 2-2-2-5 při 2.7V. Až je dostanu, tak dám vědět kolik šli na CL2 i CL2.5, jsem na to moc zvědavej.
Jinak koukněte třeba tady: http://www.neoseeker.com/resourcelink.html?rlid=90803 to by byla paráda...
Dnes som si isiel po svoje Twinx 1024-3200XL 2-2-2-5 a idu bezproblemov na 480@CL 2.5-3-3-6@2.8V oni by sli aj vyssie lenze mam len boxovany chladic na CPU :oops:Citace:
Původně odeslal Mula
Já je mám už asi 3 měsíce a jsou opravdu rychlé.Horní hranici jsem zatím ovčem netestoval,zas tolik je honit nemusím.Citace:
Původně odeslal makaweli
Tak jsem pořídil Corsair XMS 3200C2 rev. 5.2, máte je někdo?Kolik dávaji max pri jakým časování a kolik V do nich cpát.Díky.
Ja mam tutu Corsair VS1GB400C3 = 1x1GB DDR400 3-3-3-8 Value Select 2,6V.
Ide v pohode na 3-3-3-8 DDR500 2,6V. Ine som neskusal. Na menej ako cl3 mi nenabehol system, ale za to moze doska, kde pri pouziti deliciek mi nejde viac ako 460 bez chyb neviem preco.