Který z těchto dvou mi doporučíte? Stačí názor...
Netvrďte ostatním nesmysly!
Přečetl jsem si v této diskuzi podobné nesmyslné názory jako že "hliník není nutné tolik ofukovat jako měď, tudíž je lepší hliník" nebo "hliník lépe předává teplo do okolí než měď".
Nechápu proč uživatelé jako Darth Sidious a Voky (dokonce moderátor :-)mystifikují ostatní takovými absolutními nesmysly!
Měď (Cu) má LEPŠÍ součinitel tepelné vodivosti než hliník (Al), to znamená že teplo z okolí lépe PŘIJÍMÁ a zároveň lépe ODEVZDÁVÁ, nic mezi tím!
Re: Netvrďte ostatním nesmysly!
Citace:
Původně odeslal Daniik
Přečetl jsem si v této diskuzi podobné nesmyslné názory jako že "hliník není nutné tolik ofukovat jako měď, tudíž je lepší hliník" nebo "hliník lépe předává teplo do okolí než měď".
Nechápu proč uživatelé jako Darth Sidious a Voky (dokonce moderátor :-)mystifikují ostatní takovými absolutními nesmysly!
Měď (Cu) má LEPŠÍ součinitel tepelné vodivosti než hliník (Al), to znamená že teplo z okolí lépe PŘIJÍMÁ a zároveň lépe ODEVZDÁVÁ, nic mezi tím!
Ale no tak, chlape, kdyby byla pravda to, co píšeš, tak by kus hliníku na vzduchu vychladnul za shodných podmínek mnohem pomaleji než stejný kus mědi a to jak sám jistě dobře víš, není ve skutečnosti pravda... :wink:
Tepelná vodivost a odběr tepla na styku dvou ploch je věc jedna a odevzdávání tepla do okolí věc druhá...
Ale jako pokus docela dobrý... ;D :lol: