udělal sem si novej avatar ve Photoshopu ale když ho uložim jako 140x80 tak sou tam čtverce a ještě má víc kB než ten starej .Jak to?
Printable View
udělal sem si novej avatar ve Photoshopu ale když ho uložim jako 140x80 tak sou tam čtverce a ještě má víc kB než ten starej .Jak to?
zmensujes ho alebo zvacsujes ?
co takhle si hned na zacatku otevrit 140x80 a s tim pracovat a do toho zmensovat obrazky?
protoze kdyz to budes upravovat velike, pak to zmensis, bude to divne.
a to co popisujes vypada, ze spis mas mensi obrazek a ten zvetsujes :lol:
jako docela jsi pospsal problem :-) treba je jeden v GIFu, a ukladas do JPG (obracene taky moznost). nebo je ten prvni JPG komrese, a ty ukladas bez ni :)Citace:
Původně odeslal sebad
Soubor > Ulozit pro web / Save for web ... to by melo tenhle problem vyresit
zmenšuju a přesto sou tam čtverceCitace:
Původně odeslal wail
ne oba sou v jpg skoušel sem ho hodit i do gigu ale nepomohloCitace:
Původně odeslal Commander
bohužel nic neřeší,furt je to velký :-(Citace:
Původně odeslal basik
možná sem přišel na problém je možný třeba špatný nastavení RGB?
a jak to zmensujes? pomoci image properties? tam je i dopocitani, takze k zadnemu kostickovani dojit nemuze. a navic kdyz to ulozis v komprimovane podobe jako jpg, tak se te to zepta jak to chces zkomprimovat a nastavis si to tak, aby to bylo tesne pod hranici 6kB.
jo jen tak pro nase info uloz ten zmensenej obrazek jako bmp a rekni nam jakou ma velikost jen tak abychom meli prehled jo?
Obraz->velikost obrazuCitace:
Původně odeslal mISHA
a jaký mám nastavit RGB je tam spoustu možností?
windows bmp a rgb? rgb tam nastav 24b ( 32 je zbytecne ).
no a pak nam napis velikost vysledneho souboru. nebo ho sem klidne muzes prezentovat ( ci mi ho poslat > ti povim, kde delas chybu )
hele je mozny, ze mas blbe nastaveny dpi? melo by byt asi 72, pokud mas vic, tak velikost obrovsky narusta!
dpi > rozliseni? ... ja mam 28,346
myslim úpravy->nastavení barev tak tem sou různý RGB
a má tobejt cmyk nebo RGB?
vsak uz sem ti to napsal ne? a CMYK v BMP pro Wokna neni...Citace:
Původně odeslal sebad
jinak CMYK je barevne schema pro tiskarny
ne myslim tohleCitace:
Původně odeslal mISHA
Kód:sRGB,ColorMatchRGB,AdobeRGB atd je tam toho spousta
kdyz dam v photoshopu ulozit jako tak me to da nabidku jak to chci ulozit a jake RGB ( 24bit ) a tim to hasne. tak nevim co resis.
jinak muzes dat trebas sRGB ( space profile ) je to uplne jedno.
ja mam nastaveny sRGB IEC a naky cisla ... to je default
no tak sem něco sesmolil ale musel sem dát hrozně malý rozlišení aby se to sem vůbec vešlo :-(
no hele koukni na muj avatar. 140x80 bodu v jpegu a velikost asi 5.5kBCitace:
Původně odeslal sebad
EDIT: no ale kdyz koukam na tvuj avatar, tak bych rekl, ze chyba nebude ve fotosopu :lol: ( promin )
a co tam jako děláš speciálního já to normálně zmenšil hodil rám a uložil to jako 140*80 ale bylo to moc velký tak sem to musel zmenšitCitace:
Původně odeslal mISHA
no asi tak uplne jednoduse vytvorim si novy obrazek 140x80. vezmu chteny obrazek, ten orezu dle potreby. dam image-image resize, tam dam 140 nebo 80 dle toho jak to lepe bude vypadat ( nemuzes dat oboje najednou, protoze by ti to zmenilo proporce fotky ). pak to zkopirujes a vlozis do toho cisteho obrazku na spravne misto. pak nakonec jeste filter-sharpen-unsharp mask 100 1 1 a mas obrazek jak vysity.Citace:
Původně odeslal sebad
aha tak už vim v čem sem dělal chybu já sem vždy ten obrázek zmenšil na tu hodnotu jakou sem potřeboval rovnouCitace:
Původně odeslal mISHA
tak sem to udělal podle návodu a obrázek má velikost 22,4kB :evil:
no a ulozis to jako jpeg, zvolis potrebnou kompresi a kvalitu a je to...
uložil sem to jako jpeg,kvalitu sem dal na 0 a stejně nic :evil:Citace:
Původně odeslal mISHA
huh ja uz nevim. proc to nedelas v programu ve kterem to umis? nebo to uloz v bitmape a do jpg to pretahni trebas v ACDSee...Citace:
Původně odeslal sebad
no dyť dělám to samý co ty tak nejni to vo tom že bych to neuměl máš 6 nebo 7? schválně sem to přeinstaloval jestli tam nemám něco špatně nastavený a stejně nic:evil:Citace:
Původně odeslal mISHA
tohle plati jak pro 6ku, tak pro 7ku. hele problem stopro neni v softu.Citace:
Původně odeslal sebad
no podle mě joCitace:
Původně odeslal mISHA
ted sem zkoušel to uložit ve PSP a mělo to asi 5,5 jenže s tim já neumim.
možná že to může být tim že je slepovanej z více částí ale to by asi něco napsalo že je ňáká chybka
prosimte mi ten obrazek posli...
no a mne klidne taky .... uvidime co ti z toho vytvorime :D
posli ho pls aj mne a uvidime, kto je najsikovnejsi :wink:
Jo a nemáš náhodou PHOTOSHOP 5,0 CZ?
Ten mi připadal takovej krkolomnej a dělal si vždycky co chtěl.
Kdysi jsem si upravoval obal na CD.
Ořezal jsem to dle pravítka 12x12 cm přímo ve Photoshopu.
ALe výsledný print byl tak 9x9cm, i když pravítko ukazovalo 12x12. :evil:
Fakt haluz. Nešlo to za boha spravit. U jinýho obrázku to nedělalo.
Jinak i blbá ACDsee 3,0 umí ukládat JPG a patřičně to ořezávat i s barvičkama.
Jsem to zjistil teprve před rokem, takže PHOTOSHOP 5,0 už nepotřebuju :wink:
no nevim. ono zalezi s jakym DPI ten obrazek tisknes. protoze zalezi prave na DPI. v pripade, ze budes mit obrazek 300x300 a vytisknes ho s 300 DPI, tak budes mit na papiru ctverecek o strane 2.54. pokud to vytisknes se 150 DPI, tak budes mit ctverecek uz o strane 5.08 cm. takze chyba bude jinde ;D