ja sem definitivne presel z drahych Verbatim, HP, ap., ted kupuju GigaMastery 4.7GB, 4x za solidni cenu cca 30Kc s dani, a co vy? za kolik vy kupujete DVD?
Printable View
ja sem definitivne presel z drahych Verbatim, HP, ap., ted kupuju GigaMastery 4.7GB, 4x za solidni cenu cca 30Kc s dani, a co vy? za kolik vy kupujete DVD?
do mojej Toshiba zasadne DVD-R Traxdata, ktore aj samotna Toshiba pribaluje k svojim mechanikam v KIT baleniCitace:
Původně odeslal EllE
cena - 44Sk vr. DPH (35Kc)
skusil som aj Memorex, ktore sli tiez OK s novym FW (1033)
odpad ala Gigamaster, Emgeton a spol. bych nikdy nekupil, svojich dat si aspon trocha vazim...
Ja mam rad svy data, takze zatim zustavam u drazsich a osvedcenych Verbatimu :wink:
Nejlevnejsi me prijdou v SoftComu ve spindlu.
Zatim nevim o jine relativne-stabilne-kvalitni znacce :roll:
Ja mam 4x PRINCO (10ks spindel) - su dost good, hlavne maju najhrubsiu ochrannu hornu vrstvu oproti inym (overil som to strihanim media :wink: ).
Mojej LG-ine velmi chutia. Ale inak sa mi pozdavali TRAXDATA, mali najtmavsie fialove farbivo - nemam rad "vyblednute" media...
GigaMaster never more...
o kvalite gigamastery vypovidat to ze kamos si koupil 2ks a jeho NEC mu je vubec nenacet, moje LG v pohode..
ja pouzivam Verbatimy 4x, posledne sem je koupil na www.ss.cz meli za 50 s DPH jedno coz je imho vyborna cena. Akorat bych rad nekde sehnal spindl 25ks 4x medii... zatim sem vsude videl prodavat verbace na spindlu jenom 2x ... ?
v Softcomu mají spindl 25 DVDR+ Verbatim za 1220,-Kč včetně DPH, akorát jsem někde četl, že v krabičkových verzích jsou MCC (mitsubishi chem.) a do spindlu dávají CMC Magnetics
Muzes mi nejak zduvodnit, proc mas Emgetony (a hlavne KTERE) za shity ??Citace:
Původně odeslal Markoff.tk
jo a zvlášť když pod touhle značkou se prodávají Taiyo YudenCitace:
Původně odeslal Petrt
Jaký ADIP mají Traxdata? Je to RITEKG04? Zoufale se snažím někde takové médium koupit abych ho testnul, ale až na jednu výjimku jsem v ČR nenašel prodejce médií RITEK. Je to škoda, protože v zahraničí jde o dost oblíbený placky...Citace:
Nebo někdo znáte firmu, která Ritek prodává???
Pro me dobre DVD = lze precist po vypaleni maximalni rychlosti + nacte ji DVD video. Todle v pohode zvlada GigaMaster, takze proto tato volba.
Upozornuji ze je tomu tak na me 411S s nejnovejsima FW :)
Gigamaster -R jsem používal s LiteOn 411S a FW FS0F a výsledky nebyly nejhorší (KProbe). Média jsou zatím čitelná. Teď mám Pioneer A07 a chystám se AN32 testnout (prý na ně pálí jak drak, dokonce 8x). Jak se dá tohle vysvětlit? Snad jen, že na vině není vždy jen výrobce médií, ale spíš a troufám si tvrdit že hlavně, výrobci vypalovaček a jejich technická podpora! Do svých FW naperou podporu základních výrobců (MCC, TY a pár dalších) a na zbytek kašlou. Když máš problém s vypalováním odpálkujou tě abys používal podporovaná/známá média...Citace:
abych nebyl úplně off-topic, Gigamaster jsem nakupoval u Hope (www.hopegroup.cz) ;D
My to berem tady..
http://www.bestmedia.cz/inshop/scrip...20544&Level=29
:-)
Jo, ale to by je jeste nekdy museli mit... ja mel vzdy stesti jen na ty papiraky.Citace:
Původně odeslal nex
do mojej Toshiba zasadne DVD-R Traxdata, ktore aj samotna Toshiba pribaluje k svojim mechanikam v KIT baleni
cena - 44Sk vr. DPH (35Kc)
Jaký ADIP mají Traxdata? Je to RITEKG04? Zoufale se snažím někde takové médium koupit abych ho testnul, ale až na jednu výjimku jsem v ČR nenašel prodejce médií RITEK. Je to škoda, protože v zahraničí jde o dost oblíbený placky...
Nebo někdo znáte firmu, která Ritek prodává
Traxdata je RITEKG04. Mozem potvrdit, funguju bez problemov na Toshibe 5112, 4 rychlostne. A cena je tiez super
Princo 4x DVD-R, za 35Kc vc. DPH a to je maloobchodni cena daj se sehnat jeste levnejs ;D
3.3. jim je zavezli. Včera jsem je kupoval... :wink:Citace:
Původně odeslal EllE
Aha ja myslel ze jsou to +R, protoze na ty palim ja. Maji vetsi kompatibilitu a jsou bezproblemove narozdil od -R.Citace:
Původně odeslal -melda-
Myslím že +R jsem tam v cake taky viděl. Osobně taky souhlasím, že "+" média jsou obecně lepší...
Já šel po těch -R abych je vyzkoušel vypálit 8x. Světe div se, ono to funguje. Byl jsem překvapenej, žádnej "Power calibration error" ani jiná chyba. Čitelnost zkoušena v Teac 516E a Liteon XJ-HD165H.
DVDInfoPro:
http://auditorium.cdr.cz/messages/223/2334.jpg
DVDspeed:
http://auditorium.cdr.cz/messages/223/2333.gif
co si kdo donese ale když kupuju tak memorex za 45
DVD-R Traxdata 2x - Ritek G03Citace:
Původně odeslal -melda-
4x Traxdata zrovna nemam po ruke, abych otestoval...
DVD-R Traxdata 4x je RITEKG04
Kupuju Verbatimy DVD+R 2,4x za 48,- Kč s DPH ve spindlu u Cybexu - akorát teď nějak nejsou a tak hledám alternativu. Zatím kupuju v krabičkách Verbatim DVD+R 4x za 62,- Kč s DPH u CC, ale přijde mi to moc... :?
Multidisk 4x - cca 40 s DPH.
Tak Multidiscy mi moje mechanika HP 200i nežere... :?
http://82.142.72.98/StoreCSVS/Produc...productID=7069Citace:
Původně odeslal Darth Sidious
Emtec 4x v celofane s podlacou 41 Sk aj s dph.
Nemate nekdo zkusenost s medii Dysan DVD-R 4X? Moje palirna by na to palila dokonce ctyrrychlostne ;D , jenze jsem je nikde v Praze nevidel...
Ted mam media Commodore DVD-R 2X (protoze na ty samy akorat 4X mi to pali stejne jen 2X :roll: )
A na zalohy jsem kupoval v Datartu za 73,- Emgeton DVD-RW 2X a zatim spokojenost.
http://82.142.72.98/StoreCSVS/Produc...productID=4230
Husta cena...22,5Kc :-o
ve 100 mega mame 10 cake multidisk DVD-R 4x za 280 s DPH
a v Softcomu za 310,- ... coz je pro me jednodussi jak 100Mega v Brne (vlastne ani nevim ktera 100Mega :lol: )Citace:
Původně odeslal Stanleyman
Memorex 4x DVD+R i DVD-R za 60,-
Imation 4x DVD+R i DVD-R za 60,-
Datart nebo jak se menuji.
A Emgetony sem tam take ty levnejsi.
LG 4040B. Zkouseno vice medii , Verbatim atd zatim sem vypalil vsechno.
bydlet v Brne a kupovat media v Datartu ... divny to clovek :)Citace:
Původně odeslal DJ
PS: V Brne jdou koupit Memorexy DVD-R 4x za 46,- a to urcite neni nejnizsi cena...
jo to asi jo,zase nejsem z tech co hledaj nekde po netu nejnisi cenu, a balik 25DVDcek se mne kupovat nechce.
Ta cena co jsem ti poslal je cena za jeden BOX a ne 10 ci 25ks....www.computershop.cz - a neni to o hledani nejnizsich cen, proste je to dobry kramek s HW :wink:Citace:
Původně odeslal DJ
jo ten znam
LG 4040B
Memorex 4x DVD-R
Maxell 2x DVD-R
Maxell 2x DVD-RW
Maxell 3x DVD-RAM
Myslim hodne dobra cena na to ze jsou to uz 4 rychlostni:
DVD+RW 4.7GB TDK-Plus 4x
Cena s DPH: 79,30 Kč
http://www.computershop.cz/obrshop/big/DVDRW47TDKP.JPG
Citace:
Původně odeslal EllE
Hm...
http://82.142.72.98/StoreCSVS/Produc...productID=2812
Memorech neni tak kvalitni, ale znacka to je take, takze tva volba je lepsi :)Citace:
Dneska sem vyzkousel dalsi DVD-R 4x a to Bulk Paq prej to vyrabi Princo tak sem nevahal. Maloobchodni cena je 28Kc s DPH coz je jeste o 7Kc levnejsi nez Princo, ktere sem kupoval doposud. Jeden kousek Bulk Paq jsem pred chvili dopalil a je to plne citelne, asi je zacnu kupovat ;D
Moje znacka DVD-R: DYSAN (ve spindlu za 35 s DPH) at uz blank nebo s potiskem - nejlepsi cteni (z medii, ktera jsem zkusil v cene do 50 Kc s DPH) jak co se tyce rychlosti na DVDROM mechanikach tak na PS2.
Sakra, proč jsou DVD-R o tolik líp a lacinějc sehnatelnější než DVD+R?
nakupuju nejcasteji v Softcomu a tam jsou sehnatelne oba typy bez problemu. Jen ty ceny z hlavy neporovnam.Citace:
Původně odeslal Darth Sidious
Mne spis vadi, ze nemuzu palit na DVD- 8x :-((
Ted jsem koupil v Softcomu cake Gigamaster DVD-R 4X 25ks, jedno vychazi na necelejch 30korun. Palim 4X a zatim uplna spokojenost, kamos co ma predchozi "verzi" Gigamasteru, na ty jde palit jenom 2X a s 50% zmetkovosti. Tyhle maji i jinej atyp.
O vikendu jsem taky vzal v akci v Datartu za 59 DVD+R 4X Taiyo Yuden, na "lepsi data" myslim docela slusna cena.
Jo slusna cena, zvlast kdyz v Softcomu stoji 57,- :wink:Citace:
Původně odeslal Aigor
Jauuu, no jo - sem slepej :oops:Citace:
Původně odeslal Petrt
Aaale budiz mi omluvou, ze v Brne je stejne ted nemaji, ty 2Kc taky nejsou tak strasny :wink:
Cau lidi, nekupoval jste nekdo tyhle media v Tescu, spindl 25 kusu zlevneny z 1500 Kc na 800 Kc. Ja je koupil a hned jsem na mem LiteOn 451S 2 media zk...il. Nemate nekdo podobne zkusenosti? Palil jsem Nerem i CloneDVD.
asi budu kupovat media ve vice kusech jak sou balena od 10 a vise je na ne lepsi cena v Datartu EMTEC 1-4x DVD-R 10ks za 429,- s DPH
bez krabicek a k tomu sem vzal Brasnicku na 24CD/DVD za 99,- KC
St@Y MEDIA. Mneli tam i Memorexi po 10ks za 499.-
prave som kupil 25+1 DVD-R Memorex 4x za 1114Sk vr. DPH (1ks tak vychadza na 42.90Sk alias 34Kc, kvalitne sa uz asi velmi lacnejsie zohnat nedaju ked chce clovek znacku aspon Memorex ci Traxdata)
jo inak vyrobca (media code) je MBI 01RG20 a Toshiba SD-R5112 na ne pali bez problemov 4x (1 DVD = 14 minut)
Na Slovensku si ich mozete objednat na www.veci.sk resp. kupit priamo v Diskus
Hmm ja ted koupil taky nejaky Memorexy DVD-R 4x a ADIP maji CMC MAG. AF1. Ten je stejny jako u medii Dysan a Xidex ktere sou jeste levnejsi (ale nemuzu je sehnat :evil: ). Toshiba na to taky pali 4x.Citace:
http://www.computershop.cz/obrshop/big/DVD47VERP.jpg
Verbose jsou uz za 42 s dani
http://82.142.72.98/StoreCSVS/Produc...productID=8007
Na GigaMastery za 26 s dani zatim zadna firma nema :)Citace:
Původně odeslal MV
Já bych řekl, že ještě levněji:Citace:
Původně odeslal EllE
http://82.142.72.98/StoreCSVS/Produc...productID=7069
Jaky mate zkusenosti s Multidiscama -R v revizi 2.0?
Kamos rikal, ze mu behaj rozhodne lip nez Gigamastery...(s nima mam taky docela spatny zkusenosti jak na Lite-Onu tak na Pioneeru)
http://82.142.72.98/StoreCSVS/Produc...productID=5447
Vcera sem jich 10 vzal. Na pohled podivne oblemcany hrbolaty hrany. Nicmene ma LG 4081B na ne zapisuje jen 2x ac jsou 1-4. Data vpoho. Prectu je na vsem (zkouseno na 3 mechanikach vcetne DVD prehravace). No ta cena je dobra ale cekat 30minut je celkem dost a uvidime az jich vypalim vic. Spis asi nedoporucujuCitace:
Původně odeslal BDs
No jednou mi je poslaly z Alzasoftu ale prisla verze bez potisku a ty jsem jim teda vratil... vypadalo to jeste hur nez naky noname.Citace:
Původně odeslal BDs
Cena s DPH: 518,50 Kč - DVD-R 4.7GB Spindl Multidisc 4x baleno po 25ks
to je cca 21,- za kus a to teda uz de !
pozn.: a dokonce cena je totozna jak u +R tak i -R !
http://www.computershop.cz/obrshop/big/DVD47MULPLUS.jpg
Gigamaster, Princo a Multidisc je v DVDckach odpadCitace:
Původně odeslal BDs
z lacnych znaciek je slusny Dysan, Memorex a Traxdata, to su znacky s dobrou tradiciou uz z oblasti CD (coz sa o takom Gigamaster rozhodne neda povedat)
Kdyz mi palirna LiteON ktera mimochodem take vzdy patrila k plevam, ty disky vypali tak, ze kazdej jde bez problemu a nacte mi je i stolni video tak proc kupovat 2-3x tak drahy?Citace:
tiez zalezi na com palis, ked s tym nemas problem je to Tvoja vec, ale je tiez otazne ako to precitaju ostatni a ostatne DVD playery nez len par co si skusal, to je rozdiel medzi lacnejsimi a drahsimi znackami, ale zalezi na skutocnom vyrobcovi (ADIP), kazdopadne toto su vseobecne zvasty, ked Ti Multidisc vyhovuje pal si nan, ja s nim mam priserne skusenosti a do mechaniky mi nesmie...Citace:
Původně odeslal EllE
presne tak, mam taky vypalku Lite-on, mam ji uz 2 mesice a palim vyhradne na Gigamastery a nemam s nimi zadny problem, predtim jsem mel jeste naky Verbatimky, ktery staly 2x tolik, a pokazdy se mi podelaly. Ty Gigamastery mi behaj vsude, jak v PC tak ve stolnim prehravaci. Vcera jses si koupil v Datartu DVD-RW Gigamaster za 59 Kc a to je stejna cena za kterou se prodavaji normalni -R u nakejch tech lepsich znacek. A jestli se mi to RW nak podela tak neni problem ho prijit vymenit a vzit si novy.Citace:
Původně odeslal EllE
Tyhle debaty jsou sice hezky, ale musime si ujasnit o jakych mediich se tu bavime, pac "Gigamaster" je v tomto pripade jenom napis na mediu :wink:Citace:
Původně odeslal kabakov
Kamos si kuprikladu ode me vzal na test jednoho Gigamastera a protoze byl spokojenej, koupil si spindl. Minulej tyden to jel reklamovat, protoze chybovost byla 80% a z tech co se povedly uz zacinaly byt taky nektery necitelny. mmch jsem si zkusil na oplatku vyzkouset par JEHO Gigamasteru a pohorel sem uplne stejne, takze ve vypalce to nebylo. Sranda je, ze to kupoval cca mesic ode me ve stejnym shopu :eek: , takze asi tak :wink:
nevim proc by se mely Multidisky a Princo radit mezi odpad :roll: Ja tyto medi kupuju jen pokud mam neco dulezitejsiho :) Pokud ne, tak DVD zn. Esperanza a Bulkpaq obe kzpuju nak za 19kc (s DPH) bez obalu a jeste se me nestalo, ze bych neco vypalil a neslo by to precist..
S Gigamastrama nemam taky potize, ale provedeni tech medii je opravdu hrozne a mam obavy, ze brzy zacnou od kraje "hnit" takze to nedoporucuju.
Ja teda nevim ale uz jsem vypalil asi 40 DVD Gigamaster a zatim behaj vsechny uplne v pohode i ve stolnim prehravaci. Akorat jeden kousek jsem musel reklamovat, protoze byl uz z vyroby trochu pokroucenej, ale to byla asi vyjimka.
Takze nejlevnejsi jsou zatim ty Multidisky 20.7,- s dani a nebo nekdo neco objevil levnejsiho ? :)
Nevite, kde se nechaj sehnat maly DVD+-RW (ty myslim s 1.3GB ci tak), zatim sem nasel pouze DVD-R, jinak co používám :
DVD-R Memorex 4x - zatim pouze 2 zmrseny(z +-80)- a to jedno pri eletrice a druhy, kdyz bylo poskrabany vypalovany DVD
DVD-R Multidisc 4x - no problema(uz prestal kupovat)
DVD-R printable xXx 4x - dneska objednany, v nedeli se neco skusi smahnout, zatim sem nemel krom tech dvou zadny problemy, jen to na com nalepil vobal, to bak bylo v pr..eli(3 kusy Noname koupeny u kamose za par korun)
Tak sem prave zaplatil 965,- (vc. posty) za 25x DVD+R Multidisk a 5x DVD+RW Verbatim :)
... a to se vyplati!
:idea:
DVD-R INFOTECH Eclipse 4,7GB/120min. 4x OEM za 18 Kč s DPHCitace:
Původně odeslal EllE
http://www.cdrmarket.cz/index.php?go=mediaCitace:
Původně odeslal Spajdr
16,50 pri 500 kusech :) ale realne je tak do 50kusu za 19,50.
aneb CDčkám už odzvonilo :-)Citace:
Původně odeslal EllE
Mne osobne uz nestaci ani normalni DVD uz to chce dvouvrstve :DCitace:
Původně odeslal Spajdr
DVD-R DataWrite 4.7GB, 4x, 25-pack cake boxCitace:
Původně odeslal EllE
18 Kč/kus s daní. Ale bál bych se na ně pálit.
http://www.okcomputers.cz/DetailPage.asp?DPG=50661
Ja sice kupujem na Slovensku v prepocte Memorex 4x DVD-R za 32Kc vr. DPH (www.veci.sk), ale skusil bych aj minusove Xidex ci Dysan (maju rovnaky ADIP/vyrobcu ako Memorex), neviete kde su na Slovensku k objednaniu a hlavne za ake ceny? pochopitelne cakal bych cosi lacnejsie ako 39.90Sk za Memorex...
Pokud mas Liteona, jsou v pohode, jinak si moc nerozumely s NECem, ale to uz resi FWCitace:
Původně odeslal GliderMan
kdo chce značkový média, tak teď jsem kupoval Verbatim DVDR+ 4x spindl 25 ks (MCC-Mitsubishi chem.) za 752,-Kč i s daní = 30.08,- Kč/ks,
http://www.hwshop.cz/Main.asp?CLS=PRODUCT&PRO_ID=103221
červený Datawrity cca kolem 20kč. Jinak s vypalovačkou NEC2500A nemají problémy.
Zkoušel sem i DVD+R 8X Dysan .... špatné špatné. Sice to vypálilo, ale hooodně pomalu (tak dvourychlostně)
Zatim zkousim ale jinak zatim palim 2X i kdyz to jsou 4X protoze i kdyz napr. na gigamaster vypaluju 4X tak to funguje vsude ale pri kopirovani je nestabilni rychlost to sami pak 2X a OK. Zatim co probehlo 4X a OK je Multidisk v.2.0 a princo 4X. s drahy jsem zatim nekupoval
Gigamaster ve velky krabici 35 kc s DPH
nejakej noname lesklej 26 kc s DPH
Princo 27 kc s DPH
multidisk s malou krabickou 29 s DPH
Liteon 812s :lol:
ja ted kupuju uz snad jen media zn. Bulkpaq kupuju bud +R za 18,- je to vyrobce nak AML 002 a pak jeste -R za 18,50 a to je vyrobce princo.
Na Teac W50D nemam zadny problemy pri jakekoli rychlosti :)
pro sebe pálím na TY, ale protože mám 812S, používám také Infotech Eclipse ( prodejní cena 17,5kč ), naprosto perfetní spolu s 0J FW.
Tyto media (spindly) se mi do ruky taky dostaly, na stitku na boxu bylo PRINCO, soft mi to medium hlasil jako Prodisc. Na moji palirne a Liteonu 411S nepouzitelne. Pri rychlosti 4x plno chyb od 85% do konce media.Citace:
Původně odeslal Mirectec
Me to hlasilo Princo :) Kdyz to tak vemu, tak zatim jsem prakticky vubec nemel problem s mediama :-)Citace:
Původně odeslal Petrt
před červenejma Datawrite bych chtěl varovat. Některý media byly na okrajích viditelně poškozený (i 2cm od okraje), + i na viditelně dobrejch problémy se zápisem zakončovací stopy (cca 5 z 20-ti) na 1-nom DVD dokonce odhalena chyba při kontrole někde uprostřed media!Citace:
Původně odeslal Radim Štěpanec
to všechno na TEAC DV-W58G FWH4S3 (střeva liteon 811s). Vyšly sice asi na 17kč, ale příště už je nekoupim ani za zlatý prase, zkusim radši ty multidisky.
Gratuluju, todle byly moje prvni media na ktere jsem nebyl schopnej nic vypalit. Jinak jsem palil i na Princa (A) a taky zadny problem.Citace:
Původně odeslal Mirectec
Nevim,ja jsem s Pioneerem ted vyhorel na tehle
http://82.142.72.98/StoreCSVS/Produc...productID=8008
takze se vracim k starejm dobrejm Gigamasterum
za 17Kc
http://www.bestmedia.cz/inshop/scrip...20571&Level=31
Ted jsem koupil cake 25 ks cervenejch Datawrite DVD-R 4x vychazi 15 Kc jedno i s DPH (cake byl v cene), je to v akci v jednom krame v Plzni.Citace:
Původně odeslal ros
Fyzicky poskozeny neni ani jedno, maji jen neuhlazene pretekle lepidlo na okrajich.
V LiteOn 812S s firmware VUS0N jsou problemy pri paleni 4x - tam mela 2 media ze tri neopravitelne chyby, zajimave ze prakticky na stejnem miste. V CDSpeed 3.0 - test povrchu asi ve treti radce asi 20 sektoru uprostred. Prerusena stopa pri paleni je viditelna pouhym okem. Rekl bych ze problem neni tak uplne v mediu.
Pri paleni 2x jsou bez chyb, vsechny sektory hlasene jako bezvadne, PI chyby (modry) prumer pod 100 a PI failures (zluty) pod 0.50 - zatim prakticky stejne vysledky u tri medii vypalenych 2x.
Jeste bych dodal ze media se hlasi jako INFOSMART01 vyrobene 15 March 2004.
Tak uz ty ceny medii zacinaj bejt hodne zajimavy. Original Princo DVD-R 4x u nas zlevnili z 26Kc na 15.50Kc s DPH, mnam ;D
pro sebe pálím na Verbatim 4x DVDR+, nyní za 28,-Kč
Ja mam svoje data rad, takze zasadne Taiyo yuden (emgeton), daji se koupit uz za 42,- s dani na MOC. Verbatimy a pod jsou stredni trida, princo a spol je odpad, trvanlivost par mesicu.
Urcite mas ty informace co jsi sem napsal necim podlozene, nejlip vlastni zkusenosti, ZE ?Citace:
Původně odeslal Locke
Momentalne kupuju GIGAMastery DVD+R 4x (AML001) o kterejch jsem si predtim myslel, ze to bude uplnej odpad ale muj LiteOn 812S USON je ma celkem rad. Stoji me 16,- Kc i s DPH ve spindlu.
Palim tedy 2.4x coz je snesitelna rychlost, kupodivy velmi znatelne rychlejsi nez 2x na DVD-R.
KProbe 2.1
DVD+R, AML001
Speed: 4x
ECC blocks sum (PI/PO): 8/1
Scanned range: 0 - 2272C7h
PI Max = 29, Average 5.50 , Total = 74573
PO Max = 3 , Average 0.02 , Total = 2020
vyrovnany prubeh po cele delce media
Coz je za 16 korun myslim solidni.
Pro porovnani Verbatim DVD+R 4x (MCC002) palene take 2.4x za 31,- ktere pouzivam na dulezitejsi veci:
DVD+R, MCC002
Speed: 4x
ECC blocks sum (PI/PO): 8/1
Scanned range: 0 - 2252A8h
PI Max = 13, Average 1.40 , Total = 20705
PO Max = 3 , Average 0.02 , Total = 1246
vyrovnany prubeh po cele delce media
Pri rychlosti paleni 4x by si GIGAmaster asi nevedl tak dobre, ale me 2.4x zatim staci nez se objevi lepsi media za tu cenu.
Muj osobni rekokrd je DVD-R Princo (A) 4x za 13.60 s dani.
http://www.cdrpagina.nl/shop/foto/1066119184.jpg
--------------------------------------------------------------------------
Unique Disc Identifier : [DVD-R:PRINCO]
Disc Type : [DVD-R]
Manufacturer ID : [PRINCO]
Manufacturer Name : [Princo Corp.]
Disc Application Code : [Unrestricted Use : Consumer Purpose]
Recording Speeds : [1x , 2x , 4x] (8x Cannot Be Detected)
Blank Disc Capacity : [2,298,496 Sectors = 4,489.3MB = 4.38GB (4.71GB)]
[DVD Identifier - http://DVD.Identifier.CDfreaks.com]
Já pálím na Verbatim 4x +- Kč 33,-, 8x + Kč 42,- nebo traxdata 8x + Kč 32,-
Verabtim maximalne tak na "important" data jinak je to predrazeny a nanic...Citace:
Původně odeslal CZ_Viper
proč tak kategorické soudy? verbatim je dražší, ale jsou i dražší média a pak proč jsou nanic, nechápu, někdo si holt raději připlatí na značku, než si kupovat média s pošramocenou pověstí,Citace:
Původně odeslal EllE
Ja to beru dle svych potreb a vzhledem k tomu, ze hodne sosam a tudiz mam vetsi spotrebu disku, tak pro me je rozhodne vyhodnejsi 2.5x levnejsi medium...Citace:
Původně odeslal sid
Ten kdo pali 1DVD za mesic, tak tam neni co resit a jednal bych stejne cili ve prospech overene znacky.
Pálím si filmy a chci abych to mohl přečíst třeba i za rok, dva, což mám větší pravděpodobnost s kvalitníma médiama, než třeba s gigamaster, princo a spol. Druhá věc je ta, kdo na kvalitní média má a kdo ne, kdybych byl student, tak bych asi neuvažoval nad médii za 30 - 40 Kč, ale pokud si někdo slušně vydělává, nevidím důvod šetřit zrovna zde.
No zalezi o jake spotrebe medii se bavime :) vis ono to nekdy muze jit v urcitem pomeru az do desetitisicu :DCitace:
Původně odeslal CZ_Viper
Co se tyka zivotnosti medii, tak az mi nekdy nejaka znacka nepujde nacist tak ji samozrejme prestanu kupovat, ale takove problemy sem nemel ani v pripade X let starych mnohem vic shitoiznich CDcek :D
Takze argumentovat zivotnosti je dle mych zkusenosti docela nepodstatne.
No, s tím bych si dovolil nesouhlasit. V případě Verbatim, Memorex nebo Traxdata, ať už + nebo - se mi nestalo, že by je nějaký stolní DVD nepřečetl, kdežto Gigamastery, Princa a spol., jsou na tom s kvalitou asi tak, že je přehrávač jednou přečte, podruhé ne, atd, a potřebuju, aby to přečetly různé přehrávače a hlavně ty starší
Zdá se, že všichni diskutující poměřují jednotlivá média podle toho, kdy jim kolik kterých ukázalo chyby a za kolik je koupili. Podstatnější jsou ale jiná kritéria, doporučuji k přečtení článek Bezpečnost dat na CD, který vyšel právě v Amatérském rádiu 6/2004 na str. 28. Přidávám několik zajímavých vět z tohoto článku:
...Nenechte se mýlit reklamními nápisy typu Super audio, Datalifeplus apod. Rozhodující je výrobce, nikoliv značka... V důsledku může být úplně jedno zda si koupíte CD značky AAA s označením "Data bezpečně uskladněná na celý život" za 50 Kč, nebo značky BBB bez označení, za 5 Kč. Podle informací v ATIPu velmi často zjistíte, že CD jsou naprosto identická a od stejného výrobce...
CD-R disky se vyrábí pomocí takzvaného stamperu nebo-li matrice. Každá matrice má svoji životnost. Výrobu je tedy nutné na určitou dobu přerušit, matrici vyměnit, doplnit spotřebovávané materiály a stroje přenastavit. Proces se periodicky opakuje. Je logické, že každý náběh a stejně tak i dojezd výroby je provázen změnou v kvalitě médií. Jiné vlastnosti mají první vyrobené kusy, jiné v době uklidněné plynulé výroby a jiné budou mít média vyrobená ke konci životnosti matrice... Snahou každého výrobce je vypustit na trh co největší množství médií z každé šarže, tj. minimalizovat odpad, který představuje zbytečně vynaložené náklady...
Jak poznáte, zda vámi koupené CD je vyrobeno v optimální fázi výroby? Nijak! Tento fakt nelze nijak zjistit, jedinou možností je zmiňované individuální testování redundance zápisu a následná úvaha o koupi více kusů z "dobré" dodávky, protože bezprostředně za sebou vyrobená média mají téměř identické vlastnosti... Konec citátu.
Možná se tu najde odborník, který by poradil, jak tu redundanci testovat v domácím prostředí?
To je stará známá věc :wink:
Hlavně ale - líbí se mi, když se někteří lidé obouvají do některých značek (bez ohledu nato, že se pod nimi třeba skrývají různá média), ale zkoušeli to médium vypálit na jediný mechanice ... Definujte radši klasicky - médium XXX je shit na vypalce XXX.