Mám túto dosku asi 3 dni. vsetko je fajn az na to ze neviem ako spojazdnit dual ddr. sandra mi ukazuje rovmaky prenos pamati ako pred tym s 8k5a2. mam v stroji 2x128 mb ddr samsung type c???
Printable View
Mám túto dosku asi 3 dni. vsetko je fajn az na to ze neviem ako spojazdnit dual ddr. sandra mi ukazuje rovmaky prenos pamati ako pred tym s 8k5a2. mam v stroji 2x128 mb ddr samsung type c???
ja teda s tou deskou nemam zkusenosti, ale predpokladam, ze mas ty opameti v prvnich dvou slotech? jestli ne tak by to mohlo bejt tim jinac nevim
a je lepsi na OC?Citace:
Původně odeslal Martin83
Pokud se nepletu tak nforce2 by mela mit jeden bank na desce kousek stranou dalsich dvou, tak jedna ramka musi byt v tom odsunutem, jinak to pojede jen 64b a ne 128b.
A kdyz ji uz mas, muzes teda potvrdit/vyvratit ze ma AGP a PCI lock?Citace:
Původně odeslal Martin83
2Martin83:
Hergot, tak ctu v tvem podpisu FSB 225 jo ? To fakt jede stabilne ? No myslim ze jsem nasel kandidata na jarni upgrade MB... ;D
doska ma but automaticke alebo manualne nastavovanie agp. od 50 mhz po neviem kolko. pci tam nikde nie je takze neviem. mam 225 fsb a vsetko slape...
No tak to sa mi celkom"zamlouva" ;) Este kupim jednu pamat a idem na nforce2 8)
Postni vysledky prenosu pameti pri 225 ...
A este napis ake mas casovanie.
Ma to celkom zaujima aj ked som pozeral na inych forach ze nForce2 od Epoxu ma aj slabsie stranky :roll:
...tak nic moc podstatnyho. Snad akorat nekde neco o odpalenejch GF4 se me moc nezmlouvalo!? ;-) Muzes to upresnit?Citace:
Původně odeslal Deviant
2 termix:
Ved akurat ze mam GF4 :evil:
Podla diskusie na AMDMB.COM vyzera na tom byt lepsie ASUSka .
Neviem ja radsej pockam na revizie a na dalsie skusenosti ludi ...
Na sprovozneni ficurky DUAL DDR musim mit dve :roll: DDR 400???
Ano.
2 ks DDR333 alebo 2 ks DDR400
Narast vykonu je nieco cez 10% - aj to zalezi na aplikacii
aha lenze ja mam len 266 i ked zdvihnuti napatia idu aj na 400. len ze tato doska ma max na pamate 2.9 a predtym som mal 8k5a2 a ta mala myslim az 3.2.
2 Martin83 :
Neviem ci si ma spravne pochopil - Dual DDR pojde aj s dvoma 266 modulmi
Len samozrejme najlepsi vykon ziskas s DDR333 a vyssim.
Tych 2.9V by podla mna malo stacit ...
neviem sem hodit obr aspon neviem ako ale ked mam fsb 225 a pamate len na 2x133 v sandre mam memory bench okolo tych 2500. uz som s tym dosiahol aj okolo 2800 a pamate boli este len na 2x160. takze 2x200 by bolo idealne... onedlho poslem gabovi nejake tie testy a overclocking tak uvidime ci to da na stranku. :wink:
Tak to je huste !! A na starej doske si do nich daval tych plnych 3.2V ??Citace:
Původně odeslal Martin83
A chladis ich niecim alebo nepotrebovali chladit ?? Lebo aj ja rozmyslam nad zvyseni voltaze na RAM ale neplanoval som takto prudko ako tu citam !!
2 Cox:
ja som do starych apacerov musel tlacit 3.0V aby mi isli na 200FSB
nicim som ich nechladil - a vobec sa nehriali
jasne aj som hustil do nich 3,2 bez chladenia a isli na 200mhz. no problem. :lol:
Citace:
Původně odeslal Deviant
Jsem si vsimnul napisu na krabici od Epox nForece 2 SUPPORTS DUAL DDR. IT COMBIES THE POWER OF DDR400 :o WITH TWO INDEPENDENT MEMORY CONTROLLERS. To znamena DualDDR= 2x DDR 400 ???
Nejak se mi to nezda :roll: nekde ctu ze pametove moduly musi podporovat DUAL architekturu ??? nebo ze jeden modul musi byt samostane DIMM 1 Bank0 a druhy bud v DIMM2,3 Bank1 v manualu jestli jsem to sparavne pochopil tak prave samostatny DIMM1 Bank0 umi jen 64Bit pristup k pameti he ??? Co s tim??? :roll:Citace:
Původně odeslal Deviant
2 Tosa Inu:
nForce2 dosky maju 3 sloty ....2 su normalne a 1 je trosku iny - ten treti sluzi na DUAL ...
Pamete nemusia byt specialne - DUAL funguje so vsetkymi
Chápu to teda správně, že mi v týhle desce pojede i můj jediný paměťový modul DDR 512MB Samsung 333 a nebudu potřebovat dva?
Jasně, pojede. ;) Ale ten výkon bude zhruba stejnej jako u KT400.Citace:
Původně odeslal Darth Maul
Ono ten DUAL DDR vela vykonu aj tak neprinesie - len okolo 5 % - pri niektorych aplikaciach este menej ...
Je to v podstate len reklama :-(
no tak s tim bych az tak nesouhlasil.. dost radikalne se zmensi latence, coz ti Sandra nezmeri, ta meri jen bandwitch, ale realnej vykon je nekde jinde :wink: a vubec, uz pro ten pocit ;D
Aha, takže něco jako reklama na vložky, jo? ??? :lol: :wink:Citace:
Původně odeslal Glassman
2 Dart:
Jasne - pocit sucha je super :lol:
2 Glass: podla recenzii a testov v roznych aplikaciach - nic moc - mozno nie su na to aplikacie :?
Dve vlozky lepsi nez jedna ;D U tyhle desky by me ani tak nezalezelo na vykonu oproti KT400 jako na tech vychytavkach 8)
Které vychytávky máš na mysli, když už musím prodávat svůj starý krásný a dobrý EPoX... :wink:Citace:
Původně odeslal lullu
2 Darth:
Epox 8K3A/+ je stale lepsi na taktovanie ako nForce2...Aspon viacerym ludom ide bez problemov aj na 200FSB (pokial mas samozrejme dobre ostatne komponenty).
Ja zatial nepotrebujem Firewire a USB 2.0.Chcem novu dosku len na taktovanie - a tieto revizie nForce2 mi za update urcite nestoja ...
Epox so stabilitou nForce2 nieco podla mna urobi ..Bud nejaka revizia alebo uplnme nova verzia MB
Tak tohle je pro mě docela dost důležitý názor - se stabilitou a výkonem 8K3A jsem samozřejmě absolutně spokojený, jen jsem měl pocit morálního zastarávání... :|Citace:
Původně odeslal Deviant
Fuu , tak to sme dvaja .
Ja mam stale 3 kupcov na moju Epox.Uz uz som isiel kupit nForce2 - tiez len preto ze moja Epoxka ma "az" 3 mesiace :lol:
Ale potreba modu VDD napetia ma odradila - zatial nepredam
Njn, je to nový počin a na všem se projeví nějaké ty mušky.. Dost toho vyladili novým BIOSem, tohle dořeší taky. BTW podle toho co jsem pročítal se ta nestabilita ale nestává u všech kusů?
Každopádně do ní půjdu, protože patřím k těm škudlilům, co nemají dobré komponenty :-( :lol: Už jsem si k ní pořídil DDR Samsunga "C" tož jsem zvědaf :wink:
Chci tuto desku kupovat, proto prosím o všechny NEGATIVNÍ osobní zkušenosti. Prostě, co je na té desce špatného. Pokud byste nechtěli tady ve fóru, klidně na SZ. Kladných ohlasů jsem již četl dost, problém s napětím chipsetu je první větší, o kterém se píše, teď se dovídám, že nestabilita? ??? Chci jít s FSB přes 200MHz. Podpořit by to snad mohly Corsairy XMS3500 CL2 ;)
No ten "pocit moralneho starnutia" som mal aj ja, ale terazky zistujem, ze som mozno az tak zle nespravil ked som ju nekupoval ihned. Ale az pribudne dalsia pamat tak to asi znovu rozprudi moje uvahy o nForce2(samozrejme od Epoxu ;) ).Citace:
Původně odeslal Darth Maul
je znamo, ze nektere kusy maji nizsi napeti na cipsetu, proto jsou nestabilni na vyssim fsb, da se to resit odporem.
Jinak bych rek, ze deska bude stabilni, cet jsem par recenzi a psali, ze je stabilni.... pokud mate jine skusenosti, tak sem s nimi.
Na to si dej bacha, pac kamos od nich moc podpory neziskal :o , ale spis mel blbej kousek :wink:Citace:
Původně odeslal Halen
Hodně vážně o ní uvažuju, ale zatím jsem narazil na 3 problémy, které mě poněkud odrazují:
1) neměří teplotu CPU interním čidlem, nýbrž externím v patici, takže měří vlastně teplotu PCB v socketu a vydává ji za teplotu CPU - a to je dost blbé :-(
2) údajně neutáhne (málo V) pořádně modrou power LED - je to kosmetika, ale ...
3) Okolo děr na uchycení "velkých chladičů jsou nebezpečně blízko někaké odpurky, které lze při montáži velmi lehce poškodit
Necheš ještě jednoho SAMSUNGA ....? DDR333 ... 256MB "C" .......???Citace:
Původně odeslal Wolfik
Ty mas snad nejakyho na prodej?Citace:
Původně odeslal Aliencz
A vyplatí se taková deska někomu jako sem já , kdo moc nebude přetaktovávat a hlavně nemá moc peněz??????????? Ikdyž až já jí budu kupovat tak už bude levná(cca za 2 měsíce...)
samozrejme ze sa vyplati aj tomu kdo netaktuje, lebo je celkom lacna 4200Sk+DPH, inac za tyzden bude u nas dostat aj 8RDA (bez plus-bez Firewire a LAN), za 3800Sk+DPH, takze kde kupis taku fajn dosku?
Já budu muset měnit celi PC takze jestli v tej době kdy ho budu kupovat estě tahle deska bude nejlepší neni co řešit.....
Jo chci - ale zrovna na něj nemám! Výhledově další paměť určitě pořídim. 8)Citace:
Původně odeslal Aliencz
Peníze peníze..... Kdybich moch řešit jestli si mam koupit dvě a nebo jednu ramku byl bych vysmátej.... Já řešim za co koupim desku ramku case a chladič...
Já to taky neřešim! ;D Penyze nemám, další ramka jen tak nebude. A nestěžuj si, taky jsem měl K6tku :wink:Citace:
Původně odeslal rehor1
To neni to nejhorší ta k6 neni ani moje.... je pučená než si koupim novy PC.... Muj vlastni počítač leží pod postelí(Pentium 200mmx) ale stim se dneska už asi nedá nic...
No nemozem zatial(klop, klop na drevo) nic zle povedat na tuto dosku. Staci pozriet na moj popis. Zda sa mi velmi stabilna. Len nejaku lepsiu pamet a 220 FSB sa moze tesit .... ;D
Som zaciatocnik, mam problem. Mam 8RDA+, AXP 2200+ rev A, ide na 9*200, co nie je zle, ale CPU je asi dost nevydareny kusok, vacsiu frekvenciu nachce. Sisa Memory ide na 2992 (ani bohovi 3000). Niektory tu hadzete cisla ako 225 FSB a podobne. Ja ako zaciatocnik neviem nastavit nad 200, kedze bios viac nepusti. Jak sa to? Poradte prosim, pri 200 je to uplne stabilne, a tak chcem skusit trochu viac.
stiahni si novy bios z www.epox.com, uz je dokonca teraz novy z 17.1.2003 teda uz vysli dalsie 3 verzie biosu, tvoj ma do 200, dalsi 211, dalsi 250, a dalsi uz nema kam ist, xixiCitace:
Původně odeslal kyanid
Ja sem bohuzel jeden z tech smolaru, ktere ta deska za zadnou cenu nepusti pres 200FSB :( .Pametma to neni urcite mam OCZ EL PC3500 ty by meli jet v pohode i na 217. Docela me to mrzi a doufam ze to nejaka dalsi revize napravi. Neco sem cet i o tom Voltage Modu, ale do toho se me moc nechce. :roll:
No mam taky pocit, ze su proste dva druhy dosiek. Jedny maju problem ist nad 200 FSB, druhe nie. Ale preco sa tak jedny tak chovaju a druhe inak, to mi je zahadou. Ja som rad ze som zo svojich pameti vytiahol 200 FSB. Keby boli OCZ EL PC3500 jak ma Pupkin, to by bola ina kava ... :o snad casom ;D
Řekl bych že je to křemíkem ;D Prostě někdy se zadaří, někdy ne. Testy ve výrobě to projde, testy OC už nikoli.Citace:
Původně odeslal Pepone
OCZ nevidím jako velkou výhru, ale když na to někdo má... Osobně jsem si vybral samsunga C v proce za 2400 s DPH :wink: Čeká ve skříni na zlaté podložce až mi v pondělí dorazí 8RDA+...
2 pupkin:
A to Ti nad 200 neprebehne ani POST ?
Je to opravdu divne, na 195 jede vse stabilne na 196 uz to blbne (vzdy se to sekne u 3D Marku) a tak od 204 nenajedou ani windows a od 206 nekdy 207 ani comp. :( pameti jedou na 2,9V a (uz to nejde zvysit) a procesor na 1,75V kdyz sem to zvysil tak to vykazovalo male, ale opravdu male zlepseni (treba se to v 3D Marku neseklo u druheho ale tretiho testu :roll: )
2 pupkin:
to by este chcelo vyskusat mojho corsaira
Taky pravda, ale opravdu si myslim ze pametma to nebude, kdyz snizim FSB a zrusim sync mod a nastavim takt pameti treba na 125% FSB nebo i vys tak v pohode comp najede, ale vysledky jsou prave diky tomu FSB nizsi. Nevim sem lama a OC zacatecnik treba neco delam blbe :?
2Pukin: Nezdas sa mi ako lama, myslim ze mas ten divny kus, co ma problemy s FSB nad 200 Mhz. Mne na 206 Windows v poho nabehne, ale testy padaju, to kvoli RAM je to iba 333DDR a k tomu PQI. Ale kedze beha stabilne 200, tak nemozem na nu ani muknut ... ;D . Vysiel last BIOS 17-01, mozes skusit flashnut, ale asi nepomoze ... ale skusit mozes ;)
A ten novej BIOS nic neřeší?????
Bios filename: 8RDA3117.BINCitace:
Původně odeslal rehor1
Bios date: 1/17/2003
Bios size: 256 KB (For 2Mb BIOS EEPROM)
Bios checksum: 9300
Model support: EP-8RDA+
Enhancements & Fixes for this BIOS release:
Patch 'Memory Frequency' item always be changed as default when
entering the Chipset Features item. Fix QAPLUS "NPU" test fail.
Added Magic health support. Fixed SMBus loss SUBSystemID after S3
resume. Change 'USB keyboard support' default to 'Enabled'. Always
set memory clock as 100Mhz before BPL. Fixed issue for AMD CPU_CHK
tools. PID#21922 - Updated AMD Ahlon XP ratios. Patch incorrect
FSB frequency in boot up screen when BIOS Flash. Patch F10 save
CMOS hangs 7Fh issue.
Magic health rockzzz ! Cool vec ... 8)
??? ake mate pri tej fsb pci? sak napr. 200fsb= 40pci, alebo nie? alebo ma epox 8k3a delicku 1/6, t.j. 200fsb=33pci? no a ta nforce2, ma pevne nastavitelne agp/pci, alebo nie? ??? ja som mal fsb max 162, tj 40pci, winz out, sb live to neprezila... alebo je to len chyba dosky a ostatne komponenty by mali znasat aj taku vyskoku frekvenciu pci? ??? xapete, nie? 8) - od rana..... ;D
No Epox 8RDA+ ma vraj fixnutu PCI na 33, pri akejkolvek FSB, ale to som len pocul, zaidny soft mi to nevie napisat :evil: . Ja beham pri 200 FSB a pohoda .. ;D
A pro ty co neuměj anglicky(jako já :oops: ) tak jáký sou novinky v tom BIOSu???
na epoxich strankach pisou ze 8K9A2+ ma cpu multiplier zvysovatelny pomoci biosu, ale u 8rda+ nic takoveho nepisou. co to znamena?
Nic,u 8RDA+ to jde taky pomocí biosu taky.Citace:
Původně odeslal scolex
2 Marek Sedlar:
Marek ako ide ta NF7 ?
Mam na mysli FSB,napetia ...