http://www.czechcomputer.cz/czc/prod...ile/26375v.jpg
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=26375
mate ji nekdo ??? pripadne, jak jde taktit ?
Printable View
http://www.czechcomputer.cz/czc/prod...ile/26375v.jpg
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=26375
mate ji nekdo ??? pripadne, jak jde taktit ?
Docela me zajima,cena je pekna a jeste je tam Sparkle 5900XT.
Tak sem nak prochazel fora a nic sem nenasel,ma nekdo naky info o tom leadteku/sparklovi?
Mozna sem mel stesti na kousek, ae pameti sly bez potizi az na 900 bez chyb. s Jádrem uz to tak slavné nebylo, cca 445
Myslim, ze o tomhle Leadteku sem dost cetl na jednom zahranicnim foru, je to totiz jedna z mala 5900XT, u ktere je sance na flash na 5950 hodne vysoka.
jj leadtek ma mnohem lepsi karty nez MSI
Koukal sem do ruznych VO ale nikde sem Leadtek v nabidce nenasel,kdo je vlastne distribuje a kde bych je mohl najit za slusnou cenu?
www.mironet.cz 7000,-Citace:
Původně odeslal Asmoo
www.czechcomputer.cz 6500,-
Tadle informace je mi presne napytel :-) Ptal sem se na VO,ne na MO,kde je to moc drahy pro me proste.Kdyz vemu pomer cen MO a VO,tak bych mohl sehnat toho leadteka treba za 6200 nebo i 6000 s dani(ale stejne jsou to nekrestansky prachy za kus desticky s vetrakem :evil: )Citace:
Původně odeslal CODY_2
To nebylo stesti, ty Hynix 2.8 ns s dostatecnym napajenim jsou kouzelne, ja jsem udelal rock-solid-stable 491/892 MHz! Je to jedna z mala XTcek co nema Samsung 2.86 ns a zda se, ze je to ku prospechu veci.Citace:
Původně odeslal Radim Štěpanec
Distribuci karet ma zcela urcite:
www.levi.cz
www.elap.cz
Jestli jeste nekdo dalsi, to nevim.
Doporucuju radsi LX verzi... ta ma chladice i na RAM
me osobne pripada lepsi nez tohle...mrknete ne jejich web
u CC maji napsano TD a na krabici je TDH tak ma nebo nemá obvody pro mněření teploty
ma, dokonce jsem pres RivaTuner HW monitor meril kolik stupnu vytahnu s tim taktem 491/892 pri hrani herCitace:
Původně odeslal OCZ
neslo to pres 73 stupnu jadro a 44 stupnu okoli (Halo max details) s otevrenou case
Neviete kde by sa dala ta Leadtek 5900 XT LX dala zohnat v Bratislave???
na http://www.firingsquad.com/hardware/...0_xt/page6.asp
písou ze ty Hinyxi nejsou 2,8 ale 2,2ns !
proto dou tak vysoko
Jo jeste ten chladic vypada ze by moch bej tichoučkej,Je?
Jo a co kvalita obrazu ?
skus tam dat nieco s AA/AF, ja som mal tiez pekne vysledky pod Halo (bez AA/AF - nepodporuje to) a ked som zacal hrat nieco so zapnutym AA/AF tak som musel dat cca 20Mhz na jadre dole 460->440 - MSI 5900XTCitace:
Původně odeslal Mirek
no tak az to nekdo flesne tak... vite co mate delat :-) uz by se mi pomalu hodila nova grafarna... i kdyz na Morrowind a NFS:udgrd... na co.. ;D
No, tak jsem se nechal presvedcit na tuhle kartu a asi mam trochu stesti na kus:
vychozi 390/700 -> 490/950
Kdyz dam jadro na 500, tak to vytuhne pri 3Dmarku az pri poslednim testu.
Kdyz dam pameti na 960, tak se sem tam objevi nejaka tecka.
Je to presne ta karta, co je v prvnim postu na obrazku. Koupil jsem ju dneska v brnenskym Elapu, maj ju tam pod oznacenim Leadtek WinFast A350-TDH128, FX5900XT, 128 MB DDR, TV, DVI.
Jinak chlazeni je orig. od vyrobce, takze nic extra...
Hmm nic extra chladenie to ma ale staci ;D , a kolko ta stala Kc???
Zhruba 5500 bez DPH, ale treba tady ji maji levneji: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=26375 (ale je docasne nedostupna)
Nene, jsou tam 2.8 ns Hynix, mozna meli 2.2 ns na te revizi PCB B1 co meli v testu, ale spis se sekli, z jejich obrazku to bohuzel nejde videt. Tadyk je muj dukaz (bohuzel taky blba fotka, zato z karty prodavane u nas):
http://www.fi.muni.cz/~xjahoda/hw/le...0xt/pamet1.jpg
http://www.fi.muni.cz/~xjahoda/hw/le...0xt/pamet2.jpg
Snad to pujde videt, kartu uz nemam a pameti zvlast jsem nefotil. Je to tedy revize PCB B1.
Taky je zajimavy, ze Leadtek stahl nektere serie teto karty z trhu.
Chladic je celkem tichy, ale prece jen kdyz mam Fortron s 12cm fanem, AC CopperSilent 2TC a 2x 80x80 Arctic Fan Pro je tim nejhlucnejsim co mam.
puki: No zrovna sem hral toto :-) Ale jeste jsem to zkousel u CodeCreatures s Aniso a tam to bylo asi o dva stupne vys. FSAA zahreje vic maximalne pameti.
Jinak ta karta pro Computerackej test byla taky z ELAPu.
Citace:
Původně odeslal OCZ
v levi tuto kartu nemít, já dnes tam koukat, ani jeden leadtek v nabídce, to je škoda - mam tam nižší cenu než super D :(
Pokud se nepletu karty jsou skladem u elapu
Kluci (majitele této grafiky), Karta nabízí TV-out (prostřednictvím S-Video konektoru), jak to vypadá s kvalitou obrazu na TV?
Právě se rozhoduji mezi MSi a Leadtekem a ten Tv-out mě taky zajímá.Leadtek má původní integrovanej v chipu to MSI má philipse 7108E takže by ten tv out měl být kvalitnější, ale nevím.Ten Leadtek se dá zase líp taktnout. Mrkněte někdo na ten tvout u toho leadteka please. :roll:
No právě mam uplně stejnej problém snad se nějakej ochotnej majitel najde, každopadně bych šel do Leadteka, ale ten TV- out mi vrtá hlavou.....Citace:
Původně odeslal Honzik
ja mam zato že se ten čip od philipse se stará pouze o video in ,a o tv-out to jadro NV35Citace:
Původně odeslal Honzik
Ja sem rozhodnutej ! ja si vezmu toho Leadteka ,de dobre taktnout,ma obvody pro měřění teploty
Leadtek mi přijde v ponděli nebo úterý, tak se nato mrknu.
Dlouho mi ležela v žaludku 3 letá záruka u MSI
Sledování hardwaru mají obě jak MSI tak Leadtek, monitorovat by měli jak teplotu jádra tak i okoli.Citace:
Původně odeslal OCZ
Videovýstup(TV-out) MSI má Philips SAA7108AE, kdežto Leadtek ma "integrovaný MV převodník", ale jaká je kvalita obrazu přes tenhle převodník nevíme :? :? :?:A rádi bychom věděli. Jsem zvyklej na TV-TOOL, ale jak to bude fungovat přes ten převodník :?: :?: :?:
OK u toho MSI se o to stará ten čip od Philipsu ,ALE to MSI 5900XT nemá obvody pro měření teploty!Citace:
Původně odeslal Kamil Raška
Asi maš pravdu ale MSI 5900SP ty obvody má.Každopádně toto mě netrápí jedná se mi o ten integrovany MV převodník u LeadtekuCitace:
Původně odeslal OCZ
Ano SP ty obvody měla ale jenom ty starsi na PCB plný 5900,potom je zacali dela na PCB xtécek a ty uz je nemeliCitace:
Aha a zase jsme chytřejší.......čert aby se v tom vyznal :-))
Tak nevim tedka jsem u CC v diskuzi cet ze karty co meli skladem meli 2,2 nsCitace:
Původně odeslal Mirek
ale prd, na sklade je jeste nemeli..Citace:
Původně odeslal OCZ
Na sklade je mneli uz ve sredu ale behem chvíle byli rozebvrany
a meli 2.2ns... sorryCitace:
Původně odeslal OCZ
Tak sem si ji konecne objednal :-)
A sakra tak to jsem zvědav na kolik půjde přetočit tobě :wink:Citace:
Původně odeslal OCZ
dneska mi přišla z CC
paměti naní jsou:
HY5DU283222
AF-28 319A
KOR 7L40498KH
JSOU TO 2,2 :?: NENVÍM KDE TO Z TOHO ČÍSLA PŘEČÍST :oops:
Bude to 2,8.Citace:
Původně odeslal TOMVER
Jop, tech AF-28 jako 2,8ns sedi.Na par forech sem zahlid,ze z tedle pameti davaj cca 370-400Mhz,asi zalezi na typu karty a voltazi ktera do nich jde,no skus to nataktovat a pochlub se :-)
Citace:
kvalita je víc než dobrá, rozhodně vysoko převyšeuje Conexanta, jen si chce maličko pohrát s nastavením sytosti barev
No a ještě by mě zajímalo, jestli výše uvedená grafika obsahuje v balení redukci na S-video/cinch a už dám pokoj :-)Citace:
Původně odeslal Over
Ma, Leadteky maj v retailu tradicne vsecky kabely - teda S-video/cinch, DVI-Vga redukci, S-video kabel, Composite kabel a tady i rozdvojku napajeciho kabelu Molex.Citace:
Podrobneji (vysledky na default taktu 390/700 s P4 3.2GHz, i865PE, 2x 512MB DDR400 CL2.5):
3DMark 2003 patch 340 (1 024 × 768 × 32) 5 519
3DMark 2001 SE (1 024 × 768 × 32) 15 868
Aquamark 3 (1 024 × 768 × 32) 36 969
CodeCreatures Benchmark Pro (1 024 × 768 × 32) [fps] 43,9
UT 2003 (Inferno, 1 024 × 768 × 32) [fps] 78,4
UT 2003 (Inferno, 1 024 × 768 × 32, 4× AA) [fps] 71,1
UT 2003 (Inferno, 1 024 × 768 × 32, 8× Aniso) [fps] 58,8
UT 2003 (Inferno, 1 024 × 768 × 32, 4× AA, 8× Aniso) [fps] 51,2
Splinter Cell (Caspian Oil Refinery, 1 024 × 768 × 32) [fps] 39,2
Gun Metal (benchmark1, 1 024 × 768 × 32, 2× AA) [fps] 26,4
Halo: Combat Evolved (shader 2.0, 1 024 × 768 × 32) [fps] 38,5
F1 Challenge ’99-’02 (Monza, 1 024 × 768 × 32, 4× AA) [fps] 85,0
Wolfenstein: Enemy Territory (Radar, 1 024 × 768 × 32) [fps] 86,0
Wolfenstein: Enemy Territory (Radar, 1 600 × 1 200 × 32) [fps] 45,5
Serious Sam 2 (Grand Cathedral, 1 600 × 1 200 × 32) [fps] 70,3
Serious Sam 2 (1 600 × 1 200 × 32, 4× AA, 8× Aniso) [fps] 41,0
verze DirectX - plná podpora (verze pixel shader, vertex shader) 9.0 (ps 2.0, vs 2.0)
vyhlazování hran (Full-Scene Anti-Aliasing) 2× 4× Ordered Grid Multisampling, 4× 6× Ordered Grid Supersampling, 8× OGSS + OGMS, Quincunx
anisotropní filtrování maximálně 8:1, trilineární + anisotropní
integrované RAMDAC 2× 400 MHz
výstupy pro monitory D-SUB, DVI
videovýstup (TV-Out) integrovaný MV převodník
videovstup (Video-In) nema
sledování hardwaru teplota jádra i okolí
kvalita obrazu na CRT monitoru perfektní
hlučnost chlazení pomerne tiché
kabely a redukce D-SUB do DVI adaptér, S-Video na cinch adaptér, S-Video a kompozitní kabely, Molex kabel
software Leadtek WinFox II, WinFastDVD, Cycore Cult3D, Waytech Coloreal (Embedded, Visual, Bright)
plné hry Gun Metal, Big Mutha Truckers
grafický čip NV35
název nVidia GeForce FX5900 XT
výrobní proces 0,13 μm (TSMC)
použité paměti 2,8 ns Hynix BGA
velikost paměti 128 MB
takt čipu 390 MHz
takt pamětí 350 MHz (700 DDR)
počet vertex shader pipelines 3 (FP Array)
počet pixel pipelines 4 (8)
počet texturovacích jednotek na pipeline 2 (1)
šířka paměťové sběrnice 256 b
maximální teoretický fill-rate (single-texturing) 1 560 Mpixel/s
maximální teoretický fill-rate (multi-texturing) 3 120 Mtexel/s
maximální teoretická propustnost pamětí 22,4 GB/s
Snad to zodpovi vetsinu dotazu :-)
ovladace53.03
nataktil jse to pocí automatického nastavení na 485/890 ( stabilní )
Pak jsem to zkoušel zvíšit paměti jdou na 900 v pohodě. Pro gpu je max 500 ale po 15min nestabilní. Dost to peče. Zkoušel jsem to v 3DMarku 2001. Chyba se projeví v Dragotiku, jinak vše OK, ale výkon horší o 100b než při 485/890.
Pomohlo by lepší chlazení a zvednutí napětí na AGP?
Dával někdo pasivy na paměti?
Mirek: Krásny vypis do detailu, myslim že by se takto měla uvest každá novinka aby byl přehled :wink:
bohužel neuvedl nic co by si každý sám nemohl zjistit. je to jenom Vaše lenost.
No zaprve krásný "nick" vlastníš.Citace:
Původně odeslal semeno.
Za druhe, jasně že technicke parametry si každy zjistí sám ale ty výsledky benchmarku se shánějí trochu hůř co se týče tehlé karty a českého vlastníka
Za třetí seš rejpal :-)
Za čtvrté jen jsem chtěl potěšit slovem chvály "Mirka"
1 ano
2 ne
3 keci
4 keci
;D
ale, ale...piště k věci, hádky sem nepatří :)
jiiiistě..........Citace:
Původně odeslal Over
np
to je zase debata ;D
jj
nn
Tedka jsem ji nainstaloval mam revizi PCB C1 s 2,8ns mem a skusil jsem automatické OC v ovladacich => GPU 480 MHz a MEM 882 MHz ,ted to du testnout zda to je stabilní :lol:
Jak jste spokojený TV-OUT.
Já moc ne pří přehrávání DivX či DVD mi to občas půlý obraz.
Na 9100 co jsem měl předtím to nědělalo, ale oproti Ati ma ostřejší obraz.
A sakra tak to je teda pěkně divné, snad máš jen něco špatně nastavené, z problému TV-OUT jsem měl obavy, snad to bude jen nějaka chybička...................Citace:
Původně odeslal TOMVER
TV-OUt bez problemu...takze bude zakopanej pes jinde. zkus checknout kabel a pak nastaveniCitace:
Původně odeslal TOMVER
co je to checknout kabel :oops:Citace:
Původně odeslal Dzegr
Skontrolovať (po anglicky) ;DCitace:
Původně odeslal TOMVER
Budu se muset na tu angličtinu trochu podívat :idea:Citace:
Původně odeslal ICE29
Kabel je vpořádku a používal jsem ho na tý Ati, ale mám podezření že je tam jen napůl zastrčený. S-video je utopený a konektor je krátký. Drží to tam na dobré slovo :?:
Kartu jsem dostal vcera...ovladace 53.03 barton 3300+ fx...gpu na 475mhz s norm chladicem ale dal sem pod nej artic ceramigue...na ramky[hynix 2.8ns] sem dal chladice thermaltake a tu samou pastu a mam je na 870mhz...v 3dmarku03 s patchem sem dal 6012 bodu.-)jinak slape vyborne sem mile 0prekvapen..ale sundat z toho ten chladic byla sila.-)jinak koupil sem ji v RSC computers
..ale sundat z toho ten chladic byla sila.-)
Kartu mám taky od včera bude vodník tak by mě zajímalo jak si sundal ten chladič. Jestli máš nějakej dobrej způsob :?:
Mam toho Leadteka na default settings (aj Ram aj Cpu) a z Far Cry mam problemy... najprv mi to hodilo bluescreen vzdy ked som sa dostal k tym prvym dvom typkom co medzi sebou kecali (potom som vypol video bios shadow :oops: ani neviem preco to bolo zapnute ale neva.. potom to robilo to iste akurat to nehodilo bluesreen iba to zamrzlo) .. potom som nainstaloval patch 1.1 a nove nVidiacke drivre (tie povodne som ale neodinstaloval) a najprv mi to nechcelo zobrazit vodu.. tak som dal low detaily (vsetko v pohode) a potom som dal zase very high (a ked som sa dostal k tym prvym chatrciam tak som mal zrazu zltocervenu oblohu, zacali sa stracat chatrce a tak) ak niekto viete poradit tak uvitam kazdy napad .. diky diky :-)
Tak vodní chlazení nepomohlo ani o 1 Mhz, smůla, testováno ještě na Epox 8RDA3+
tak přátelé to je maras, sice to nemá tak velký význam, co se celkového zvýšení výkonu týče, ale paměti jedou zatím na 956Mhz bez chyb :lol: ;D no chce se mi spát, takže budu pokračovat dnes k večeru, těch 956Mhz dle ati tool není konečná :lol:
Takže 956Mhz si vesele jede v 3D Mark 03 mother nature, ale např. v morrowind lítají menší fleky ve vodě, paměti už celkem dost pečou, takže možná by stačilo na ně dát pasivy, těžko říct, nakonec bez chybiček se to ustálilo na 931Mhz.
skusal si si dat tie biosy na Leadteka co maju na guru3D fore ?
Zkoušel jsem jenom FX5900 Leadtek a ten dělal bordel při pamětích nad 890Citace:
Původně odeslal aragorn
tak skus tie.. to su modovane biosy na Leatdek FX5900XT .. tu niekde v Nvidiackej sekcii je thread Modovane biosy .. tam je linkCitace:
Původně odeslal Spajdr
P.S: a potom daj vediet :!: .. ja by som ho skusil ale mam slaby zdroj
nechystate sa nikto otestovat tie modovane biosy na Leadtek z tej stranky?? :-)
mno tak sem vcera pridelal na Leadteka boxovej chladic z Bartona 2500+
jde to uplne nadhere a vymyslel sem super zpusob jak tam drzi...
momentalne jedu ramky na 952 je to uplne stabilni..mam tam pasivy thermaltake...no a ted k tomu jadru..beha v poho na 550 Mhz a teplota je 39 stupnu! fakt super box me stal 90 Kc.-) pred tim to na 470 hazelo chyby a mel sem 65 stupnu na jadru...na tech 520 Mhz to jede stabilne(na 550 obcas blikaj textury..jak kde ale nespadne to nikdy) zatim co sem zkousel ve vsech hrach..zadny chyby..ale mam problem s 3Dmarkem ..na nejakejch 480 dam 6160 bodu..a kdyz to zvednu na vic tak mi score sleze az na 5300..pritom ten mark ale jede lip a bez chyb... help CEMU mam tedy verit?
Pokud ti leze 3dmark dolu, tak pak mas gpu pretaktovanou az moc. Myslim, ze kdyz se podivas poradne na ty testy, tak uvidis drobne zamrzavani.Citace:
Původně odeslal DeAcoN[MG
Přesně tak, GPU se ti přehřeje a hodí se na default, těch 39C je sice pěkné, ale to máš během 2D módu ne? Zkus si pustit ati tool při těch max frekvencích a uvidíš jak ti teplota vyleze.Citace:
Původně odeslal Megadeth
Citace:
Původně odeslal Spajdr
Na max. teplotu stačí tak 5-10 minut, no a na to jestli to je bez chyb, tak 2x - 3x více. Ale moc nevěř tomu jak to dá vysoko paměti, mě to tam dalo i 950Mhz, ale v morrowind jsem už měl chyby dost, možná tím že tam nemám pasivy, 520+Mhz na GPU mi přijde ujeté, mě to u ati tool už hlásí při 455 chyby, ale stejně taky mám při 450/924 6100 bodů v 3D mark 03, takže to je fukec. :wink:
Sem měl R9700, ale odešel do věčných lovišť.Teď mam Leadteka a chci ho taky trochu potrápit.Nějakej návod ja rozjet Ati tool na nvidii??
Normálně to spust a přes riva tuner zvedej frekvence GPU a MEM po kouskách a dívej se jak ti v ati tool dlouho jedou testy bez toho aby začínaly od nuly, hoď tam rovnou 450/890. Nech si v rivě otevřené okno, kde se taktuje ať vidíš že gpu je opravdu na 450. Nech to pár minut běžet a pak zkusit dát 460/900 atd. chce to čas no.Citace:
Původně odeslal Honzik
Huh behem 2D modu? .-).-).-)
Pridelal sem tam chladic z bartona 2500+ jinak pastu mam artic ceramigue .-) a ver mi ze tam fakt drzi..jinak jen tak ve 2D mam 27 stupnu...ale s tim puvodnim chladicem to byl ulet...to tam bylo fakt 60 stupnu jenom na 450...no praveze GPU se neprehreje..nema proc ma teplotu jeste nizzi nez je normalni provozni...koukal sem se dost poradne a zamrazovani tam neni na 550 uz blbnou textury ale 530 v poho..ale nej score mam pri 480..tak proste nevim no...asi to budu pasavat spis na hry nez na mark.-).-) jinak pouzivam riva tuner a ty pasivy na pameti sou mrrrrrtee znat.950 jede v poho
Nej skóre při 480 asi proto že se to stejně pak nejspíš přehřívá, jinak to nedává smysl, proč by si měl menší výsledek, mimochodem 6250bodů dám taky, ale při 450/924 :-)Citace:
Původně odeslal DeAcoN[MG
Hmm tak si zkus nahrat patch na mark.-).-)
by me zajimalo kde si vyhrabal to score pri pomerne tak "nizkym" oc