mrknete na tenhle thread u konkurence, zda se ze monima ma fin. problemy, takze nakup u nich se zda byt riskantni(s ohledem na pozdejsi reklamaci)
Printable View
mrknete na tenhle thread u konkurence, zda se ze monima ma fin. problemy, takze nakup u nich se zda byt riskantni(s ohledem na pozdejsi reklamaci)
Asi budu muset rychle vše co potřebuju u nich reklamovat, než to zavřou.
Je to pravda, je dead ... Kdo v tom krámě (resp. v jakémkoliv z nich) kdy byl, ví sám, že to přijít muselo.
Ne že bych byl od přírody nepřející, ale v tomhle případě
HURÁÁÁ!!! :lol: :lol: :lol:
A klidně společně s nima odepíšu to prkno, který mi ty k.u.r.v.y do dneška nevyreklamovali (cca. rok!!!)
;D :lol: ;D :lol: ;D :lol: ;D :lol: ;D :lol:Citace:
Původně odeslal Darth Sidious
je to blbost podivej se do obchodniho rejstriku.. monimu nikdo nekoupil..Citace:
Původně odeslal Jirik
http://www.justice.cz/cgi-bin/sqw125...112&K=d76c3360
vsak to sem taky nepsal :wink:Citace:
Původně odeslal ZB
no, ono zapsat do OR cokoliv trva pomerne dlouho; v kratkym vasovym horizontu OR vypovidajici neni :-(Citace:
Původně odeslal ZB
Přesně tak, já už řeším přepsání 1/2 roku :-o :!: A jestli ji někdo koupil, nebo jen měl koupit, už je teď celkem jedno ... BTW: Obchodník, kterého jsem znal, odtamtud odešel cca před měsícem, tohle všechno vyplavalo na povrch cca před 14 dny ...
Nějaké novinky? ???
Chystám se oslavovat, ale chtěl bych mít jistotu... :wink: :oops:
Proc oslavovat?Citace:
Mnoho komponentu bylo v monime nejlevnejsi v Praze.
Je pravda, ze chovani k zakaznikovy a reklamace byly horsi, ale vetsinou mi to za to stalo.
A kdyz ne, tak jsem sel do alzace nebo do czechcomputers
Víš, to je takový můj smutný osobní příběh. :wink: Viz zde:
http://www.overclocking.cz/4um/viewtopic.php?t=18875
Prave ze vise podepsany snad oslavenec :D mel a nemale problemy kvuli desce a jakym zpusobem jednali taky sem si parkrat zazil takze HURAAA
Ze by se vyplnilo to stare prislovi o bozich mlynech co melou pomalu ale jiste? ;D
Už se nemůžu dočkat... :wink:Citace:
Původně odeslal DeeKay
Vsak muzes slavit dnes i potom, az budes mit jistotu :wink:Citace:
To je supr. HURRÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
AŤ TA SVINĚ CHCÍPNE.
Normálně PH nedělám, ale tohle si o to vyloženě říká...Citace:
Původně odeslal Pinďoureček
;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
To samozrejme mluvis o zacatcich, v pozdejsi dobe neplatilo uz ani to....Citace:
Původně odeslal mudboy
Jinak ja si taky jeden sampus bouchnul. ;D S Monimou mam siiiiileny zkusenosti. A vypraveni by bylo na dlouho. Takze je lepsi to nechat vsechno umrit :-)
A dnes chodit do CC a do Alzace kdykoli uz nema smysl.... Nenabizeji nic co by si obycejny clovek nemohl sehnat levneji....
A reklamace v CC taky uz stojej za starou belu. :| Me to nepali, ja tam nekupuju, ale uz vice lidi si mi stezovalo.... A dosti hlasite. ;D
CC nepouzivam, ale s Alzacem mam taky sve neprijemne zkusenosti ... skoda slov
Monime upadek preji ... dobre jim tak
jiny znamy obchody uz moc nejsou...v tom je ta hlavni potiz...a zvlast kdyz jde o reklamace, nechci skoncit, ze bych nakupoval po hypermarketech...
Já z toho moc radost nemám. A to jsem tam něco koupil tak před dvěma roky, od té doby nic.
Když ubyde jeden velký konkurent tak si ostatní zvýší ceny. :-(
A prozradis mi jeste levnejsi obchod v Praze?Citace:
Původně odeslal DaweProc oslavovat?
jo. TNT Trade ;D ;D /jkCitace:
Původně odeslal mudboy
Ne, vazne. Kazdej kdo me zna vi a ja si reklamu delat nebudu. :wink:
Fakt je takovy ze i lecktere zbozi se da sehnat levneji napr. v Sume i v jinak superdrahem TNT nez v CC. Jinak je to co se tyce MO opravdu bida..... Samej sedej prumer.....
TNT Trade neznám. Co to je za obchod? :-)Citace:
Původně odeslal Dawe
Oni maj obchod v Praze ?? :-)
:lol:
Tem to tak preju 8-) Kdyz si vzpomenu co sem si tam zazil a i ostatni tady na foru, fuj. Akorat asi hned vytahnu doma desku a jeste jim ji tam odnesu, at si jeste naposledy uziju, tohle uz mozna totiz nikdy nezaziju :-)
Nasledovať by mohlo ABi. 8-)
To nééé, mám tam na reklamaci prkno!!!Citace:
Původně odeslal Vlado
Co Ti v ABi udělali?
a kdo by nam sem vozil epoxy ???Citace:
Původně odeslal Vlado
paraaaaadaaaaa ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Citace:
Původně odeslal JERROME
jo je to kousek od Rajsky zahrady na Cernaku, jinak je tam ale strasne ochotna pani...byl jsem se tam podivat a jen jsem se na neco zeptal jsetli nemaji a ona jukla do compu a na krame ho nemeli ,ale rikala,ze ji prislo zbozi(Asi 10 velkejch krabic) tak je vsechny rozdelala a prohledala sice zbozi nebylo,ale ten pocit byl super, ze nekde o zakaznika stoji nez jako v Monime, kde na vas vrazdej pohledama "co zas chce ten vopruz" a vrazdej vas pohledama jen co vejdete do dveri....
Actebis ;DCitace:
Původně odeslal Jirik
Neznám... :?Citace:
Původně odeslal Connor
Na EPoXy by sa našli šikovnejší! Na ABi mám veľmi ťažké srdce a viac tam nekúpim ani len CD. Teraz len čakám, kým sa preženem SOČ-kami a idem na nich!
Môj RMA thread: http://oc4um.murder.cz/viewtopic.php?t=43140
citace ze stranek Monimy:
"Od 1.4.2004 naše firma se logisticky propojuje s firmou Abacus Electric. Toto propojení pro zákazníky znamená: větší portfolio zboží, zrychlení dodávek zboží, zlepšení kvality služeb, levnější ceny, větší možnosti skladu, pro dealery-splatnosti, zrychlení reklamací. Díky velkému nárůstu zákazníků a zvláště dealerů se prodejna Úvalská přesouvá na Prahu 7- Holešovice, Tusarova 57. Kde budou otevřeny velké prodejní prostory, dobrá možnost parkování a velký sklad. Výborná dostupnost MHD. V prodejně Školská bude otevřena showroom s produkty firmy LG Electronics. Dále se naše asemblované PC sestavy stávají certifikovanými sestavami projektu Zajimava sestava. Děkujeme naším zákazníkům a těšíme se na nové zákazníky. Na duben se připravuje velká cenová akce pro studenty všech věkových kategorií. Váš team Monima
"
kdyby krachli, tak bych sel taky slavit ;D
= Abacus je koupil.Citace:
Původně odeslal Sadam.
Tak to musí být pro to arogantní prase Vašíčka docela nepříjemná životní zkušenost a osobní prohra - předpokládám že svou firmou vlastně zaplatil Abacusu svoje dluhy... 8-)
Asi tak nejakCitace:
Podle toho, co jsem slyšel, to na dluhy asi nestačilo, nakonec, v Monimě nikdy nic moc nebylo - 2 krcálky s malými (defacto provozními) sklady nic nejsou ... BTW: Abacus je taky super firma :lol:Citace:
Původně odeslal Jezevec
Hmm tak to je super - to budou mit prodejnu hned vedle Alzasoftu. Sem zvedav jestli vypukne nejaka cenova valka :wink: Sice nenakupuju ani u jedny z tech firem, jen kolem chodim pro media do Multidisku (taktez primo v Tusarove ulici :lol: )Citace:
Původně odeslal Sadam.
presne tak...to bude drsny teda, sice tam nenakupuji, ale ted tam jsem neco koupil pres kamose. no jsem zvedav co se staneCitace:
Původně odeslal MV
Takze definitivne konci, jsem zvedav, jak vyresej reklamace.
www.monima.czCitace:
Prohlášení Monima s.r.o.
Společnost Monima, s.r.o. ukončuje k dnešnímu dni svoje obchodní aktivity. Omlouváme se všem našim odběratelům za vniklé potíže způsobené ukončením prodeje. Na výrobky specifikované v souboru je záruční a pozáruční servis prováděn přímo v autorizovaných servisních místech u ostatních produktů nelze zatím záruku efektivně uplatnit. O případných změnách vás budeme informovat.
Martin Vašíček, jednatel Monima, s.r.o.
Jiří Klíma, jednatel Monima, s.r.o.
V Praze dne 7.4.2004
SLÁVA, SLÁVA, SLÁVA!!! ;D ;D ;D
Když jsem se před rokem s Vašíčkem dohadoval, že já jednu nevyreklamovanou desku přežiju, ale jemu jeho prasečí chování brzo zlomí vaz, nevěřil jsem ani já sám, že to bude tak brzo!!! :eek:
Věřím, že moje protimonimovská kampaň pomohla alespoň trochu k dnešnímu výsledku a že zároveň včas odradila všechny rozumné kupující, takže snad nikdo nebude mít dnes problémy s nemožností reklamace.
Ať žije neviditelná ruka trhu!!!
Kurník a já mám od nich dvě desky. Co teť s případnou reklamací ???
Mam od nich taky jeden MSI shit, doufam ze neexne problemu s nim bylo dostCitace:
Původně odeslal Ištván
pokud je nekdo prevzal, tak je prevzal s veskerymi pravy a povinnostmi. takze ten narok vymahej po pravnim nastupci monimyCitace:
Původně odeslal Ištván
Tak to bych z nich možná ještě mohl vymlátit to svoje prkno... :wink: ;D :lol:Citace:
Původně odeslal riksa
Přece jen Abit NF7-S je dobrá deska... :wink:
kdyz se budes trochu snazit, tak jo :wink:Citace:
no jako naschval mi v pondeli odesla deska (epox) kupovana v monime, jsem zvedavej jak to s tema reklamacema bude
Asi blbě - budeš muset chvilku počkat, než bude naštvaných reklamujících více a Abacus pochopí, do čeho to vlastně šel... :?Citace:
Původně odeslal cipis
Presne kdyz je koupil tak tim vlastne myslim prevzal vsechny zavazky nebo to tak neni ?Citace:
imho je :)
... ja od nich mel taky desku ale tu si ode me koupil fabsa :)
technicky vzato ano. bude je nekdo prevzal tak, ze koupil cely obchodni (majetkovy) podil v monime, tudiz monima dle zakona stale existuje a vsechny zavazky ma stale monima a zmenil se pouze "vlastnik" monimy. nebo nekdo koupil jejich podnik, tj. vsechny hmotne, nehmotne a osobni slozky podnikani vcetne mj. veskerych reklamacnich zavazku a tyto jsou vymahatelne u kupce toho podniku (nebo jeho casti) :wink:Citace:
Původně odeslal JERROME
jak postupovali nevim, pac v obchodnim rejstriku o tom neni a ni zminka a monima je tam jako regulerne funkcni srocko :arrow: http://www.justice.cz/cgi-bin/sqw125...112&K=a8984462
IMO kdyby ABACUS koupil jen veci na sklade, + prodejny a nechal monimu uplne bez majetku, tak ona jako sro ruci jen do vyse vkladu (100k Kc), ale jednalo by se pravdepodobne o poskozovani veritelu, protoze majetek by mel byt rozdelen v pomeru pohledavek (a pokud dluzi nejake dane, tak stat ma prednost). Takze by se mohlo Abacusu klidne stat, ze na nej poda x (x muze byt i stovky) lidi zalobu.
Nevim jak je to s reklamacema, kdyz firma krachne.
Dle cznic domenu stale vlastni MONIMA s.r.o.Citace:
Abacus Praha, s.r.o. je od 7.4.2004 vlastníkem domény www.monima.cz, na žádost bývalého vlastníka této domény publikujeme tuto zprávu.
VO :wink: A je nedaleko od Tebe - kousek za obchodnima centrama na Zlicine... V tom arealu kde je i Johnson....Citace:
A smrt Abi by nebyla zas tak od veci... Za ty dvoumesicni reklamace by to byla aspon mala satisfakce.... Kdo to ma furt vysvetlovat zakaznikum ze na nej VO sere. :evil:
A zprava ze uz monima neni a nebude mi hned zvedla naladu o par procent..... Sem mrcha ja vim..... Ale co, oni byli horsi.... ;D
Ó jéje.
Musím se přidat. Minulý týden jsem do monimy odeslal svůj Motherboard Abit NF7-S. Odešel zvuk. Po telefonu se všichni tvářili, že reklamace bude OK. Tak mě teď neděste!!! Není to tak dávno, co jsem četl tady na OC, že cituji "Monima je super!"
Ach jo.
ten clovek co to napsal musel bejt budto totalne sjetej nebo tam nikdy ani nezasel me stacilo kdyz jsem tam kupoval monasCitace:
Původně odeslal malli
... nebo Monimu vlastnit :lol: ;D :lol:Citace:
Původně odeslal zap
Tak tyhle halucinogeny musim zkusit.....Citace:
Původně odeslal malli
Najit bys to nechtel ??? At je naka zabava.... :-)
Mno jestli si to skutecne cet, tak to byl nakej vtipalek. Na monimu tu svorne nadavame uz dost dlouho ...Citace:
Původně odeslal malli
A hele :arrow: zkuste si http://www.monima.cz/ ...
Ukáže se "Z duvodu neshod v prevodu aktivit firmy Monima s.r.o.
na Abacus Praha s.r.o. se ukoncuje e-shop firmy Abacus
na teto domene."
Ani po smrti nebude mít klid :lol: ;D (a dobře jí tak :lol: ;D :lol: ;D 8-) )
chichi ,ale muze si za to sama....
O tom není pochyb, jak že to je s těmi Božími mlýny ??? :lol:Citace:
Původně odeslal Bredator
No tak co mam ted delat s rozbitym MB Epox? Myslite, ze je sance vyreklamovat ho nekde jinde. Treba u vyhradniho dovozce do CR???
NO nevim, myslim, ze te v ABI poslou nekam... :?
Abi neni vyhradni uz pekne dlouho...... imho je monima mohla stejne dobre koupit z Actebisu......Citace:
Původně odeslal Fik
Řekl bych, že i v Actebisu ho pošlou někam... :?Citace:
Původně odeslal Dawe
Já jsem svýho času reklamoval u Servodat Seagata - bez záručáku, faktury, dodáku, atd. (neměl jsem žádnej papír), trvalo to sice cca 2-3 měsíce (USA a zpět - fyzicky), ale dostal jsem novej disk a nestálo to ani korunu ...
Bacha na vec, Monima vozila Epoxy z Nemecka pokud vim.
To zní pravděpodobně, z Německa tahali leccos (skříně, chladiče, ...)Citace:
Původně odeslal Jezevec
Jenze Monima byla dovozce :(Citace:
Původně odeslal Dawe
Hmm tak to jo no.....Citace:
Původně odeslal Radim Štěpanec
2Maul: No ty si muzou zkusit jak u koho......
Pokud toho Epoxe neprodali, tak ho nekam poslat muzou.Citace:
Původně odeslal Dawe
To same je, jak tady nekdo prodaval Maxtory, dovezene ze zahranici. Zadny distributor Maxtoru to nechtěl reklamovat, musel jsemto poslat do Irska ( hlavne ze kluci usetrili pri koupi 500 a ted mi to zaplati :evil: )
To je klasika ... btw: zajímalo by mě, co teď abacus s kokotama z monimy řeší ;D , jinak jsem se zběžně koukal a zdá se, že webshop na monimě je o něco levnější než ten samý na abacusu - zaváděcí akce ??? :lol:Citace:
Co byste mi poradili, kdyz mi odesla deska koupena v Monime? Mam nejakou moznost jak ji reklamovat?
Budes se muset obratit na majitele. Ovsem pokud ve Skolsky stale visi cedule Monima, tak bych klido sel tam a pripadne jima tam udelal trochu vzruso.
A jestli budeš potřebovat gorilu, jsem Ti plně k dispozici - pro MONIMU mám slabost... :wink:
>:} >:} >:} >:} >:} >:} >:}
Heh, nerek bych ze by se musel Vasicka nebo Klimy bat ;).Citace:
To ale přece neznamená, že bych si nemohl trochu poléčit své komplexy... :wink: ;D ;DCitace:
Původně odeslal Jezevec
LOLCitace:
Dobrý den,
s lítostí vám musím oznámit, že z důvodů špatných finančních výsledků společnost Monima, s.r.o. ukončila svoji činnost.
Obchodní aktivity společnosti a zaměstnance převzala společnost Abacus Praha, s.r.o., která se však rozhodla zákazníkům společnosti Monima, s.r.o. neřešit reklamace.
Pokusím se proto nalézt náhradní řešení a za tyto problémy se velice omlouvám.
V úctě, jednatel společnosti Monima, s.r.o.
Jiří Klíma
jiri.klima@monima.cz
No v pate kjedu na sluzebku do Prahy tam bych se tam mohl zastavit, jen mam strach ze ji vemou do reklamace a nikdy uz nic neuvidim. ;(
Dotaz na Riksu - lze převzít obchodní aktivity bez reklamačních závazků?Citace:
Dobrý den,
s lítostí vám musím oznámit, že z důvodů špatných finančních výsledků společnost Monima, s.r.o. ukončila svoji činnost.
Obchodní aktivity společnosti a zaměstnance převzala společnost Abacus Praha, s.r.o., která se však rozhodla zákazníkům společnosti Monima, s.r.o. neřešit reklamace.
Pokusím se proto nalézt náhradní řešení a za tyto problémy se velice omlouvám.
V úctě, jednatel společnosti Monima, s.r.o.
Jiří Klíma
jiri.klima@monima.cz
Podle mě nelze protoze novy provozovatel prejima vsechny zavazky.
Presne tak. Pokud Abacu prevzal (=koupil) Monimu, MUSI prevzit i jeji zavazky. Pokud ne, muzou vsichni kteri maji nejake pohledavky vuci monime zalovat Abacus. Mam pocit, ze v tomhle pripade by byla vhodna hromadna zaloba, jestli neco takovyho u nas existuje. Proste vsichni co maj nejaky pohledavky by podali zalobu na Abacus pro poskozovani veritelu ?
2Darth: no way ;D tim, ze prevzali "obchodni aktivity", musi prevzit i povinnosti s tim spojene.
viz ObchZ: Smlouvou o prodeji podniku se prodávající zavazuje
odevzdat kupujícímu podnik a převést na něj vlastnické právo
k podniku a kupující se zavazuje převzít závazky prodávajícího
související s podnikem a zaplatit kupní cenu.
2jezevec: hromadna zaloba, jak se pouziva v usa, u nas neexistuje - jediny pripad hromdne zaloby jako prostredku proti nekale soutezi byl zrusen k 1/1/2003. nicmene lze podat zalobu, kde na jedne strane bude stat velke mnozstvi "reklamatoru", tomu absolutne nic nebrani. jinak poskozovani veritelu je trestny cin, takze tam by se do toho museli jeste vlozit policajti, statni zastupce atd., coz by asi bylo na dlouho. nicmene zastrasujici ucinek by to asi melo. ja bych je zaloval na plneni - oni jsou vuci me v pozici prodejce a nechteji plnit sve povinnosti
mnojo otazkou zustava, jakym zbusobem a jestli vubec monimu koupili, pac majitele sou porad ty dve ****** :)
jj, to mas pravdu, to nevime. ja bych se priklanel k tomu, ze abacus (nevo kdo) koupil podnik, nebo cast podniku monimy. tj., zjednodusene, ze prevzal veskera prava, zavazky, majetek, zamestnance, ale "prazdna" monima existuje pravne dal. lze to aplikovat i na cast podnikuCitace:
Původně odeslal Maxik
Tohle mi poslali z ABACUSU. Co vy na to? ;D
Dobry den,
Podivejte se prosim na stranky www.monima.cz, domenu, kterou odkoupil Abacus Praha, s.r.o., na ktere je prohalseni jednatelu Monima, s.r.o.
Bohuzel Abacus Praha, s.r.o. je zcela jina firma, ktera ma tez pohledavku u Monimy, s.r.o. a neprevzala zadne zavazky Monimy, s.r.o., ani reklamace. Vyrizene reklamace se jen vydavaji zakaznikum.
Uplatnit zaruku vsak muzete primo u vyrobce prislusne znacky, nebo u autorizovaného servisu.
S pozdravem
Tomas Volf, Abacus Praha
K tomu převzetí Abacusem, existuje ještě možnost, převzít část firmy Monima a potom opravdu nemusí řešit reklamace...
Jinak řečeno aktiva koupil Abacus a zbytek s*aček "odřehtají" původní majitelé...
A puvodni majitele nekam zmizi a zakaznici jsou v ****li.Citace:
Původně odeslal Madmax.CZ™
Ja:
p. Klima:Citace:
Dobry den, chtel bych se zeptat, jak to je s reklamacemi u firmy Monima?
Abacus by podle zakona mel prevzit i zavazky firmy, tudiz by se mel starat i o reklamace zbozi.
Asi se dohodli jen ustne:-)Citace:
Dobrý den,
ano i dle dohod, ale podvedl nas, proto hledam nahradni firmu na reseni reklamaci.
Tak to je zajimavy... Mne v abi vyreklamovali vse hodne rychle, kdyz nepocitam jednu desku, u ktere se zavada chvili projevovala a chvili ne (sekala se)...Citace:
Původně odeslal Dawe
Za to ja uz dvakrat cekal na reklamaci Epoxu pres mesic hlavne kvuli "pozdrzeni zasilky na celnici".Citace:
Původně odeslal Fx
Na co se asi budou vymlouvat ted.....
Mozna je to i o jednaniCitace:
Původně odeslal Dawe
Me uz je to uplne jedno, stejne tam uz nenakupujeme, nemaji nic co by se nedalo jinde sehnat levneji.....Citace:
A promin, ale ja jsem zakaznik, oni ke me maji povinnosti a ja sem jim podbizet nebudu.
Ja nikdy s nimi problem nemel a technici byli ochotni. Mozna je to i stylu, jakym s nimi jednasCitace:
Původně odeslal Dawe
Za a) sem to pochopil :-)Citace:
Za b) to tak byva ze naka firma problem ma a naka ne. Viz velmi se ruznici nazory na VO.
Za c) sem s nimi opravdu nejednal jenom ja a netvrdim to ve firme jenom ja
Za d) jak chces jednat s nekym kdo ti 2 mesic dluzi 3 desky a sam od sebe se neozve ?
Za e) je to dlouha story a opravdu me nejvic dostalo kdyz sem tam dosel jednou za 14 dni a deska se jim valela neodzkousena stale na jednom miste.... Tzn 28 dni tam lezela uplne zbytecne.
Myslim ze tohle je trosku offtopic ne?
No musim rict, ze znam dost lidi, kteri na ne nadavaji, i dost lidi, kteri jsou s nimi spokojeni. Ja jsem jednim z tech spokojenych. Z druhe strany "barikady" se ozyvalo napriklad to, ze jim tam asi nekdo kradl, protoze v krabicce casto bylo neco uplne jineho, nez melo byt. Na druhou stranu, mne se treba nekolikrat stalo, ze jsem si tam neco zapomnel a oni mi kvuli tomu zavolali a zbozi schovali. Kdo by tak dneska jeste jednal? Kuprikladu ramky jsem tam prinesl, rekl PRESNE, v jakym testovacim programu a kde haze chyby, dolozil jsem tim, ze jsem to zkousel na vicero deskach, a do peti minut jsem sel domu s jinym modulem. Asi je to fakt o jednani, ted uz tam de facto taky neni skoro nikdo z tech, kdo tam byvali driv.