KOLKO MOZEM NASOLIT NAPATIE T/BREDOVI 1700+?
Printable View
KOLKO MOZEM NASOLIT NAPATIE T/BREDOVI 1700+?
To by me taky zajimalo...ale myslim zhe 1,7-1,85V by meli snest v klidecku ;D
ja myslim ze 1,7V je az moc ale muzu se mylit ???
MNo co ja som vedel tak je 1.7V fpoho a 1.85 s lebsim chladicom (pripadne vodnikom) tiez pohoda. Ale co vobec nexapem ze tu uz niekto daval TBredovi aj 2V a fpohode. Tak som stoho dost zmeteny :roll: ??? :?
ja si myslim ze 0,13ka je na mensi napeti nez 0,18 na kterou muzez dat v pohode i ty 2V
jedno je ale jisty kdyz das tak veliky nepeti zkrati se ti zivotnost procaku
Chlapi neblbnete, dyt tusim neco kolem 1.75V je pro .13um prurazny napeti, ne? tak jakejch 1.85-2V trvale? :o
ja to tady rikal ???
jj, ja vim, dyt to taky neni na tebe, ale na ne ;D ;)
neviem, ale dost by ma zaujimala zivotnost cpu na 1.85 a viac ..[tak mozno 1.95 -2.0v]. Kedze cpu bude chladene vodou, a plenujem kupit 1.7+ alebo 1.8+ tak ma az tak nesere ze cpu za 2 roky odide. Vie niekto ako je to s zivotnostou jadra cpu ?
1,9 V by mel skousnout ;D
Rek bych do tech 1.8V pri dobrym chlazeni na delsi dobu, tusim, ze Maxik zkousel i 2V, ale jenom na chvili.
Dnes sa podarilo ze isiel na 10x200 co je uzasnych 2000 Mhz ale pri 1,9 V a to je uz silne kafe..
jasne skousne a uz se veze...dym jako f nejaky kantyne 8) 8) no jo koureni je ...Citace:
Původně odeslal Voky
Zajtra zaparkujem do stroja este Epox 8RDA+. Uvidim co je to zac...
MNo ja som tiez hovoril ze tych 1.8 este nooooo. Ale ked som videl ze tam ty ludia stade dali do nich 2V tak som sa cudoval.
typuju 1,85 s vodníkem...... víc bych nedával.....
no nevim nevim ja bych tam vic jak 1,9 necpal...
klidne tam pust 1.85 ja to mam na 1800+ a jeste to neshorelo ;D
snasi to celkem vklidu dokonce ani teplota neroste. Jo ale mam vetracuk
Titan CU5TB
a mas TBcko?...jinak na Palomino s klidem i pres 2V ;)Citace:
Původně odeslal xilla001
jj palomino a vodník 2,2V rullezzz osobně zkoušeno :lol: ale topí jako svině :lol:
A už je to tu zase. :evil: To si fakt chcete ty skvělý procáky odpálit vysokým napájecím napětím? Jak dlouho je máte, že děláte závěry, kolik VCore vydrží? Dokud po pár měsících nezačaly umírat Northwoody na SNDS, tak taky kdekdo radil, že 1,75V i víc je pro Northwooda v pohodě. Nakonec se ukázalo, že Northwood, který má tranzistory s GATE 10nm je při napájení větším než 1,65V náchylnej k zničení. AMD 0,13 mikrometrů má tranzistory s GATE o tloušťce 20nm, takže teoreticky snese víc. Ale 1,85V nebo 1,90V? To je šílenost, to ten procák nemůže ustát. :o 1,70V, víc bych do něj nedal. Stálo by těch pár MHz navíc za zničení procáku, následnou reklamaci a další oslabení výrobce vynikajících procáků, který brzdí Intel v cenovém rozletu a v konečném důsledku je i motorem vývoje? Zamyslete se.
neco na te voltazi bude, ja zatim jedu na 166*11.5, 1.85V,ale zase mam Medene vodni chlazeni.... :)
Klído bych smažil 1,75 - 1,8 s dobrym chlazenim. Víc bych tam zatim dlouhodobě nepouštěl dokud nebude jasnější kolik to vlastně snese.
Má pravdu!Citace:
Původně odeslal Halen
Já myslím že nejhorší je pro CPU vysoká teplota (ale teplota jádra !!! né to co píše většina desek) a ta obrovsky stoupá se zvednutou voltáží, toho napětí bych se tak nebál. Je však dobré zvolit rozumnou mez. Já na svém palominu jedu 1,95V protože víc přidá jen asi 15MHz a teplota jádra je do 55 stupňů (i když 8K5A3+ co teď mám píše 34°C :-( ).
Taky se teď chystám na TB1700+ (do druhého kompu) a dám tam napětí takové co při CPUburnu nepřeleze 50-60°C v jádru (ještě že to epox 8K3A měří).
No nevim, ale zatim jedu naprosto v klidu na 1.85V při 2400 MHz ... nic se nikde neděje, nehřeje to nijak extrémně, prostě pohoda. Měl jsem tam i 1.9V a taky to běželo.
A co - když náhodou procesor odejde, tak ho prostě vyreklamuju a bude, ne?! ... a jestli neodejde v reklamaci, potom už musí vydržet ... !
Max. napeti AMD Athlona XP (Thoroughbred) je nejakych 2.5V. Je ale jenom na tobe, jak silne mas plice a dokazes ho "ufoukat" ;)
souhlasim s Halenem.
Jo to sem skousel ja kam az to postne na 2.25V - 2200MHz... :) Kam az to budu smazit to uvidim ale o moc vejs nez sem ted uz asi nepudu (maximalne az mi pride vodnik). Je to sice pravda ze takhle budem AMD sulit, kdyz budem reklamovat spaleny procaky.... docela by me zajimalo jaky procento reklamaci je z tohodle hlediska???
2,50V ? Tak to do něj pustíš jen jednou. Kde jsi na to proboha přišel? Máš snad datasheety k TBredovi? 2,50V by byla síla i na Palomino. Ale ještě jedna poznámka - SNDS se na Northwoodech se zvýšeným napájením a velkým O/C projevil i na procákách, které byly dlouhodobě provozovány s vodníkem a teplota na nich nešla přes 40°C. Důvodem bylo VYSOKÉ NAPÁJECÍ NAPĚTÍ jádra. A s tím spojené lokální přehřátí některých částí jádra. TBred revize A0 má plochu jádra pouhých 80mm2 !! Přetaktovaný procík s vysokým napájením může mít i přes 100W/cm2 To je k zamyšlení. Není na něm sice heat spreader, který chlazení nepřispívá, ale stejně ... !! Držím palce, ať to ty procíky vydržej. ;)Citace:
Původně odeslal jeremy
2,5V? LOL ;D
No Halen, vydim, ze sa vyznas...
To Halen :
Nevim jak je to u P IV, ale pokud to čte teplotu z čidla (ne z procíku), tak mohlo být v jádře i 70°C. (Když jsem dal u svého CPU 2,2V měl jsem na 8K5A3+ 42°C a 8K3A 68°C - špatně nasazený vodník vylučuju, ty rozdíly jsou fakt tak obrovské, hrozně mně mrzí že 8K5A neměří z jádra)
když se bavíme o závislosti teploty na Vcore, měl jsem XP1600+ taktlou na 1750Mhz s Vcore 1,95V a teplota byla 56-57 C při dlouhodobé zátěži, teď mám T-Breda XP 1700+ a mám ho 1810Mhz Vcore 1,7V při teplotě v zátěži 51 C což se mě zdá dost takže to asi už nebudu zvyšovat.
hlavni zasada pri taktovani je: VOKOURIT TO CO TO DA ;D
a kdyz se neco pos.ere, tak prisael cas na upgrade ;D
Má absolútnu pravdu. Veľa z Vás to buď nevie, alebo nexce poxopiť! Aj keď je pravda, že to, čo sa stane Intelovskému procáku sa nemusí stať procáku od AMD ale ja by som to do takého extrému určite nehnal. Btw. ak sa Vám - extrémistom podarí objaviť "Sudden Thoroughbred Death Syndrome" ;) , dajte o tom vedieť, nex sa zabráni podobnému osudu pre ďalšie procíky.Citace:
Původně odeslal Halen
Vcera som akurat znizil napatie z 1.85 na 1.725 a vysledok je taky, ze proc ide uplne stabilne. Nevidim dovod aby som mu bezdovodne dvihal napatie, tym som nedosiahol nicoho. Mozno na lepsej doske, pri 1.95 by som vymackal z neho 2200+. ???
XP1600 je ještě palomino tomu dej klído 1,95V a ničeho se neboj.Citace:
Původně odeslal stanley
Ide ma porazit, lebo pred mesiacom som kupil 1600+. Cakal som na TBreda ale uz som to nevydrzal a kupil som Palomino. :evil: A teraz sa dozvedam, ze 1700+ je uplne lacna a dobre taktovatelna?? Hilfeeeeee!!!
Northwood má 60nm brány a průrazné napětí 1.75V, Thoroughbredy mají 80nm, čili to bude o něco výš, tipuji tak 1.85V až 1.9V.
Sakra tak sem si myslel, ze 1700+ je ještě Palomino. Vždyť T-Bredi jsou až od 2200+. Nebo ne? :oops:
Osobne by som to na 1.75 volta videl v pohode. Ale tu mate trochu odbornych specifikacii.
http://www.pretaktovani.cz/text/obr2/ABAthlonXP1.jpg
http://www.pretaktovani.cz/text/obr2/ABAthlonXP2.jpg
takze je to nakazdom... i ked 1.65 je max v phode ked ho pouziva aj AMD :wink: