neviem kde to mám dať, tak to dávam tu - ak niečo, tak to nejaký mod premiestni či lockne:
ponohlo by mi viac doplnenie RAM alebo nová grafa -- GeForce4Ti 4200 ?
to doplnenie RAM myslím + 512MB DDRAM alebo dokonca + 2x 512MB DDRAM
dík
Printable View
neviem kde to mám dať, tak to dávam tu - ak niečo, tak to nejaký mod premiestni či lockne:
ponohlo by mi viac doplnenie RAM alebo nová grafa -- GeForce4Ti 4200 ?
to doplnenie RAM myslím + 512MB DDRAM alebo dokonca + 2x 512MB DDRAM
dík
podla toho ci radsej hravas hry alebo pracujes nejak s videom alebo s inou narocnou robotou ...........
tento isty problem riesim aj ja ale asi si vyberiem tiez iba tu ramku a budem mat 512 dual ddr ;D ved predsa ked tu kartu poriadne pretaktujes tak ti na tom este nejake hry pojdu ...............aj ked bez pixel shader efektov ale predsa .......... aspon dufam :oops:
Ta grafika by si pýtala upgrade, ramky je 512 MB zatiaľ celkom dosť...aj ked...
Pokial ti nevadi cukani v hrach kvoli swapovaniu z disku (jako mne nevadi viz. mam 256 MB :-) ) tak by som kupil tu GF 4 TI :D A keby ti viac vadilo sekanie kvoli FPS (to vie byt neprijemnejsie) tak by som bral tu grafulu :drool: Inak ja hrajem najnovsie hry na plne detajli a v 1280x1024, mam win xp a moc mi to neseka....proste to sekne len sem tam...napr. v call of duty :cry: Ale keby som mal $$$ tak by som kupil obe dve :-)
urcite bych bral gk,narust vykonu bude urcite znatelnejsi nez kdyz prikoupis 256MB ramky a davat do ty tvy sestavy 1024MB je zase uplna zbytecnostCitace:
Původně odeslal eraser007
Apsolutne suhlasim :!: Nechapem na co si niektory ludia davaju do kompu gigac :roll:Citace:
1024MB je zase uplna zbytecnost
MOzna proto, ze nektery lidi nemaji PC jenom na hry, ale taky na neco smyslupnlnejsiho... (video, zvuk, CAD, graphic, atd......... .... .... ..)Citace:
Původně odeslal Pyroteam
A k tematu: jak uz bylo receno: hry=GK, prace=RAM. Nebo pokud si chtel i 2x512, tak kompromis=trosku ram(265-levne) a GK :idea:
Videl si nekdy aspon z dalky Inventor, CAD/CAM nebo treba 3D Studio ?Citace:
Původně odeslal Pyroteam
Kazdej strojar Ti zduvodni proc 1 GB RAM :wink:
JJ dik za pouceni :wink: Vedel som ze mi niekto moje tvrdenie hned vyvrati :-)
pomohlo by ti vymenit tu shitozni desku a ty asi vis moc dobre proc :roll:Citace:
Skôr grafickú kartuCitace:
Grafiku a presuvam to do Nvidie
Asi toho nechapes omnoho viac, ked nechapes toto.Citace:
Původně odeslal Pyroteam
Ja mam 1024MB uz rok a ked som minule testoval kamosov novy CPU s jeho 256MB RAM, zopar krat som si myslel, ze niektore testy ci hry zamrzli (nepomohli ani resety)... ale prt... proste sa to natahovalo a vytvaralo swap. To co sa u neho natahovalo 2minuty u mna blikne...
A dalsia vec: na pracu s grafikou je 256MB nepouzitelne, Photoshop...
Okrem toho winXP Pro tiez nieco chcu....
A ceny? He, he... 256MB moduly takmer zadarmo.... 512MB extremne lacne...
Mám 512 MB a kámoš stejnou sestavu s 256 MB a musim říct že nové hry si žádají hooodně ram.....
Čiže kup Ram a pak šetři na VGA.Ty pak půjdou po čase trochu dolu a ty si koupíš něco s DX9...
Jasne ze grafiku, pokud teda na hry...
treba uz dneska ten novej Princ of persia chce DX8 grafiku (na GF2, GF4MX nebezi) a bude hur. Me osobne by to nevadilo, ze princ na MXku nechodi (stejne bych to nehral), ale erasera007 by to trebas bavilo :wink:
A co si testoval?Citace:
Ja mam 1024MB uz rok a ked som minule testoval kamosov novy CPU s jeho 256MB RAM, zopar krat som si myslel, ze niektore testy ci hry zamrzli (nepomohli ani resety)...
No to je iba obrazne pomenovanie...to mi moc nepomoze ktomu aby si ma presvedcil :wink:Citace:
u neho natahovalo 2minuty u mna blikne...
To mam chapat jak? Chces flame ci co? :!: By si nemal tak vyskakovat...Citace:
Asi toho nechapes omnoho viac, ked nechapes toto.
Jo jinak krsny robi kdesi na strojoch...projektuje a tak.... a ma doma PC s 512 RAM, Win XP a ide mu to uplne bez swapovania...no mozno obcas blikne ledka na HDD :wink:Citace:
na pracu s grafikou je 256MB nepouzitelne, Photoshop...
A co sa tyce mna tak vziadnej grafike nerobim ale iba hrajem hry :-) A zatial to este celkom staci...sak rozpraval som ze swapuje to len tak obcas :-) Ale citim ze za chvilu cca 1/2 roka to stacit nebude tak sa chystam na upgrade :wink:
P.S Hore som inak po pouceni Dejwa a Commandera povedal ze je mi to jasne :wink: Tak neviem nac tvuj prispevok...
Tym som xcel povedat len to, ako si napisal ty na zaciatku, ze ti nevadi, ze to swapuje, pohoda.
Ale ked si navyknes na viac, ten rozdiel zbadas a je FAKT VYRAZNY.
Testovali sme tam 3D Marky, UT2003 a uz neviem, mysleli sme, ze to "mrznutie" bude xybnymi RAMkami, ale nebolo, stacilo pockat :wink:
Mali sme tam totiz zopar 256MB modulov, tak sme ich skusali po jednom. A kedze obaja sme mali v tom case doma 1GB, tak nas to spociatku zmiatlo.
To ze tvojmu krsnemu staci 512MB je OK., ale mne by to nestacilo.
Minule som mal robotu, kde som robil v Photoshope billboard v mierke 1:1 vo vysokom rozliseni.
Subor mal po otvoreni asi 900MB, Windows mali swap 2,5GB, Photoshop okolo 1GB a ja v stroji 1GB RAM. Ten subor sa u znameho nedal urobit, pretoze mal 512MB a robit to dva dni asi nejde...
Moj nazor: NECH SI KUPI NOVU GRAFIKU a rozsiri RAM na 512MB, co je podla mna dnes minimum na rozumne hranie. Menej je sebatryznenie... musis uznat ze to tvoje swapovanie je niekedy brutal...
Som rad ze si rozumieme :wink:
Brutal je niekedy iba ked zacinam hrat...napr. v Battlefield 1942...ale asi po 30 sekundach sa to zlepsi a potom uz to swapuje len tak sem tam... iba take max. 0.5 sekundove swapi nic co by mi vadilo :wink:Citace:
musis uznat ze to tvoje swapovanie je niekedy brutal...
Prikláňam sa k názoru, že RAM na 512 a novú grafiku...
Keď sa to tak vezme, tak R9500 sa dá zohnať za cenu tých 512MB RAM (plus mínus autobus) a aj bez prerobenia na R9700 to bude celkom slušná karta... A podobne je na tom Ti4200...
A budeš mať taký rozumnejší kompromis medzi počítačom na hranie a na prácu...
vďaka za reakcie - takže:
1. Xima vie o čom hovorí - shitózna doska - a práve zato chcem už rovno 512MB modul, pretože mám 2ddram a 2sdram banky a kebyže mám 2x256DDRAM tak by tretí doložiť nešiel. no nemám v pláne dosku
2. ten brutal swap v Battlefielde ma fakt s*rie a swapping vôbec - v hrách mi to neseká, hrám v 1024x768, príležitostne v 800x600 - veľký rozdiel na mojom monitore nevidieť :D
3. ten 1GB ram chcem, aby som bol kanec 8-) a aj pre ten swapping a budúcnosť, no uvažujem nad tou Titanioumkou - stojí 3500SK a má len 64MB DDRAM :? :-(
4.v je možné, ě teraz si doprajem len 512MB RAM a v lete aj FX5700 ;D
čo vy na to?
2pyroteam : v 1280x1024, to je život! síce pravda je že máš Radeona myslím že 9700Pro, takže sa nečudujem ! aj ja chcem!
2 wuudu : človeče, kde tie RAMky kupuješ ?! u mňa 256DDR stojí okolo 1400SK a 512MB 3300SK...
zato si myslím, že moje CPU / @ 3200+ / potrebuje tých 512MB RAM a viac ...
frasa ! čo ?!! človek zvýši voltáž na 1,77V a už má v idle 52st ! /trošku sa pohrám s chladením ;D
´Citace:
ten brutal swap v Battlefielde ma fakt s*rie a swapping vôbec
JJ v Battlefielde to swapuje fakt moc to ti dam za pravdu...este stastie ze mam rychli disk :-)
Ta titaniovka ti tvoj sen splni (monitor zamlcime oki? :wink: ) ;D A vobec...myslim ze by sis mal kupit radsej G.K :wink:Citace:
v 1280x1024, to je život! síce pravda je že máš Radeona myslím že 9700Pro, takže sa nečudujem ! aj ja chcem!
Daj kompl na balkon :wink: Tuna na Slovensku je dneska v noci zima ;DCitace:
frasa ! čo ?!! človek zvýši voltáž na 1,77V a už má v idle 52st ! /trošku sa pohrám s chladením
hej, no monitor mám 17" relisys pohoda 1024x768@85HZ, pred mesiacom kúpený - no monitor mám od očí ďaleko, tak zato nevidieť rozdiel :wink:
a teraz som mu dal okolo 1,74 - 1,76V, takže menej potí @ 2292MHZ, uvidíme čo zapotí ;D zatiaľ hrám Tennis Critters v okne a 56st :D
ajtak, zajtra vylepšm cooling 8-)
a u nás je zima jak hovado hoci sme na juhu /okres LV/
k téme:
radšej tú ramku a grafu uvidíme, neviem či bude stačit GF4Ti 64MB - zato na brutálny OC sa chystám :drool:
ta gf4ti 128mb spravi viacej prace, cena skoro rovnaka, 64mb radsej nie
512MB DDR 400MHz cl3/2,5 - 2500skk bez dph co je podla mna dost malo :wink:
no myslim ze ne "jenom" 1gigac... klidne i dva :-)Citace:
Původně odeslal Dawe
myslim ze u Ti4200 je to celkem jedno jetsli 128mb bo 64mb...a jetsli ta 64 pujde lip taktit :roll:Citace:
Původně odeslal MK2
Jinak bych taky koupil jeste jednu 256 a zvysil celkem na 512 + grafiku...
Ja8k1: nejseš strojař gImpláku :mweheh:
Myslim,ze nejdriv tech 512MB(ci vice) a pak tu grafiku.Je pekny ze neco bezi na vysokejch fps,ale je mi to k prdu kdych furt cejtim jak swapuje disk neco a ten obraz obcas skubne>pruda.Proste 256MB je dneska uz minimum,512 uzitny stred a 1024 mirny nadprumer vzhledem k cenam pameti,ktery se i v beznym kompu neztrati.
Aj ja som mal presne tu istu dilemu ci ram alebo new GK a nakolko mam rovnako ram (256) a aj rovnaku grafiku (shit g4mx440) rozhodol som sa ze dokupim dalsich 256 ram a asi aj MSI geforce fx 5700 ;D ...............
tak asi budeme kupovť rovnako... BTW dneska som doniesol nový zdroj 350W - +12V si drží nádherne a dokonca má aj 2vetráčiky :arrow: teplotu mám len 53st fulload a 57st prime na hodinu - 1,76V a clock 2292MHZ :DCitace:
Původně odeslal hyde
radšej najprv tú ramku, lebo ak kúpim GF4Ti, budem ľutovať že nemá 2.0 shadery a v lete za tú cenu dostanem FX5700
čo vy na to ?
a 2gb ram zatiaľ nemám v pláne
Zalezi kolik mas,jestli mas 3k sk na GF4Ti 4200 bo 6k sk na FX5700,jestlsi na to mas,tak ber tu FX5700,pac ma fakt lepsi vykon v AA+AFCitace:
mám okolo 6000SK, ale sú spoločné, takže 3000SK musím rátať na 80GB disk, takže mi ostane len 3000SK + okolo 2000SK čo našetrím do leta
Pockej do leta,ta karta je sice sunka,ale imho se to nakej patek na ni preckat jeste da,ono zas vyleze neco novyho a hne to trochu cenama nenovinek...
presne - RAMky teraz a grafa potom :wink:
alebo poznáte niekto super grafu do 5000SK ?