nevite nekdo kde v Brne vyrezou laserem diru du CASEu
Printable View
nevite nekdo kde v Brne vyrezou laserem diru du CASEu
ptej se wonga
diq. zejtra du k nemu tak se zeptam
A az to zjistis, tak to sem napis ;D
wong rikal, ze si to nechal delat v tyhle firme www.kovoplazma.cz(je to u zbrojovky). este zjistim ceny
No a nějakej tip na to samý v Praze ???
Taky bych potřeboval jednou jsem si mejloval s ňákou firmou v Praze už ani nevim jakou a tam chtěli 500,- za vypálení 80mm díry na věterák SUXXCitace:
Původně odeslal globalkiller
myslim, ze bylo - meli se stehovat nekam na videnskou - aspon to tehdy rikali, tak se zeptejte kdyz tam budete volatCitace:
Původně odeslal tominek
a bylo to primo v arealu zbrojovky skoro az na druhym konci nez je vchod, takze lepsi jet autem :-)
posli ji Duduovi ( zni to divne ) a mas po problemu :idea:
Cožééééééé to mám poslat kus plechu na druhou stranu republiky na to aby se mi ten plech vrátil s vyřízlou dírou ??? to je hovadina ne :evil:
Dudu ti udělá i plexi a všechno ale poštovný stojí prachy a v mym případě by to bez poštovnýho s plexi a eště dírou na fukar v tom plexsi stálo 500-600 stovek a to je docela dost na to že celá case stála bez zdroje 700Citace:
mas pravdu, je to hovadina. Kdo chce, tak v Praze musi nekde najit, chce to chtit.- :arrow:Citace:
hahahaCitace:
Původně odeslal DOT
to vyrezani laserem stoji 50Kc, plexi si nekde sezenes a prilepeni na bocnici je taky otazka 50Kc a jeste to nebude mit tu hnusnou dudu gumu okolo 8-)
a kovoplazmu sem nasel na seznamu s tim ze sem hledal "rezani plechu laserem" a zavolal tam a zeptal sem se, jestli mne to vyrezou a za kolik... staci se trochu snazit :-)
Ale zajímalo by mě kde ti to udělaj v Praze za 50,-
až něco zjistíš,tak to sem napiš (taky o něčem po zkouškovým přemejšlim)Citace:
Původně odeslal tominek
to to jako mam hledat a volat tam ja :?: :roll:Citace:
Původně odeslal kořka
2Holli: uz sem to tady psal - moje a MadCapovo okno stalo dohromady 103Kc, takze cca 50Kc/okno
Cena je paradni jen se me nechce do modric :roll: :roll:
By me zajimalo, jak se lisi cena podle vzoru? Nebo se to bere podle plochy, kterou ten motiv zabere ??? . Kdyby to vyslo na nejakou fajn castku, tak tam pojedu s tebou ;DCitace:
Původně odeslal Ladron
Ted zrovna jsem psal maila a ptal se na http://www.intebo.cz/ jak to počítaj jestli podle času nebo podle nějakýho vzorce a rozměrů ???
plati se za "cas laseru" proste jak dlouho to bude rezat, takze maly a slozity okno bude stat stejne jako velky a jednoduchy :-)Citace:
Původně odeslal bukva
Do 150´se urcite vlezem... az budes chtit jet tak houkni :)
Kdybys tam chtěl jet nebo bys tam vez svoji bočnici tak bys tam mohl vzít i mojí? ??? :wink: nebo bych jel s tebouCitace:
to bych se taky pridal a sabli bychom se o benal...Citace:
Původně odeslal kořka
jj. přidal bych se taky......určitě.....Citace:
Původně odeslal MikeD
ale ještě by mě zajímalo jak mám udělat předlohu, v čem ji chtěj nebo dle čeho to dělaj
presne jak jsi jim zadal co a jak chces vyriznout, popr v cem to bylo nakreslene.
bylo to nakresleny v autocadu - obdelnik jako tvar bocnice a v nem jenom nakresleny okno... proste easy :wink:Citace:
Původně odeslal Jafido
jo a melo by to byt lakem nahoru, protoze tak to tam budou pokladat :-)
No... easy to je, pokud mas AutoCAD a umis v nem delat (ta druha podminka je horsi). Prestoze sem grafik (3D) tak v AC si ani neskrtnu. No, co vymyslim si to, snad me to nekdo prekresli ;DCitace:
Původně odeslal wong
jj. tak tak :?Citace:
Původně odeslal bukva
2All: Tak co??? Bude si to tam něgdo nechávat dělat??? Že bych se eventuelně přidal :wink:
[EDIT]
Tím myslím brňáky :wink:
No já chci ale neumim v ACCitace:
Původně odeslal Holli
kdybych ten autocad jeste mel nainstalovanej, tak vam to klidne nakreslim (za pivko ;D ;D ;D )
to by šlo :wink: .......Citace:
Původně odeslal wong
A nemohl bys ho nainstalovat ??? ;D třeba za pivko :wink:Citace:
Původně odeslal wong
pocujte pani .. ja som si ten navrh spravil v coreli a normos exportol do dwf respektive dxf a v ACade som to len skontrolova a samozrejme to bolo ok ;) chceli po mne radsej nizsiu verziu inak a ja som to dokonca posielal este e-mailom ;D takze take it easy, spravit vam tie wokna mozem aj ja ale myslim ze corel najde u seba snad kazdy (ja som to robil v 11tke ;D)
MadCap
Hele napsal sem: "Dobrý den,
chtěl by se zeptat podle jakého vzorce si účtujete práci při
řezání plechu laserem ? Konkrétně by se jednalo o plech 1mm a
otvor o rozměrech cca 450x450 ? "
a odpověd: "Záleží na počtu kusů(velikosti dávky), tl. materiálu, druhu materiálu apod.
Melichar"
Dyt sem mu kromě počtu kusů vše napsal ???
Hele takže by jsem byli dva jo ? Já se ho zkusím zeptat znova :idea:
mno tak keby si nedal ten otaznik za tu druhu vetu ... a ta cena je skutocne zanedbatelna ak to nie su nejake brzdy ;)
MadCap
nooo mohl asi :-)Citace:
Původně odeslal kořka
ale stejne si to musite nakreslit v nejakym malovani a napsat k tomu rozmery...
Sim Vas, jde to taky rezat vodnim paprskem? premejslim ze totiz pokud se neco najde, tak si to necham rozrezat uplne jak chci, mam tu plast, case, plexi, a taky nejakej divnej material na dvirkach caseteku(na dotek studeny). Tak jestli se ten laser da pouzit na vse, nebo ta voda, nebo jak je to s tema materialama?
Ps: co se tyce toho CADU, to jako nakreslim treba jen tu jednu stranu veci a na to tu diru, nebo jak to funguje? pokud byc treba chtel vyrezat diru nahoru v case, a ten plech se neda oddelit od celku, stci jen ta strana, nebo musim celej case nakreslit( :o snad ne ;D ).
mno ked to nedokazes oddelit mas asi smolu a laser dokaze rezat skoro cokolvek, teda myslim ze na case sa asi nenajde nic co by neslo odrezat :)
MadCap
Vodní paprsek by měl být stejnej jako laser,ale nevim jak to bude cenově ???
Ak si das spravit jeden kus tak cena urcite nebude ludova, jedine ak ti to niekto spravy po znamosti ako fusku. Totiz nikto ti nebude pocitat cenu za jedno okienko kde je mozno 1m rezu. a cas pod 1min. Kazdy ma minimalnu cenu za ktoru sa vobec do niecoho pusti. Totiz su tam dost vysoke naklady na pripravny cas, masina ide vacsinou v 3smennej prevadzke, a nikto si nemoze dovolit prerusovat velke zakazky kvoli jednej diere. Laser dokaze palit ocel, pozink, pripadne s dusikom aj hlinik a nerez. Da sa prepalit aj napr. preglejka, alebo nastriekany plech ale urcite si koli tebe nebudu zaje..vat optiku. S rezanim plastu nepocitaj. Ak sa ti vrch skrine neda oddelit tak mas asi smolu kedze to nebudu mat ako polozit na rost ale ak su sikovny tak si poradia aj s tym. (Nie je problem rost vyhodit). Predloha musi byt subor *.dxf (dwg) najlepsie cisty obrys v mierke 1:1. Pripadne odfaxuj alebo dones okotovany nacrt a nakreslia to sami.
Thats all folks. :wink:
diky vsem za rady, tak jsem tak cetl, a vodni paprsek je mozna (MOZNA!) i lepsi, treba na plasty atd, reze to proste vsechno! (ASI).
ted jsem uplne premotivovanej, co vsechno bych si nechal rozrezat, tak jsem na to zvdeavy... nekde maji na webu ceny, ale zase ne co vam udelaji a naopak, ale nekde jsem nasel, ze vodni paprsek kvality Q2 (druha nejlepsi) pri oceli 3mm na metr rezu asi 60kc, coz je BOMBA, ale zase nevim, jak je to omezeny kusove atd, a hlavne praha, a to jsem hledal asi 5min na seznamu :oops:
btw, jeste se nabizi rezani plamenem, plazmou a nejaky CVM(Tak nejak) co je to zac? (spis pro zajimavost)
Plamen je obycajne palenie (acetylen), prepali aj 80mm ocel ale ma velku zonu teplotnej ovplyvnitelnosti materialu, co aj znamena ze na bocnici by ti zliezla vsetka farba.
ked to je taka jebacka, preco mi to v tej brnenskej firme aj z wongom absolutne bez znamosti v pohode spravili? ;) asi su mily :lol: ale inak ma Entita samozrejme uplnu pravdu ;)
MadCap
Ked neprsi aspon kvapka. - asi nemali co robit. :DCitace:
Původně odeslal MadCap
ale meli, jedinej problem byl, ze sem cekal asi tyden nez mi to udelaji... ale za tu cenu se vyplatilo pockat :wink:Citace:
Původně odeslal Entita
tak jak tak guugluju, tak koukam, ze vodnich paprsku je jak maku :-)
ted jeste cena,.... Asi bych sel do vody, pac potrebuju i plast a taky ten neidentifikovatelnej matros na dvirkach, tak by mi to mohli udelat najednou, ne bocnici a case nekam na laser, a zbytek na vodu, voda by mi mohla vzit vse, coz?
jinak nevim jestli pujde odddelit ta horni cast case, je to cely snejtovany, da se nejak rozume nejt rozdelat? nejtovacku otecko ma, tak bych to pak treba zase nastrilel :-)
Nýt se dá nejjednodušeji odvrat :idea:
Jinak já bych taky šel do řezání postranice vodou ted už jen vymyslet tvar :roll:
Ta firma s tim laserem z Prahy se už na druhej dotaz s přesnou specifikací vůbec neozvala >:E
Jak jinak udelat diru do bocnice, krome laseru??
Mam na mysli kulatou diru na vetrak. Je dostupnejsi koupit nejakej nastavec na vrtacku? Nebo takovou tu rezacku na dlazdicky? Mam na mysli to co vypada jako kruzitko. :-) Nevim jak se to jmenuje presne.
Daji se kulate otvory tim udelat?
A jeste jeden dotaz: Ma smysl delat diry 12x12 a davat tam velky vetrak, nebo staci 8x8? duvod je ten, ze jsem nenasel zadny tichy ventilator 12x12, kdezto na 8x8 jich je spousta.
Diky
Přímočarou pilou vyřízneš i kulatej otvor a pak to zahladíš pilníkem, ale je to práce pro někoho, kdo si s tím CHCE vyhrát.Citace:
Původně odeslal Connor
Tak to ja zrovna nejsem. :-(Citace:
Původně odeslal Buddha
A nemam tu pilu. :-( Proto jsem myslel nejake sikovne rucni reseni bez dlata a stipacek. :-) Skoda
Hehe tak leda normální pilku a šup do práce.Anebo vyvrtat dokola malý dirky (cca 3mm) a tak doořezat,ale to je hnus :!:
Pojedete tam teda nekdo z Brna? Ja to mam pomerne blizko, takze bych se pridal, eventuelne bych mohl vzit i auto. Nechce se mi tam jet samotnymu.
Vampirslayer ja pojedu a este bukva myslim taky akorat nevim vcem to můžu namalovat to okno :/
A beres auto? Ja taky nevim, jak zmaknout to okno, mam sice kamarada, co se zivi kreslenim v Cadu, ale ma strasne malo casu.
No - ja bych jel - ale do soucasnyho casu nema cenu rezat a dr.Neon, od kteryho bych chtel koupit BigTower me ignoruje :roll: (btw vite ze nejhur se shaneji BigTowery a mATX desky? Ze ja to mam stesti na kombinace sestav :lol: )
Edit: Tak ted sem s nim mluvil - pry nabidne ty casy v patek na prodej s lepsima fotkama - pak se uvidi, jestli se pridam...
ja bych se taky pridal...Citace:
Původně odeslal Ladron
pojedete nechat rezat ty bocnice? docela bych se pridal (na benal bych prispel)
Ja bych jel, ale nemam jeste hotovej ten navrh, kdyztak mi napis na ICQ a domluvime se.
nechal bych to na pristi tyden... na vikend jedu domu... navrh mam v hlave, jen ho prenest do kompu...Citace:
Původně odeslal Vampireslayer