Tak dne s som doniesol domov t/breda. nema vobec prepalene l1 ani l3. nasobic ide menit ale zatial nic moc. Vo stvrtok mi dorazi epox 8rda+ takze uz sa tesim ako mu nasolim..
Printable View
Tak dne s som doniesol domov t/breda. nema vobec prepalene l1 ani l3. nasobic ide menit ale zatial nic moc. Vo stvrtok mi dorazi epox 8rda+ takze uz sa tesim ako mu nasolim..
Tak se ozvo docela me to zajima...Citace:
Původně odeslal Martin83
:o :oCitace:
Původně odeslal Martin83
Aka seria ??
az budes mit epoxe tak nezapomen naspat vysledky !!!!!!!
Tak ale v popise dole mas tiez EPOXA a nieje to sracka ten EPOX !! Na tom EPOXE s NForce to bude lebsie ale nie zas otolko. Ved ten tvoj Epox vpohode zvlada 200FSB a zvysenie napatia na 2.2V a tiez zysenie napatia na ram. Tak neviem fcom je problem ?? Ale jasne ze ho uz xces vyreza na tom novom kusku :)
Po 3 hod testovania ztial slape staBILNE podla mna na 11x170=1870MHz. Zacina sa mi to pacit. Ozaj napatie mam 1,725
seriu napisem neskor ked ho budem prehadzovat do druhej dosky.
da se nejak poznat v cenikach ze je to Thoroughbred???????????
ne e musis se zeptat ale myslim zhe je maj uz skoro fsude ;)Citace:
Původně odeslal MustaF
tak myslim ze fsade okrem kosic lebo tu su taky zabednenci ze ani nevedia o takych procakoch co je smutne. normalne prides do predjne a spitas sa "dobry mate nove athlony xp Thunderbredy ??"a oni na teba pozeraju a povedia "asi nie este" a ja sa ich pytam "a kedy dojdu ?" a oni nato "nevieme nemame o nivh informacie". No nieje to na smiech ?? Druhe najvecsie mesto na SLovensku a oni nemaju sajnu o TBredoch. A uz som sa ani nexcel spytat ze ake serie dostanu ked ich dostanu a ...Citace:
Původně odeslal rombo
A v Blave už Tbredy sú? ??? Podľa cenníka sa to teda spoznať nedá, či je 1700+ už TBred alebo nie...
v blave ich maju ale nemaju ich v cenniku rozlisene od obycajnik. uvidis co ti skladnik nadeli. BGS
Dnes mi doslo par 1700+ z BGS - vsetko Tbred 8-)
v Libre ich tiez maju
rombo: ty seš z olomouce..neviš jestli maj tbredy v bohemce??
treba to bude tim ze se to jmenuje Thoroughbred ;) kdybys na mne vyplivl ze chces Thunderbreda, taky bych se tebe dival divne :)Citace:
Původně odeslal cox
přesně jedik....kámoš se se mnou hádá že je to thunderbred a ja na něj že je to Thoroughbred....prej "prostě je to tbred" ;D
joXerus: maji
mel sem moznost ho otestovat a prekvapila me teplota procaku, ktera je 35 po dlouhodobe zatezi (default nastaveni) (samozrejme mam vodni chlazeni, ale s obycejnym chladicem odhaduju tak 40-45)
Hmm to topi az tak malO? 8) fklidu ;DCitace:
Původně odeslal Max_
moja skusenost, Imperio Kosice, tak pred mesiacom.
Mozem sa spytat aku mate verziu Athlonov ?
>A to vam je na co???
bla bla tuning...
> aha, hmm, tak sa pozriem...
> ejGoja, 212.
AGOIA?
> ano.
hmm, dakujem, to mi zatial staci.
> a to je dobre, abo zle??
... :roll:
Kurnik vy ste taki blbi alebo sa len robyte ?? Samozrejme ze som si pytal thunderbred ty ftak ne ?? Sa otom pise na kazdom rohu a ja sa spytam ci maju thunderbreda. Vy ste fakt ftaci . Este taky blby nesom aby som si nezapametal jeden blby nazov procaku. Clovek sa sekne a hned ho tu piciju jak curaci. A keby daco tak nizsie pisem TBred = ThoroughBred ty ftak. Alebo to je ThunderBred ci snad ThoroughBird ?? Uz fakt neviem .... :roll:Citace:
treba to bude tim ze se to jmenuje Thoroughbred ;) kdybys na mne vyplivl ze chces Thunderbreda, taky bych se tebe dival divne :)
Ty odemceny verze se vyskytujou jenom v BOX verzich ?
2Cox : klidek ;) : jasne ze sa kazdy myli. Povodny Athlon bol Thunderbird, Athlon XP (Palomino), AthlonXP 0,13mikr (Thoroughbred). Tolko k tomu.
V IMPERIU som nebol asi 2-3 tyzdne pretoze jednak nemam vobec cas a urcite tam maju cez vianoce natresk. Zalezi ze koho si sa ta pytal na toho Athlona XP...LUBO napr. vie ze XP2200 su uz na novom jadre...ale nie kazdy to tam vie. Je jasne ze ked sa spyta predavacky, alebo ineho tak moc do toho asi nevidi...resp. nevidi tak ako my :).
no to newim ale kupovat neco v bohemce ....ja ti reknu az ho budu mit ja a odkud ;DCitace:
Původně odeslal joXerus
Citace:
Původně odeslal marq
Nie, nie - tie co som mal ja ( Tbred 1700+ ) neboli BOX a boli odomknute ...
ja myslim ze je uplne jedno ci predavac vie alebo nevie co je co. Hlavne ze je ochotny a mily. Ak ti povedal co za seria je, tak v com je problem ? Su aj taky co by ta poslali niekde. Ja som u nas v celkom v pohode obchode zazil ked som pital pekne a zrozumitelne de de er 400 megahertzove pamate , tak mi povedala ze take sa nevyraba. A nechcela mi ani zavolat veduceho :-D , asi tak [ sice UPLNE OFFTOPIC :-) ]Citace:
Původně odeslal GABO
TAk to stebou nemozem suhlasit. MNe neni jedno ze ked nieco co ja xcem vedia zohnat alebo vie co to je a zato ze je mily a je za sa mu nexce tak mi to nepreda. Ja som zakaznik a on ma vediet mi o vsetkom povedat co len ja xcem pretoze mi ich zivime tym ze od nich kupujeme nie ?? A ked ti niekdo povie ze DDR400 sa nevyrabaju a este ti ani nezavola veduceho tak to by som do toho obchodu asi viac nefkrocil. Ako sorry ale ked taku vec nevie tak ked sa spytam napr. ze ci ATI R9700PRo podpuruje plne DirectX 9 (co je banalita) tak co by ti povdala ? Snad je tam od toho v obchode a nie aby stala a kazdemu povedala ze neviem .. ...Citace:
Původně odeslal cernobil
Zajímalo by mě jestli revize b0 bude taky odemčená.Nemáte někdo informace?Buď na ní počkám ale jestli odemčená nebude tak vemu teď XP1700+.
JO TAK TO BYCH TAKY RAD VEDEL!!! ???Citace:
Původně odeslal chessman
2 cox: nemyslím si že by mali v obchodoch ovladať aj to či radeon 9700 podporuje dx9. mali vediet ci sa vyrabaju take pamate a basta. to ze ci podporuje dx9 by si chcel vela. nie kazdy ovlada tieto veci. ani ty by si vela toho nevedel keby som sa ta na nieco spytal. takze eso? :wink:
To ze som odpoved dostal je sice pekne (lepsie akokeby ma odkurili), len ma zarazil styl, akym na mna ten predavac civel. V jeho ociach som cital nieco ako Chces kupit alebo nie? ? Dalsi prosim... trocha vacsia ustretovost by mohla byt.
Asi som prilis citlivy :lol: .
Tak to bol len priklad. A podla mna by to mali vediet. Ved to je takmer zakladna informacia ktora je 100% aj na krabici. Ja po nich nexcem vediet aku maju prepustnost pamete. Niekdo si precita o tom nieco a bude si to xciet potvrdit u nejakych ludi. Ked nema kamosof ktory sa do toho vyznaju tak kto iny by to mal vediet ako tyy predavaci ? Mozno to bol blby priklad ale aj to by mali ovladat (podla mna) !!Citace:
Původně odeslal Martin83
2cox: asi nerobis v obchode s vypoctovkou, ze?? Ty si myslis ze clovek co tam je musi vediet vsetko?? Tak to sa velice mylis. Teba keby sa tu pytaju dost veci na P4, tak by si vsetko vedel??
Zakladna informacia, ktora je aj na krabici??
Tak ja robim v takomto obchode asi stvrt roka, ale krabicu od R9700 som este nedrzal.
Nechci predsa po nas aby sme vedeli vsetko :o
2 salwator: aj ja robim v obchode asi 7 mes. a krabicu z 9700 som ani len este nevidel. takze vela by som toho ani ja nevedel.
No ked v takom obchode robis - take veci mas vediet ... a nie z krabice !
V zadnem takovem obchode nedelam (pouze soukrome stavim pocitace) a tyhle veci vim jen diky tomu, ze to mam jako konicek a ze kazdou volnou chvili na netu travim ctenim zajimavych clanku, diskuzi, recenzi, testu. Myslis, ze clovek, ktery prijde domu vecer z prace (po celem dni usmivani se na zakazniky) sedne k pocitaci a jde dalsich x hodin prochazet specifikace nejakych komponent? Ja si to rozhodne nemyslim...Citace:
Původně odeslal Deviant
No podla mna by mal v takom obchode robit clovek,ktory sa vyzna...
A ako ziska informacie - to je jeho problem - alebo problem jeho zamestnavatela,ked svojmu zamestnancovi tie informacie zabezpecit nevie ...
Predsa nejde len o predajcov pocitacov - aj lekar alebo ktorykolvek iny clovek musi ziskavat stale nove a nove informacie.
A ze v pocitacovej oblasti su kvanta novych informacii denne ?! ->
To nie je ospravedlnenie - predsa v zaujem predajcu je aby poskytol spravne informacie svojmu zakaznikovi - nemusi samozrejme vediet uplne vsetko - to sa ani neda - ale mal by vediet viac ako priemerny user alebo mal by vediet kde co najde :evil:
To potom v tom obchode moze predavat aj upratovacka ...
Ja robim admina v banke - cely den sedim za kompom - aj tak vecer si najdem cas pozriet co je nove ....
Přestaňte se dohadovat off topic a vyjádřete se už někdo jestli bude b0 odemčená nebo si zaveďte novej thread v Mimo mísu.Pak se neni čemu divit že v tomhle státě je takovej bordel a nedohodnou se lidi natož politická squadra azurra.
Bude b0 odemčená ???
Citace:
Původně odeslal salwator
Tak zase asi zle citate kuaa chlapi.
1. Nikde som nepisal ze pradavac ma vediet setko !! Ale snad ma vediet Aspon nieco lebo potom naco tam je ? Aby mi to nablokoval a to je vsetko ? Trosku sa vam pletu pojmi s dojmami. To uz predavac podla vas nemusi ani vediet ze aky ma sovet AMD ATHLON XP !! CO vie skoro kazdy kto sa aspon trosilinku zaujima o kompy. Su to kvalifikovany zamestnanci aj nie uctovnici !!
2. ATI R9700 som dal len ako priklad uz to pisem druhy krat (ked neviete citat). Ja neviem co mate za predajne (ja v zjadnej nerobym ale skladam na zakazky compy pre znamych ludi) ale ved sa snad uz R9700 predava ne ?? A co predava sa snad bez krabice ?? Mi nexite povedat ze taky Hercules predava bez krabice !! Ja mam MANLI a mam krabicu a mam vzadu napisane aspon nejake info o karte aj to aky DX podporuje !
3. Fakt to je OFF TOPIC tak nex nam to presunu alebo uz stym skoncime. Kadzy ma pravo na vlastny nazor a ja sa kvoli roznym nazorom tu nemienim z niekym hadat a robit si imaginarnich nepriatelov !! :wink:
4. Budu tie B0 odomknute alebo zamknute ?? :) :wink:
PIECE FOREWER (AND MARIGUANAA FOREWER)
B0 budú zamknuté...
2 cox: ty si myslis ze ludia rano vstanu s postele vyseru na stol peniaze a idu si kupit radeony. tak to teda nie. ja to poznam lebo robim s tymito vecami a vacsinou ludia kupuju lacne veci. a ked aj niekto kupi drahsi stroj aj tak donho neda radeona za 15000. ;)
Tak jsem objednal v Monimě - a dostali prej novou várku už s novou revizí.Prodejce byl sice nějakej zmatenej a nachcípanej ale uvidíme.Jestli budu mít čas tak ho zítra vložim do otvorů.
ked uz nieco take napises ..mozes prosimta napisat odkial to mas ?Citace:
Původně odeslal LtK
2Gabo, Cox, rOn: Ked uz budu mat v KE normalne v obhcode tie T-bredy 1700+, tak mi dajte vediet. Nebavi ma kazdy druhy den behat do obchodu a furt sa pytat to iste dookola. A ked im poviem ze v Ageme alebo BGS to uz maju tak oni spravia len :o ! Ale sem to este akosi neprislo :evil:
Hehe, podla zdroja blizkeho k ministerstvu vnutra a SIS uz dosli nove T-bredy do maloobchodov do KE ... Asi skocim vymenit procak ... ;D
mat tak tvoje konexie.... :lol:
ja - box verzia t-bred 1700, odomknuty, z legendu... skoda ze moja mb nevie menit nasobic... full load po 1hod- teplota max.35! ide na 1,5, chladic d5, ale mam na nom ten fan akasa, svietiaci(3000rpm oproti tomu co tam bol, ten mal 2500). vsak uvidime na novej doske ;D
LEN TAK MEDZI NAMI IMPERIO SHIT FIRMA DOBRA NA KUPU CISTYCH CD INAK NIC SU TO OBLBOVACI A ZDIERACI LUDI, VZDY TAM ROBI NIEKTO INY A SKUSTE SI TAM PRIST VIMENIT DAKY KOMPONENT ZE VAM ROBI BLBOSTI PLESATY CHLAPIK VAM POVIE ZA 300sk TI TO MOZNO VYMENIM. VEZME 3KILA DA SI DO VRECKA A TEBE DA ESTE VäCSI SHIT. NO NIC V IMPERIU V ZIVOTE NIC NEKUPIM OKREM CISTYCH CD -)))))))))Citace:
Původně odeslal GABO
tak neviem :) ale asi bude gabo mat iny nazor. Mozno si v imperu narazil na zleho cloveka a to ze bere 3kila za reklamacku je ozaj nenormalne. Povedz kto to bol Gabovy :) snad pozna sefka a povie mu to.
Sak to je normalny kapitalizmus = trhova ekonomika :roll:
neviem ale zda sa mi ze to bol sam sefko ale nehorazne oblbuju ludi faktCitace:
Původně odeslal cernobil
Takze uz mam T-bred 1700+ hnedy. Mal som na vyber, but hnedy, alebo zeleny. Co je na nom napisane AXDA1700DLT3C, 9448888271225, seria AIUGA 0247 MPMW, a najvecsia haluz co som si vsimol v hornom pravom rohu N - zlatym pismom, F2 - hnedym. Pre porovnanie zeleny ma napisane AXDA1700DLT3C, 927.................., seria AIUGA 0249 MPMW, a v pravom hornom rohu B - zlatym, E1 - zelenym(hnedym??). Tie pismena v rohu hore neviem ci maju zmysel, ale naco by cih tam len tak pisali ?
Prekvapilo ma hlavne to 1,5V default Vcore .... Tak len dufam, ze som si vybral ten lepsi, aj ked tyzden vyrobi hovori proti, ale to vyr. cislo zas hovori za .... Co vy nato ? :roll:
No odkiaľ asi... Poučený históriou... :wink:Citace:
Původně odeslal cernobil
Zažil si už aby odvtedy, čo prišli na to, ako zamknúť CPU, aby sa tieto odomknunté procesory predávali počas 3-4 sérií? Vždy to bolo len na chvíľu... Určite ani AMD nebude predávať odomknuté procesory, veď to by si potom tie lepšie nikto nekupoval... Takýto stav ako je teraz, určite dlho nepotrvá... :-(
Už sa celý trasiem, ako AMD ponúkne každému nový procesor, ktorý s minimálnym úsilím pretaktí o viac ako 50% a pritom okrem nálepky to nebude poznať, či je to naozaj ten za aký si zákazník zaplatil... A pokútni predajcovia budú na tom ryžovať majlant a AMD pôjde so stratou ku dnu... No určite... :roll:
Nech by mi to teraz povedal hocikto, kým sa dostanú B0-ky do predaja u nás, už s tým zamknutím môže AMD urobiť čokoľvek... Aj keby to boli len 2 týždne...
A btw, keby som napísal, že budú odomknunté, tak by si bol spokojnejší?
Tak ja si myslim ze je dost ludi na zemi ktori nemaju o Overclockingu sajnu. Ja ich poznam na stovky. A ked mozno aj o tom vedia ale nemaju nato hardware. Tak si myslim ze dajaky lajk si kupi ked ma prachy nejaky 2200+ a kupi s ktomu nejaku shit dosku .. akokeby si mal kupit 1700+ k tomu dobru dosku + dobre chladenie + dobre pamete + ... a potom mat este problemi s taktovanim a zysit voltaz a riziko odpalenia a mnoho dalsich veci do ktorych ked sa vobec nevyznas tak ich vobec nema zmysel robit.Citace:
Původně odeslal LtK
Citace:
Původně odeslal cernobil
Tak sefka trochu poznam aj ja a je to dost ... (nenasytny clovek ktory xce len paxy) aspon co ja ho poznam. A ten s plesinkou ten ma aj pekne zubky :) ;D To je Ferko a je to nejvecsi ojebovak v celych Kosiciach a pritom sa do pocitacou prd rozumie. Najdzivsi je stamat asi LACI ten trochu tlustejsi. A ten shitak z FOCUSU som tam prisiel je taky divnyy.. myslim ze sa druhym menom vola Čontofalsky.
Focus + Imperio apod. = Jedna banda.
Bol som trochu prekvapeny, ked Gabo niekedy spominal Imperio
a vyznelo, akoby si ich skoro pochvaloval.
Svet je taky - "biznis je biznis".
Ake skusenosti mate s DataCom-om ?
Ja komponenty kupujem od kamosa, pretoze on predava
komponenty a nakupuje priamo zo skladu - tie iste sklady,
z kadial beru Imperio, Focus a spol. Samozrejme,
ze mam u neho super ceny. Len nevedel mi doniest EPoX
dosku, lebo ta bola len v Presove - v ASBISe a SOFOSe.
Tak som ju kupil z DataComu.
Kua ako dobre ze nakupujem vo velkoskladoch v BA :lol:
a kde si v KE kupil T-breda, pripadne maju aj vyssie verzie? :-DCitace:
Původně odeslal Pepone
ja som vcera volal do ZERA a Asbisu a oni netusia co je to T-bred, ze vraj nemam vymyslat...to iste s pamatou DDR 400 v KE neexistuju... :oops:
Zase ten hnůj off topic.
Koupil jsem ten zelenej 1700 v monimě.Série AIUGA,vcore 1,5.Buď nejde taktovat - nejvíce se rozeběhl na 143 fsb nebo je něco s deskou.Pak totiž přestal chodit disk na hpt.Ale vzal jsem i artcic copper silent tamtéž - a je moc a moc dobrý.Mňam mňam.
Tak najprv sa mi zdal fpohode ale potom prisiel problem z monitorom ktory som tam kupil. Dal som ho reklamovat a ani ti nerozpravam ze ake problemi robili. Takze ako celkovo fpohode ale nexci tam zazit reklamaciu. Ja tiez vetsinu veci berem z velkoskladu od kamosa ale niekedy mi vadi to ze to niekedy nemozem vopred vidiet lebo mi to len donesie. A pri takych veciach ako je procak (seria) alebo grafika (pamete) ... sa to nedaa len ked to mozem vopred vidiet. Kua je to tu totalne OFF TOPIC !! faktCitace:
Původně odeslal Thrall
2Jasir: Vcera vo Focuse ... :o . A si predstav, ze maju v cenniku aj tie DDR 400 pamete .. :o . Skus tam zajst, myslim ze tam vedia trosku viac o aktualnom hardware ako v tych velkoskladoch ... ;D ;D
tak uz to mam doma a je to super mam na to nataktovane
1700@ 12,5x 142 a teplota je pouze 32C coz je docela dost malo ;D ;D
To je ako vysledok ?? Ako nic v zlom ale nie taketo cisla sa obiavovali pri AGOIA 1600+ Ved ta isal zo zakladnych 1400 cez 1800MHz a vyssie. Tak to skus potrapit clovece nex je tam aspon 1850 MHz inak je to onicom (aspon pre mna a ostatnych).Citace:
Původně odeslal riddle
tak ale zase ta teplota je velmi dobra.
Je to taky o bezproblemovy zmene nasobice (nektery Palomina jdou opravdu ztuha unlocknout), o nizzsi teplote, o nizsim naroku na zdroj (mensim odberu) o taktovatelnosti (skoro vsechny T-Bredy A chodej bezproblemove kolem ratingu XP 2200+ a vice (to taky uplne kazdy Palomino neumi) a o stejny cene jako za Palomino...Citace:
Původně odeslal cox
ja teda nevim, ale ja vidim zatim same vyhody... ;D ;D
dnes to zkusim znovu a trosku zvednu jeste to FSB na 148 :wink:
Sak co ti vlastne brani ist vysie ??? Proc to snad zvlada nie ? A teplota by mala byt tiez v pohode....Citace:
Původně odeslal riddle
Pekne hore nech to do zajtra mas 2400+ 8-)
Takmu tam skus pridat trosku stavicky (voltiky) a skus to rovno na 150 FSB. Podla mna to musi frcat fpohode. Napetie mu daj z tyvh zakladnych 1,5V na takych 1,65 az 1,7 V ked to bude vobec nutne !! Mozno pojde bez zvysovania voltaze ! A sorry za tie fcerajsie blbe pripomienky mal som veeeelmi zlu naladu.Citace:
Původně odeslal riddle
to je ten problem mam MSI a jedina hodnota jak mohu zvysit voltage tak je 1.6V cos je dost nahovno :|
Jede nekomu z vas co mate Tbreda 1700+ pri default voltazi na 1800MHz? Potom co ted odhlucnuji komp tak nevim jestli nejakym nizkootackovym vetronem(nebo V7+ na 5 ci 7V) uchladim tech 1800MHz pri 1.74V...Dik za info :)
Pretaktovaný T-bred 1700+ na 2400+ http://www.pretaktovanie.sk/article....thread&order=0
fat super taky bych chtel... asi budu muset udelat mod te me desky nebo se poohlidnout po jine :wink:
Tak jak to tedy je s tema s tema odemcenejma XPckama ? Ktera serie nebo typ je odmecenej ? BOX nebo vsechny typy ? tzn: 1700+ 1800+ 1900+ 2000+ ........ ???
Jsou to proste CPU z jadrem Thoroughbred 0,13 vyr. tech.??
A jak bych poznal toho Thoroughbreda v prodejne ? (podle barvy ? to asi ne ? tak podle nakeho vyrobniho cisla ze ano) a jeke znaceni serie ma ten Thoroughbred 0,13 (nizka provozni teplota)
Zhrne mi to nekdo prosim
Diik :wink:
Hlavni rozdily podle kterejch to poznas na 100%...Citace:
Původně odeslal kayhak
daleko uzssi jadro procesoru
jadro je hladky, nejsou na nem zadne "pismenka"
tim padem je oznaceni procesoru na cernem obdelnikovem stitku na PCB procesoru,
myslim, ze v soucasne dobe jsou tady pouze XP 1700+ s timhle jadrem a uz se prodavaj BOX i nebox verze za stejnou cenu, co Palomino...
a odemceny jsou snad vsechny, alespon ty, co jsem mel v rukou... ;D
zajtra budem mat na test 1.7 t-bredA0, tak ho skusim trosku prehnat, uvidim kam sa az dostanem :). Pamate sliapu v pohode na 200 mhz, tak hadam to bude hodne vysoko.
Tak ja sem si koupil t-breda, ale meli jen 1800+ neboxovanou. Taxem ju vzal, protoze sem nechtel byt pres vanoce bez proca. Prdnu to do desky a bez zvyseni napeti se mu vubec nechtelo. Musim do nej cpat alespon 1,75 abych ho dostal na 12,5*143(vic nefacha pamet) ta teplota taky neni zadnej zazrak, ale to jeste musim zkontrolovat , jestli to sedi poradne na chladicu(v7+) Nevite, proc mi nejde nasobic na 13 a vys???
Co mas za desku? Jinak 1.75V musis drzet pod dost mizkou teplotou a stejne to neni pro 0.13m proc. moc dobry, je to jako do Palomina cpat misto 1.75 rovny 2.0V a to 0.13m je na napeti haklivejsi...Citace:
Původně odeslal Lukoborec
A teplota je skutecne nizzsi, bezim ted "lazo plazo" 11*166 pod 1.6V a se spustenym CPUIdle kolem 30C, v plnym nasazeni cca. 42C.
2cernobil: Len mu pekne daj do tela ... ;D . No myslim ze takych XP2200+ minimalne z toho das, mozno aj viac. Drzim palce, potom sa pochval co a ako .... ;D
2Lukoborec: Mas asi nejaky divny kus, mne T-bred 1700+ ide na default 1,5V cez 2000+ .... Asi nie je 1700+ to iste ako 1800+ ... ;D
Aku mas dosku a aky je to procak ?? Je to A0 alebo uz B0 ? Tak by si to mohol skusit u dajakeho kamosa co to urobi na nejakej dzivej doske atd.. Ale presne to zatial vystihuje starsy slanok na PCT.CZ kde pisali ze TBredy 1800+ idu ledva na 2200+ a to tiez z voltazou 1.8V. Boli to tie prve kusky A0.Citace:
pct.cz sucks :). Na niektorych sajtoch tvrdia ze xp 1.8+ je lepsi ako 1.7. Je to otazne a podla mna su takmer rovnake [zalezi kus od kusu].
Ako som hovoril, mam teraz doma tbred A 1.7 a zatial som sa dostal na 1800 mhz pri 1.5v. Viac som neskusal kedze mam cpu doma iba 20minut. Rozhodol som sa ho nechat. Teplota je uzasna 33C pri zatazi, tak nech kazdy co obhajuje ze agoia je lepsia nech ide do .... .
Ozvem sa este dnes kde som sa dostal.
cox, takze tbed 1.7 a 1.8 ma odomknuty multip. do 12.5 cize ak das 13 ti to hodi multip. myslim 5 a 14 je 5.5 alebo tak nieako.
tak tak maximalka je 12,5x
kdyz date 13 tak bude te mit 700 XP :?
Tak mam taky tenhle procik a desku soltek 75kav ..mam ale zatim zamcenej ..to sem snad jedinej ne? ..no jede to tedka stabilne na 1610 ..vetsi fsb uz dat nemuzu ..ale teplota je naka vysoka tedka pres momentalne 55 stupnu bez naky vetsi zateze
mam epox 8k3a a teplota je pri zatezi s 1,775 pri zatezi nejakejch 65 :( asi sem chytnul nejakou devku kua, nechce ho nekdo koupit ??? ;D
pri default napeti se dostanu na nejakejch 1633 a to jeste ne rock stable. Je to holt posranej kousek :evil: :evil:
zkousel jsem muj TBred:
stand. voltaz je 1.5V s tim jede na 9.5x166=1580
s 1.55V jede 9.5x175=1670
s 1.6V jede na 9.5x181=1720
s 1.65V jede na 10x175=1750
pak jsem zkousel 1.65V na 1800MHz to vyhodily Windows blue screen
XP 1700+ i XP1800+ jsou Thoroughbredy "A" ktere se pouzivaji v XP2200+ tak to budou urcite nejake horsi kousky co AMD na urovni XP2200+ nerozjela (XP2400+ uz ma jadro Thoroughbred "B")
jelihoz ty XP2200+ maji 1800MHz a 1.65V od vyroby, tak tyhle "horsi" kousky oproti XP2200+ Tbred "A" pujdou pri stejny voltazi (1.65V) urcite o neco min taktovat nez na uroven XP2200+ tj. neco jako muj kousek, na XP2200+ uz pada
na overclockers.com maji sice XP1700+ a XP1800+ TBredy kolem 2000MHz ale vsichni chladi nejakym vykonnym vodnim chlazenim (minimalne) a perou do nich co jsem videl 1.775V az 1.9V
rozdil mezi pretaktovatelnosti XP1700+ a XP1800+ Tbred urcite neni, ale nebude jinak zazracne vysoka, mozna o trochu lepsi nez u Palomina
TBred "A" je proste nepovedeny 0.13micron a Palomino velmi povedeny 0.18micron, takze uz se tesim na TBred "B" a "C" ...
2Green: Mam taky pocit ze mas klasicke XP a nie T-Bred. Lebo po prve ide ti nejak malo taknut, a po druhe mas neuveritelnu teplotu !, a po tretie ho mas zamknuty ! Aj ked je prevda, ze to ti doska moze ukazovat blbu teplotu, ale ja mam v mojej shit bedni(CPU cooler je 2 cm od zdroja!) teplotu procaku v idle 38-39C ! Nedavno sa mi chvalil kamos, mam T-bred 2000+, a ja ako to vies, on CPU-Z mi pise je vyrobeny 0,13 mikrona :o ;D . Takze ked som mu povedal ci ma ciste nepopisane jadro, on nie, takze som ho vyviedol z omylu. Vyborna pomocka je, ze BIOS by ti mal pri T-Brede pisal default voltaz 1,5V, pri klasickom XP je urcite vyssia ! :)
bud v klidu, neni to posranej kousek, ale rekl bych ze normalni, muj jede na default taky tak, a teplota u TBredu je v prumeru vyssi nez u Palomin, protoze vyzaruji stejne tepla na mensi ploseCitace:
Toto plati len ked je VCORE Palomino = VCOCE TBred.Citace:
Původně odeslal Rob
Pri defaultnych napetiach TBRED vyzaruje menej ako Palomino...
No asi se na nej budu muset podivat ..v prodejne rikali ze je to tbred ..no tedka mam napajeni v biosu nastaveny na 1.55 a nakej VIA hardware monitor (MBM stahuje teprv tedka :) ukazuje 1.63 ..jede to na 1600mhz a teplota je 42 bez vetsi zateze ..jen net, winamp a tak =) ..no jeste bych mel dodat ze nemam volcano 7 jako vetsina ale nakej titan s durona muze to mit takovej vlif?
Tak diki za info !! A sak nam vecsinou ani netreba vyssi nasobic ved my radsej taktujeme cez FSB nie ?? Aspon ja urcite !! Sak aj preto idem teraz vymenit ramku !! A uz su f Kosiciach nejake kusky neviete niekdo ?? Lebo ma to uz zacina srat ze setci ho uz pomaly maju a mi tu o nich vieme len preto ze mame net kuaaa.Citace:
Původně odeslal cernobil
2Cox: Sorry, ked akoze horovis o T-Brede v KE, tak asi necitas poriadne. Tak dve stranky dozadu som to tu pisal ... Nesnupes nahodou nejaky cox(koks) ? ;D ;D ;D
NJN a z kade ho mas ?? Ked myslim ten isty clanok co ty tak tam akurat pises ze si ho kupil a nejake zalezitosti ale ze kde to nie. Sorry ale nexce sa mi to citat tak ked ti to nerobi problem tak mi to napis. Teraz som prisiel z IMPERIA (bol som kupit cd a su jak vykradnuty) a som sa ich pytal na TBredy ta uz o nich vedia ale ze pridu az po novom roku. Ale ze nevie vobec ake mu dojdu. DIKICitace:
Původně odeslal Pepone
PS : snupat nesnupem, ale hulit hulim velaa. Uz sa mi zda se som velmi vygumovany pretoze tu niekedy uz pisem dobre blbosti :) 8)
Tak ja mam polamio :( ..mi v tom obchode rekli ze je to tbred a ja jeste nevedel jak to poznat ..nebo spis ten prodavac ani netusil co po nem chci :( ..no jedu na 1625 aspon tak no ..sice 58 stupnu :)
takze momentalne bezim na 1700@2400 [1960mhz]. Voltaz je az 1.825 ale teplota nejde pri zatazi nad 43C a heatsink je uplne chladny. Celkom dobry kus :).
Kto by chcel nejakého toho t/breda alebo epoxa akého si zmyslí moyte mi napísat poslem postou... :wink:
No hlavne aby ti dlouho vydrzel, mas tam napeti jako na Palominu 2,075V a na zivotnost Palomina s touhle voltazi bych si vsadil vice, 0,13m neni 0,18mCitace:
Původně odeslal cernobil
Ja jsem spokojenej s 11,5*166 pri 1.65V... ;D
tos me uklidnil ;D ;)Citace:
Původně odeslal Rob
mno tak je neviem odkial mate tie prepocty, ale neviem ci to je tak ako palomino pri 2.05 V. Skus napisat ako si k tomu dosiel. A neviem, nikde inde som taky strach z OC tbredaA nevidel ako tu na fore. Na AOA forach holst pisal ze rozumne maximum je 1.9V a vsetko zavysi od chladenie. Neviem preco by som nemal davat CPU aj 1.85 ked mi teplota nejde nad 45 C. Predtym som mal s tbirdom 1.0@1.4 pri 1.9 v tepltu nieco cez 50C.
Docela jednoduchej prepocet, vsichni jsme zvykli na Palomina, kterejm se davaly i v klidu pres 2V (vcetne mne na testiky a benchmarky), ale opet upozornuju, T-bred je 0.13m - stejne jako PIV - dle myho neni moc rozumne zachazet s voltazi T-breda jako s Palominem, teda cpat do nej o 3 i 4 desetiny vic, ale delej jak myslis, vzdyz ten procesor stoji jen 2tisice a sance na reklamaci (pokud nebude vohorelej ;D ) je velika...Citace:
Původně odeslal cernobil
Zeptej se intelaku, jestli by do svejch P4 cpali s klidnym svedomim 1.9V a vice (pokud by jim to kontrolery na desce dovolily), to uz neni o poradnem chlazeni vzduchem, ale minimalne vodou nebo dusikem... ;D ;D a je jedno jestli ti cidlo ukazuje 40C...