Nevim jestli to tu už bylo ale dostal sem nápad hodit si vypínač a reset compa na zeď normálně by to šlo hodit ten klasickej vypínač co je v compu ale chtěl bych podobnej čim se třeba rozsvící světlo šlo by to?
Printable View
Nevim jestli to tu už bylo ale dostal sem nápad hodit si vypínač a reset compa na zeď normálně by to šlo hodit ten klasickej vypínač co je v compu ale chtěl bych podobnej čim se třeba rozsvící světlo šlo by to?
Tak to je teda hukot :o to by mě v životě nenapadlo to by byla dobrá věc a myslim že by to i šlo zrealizovat sice nejsem elektrikář či něco podobného ale když natáhneš pořádně dlouhej špagát a dáš ho do zdi tak by to mělo jít ne?
jo to by mělo jít určitě už sem to i zkoušel akorát bych redši chtěl lepší vypínač takovej jako máš na zdi na světloCitace:
Původně odeslal kořka
s AT zdrojema by nebyl problem, ale navim jak fungujou ATXka, takze moc nepomuzu, ale peknej napad. :o Ale ma to i sve mouchy, uz vidim jak prijdu na lanku a budu bourat zed ze si tam dam vypinac :mweheh:
P.S. 2 sebad: Co disk?
tak to bourat bebudu můžu mít 2 kábly jeden na doma a jeden s normálním na lanku je to za pakatel :idea:Citace:
Původně odeslal monsoon
--------------------------
jinak disk v pohodě 8-)
No v pohodě dyt se dělaj i vypínače co jen spínaj takový ty na zapnutí ventilace a tak.
Stačí kabel dát bud do lišty nebo zasekat do zdi :idea: :lol:
No a na lanparty si holt pořídíš příklepovou vrtačku a vždycky si sebou vezmeš lištu a našroubuješ pomocí hmožděnek máš to za 15minut hotový ;D
Tak honem hupky dupky do elektra! Docela dobrej nápad, jen zrovna pro mne nepoužitelný, komp jsem nevypínal ani nepamatuju :-)Citace:
Původně odeslal sebad
to sou normální jako na lampičku atd. nebo nějaký spešl?Citace:
Původně odeslal globalkiller
Na lampičku máš vypínač ty LAMO kdežto ty potřebuješ spínač to znamená,že sepneš kontakty,ale jen na chivlku a hned se zase rozpojí :!:
Na LANce by to bylo fakt efektní přišel bys tam s majzlíkem rozmlátil bys jim celou stěnu a pak bys jenom zapnul komp na druhý straně místnosti a šel bys fakt skvělá představa :lol:
Však stačí obyčajný zvonček, nie? Tie sa vracajú :)
To samozřejmě stačí ale on chce aby to vypadalo jako normální vypínač na světlo to si rovnou může přidělat ke stolu takovej ten s krytem na odpalování raket :-)Citace:
Původně odeslal ICE29
No tak to už je o něčem jinym nebylo by špatný mít elektriku přímo ze zdi a vypínač takovej ten raketovej pod odklápěcím plexisklem na klíček,aspon by do toho nikdo nehrabal ;D
Jasně a zapnout by to mohli jenom dva důstojníci s nejvyšší šarží a kdyby se to zaplo tak by začala blikat blikačka u stropu a z amplionů by se ozvalo alaaaaarm :-)Citace:
to je jasný špatně sem to řekl myslel sem aby tak vypadaly jako na lampičce :idea:Citace:
pod plxisklem na klíček to by bylo taky hustý a vypadalo by to pěkně :!:Citace:
Původně odeslal kořka
jojo uz to vidim jak prijde nekdo do pokoje, ty neco rozehranyho a on povida ... " jeee a co rozsveci tohle?" <cvak>
:D
A myslim že jsem to dokonce v jednom elektru viděl prodávat jenom si nemůžu vzpomenout kde :-(
jo proto to chce mít pod plexi a na klíčku ;DCitace:
Původně odeslal Fox!MURDER
asi v GM nebo v GESU tam se zkusim zeptat :arrow:Citace:
Původně odeslal kořka
Tyhle vypinace se normalne v elektru sehnat daji, jako spinace pro zvonky, delaji se i v designu jako vypinac na svetlo na zed. To s tou priklopkou jsem videl na nejakym zahranicnim serveru, ale nevzpomenu si kde...
to je huuuuuuuuuukot, zas jednou dobrej joke - jdu do toho ;D ;D ;DCitace:
Původně odeslal kořka
edit: čtu to podruhý a pořád mě to láme bránici :lol:
no jo ale bacha na jednu vec, musi to byt jen spinac ne prepinac!!!!!
pokud by to bylo jako u svetla tak vam kom najede ale za 5s se zase vypne!!! neco podobneho se mi stalo, u AT to neni problem ale u ATX by to melo byt jen spicnac proste jen zatlacim a pustim.
jo to je jasný budu do GESu a řeknu že chci spínač ale aby vypadal jako vypínač na světlo :idea: :-)Citace:
Původně odeslal eraser
Jestli mas ATX zdroj, tak ti jak spinac, tak vypinac budou k nicemu. To co potrebujes se jmenuje tlacitko. Zapojis ho do desky misto tlacitka power na casu. (prip. i reset)
A nebo to muzes pripojit paralelne k nim a vytahnout si to dozadu na case na nejakej konektor (abys to pri stehovani nemusel tahat az z desky) a kdyz budes doma u ty spravny zdi, tak pouzivat ty "externi" a na LANce, nebo jinde pouzivat ty puvodni na casu (a nebo si udelat jeste "mobilni ovladaci panel", pripadne to na tom konektoru jen slusnout dratem :-) ).
Jo a v GESu to asi tezko sezenes. Tam vetsinou elektroinstalacni material nemaji. Zkus nejaky elektro. (nebo OBI/Baumax, ale bude to tam za dvakrat takovy peniz)
no dozadu to tahat nebudu to zas tolik práce nejni otevřít case a vyměnit kablík ;tlačítko jo? no tak se potom kouknu v baumaxu a uvidim :!:Citace:
Původně odeslal CHW
s konektorem vzadu na case by to bylo profi a zas tolik práce to nedá :roll:
no uvidim možná do toho pudu ale je to dobrej nápad :idea:Citace:
Původně odeslal Luke_chiptuning
no tak sem si koupil tlačítko bohužel neměli 2 jenom jedno tlačítkový takže jen na zapínání
http://www.sweb.cz/sebad/el1.jpg
tak drátky se dávaj pod šrouby nebo se musej pájet? nikdy sem vypínač neměnil tak nevim :arrow:
pod srouby...
OK vyzkouším :!:Citace:
Původně odeslal Wolferine
škoda, že nebylo to dvoutlačítkový :-(
Citace:
Původně odeslal KONY
jo jasně já to na tomhle vyzkouším a pak zkusim někde sehnat dvoutlačítkový to určitě někde budou mít dvoutlačítkový měli jenom vypínače ale ne tlačítka :evil:
Je to dobry napad, tiez som nad nim rozmyslal jeden cas, ale potom som prestal vypinat PC a bolo. Uz mi ide vyse 1/2roka non-stop, samozrejme s par restartami, ten si tak raz do tyzdna doprajem :)
tak se vče koupil akorát nemůžu sehnat barevný vodiče :-(
byl sem v GESu aj v GM(tam maj pouze po 100m) tak teď to zkusim v PS doufám že to tam maj :|
Citace:
Původně odeslal sebad
Ono je to v klidu ale jak rikal mistr MOD problem je jen ATX ale to se da resit přepínačem chápeš něčím co nebude po prepnutí držet kontakt sepnuty ale jen chvilkově sepne :wink: !!! Jinak tam uděláš smyčku zapínání a to asi nechceš ;D . Původně jsem taky něco takového chtěl ale použil bych takovéto bezpečnostní tačítko co je ve filmech kdys odpalujou rakety a tak nevís kde ho sehnat?? :D
co treba tohle?
http://e-obchod.fktechnics.cz/conrad...ial_det=706817
nekde jsem tam videl i ten "raketovej" ale ted ho nemuzu najit ... kdyz si vzpomenu tak rano kouknu do papirovyho katalogu ... lip se v nem hleda
Taky jsem o necem takovym uvazoval,ale ta cena :-( :-(Citace:
Původně odeslal Fox!MURDER
;D ;D ;D ;D ;DCitace:
Původně odeslal CHW
vole tlacitka je vsetko, aj spinac aj vypinac, skratka cokolvek co sa stlaca :-) :lol: :lol: :lol:
BTW spinac mozno riesit aj dotykovym cidlom(napr. take co byvali na starych telkacoch).
mě by se líbil taky ten raketový, dal bych ho přímo na case. měl by mít krytku a zapínání klíčkem.. jojo, ach jo
no litr bych do toho nedal to si to radši vyrobim :idea:
nějaké ty spínače s FABkou zámkem existují a určitě nestojí litr
Tak to vam poviem, o niecom takomto som uz daaavno uvazoval... Ale je to fasa :).
Prides domov, stlacis tlacitko, zo stola ti vijde to cervene tlacitko, zastrcis klucik co mas na krku, rozlomis bezpecnostnu kapsulu, precitas si dnesny 10 miestny kod, natukas ho, a mozes hrat :)...
A ked treba restart tak PORIADNE trepnes po cervenom tlacitku lemovanom cierno-zltym pruhom RESTART :lol: :D
A inak daju sa pouzit aj prepinace, len ho musis vypnut-zaput (podobne ako sa robia kontroly sytstemu v lietadle...)
nevzpomněl sis kde je maj?Citace:
@ sebad
otec použil jeden ve starém autě na "imobilizér" ;D byly to takové ty pěkné, třeba na velkých pračkách nebo mandlech byly taky, ale bez klíče... takové barevné kulaté tlačítko v chromové (nebo stříbrné, prostě železné) kružnici
takoev sem ted o vikendu taky nasel....terba ho na neco pouziju :-)Citace:
Jo to vypadá skvěle na www.overclockersclub.com je na to návod jak to zapojit a je to opravdu efektníCitace:
no teď sem to teprve dodělal a fakt paráda přijdu a žádný shejbání :roll: :D :wink: ještě musim koupit restart přece jenom kdyby náhodou něco abych se nemusel shejbnout tfuj :wink:
2Sebad: to muze vypadat zajimave :wink: , bude nekdy nejaky foto
tak kvuli shejbani bych to nedelal :arrow: zapinam komp klavesnici (uz od desky asus p2b) :-) (i kdyz ted pc skoro nezapinam bo furt bezi)..to spis ten reset :wink:Citace:
Původně odeslal sebad
no vono tady nejde ani tak vo shejbání :D jako vo ten pocit že přijdu domů sednu a hned vedle mý ruky je vypínač :oops: a foto to neni nic světobornýho prostě vypínač na zdi jako máš na světlo až mi přindou nálepky hned tam jednu lupnu ;D
ja idem dat spinac do externej skatulky,bude tam aj zapinac vetrakov,diody , a potenciometre
rozmery skatule su 12,5cmx7cmx2cm uvidim ci sa tam zmestia tie potenciometre
dam foto ked sa mi nabiju baterky do fotaka :-)
no dej skouknu to :-)Citace:
Původně odeslal juzkaOR
www.mojsajt.szm.sk/pict0001.jpg
www.mojsajt.szm.sk/pict0002.jpg
ten kabel bude v tom flexe-flexo bude tensie (modre) a tych kablov bude menej a budu dlhsie
skatula je z ISDN modema hlinikova
nestihol som to dokoncit lebo sa mi vybila vrtacka :-(
pojdu tam aj modre ledky
a tie cierne bocne plasty prestriekam UV farbou
taky by tohle bylo zajímavý bezdrátově - to už by bylo praktičtější - třeba přes bluetooth
btw - to by potom stačilo strčit do USB BT adapter a udělat si soft a je to
niesi nahodou trochu narocny :-)
ale napad je to pekny,bude sa s tym aj zapinat komp takze neviem ci by to fachcilo aj cez bluetooth
ak by si vedel nieco take vyrobit (bluetooth) odpis :-)
Nechceš si náhodou rovnou nechat implantovat do mozku čip a když by si přišel k PC tak by se zaplo a když by si myslel na CTRL+ALT+DEL tak by si ho resetoval ;D
to by potom nedělal nic jinýho :lol:Citace:
Nejni nic jednoduššího. Místo voka si nasaď kuličku z magnetu a na monitor si dej jazýčkový relé. :eek: :lol: Akorát ten RESET nějak dořešit, třeba mrkáním. ;DCitace:
to si rovnou dám místo hlavy monitor a místo pera joystick ;D
Zdravím, nevím, jestli už tady něco takovéto bylo, ale pár dnů už přemýšlím a kamarádem jsme to začali vymejšlet, že si postavím zapínání komplu nadálku pomocí mobilu ;D Našel jsem totiž doma starej Philips Diga a je plně funkční až na to že už moc dobře nefunguje display. Seženu do něho simku a zapojím ho do bedny tak , aby když ho prozvoním pustil kompl ;D Nesnáším, když jdu domů a musím jít a sehnout se a zapínat ho. Takhle už před barákem prozvoním a když vejdu tak už bude nabootovanej ;D Ještě musíme trochu vyzkoušet jestli ta plechová bedna ho nebude stínit. Jak v něčem pokročím tak nahodím nějaký fota.
:lol:
atk to je sila
ja takove probemy neresim,pc bezi nonstop :wink:
Tak já to musím řešit, protože doma jede už nonstop server a ještě mám doma další tři komply, takže dohromady 4 a to už se na účtu za elektřinu projeví :-(
2 Jedla: Až to budeš dělat tak bych ten mobil dal někam dál od PC někde se to tu už řešilo a mám ten dojem že mobil nedobře působí na disk atd. :!:
JJ, dík za radu, s tím budu muset taky počítat, jak s tím co bude rušit mobil tak s tím co bude rušeno mobilem.
S tým mobilom POZOR. V škole sme odpálili monitor (philips), mobilom
ktorý bol cca 20cm od neho.
Tak isto som si doma resetol comp , keď som mal mobil blízko otvorenej bedne.
Holt indukcia je sviňa :?
Předpokládám, že ten reset komplu ti nastal, když jsi měl mobil poblíž bedny a zrovna jsi telefonoval nebo prostě komunikoval. Proti tomuhle se chci vyhnout tím, že to udělám tak, že v momentě, kdy mobil sepne zapnutí tak se vypne, čili při běhu komplu mobil už nepojede a jak kompl vypnu tak ho třeba sám zase tlačítkem zapnu. To by podle mě mohlo projít.Citace:
Původně odeslal Plexo
Resetlo mi to pri príchode SMS. S tým vypnutím mobilu hneď po naštartovaní PC by to možno išlo. Dalo by sa aj spraviť tak, že by mobil bol vonku z bedne vo vzdialenosti tak 1-2m , a do Compu by boli pripojené len vodiče na zapnutie.
Ako to chceš zapínať ? Signálom na speaker z telefónu?
No možná bych ho mohl dát na dráty dál od komplu, ale zase nastává problém při přenášení, chtěl bych to mít nějak zabudovaný v caseně, aby se to dalo dobře přenášet, tam zase musím počítat s tím, že bedna je plechová a signál nemusí procházet. Zapínání bude realizováno přes relátka ze rosvicující se diody co osvětlují display mobilu. To automatické vypínání mobilu ještě nějak nemám dořešené, ale nějak to půjde :-)
To ba zasa mohlo 12/5V z PC oneskorene zopnúť relé, ktoré odpojí batériu, alebo premostí tlačítko vypínania.Pri vypnutí PC by zasa mohli
kontakty relé pripojiť batériu, ale mobil by sa musel manuálne zapnúť.