Na co vlastne ten prime je vsetko mi funguje, hry, ine testy a vsetko je stabilne ked pustim prime zamrzne mi komp. Ked naladim komp tak ze to prejde prime95 tak mi padaju zase hry.
Printable View
Na co vlastne ten prime je vsetko mi funguje, hry, ine testy a vsetko je stabilne ked pustim prime zamrzne mi komp. Ked naladim komp tak ze to prejde prime95 tak mi padaju zase hry.
mmt clovece .. ako "naladim"? napr stava sa ze prime bezi a hry nie lebo mas slaby zdroj a zapoji sa grafika a konec, ale ze by ti sli hry pri jednom nastaveni a prime pri druhom ??? strange :roll:
MadCap
V takom nastaveni ako to mam teraz mi to neprejde prime95 ale vsetko ostatne ide, a zdroj je 450W
Ake programy vyuzivaju take nieco na com je stavany ten prime95. Aby som vedel ze co nepustim na mojom compe kedze prime95 neprejdem.
to je nejaká haluz, Prime robí iba výpočty s pohyblivou desatinnou čiarkou a veľmi zaťažuje pamäť... môže to byť sw chyba, ale ak ti to vážne pri tom mrzne, tak to vážne neviem prečo. nevyhodí ti to ani nijakú chybu?
ziadna chyba proste zamrzne. ked som mal dosku epox tak mi to hadzalo chybu a tu mi to zamrzne. zahada je ze ked som mal epox8rga tak som sa nedostal s ramkou vyssie ako na 212 a tu mam 215 ale preco ostatne programy idu najma hry a tie zatiazia cely komp na 100 percent nie.
akoze stava sa, ze prime pada, a pritom to je stable, ale neni to moc caste, skusal si napr burnk7 alebo ine veci? ci sa ti to neprehrieva alebo tak .. vydrzi ti loopovat 3dmark? nikdy ti nic nepada?
MadCap
Mne zase Prime vydrzi nekdy 8 hod. a a pak treba kolem 50 min.Kdyz to preleze pres tech 50 min., tak uz to nepadne, ale jestli to padne, tak vzdy kolem te 50. min.Nevite proc to jednou vydrzi dele a jednou ne pri stejnym nastaveni voltaze a FSB?Nemuze to byt treba pameti?
vsetko 3dmark 2001se, 2003 no vsetko nic nepada vzdy som testoval na 3dmarku celkovu stabilitu, ked som zvysil ramku na 213 na epoxe nepreslo 3dmarkom a uz som vedel ze je zle, tu idem na 215 vsetko v pohode a ked to nebodaj preslo 3dmarkom tak to este muselo prejst nejakou hrou a potom som vedel ze je to stabilne teraz hram gta, prince of persia a vsetko je stabilne aj po 4 hodinach nic sa nedeje na doske je teplota 32 a na cpu 50 po tych 4 hodinach
mno je to urcite zajimavej problem. napriklad me Barton 200*11 1,7V projde 3Dmarkem, hot cpu testerem, cpu stability testem, BURN K7, 3Dmarkem, ale prime95 NE! nejdriv sem myslel ze se prehriva chipset tak sem tam supnul zalmana, ten sice pece ale prime neni stable porad. videl bych to na mosfety, protoze kdyz je brutalne ofukuju tak prime par testu projde.. i kdyz i to je divny protoze kdyz procaku dam 1,85V jede prime. takze se to jevi tak ez mosfety to nejsou.. sem z toho blby a na prime kaslem :-)
resim to loopingama 3Dmarku + hot cpu testerem pripadne memtest86 na pameti
tak mi to nedalo, a hodil sem mezi blok a mosfety 92x92 fan na 12V a pustil prime.. stable i s def. voltazi.. takze muj problem je vyresen.. zkus chladit mofety, popripade north a south bridge.
na northbridge mam zalmana nb47j a k tomu 80*80 arctic cooling na soutbridge mam pasiv z epoxu tak maly a tiez arctica, a na tych mosfetoch nemam nic
2lukin nepada ti to nahodou protoze se kolem 50.minuty ten test opakuje?
mafo82, no chlazenim by to snad byt nemelo, ale zkus ofukovat ty mosfety me to fakt pomohlo
2lukin mam novejsi versi Prime95, ktera ma moznost Custom torture test settings, tam jsem si nastavil problematickou cast, ktera mi padala po 3 hodinach a ejhle kdyz to byl zacatek testu tak bylo vse ok - chlazeni mosfetu pomohlo
jinak pri testu je dobre vypnout tiskarnu, firewally, antiviry a dalsi potencialni problemove zalezitosti -> mne blbla pamet na tiskarne a pres usb v pohode sestrelovala Prime
Prime je urcene na vypocty cisel, tj. vubec nezatezuje grafiku, pri torture testu sice CPU jede na doraz, ale grafika na ABSOLUTNI volnobeh, problemy proc PC v Prime je ok a pak klekne, mohou byt od tohoto, zkusil jsem nastavit pri behu Prime naprosto ulitlou hodnotu grafiky [po spusteni cehokoliv grafickeho okamzity pad PC] a ejhle Prime slapalo jako hodinky
Prime ne vzdy a ne hned objevi nestabilitu RAMek, pred Prime je dobre otestovat pameti Memtestem86, obvzlast u Epoxu 8KRA2+ a pameti pouziji test c.5, ktery necham bezet dokolecka 30 minut, chyby, ktere ukazal, Prime nasla az mnohem mnohem pozdeji
okrem prime je dobre pouzivat aj ine programy napr. tento http://pifast.hexus.net/hexus_pifast.zip , napriklad u mna bezal procak na 2,45GHz@1,825V primestale ale tento programik hned pri prvom teste hodil chybu, pravdepodobne zapaja do vypoctov aj inu cast CPU kt. prime nepouziva. skoda ze sa neda ten program loopovat :-(
Mam podobny "problem". Vse jede stabilne,ale v Prime95 se nevypocita jediny vypocet. Zacne to pod sebe vypisovat hlasky o chybe..... :-)
Me doporuceni: Pokud ti vse ostatni jede OK, kasli na nejaky Prime95.
Nemusí se vám to líbít kluci, ale dokud vám nejede Prime95 bez padání a chyb, nemáte to stabilní. I když se zdá, že PC jinak chodí OK, tak není 100% stabilní. Pokud je PC stabilní, tak Prime95 nespadne ani nenahlásí chybu i kdybys ji spouštěl současně s 3Dmarkem, Burn-testem a vším možným dohromady... Prostě stabilní PC je stabilní PC... žádný výmluvy :wink:
vyskusaj ten memtest. u mna niekedy najde chybu este skor ako prime 95. pre moje pc je najcitlivejší stvrtý test. stabilitu netreba podcenovat. po "pretaktovaní" mojho duronika 800@897MHz siel system programy hry a dokonca aj prime95 uplne stabilne. ale kazde 3-4 mesiace som musel preinstalovavat system. ked sa to zopakovalo asi stvrtý krat tak som vyskusal memtest. a vo stvrtom teste boli tisice chýb. nepomohlo ani najhorsie casovanie pri fsb 112. a preto teraz zase uz rok "frcím" na 800MHz (stale ten istý system), lebo mam K7S5A a ine moznosti FSB tam niesu. Tolko moja skúsenosť.
Me to dela stejny jako nekomu vyse(Prokop),pri FSB 200 mi Barton neprojde prime(zamrzne a nebo napise hned u prvniho testu chybu 04 ve vypoctu) ale jinak vse ostatni projede OK(3Dmark03),ale neni to dobre Prime MUSI! ! ! projet bez chyb,zjistil jsem ze i kdyz se pocitac tvari jako ze jede OK ale prime neprojde,tak se mi asi po 2 hodinach encodovani filmu zhroutil system.Jak dam FSB tak aby Prime proslo OK,tak uz nejsou chyby vubec nikde.
ja si ted hraju s prime celkem dlouho, musel jsem zvysovat voltaz az na 1.775V a uz se zda ze by to mohlo byt ok, torture 3 hodiny bez chyb, problem ale nastal kdyz delam pomoci primenet vypocty pro sit, tak v urcitem miste mi to chodi ze windowsy musi zavrit prime95 a konec :] to by mohlo byt asi prehrivanim nektere casti ze? ale zase na druhou stranu torture se mi jevil stable :/
Kdyz vam pada Prime 95, tak vim co s tim je: je to rozbity :lol:
Ja jsem taky jel asi mesic bez problemu, pak mi to jednou spadlo, pustil jsem pime a ten okamzite zahlasil chybu. Zvysil jsem Vcore a vse bylo vpohode. Ovsem pro nekoho muze byt lepsi nestabilni komp, na kterym si zahrajou hru, nez stabilni, na kterym se ta hra trha.
tak som dal fsb na 212 dal som looping v 3dmarku a všetko stabilne asi po jeden a pol hodine potom isiel hrat na 5 hodin princa a tiez stabilne bez zamrznutia. proste je to stabilne a prime proste nic niekedy a niekedy nie chladim mosfety 80*80 včera išiel komp 8 hodin bez zamrznutia, samozrejme hry a testy a nic. všetko stabilne
imho podle 3dmarku se rozhodne stabilita testovat neda, ted jsem si trochu hral s fsb a voltazi a na fsb 190 a 1.75V uz mi to vubec nepada... pokud jdu na vyssi fsb a napajeni tak uz bych asi musel chladit podstatne lip :? prime ted nechavam bezet stale na pozadi, docela zkouska uvidim jestli se neprojevi nejaka dlouhodobejsi nestabilita
Jak ja rikam Prime95 neni vsechno. Najde se tu spousta lidi co jim Prime pada(vcetne me) ale nikde jinde problemy nepozoruji:
Otazka jak moc vas padani jednoho programu se.r.e. :-)
Obavam se ze nekteri to berou tak ze projde-li PC testem v Prime tak je stabilni.
Jsem presvedcen ze to neni pravda. Ted jsem tri mesice testoval inovovane PC a vychazi mi, ze pocitac, co je ok v Prime je ok jen pri tom co tehdy bezelo a staci zmena nastaveni, programu atd. a muze jit stabilita do ... Tj. bezelo-li akorat Prime, muze byt stabilni jen v Prime.
Opakuji pri prime vubec neni zapojena grafika a to je dalsi pec v kompu. Vetsi vypovidaci hodnotu o sve stabilite ziska ten kdo k prime pusti jeste neco graficky narocneho. Prime je k overeni absolutni presnosti pri vypoctech cisel. A ani tady to nemusi byt vse pravda -> viz odpoved USERa na predchozi strane.
Prime neni spatne, ale neni vselekem.
Koukám, žes to vůbec nepochopil. Prime95 testuje POUZE stabilitu CPU a pamětí - např. když přetaktováváš a testuješ, jaká frekvence je ještě stabilní! Stabilitu grafický karty zjistíš jednoduše - když přetaktuješ moc paměti, rozsype se ti obraz, když přetaktuješ moc grafický jádro, budeš mít chyby v obraze nebo se ti kousne počítač. Tak si to laskavě nepleť a neschazuj tu Prime95! Nic lepšího na otestování CPU + paměti nenajdeš :!:Citace:
Původně odeslal short24
Tak dnes som troch testoval PC s PRIME 95 a dospel som k zaveru ,prestal som dvoverovat PRIME 95!!!!!Pred casom som mal dosku EPOX 8K9A
Nastavenie CPU 1.775v
DIMM 2.70v a tak dalej
Vsetko mi slapalo STABLE 3hod.......Teraz mam ABIT KV7 ,nech zadam ake kolvek hodnoty aj na DEFAULT stale to neni stabilneeeee...Cpu je v poho CPUBURN 1hod max58°C.
Hry mi bezia OK. HALO multiplayer====4hod v kuse
Vazne tomu nechapem :? :? :? :?
Tak po rade kturu som obdrzal som problem vyriesil ,vsetko slape OK aj PRIME 95......stacilo vymenit ramky v slotoch :wink: :wink: :wink: :wink:
Vždyť to říkám, pokud ti nejprojede Prime95, vždycky(!) je někde problém. Buď paměti, nebo CPU, případně chipset (přehřívání).
Myslim ze tomu az moc duverujes. Je to prece jen program (jako Microsoft Windows nebo tak neco) :lol:Citace:
Původně odeslal Hybee
a to jako si to nechal bezet 1 hodinu? :!: :?:Citace:
Původně odeslal TYMMY
me hodil memtest error po 11 hodinach, takze asi tak!!!!
jinak Hybee ma pravdu, prime je celkem dosti jednoduchy ne jako WIN (no flame :-) ), a porovnava SPRAVNE vysledky, takze pokud hodi error, tak je chyba ve vasem prijimaci!
Jasne, takze podle vas je ten program spatne napsanej, nebo co si jako myslite? A to je nahodicka, ze kdyz zvysim FSB, pada, kdyz snizim, nepada. A jak asi, TYMMY, ten blbej prime poznal, ze jsi vymenil RAMky? On se ti jako koukal na ruce? Poznal to tak, ze tvuj komp pri pocitani udelal CHYBU! Objasnim vam, jak prime funguje: Pomoci Lucas-Lehmeroych iterakci pocita prvocisla a vysledky kontroluje se svoji databazi, ktera je na 100% vporadku. Pokud jediny udaj nesedi, zahlasi chybu. Jak jednoduche! A jak to, ze je ta databaze spravne? Protoze na hodne pocitacich vysla stejne! takze, pokud si tu stale nekdo mysli, ze ma stabilni pocitac, prestoze mu pada prime, tak se myli! Oni totiz wokna avetsina aplikaci (az na prime) maji spoustu opravnych mechanizmu, takze sem tam nejakou drobnou chybku ustojej bez padu, ale nemusi to tak byt naporad!
No tak dneska sem to testil cca 8 hodin a pohoda. Dál už jsem se na to vykašlal, protože mi to brzdilo komp a už mi vadilo.
Ještě včera mi to ale tuhlo po cca 10 minutách - totální zámrz. Po výměně - upgradu chladičů na CPU a NB to jede v pohodě (u NB mi klesla teplota o 3°C a u CPU o 7°C pri Torture testu).
Čekat jestli to po 15 hodinach náhodou nehodí nějakou chybu se mi nechce.
tak som sa nasral a začal som skumat nestabilitu v prime znižil som fsb lebo som myslel že je to ramkou, ale potom som znižil nasobič či to nahodou neni cpu a tak celkovu frekvenciu som znižil o 100 Mhz a prime zrazu stabilny nehal som to 4 hodiny potom som to vypol predtym mi to padlo po 10 minutach a to som skusal chladit mosfety proste všetko potom bol komp pusteny ešte tak okolo 8 hodin bez resetu a všetko si frcalo stabilne ako doteraz len teraz si už možem povedať že je to aj prime. I ked padnut to mohlo napr. po 5 hodinach ale to človek nevie nikdy či mu to padne po 15, 20, 24 hodinach. 3dmark looping v pohode hry v pohode, takze už na to kaslem a prisiel som o tazko vybojovanych 100 mhz na cpu ale som zvysil fsb o 1mhz :)
Ja povazuju za roumny kompromis mezi stabilitou a vykonem, kdyz prime nespadne zhruba do 15min. I tech tvych 10 min je docela slusny, sice to neni rock stable, ale v naproste vetsine aplikaci by to nemelo delat problemy. Ovsem pokud bych nekomu stavel komp, natoz server, tak alespon hodinu. Pro me je dulezitejsi vykon
A ja zase pavazuju za rorumny rock stable, a mimochodem za hodinu poznas prd rock stable, si nectes co lidi pisou, nebo prime95 faq? Tak 12-24hodin bez chyby, a zacnu verit, ze neni problem. Pak teda jeste 12 hodin Memtestu, a jsem spokojeny.Citace:
Původně odeslal Petrik
PS: doufam ze ti ten vykon pomuze :!: o par FPS :mweheh:
Podle me je vykon k prdu, kdyz ti to bude treba pri nejaky aplikaci hazet chyby. To ze vse funguje, kdyz ti bezi prime 15min, je podle me volovina, jinak bych vlastne mohl bezet skoro na 2,5GHz. Jestli mas ten komp jen na hrani, tak si klidne nech unstable masinu, ale nezapomen si nastavit autosave ;)
tak napriklad ja na prime tiez prdim... neverim tomu programu ani za mak... test padne do 5 minut ale zaujimave ze gothic 2, chaser nepadnu ani po 10 hodin parenia (napr. vcera chaser od 18-02 rano bez jedineho padu resetu, zmrznutia atd...)... tak teraz neviem, beriem to tak ze mam na 99% stabilny komp.. a to percento (99%) je pre mna dostacujuce a s prime95 sa nezatazujem...
Já "věřím v" Prime... už na Tualatinu s Abit ST6 mi pomohl parádně odladit kompl tak, aby jelo všechno... Hrával jsem gamesy... a nepravidelně, někdy po hodině, někdy po 4 hodinách to spadlo, vytuhlo, BSOD apod. Kamoši se stabilitě mého komplu smáli... :evil:
No a pak jsem objevil Prime95, pustil jsem ho a po 34minutách hodil chybu... No a po testování všeho možnýho jsem zjistil, že mám vadnou RAMku... vyreklamoval jsem ji a vše bylo OK... btw tehdá byl snad jen Goldmemory a ten chybu nenašel ???
No a Primem se řídím dodnes... maximálně nechávám Prime bežet jen 12h, ale i to už je myslím docela slušný na otestování a úplně ideálně u toho ještě pařím, nebo nechám loopovat 3DM03 (pak vypínám zentralheizung, protože kompl se mění v rozpálenou pec ;D )
Teď testuju nového Bartona a Prime stabel chce slušnou voltáž, ještě zkusím ofukovat mosfety... uvidím... testovací / zahořovací víkend je předemnou :D
Myslím že to s tou voláží tolik hulit nemusíš. Jede mi stabilne na 1,68V. V Biosu mam 1,7, ale Abit mi o 0,02 až 0,03V undervoltuje. Přitom default je 1.65V ;DCitace:
Původně odeslal Vykuk
NOVY VERDIKT: PRIME 95 SHIT :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Bezalo mi to Hod vkuse a potom to nevydrzalo ani prvych 9testov.....proste SHIT....CPU BURN RULEZZZZZZZZZZZZ neviete este o nejakom programe na stabilitu??????
LOL kvůli tomu že máš nestabilní kompl, tak je to shit ?? ;D ;D To radši budeš hledat jinej soft, kterej ti tu nestabilitu neodhalí ..... LOOOOOOL.
BTW hodina je dost málo.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ano nieco dvovery hodnejsie :wink:Citace:
Původně odeslal theedge
pokud mi cpu nejde minimálně 24 hod prime95stable, tak o něm vůbec nemluvím, že ho mám taktlej. Je to jako žrát plesnivej dort ...... vypadá dobře, ale stojí za ho.vno ...... kdo není prime95stable, nemůže si říkat overclocker ..... NIKDY BYCH NEPOUŽÍVAL SYSTÉM, CO NENÍ PRIME95 STABILNÍ ..... to bych raději jel na default ..... ( musel jsem to ze sebe vyzvracet ......... :wink: )
dle meho nazoru naprosto vystizne!!!!Citace:
Původně odeslal Jezyn
mam naprosto stejny nazor... ja nechal pri testech jet Prime 3 dny v kuse... vim na 110 % ze je stabilni... Stabilni PC je dulezitejsi naz par FPS navic ktery stejne nejsou poznat.. to ze to nekonu jede par min netaci... uz blby wokna jsou schopny neco malo opravit... a par min nestaci "rozhavit" CPU naplno aby se projevilo hned vsechno..Citace:
Původně odeslal commander
no tak to je trochu moc ostre :-)Citace:
Původně odeslal Jezyn
ne kazdy ma moznost nechat bezet PC nonstop, nemam zrovna silent PC, takze se spokojuji s 12-16h, myslim ze na odhaleni pripadne nestability to postacuje, samozrejme ze pokud mam tu moznost rad to necham bezet dyl (vikendy kdy jsou pryc spolubydlici radeji obetuju GM popr. memtestu)
navic ne vzdy je padnuti Prime zalezitosti HW, o tom sem se presvedcil pri castych vypadcich proudu na nasi koleji ( jelikoz nemam UPS )
btw.: a nerikejte mi ze to mam hodit na default :evil:
Citace:
Původně odeslal commander
myslim,ze trochu prehanite panove. pokud nekomu jede komp v pohode, soft kterej pouziva mu nepada (vc. her), proc skouset soft kterej ten komp shodi? nemyslim, ze by tady fsichni meli pod pr.del.i server jehoz spravna funkcnost by byla esencialni. hledate rpoblem tam,kde neni...Citace:
Původně odeslal Jezyn
btw Jezy...co kdyz jednou proste budes muset? ;)
Mne to nejde stable.Kurva mam asi problem v tych pametach..... :? :? :? :? :? :?
tak hoď cpu na default, a otestuj paměti programem GOLDMEMORY ..... :wink:Citace:
Původně odeslal TYMMY
Pripojuji se k nazoru ze pokud nejede Prime ale vsechno ostatni ano,JE NEKDE CHYBA a musi se resit,proto jsem Barton provozoval jen 193 i kdyz jel na 200 ale v Prime uz neprosel,po hodine a pul se seklo.Na 193 jede 6 hodin bez chyb.Takze mam o trochu nizsi frekvenci ale mam STABILNI system,a nemusim se bat ze u druheho encodovaneho filmu do divx se mi pocitac zhrouti a prace v cudu.
proc na default, naopak at to nejdriv testne tak jak to ma, kdyz sem mel CPU na default tak mi RAM davaly 190, pri zvyseni Vcore z 1.6 na 1.84 najednou padalo torture blend, a pomohlo az snizeni frv. RAM na 188, evidentne CPU tak pece ze v moji spatne vetrane skrini pekne ohriva RAMkyCitace:
Původně odeslal Jezyn
Tak po velkom testovani som sa dostal k tomu ze chyba bola vo Voltage CPU :idea: ....Na starom EPOX 8K9A mi isiel na 1.775v teraz musim nastavit 1.8v....ale Epox nastavuje vzdy viac. :wink: :wink: :wink: .....uz idem PRIME 95 5hod 8-) 8-)
cemu verit? primu a nebo memtestu ???
memtest chbybu pameti nehodi,ale prime jo...
jeste to projedu goldmemory..
stalo se vam nekdy neco podobnyho?
je fakt ze jet 266 na 370 je uz asi docela dost...
Chyba moze byt v prociku :wink: :wink:Citace:
Původně odeslal Klon
prostě, jak není počítač primestable, tak se na něm bojim pracovat... maximálně tak IRC, ICQ a word
Naprosto souhlasím, ale s malou výjimkou že důvěryhodnější než Prime je Pán Bůh.Citace:
Původně odeslal a_WerOOn
tak som znovu ladil a dostal som sa na fsb 216 z povodnych 212 prime bezal 6 hodin bez chyby takže verim prime95 na cpu som prisiel teda len o 70 mhz :lol:
A co kdyz Prime vyhodi chybu az za dve hodiny,kde je potom chyba?
no to je snad jedno jestli to vyhodi chybu po 2 hodkach nebo po 24, proste to neni prime stable :-)Citace:
Původně odeslal OBR
prvni co bych udelal , ze bych se snazil vyloucit chybu SW, ony ty Winy taky nejsou uplne bez viny hlavne pokud nejsou delsi dobou preinstalovane
momentalne taky nemam PC stable, bohuzel nemam cas s tim neco delat, chystam se nahodit Widle ze zalohy a pak budu vedet na beton estli je to HW (nejak mi zacalo litat Vcore :evil: , mozna se prehrivaji mosfety kuwa :? )
Zkusim tam jeste zvednout napeti CPU,mozna to pomuze,ale proc to haze chybu az po 2 hodinach,proc ne hned?
asi proto ze ten CPU chybuje jen obcas, ale chybuje, proto je taky lepsi to nechat co nejdyl pustene :wink:
A co kdyby ten plesnivej syr, chutnal jako zdravy, byl stejne zdravy, proste byl zcela identicky, az na to, ze by jsi pomoci specialniho testu objevil, ze se jevi jako lesnivy. Taky bys zvracel? Ocividne zbitecne. Muj komp sice mozna 24hodin Prime95 nezvladne, ale 30minut ano a to mi staci. Proc? Protoze od te doby, co poustim prime na 15-30min NIKDY NIC NESPADLO, nehodilo chybu, proste z uzivatelskeho hlediska ROCK-STABLE. Neco jinyho jsou pameti, memtest 86 bez chyb je nutnost, to je neco jineho, ale na CPU OC mi 30 min prime staci. Az mi spadne hra nebo wokna nebo tak neco, zacnu to resit, ale zatim mi VSE bezi dobre a vubec me nesere, ze mozna neni Prime 95 stable po 24hodinach. Mimochodem, ty rozumbrado, vis ze mozna nemas 100% rock stable? A vic proc? Prozradim ti sladkou novinu: Prime 95 hlasi HW chybu az po 100 spatnych sumoutech, takze po tech 24 hodinach jich muzes mit spatnych treba 99 a nic nepoznas ;D. Bez se ted tedy pro jistotu vyzvracet a az se vratis, neco peknyho nam napis .Neco jinyho je, kdyz stavim komp nekomu jinymu, to pozaduji alespon 1 hodinu.
Citace:
Původně odeslal Jezyn
nice 1 !!!! :)Citace:
Původně odeslal Petrik
ach jo ....Citace:
Původně odeslal Felipe
tak spec pro tebe : až bys ten sýr ochutnal, snědl, tak by za nějakou dobu v tobě začal kvasit nebo by způsobil infekci ( vadu souborů ) a to se projeví zrovna v tu nejnevhodnější chvíli, kdy má určitá část tvého těla vykonávat specifickou práci ( tak jako PC) a prostě odmítne korektně pracovat ...... ( ale taky se MOŽNÁ nic nestane a všechno bude OK ) ..... Tady jde o to, jestli chceš žít v nejistotě, že se něco pose.re, nebo jestli chceš jistotu a 100 procentně stabilní systém, na kterej se můžeš spolehnout ..... ( pokud mě chceš urážet, tímto končím s tebou veškerou komunikaci ) ...... edit: můj CPU jel v kuse 3 dny prime95stable
Myslenka je to zajimava,me ten pocitac taky nepada,nevypina se,hraju jak dlouho chci a co chci,a hlavne muj nejvetsi konicek - encoduje treba 4 hodiny film,a NESPADNE a udela to dobre.Ale v Prime nahlasi chybu vypoctu zhruba po 2 hodinach.Sice to neni prime stable,ale v ramci uzivatelske prace funguje vse OK.Je to slozity.Abych dosahl prime stable musim do bartona poustet 1.825V! coz neni zase tolik,snizuje zivotnost CPU zhruba o 35 procent.Coz je mi fuk protoze se u me ohreje max rok.
Pani klud a vrate sa k teme.
Ja bych to tipnul na prehrati pocitace - alespon tak to bylo u me - otevrel jsem case a nahle prime95 nehazi chybu. Predtim chyboval po cca 30 minutachCitace:
Původně odeslal OBR
Nesmysl, mě to dělá ten samej problém, teplota procáku je při full loadu na 53 stupních a 2266Mhz 1,85V a nechce mi to projít, prostě mi to hází chyby, sice mi jede v pozadí McAffee AntiVirus a Kerio, ale to snad na to nemá vliv. Na NB mám max.32 stupňů a nechápu, proč mi to Prime nežere, dal jsem různé voltáže, ale furt to padá. Jinak hry jedou naprosto stabilně po několik hodin, komp mi jel taky nonstop 24hod./14dní!!! , stříhání videa a následné tvoření filmu po 8 hodin a nic se nestalo, tak už vážně nevím, co si o tom mám myslet, ještě zkusím experiment s chlazením, ze Silent Boosta sundám větrák, narvu ho z boku k pamětem tj. měl by ofukovat pasiv i kondíky na desce, ale nevím jak to pomůže, je to spíš kvůli snížení hluku.Citace:
Původně odeslal Zaram
:idea: prectete si laskave README.txt v primu pak neco reste :idea:
Ty jsi chytrej jako rádio, ten jsem četl x-krát a je mi to na 3 věci, ty blbouni nejsou schnopný sami říct, co to je, je tam jasně napsáno, že to může být softem, ale také HW, a rozhodně se mi nechce dělat reinstall Woken, jenom proto, abych věděl, proč mi padá Prime, sice mám už Wokna zase pěkně zasekaný a chystám formát, ale né dneska, spíš next week až udělám zálohu.Citace:
Původně odeslal rd2
:lol: ;D dyt si sam odpovidas, cetl jsi to x krat a vis proc to muze padat tak co resis :wink:
nema cenu se s tebou prit, ale kdyz uz neco ctes Xkrat tak si to aspon jednou zkus zapamatovat... :D
Ja som nechal v noci bezat PRIME a 12 hod v pohode, potom som to vypol...
Tak už je to OK, Prime stable!!!! konečně, ale abych jel na 3200+ a procíku krmil 1.825V, to se mi tedy zrovna nelíbí :evil: Co se dá dělat no, můžu být rád, že to jede alespoń takhle, jsou bohužel i Bartony, které ani při 1.9V nedají 3000+, ale nadšenej nejsem.