jakej jednoduchej malo zpomalujici a ucinej fw pouzivate? ..druh pripojeni: gprs
Printable View
jakej jednoduchej malo zpomalujici a ucinej fw pouzivate? ..druh pripojeni: gprs
Kerio Personal Firewall
www.kerio.cz
ZoneAlarm (best!)
temata o tom jaky personal firewall zvolit se tady nejaky ten cas obevuji z zeleznou pravidelnosti a periodou +/- mesic takze bych se nedivil kdyby to tu nekdo zamkl navic to spise patri do siti nez do programu
jinak Kerio muzu z vlastni zkusenosti doporucit
thx ..nakej zone alarm mam dokonce na hd .se mi nechtelo hledat :D
Zone je shit, kerio/tiny je lepší a Norton(NIS/NPF) najlepší. Moj názor.
Norton rozhodne nie je najlepsi, je to omalovanka pre deti, kde sa im vysuvaju farebne karticky a nic tam nejde poriadne nastavit. Zopar veci co som potreboval nastavit som tam nenasiel (mozno boli len hlboko zahrabane pod omalovankou), tak som ho zrusil. U mna je stale najlepsi Sygate Personal Firewall - ziadne skiny, ucinnost, kvalita, rychle nastavenie presne toho co chcem.Citace:
Původně odeslal bananalama
Nejlepsi se zda Outpost... ma hodne funkci i pluginu a filtruje hodne swinstva :)
Zajimave je take todle:
http://www.sweb.cz/eresis/outpost.gif
Naďalej trvám na tom čo som povedal... :wink: ...je fakt, že podrobné nastavenia sú dosť zahrabané za tými "omalovánkami" (sám som len nedávno prišiel na to prečo mi furt nefungovalo zdielanie súborov v domácej sieti :oops: ) ale robustnosť a univerzálnosť napríklad takého NIS2004Pro nemá tuším ani konkurenciu. Raz som aj vyskúšal Ettercap a nortony na druhých dvoch PC to hneď zachytili a zablokovali komunikáciu s mojím PC na pol hodiny. Aj tá integrácia s antivirom nie je na zahodenie. Je síce aj niekolko takýchto "combo" riešení, ale večšinou treba kombinovať fw a anti. rôznych výrobcov a takto je to všetko pod jednou strechou so zárukou kompatibility. A za NAV hovoria jasne jeho výsledky v virusbuletine, kde večšinou spolu so skvelým NODom prípadne KAVom má pravidelne 100%. BTW keby eset urobil taký dobrý firewall ako má antivír a ešte to takto integroval, tak neváham.Citace:
Původně odeslal Nigga
btw ta tabulka bude asi trosku starsia ked tam ktosi porovnava 2002jky nortonove, ja ich firewall nepouzivam, lebo mam externy v routry (freesco a ipfw) ale uz som ho videl v akcii a guut
MadCap
jj. Stara je asi dost... Akt. verzia ZA 4.5, Uz nie je free :evil:Citace:
Původně odeslal MadCap
jj presne tak :)Citace:
Původně odeslal Madmax.CZ™
Tak sem si nainstaloval Norton Internet Security 2004, ale přestal mi fungovat IIS server, nevíte co to je ???
no dle toho co jsem na strankach keria cetl, tak je home free. zkusebni doba 30 dni pro komercni pouziti ( tzn i domaci ) a po 30 dnech se nijak nezablokuje a doma se tudiz muze dal pouzivat.
jo je to tak (osobně vyzkoušeno) ale stejně sem potom přešel na Nortna :!:Citace:
Původně odeslal mISHA
jednoduchej malo zpomalujici a ucinej fw??
me s timhle dost vyhovuje Kerio, ale protoze ho mam jen chvilinku tak to zase neberte jako smerodatnej prispevek.
Ale na druhou stranu vim ze mi absolutne nevyhovoval Norton :wink:
OT: Zrovna řešim u Keria IP vyjímky, tak gdyby se náhodou chtělo někomu sem napsat nebo mi napsat SZ gde se tam nastavujou ty vyjímky....ušetřil by mi bádání :wink:
yeah kerio je good!Citace:
Původně odeslal Madmax.CZ™
no nevim co se vám na nortnovi nelíbí mě přijde nejlepší oproti zone alarm a kerio ty sem měl tak můžu hodnotitCitace:
Původně odeslal Holli
Ty asi nepoužáš IIS server co? Mně totiž po instalaci Norton Internet Security 2004 ve kterym je tenhle FW obsažen přestal fungovat, a nevim kde nastavit :roll:Citace:
Původně odeslal sebad
To moc zajímavé není. Aktuální verze Keria je 4.0.13.Citace:
Původně odeslal EllE
Mám s Keriem dobré zkušenosti, takže můj hlas patří jemu.
- funguje
- je česky
- vyhovuje mi
- nejsou to omalovánky
... a kolik Tebe a ostatní, co ho tu hájí, ten Norton stál? Něco málo kapacity na DC, že? Tak to je potom silný argument pro Nortona.... 8-).Citace:
Původně odeslal sebad
nějak tak no :wink:Citace:
Původně odeslal Nikolas
Koukám, tady se odpovědi nedomůžu :lol:
Nevíte aspoň jak se v keriu povolí FTP v TotalCommanderu.
no nastavis aby se te to ptalo, pak se nechas pripojit s tcmd a ono se te to zepta, jestli chces povolit komunikaci. ty das create rule a permit a nazdar.Citace:
Původně odeslal kecinzer
Díky, ale stejně mi to nějak nejde, sem strašná lama :|Citace:
Původně odeslal mISHA
no to ti bude muset poradit nekdo bliz, ja momentalne mam tiny takze ti nemuzu hned rict jak na to...Citace:
Původně odeslal kecinzer
Ten problém s FTP v TC jsem měl taky. Tam je nějaká chybka, nebo jsem taky lama :-). Ale pomohlo vymazání spousty pravidel (co tam byly navíc od starého softu) a veškerých pravdel o TC. Pak by se měl Kerio při pokusu TC jít na FTP zeptat. Pokud ne, smaž co nejvíc pravidel, co nejsou evidentně k něčemu úplně jinému. V nejhorším se tě zase bude o něco víc ptát. Pomohlo to a už mi to jede. Zvláštní je, že to před tím jelo, takže se to podělalo updatem TC nebo Keria...Citace:
Původně odeslal kecinzer
Tak sem vyzkoušel Outposta a naprostá spokojenost, to je panečku firewall :D
Outpost - spokojnosť (zatiaľ)
Detto, + SuperStealth plugin +TrafficLed plugin. Žerie podstatne menej zdrojov než norton, ktorý som mal predtým. A v testoch bezkonkurenčný.Citace:
Původně odeslal Plexo
Ten TrafficLed plugin vypadá zajímavě, kde se to dá sehnat? :-)Citace:
2kecinzer: Na stránkach Outpostu.
http://www.agnitum.com/products/outpost/plugins3rd.html
Zajimalo by mne jestli ta zakladni verze 1.0 je uplne free a plne dostacujici pro beznou praci pod WinXP pro...diky
Citace:
Ahojky, tk sem si taky nainstalil outpost, a je super! Jen bych se od vas chteldovedet jak ho nastavit aby se ripojil ke kazze... nebo dc... prosim..
pouzivam Outpost 2.1 (predtym 2.0) uz dlhu dobu a osobne si myslim, ze je to jeden z najlepsich firewallov...
na to aby ti prepustil Kazuu ho nastav na "Rules Wizard" a ked sa ta opyta ci povolit, tak mu nastav aby mu povolil pristup ako "download manager", keby nechcela ist, tak mu daj full access (alebo ju presun do "Trusted aplications"), ale nezabudni mat nainstalovany dobry antivir...
To uz sem prave udelal.. :-( ale porad nic.. Porad se jen pripojuje, a ve vypisu z outpostu se strida asi 7 runych ip adres..Citace:
Původně odeslal velijura
no neviem, ked som mal Kazuu, tak isla bez problemov, teraz pouzivam eDonkey (zda sa mi byt ovela lepsi) a s tym tiez nie su ziadne problemy...
Používám Zone Alarm PRO v kombinaci s Avasten Home 4 a jeho vestavěným firewallem a bez potíží! :smoke: :smoke: DJ" :smoke: :smoke:
Uz sem to rozhybal :-) dik, vsem...Citace:
Původně odeslal vd
Jinak tenoutpost je fakt super!
dnes som si stiahol Outpost 2.5...
Používám Norton Internet Security 2005 (firewall + antivir) a nemůžu si stěžovat.
Sice tu mam KPF, ale moc ho nepotrebuju, poustim jenom obcas. Kdyz nemate verejnou IP, tak to neni moc zapotrebi.
Ked stahujes resp. nechavas PC dlhsie pripojeny (niekolko hodin), tak by si sa divil ;DCitace:
Původně odeslal howard
Ale vzdyt jo. Doma furt programuju a to jede komp od rana do vecera a na netu sem skoro 24/7. No a kdyz mam EDN a neverejnou adresu, tak se ke mne nikdo nedostane. Vzdyt ET ma firewall.Citace:
Původně odeslal PiT
:mweheh: ty zrejme patríš k tým dôverčivým jedincom, čo nechávajú kľúče od bytu pod rohožkou... :roll:Citace:
Původně odeslal howard
Ne, jenom pisu tak, jak to skutecne je. Ceho bych se mel bat? Uz rok mam gprs od eurotelu a zadny utoky z internetu sem nezaznamenal. To snad ani nejde, kdyz nemam verejnou ip.
Jediny, k cemu by mi byl firwall dobrej, aby moje programy nevysilali neco na net, ale to si udrzim pod kontrolou i bez toho, zadnej bordel tu nemam.
Mas sice neverejnu IP, ale co vsetci ostatni, co su za tym istym NATom? Tam ti ten NAT nepomze, jedine ked ma provider firewall pre kazdeho (ako napr. u nas Nextra pre ADSL - musel som to vypnut, aby mi islo SSH zvonku).
Ja jsem to pred casem zkousel a lidi, co maj vsichni neverejnou IP od eurotelu, tak na sebe vzajemne nevidi. Zkousel sem pingovat, ftp, www, proste nic.
Zdielatelna 4mbps linka
NIS2005
Jediny co se po 30 dnech stane je to ze prestane fungovat ochrana webu, jejiz vyznam spociva zejmena v blokovani pop oken.Citace:
Původně odeslal mISHA
Aktualni verze Keria kdyz uz tak je 4.1.1. jinak se zbytkem naprostej souhlas.Citace:
Původně odeslal Nikolas
kdyz uz, tak se taky podivej kdy to psal - 13.brezen 2004 :roll:Citace:
Původně odeslal ctrl_j
o NIS 2k4 se rikalo (nevim co na tom bylo pravdy) ze je dost narocna a ze hodne zdrzuje. jak je na tom NIS 2k5?Citace:
Původně odeslal Squish
Tak po delší době můžu říci, že mi nejlíp vyhovuje Agnitum Outpost firewall. Mám ho cca. 4 měsíce a zdá se mi špičkovej. Má perfektně nastavitelný rulesy, dobře detailně zpracovaný logy, dobře zpracované ovládání, zachytává a upozorňuje mě na víc detailů, než Kerio, apod.
Jinak všude jinde cpu Kerio Personal. :-)
Ale neni zadarmo.
..ja som si stiahol tiez Zone Alarm PRO, no po nainstalovani sa mi tak spomalil internet, ze to mozem prirovnat k 56k modemu :roll: z kt, som nedavno presiel na 512 ADSL. No je zaujimave, ze pri 56k modeme som virusy nemal a pri ADSLku ich mam za par min.na internete niekolko... ??? Poprosim vas o radu. dikCitace:
Původně odeslal vd
daj si tam Outpost + Norton Antivirus + Spybot a mas po probleme...Citace:
Původně odeslal radone
Tak jsem presel na Outpost a je super, mohu jen doporucit
Cus
Mam problem muj komp mi doma funguje jako router. Pres druhou sitovku sdilim net brachovi. Mam kerio PF ale po uplynuti 30 dni se mi zablokovalo sdileni netu takz dyz de bratr na net musim to vypinat coz je blby. Zkousel jsem i ZA ale je to to samy. Myslite ze v outpostu to jde a pokud ne znate naky jiny free reseni ?
Dikes
A to sdilis net pres to sdileni co je primo ve windowsech ?? - na to bych se jim...Citace:
Původně odeslal JOHN
Kdyz sem tohle resil doma, tak sem si nainstalil Proxy++, pokud to chces jen na web a icq, tak staci
sdilim pres sdileni site ve woknech. jinak stahnul jsem ten outpost a pohoda ale stejne zaboha nemuzu prijit na to jak nastavit pravidlo pro brachuv komp. Vidim to tam v connections pres svchost ale nevim jak to nastavit aby to slo nevit e nekdu uz se stim trapim hodinu a prestava me to bavit :evil:
já sem měl ten samej problém tak sem nahodil Winproxy a jelo to i s Firewallem
Ja pouzivam v poslednej dobe NIS2k5 a zda sa mi dost dobry.Akurat je pravda ze od kedy ho mam tak straaasne slho trva nabeh windowsu.ALe pocas prevadzzky no problem.A co sa tyka hlasok "neda sa nastavit blabla..." skor by som to videl na neschopnost cloveka.Ja som totiz tiez chvilu rulloval nad zdielanim suborov ale vsetko sa da nastavit.Kerio som tiez pouzival a nebol zly ale NIS sa mi zda byt lepsi.
tak sem si taky nahodil Outpost a je dobrej, všimnul sem si že od začátku sou tam nějaký Plug-iny máte tam nějaký doinstalovaný?
Takovej dotázek ohledně outpostu. Nějakou dobu ho už používám, vyhovuje mi, ale štve mě, že když už povolim nějaký aplikace, tak to i tak vyhodí okno typu component updated a musim kliknout na update. Docela mě to už sejří a nevim kde se to dá vypnout. Nevíte někdo?
Myslím že ťa otravujú tie knižnice .DLL ktoré sem tam vyskočia že boli zmenené. Nájdeš to v nastavení / aplikace / součásti / žádná. To by malo byť ono .
Mam ted takovej problem s Outpostem.... Na jednom PC funguje v pohode, podle nastavenejch pravidel, proste zadnej problem. Na druhym PC, Kdyz nainstaluju Outpost, dostanu se tak na ctvrtinu www stranek, vetsina neprojde. A to i v pripade kdyz prohlizec prehodim do "trusted" A dokonce i kdyz Outpost uplne sestrelim v Task manageru tak tam ten net proste nejde. Kdyz Outpost uplne odinstaluju, tak jede vsechno. Ale proc? Kde je problem? Stejnej soft, stejny nastaveni, na jednom PC v pohode a na druhym nefunguje ???
akorát mě sere že když máš free verzi tak když ji atualizuješ tak se změní na placenou,takže vlastně nemůžeš aktualizovat :?
Nazdar. Prave som si precital cely dred, ale nejak som sa nedozvedel, ze ktory FW je free, resp. nie je free . Ja totiz hladam nieco spolahlive, pre sesternicu, co bude free, ale bude mat automaticky update a nebude ju v kazdu chvilu otraviovat nejakou blbou otazkou, plus by to nemalo zrat systemove zdroje, lebo to bude na starsi notas. Tiez by ma zaujimala platena altrenativa, pre pripad ze by jej firma zaplatila firewall. Dik za odpoved :)
Kerio je free tak napul - jeden mesic vyuzivas jako plny, potom pokud ho nekoupis tak nemuzes pouzivat nektere funkce, ktere jsou ale uplne nepodstatne (filtrace WWW stranek - blokovani popup, reklam a filtrovani skriptu myslim). Jinak je celkem jednoduchy na nastaveni, a vykakuje taky jen obcas :-)
ahoj tak sem nahodil taky ten outpost vypada dobre,
po jeho instalaci se mi ale zapl i woknackej firewall, kerej byl predtim temer urcite vyplej. Je potreba ho mit zaplej.. nebo ho muzu s klidnym svedomim vypnout? Sem v tom lama .. mam net na svym komplu teprve mesic dik :-)
woknackej vypnout, když máš outpost :arrow:Citace:
Původně odeslal Hrochoslon
Jak nastavit v outpostu sdileny internet? Uz sem tam dal povoleni pro IP range, ale porad nic.. Bez neho vse funguje..
Ted jsem se par dnu trapil s jednou veci - posledni dobou mi na pocitaci selhavalo spousteni nekterych aplikaci, ne moc, ale obcas ano, co prestalo fungovat uplne, bylo debugovani pri vyvijeni aplikaci v C++ Builderu - programy vytvorene v tomto nesli spustit, hazelo to chyby pri inicializaci programu a access violation a spoustu chyb v Borlandackych knihovnach. Nevedel jsem, cim to je, az dnes jsem vysledoval, ze pri vypnutem KPF to nedela, tak jsem patral, co za to muze a je to nova funkce Kerio Personal Firewall verzi 4.2 (zatim betaverze), ktera se jmenuje Enable the Host Intrusion and Prevention System (HIPS). To jsem vypnul a je po problemech. Takze pokud se setkate pri pouziti KPF 4.2 s nakou podivnosti, zkuste jako prvni tuto funkci vypnout. V 4.1.x a mensich ta funkce nebyla.
tak já sem měl uplně ten samej problém,ale v Outpostu. jednou za čas spadla nějaká aplikace a naskočil C++ Builder,ted sem přeinstaloval wokna takže to nedělá,ale až zase nahodim Buildra tak to bude dělat zase,vůbec mě nenapadlo že za to může Firewall,nevíte kde to vypnout v Oupostu?Citace:
Původně odeslal howard
To nevim, ale zkus toho Buildera, jestli ti to dela a napis, co ti to presne hlasi. Me to dela tohle:
Pak se objevi okynko CPU, ale assembler ja nerad :), takze killuju program ctrl + F2. Z TC ten program spustit jde uplne normalne. No ja jsem docela stastnej, ze zas muzu debugovat, protoze debugovat program systemem ShowMessage("a"); ShowMessage("b"); ShowMessage("c"); neni moc prijemne.Kód:---------------------------
bcb.exe - bordbk61.dll
---------------------------
Internal Error THR-405
OK
PROGRAM.exe - Chyba aplikace
Správná inicializace aplikace (0xc0000005) se nezdařila. Klepnutím na tlačítko OK můžete aplikaci ukončit.
OK
Tak to zkus a jestli ti to bude blbnout, zkus vypnout tvuj firewall zda to nezacne fungovat.
Jeste dulezita poznamka, tuhle chybu mi to zacalo delat, az kdyz jsem nainstaloval SP2 ve WinXP. Driv jsem mel tuto funkci zapnutou a fungovalo vse normalne.
tak SP2 mám taky a to okýnko CPU se taky objeví,a ty hlášky sou podobný,takže to bude ten samej problém,zkusim v tom Outpostu něco najít :arrow:Citace:
Původně odeslal howard
Zjistil jsem dalsi problem S Keriem personal firewallem.
Pokud mate toto nainstalovane a chcete si zahrat Unreal Tournament 2004 na netu, tak ve chvili, kdy date "Join game" se hra totalne zasekne a proces ut2004.exe se neda vubec nicim znicit, prezije i vas vlastni logout ze systemu, pomuze jedine restart.
Jelikoz jsem si poridil Karneval pouze kvuli online hrani a vcera jsem kvuli tomu dokonce preinstaloval Windows a v novych Windows jsem samozrejme nainstaloval KPF, protoze potrebuju firewall nu a dnes jsem zjistil toto:
http://www.ataricommunity.com/forums...postid=6287905
Toto byla posledni kapka, KPF jde do haje a uz nikdy vice!!!
Vyzkousim nejaky jiny, napr. Outpost, nebo to tu jeste proctu, co jste tu doporucovali.
EDIT:
dalsi dred
http://forums.kerio.com/index.php?t=...7e9f#msg_15873
cetl jsem dobre, ze nekdo od keria pise "we dont have time"? :)
Asi by bylo fer sdelit i druhe reseni, ktere na tom foru nekdo pise:
Right click on the UT2004 icon >>> (Advanced Tab or compatibility Tab) choose the option for run in Windows ME or Win98 mode.
that did the trick for me. I have WinXP Sp2, running on an AMD machine.
Ja bych to tu napsal, ale jeste jsem v praci a nemohl jsem to vyzkouset. Ale mohl jsem se zminit i o teto moznosti. Nicmene ja jsem chtel uz davno vyzkouset nejaky jiny firewall nez Kerio a porad se mi nejak nechtelo, nyni jsem mel konecne duvod.
Nasel jsem fw jmenem InJoy .. rika to nekomu neco?Vypada to zajimave a dobre,ale vubec sem nemel cas nejak s tim potestovat atp.. mate s tim negdo nejaky zkusenosti nebo tag neco?? 8-)
zdravim TINY PF mi vypiusje MsgDigestComputeMD5 : unable to open cim to je ?:(
Citace:
Původně odeslal sopeko
Citace:
Původně odeslal google
dakujem a zaroven dalsi problem:) ked pustim win - xp sp2 tak mi to vpravo dole hodi trojuholnik s vykricnikom a tam je napisane :
windows - fatzal application exit
TPF driver: kernelopenfile : strlen(filename) <2 ?!?
Tak po roce pouzivani Keria 4 uz prechazim na OUTPOST, Kerio mi ted uplne bloklo pristup na net a nesel ani po jeho odinstalovani... Navic na druhem pc casto haze stranky jako dennied.
Co ale potrebuju vedet ohledne OUTPOSTu ...
Neblokuje skoro zadne ceske reklamy, v tom bylo Kerio lepsi, takze co pripsat, aby blokovany byly. Namatkove vybiram treba http://www.svethardware.cz/ kde se neblokne reklama nahore.
Hm, tak uz nemam ani OUTPOST... delal mi toto: http://comm.webzdarma.cz/outpost.jpg
a to dělá pokaždý nebo jen občas?Citace:
Původně odeslal comm
mám Outpost i operu a tohle mi nikdy nedělalo
zkoušel si vymazat cookies?
Jo, dela mi to na obou PC, pomuze jen kompletni vypnuti blokovani reklam v outpostu.Citace:
Původně odeslal sebad