no mam desku p4p a P4 2,6 HT@2,73 (zahrivaci kolo:-)
no a pc probe meri hodne divne tre ba Vcore mam nastaveny na 1,55 a ono to ukazuje 1,632
jinak teplota by taky mohla byt vyssi :-)
Printable View
no mam desku p4p a P4 2,6 HT@2,73 (zahrivaci kolo:-)
no a pc probe meri hodne divne tre ba Vcore mam nastaveny na 1,55 a ono to ukazuje 1,632
jinak teplota by taky mohla byt vyssi :-)
To je normalne ja mam nastavene 1.475 a ukazuje mi 1.552 a cpu bez zataze mam 35 C a pri zatazi tak 48
no to si na tom jeste dobre s tema teplotama ja ted jedu na 3200MHz 1,575 a mam 29 win a 33 zatez a pasiv je opravdu vlasnej pokracuju v takteni tohle dobou uz tam mam tak 3300 mozna vic :-)
Mat tak tovoj procik ;D som zedavy kam sa dostanes ;D
hm tech 3200 se ukazalo jako posledni stabilni ,i 3250 po case v prime hodi cbybcku
to mě taky ze začátku jebalo
u P4C800E-Deluxe mě při 1.6V ukazovolao 1.62-1.65 a padalo při záteži
na 1.55V
no a při p4p800 při 1.65V mi to ukazuje 1.712V a při zátěži 1.65V
už jsem si ňák zvykl, tak to neřeším
To u P4C je spravne, ale to u P4P je spatne... mel jsem podobny problem po preinstalaci win. Mrkni do biosu, tam by to melo ukazovat spravne :-)Citace:
Původně odeslal Pavel Kuncl
jo v bisosu to je v richtiku ale me de spis o to jaky sou hodnoty pri zatezi :-) no planuju koupi mulimetru :-)Citace:
Původně odeslal WeSTLeR
hele ale nejede mi speedfan, lepe receno ukazuje jen teplotu disku,
m,ozna to je tim ze ve spravci zarizeni mam Radic sbernice SM ale nemam k tomu ovladac, ani nevim kde ho sehnat.
jo a mam tam taky nejnovejsi bios tusim z 12.12. jinak je to moc fajn deska. Ale asi mi nejde pustit P.A.T je tam auto nebo enable. dam enable krachne mi bios a napise to spatnej pokus pretaktovani nebo neco takoveho :-(
uf...s tou voltáží se to tady řeší už sna po miliontý :roll: ASUS desky normálně přidávaj na vlotáži a to klesání napětí na CPU při zátěži je taky normální (zvyšuje se zas proud)....P4 je tak konstruovaná.
Kde sa nastavuje ci mam zapnuty PAT? ak je to to ze Aceleraten Memory mod alebo daco take tak mne to ide v pohode
A ASUS je super mysli na vsetko ;D
jj to je vono. ale vykonu mi to moc nepridaloCitace:
Původně odeslal maros000
nenech se zmast teplotama v Asus Probe, nevim kde to bere, ale jsou to pakarny... V BIOSU to bude asi jiz presnejsi!
záleží na kalibraci čidla a to je na každý desce jiný---mimochodem ty teploty si Probe bere ze stejnýho chipu co BIOS.Citace:
Původně odeslal commander
Tak proc mam v probe treba 27 stupnu a v BIOSU 33 ???? (idle)Citace:
Původně odeslal Over
Podla mna to je preto lebo ked si v biose tak procesor pracuje viac a ked si vo Wine tak az tak ne sice je to pekna blbost no ale inac si to neviem vysvetlit ;D
jo tak to je solidni blbost :lol: 6stupnu je u me rozdil idle/load, a ver mi, behem 30sekund se teplota i kdyby, tak se nezmeni o 6 stupnu... Zvlaste pri chladnutiCitace:
Původně odeslal maros000
me tady teda joCitace:
aspon podle speedfanu ... kdyz jdu full load -> idle tak to jde za cca 30 sec o asi 5 stupnu ...
to bude nejspíš tim,že Win procák SW chladěj a BIOS ne :wink:Citace:
Presne to se mi stalo po nove instalaci win, ale jeste navic k tomu, ze cpu mel o 8°C min ukazoval Asusprobe i 1.69-1.7V na CPU, a pritom jsem s napetim vubec nehejbal a kdyz jsem spustil ty pubvodni win, tak to ukazovalo stejne jako v biosu - 1.62-1.63 ???Citace:
Původně odeslal Over
Tak tohle mi neda, jakmile naformatuju disk, na na chladic prilepim cidlo teplomeru, a uvivime o kolik se teplota zmeni v BIOSU a WIN. Necham to tak 10 minut a uvidime :idea:. Nevadi ze to nebude presna teplota, ale abysme videli ten rozdil
a povedlo se nekomu rozchodit speedfan??? me to ukazuje jen disk! mozna mam starou verzy tusim 4,07 tak se kouknu po nove...
V podstate som mal pravdu :wink:Citace:
Původně odeslal Over
Co ma ten speedfan robit bo som si to vsimol v biose ale dajak som sa o to nezaujimal ?Citace:
Původně odeslal eraser
SpeedFan v.4.09 jezdí OK
Monitoring teplot,regulace větráků,SMART atd.
jj super uz to bezi...Citace:
Původně odeslal Over
helejte jinak zkousel jste nekdo tenhle: soft AiBooster_v1_01_00
tam by mela jit nastavit auto regulace vetraku. Ja to nainstaloval ale furto to hazelo chbyu ktera se furt opakovala, tak nevim
Tak teda vysledek mereni :oops: :
nalepil jsem cidlo na nevhodnejsi misto na zalmanu co jsem nasel, a po 10 minutach v biosu---30.5 C, a po 10minutach ve WIN 26.5. Takze jste meli pravdu, neni nad to si to vyzkouset... Zase o neco chytrejsi :-)
Může to tak být. Je to podobné jak aplikace v DOSu. Windows NT totiž nastavují Stop Grant režim, kdežto DOS těžko.Citace:
Původně odeslal maros000
Těm teplotám kolem 25 - 30 stupňů v klidu nevěříte, že ne?
lol tomu neveris jen tyCitace:
Původně odeslal Eagle
Když podle tebe neplatí fyzikální zákony... zajímavé, že nejsi schopen pořádných argumentů (v jiném threadu) ;D.Citace:
Původně odeslal eraser
podle me plati fyzikalni zakony!!!, co me pomlouvas, starej se vo sebe. A sem schopen argumentu ale nechci offtopicovat (omlouvam ze zde oftopciuju, ale byl sem napaden)Citace:
Původně odeslal Eagle
Nebo si nechceš přiznat svojí chybu a ještě ke všemu seš natvrdlej nebo neumíš číst.Citace:
Původně odeslal eraser
Ale uz naozaj prestante ved toto je overclocking 4um a nie pctuning ;D
A este neboznate dake dobre featurky na oc a tak?
A ake jeprierazne napatie na 13 micronovej technike bo niesom si isty ja si myslim ze tak okolo 1.8 ne ?
A nejaky dobry soft na soft chladenie cpu ale taky co bezi aj s HT