když moderátoři byli tak milí a pěkně mi smázli pájku nebudu jmenovat kdo(Maxik) tak sem se nedozvěděl jakou asi;; tu trafopájku za 200 v baumaxu jak někdo radil to se mi zdá nejvýhodnější řešení
Printable View
když moderátoři byli tak milí a pěkně mi smázli pájku nebudu jmenovat kdo(Maxik) tak sem se nedozvěděl jakou asi;; tu trafopájku za 200 v baumaxu jak někdo radil to se mi zdá nejvýhodnější řešení
Mě se to zdá jako vyhozený peníze :roll:
Kup fakt lepší.
P.S. Fakt nechápu to smazání nestačil by býval přesun >:E
přesně řikám ať to přesune a on řekne pozdě přitom sem to psal 2x :evil:Citace:
Původně odeslal globalkiller
ale k tématu mě se moc nechce dávat 1500 když to použije párkrát moc pájet nebudu a v čom je tahle jako špatná?
radsi moc neremcejte nebo ho este nastvete :) proste se stalo a nema smysl to rozebirat :))
Asi bych koupil tady --ZDE-- tu ETP-3 (Transformátorová páječka 230V/100W, pistolová)
Především bych upozornil na tu hned nad ní,že to je ultimátní šmejd :!:
no ta cena ještě de asi ji vemu ale jen tak ta nad ni je dražší a větší šmejd?Citace:
Ja mam tu prvu uz davno, vyraba sa to uz najmenej 20 rokov ;D Na vacsie veci je to dobre, na opravovanie dosiek mam samozrejme nieco lepsie.
Taq to ta moje je ještě starší taková ta oblá :wink: :oops:Citace:
Původně odeslal Rainbow
Ale fakt ta nad ní je na nic,hlavně to uchycení očka je na nic když pájíš 2hodiny a odejde ti očko tak to rozšoubuj holou rukou a vyměnuj :roll:
A naví v práci jí měli 2kluci a fakt jí trvalo asi 2minuty než měla tu správnou teplotu :evil:
a to je jen Internetovej shop?
Nééé ty neznáš GES ???
www.ges.cz mají hafo poboček a navíc je v každym velkym městě nějakej neoficiální prodejce :-)
a co takhle obejit par bazaru a za 200 koupit co?
mě to moc nabaví obcházet všeci bazary po Praze neni někde nějakej elektro bazar?Citace:
Původně odeslal mISHA
Tyjo než něco koupíš tak snad vynaleznu letování vodou :roll: ;D
Prostě kup tu v GESu máš jí za 2-3dny doma a hotovo,timhle tempem nezmoduješ nic ani za rok :roll:
jo já ji taky koupim ale normálně si tam zajdu :!:Citace:
tak v pondělí si pro ni du a co k tomu mám ještě koupit jen ten hrot nebo ještě něco?
No kup si rovnou tak 3x balení klasickejch hrotů jsou za pár korun a nemusíš tam bejt každej tejden pro nový :wink:
Anebo si kup 1 nebo 2 ty supertrvanlivý a máš vystaráno na dost dlouho.
P.S. Ale pokud budeš pájet rozumně tak ti vydrží i klasickej hrot pár měsíců. 8-)
klasicke nekupuj ! nema to cenu, je to jen k vsteku, mam v trafopajce ten trvanlivej a je tam uz asi 5 let a je naprosto v poho. obyc ti jde za chvilicku do kytek
tak to beru trvanlivý :arrow:Citace:
Původně odeslal Glottis
Já mám ten trvanlivej taky,ale pořád mám hafo těch normálních a vydrží mi i tak dost dlouho,stačí nenahřávat to jak ma.gor (tím sem nikoho nechtěl urazit :oops: )
no ty trvanlivý zase o tolik dražší nejsou ne takže to je celkem jednoCitace:
ten hrot se neztraci tim ze se to prehriva ale tim ze se med "rozpusti" v cinu. nepatrne ale i to staci aby ubyval. delaj se specialni pajky s malim obsahem medi aby to tak neubyvalo. ale to je uz lepsi ten trvanivejCitace:
ted koukam do katalogu conradu (vim neni zrovna z nejlevnejsich)
a pajecka s regulaci teploty 30W za 1255kc, 60w za 2122kc, 8w ktera udajne topi jako 30W (by me zajimalo jak) 1248kc
a bez regulace 30W za 365kc a 60w za 964kc
btw. kdyz uz jsme u pajecek ... nevite nekdo jak to modnout aby se to dalo drzet bliz hrotu (ja a moje klepavy ruce :-/)
Blíž hrotu si blázen už takhle je to dost blízko :eek:
Spíš něco udělej s těma rukama,taky se mi třesou,ale u pájení určitě ne ;D
Jinak Conrada bych moc vážně nebral jsou tam dost pochybný ceny a o zboží vůbec nemluvím :roll:
tak ji mám a je fakt výtečná už sem zpájel vypínač na compu redukce ale musí se dodržovat že se smí pájet jen 10s a potom 30s nechat pájku odpočívat?
To u toho je nějakej takovej návod jo ??? Mě jen učil táta,že se má pájet rozumně a zbytečně jí nepřehřívat a podle toho se řídím a je to čímdál lepší 8-)
Hehe tak to bych nebral příliš vážně, pájím asi 20let starou trafopájkou, a když ona vydrží ty moje 2h maratony bez přestávky(max na záchod nebo k hasičům :lol: ) tak to ta tvoje vydrží určitě :wink: Jinak k těm druhům pájek, ve škole máme 2 druhy mikropájek(samozřejmě s nastavitelnou teplotou) a řeknu vám že není nad trafo a starý zlatý očko :-) Jen kdyby nebyla tak těžkáCitace:
Původně odeslal sebad
jo návod na použití tam byl a připadalo mi to právě divný čekat furt 30s po každym pájení :!:
To máš asi jako,že se se studeným Dieslem má jet až po 10-15minutách ohřívání :mweheh:
hehe jenze to nedrzis asi dve hodiny zmacknuty, ze? ;) to se tim mysliCitace:
Původně odeslal Unz
tech 10s pajet a 30 cekat je extrem. hlavne tim ze to budes malo kdy tavit tech 10s. normalni mae veci 2-3s ani to ne. vetsi neci treba vic nez 10 ale to je obcas. kdyz to prezenes muzes ji spalit, se prehreje, propali se vinuti a mas po ptakach
To spíš vodejde očko,ale pokud máš to super trvanlivý tak asi je to možný.
Ale to by si jí musel držet tak 10minut.
My jsem ve škole pájeli okap s trafopájkou :lol: a po 3-4 minutách se roztekla ta umělá hmota co drží ten izolátor mezi těma dvouma kovovejma kontaktama ;D
a ako to je z odporovymi pajkami? taka ta rucka hrubsia co ma priamo snuru do zasuvky ;) ako dlho mozem nechat zapnutu taku? ja to riesim tak, ze cosi popajam, vypnem, pripravim dalsiu cast a tak postupne (ked je zahriata, tak uz to dlho netrva kym zase nabehne)
MadCap
ja uz jednu trafopajecku nadherne odsmazil. Je to teda uz hodne dlouho, ale pajel sem nejakej kram kterej ne a ne povoli a odnesla to pajecka }propaleny vinuti] :-) Pak sem si koupil raci mikropajku, stala sice tusim 1400,- ale po trafopajce se mi rozhodne nestejska :)
To uz mam tiez nejake divne - nie je to uplne roztecene, ale rozhodne to nevyzera ako nove ;D Dostalo to parkrat dost zabrat, ked som daval z dosky dole velky SMD tranzistor...Citace:
MadCap: Mam taku (25W) a nechavam to niekedy zapojene dost dlho, lebo sa s tym zle robi, ked je to studene.
Tak jasně, ale tak jsem to taky ale nemyslel :wink: Když pájím tak 3s dělám spoj :wink: , než přejedu na další spoj to jsou asi 4-5s tak pájka samozřejmě stojí :-) Kdybych měl pokaždé čekat 20-30s tak u toho zestárnu :wink:Citace:
Původně odeslal Glottis
No taková ta ručka je na OKAPY :lol:
Ale to se strašně dlouho nahřívá a pak je to zase až moc horký :roll: