Dovliekol som to domov no a hrôza. Hrmoce to ako traktor, v asi 5-10minutových intervaloch to vydáva taký divný zvuk, no mne to pripadá ako sliepka.A rýchlosť nič moc.Ináč je to 80GB 2MB PATA. IBM nikdy viac. :evil:
Printable View
Dovliekol som to domov no a hrôza. Hrmoce to ako traktor, v asi 5-10minutových intervaloch to vydáva taký divný zvuk, no mne to pripadá ako sliepka.A rýchlosť nič moc.Ináč je to 80GB 2MB PATA. IBM nikdy viac. :evil:
1. ak ti vadi zvuk seeku zapni si AAM ked nevies co to je hladaj vo FAQ
2. vykon nic moc? predtym si mal co Raptora?
3. divny zvuk kazdych 5-10minut? nemyslim ze tak casto .. a to ma kazdy new disk ...
4. 2mb cache ta trosku okrati o pracu z malymi subormi a tak .. za malo penazi malo muziky
enjoy
MadCap
1.To AAM dokáže dosť stíšiť ten disk?
2.IBM DDRS-39130,čakal som viac.
3.Ten divný zvuk no neviem neviem či je to normálne.
1. FAQ
2. si cakal asi raptora, bez si ho kupit
3. FAQ
MadCap
Z toho raptora sa ideš...
AAM mám zapnuté a dělá to pořád rachot. Nechápu jak v dnešní době dokážou udělat ještě tak hlučný hadr.Citace:
Původně odeslal MadCap
nechapem ako je to mozne, imho mas blby kus alebo blbu montaz do shit bedne .. proste AAM je tichsie ako seagate seek ..
a btw z Raptora sa posrat nejdem, to je len prestrelena referencia najrychlejsieho disku dneska (high end) ked neberem 15k scsi ktore tiez poraza kde kade (II verzia) a vedz ze 7k250 neni moc daleko od raptora ...
MadCap
Jediné plus je že sa nejak nehreje.
nestraste ma, lebo si ho nekupim... ale ja xcem 120gb pata 8mb cache. hadam to bude lepsie ako moj wd800jb ???
Měl jsem tam spousty hdd a nikdy takový hluk nedělaly, ALE v té době jsem neměl vodníka, takže je možné že mi to teď prostě přijde hlučné. A pochybuju že je vadný, bez AAM to bylo slyšet ještě více, s ním už méně, ale pořád to chrochtá jako můj 20GB Seagate. To že to občas zachrochtá jako prase jsem si už zvyknul ;DCitace:
Původně odeslal MadCap
2Spajdr: tvuj zdvojeny post jsem smazal .).
Jinak co se tyce rady 7k250 uz sme se o tom bavili v jinem dredu. Po zapnuti AAM je seek 7k250 o neco malo hlucnejsi nez u B7200.7 a to me nikdo nevymluvi, protoze mam oba disky uz pres dva mesice v kompu!!! Tve narazky na tichost kompa muzes dat stranou, nejhlucnejsi komponenty v mem PC jsou disky(b7200.7, 7k250)
2T182: ty zvuky jsou ti snad uz jasne. Vykon tveho disku(80GB 2MB PATA) je porad vetsi nez WD JB ci Maxtor DM9+, je fakt ze 160GB verse je o neco rychlejsi .) Ani si nenapsal jaky FS(file system) pripadne OS na tom disku pouzivas a jestli to mas rozdeleno na vic partic a jak :), s AAM zaplym na max dosahnes cca 2x mensi hlucnosti nez normal. A rada 7k250 urcite neni shit, si precti recenze na netu a nazory tech co ten disk maj .)
Te koupe se nemas vubec proc bat :-). Ano, ten disk bude vykonejsi jak tvuj WD800 JB :)Citace:
Původně odeslal tomXX
tak tak konecne si ma niekto zastal ;D thx ;) ja verim ze to je vyborny disk a asi best buy today ... hlavne skalovatelnost vykonu/tichosti je vyborna, na intel chipsetoch si mozes menit AAM zajazdy co je VYBORNE
MadCap
hehe no tož já jsem si ho teda koupil a hluk nic moc je to dost hlasitý a ten divnej zvuk je jako bych škrtil slepici jinak je to disk v pohodě
Tak jak muze byt v pohode, kdyz je hlasity a dela zvuky jak kdybys skrtil slepici? Si trosku protirecis, ne? :?:Citace:
Původně odeslal kořka
Jinak ja chci taky 120GB 8MB ATA, protoze ho doporucovalo dost lidi, a hlavne Kukla, ted vam nevim, ja chcu tichoo...
a 200 GB PATA verze je taky hlučná? Že bych si ten nákup ještě včas rozmyslel.
cim vecsi tym viacej platni tym viacej hlavicie tym vecsie zahrievanie tym HLUCNEJSI :lol:
MadCap
1.Zoptimalizuj si southbridge, defragmentuj diskCitace:
Původně odeslal T182
2. Zkus zapřemejšlet na odhlučněnim a smiř se s tim, že některý věci prostě úplně odhlučnit nedaj
To uz teda nevim co byste od disku chteli :roll: rychlost jako Raptor a tichost jako(nebo mensi nez) BIV ?!? Proste musite byt smireni s tim ze high end 7200ot disk trosku hluci, a kdyz nevadi ani me(se zaplym AAM) a to jsem dost haklivy na hluk tak uz nevim ;D Meli ste se vykaslat na 7k250 a koupit BV(dnes uz neni k sehnani) nebo sehnat starsi BIVku .)
No dobre berem, že tá rýchlosť by bola v pohode.
Ale tie zvuky a rámus ma aj tak s***.
Tie divné zvuky som zachytil v noci keď bolo pomerne ticho,škatula na stole(0,5m od ucha) a otvorená.Sú v asi 5až10min inervaloch a trvajú asi 2-3sek.
A to hrmotanie síce menšie ako na kamarátovom Maxtore DM+ 120GB,2MB,PATA,ale to nie je normálne ako zas ten hrmoce.
OS WXP PROF.,disk dve prtície 8,5+70GB.Na 8,5 OS čerstvý,70 somariny defragm.
...vola sa to "sawmill sound" a robia to aj napr. GXP180 uz ti pisali aby si sa pozrel do FAQ v tejto sekciiCitace:
Původně odeslal T182
to kořka:
Ty doma škrtíš slepice, že víš jaký je to zvuk? No, každý má nějakého koníčka, že :-)
Tak jí zavři a strč pod stůl a pohoda. Kámoš má baracudu 7200.7 a když je pc na stole a otevřený case, tak je slyšet taky, takže si nepomůžeš. Jak říkam výše. A když to nepomůže, tak začni přemejšlet o odhlučenění. Napadá mě guma, polystyren....ale v tom případě musíš taky řešit chlazení...Citace:
Původně odeslal T182
no, sice nevim, jakej zvuk vydava slepice pri skrceni, ale je fakt, ze ten muj tak jednou za pul hodky vyda asi na 1-2 vteriny podobnej zvuk. na vykon/stabilitu nema vliv, jen mi to cucha nervy ;DCitace:
Původně odeslal kořka
mam podobnu skusenost, mam tu ten disk asi 5 den a pri normalnom citani je to porovnatelne s mojou barcou ale sem tam to tak neprijemne kovovo zabucha ze som si spociatku myslel ze odchadza a ten "sawmill sound" ma spociatku poriadne vytacal pocut ho aj pri zavretej case to by mi asi vadilo najviac. ale je pravda ze aam som neupravoval tzn. je mozne ze tie kovove razy by prestali ale to skrtenie slepic by asi neprestalo :lol: uvazoval som nad vymenou mojej barcy za ibm a som rad ze som tak nespravil, ale pre toho kto chce vykon a nevadi mu zabijanie zvierat je ten disk idealny, naviac odost menej sa zahrieva.
Mno tak ty kovovy zvuky jsem taky zazil ;D, az sem se bal co to ten disk dela. Trvalo cca 3 tydny po koupi HDD, ale tedka uz je skoro dva mesice klid .) Podle me to nektery kousky delaj a je to v poho. To Vase skrceni slepic je fakt neco ;D, me to nedela. Pockejte az ten disk budete mit v kompu dyl jak mesic jestli se neco zmeni. Jo a topi fakt really malo, vzdyt ten disk ma spotrebu okolo 5W v IDLE :)
Mam SATA verzi asi mesic a ted uz dlouho zadnej zvuk nevydal, kus pod nim je 180GXP a taky dlouho nic.
Jestli neni castost tech zvuku zpusobena teplotou disku, od ty doby co mam Chieftec se mi zda, ze to dela strasne malo nebo skoro vubec.
U Chietecu ty supliky na disky jsou ze silnejsiho plechu a dobre odvadej teplo.
Mam 7k250 80GB/2MB a jsem zatim spokojen. Prijde mi hodne tichy a ikdyz ho mam v ramecku (vic se hreje) tak zadne divne zvuky nedela. Mel jsem i GXP120 a to porad cvakalo. 7k250 je super. Rychlost se mi taky zda OK.
Zatim zdary
tak mi tenhle disk taky dneska prisel mam 120 GB !!!Teda uprime receno jsem cekal ze bude jeste o neco tizsi ale furt lepsi nez bejvalej WD!!Jinak co me fakt toci je to pravidelny vrzani!!Sice jsem tady o nem cetl ze ty disky to delaj ale nemyslel jsem ze to je tak hrozny!!
Jinak to neni spatnej disk.Vykon ma vybornej
7k250 mam taky a skrtici slepici obcas slysim:))...hlucnost ujde a rychlost je dobra
Jo fakt tam je třeba v jedné várce zapoměli vevnitř slepice :-) co mě štve nejvíc že jsem sovíj BIV musel dáz na reklamaci protože přestala fachčit takže mám tohleCitace:
Původně odeslal mraky
2commander: 5íkal jsem že je sice halsitej ale jinak rychlost naprosto v pohodě fakt rychlej (až na tu slepici)
kolik s timhle diskem mate v Sandre??me to dava asi jen 39 MB/s coz je proti tem ostatnim diskum docela malo
Nezkoušel jsem ale zdá se mi že oproti BIV je mnohem rychlejšíCitace:
Původně odeslal Fleak
prosimvas .. sandra neni benchmark diskov (imho nicoho ;D)
MadCap
tak v čem mam podle tebe otestovat disk??Citace:
Původně odeslal MadCap
Preferuji HDTach.
HD Tach 2.61, FC test, intel io meter ..
MadCap
a jaky vysledky mate v tom HD Tach????
ja mam:
Read speed - maximum 64052 kps , minimum 23104 kps , avarage 48089 kps a CPU utilization 9.8%
pristupova doba 12,2ms
Tak dneska jsem ho zapojil, 120 GB ATA 8MB, a me prijde tichy, az na ty slepice :-). Vzdy tak po 20 min to zabije nejakou slepici
hm, tak to je nemile :-oCitace:
Původně odeslal commander
to nejsou schopni udelat disk co bude tichej a zaroven vykonnej?
no skoda, ze to dela ty slepice, pac to asi nektery kupce odradi...
ja vim ze se tu psalo ze je to dan za vykon neboco.... ale ja bych uz fakt chtel tichej a vykonnej disk :roll:
Ja mam vysledky takovy:
http://all.webzdarma.cz/Hitachi_160.gif
A slepice tak dvakrat do tydne.
jo, je to k vzteku. :evil: Jak jeste nejsem zvyklej, tak se vzdycky hrozne leknu, je tichoo, a nejednou křííííííkškrtííííkkkk a jedem dale :-) Nedovedu si predstavit, ze bych u toho mohl spat. Zenu a pulku kralovstvi, kdo poradi jak se toho zbavit :D
Cetnost skrceni slepic se u meho Hitachy postupne snizovala a po cca mesici to uz nedelalo vubec.Citace:
Dej mi ho a tu zenu i kralovstvi si muzes nechat, ten disk bude stacit :lol:Citace:
presne tak, ja mam Hitachi 7k250 cca 3 mesice a zadny skrceni se nekona :-), postupem casu to uplne zmizi a nebo se to projevuje jen nepatrne .)Citace:
Původně odeslal Jiri Drak
Dnes som na storagereview cital kuklov prispevok > tie podivne zvuky vydava, ak stupne teplota disku nad urcitu hodnotu. Teda ak sa tie disky dobre chladia, tak by nemal byt problem a ziadne podivne zvuky to nebude vydavat...
Mam dva 80GB hitachi asi mesic, a kvikaj kazdou pulhodinu (obcas spolecne dohromady :lol: )
Pred nima je 8cm Sunon na 5V takze teplotou to nebude
Me ofoukava B7200.7 a Hitachi 7k250 8cm CM na 5V a teplota je max 33 stupnu. A cca prvni mesic ty zvuky vydaval, na teplotu bych to nesvadel :)Citace:
Původně odeslal MV
Skrtici slepic, provedli jste pred pouzitim disku fullscan a formatovani plne (ne zrychlene)
novy disky si prej delaj sebediagnostiku dosud nepouzitych casti plotny, a fullformat by mel vsechny zaznamovy mista projet a omarkovat jejich pouzitelnost
z 99.9'% se mohu mylit
Jeden dotaz : Jak jsou na tom 120 GB IBMka na SATA?. Chci je poridit do RAIDU...Rozhoduju se mezi SATA a ATA...
disk mám asi 2 měsíce,rozdelený 80+70+10=160, téměř plny
1) rychlost super,v Sandre 40 000 oproti mojí Barce IV(20000)
2) při vypnutém AAM se mě nezdá že by nějak hlučel - osobní dojem
3) škrcení slepic 1x za hodinu
zatím spokojenost,doporučuju
já nechciii :cry: doufam ze se u toho zvuku da spat.Citace:
Původně odeslal Milas
Neboj, je to v pohode 8-)Citace:
Původně odeslal Slayer(CZ)
ja taky doufam ze u toiho zvuku pujde spat vyzkousim to az o vikendu.Ten disk jsem kupoval jen kvuli tomu abych mohl pres nos stahovat a pritom spat!!
Urcite, je to snad nejtissi disk, co je. Mozna stara barca je tissi, ale zase pomala atd. A jestli to udela jedou za noc, tak te to nevzbudi. A i ta slepice je tak hlasita asi jako WD za normalniho chodu
to škrcení slepic je skoro neslyšitelné, takže pokud nemáš case(otevřený) vedle ucha, tak te to rusit nebude, pokud teda nemáš lehounký spánek :)
Nevím jestli to tu už někdo psal (nechce se mi to všechno číst), ale jestli chcete aby to nevydávalo ty hrozný zvuky, tak to musíte něčím chladit....pak to vydává ten zvuk tak 1-3x za den....
neni to trochu dovny aby to ten zvuk vydavalo jen kdyz se nejak vic hreje???Cetl jsem tady ze to casem prestav skripat!!Jinak mam teplotu na HDD 28° a stejne mi to dela!!Citace:
Původně odeslal pajikk
A nemáte tam nainstalovanýho Moorhuna ??? :eek: :roll:Citace:
Původně odeslal Fleak
No jasne, pristi dill bude Moorhoun Hitachi 7K250 a budou tam litat disky a my je budeme strilet :mweheh:Citace:
Původně odeslal Aradan
P.S. Sorry za OT
Tie zvuky zohrievaním disku určite nebudú-disk je len vlažný
zkousel sem dneska a vcera 80 a 120 tak ten zvuk delali obe dve, nejak sem si to u disku nedovedl predstavit kdyz sem to tu cetl, protoze ve skutecnosti ten zvuk znam ale musim rict ze je realisticky ;D
jinak muj pocit je takovy ze ta 80 byla o dost hlucnejsi, i s tim "zvukem"
a teplejsi oproti ty 120
hlucnejsi ta 80? Vzdyt ma jen jednu plotnu a 120 dve, takze by mela byt ta 120 o neco hlucnejsi nez 80 :)
Ty doma škrtíš slepice ??? ??? ??? :DCitace:
Původně odeslal Nicx
Laskave se klidni se svyma vyrazama! Pokud nemas co rict k tematu tak sem nepostuj! Veci jako "A nemáte tam nainstalovanýho Moorhuna" ci "Ty doma škrtíš slepice?" sem fakt nepatri. Priste te budu podobny posty bez upozorneni mazat :!:Citace:
Původně odeslal Aradan
A k tomu zvuku, uz se tu o nem mluvilo dost tak si myslim, ze se to tu dal nemusi rozvadet, staci si precist ty stranky predtim.
hlavne v klidu ;D
no vim co jsem slysel ta 120 nebyla v zavreny skrini slyset (az na slepici) ta 80 slyset byla, skrine to byly stejnyCitace:
Původně odeslal Tom
Omlouvám se :oops: , ale fakt mě to nedalo. Taková nahrávka :DCitace:
Původně odeslal Tom
Citat z PC TUNINGCitace:
Původně odeslal Helium
[[[ http://www.pctuning.cz/titulnistrana...20&ChapID=4202 ]]]
V proběhu testu jsem zjistil že některé disky, mezi nimi i Maxtor mají zapnutou speciální funkci, kdy při prvních zápisech automaticky využívají funkci Write Verify. To znamená že první testy zápisu ukazují mimořádně nízké hodnoty. Teprve po opakovaném čtení daného sektoru je z něho sejmutý "lock" a zápis probíhá bez následného čtení. Toto bezpečnostní předtestování značně ovlivňuje první benchmarky. Pokud disk naformátujeme nezkráceným způsobem, začne se chovat zcela standardně!
Ak to formatovanie pomoze, tak ma ohladne daru zeny a polovice kralovstva kontaktujte na SZ. :lol: :lol: :lol:
moc sa neutesujte ze ta sliepka po case prestane..mam IBM IC35L0AVVN07-0 (40GB, october 2002) od oktobra 2002 a robi to stale, dokonca sa mi zda ze cim dalej tym viac :wink:
Už ho mám taky. Je krasne tichej, oproti tomu Quantumu o nem vubec nevim a je 3x rychlejsi :) . Ale to skrceni slepic sux :?
Neni to nic na co by se nedalo zvyknout, ze spánku mě to rozhodně neprobralo a to nespím nijak tvrdě...
Každopádně by to do budpucna mohli vyřešit trocha tišeji, nenapíšeme vývojářům vIBM ??? :D
Měl jsem disk IBM 15GB 7200ot/s (označení si nepamatuju). Jednou se mi stalo, že mi spadnul v šuflíku na dlažky. :eek: Byla to dost velká rána, šuflík dokonce prasknul. Tak jsem ho celej vyděšenej hnedka vrazil do kompu a on se opravdu rozběhnul, :-) dělá sice dosud dost zvláštní zvuk (asi jako když se hoodně rychle a v jednom kuse natahujou hodinky ??? ), ale jinak jde bez BB dodnes, ani víc netopí a je to jedinej zvuk, co u něj jde slyšet.
To si piš že bude, tenhle WD je proti novejm Hitachi diskum srot! Jen si dej pozor abys měl rychlej řadič:)Citace:
Původně odeslal tomXX
Přesně ten tu mám v rámečku a nikdy mi žádnou slepici nedělal...Citace:
Původně odeslal pal0
..zvlastne, sedi aj rok/ mesiac vyroby? tak potom to bude jedine opotrebovanim..mas ho zapojeny stale?Citace:
Původně odeslal Likedi
asi půl roku jsem ho měl jako datový - stará deska, omezení na 32GB pak jsem přehrál bios a dal na něj OS, teď ho používám tak 2x týdně naplním a naformátuju - přenáším filmy:) myslím že je to slušná zátěž...Citace:
Původně odeslal pal0
btw: AMD je s.h.i.t. jakou máte teplotu? tím to také může být:)
no ani nie...ja priemerne 10hod denne:) S tou teplotou sa to tu uz rozoberalo, nemyslim si ze je to tym, mam nejakych 35C...
BTW: co s tym ma AMD? podla mna je AMD C.O.O.L. :wink: akorat ti treba vasci COOler :-)
tak procesor je vetsinou puvodce teploty. a kde mas to cidlo 35°? asi na northbridge:) tam to je celkem na prd. nemas tam vedle nejakej hdd jako wd nebo seagate? ty hrejou dost slusne a ohrivali by toho ibmCitace:
Původně odeslal pal0
Prvni den na foru a uz takovyhle vylevy "AMD je s.h.i.t." :roll: nez neco priste napises tak si to po sobe poradne precti a zamysli se nad tim :wink:Citace:
Původně odeslal Likedi
BTW: drzte se tematu :-)
tohle si myslím od té doby co metr ode mě shořel Duron...zlatej Northwood kterej dokáže běžet i bez větráku:)Citace:
Původně odeslal Tom
...ale za cenu northwoodu si kupim rovnako vykonny athlon a k nemu tucet ventilatorov :idea: NIe, nemam zapojene ine disky..vsak pisem ze teplota je urcite OK (mam tam este pridavny ventilator).
To ti to asi pěkně hučí co? samej ventilátor...:) Koukal jsi na IBM co má ten disk za integrovaný pomůcky? třeba nějak upravuje povrch - nějakej selfservice...Citace:
Původně odeslal pal0
..asi myslis automaticku rekalibraciu hlaviciek, mozno to nejak suvisi s tym zvukom.
zaujimalo by ma, ci neskusal niekto vplyv nastavenia AM na tu sliepku?
myslíš AAM? ten systém na omezení rychlosti kvůli hlasitosti???Citace:
Původně odeslal pal0
ano Acoustic managment na omezenie hlasitosti nie rychlosti ;D
no to je vlastně totéž:)Omezení rychlosti kvůli hlasitosti nebo omezení hlasitosti na úkor rychlosti:)Citace:
Původně odeslal pal0
no ja som teraz kupil HITACHI 160gb SATA, normalne ho nepocut v skrini, seek trochu, bol som hlavne zvedavy na tu sliepku ale nie je to vobec az take strasne skor by som to prirovnal ku skrcaniu v bruchu :-)
ale stale je to ovela tichsie nez predchadzajuci HDD seagate BARACUDA ATA III
a samozrejme je o poznanie rychlejsi ;D
testuju ten hitachi 80gb 2mb a musim rict ze vykon je vyrazne vyssi nez wd 80gb jb co v tom mam taky...
jinak slepice tak 4x do hodiny
pri seeku je taky dost slyset - urcite vic nez kterykoliv seagate, vyrovnany westernum (bb, jb)
o tichem disku moc rec byt nemuze
vykon je ale skvely
pres ten zvuk planuji dve tyhle levny 80-ky do raidu
predpokladam ze ti jde o rychlost, ale zkus AAM jestli ti ten zvuk vadí:)Citace:
Původně odeslal Xima
Výborný disk... :D
A hlavne vsevysvetlujici a uzitecny post, ze? :roll:Citace:
Původně odeslal ovc
Disk je super, ale "slepici" mě dělá taky. Není to nic hrozného, ale už se ví, jak se toho zvuku zbavit?
Podle poslednich informaci primo od Hitachi se toho zbavit NEJDE a to ani pomoci updatu firmwaru...Citace:
Původně odeslal Aradan