Zajimalo by me kolik komu topi pretaktovany duron. Nejlepe novy Applebred.
Ja mam 1400@2200MHz pri 1.8V a load temp. je 52°C. Pri Burnu se vysplha az k 60ce.
Jak jste na tom vy a kolik myslite ze je maximalni "rozumna" teplota (povrchova) :?:
Printable View
Zajimalo by me kolik komu topi pretaktovany duron. Nejlepe novy Applebred.
Ja mam 1400@2200MHz pri 1.8V a load temp. je 52°C. Pri Burnu se vysplha az k 60ce.
Jak jste na tom vy a kolik myslite ze je maximalni "rozumna" teplota (povrchova) :?:
No tak ten muj jde na 60 st. v jadre pri prime95 maximum heat ... ale mam zatim zvedle napeti na 1.7 ... jede i na 1.6 ... uvidime kam az pujde
jinak rozumna teplota je podle me takovych 65 st.(v jadre) pak uz to je spatne ... i kdyz podle popisu na procaku by mel vydrzet i nejakych 75 ... ale to zkouset nebudu
Mno, max teplotu 65° v jadre dnes snesou vsechny desktopove procesory. Zacina to u 70ky, ale vetsinou je to tech 90° u DLT3C
Většina desek měří teplotu z čidla v socketu,čili jí odhadujou.
Tudíž není na místě otázka jakou kdo má teplotu-každá deska měří jinak.
Trebas muj procik shodi system uz pro teplote 65°C (podle Speedfun) a pak mu chvilku trva nez muzu comp znovu zapnout.
(CPU temperature shutdown nastavena na 70°C)
A na jak se tak asi hreje Duron Morgan??? Kamos ma totiz na 950(default) 56 stupnu a to se mi zda moc. jede ale OK. Bohuzel ma PC zaplombovany :evil:
mam 54stupnu maximum i pri zatezi..vic me to neleze.... :-)Citace:
Původně odeslal BATMAN
Já jedu na 1.75 1.8@2.3 (ne viz pdopis 2.23) (větší teplota větší stabilita ne? :) ) na 43-49 ... stříbrná pasta+WhipersRock IV ...
Mě topil Duron 900@933 :oops: cca 3 týdny s chladičem co mám v podpisu 26-29stupnů dle okolní teploty :lol:
Čo to máte za CPU?? ??? Moja 1,4 z podpisu nemala viac ako 42 stupňov po pretočení na 2,1GHz. Na default to malo max. 36 stupňov a ventilátory sa mi sotva točili.
PS: Skontrolujte si nasadenia chladičov!! ;D :mweheh:
Taky tomu mojemu cpu 1,55 V A tech 42 max no a dneska sem nezap cerpadlo teplota se ustalila na 52 :oops: ;D Ty teploty sou ze socketu A tech 52 po hodce hrani UT :wink:Citace:
Původně odeslal Vlado
Tak dekuj panubohu za to, ze mas velice dobry kousek. Ja ho mel pri 1.55V na 38° ale pri tyhle frekvenci uz potrebuje vice stavy.... :?Citace:
Původně odeslal Vlado
BTW mame uplne stejne prociky MIXIB0.....
ČOOO?? Nemusiš púšťať ani čerpadlo? Hmm, Tak to si asi koli grafike nebudem môsť dovoliť. To mas aky waterblok na CPU? Obyčajnú kocku medi, alebo aj s nejakým rebrovaním?Citace:
Původně odeslal JERROME
Ne spis sem ho zapomel zapnout no a jak se zda zacal fungovat asi samoobeh Sice pomalej ale stacil :oops: :D Mam zatim block jen na procesoru Aqacool master myslim...
Ten procák je super, až na to, že je LOCKED, ale viac by ma potešila plná cache ako frekvencia a skutočnosť že behá s nízkym napätím...ja som chcel Duron1,4@Athlon XP 3000+ (magická hranica, ktorú reálnou frekvenciou (asi) nikdy nedosiahnem :cry: ).Citace:
Původně odeslal BATMAN
Tak to si mohol skončiť aj dosť zle :-o . Ja mam taku tu 5 zdierkovu predlžovačku, tam napchaté všetky káble a jednoducho len zmačknem gombík a pustím šťavu všade. Spustím komp a hráme...ehm, no myslel som pracujeme. :DCitace:
Původně odeslal JERROME
Tak fakt nevim lidi čím ty procáky chladíte??? Já mám Duron Applbred 1600@1920 (12*160) a pouštím do něj 1,78V a teplota se ani po 5 hodinách usilovnýho hraní nebo prime95 nevyšplhá na víc než 39 stupňů. Cladím pomocí Chladiče Spire Whisper Rock IV (což rozhodně není bůhvíjak dobrej chladič(taky co bych chtěl za 300,- :-) stříbrné teplovodivé pasty
Můj Duron jede př teplotě 45stupňů v klidu a pri zátěži se vyšplhá až na 53stupňů. V nepřetaktovaném stavu se ale hřál jen o 3 - 4 stupňě mín. Při default clocku se mi to nezdálo ale teď se mi to zdá redy.
D1400@2256 - 1.84V Burn 66st, pri bezne praci 52st
Whisper IV + WindTunel + AC Fan pro TC
2 NorMack: no spis de o to jak tu teplotu meris, pokud to neukazuje z CPU (coz vetsina desek neukazuje), tak je srovnani mezi dvema ruznymi MoBo dost problematicke
Duron 1300 - telota 55St.C @1460 - 61.St C - při hraní her.Ve win tak o 5st.míň.
Chlazení Arctic Cooling Super Silent Pro + noname fan - teplo ven z casu.
Chce to wind tunnel.
Mike
2 UFo
Momentálně jedu na 2G a mam max 45 stupňů.Jsem si jistej že deska to bere z CPU jelikož deska neobsahuje teplotní čidlo (a tím si jsem 100% jistej, protože není nikde vidět a u předchozího CPU duron 800 byla teplota nezjistitelná) a i v manuálu je to uvedeno
Takže 1,85V 2000MHz a 45 stupňů
dobre, len sa machruj - keď máš dvojmetrového Zalmana a -10 v byte, tak to chápem... Inak moja 2400+ @ 2800+ def. volt mala full load max 51st, teraz 2400+@3000+ 1,7V max 56st fulload.Citace:
Původně odeslal Vlado
Skontroluj si čidielko... Inak to máš DOBRééé !
Môj inak prežil okolo 90st pritom mal napísané 85st :D
Citace:
Původně odeslal NorMack
To nepatrilo tebe, ale aj tak divné - u mňa mal pri 1,85V okolo 75st !
skontroluj si čidielká aj ty!
Mám Duron 1400 MHz na 2100 MHz při 1,53V, chladič FalconRock II. Normálně ve Windows mám 56° C, při Prime95 64° C. Ale i když to deska měří z jádra, tak to je moc, chladič je studenej až lehce vlažnej. Na starý desce byl chladič stejně studenej až vlažnej a deska psala o 10-12° C míň (taky měřila z jádra). A ponaučení? I když bere deska údaje z jádra, stejně to každá zobrazuje, jak se jí zrovna chce :idea:
morgan 1.1@1.3 s coolermasterem za 2 kila, kterej je asi 2cm od zdroje (blba skrin) load 58 ,idle 50....
edit: malem bych zapomel...na 1.88V real ;)
edit2: kdyz sem mel desku jen tak polozenou nastole,idle byl kolem 38 a load max 43
Kdyz si kamos pred lety koupil Durona 650, nemel k nemu chladic, a tak sem mu dal chladic z Pentia, kterej mel akorat o neco vyssi zebrovani. Tak na nem jel myslim aspon 2 tydny, mozna vic. Teplotu mu Abit psal 90C ;D . Bezi dodnes na 950. :-)
VIZ PODPIS.
Je to nejen o chladiči, ale i o prostorný bedně a místem vokolo chladiče.
Rekord mám 41°C.
hmm a kolik taktujes? jestli mas jen ten zaklad tak co to sem motas... :evil:Citace:
Původně odeslal wolf00
No nasazenim chladice to nebude mas tam pomerne o dost min Voltu to dela hodne me pri 1,55Vcore nebyl moc stabilni.Citace:
Původně odeslal Vlado
Možem za to že sa to nehreje??? Žiadne "machrovanie" :roll: - to nemám príliš rád, jednoducho krutá realita ;D . Dvojmetrového zalmana nemám (ale mne k tým dvom metrom moc nechýba :lol: ), mám malý medený vodný blok 5x5x2,5cm a v dome mám 24°C +.Citace:
Původně odeslal eraser007
PS: Bez jediného ventilátora sa to v pohode uchladí na 43-44°C (mp3, net, office). Keď som hral Underground, po 10min. to vyletelo na 48°C ??? a to som už radšej zapol vetroňa =>GF4(default)+CPU(1,89GHz) dokopy už riadne pritápajú... :idea:
Aj to je pravda, trochu som vás chcel vyhecovať ;D ;D už keď mám také šťastie.Citace:
Původně odeslal pETSaa
to už je naša reč - toto sú reálne teploty - vo Windowsoch mám ja 39 - Net, Office, Skicár / :lol: /.Citace:
Původně odeslal Vlado
Do tých 50st si macher.
Do 60st je to OK
Do 70st nehorí
Do 80st ešte pohoda :smoke:
okolo 90st - poobzeraj sa, kde ti spadol chladič ;D
jenze co to je chladit durona falconem :roll:Citace:
Původně odeslal Buddha
dyt ten uchladi kdejakyho T-Breda...
kazdopadne staci otevrit bednu a telota jede docela o dost dolu...
ted zrovna mam (prime95) 56* pri 1900 ot. ale uznavam ze je tenhle Arctic docela lichey :|
tak tak, ja mám bedňu otvorenú a mám menej prachu ako kámoš čo ju má zavretú a PC mám skorej ja ! ;D a teplotu fakt nízku oproti zavretej - tám stúpa do nemoty ale pri otvorenej si v pohode zapojím VENTILÁTOR na 12V pôvodne určený do auta /teda len chcem zapjiť - myslíte, ˇˇze to pôjde ?/....
no nevim, radsi bejt tebou si nejdriv zkontroluj jaky to ma odber, abyses pak nedivil ze nemas co chladit :wink:Citace:
Původně odeslal eraser007
Nechapu, kam na ty teploty chodite, mam 1400 na 2205(210*10.5) pri napeti 1.85 a kdyz se flaka tak topi okolo 35-36 stupnu, pri zatezi jsem nevidel, ze by to vylezlo nad 42 stupnu.
jednoduchy nejspis ti to spatne ukazujeCitace:
Původně odeslal Farseer
2 mISHA : to len tak plánujem do budúcnosti... ale zaujímavý nápad :idea:
2 farseer : vážne ? tak to ti všetci závidíme - len aby si náhodou pri " 47dmich" stupňoch necítil smrad, pretože ti to môě zle ukazovať :?
stiahni si new BIOS - kamarátovi iež zle ukazovalo...
BIOS mám nejnovější a špatně mi ot určitě neukazuje, zkoušel jsem ve stejných podmínkách Bartona 2500+ a ten topil okolo 50 a když jsem přetočil na 3200+ tak to lezlo přes 60, což je vcelku standard, jinak chladim Falcon rockem II od Spiru, trošičku jsem si ho upravil a nad procesor jsem si přidělal stodvacítku ze staršího zdroje, chlazení velice efektivní a ještě poměrně tiché, co víc si přát.
Je to v poriadku, ak má môj nepretaktovaný Duron 900 teplotu pri max. záťaži 45 stupňov? Záťaž je dosiahnutá programom SETI@home.
V programe VIAHM je nastavená Hysteresis temperature na 40 stupňov a Overheat temperature na 50 stupňov, preto sa mi to zdá, že tých 45 je veľa.
"sebedestrukcni" teplota je u techle procaku 90st., coz myslim jako odpoved staciCitace:
Původně odeslal Wizzard
To znamená, že si nemám nič robiť z toho, ak to presiahne 50 stupňov? Ten program totiž nemusí ukazovať skutočnú teplotu :!:
pust prime na max. heat a po pul hodce si sahni na pasiv ... kdyz udrzis ruku, tak je to v kliduCitace:
Původně odeslal Wizzard
Kámošovi chvíli jel na 96°C . :wink: Ale jenom chvíli. :evil:
Můj Durex 1600@2227 Mhz jede mezi 46-54° při 1.675 V zatím jsem se bneodvážil mu dát víc ale jak vidim tak vy ty DUREXI perete fakt dost tak ja to skusim kolik z něj vytáhnu při 1.8 V
Max při 1.675 bylo 2350Mhz ale nebylo to dlouho stable. Asi tak dve hodky a pak jsem pustil QUAKE 3A a po 40 fragách ende:)