slaby zdroj bez vetracku?
mam v pokoji kde spim slabouckej router se 486kou 100MHz kterej mne rusi. jede to na distribuci FreeSCO ktera je jenom v pameti, takze tam neni ani disk. jenom:
deska+cpu+pamet+isa grafika+disketovka+sitovka
vsechno to jede pres obycejny 250W zdroj, ve kterem je posledni vetracek v tomhle pocitaci
myslite ze ten fan muzu kuchnout a nechat to bez vetracku? nerad bych aby se neco odpalilo, ale zatizene to moc neni celkem to bude asi kolem 20W, vzduch ze zdroje jde uplne chladny
Re: slaby zdroj bez vetracku = A CO PŘÍMO ZDROJ BEZ VĚTRÁČKU
Citace:
Původně odeslal Rob
mam v pokoji kde spim slabouckej router se 486kou 100MHz kterej mne rusi. jede to na distribuci FreeSCO ktera je jenom v pameti, takze tam neni ani disk. jenom:
vsechno to jede pres obycejny 250W zdroj, ve kterem je posledni vetracek v tomhle pocitaci
myslite ze ten fan muzu kuchnout a nechat to bez vetracku? nerad bych aby se neco odpalilo, ale zatizene to moc neni celkem to bude asi kolem 20W, vzduch ze zdroje jde uplne chladny
Myslím, že nejlepší řešení je dát original zdroj bezventilátorový, znám dva zdroje www.silent.wz.cz a nebo německé servry - (nedávno jsem na jednom byl - musel bych do historie, kdybys nenašel ) cenově je to ovšem od 2.000 Kč - asi do 400 EUR . A netočí se nic . problem asi bude, že to jsou zdroje na P4 - takže redukce ? nebo máš ATX ? ( napájecí konektor MB ? ) Další možnost je použít silný zdroj (např. 450W - bazar - server ) a použít ventilátor s termistorem - a ten se na 99% nebude točit - pokud použiješ správný typ termistoru . Taky jsem tam kupoval ventilátor s termistorem - mají buď venkovní ( term. ) Arctic TC a nebo z nových zdrojů - kde tzv. regulace vyndavají a nahrazují vlastním řešením . ( koupil jsem za 50 Kč ) A nebo si nech jen poradit - viděl jsem koncepce postavené naruby( a zřejmě mají odzkoušeno ) např. zdroj upravený dole v case atd. - napiš jak jsi dopadl - já bych měl zájem o návod na ten Tvůj router - jestli to je možné ?
Citace:
Původně odeslal akva
Citace:
Původně odeslal Rob
Myslím, že nejlepší řešení je dát original zdroj bezventilátorový, znám dva zdroje
www.silent.wz.cz a nebo německé servry - (nedávno jsem na jednom byl - musel bych do historie, kdybys nenašel ) cenově je to ovšem od 2.000 Kč - asi do 400 EUR . A netočí se nic . problem asi bude, že to jsou zdroje na P4 - takže redukce ? nebo máš ATX ? ( napájecí konektor MB ? ) Další možnost je použít silný zdroj (např. 450W - bazar - server ) a použít ventilátor s termistorem - a ten se na 99% nebude točit - pokud použiješ správný typ termistoru . Taky jsem tam kupoval ventilátor s termistorem - mají buď venkovní ( term. ) Arctic TC a nebo z nových zdrojů - kde tzv. regulace vyndavají a nahrazují vlastním řešením . ( koupil jsem za 50 Kč ) A nebo si nech jen poradit - viděl jsem koncepce postavené naruby( a zřejmě mají odzkoušeno ) např. zdroj upravený dole v case atd. - napiš jak jsi dopadl - já bych měl zájem o návod na ten Tvůj router - jestli to je možné ?
Ty tady všude rozhazuješ ten odkaz a co z toho neni nad to si to vyrobit sám :evil:
Jinak už sem to uříznul,ale nemohl jsem dostat tak Flexou a stojí to za ho*no,ale zase tak tragický to neni měl jsem na tom 2x halogen do auta cca 80W na 12V větvi a ani se ten pasiv neohřál,dokonce ani vlažnej nebyl :eek: :lol:
Ty tady všude rozhazuješ ten odkaz a co z toho neni nad to si to vyrobit sám :evil:
Jinak už sem to uříznul,ale nemohl jsem dostat tak Flexou a stojí to za ho*no,ale zase tak tragický to neni měl jsem na tom 2x halogen do auta cca 80W na 12V větvi a ani se ten pasiv neohřál,dokonce ani vlažnej nebyl :eek: :lol:[/quote]
BLAHOPŘEJI k výtvoru , ale chtělo by to nějaké foto - a taky bys mohl dát k dobru, kdes sehnal pasivy a zhruba za kolik - jestli potom ten servrový zdroj z bazaru za 300, není zdarma a bez práce - ten je totiž dimenzován z výroby a já jsem zažil již několik přímo se zadřenými větráky, a dokonce je kvůli tomu vyřazují - i když zdroji nic, mimo zadřeného ventilátoru při proměření (před montáží ) nic není, i napětí jsou v toleranci . A to si myslím, dle svého skromného názoru, že Tvůj test na 12 V větvi je zbytečný (myslím že nic 12 V tam přímo připojeno není - absence HD, CD a ventilátorů ) nebo se mýlím ? - ale to foto - prosím, zajímá mě to, jak na to s rozbrušovačkou (je to Flexa ? )
Citace:
BLAHOPŘEJI k výtvoru , ale chtělo by to nějaké foto - a taky bys mohl dát k dobru, kdes sehnal pasivy a zhruba za kolik - jestli potom ten servrový zdroj z bazaru za 300, není zdarma a bez práce - ten je totiž dimenzován z výroby a já jsem zažil již několik přímo se zadřenými větráky, a dokonce je kvůli tomu vyřazují - i když zdroji nic, mimo zadřeného ventilátoru při proměření (před montáží ) nic není, i napětí jsou v toleranci . A to si myslím, dle svého skromného názoru, že Tvůj test na 12 V větvi je zbytečný (myslím že nic 12 V tam přímo připojeno není - absence HD, CD a ventilátorů ) nebo se mýlím ? - ale to foto - prosím, zajímá mě to, jak na to s rozbrušovačkou (je to Flexa ? )
No s Flexou to šlo nah.ovno protože měli kotouč na ALU jen 125mm a já mám flexu 125mm a 150mm,ale ten kotouč se obrousil vcelku dost a neprošel celym pasivem tak sem se trefoval ze dvou stran a teril sem se na pikaču.Tak jsem to dobrousil brusnym kotoučem na velký flexe a doobrobil vrtačkou a drátěnym kartáčem do ní,udělalo to krásnej hrubej povrch :wink:
Původně měl ten pasiv mít 100x80x52,ale jak to nevyšlo tak to má jen 100x75x52 :roll:
A navíc má dost nepravidelný tvary :oops: příště počkám a nechám řezat odborníky :oops:
Jinak ještě to neni v krabičce to dořešim ted o víkendu asi jen vyříznu to kolo od větráku a tam to nějak chytím.
Fotky sem nějaký udělal,ale jen webovou kamerkou Acer DC300,ale nějak mi na ní nefachaj ovladače pro WinXP přitom ve WinME fungovala OK i s ovaladačema pro XP a pod XP nefachá z žádnejma >:E
ad Pasiv: Ten sem koupil na www.zesilovace.cz ale ted už to na jejich novejch stránkách nenajdete dřív to tam nabízeli i s nakrácením v délkách až 6metrů :eek: a stojí to 450,- Kč/1 kg já to měl za 500+dobírka 8-)
Citace:
Původně odeslal globalkiller
Citace:
No s Flexou to šlo nah.ovno protože měli kotouč na ALU jen 125mm a já mám flexu 125mm a 150mm,ale ten kotouč se obrousil vcelku dost a neprošel celym pasivem tak sem se trefoval ze dvou stran a teril sem se na pikaču.Tak jsem to dobrousil brusnym kotoučem na velký flexe a doobrobil vrtačkou a drátěnym kartáčem do ní,udělalo to krásnej hrubej povrch :wink:
Původně měl ten pasiv mít 100x80x52,ale jak to nevyšlo tak to má jen 100x75x52 :roll:
A navíc má dost nepravidelný tvary :oops: příště počkám a nechám řezat odborníky :oops:
Jinak ještě to neni v krabičce to dořešim ted o víkendu asi jen vyříznu to kolo od větráku a tam to nějak chytím.
Fotky sem nějaký udělal,ale jen webovou kamerkou Acer DC300,ale nějak mi na ní nefachaj ovladače pro WinXP přitom ve WinME fungovala OK i s ovaladačema pro XP a pod XP nefachá z žádnejma >:E
ad Pasiv: Ten sem koupil na
www.zesilovace.cz ale ted už to na jejich novejch stránkách nenajdete dřív to tam nabízeli i s nakrácením v délkách až 6metrů :eek: a stojí to 450,- Kč/1 kg já to měl za 500+dobírka 8-)
díky za tip, ; to je oproti Fisherům zdarma a v běžných elektroobchodech mají jen miniaturní mrzáky, počkám ještě na ty fotky , zajímá mě hlavně profil .
A s tím povrchem hrubým - je to nehezké, když je to nepravidelné, ale pro chlazení je to to ořechové. A dovoluji si tvrdit, že s tím mám lepší výsledky než s eloxováním apod.
Příště vem k práci více trpělivosti a ruční pilku na kov ( značková asi 70 Kč plátek - a nezničíš ho - dle mých zkuš.) Copak stál kotouč na ALU ?