Zaujimalo by ma ako je to mozne ze tato karta stoji v ba v ageme tolko ako som napisal samo bez dane a na czechkomputer s danou 10 800 kc !!! nebude to najaka buda ? lebo vyzera to ze je to iba nizsie taktovana gf 5900
Printable View
Zaujimalo by ma ako je to mozne ze tato karta stoji v ba v ageme tolko ako som napisal samo bez dane a na czechkomputer s danou 10 800 kc !!! nebude to najaka buda ? lebo vyzera to ze je to iba nizsie taktovana gf 5900
to jsou dvě rozdílné verze, ta levnější je z horšíma paměťma .. to co myslíš u CC má 2ns paměti oproti 2.8ns u té levnější varianty.Citace:
Původně odeslal oso
a jak jsou ty takty?? vyplati se to za 6800?
no vies co tam maju nejakych 400mhz jadro a 700 mhz pamate ale pozeral som ten typ na msi stranke a tam nic nie je takze neviem ci to je true :?: ale s danou to bude stat asi tak 8200 sk priblizne, no myslim ze to je dobra cena aj ked to ma nizsi takt a hlavne aby to nebolo nejak inak orezane zbernica pipky a tak, len by ma zaujimal vykon v porovnani s radlom 9600 xt ktory asi zoberem?
teraz som pozeral v inom sklade a tam ju maju za 9800 bez dane takze je to asi preklep
FX5900XT 390/700
FX5900SE 400/700
FX5900 400/850
FX5900Ultra 450/850
všechny jsou stejny - myslim pipky i 256bit
jen se lisi pameti a frekvence - a asi napeti na GPU :-)
Toto je linka na tu kartu : http://www.msi.com.tw/program/produc...il.php?UID=503Citace:
Původně odeslal oso
Inac ja ju xcem tiez kupit ...teda ak je ta cena spravna!
určitě neni
možna sem hledal na špatnejch mistech ale nenašel sem ji pod 10k a pochybuju že se u vás na vychodě váli za 6.5 :eek:
no takze damy a pani je to asi tak ze nasiel som 5900 xt za 6990 sk bez dph aj v libre je to sparkle 390/680 256 bit 128 mb je tu link na testik na 5900 se co je to iste a dava to radeonu 9600 xt pekne na prdel a ide dooost dobre taktit
http://www.hothardware.com/hh_files/...x_5900xt.shtml
pre porovnanie cena asus 9600 xt 6970 sk no nekup to ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D The major point you should be coming away with is that we are getting 5950 Ultra like performance at 5700 Ultra prices. Not too shabby.
No konecne nieco ako pred rokom ti4200, teraz sa to vola Geforce fX 5900 XT alebo SE, to je jedno, ale cenu to ma super a ide nataktit dobre, to je ono ;D ;D ;D
V ageme ju už maju, ale od MSI, podľa nich 400/700 a má aj TV in za 6790,- bez dane...
Vyzerá to celkom fajn :)))
hmmm, to je uz cenovo ako moja... co ma stala 6800,- bez DPH...
kuaa slovensko je plny lenejch karet a tady ani howno :evil:
ja xcu taky :?
no u vas v cz by mala ist za nejakych 6 litru to je dost dobre ale jaksi pospali
aj ked nie som fanda n vidie ale za tie prachy karticka jak lusk na dooma III jedna basen v aprili parime hosis :D :D :D :D
Inač myslite že ešte pojdu dole s cenou v najbližšom období? Či mám predať moju 5600ku a utekať pre hento :D alebo počkať...Lebo to vyzerá, že to je naozaj dosť dobrá karta...
Chcel by som si kupit tu Geforce FX 5900XT(SE) ale nemozem sa rozhodnut medzi tymito dvoma vyrobcami.Co myslite ktory je asi lepsi (lepsie sa da karta nataktovat).Prosim poradte.DIK
No ako som pozeral ci Sparkl alebo MSI, tak nieje o com, kup MSI a nemas sa coho bat. Aj ja rozmyslam ci zahodim svoju nataktenu poriadne ti4200 128mb ???
Ako vidím, o chvíľu sa tu asi rozbehne 5900se-mánia :D
no ja jsem nasel nejlevnejsi OEM FX 5900 XT za 6500 bez DPH tuto http://www.alzasoft.cz/DetailPage.asp?DPG=44671 da se sehnat po CR levneji ?
akurát som menil 1900+ za 2400+ ! dofrasa ! tá by sa oplatila!Citace:
Původně odeslal joXerus
Cechy su plne drahych -> kvalitnych kariet a na Slovensku ani howno. ;DCitace:
Původně odeslal joXerus
Svoju Grafiku som musel ist kupovat do Ciech :evil:
Sparkle GeForce FX5900XT, 128MB DDR, DVI, TV-out, 8xAGP - cca 5600 bez DPH - odkaz tady
prodám muj kram naštreim prachy (asi ne v tomto pořadi ;D ) a jdu to koupit
Doporucujem radsej to MSI , Sparkle nie je prave spolahlivy.
Chcel by som sa spytat ci uz niekto mate tuto kartu od MSI (MSI GEFORCE FX5900SP VTD128)128mb.Pretoze odkaz v ageme prepoji na 256Mb a ta ma chladice z oboch stran,a ked si pozriete 128mb na MSI stranke tak ta ma len taky jeden jednoduchy.Tak chel by som sa vlastne spytat ci neviete ako to vlastne s tou kartou naozaj je,ake ma chladenie.Dik
Odkazy v Ageme (ako vlastne aj celý Agem) sú na dve veci...Citace:
Původně odeslal hurrican
Takže by som veril tomu, ako si to na MSI stránke najdeš sám.
A druhá vec, už som sám videl, že konkretne 3 MSI karty mali rozdielne ventilátory/chladiče, aj keď to boli karty s tým istým číslom.
Dop.dele, už aby bol pondelok a bežim pre tu kartu.
Viac ako dvojnasobny vykon oproti mojej (doslova) a je drahšia o niečo cez tisicku...To už je čo povedať...
Dobra volba. :arrow: ;DCitace:
Původně odeslal ICE29
jestli ma radim sparkle za 6800 tak to bude asi sparkle - nepsal o tom že ma i msi
btw sem mel sparkle 5600 a byla v poho až na ten chladič - uragan :evil:
Tak kto kupi ti4200 gainward 128mb taktnutu na 312\594??? vykon tak 13500 3dmark 2001, za cca 5500Sk, ;D
Chladic Thermaltake celomedeny, aj pasivne chladice na pametiach dorobene
Hmm , tak 4200ku za 5500 Sk , alebo 5900 za cca. 8500 Sk?Citace:
Původně odeslal MK2
Myslim ze mas slabe karty s tou 4200kou.
zdar
no uz ste tu 5900 niekto kupili, ak ano ako to chodi- oc hlavne
thnx
Ja velmi uvazujem o jej kupe, ale vsimol som si na fotkach od MSI jednu zvlastnu vec. Ma chladic z obidvoch stran. Ja sa akurat chystam na vodnika, to si mam kupit tiez 2 bloky a dat to z oboch stran. A na pamate potom stacia len take malicke pasivy?
tak uz ji maji jen za 5800 bez DPH http://www.alzasoft.cz/DetailPage.asp?DPG=44671 nekupoval jste ji nekod, jak to vypada, co takty gpu/mem???
Mohl by to být Sparkle, kterého jsem si objednal u Radima :wink: Tady je odkaz: http://www.sparkle.com.tw/html/produ...p8835xt_dt.htmCitace:
Původně odeslal CODY_2
No ako v ageme to na CZK vyjde 4900 bez DPH. Inac ta agemovska nie je ziadna OEM, ale MSI - ma tichy chladic a VIVO, teda tak vravi nazov karty - cislo, dufam ze to nie je len "neumyselna" chybicka....
Tak co mate to uz niekto? Myslim ze za taku cenu podobne vykonnu kartu nezozeniem. Ako ide taktovat?
9800SE 256bit je tiez dost draha a ze vraj nie je velka uspesnost na 9800pro, 9700 sa da na pro, ale je drahsia, tak ma zaujima ze na kolko sa da taktnut tato MSI.
To by aj mňa zaujimalo, mal by si ju už dakto kupiť, aby sme si my trpezlivejší mohli vybrať ;D ;D ;DCitace:
Původně odeslal THX_Corp
Ale nie, ja si ju kupim, len par dni čo predam FX5600...
Ja som akurat docital nejaky clanok, na ktory som nasiel odka tu na fore. Aka je momentalne NVIDIA hrozne v buducich DX9 hrach, bojim sa to normalne kupit. Ale aj tak mozem zacat uvazovat az po skuskovom, aj to iba ked dopadne dobre, lebo inak nebude sponzoring. A samozrejme sa musim najprv zbavit R9600PRO
No ze je Nvidia zla v dx9 hrach je blbost, lebo ma inu architekturu kapanek ako Radeon takze to musia programatori dost podporit aby to slapalo, programators buggos, a este DirectX 9.1 zvysi podla vyjadrenia Nvidie a Microsoftu vykon Geforce fx v Pixel Shaderoch 2.0+ o iba 60% , co sa mi vidi sakra dost.Chybicka v kombinacii s DirectX 9.0, 9.0a, 9.0b, je asi taka ze nevyuziva spravne celu architekturu prace s pixel shadermi 2.0 u Geforce Fx, bud je ta grafka moc nadupana alebo normalnejsie vysvetlenie ako uz spominali vyvojari, INA ARCHITEKTURA AKO RADEON, to znaci akonahle vide ten DirectX 9.1, radeon uz nebude tak velky frajer v directX9. Hawk ;D Peace
MicroStar FX5900XT-VTD128 128MB
6 039,-bez DPH
7 368,-vč. DPH
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=25769
chci delat komplet upgrade takze to bude zas kua palka po dlouhe dobe
Proc.,Mem.,Board,GF
sakra to vypada zatracene dobreCitace:
Původně odeslal J!mmY
No ja si ju idem zajtra kupit dufam ze ju budu mat a nebude to nejaky SHIT alebo ojeb... Potom podam REPORT
BTW uz stoji iba 7500 aj z DPH :-)
tak potom zaloz novy thread lebo nova era overclockingu zacina ;D ;D ;D
Tak kupte si ju niekto :-)) a hodte testy, tiez xcem kupit v BGS za 6200.- bez DPH je to super cena, ak by to bola pravda ze MSi 400/700. Ja som ju mal doma len na chvilu. Vtedy stala este 9800.- bez DPH tak som nad nou ani neuvazoval (to je moc) a v 3DM03 som mal na mojej zostave 4300b. Na ine testy som nemal cas :-(((
Lidicky ja som sa chcel spytat ci je rozumne predat tu moju R9500PRO a kupit tuto FX 5900. Ma to vobec zmysel ??? budem citit nejaky narast vykonu ???
Teda mysilym ked tuto kartu prtaktujem :wink:
http://www.hardwaretidende.dk/hard/artikel/03/12/17/1487127
DIK za dobry odkaz a ese som sa chcel spytat ci neni nejaky Radeon od ATI ktory by mohol konkurovat tomuto FX-ku ??? Myslim cenou a aj vykonovoCitace:
Původně odeslal Spajdr
www.rsc-computers.czCitace:
Původně odeslal b3nco
ATI original 9700, 128MB, TVout, DVI, bulk skladem od 14.1. 6210 s DPH
ale jak to je s dodávkou k Tobě to nevím, to by ti řekl Radim Štěpánec
No podla mojho skromneho nazoru zbadas rozdiel iba pri vysokych rozliseniach a zapnutom AA a AF inak ti je to asi zbytocne.Citace:
Původně odeslal b3nco
MAM JU DOMA ;D
je vcelku cool ! za tie prachy
CORE ide na 500 a MEMORY na 820 zatial ...
3D MARK 03 5950 bodov
Aquamark 3 42000 bodov na tom co mam dole .
UT 2003 215 FPS vo flyby
Testovane na detonatoroch 52.16 ale uz sa pracuje na novych :-)
:eek: :eek: :eek: A KDE SI JU KUPIL V AGEME ??? MAJU ESE LEBO SI JU POJDEM KUPIT. NEMA NAHODOV NIEKTO ZAUJEM O TOHOTO MOJHO RADEONA ??? :idea:Citace:
Původně odeslal Luko
Hned idem na nas OC BAZAR dufam ze o tu moju kartu bude zaujem :-o :?
Hej v Ageme. Ked som im tam poobede volal mi ta mila pani :-) za telefonom povedala ze ich maju este dost ... ale co znamena dost to nikto netusi ... ???
JA JU UZ XCEEEEM :drool: :drool: :drool: :drool: :drool: :mweheh:Citace:
Původně odeslal Luko
Bol pri tej karte Call of Duty?
(Ze vraj pri 5700U je poukazka na HL2...offtopic)
Je to msi SP VTD alebo XT vtd? Ma jeden chladic a ram bez heatsink, alebo velky medeny dosahujuci az na ram a z druhej strany este jeden?
(v ageme radi oznacuju graficke cislom vyssieho modelu...)
dik za info...
pripajam sa k testom, na tom co mam v podpiseCitace:
Původně odeslal Luko
- nakup v ageme
- grafika bez oc (nie je moja tak nebudem pokusat)
- ovladace 53.03, quality settings, bez fsaa a af (okrem am3, ktory si to zapne sam)
- vysledky su priemer z 3 merani
- 3dmark2001: 14941
- 3dmark03: 5142
- am3: 36856
- karta ide standardne 300/700 v 2d a 400/700 v 3d
- pri spusteni 3d aplikacie vetrak zaradi druhu rychlost
- karta je vacsia asi o 2.5 cm ako moja gf4 a je dost tazka
- ma chladic ako hrom ale dost hrube rebra, co sa mi nezda az taka vyhoda
- ledva som ju napratal do mojej mb, od pamati vzdialenost 1 mm a ked som ju vyberal tak som bal problem uvolnit tu blbost na konci agp slotu
skusal som aj tie dema od nvidie... dusk 22 a vulcan 17 fps
edit:
na toto som dnes narazil, mozno zaujimave
navod na prerobenie 5900 na 5950 ultra
http://www.madshrimps.be/forums/show...&threadid=3766
chlapici tam prerobili uspesne 6 roznych kariet (vsetky z orig 400/700)
msi tam zatial nie je ale vyzera to zaujimavo
Su tam klasicke MSI hry Ghost Recon, Morrowind, DN Manhatan ProjectCitace:
Původně odeslal THX_Corp
JE to SP po XT neni ani stopy a vo WIN sa hlasi ako 5900 a chladic ma velky medeny dosahujuci az na ram na druhej strane neni nic lebo nema byt nacom lebo ramky su len z jednej strany
Daj si tam oficialne 53.03 a napis vysledky.Citace:
Původně odeslal Luko
vsetky predtym mali nejake optimalizacie v AQ3, vynechane tiene a pod...
No ale ako citam to flashovanie, nechapem vyhodu (okrem toho ze GPU ide 475mhz). Ved to sa da aj pretaktovat, nie? A tie 700 ramky aj tak nepojdu na 950, tak naco to flashovat? Iba koli oznaceniu vo win?
re: 52.16
preto som si dal oficialne 53.03 a samozrejme aj najnovsi patch na 3dmark03 (myslim 340)
nastavenie v ovladacoch som dal na quality lebo kvalitu chcem v prvom rade
re: flash
suhlasim s tebou, to bolo len na okraj
inak device id sa da zmenit napr. cez 3danalyze a je to menej riskantne aj ked neviem ci to dobre funguje
sakra , tak v CC uz maji termin dodani : neznamy .. grrrrr :evil:
A ma chladic na GPU na obidvoch stranach, lebo na strankach MSI som nasiel taku fotku...... ???
chladic je len na jednej straneCitace:
Původně odeslal andux
Je ten chladic fakt taky tichy ako pisu na msi stranke.... ze 26db ?
tichy je pre kazdeho nieco ine, je sice dost tichy ale trochu piska a to to robi mozno horsim ako keby bol normalne trochu hlucnejsiCitace:
Původně odeslal THX_Corp
je hlucny podobne ako ten na mojej gf4, ale tento ked prechadza z 2d to 3d modu tak zvysi otacky a to je dost neprijemne az som sa zlakol co sa deje
ale celkovo je podla mna ok, len som uviedol detaily co som zachytil
No v pondelok to idem kupit aj ja kuva maju aj u nas v PO za cenu ako v ageme hura ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Takze som sa stou grafikou dlhsie pohral a potestoval :
na 200x11.5=2300 MHZ a 53.03
3DMARK 01 15 870
3DMARK 05 6029
Aquamark 3 43100
a OC Memory ide na 815 ale s jadrom je to trochu divne lebo mi to blbne pri 505 ked si pustim nejaku hru tak to ide v pohode ale po chvile to na chvilu zamrzne a asi po takych 5 sekundach to ide dalej a urobi to iba raz na zaciatku hry kua :evil: a a potom to uz ide v pohode ! na 510 to uz resetuje comp. Na 480 to uz ide v pohode! a teraz neviem co si mam nechat ci 500 alebo 480 ??? :-)
Tak jsem koupil 5900XT od Sparklu a po prvním taktování jedu z pův. 390/680 na 450/760. Myslím, že za 6650 s DPH to byl dobrý nákup :wink: Chladič je tichý i v 3D režimu, celkem masivní a téměř se nezahřívá. Teď ještě koupit větší a větraný case, protože v něm mám až 45 st. a to zrovna OC nedělá dobře :-)
V 3DMarku03: 5212 bodů...
kdes ji sehnal?Citace:
Původně odeslal Newman81
nebudte hlupy, ked mate 9600pro,xt neoplati sa za tuto kartu menit, plati to len pre dx9 hry, pre dx81 a nizsie sa to uz oplati :)
http://techreport.com/reviews/2003q4...shadermark.gif
2trt: ShaderMark nie je vobec dolezity. Dolezite su hry...
...napr hl2, co je zatial v prospech ati..Citace:
Původně odeslal Wuuduu
ja sa rozhodujem medzi 5900sp-vtd 128mb a 9600xt
Tady je dalsi recenze - tentokrat 5900 XT od AOpen:
http://www.guru3d.com/article/Videocards/112/1/
dovod preco je tato karta taka lacna je asi ze sa ich chcu zbavit, lebo asi nieco nie je v poriadku. je to az veeelmi lacne na to aky vykon to ma, bude to tym directx9 :?:
este jednu vec by som sa chcel spytat, da sa na tej karte nastavit aj rucne ze ake frekvencie ma mat pri 2D a pri 3D?
Ja bych spis rekl, ze se konecne trosku pohnuly ceny. Nedavno jeste obycejna FX 5600 stala nehoraznych 6000 a vic. Ty ceny lepsich karet se nemohly uz dlouho udrzet nad 10000 Kc, brzo to snad slevni jeste vic. Bylo to tak vzdycky, treba v dobach, kdy byly nejvykonejsi karty na trhu GF3, tak taky staly 15000...Citace:
Původně odeslal trt
V RSC Computers... Vypadá to, že jádro půjde ještě víc, jen z těch pamětí už víc nevytáhnu :-(Citace:
Původně odeslal register
Jasně, že to jde :-) V systému se karta hlásí jak FX 5900, takže je pouze podtaktovaná.Citace:
Původně odeslal trt
Jedinym rozdilem mezi serii 5900XT/SP a 5900/ULTRA/50 je nepouzití pamětí DDR II na modely XT/SP
Ad benchmarky HL2 atd... Ked som videl na tomshw ake nizke vysledky ma nvidia, zlakol som sa, ale potom som videl asi 3 dalsie rozne testy (nie tomshw) a tam ten rozdiel nebol az taky. Podla mna to bol jednoznacne reklamny clanok (ako protivaha predchadzajucemu testu doom3). Potobne testy cpu AMD. Su uplne podhodnotene / intel nadhonoteny. Staci si pozriet lubovolne ine testy (xbitlabs, anandtech). Takze tomshw je jednoznacne reklamna zaplatena sajta... Najviac sa mi paci ked pri 24 testoch cpu je 9 testov na enkodovanie videa a vysledok je taky ze pentium vyhral v 15 testoch, athlon v 9. Lenze z tych 15 je 9 na enkodovanie videa... fakt debilne testy. Inac k tomu obrazku toho sharermarku - na stranke odkial si to vytiahol by som nasiel cca 10 - 15 obrazkov kde dostava na frak radeon9600 pro/xt. A to boli realne testy z hier. Btw. odkaz na ten test tu uz bol niekde v tomto threade. A k tym "podvodom" nvidia... ja len budem rad ked bude mat driver nvidia optimalizovane shadery pre hl2, takze asi tak. Inac podla mna (ale to je len neobjektivny nazor) ma nvidia lepsie drivers. Ked citam ati forum su tam same problemy atd... dokonca brat co ma R9700pro mu sekal CS nejak sa mu to totalne cele posralo. Ja som zatial na nvidii ziaden problem nemal, ale to moze byt len nahoda. Kazdopadne myslim ze za tie $ je to super kupa. Samozrejme ze si ju pojdem kupit.... Ti4200 neklesli pod 3000, tak myslim ze karta so 130 mil tranzistormi neklesne pod dajme tomu 3500 (a to o dva roky (mozno rok a pol)) koli istym nezanedbatelnym vyrobnym nakladom. Takze az taka premrstena cena to nie je a bude len pomaly klesat. Ved ti4200 tiez stali 6 litrov spociatku.
ad ati... ked si pozriete pocet postov v ati (2600) a v nvidii (1400) tak cim to je sposobene? viac ludi ma ati alebo je s nimi viac problemov :)
ja som sa uz rozhodol ist do tej nvidie, za 6280 bez dph je to super kupa ked 9600xt stoji 5990 (axeco.sk)
ad tomshard.. no prave ja som tam tie testy ani nevidel, ale pozeral som tie oficialne z valve a potom na xbit... po precitani toho vsetkeho som dospel k nazoru ze ked zvysia vykon v hl2, bude to mat za nasledok znizenie kvality obrazu, nakoniec to aj tak pisali len neviem uz kde
nieco na tento styl:
http://www.hardocp.com/images/articl...WteN_1_7_l.jpg
Myslim ze nejake hadanie ATI vs. NVIDIA tu nepatri... :wink:. Osobne som mal oba znacky (ale ATI menej casu) a problemy neboli ...popravde s Nvidiou som nemal ziadne okrem par malickosti.
Toms HW nesledujem je to podplatena stranka...skor si pozrim X-Bit labs...
Chci si koupit novou grfickou kartu a rozhoduju se mezi Radeonem 9700 a FX5900XT....Co myslite, ze je lepsi a doporucite ke koupy?
No to by ma tiez zaujimalo. Obe sa daju taktnut na pro/ultra. Kde vsak zohnat radeon 9700 za 4900kc bez dph / 6280sk bez dph?
Na www.ss.cz maji ATI original Radeon za 5067 kc bez dph....Tak a ted babo rad, co koupit.
Mam taky drsny pocit, sprosto som to povedal, ze v Marci ci Aprili ako vidu dalsie karty Nvidie a Ati s podporou Pixel Shaderov 3.0, pohyb satov na postavach v hre bude vyzerat na novej generacii shaderov realne, tak mam pocit ze stredna trieda pixel shader 3.0 kariet bude stat tolko isto ako Geforce fx5900 XT/SP alebo radeon 9600 XT, a vykon bude o nejakych 10% vyssi, cena zhruba rovnaka ako fx5900Xt, takze technologicky to bude super. Uz su nove karty na spadnutie, naozaj ma nebavi v hrach to jak maju prilepene herne postavy na sebe saty, trosku reality by nezaskodilo. Chcel som aj ja 5900xt ale mam cas.
Takze ja si radsej pockam s tou gf4ti 128mb :-)
jo ale termin dodani je neznamy a rikali mi ze mozna uz ani nebudou, mam si zavolat za 14dni, ale stejne se mi vic libi FXko tak pudu do nej :-)Citace:
Původně odeslal Lukin
No ale az tie nove hry budu vyuzivat ps3... aj tak sa im to neoplati robit tak skoro, pretoze velmi malo ludi bude mat karty s ps3 (teda, mozu to zacat robit, kym to dokoncia bude ps3 bezne dostupne). Myslim ze to co je teraz highend, tak o rok moze byt middle. Ved ti4200 taktnuta je dnes celkom dobra karta. A ked, tak si potom pockam s tou 5900sp kym neklesne cena tych ps3 kariet na normalnu hranicu a potom to mozem predat... Teda udrzovanie sa v high end stoji vela - upgrady su drahe, middle trieda je uz o dost lacnejsia, ved ked dajme tomu o rok predam tuto kartu za 3000 (niekde som cital ze pred rokom stala ti4200 6tis.) tak mozem kupit novu. Resp. si este teraz mozem nechat tu ti4200 (keby som ju bol mal) a pockat na ps3. Rovnako budem moct pockat s 5900 na dalsiu generaciu. Upgrade sa podla mna oplati az o 2 generacie. Ved gf2 GTS este pred pol rokom v pohode stacila (aspon mne...), vsetko zavisi od toho, ake hry budete hrat, ci vam ide predovsetkym o grafiku, alebo o hratelnost a zabavu. Mne kazdopadne doposial stacilo gf2mx a teraz posledny pol rok fx5200 - co su oba low end. Takze sucasne high end vydrzia take dve sezony...
Cus nevite nekdo kde maji v Prazeskladem nebo do 3dni FX5900 SE nebo XT??? Vodešla mi grafika a tohle je zatim jasnej favorit
Citace:
Původně odeslal Lukin
ja sem si 5900XT uz objednal. da se flashnout na 5950Ultra. takze za 7000 ziskas highendovou grafiku. prijde me to jako nejlepsi pomer vykon/cena. driv sem chtel ATInu, ale ted uz mam jasno...
pls kde jsi ji objednal a jaká je dodací lhůta???
Citace:
Původně odeslal Dzegr
Priznam se, neni mi jasne, jak bys chtel dostat z 5900XT 5950Ultru. Jádro na těch 475 asi dáš, ale paměti na 950 ? Ani omylem, možná tak ASUS, ale ten je cenou někde jinde
Citace:
Původně odeslal Radim Štěpanec
podle toho co sem cet tak jadro de v pohode. XT je plnohodnotna 5900, ale podtaktovana. A pameti pouzivaji horsi latency, takze i 2.8 ns jede na tech 900. myslim navic ze pouziva vyssi napeti.
napriklad na Leadteku A350 LX je to odzkouseny a jede to..
v tydnu to pak vyzkousim taky a dam vedet
Jenze v clanku je napsano ze to jede na Leadteku, Gainwardu a tusim jeste 2 znacky, ale kde je chces u nas sehnat ?Citace:
Původně odeslal Dzegr
To ze su to tie znacky nic neznamena. Tie ram pojdu na 950, lebo dostanu vyssiu voltaz a horsie casovanie, ale to je asi max., kazdopadne na vykone to neprida, vyznam to ma len ten, ze jadro ide na este viac. Napr. ak mate MSI, tak podla mna by to islo ak by sa zohnal bios z MSI 5950. Ale to nie je iste, kym to niekto nevyskusa. Uz sa to tu niekomu podarilo flashnut? Inac na vykone to skoro neprida, takze podla mna to nema nejaky velky zmysel...
http://www.digit-life.com/articles2/gffx/gffx-13.html
toto si odporucam precitat!!!
Lidi pls cim taktujete FX5900 me to nejde ani RIVATUNEREM ani POWERSTRIPEM. Dnes jsem koupil FX5900XT od Sparkle. Dikes za rady
taktuj drivermi - coolbits
jasne, coolbits su najlepsie ;D
Caute. Vcera som kupil MSI FX5900SP za 6280 bez dph. Vsetko je fasa. takt je 400/700. len pridam takt tak sa nemeni vykon. preco?