mate nejake zkusenosti ci napady ?napiste
Printable View
mate nejake zkusenosti ci napady ?napiste
nic bych ne upravovoval, Proc jsou super.
Maximalne sundat ty krytky :)
Ak myslis vymenu repro, plosakov a tak tak mylim ze user KoNG to ma spravene, v nejakom threade tu je aj o tom aj pisane.Skus search.
muzete se nekdo kouknout jaka filtracni kapacita je v zesiku subwooferu? pokud bude min nez 20.000uF tak nakupte deset kondiku 3300uF za cca 200Kc, spojte paralelne, pulku pridejte k - vetvi a pulku k + a uvidite/uslysite neco :wink:
Tak o tychto veciach so suciastkami neviec absoutne nic, co budeme pocut?Citace:
Původně odeslal Glassman
Chystame se s kamosem rozebrat subac od Geniusek a pouzite objemy komor i pouzity reproduktor "naladovat" do software a prezkoumat, proc vlastne tak neskutecne DUNI a nehraje. Popripade reproduktor v subwooferu nahradit jinym typem. Co se tyka kapacity filtracnich kondasu v zesilovaci (napajecim zdroji zesilovacu) - velmi pochybuju, ze by v tom bylo 20,000 mikrofarad. ;D
heh, v zesiku v subwooferu ELAC bylo jen 2x6800uF ;D pridal sem 10x3300uF :wink:
No jo , sakra ale ja viem o tom hovno....som pochopil ze to asi zlepsi zvuk ale mozes povedat o tom nieco blizsie.diki.Citace:
Původně odeslal Glassman
tipuju ze by to mohlo filtrovat naky harmonicky nebo neco takovyho ;) ale vo zesicich (ac to berem ve skole) fakt vim prd ;-)
filtracni kapacita uklidni basy, jsou pevnejsi a dynamictejsi a ne zahuhlany, pokud neni dostatecna filtrace.. predpokladam ze tomu Geniusimu subaci by to mohlo dosti pomoct, zalezi na tom jaka kapacita je tam od vyroby a jak rikam, pokud bude mala tak jeji navyseni rozhodne stoji za hrich :wink:
Tak jak je to? Je tam mala kapacita, ci to je reproduktorem? Kolik kdyz tak pridat a kam?
IMHO je to reproduktorem. :-) DTT2200 maji male kapacity filtracnich kondiku ve zdroji a presto subac nehuhla. :idea:Citace:
Původně odeslal monsoon
... s tou kapacitou filtracnych kondikov by som velmi neprehanal, lebo budu lietat poistky v zdrojoch ... :!: ked tam vobec neake su ;D ;D ;D
A už ste ten sub rozobrali?Citace:
Původně odeslal Halen
Jsem novacek,subak jsem nemek nikdy rozebrany ale mam dotaz: muzu moje geniusy nejak vylepsit????
jezis vy ste teda komici ;D nekdo z vas to holt musi rozebrat a nafotit, jinak se z mista nehnete, furt se tady jeden pres druhyho vyptavat.. ma to cenu? mit je ja tak je mam uz desetkrat rozebrany, tak se nekdo sakra pochlapte a nadelejte par snimku interieru :arrow:
Tak sorry:)))na to rozebrat to bez navodu nemam..takze aspon otazka-na kolik mate nastavenou crossover frekvenci ?
viz http://www.overclocking.cz/4um/viewtopic.php?t=47184
možná by to htělo spojit dohromady. začíná tu fragmentace :eek:
Zaujmavé...na tom locknutom threade si dal odkaz sem...a tu je odkaz tam. Úplne som sa zacykloval a furt lietam sem a tam(a potom že velký traffic). :lol: :wink:Citace:
Původně odeslal Arteee
Ja to kludne rozoberem, záruka nezáruka, mám na háku...len by som to nerád robil zbytočne paralelne s Halenom.
Tak to skus!ja jsem na to lama,jeste bych neco zkazil...Jakou mas teda frekvenci vzorkovani?ja 200hz...
Nooo, nie som v tom odborník, ja som to tuším nechal na 150 alebo 100(teraz som na druhom PC). Keď som dal 200 a viac tak sa mi zdalo že už príliž vela basov prešlo na huhňavý subw na škodu ich presnosti. Proste som niečo nechal aj pre front R a L.Citace:
Původně odeslal Zdenek Dubnicky
No ja to mel na 100 a pak byl test v PC Magazinu a tam se zminovali ze 200 je optimium...tak nevim :-( a jak chces rozebrat subak? nejak zezadu odsroubovat?
Ešte som ho bližšie neskúmal (ako sa dá rozobrať), zajtra kuknem a ak to pôjde bez použitia sekery tak to otvorím a nafotím.
Dobra,preju hodne stesti a dej vedet teda jaks dopadl
NJN tak ti drzim palce Bananalama - ani mne sa nechce moc do toho pustat :oops: :lol: resp. ani akosi nemam cas. Este aj Glassmanovi som nezrobil co trebalo :wink:
Dobre že si sa ozval Gabo, poobede ti poslem fotky. Nemam ich kam momentalne dať. Kvalita mizerná ponahlal som sa a tma ako v rohu. Ked bude treba tak sa k tomu este vratim. Prvá zaujmavosť je že basák je miesto deklarovaných 45w rovných 100w/8ohm!!! Ak teda nápis neklame a na p.m.p.o. je to zase malo. Okolo kábla k nemu je dosť priedušno(čo by nemalo) tak som to zatial utesnil plastelinou. A keď toto nedotiahli, nemám ani bohvieakú dôveru v utesnenosť komory za membránou. Sú tam štyri 4700nf kondíky a jeden 10000. Tuším 25 alebo 35v...na fotkach bude vidno. Večer vyskúšam, teraz už musím letiet zvyšovať HDP.
Super..konecne muz cinu:) proc by psali ze to ma mensi vykon nez ve skutecnosti?
Mohl bych prosim dostat taky ty fotky? PLS
Reprak ma 100W? ;D A proc do nej pousti jen 20W?
Ne 20w, pisou ze 45W ale nevim co je na tom pravdy...
To sem myslel ironicky. Nepocitejte, ze do toho jde 45W. A pokud chcete udelat upravu SW Geniusu, Postavte za par stovek bednu s vetsim reprakem a pripojte ho namisto puvodniho repraku. Nevidel sem ten SW zevnitr, ale nejspis tam budou i uzky kabliky, takze ty bych taky vymenil za kvalitnejsi. Myslim, ze to je takovy rozumny reseni vykon/cena.
Tým že to pošlem gabovi som myslel samozrejme že to zverejní na pretaktovanie.sk pre všetkých. :wink: Už robím na tých fotkách...majú 80MB takže to musim pretriediť a zmenšiť....
Perfekt 8-) jak to slo rozdelat? je to easy?
Teraz odoslané gabovi. Už je to na ňom. Vzadu desať šrobov, reprak styri, čelny panel štyri. Nič nie je lepené, takze v poho. Akurat som neodpojil vsetky konektory, takze to držalo pokope a nešlo uplne rozobrat. Ak bude treba tak sa k tomu vratim...Citace:
Původně odeslal Zdenek Dubnicky
Mám otázku na nejakého audio experta/elektoakustika. Ako sa zvukovo prejaví pripojenie výkonného repráku k zosilovaču stavaného na menej než polovičný výkon?
A podotázka... ako sa prejaví netesnosť medzi komorami pred membránou a za membránou? Myslím tým nejaké uchom počutelné odchýlky. Mám laický názor, že práve to by mohlo spôsobovať akési rozmazanie kontúr zvuku. Ako keď sa medzi plusové hodnoty primiešavajú mínusové, ktoré tam nemajú čo robiť. Opravte ma ak kecám.
...tomu nezadoucimu propojeni prostoru pred membranou a za membranou menice se jinak rika "akusticky zkrat" .... coz samo o sobe vystihuje, ze je to spatne...
...je to napriklad velmi casta chyba u amaterskeho ozvucovani automobilu...
DIk idem akurat stiahnut...dnes som opat prisiel pozde domov ...nahodim to na Pretaktovanie.sk a potom sem hodim odkaz :).
EDIT: na maile nemam nic :( musis mi to preposlat este raz....
uff, ma slak trafí...
edit: a teraz?
reedit: no fakt neviem čo som zbabral. ešte pre istotu to odošlem aj cez web rozhr.
Stane se :-)
2bananalama: add připojení: Projeví se to akorát hlasitostí, zesilovač dáš na max a bedna bude hrát max zesilovače. vezmu třeba 20W zesilovač, tak to bude hrát stejně, jako když na 100W zesilovači nastavíš hlasitost rovnou 20W.
Otázka by měla pořádný smysl v opačné případě>> zesilovač má větší výkon, než měnič příkon = při překročení jmenovitého příkonu půjde cívka do kopru(udělá to pschtrrrrrrrr ... a ticho)
No v obrátenom garde je to bez debaty. Možno som to mal inak formulovať: Máme dva zosilovače 45w. Na jeden napojíme 45w reprák a na druhý 100watový. Je jasné že ten 100watový bude hrať hlasitosťou na úrovni toho 45w, ale určite tam nebudú aj nejaké iné odchýlky? 100watový má predsa len inú konštrukciu, nemôže mať (pri takomto zapojení) menšiu citlivosť? Je to len také strielanie naslepo, ale rád by som to nejak vylepšil...Citace:
Původně odeslal Arteee
Pokud budou měniče v ostatních parametrech totožné, tj. stejná Z, Qts, Fm ... no prostě stejné jenom se budou lišit příkonem, tak budou oba hrát naprosto totožně.
Je jasné že pokud bude měnič na 45W s citlivostí třeba 87dB a ten 100W bude mít citlivost dejme tomu 84dB, tak věz, že ten první měnič bude při výkonu zesilovače 45W hrát dvojnásobně hlasitěji než ten 100W při 45W. Jinak řečeno, ten druhý měnič bude při svých 100W hrát skoro stejně hlasitě jako ten první při svých 45W :wink:
jak je to teda s tim vykonem??? na to m SW je 100W, na vyskovym v prednich 15W. nesedi to ani na p.m.p.o. ani na rms. jakej maji teda opravdu vykon. nebo sou tam lepsi repreaky a slabej zesak??? :?:
Vsak reknete nekomu, kdo ma doma generator a osciloskop, at to zmeri, me by to taky zajimalo.
Vsude slysim jen chvalu, ale kdyz jsem je skutecne slysel zapojene do liva, tak jsem byl hodne zklamany. satelity jsou slusny, ale ten subwoofer je hruza. Jen duni a buci, basama se to nazvat neda. Fakt hrozny. Ale za ty penize se asi nic lepsiho nekoupi
Co pořád porovnáváte výkon a příkony měničů. Výkon soustavy je určení zesilovačem. Můžete tam mít měnič s příkonem třeba kilowatt, ale pokud tam je zesilovač s efektivním výkonem 20W, tak soustava je 1x20W rms
No dobre, dobre, a čo teda podla teba spôsobuje ten "pomletý" zvuk subwofera?Citace:
Původně odeslal Arteee
a taky "troslinku malicko" tou citlivosti ;)Citace:
Původně odeslal Arteee
Ozvučnice + měnič. Návrch ozvučnice neodpovídá parametrům měniče. To už nazančují evidentní vibrace ozvučnice při vyšších hlasitostech>>>špatný objemy komor
Ehm, ehm, a tá ozvučnica, čo to je? Nie že by som nevedel, ale či ty vieš. :wink:
sorry. :wink:
Ozvučnice je prostě ta dřevěna bedna(jenom bez repráku), prostě bedna, kam se umístí reprák. A jelikož vami vnímané basy neslyšíte vlastně přímo z měniče, ale prostřednctvím toho co se vytvoří v té bedně(umocní dané pásmo(basy)), tak vlastně ona ozvučuje >> proto se tomu říká ozvučnice
To ta ozvučnica
http://mujweb.cz/www/bananalama/ozvucnica.jpg
Mail dosiel....a fotose nahodim...len este Wuuduov test grafik musim nahodit predtym :wink:
EDIT: uz tie obrazky nahodim az zajtra...Wuuduuov test je out a ja ide spat mam dnes dost. Teda nie zajtra ale dnes k veceru to nahodim - obrazky.
THNX, a prosím ťa došiel ti jeden meil alebo dva? Lebo ak jeden tak mam niečo dokafrané v outlooku. :-(
Edit: 2Halen...Tak ako? Budete to rozoberať? Som zvedavý na tie výsledky meraní tým softom. Mohol by som aj pomôcť dodaním tých rozmerov, resp. nákresu komôr atd..
DOsli oba - mas to v poriadku :-)
Ok takze je to vonku...Bananalama thanx...pre ostatnych link kde su fotky aj s popisom:
http://www.pretaktovanie.sk/modules....rder=0&thold=0
:wink:
Jeden kamos me rikal ze jeho kamarad ten problem se subwoofrem castecne vyresil tim ze tahl zvuk do centru a subu pres ten tlusty kabel (takovy ten na vsechno) a repraky tahl zvlast kabelama skrz ty cinche. Nevim co je na tom pravdy, skusil bych to ale nic bych nepoznal pac nemam moc dobry sluch :-). Co si o tom myslite?
Aj by som to vyskúšal, ale nemám káble cinch/jack. Ale nezdá sa mi že by to mohlo mať podstatný vplyv na ten sub. Nejaké "přeslechy" (ani neviem slovenský výraz :oops: ) tam pravda môžu byť. Skôr si myslím že to bude tým nevhodným návrhom komôr pred a za membránou a ich nevhodným vzájomným pomerom. To by vedel zistiť Halen, ktorý sa tu akosi neozýva. Asi niekde naháňa "kocóry".Citace:
Původně odeslal Jusuf
A ešte otázka pre Arteeho...a ten plech vzadu(zadné čelo)...je to zdravé pre vlastnosti ozvučnice?
Ahoj nedalo mi to abych po dlouhé době se neozval a hlavně když se řeší tyhle repra :)
Tady je odkaz rovněž na nějaké fotky
http://overclock.kong.cz/uvnitr/ght51/gen.htm
Nevím v jak ostatních reprech pokud nedošlo k nějaké změně elektroniky ale v mých GHT jsou použit 2xTDA7269 1xTDA7296 1xTDA7360
Reprák byl 8ohm 100W :)
Repra mám už asi 1,5 roku :) a maximální spokojenost vše šlape jak má ;D
Tak do tohohle repraku asi fakt nepujde 100W. Ta velikost membrany je dost nevhodna pro SW az srandovni. Doporucuju predelat.
Citát z pretaktovania, čo si o tom myslíte. Prípadne aké trafo by sa tam hodilo? Myslím parametre.Citace:
Presne to bude problem.Riesenim by bolo silnejsie trafo pri rovnakev voltazi.Pri hlasnych basoch koncovy stupen odobera vyssi prud, co podla ohmovho zakona znizuje napatie v obvode. Ked napatie klesne priliz, konc. stupen prestane fungovat korektne (nastava zkreslenie).Z fotiek to vyzera ze v repraku je pre nove trafo miesta dost.Vsetko ostatne moze ostat nezmenene.(Pripadne neuskodi ani vymena zatazenych kablov za hrubsie)
Parametre:
http://mujweb.cz/www/bananalama/trafo.jpg
No presne toto som sa aj ja chcel spytat - to akoze normalne kupim silnejsie trafo popajkujem hrubsie kable a pohoda :?:
Je to pre mňa španielská dedina, ale asi na výstupe by malo mať vetvy 28v, 12v a 40v. Ak tomu popisu na ňom dobre rozumiem. Akurát viac ampérov. ??? De ste elektrotechnici kua?
Sezenes vykonejsi trafo se stejnym vystupnim napetim a vymenis privodni dratky za silnejsi draty.
Spravne tomu rozumies, ale trafo s presne takym napetim bude asi celkom problem zohnat, jedine si ho nechat urobit, alebo tam dat tri trafa (28V, 12V a 40V).Citace:
Původně odeslal bananalama
Ako tak na to pozeram tak tam bude asik treba +-28V, +-40V a +12V trafo.
Ked som to ovsem dobre pochopil.
No veď, sú to dosť neštandardné napetia. Okrem tej dvanástky. A kolko ampérové by mali byť tie jednotlivé vetvy?
edit: a prečo je tam 12V a u tej 28-čky a 40-tky je VCT?
no podle použitých zesilovačů. Zjisti jejich špičkový výkon, učinost a víš potřebný proud.
Aké jednoduché ;D ;D ;D ...teda pre teba, ale ja to neviem. Nemohol by si mi to polopatisticky povedať ty? PLZCitace:
Původně odeslal Arteee
A ešte jedna vec...nestačilo by pridať výkonnejší trafák len pre vetvu napájajúcu zosilovač subwoferu (ak je to vôbec oddelitelné) a tú pôvodnú samo odpojiť.
Stacilo. Ale by si sa musel pozriet na schemu ze ktoru vetvu vyuziva ale typujum ze +-40V.Citace:
Už mi dochádza trpezlivosť, keby mi niekto poradil akým softom a ako sa merá vhodnosť ozvučnice tak sa do toho pustím. Halen sa na to vybodol a ak by sa ukázalo, že tie komory nie sú až také zlé, tak sa pustím do toho zdroja. Ale takto je to stále len typovanie kde je pes zakopaný. Treba to proste najprv otestovať tým softom. Ako sa volá? help
NJN smutne ze to zostava stale na mrtvom bode...pritom Halen by to mohol prepocitat...ak by stacilo pomenit len tie drotiky a trafo isiel by som samozrejme do toho... :wink:
Já bych ti to rád vypočítal a napsal, ale k tomu je potřeba vědět mnohem víc o tom měniči(Příkon a impedance nestačí). Nemám prostředky na oměření reproduktoru. Buď zjistíte výrobce a jeho parametry, nebo se dál nepohnem. Ještě zkusím zkontaktovat VYSTu, ten by něco na oměření měniče měl.Citace:
THX Artee. Pokúšam sa vysnoriť nejaké údaje o ňom na nete...zatial neuspešne. :|
no kamos ma tiete "super" repro tiez ;) a zahada nebasovania wooferu sme trochu opatchovali tak ze sme setko ale vsetky netesnosti zapchali tlmiacim matrosom : nejaky molitan staci
- dieru na privod kablov k wooferu a pred.panelu
- dieru na privod 230V
- ten plastovy vylisok co je na vstup. konektoroch
moj nazor:
Ten trafacik lookuje tak na nejakych 120- 150W (zoberme ze je to "profitrafo" tak nech ma ucinnost 85% takze mozny dodany wykon je asi 100-120W co by mohlo aj stacit) dalej mame viac vetiev vystupneho napatia - kazda ma nejaky vykon ,12- predpokladam ze ide na korekcak a podobne blbosti (odpber cez 1A je neralny) takze tato vetva nam zozere 12W, potom mame 28V - asi center a ostatne repro - ich vykon typujem tak na 4x 7W + 2x5W center = 38W takze nam zostava na woofer asi okolo 50-70W [pri tych malich repracikoch som uvazoval ucinnost skoro 100% :D ] u woofra zoberme ucinnost tak 80% takze moze dodat do repra sinus takych teoretickych 40-56W. - otazne je ako je vyrobcom doporucene zapojenie tych svabou a ako je to v skutosnosti ( a aj tam moze kopec suciastok chybat :D )
takze wykon vyzera byt oq :), skutocnost je vsak isto ina - zalezi od hrubky vodicov vetiev - aky prud su schopne dodat
ak su zle taksa to da opatchovat novym trafom ( najlebsie toroid - daju sa spravit aj na objednafku) alebo ako tu niekto spominal kvantom kondikov v zdroji )
co sa tyka velkosti ozvucnice tak ta cast kde je trafo a spol je dostacujuca (lebo je to otvorena cast - ale o tom, co je za nou sa da len smiat ;)))))))))))))
(dobra kniha venovana tejto problematike je (REPRODUKTORY A REPRODUKTOROVE SOUSTAVY)
kable:
moj nazor ze, na kabli dlzky 40cm nemoze vznikat skreslenie signalu ;)) iba ak by bol na <> kontakt na tych konektoroch co su primarne urcene na napajanie ventilatorov v PC :) (alebo ak je zle zaletovany)
No zaujmavé čítanie...a to "opatchovanie" nejak počutelne pomohlo? Inak tá komora za membránou sa mi zdala malá aj na hniezdenie sýkoriek, nie to ešte pre subwoofer.
edit: technicky si viem predstaviť posunutie meniča pomocou novej dosky a predlžením tej trubky na úkor komory pred membránou. Možno ešte aj ten trafák by bolo treba posunúť. Ale či by to stálo za tu námahu...?
no sledujem to tu a velmi cakam co z vas vypadne.
mam tie repra doma a uvidime co snimi nakoniec urobim.
Taky napad:
mal som v minulosti pripojene ku kompu cez zosik z radia dva repraky (nejake umelace 15W) od jedeneho gramo-kazeta-hyper-socializmus-prehravaca.
hralo to obstojne aj mi raz kamoc povedal ze aby som zobral molita na uplne ho vycpal. Molitan som nemal doma. ale matke sa v skrini povalovala taka divna latka (filc alebo ako sa to vola). Bola dost hruba. Tak som ju nastrihal a poriadne fsade natlacil.
Stali sa dve veci:
1. Repraky boli 3-krat tak tazsie
2. Hrali neporovnatelne lepsie - ziadne rezonovanie pri nizkych basoch, ziadne kvilenie pri vyškach.
Niecom ziadny reprokonstrukter ale toto mi v tedy pomohlo, tak co to neskusit. Pokial ich ma uz niekto rozobrate tak pls skuste to niekto vystlat. a urobit nejeke audio-ucho-svoj-nazor test.
Dakujem
PS:
neviete mi poradit.
ze vraj dost dobre na testovanie SW je ChemicalBrothers - BassTest.
ale neviem to nikde zohnat. Poradite???
Dakujem
pokud někdo bude chtít můžu puskytnout soubor který testuje pásmo od 20hz až po 20Khz :-) teda tuším že to tak je má ho kamoš kdysi jsme se o něm bavily 8-)
Citace:
Původně odeslal KoNG
Tiez sa hlasim na ten subor. :-)
Tak Loki12, skúsil som to s tým molitanom. Odnieslo to zadné sedadlo starej 120L-ky. Hodil som na to ten audiouchotest v1.0 ale zmena nemeratelná. Snáď to trochu stlmilo basy ale neodstránolo skreslovanie - "huhlanie". Tento subwoofer má inú konštrukciu ako normálny soc. reprák, ktorému to mohlo pomôcť. Začínam si myslieť, že to bude elektronikou. :|
edit:2kong:Keby som vedel čo s tým súborom, tak sa tiež hlásim. ;D To je program, alebo súčasť programu? Ako sa s tým testuje? Čo k tomu všetko treba?Citace:
pokud někdo bude chtít můžu puskytnout soubor který testuje pásmo od 20hz až po 20Khz teda tuším že to tak je má ho kamoš kdysi jsme se o něm bavily
redit: dosť velký zoznam softu z tejto oblasti: http://members.optusnet.com.au/~audiosoft/sahfsd07.txt
teraz som fstal takze to mozeno bude dopletene ;)
to zapchatie dier pomohlo ale jednu dieru sme nespravili (tu na privod sietovej stavy) a tade to stale fuci sici a robi neplechu
co sa tyka tych ozvucnic tak plati : cim tazsia tym lebsie ! (preto som cel spravit repro z betonu ;) -inac aj mam projekct spraveny na takeho snehuliaka nece niekto ? )
podla mna je na vyne ten plech vzadu - pre ozvucnicu sa totiz pouzivaju najcastejsie lepene materialy : z 2 dvovodov:
1. lepidlo je take ze napusti drevo a to je potom tazsie (to nehovorim o tom ze ten material je lisovany (takze moze mat teor. aj vacsiu hustotu ako klasike drevo ??? )
2. lepene materialy z dreva ako drevotireska napr. maju mensiu tendenciu zvonit - svojvolne kmitat
pri tomto repro ty banani pouzili plech na zadne celo co je sice konstrokcne jednoduchsie ale neviem neviem ci to neroby ono .. moj navrh znie:
(teraz ma napadol ece jeden)
1. nahradit tu zadnu dosku drevenou z drevotriesky
2. nalepit na ten plech co tam je teraz nieco co ho zatlmy (toto sa robi aj f autach na dverach - strieka sa to asfaltom alebo niecim taky -treba skusit rozne vec mozno ze pomoze molitan alebo vata bunicina .... )
a ja idem do prace cafa sa tu zatim ....
PS a hlavne tomu neprije.. vajte ked mate ten reprak vonku lebo vam odleti membrana ;) (repro musi pracovat do nejakeho acustickeho odporu - preneseny vykon je maximalny ked sa odpory
vystupny a zataze rovnaju )
NaiL
taky bych pozdal o soubor....Citace:
Původně odeslal KoNG
tu su nejake tie zvuke... :-)
http://www.eminent-tech.com/music/multimediatest.html
Ale celo by to nejky sofistikovany soft.
A nejakého sofistikovaného odborníka. ;D takéto veci sú už na mňa moc.Citace:
Původně odeslal kju
50Hz zahralo, 30 už nie. Inak zaujmavé...pekne sa dá overiť čo ide do subu. Mal som nastavené do 100hz a 100hz mi hralo v satelitoch. Pri 140 to išlo aj zo satelitov aj zo subu. Až pri 150 išlo 100Hz len zo subwoofera.
tak moje vezk azahraje i 30 :-)
A nasiel som aj softik, ale je plateny. Kazdopadne 30dni funguje :-)
http://www.esser.u-net.com/ttg.htm
Nemachruj, keď to potiahnem do Technicsu a 50l bední čo mám dole v izbe tak zahrajem aj 29Hz :mweheh: :wink: .Citace:
Původně odeslal Wolferine
edit:2kju thx, uz sosam
reedit: ten soft bude asi lepší než tie zvukové wavy. Tam totiž presne sedí deliaci kmitočet. Keď dám 90Hz hrá basák, keď 110 tak satelity. Inak sub zaberá od 30Hz ako-tak 35-40 už hrá. Len mi nejako padajú poháre okolo...
No je vidět že většina lidí se o tohle hodně zajimá :)
proto soubor umišťuji na svoje WWW je to prostý MP3 soubor
který postupně jede pásma od 20khz do 20hz
rozhodně doporučuji natáhnout soubor do programu který má visuálně zobrazeny pásma případně jej natáhnout do nějakého editoru a opakovat si jednotlivá pásma a testovat reproduktor !
Nedoporučuji mít moc zesíleno některé pásma jsou fakt nechutný ale podání bassu je u mě dobré :)
Není to nic profesního ale na základní charakteristiku beden a objevení neduhů to postačuje mě i mému kámoši :) Jedná se o sinusový signál :wink:
http://overclock.kong.cz/20khzto20hz.bzk
PS: soubor přejmenujte na mp3
Neni vetsinou mozne pouste plny vykon, psany pro dany typ basaku pri jeho umisteni v subbasu s vyzarovanim pres bassreflex (uzavreny subbas, zadni zavrena komora, predni komora s natrubkem) To zvladaji jen VYSOCE kvalitni reproduktory s velikym zdvihem membrany. 95% beznych 100W reproduktoru nesnese v subbasu tohoto typu vic nez 15-20W bez toho, aby kmitacka repraku nezacala narazet do magnetu neb o zkresleni prelezlo unosnou mez. Nejlepe z hlediska reproduktoru pro subbasy v rozumne cenove hranici do 2000,- Kc za reproduktor dopadaji menice VISATON. A pak je tu jeden sampion - ARN 312-08 8Ohm. 100W sumovy prikon, 9,5mm linearni zdvih membrany, 91dB/1W/1M citlivost, 26Hz rezonancni kmitocet, optimalni Qes. V subbasu pomerne subtilniho objemu 55 dm3 je prenosove pasmo pro pokles o 3dB 32-140Hz. Uz mame s brachou rozestavene, budou fotky i navod ke stavbe.
BTW, k rozebrani GENIUS subbasu jsme se jeste nedostali, jsem liny. Stacilo by zjistit typ repra, co v tom je, objem komory predni s natrubkem a uzavrene zadni. Pak uz neni problem nacpat to do sw, ktery "vyplivne" vysledek.
Uff som nebol par dni na nete a ojha to je pokec (sorry za OT)...ale k veci: ten typ repra asi bude tazko zohnatelny, ci uz vieme o co presnejsie ide?
EDIT: skusal som ten mp3 na test frekvencie a ide to nice...aspon mne sa zda.....ak uz idu basy tak nehraju az tak Huhlavo...no neviem... :roll:
No ja som už preliezol asi všetko okrem serverov Echelonu ale nič som nenašiel. Rozobral som aj satelity či niekde nieje výrobca, ale bezvýsledne. :-( Totálne noname. Akurát dnes som v jednom elektre videl navlas rovnaký výškač ako je na rear a centri. Keď som sa pýtal predavačky(samozrejme "erudovanej odborníčky") na výrobcu, povedala že im to vozia od nejakého českého výrobcu. ???
To je jasný, že tam kromě impedance a příkonu nic jinýho nenajdeš, to bejvá u hodně měničů(teda častější je že tam nenajdeš vůbec nic). To chce oměřit. Ještě jsem se nespojil s Vystou, tak ještě strpení... Když ten nevyjde, tak zasne i poslední světýlko naděje :-(
Držím palce...ja som hladal výrobcu, v parametre som ani nedúfal. Tie som potom chcel vykutrať na webe.Citace:
Původně odeslal Arteee
poradite mi proc je na repraku napsan vykon 100W, kdyz hraje jen na 45W???
Aká bola dovolenka na marse? :wink: ;D :mweheh:Citace:
Původně odeslal Adio
Ten suwoofer podla mna preto duni lebo je zrobeny ozvucnicou typu pasmova propust(Bandpass) :eek: a preto hraje iba ked mate npr. basovu gitaru... ale take techno basy to uz je tazsie lebo cez tu dieru sa tie bubny tazko prenesu... ale ked ide plynuly bass tak to ide krasne.
Nemam doma tie geniusy tak to neviem posudit.Lebo mam doma sub takeho typu a bubny nehraje ale taka basova gitara no daco super...
Ale to zalezi aj na pouzitom repro.
Nevite nekdo jak sundat ty plateny ci z ceho to je krytky na repracich?jsme dost nesikovnej ;DCitace:
Původně odeslal Fila
Si nerobis snad srandu... :evil:
Sa tu nejak zopsula úroveň...Alios, ty si určite Adiov brat...si môžete podať ruky.Citace:
Původně odeslal alois
a teraz vážne to nood: Má to logiku, lebo tie testy, či už ten programček, wav či mp3...hrá to čisto, ale akonáhle to má zahrat nejaké skutočné zvuky tak prúser. Už len Arteee je posledná moznosť niečo zistit.