Dnes som dostal pekny mail...vyzera to zaujimavo. SOm zvedavy na radiator ktory este nie je v ponuke ale inak myslim ze to je celkom fajn praca (chcelo by to testy).
http://www.vodnechladenie.sk/
:wink:
Printable View
Dnes som dostal pekny mail...vyzera to zaujimavo. SOm zvedavy na radiator ktory este nie je v ponuke ale inak myslim ze to je celkom fajn praca (chcelo by to testy).
http://www.vodnechladenie.sk/
:wink:
cena v Kc je stejna jako Sk?? :?:
to vies tvrda mena ;) ...
inak vypada to zaujimavo .. testy by sa hodily ;)
MadCap
NO podla mna nic moc :? :? a hlavne ceny nic moc .. nato ze je to vsetko Al a ze to nieje najke profi tak tam maju fakt nahodene dost vysoke ceny hlavne ten GPU/Chipset chladic. Ale inak fajn :wink: ;D
hm profi ... rentgenuju tie platnicky koli celistvosti :) precitaj si cely web .. a ceny .. celkom dobre ... a material ... Med s niecim, nie hlinik :idea:
treba citat nie na obrazky kukat len ;) /jk
btw. balik dosiel uz ?
maj celkem trapne delanej ten blok na gpu/chipset. jak to chtej na ten chipset pridelat? :eek: kolik mista tam pak zbyde na pripojeni hadicek? jestli teda vubec nejaky
a vubec ty bloky se mi zdaj takovy divny, malo ucinny :?
UZ si dopisujem s tymi co to vyrabaju - testuju to viac ako rok.
COX: fakt si precitaj aj okolo obrazkov a potom dopisuj ....nie je to len AL....
K tomu CHipset/grafika vodnikovi - skor myslim ze tam mali dat Grafika ONLY waterblock :wink:
praveze to neni jenom CU ale i magnesium, ktery je s teplotni vodivosti jeste daleko pod hlinikem:
tepelna vodivost (W/mK):
med 401
hlinik 210-236
magnesium 156
(vsechno pri 300K)
takze zalezi v jakem je to pomeru s tou medi, nebo spis co je to za slitinu
edit: vetsina slitin Cu a Mg, obsahuje taky hlinik a jine kovy a teplotni vodivost mivaji nic moc, cca 120-140
bylo by dobre, kdyby tam napsali co je to vlastne za slitinu a jakou ma tepelnou vodivost
Myslite, ze ten blok na CPU by sa mi oplatilo kupit. Uchladil by som tym aj vysoko pretaktovany comp bez radiatora s velkym akvarkom - tak 11l...
Mohlo by to byť celkom zaujímavé riešenie pre niekoho kto nemá ako doviezť vodníka z Čiech... Keď sa odráta DPH, tak to napríklad z AQCoolu vyjde lacnejšie... Ktoré je ale lepšie ? :?:
Zaujímavé je, že ten chladič čipsetu/GPU je o 100 drahší oproti chladiču na CPU. Ktovie, či je naozaj výrobne náročnejší - lebo materiálu viac nepobral...
vypada to zajimave to jo, ani ta stycna plocha by nemusela odvadet spatne teplo a to ze je to stribrny jeste vubec neznamena ze je to z hliniku - muze to byt jakakoliv uprava povrchu jako chrom nebo nikl. na tyto upravy kazdej sice nadava ze zhorsuji odvod tepla ale pri tejch vrstvach co se nanasi (radove 10 mikronu) se absolutne neprojevi v ucinku a casem je to spise vyhoda protoze med velice rychle oxiduje a zhorsuji se jeji vlastnosti ani nemluve o vzhledu
ja sam se zacal niklovat a zatim to vypada vic nez dobre
http://www.sweb.cz/galax0/TN_upr.jpg
pripadne vetsi obrazek http://www.sweb.cz/galax0/upr.jpg
škoda že to neni na sponu ale jen diry - připravi se o hodně potencionalnich zakazniku
ten s nazvom 'Socket A / 370 / 462' ma co potom?Citace:
Původně odeslal joXerus
Tohle je aspon WB: http://www.oc-card.de/pd1763034467.h...categoryId=157
;D
EDIT: Porovnani WB: http://www.low-noise.de/web/Artikel/...nisse_kuehlung
me se to celkem libi. pokud udelaj kompletni set, tak by to bylo dobre a mohlo by se to prosadit.. (btw. zkuste porovnat s ceskym shitem AQCOOL ://
Uvidíme až po testoch ale rozhodne by som to hneď neudsudzoval.
Ten blok na gf je celkom dobry, ale jediný problém by som videl v tom, že by mi tam asi zavadzali pamäte a ešte najaké kondenzátory.
Rozhodne to bude lepšie ako tie sračky od titan či thermaltake do 5"25 pozicie.
Heh no neviem ale jedna sa snimi blbo...toto mi poslali na moju odpoved ze mozem vyskusat otestovat to ich vodne chladenie:
Myslel som ze ste profesional. Mrzi ma ze som vas obral o cas to co ste mi pisal poznam. Prajem vam vela uspechov
------
:roll:
GABO: no tak to je fakt "velmi zvlastna" odpoved :eek: :roll:Citace:
Původně odeslal GABO
to teda jo.. mozna to radej nechtej nechat testovat ???Citace:
Původně odeslal .:::iGor:::.
...to ma tiez napadlo, myslim si ze test+recenzia na www.pretaktovanie.sk by bolo to prave orechove ale vyrobca asi ma iny nazor :roll:Citace:
Původně odeslal Prokop
to je presny
verejnej test je dobra reklama a hlavne levna :-)
2 Gabo: No teda, to ma celkom prekvapili... :?: Asi chceli aby si o nich napísal oslavný článok na základe ich webu...
no to si ser.ou do huby. dyt kdo jinej nez overclockeri by si kupoval vodni chalzeni. a jeste kdyby na to meli recenzi na pretaktovanie.sk a diskusi na oc.cz/4um tak kde jinde by se o tom mohli oceri dozvedet..
honzAK: ...no prave, ale oni si asi myslia, ze dolezitejsie je uverejnenie + recenzia v nejakom shitnom papierovom casaku :roll: asi len takych redaktorov povazuju za profesionalov a ich citatelov beru za cielovu skupinu pre ich produkt :roll:Citace:
Původně odeslal honzAK
ale kazdy je si strojcom svojho stastia, presadenia a uspechu na trhu :wink:
...panove, z jejich pristupu to je celkem jasne... nemaji zajem, aby se nekdo nekde stoural v tom, ze blok XY, kterej dela nejakej "NIKDO" doma na kolene chladi lip nez jejich hyper-super roentgenovany reseni z jakesi nadpozemske slitiny (cele je to kravina na urovni ruznejch AQ a AQUA coluuu)...
presne jako pise Vapno, pochybuju ze ten jejich blok chladi lip nez jakejkoliv jinej, nic lepsiho nez měď se pouzit neda (za rozumnou cenu :wink: ), a pokud to maji z min vodiveno materialu + 1,5mm dno tak nevim nevim :| ale testy by mne fakt zajimaly, skoda :-(
To ma veľmi mrzí že to nechcú dať otestovať.
Zdá sa my super že Sk a Čk dávajú na rovnakú úroveň :mweheh:
Ten expert asi ešte nepočul o stranke "pretaktovanie" a už vôbec o Gabovi.
Tiež nedávam do toho veľkú nádej ale ten testík by tomu neuškodil.
Hlavne ma na tom zaujíma pomer cena/výkon.
Takze mi nedosla ani odpoved na mail ktory som im zaslal ci srandovali alebo vobec ako to mysleli s tou odpovedou. No nic do zadnice sa im tlacit nebudem :lol: ako sa tu pisalo - kazdy je strojcom vlastneho stastia.. :wink:
No vidite tak ste ma na zaciatku sprudili a este som ich precenil :lol: :D :wink: Pordla mna sotho vypliva fakt len to co tu bolo uz pisane, ze tie ich super zlatiny ktore su podla mne robene nie za ucelom co nejlebsieho chladenia ale najnizsej vyrobnej ceny maj take blbe tepelnovodive vlastnosti ze by to fakt polozill do smutku nejake Al homemade wodne chladenie. Samozrejem su to len moje dohady a pravda moze byt ina ale stoho vsetko mi vypliva nieco take :)
ako to su iny lolkovia ked nechcu nieco ako test na pretaktovanie.sk .. ceska a slovenska overclocking komunita je toto forum a stranky pretaktovanie.sk + ine shitne (pretaktovani.cz) alebo nefunkcne zatial (overclocking.cz) tak neviem co by im kretenom pomohla recenzia napr v casopise computer ... :roll:
MadCap
No mozno mas pravdu..vedia to len oni. Ale opat ma SK vyrobcovia prijemne prekvapili ;D
MadCap & GABO: jj ich marketingova strategia je fakt "zvlastna" /snazil som sa nepouzit sproste slovo :wink: / :roll: a fakt som zvedavy ako chcu preniknut na trh :roll: asi len pomocou ich homepage :lol:
No fakt by ma zaujimali tie testy lebo si chcem kupit ten waterblock.
Budu vlastne niekedy tie testy???Este taky mini dotaz.Mam v plane pouzit iba waterblock s kyblom vody,bez radiatora...Uchladilo by to?
Uchladit by to malo celkom dobre, aj ked je to trochu OT :?Citace:
Původně odeslal Sikino
2 GABO: Ozaj a ako je to s tymi testami ich WB? Uz sa neviem dockat
Testuje to Coxo...odisla mu vsak doska aj grafika...tu uz ma..este doska chyba..ale uz zajta pozajtra by mala byt. Tento tyzden teda testy budu.
Okrem toho uz je vonku nova revizia waterblocku kompatibilna s Socket478/Athlon64/SocketA proste univerzal...tiez novy blok na chipset konecne ma fittingy do vrchu.
Mam aj informacie o dalsich veciach...zatial zverejnit nemozem bohuzial.
Celkovo to vsak vyzera zaujimavo...aj cenovo.
No principovo sa mi tie bloky teda vobec napcia. Hore vteka voda dostane sa na plochu, a niekde vytecie a je tam velky priestor kde moze voda prudit ako chce, sice maju tam kopceky, ale kludne sa moze stat ze voda na chladiacej ploche prudi pomali a studena rychlo prejde bez toho, aby sa vyuzila na chladenie. Aj plocha sa mi zda nejak mala. To je skoro, ako by som primontoval plechovku na CPU a spravil privod a odvod vody. Samozrejme prehanam, ale maju tam principovy nedostatok.
Neviem odkial brali napad, vyrobit prave taky blok. A ta zliatina Cu + Mg neviem ci nejak prispeje k ucinnosti chladenia.
Skoda ze ludia, ktory maju moznost vyroby na dobrej urovni aj napad prist s niecim takymto to cele pokazia tym, ako jednaju s ludmi a tym ze nie su schopni vymysliet trosku lepsi blok alebo najst inspiraciu v tvaroch blokov inych vyrobcov.
mon coxo by to uz mohol otestovat ... a porovnat aspon s tym nasim homemade WB (alebo novym co ma objednany s http://www.h2o.kvalitne.cz/)Citace:
Původně odeslal GABO
sa uz tesim na tesy ... ale nezda sa mi to (vydel som to na vlastne oci, drzal som to v ruke) .. prilis take .. amaterske (ale mozno je to ucinne)
treba jednoznacne testy
No to som zasa ja. No takze pisal som tej firme a pytal som sa aka je zaruka na waterbloky a kolko bude stat priblizne radiatora...Takze tu je odpoved co mi napisali:
Zaruka je 5 rocna.
Priblizna cena radiatora je 3500 Sk je to aj s cerpadlom a prislusenstvom.
Kto vie, ze ci budu radiator predavat aj samostatne...Inak by podla mna ten radiator vychadzal tak 1500Sk lebo cerpadlo tam asi bude Eheim a to stoji tak 2000Sk.
Siki
Pod tym prislusenstvom je mysleny fitting a hadicky alebo ako?
DOBRE SI TO NAPSAL GABO... SERIOVÉ VODNÍ CHLAZENÍ... :wink:
No neviem.Ale asi ano.Sak co takeho este k radiatoru?vlastne mozno vetraky, ale to by bola blbost.Podla mna vecsina ludi ked si tam nieco bude chciet kupit tak to kupi po dieloch alebo ako celu zostavu.Naco by davali k radiatoru vetraky,sak to si moze kupit kazdy sam.Citace:
Původně odeslal Sherpa
Siki