nejsem overclocker,tak bych se chtěl zeptat kde můžu přetaktovat svou grafiku-XFX GeForce FX5200 :?
Printable View
nejsem overclocker,tak bych se chtěl zeptat kde můžu přetaktovat svou grafiku-XFX GeForce FX5200 :?
aktivuj si v registrech zalozku na zmeny taktu karet (coolbits), tam to muzes pak menit nebo pomoci tweakovacich programku jako riva tuner, powerstrip apod.
ale staci si tu projit starsi thready :!:
coolbist jsem si už do registrů instaloval ale nevím kde tam?
jestli sis uz coolbits.reg spustil tak pak pravy mysitko na plose ->vlastnosti->nastaveni->upresnit->fx5200-> tady uz se negde ma nachazet overclockovaci panel.
jo už to fajčí.díkez :-)
stahni si riva tuner...tohle te moc daleko nepusti :o) ( nebo aspon me ne)
btw. jak jste ji taktli? ja zatim jenom 271/440 je to dost malo mel sem to vic,ale problem je ,ze kdyz sem ji mel na 281/500 tak v NFSP to slapalo fakt super tam sem to mel dokonce vic,ale v CoD to hazelo blby textury tak sem to musel snizit...protoze CoD hraju po netu :o)...
jeste sem to moc nezkousel musim tam dat nakou pastu at to aspon vic chladi :-)
Btw. jeste dotaz staci FX5200 128/128bit na strihani domaciho videa...nidy sem to nezkousel,ale znama chce nakou levnou kartu :o) tak jestli to bue v poho :-) dika
asi jo.já jsem stříhal i s horší
a na kolik bych ji dal(GPU,RAM)?bojím se tam dát moc. :o
zvedej postupne a testuj v 3dmarkach az ti to bude hazet chyby tak to snizCitace:
Původně odeslal Wixe
a dá se o ni přijít(grafarnu) když to budu po 1MHz zvyšovat?
v podstate,kdyz to budes brat normalne po 1mhz tak ne...protoze pak ti to zacne hazet chyby a nema smysli ji taktovat,ale jak sem rikal v NFSP me sla nahodit vic .o) v pohode )Citace:
Původně odeslal Wixe
oki jinak dik za tu radu k videu :wink:
dík už to mám ale ne moc protoze ma jenom pas.chladič
Přišroubuj na ten pasiv ventilátor a zkoušej dál.Já se dostal na 281/551 -což je maximum, pak už to padalo.Požívám pouze coolbits, úplně stačí.Citace:
Původně odeslal Wixe
dotáh jsem to i na 305/456 ale trochu obraz blbnul tak sem to snížil a o hodně protože jsem si vzpoměl že to není jen můj PC
Na kolik to může vytáhnout s FX 5200 64bit a s pasivním chladičem!
Teď to mám na 298/298 moc,málo????
Pmaěti dej aspon na 400 (to je snad minimum ne?) :o
wixe, to co mas v popise nie je haluz? 256 bitova GF5200 ? skor 64, podla tych vysledkov v 3DMarku
delaji se i 333Citace:
Původně odeslal Might
no jo, nekteri vidi na krabici dx9 a pak se divi, ze jim na tom nic nejede ;D
na krabici sice mám napsano direct x 9 ale i 256 bit :-)
256bit je tak akorat jadro, NE sbernice. fx5200 jsou jen 128 nebo 64bit :wink:Citace:
Původně odeslal Wixe
je tam napsano: graphics core 256-bit :-)
a je vubec pravda že přetaktováním se snižuje životnost grafiky?
1) vzdyt ti to rikam :roll:Citace:
Původně odeslal Wixe
2) ano
a kde tam v podpisu mám napsano 256 bit sběrnice? :|
Na 400 to asi hodím těžko když mám v rivatuneru u položky Memory clock 400 je maximum!!!
já jsem to dal i na 456 :-)
je pravda že přetaktováním se snižuje životnost?(grafárny) :?
Je to pravda... z 15 rokov na 7 rokov...
jak to víš tak přesně? :?Citace:
Původně odeslal Wuuduu
Zivotnost se ti snizi ale nez by ti GK odeslatak ji vyhodis.Ja ji mam na 320/479Citace:
Původně odeslal Wixe
v podpise píšeš 314/478 ???Citace:
Původně odeslal Luks
AktaulizovanoCitace:
Původně odeslal Wixe
..........no proto! 8-)
No ja som dnes taktil moj fxku 5200 jadro 250@292 pamate 400@493 ide to stabilne a dalo mi 5190 bodov v 3d marku 2001 bez pridavneho chladenia se, max sa da dat jadro na 312 a pamate na 531 ale to uz bolo nestabilne 3mark 2001 se sa sekol hned :|
tak to máš dobré až na toho Durona :wink:Citace:
Původně odeslal Shephard
ja sem měl paměti na 332?a ty na 400? ???
Vy máte paměti na 400??? já mam prolink 128bit a default na 500, ale taktnout v poho na 600, dál sem nezkoušel, jádro na 290, dal sem nezkoušel
memory 350MHz jsem viděl jsem to u jednoho Leadteku.. ale ani ne 300 to už je fakt shitCitace:
Původně odeslal Might
to mas 64 bit, ze?Citace:
Původně odeslal Shephard
Tak tohle zahod nebo to prodej 64bit ti moc taktovat nepujde (hlavne pameti z pravydla tam byvaj horsi) a na druhou stranu to nebude mit skoro zadny vyznam na vykonu.Citace:
Původně odeslal mtrix
;D to si vycet takhle presne kde? O snizovani zivotnosti muzem mluvit pri opravdu opravdu maxi OC jadra nebo pameti a hlavne tehdy kdy zvysime napeti potom se cip poskozuje... jinak minimalne mozna kdyz ji spatne chladime a zahriva se nad hranici unosnosti. Jinak je to akademicka debata kterou nikdo nevyresi protoze to jen tezko nekdo odhadne.Citace:
Původně odeslal Wuuduu
:arrow: 7 let grafiku komu tak dlouho grafika vydrzi... promin ale to me pobavilo!
no jo duron pojde prec :-) pojde tam athlon xp 2200+, inak jadro sa mi max podarilo dat na 312 viac som neskusal, proste nesiel mi 3dmark, chcelo by to lepsie chladenie na jadre, pretoze je tam malicky pasiv z vetrakom :-(Citace:
Původně odeslal Wixe
no ja to mam tedko jadro na 299mhz a pameti na 500mhz...3Dmark03 to projelo v pohode...a v COD to taky facha akorat uz to obcas ukaze naky fleky tak to asi trochu snizim )...
je teda fakt,ze sem pod vetrak daval vic pasty pac tam byla flakla uplne na prd...a hned se to dalo hodit vic :o)
jinak je to ta od Inno3D s Aktivnim chladicem
Tedka sem to přetočil viz podpis :)
Trochu sem zadělal starý díry v pci větráku něco vyrval něco přelepil někde udělal minitunýlek a paivek je v pohodě ,že na něm udržim neomezeně ruku -> předtim max 3sec ... :)))Akorát Pokud zvyšuju Paměti->Artefakty Jádro -> Vytuhávání ... BOhužel musim zařvat "TAHLE GRAFIKA JE ŠIT" Zkusim hodit eště na paměti pasivky atd ...
BTW kdo máte tu kartu od Msi co mam já .. Jak je tam pasivek ... 6,5x5cm černej přes Jádro s žebraa trochu dál od sebe.. Jak se dá doprdele oddělat? :) ..
64bit FX5200 ? To je vtip ? Najhoršie čo môže byť - ZBAV SA JEJ!!!!
DX9 aplikácie BUDú VEĽMI NáROČNÉ NA VýKON GRAFULE A TáTO FX5200 64bit NESTAČÍ ANI NA DX7 APLIKáCIE!
rozmýšlajte - už na FX5200 so 128bit sekajú všetky test 3DM03 okrem prvého!
souhlasim... 128 a 64 bit je hodně poznat v 3D aplikacích (nemluvě o rozdílu bodů v 3DMarku200x)Citace:
Původně odeslal eraser007
ja sem to dal i na 342/456 a 3D Mark šel ale po chvilce se vždycyky na chvilu kus-zmrd! a to mam 1 pasiv(na GPU) :wink:Citace:
Původně odeslal Shephard
tak to kecáš!mam ju a seká se mi tak nécelá polovina testů :!:Citace:
Tak to jádro rychle stáhn it neni dobrý ... Mě to dělá při 325 taky ..Citace:
ja sem to dal i na 342/456 a 3D Mark šel ale po chvilce se vždycyky na chvilu kus-zmrd! a to mam 1 pasiv(na GPU) :wink:
jasně že to mam už dole!na 270/380 :wink:Citace:
Původně odeslal Might
Já si nestěžuju Prolink 300/600 128bit :-D
woho to je fakt nice :o)...a daval si tam jiny chlazeni?Citace:
Původně odeslal Scorp
a facha ti to v pohode bez artefaktů? :-)
fachá, ale jádro 300 je akoráat a paměti 600 z původních 500 je taky akorát
Tak sem si udělal pasivky na paměti a jedu 297/450
a to už je + 47Mhz/50Mhz :))) .. Homemade PCi cooling :D
no ja ot na konec...ustatlil z 250/400 na 290/489...bylo to vic fachalo to 3D mark03 to projelo v poho,ale artefakty ve hrach uz byli...jinak po tatktu stoupla hodnota nevim to presne asi o 80bodiku...v 03jce
btw. jenom by me zajimalo co se vic vyplati taktovat jestli jadro nebo pamet :roll:
u vetsiny karet je brzda pametova propustnost.takze pamet.
ja ju mam na 310/520 ale mam upravene chladenie a vyrobca je manli :(
9150 3dmark 01
a kde si je nabral(pasivy)?že bych udělal totéž ???Citace:
Původně odeslal Might
Od kámoše z P2ky velikost 2,4 x 1,2 cm :) a nalepi lsem to + mi na t ofouká chlad takže zatim stable -> zkusim dát co půjde bez artefaktů :)) .
kolik by stal tak nějakej větraček na grafarnu? :|
primo z ovladacu 300/500 GPU aktiv pameti samsung bez chlazeni... ;D ;D ;D
vyser se na větráček na grafárnu a radši si wem nějakej z CPU..:roll: ty special na GPU hovno uchladěj a sou stejně drahý...Citace:
Původně odeslal Wixe
vyrobky od MSI su nej.....na overclockovani! :wink:Citace:
Původně odeslal vogo
ale drahe :?
jakze coze drahe FX5200 128bit 128MB za 2700CCA, jestli se teda nepletu, a za nazor ze sou jen na OC by tady nektri ASUSari trhali hlavy, ale ja s tebou potichoucku souhlasim ;D ;D ;DCitace:
Původně odeslal Wixe
já si tě najdu...:evil: ;DCitace:
Původně odeslal vogo
bojim bojim :cry: ;DCitace:
Původně odeslal lmarky
Já mam nějaký paměti nanya víc už to asi nedotáhnu :/ ..
Citace:
Původně odeslal Might
no jo zlatý Samsungy :-)
btw - proč si všichni kupujete MSI??
Protoze sou nejlepsi ;D ;D ;DCitace:
Původně odeslal lmarky
ses mrtveej!! :evil: :-)Citace:
Původně odeslal vogo
už DX8 aplikácie potrebujú niečo okolo FX5600ULTRA a DX9 aspoň takú FX5950ultra aj viac ! Veď aplikácie ktoré PLNE VYUŽíVAJú IBA DX7 /Mafia/ potrebujú riadne železo! A Underground tiež naplno využíva IBA DX8 ! - už u bratanca s FX5200 / 64bit to bola pri 800x600x32 full detail SEKANICA JAK HROM! - Na plynulé hranie si zožente aspoň AthlonXP 2600+, 512MB RAM, GeForce FX5700 - a to je len DX 8!!!!
Podobne aj Mafia! Jediné, čo mal slušné, bolo skóre v 3DMark2001 v 640x480 ;D :lol:
Tak načo trieskajú do takeho s.hitu DX9 ???? !!!! Kebyže tresnú DX8 do GeForce4MX, bolo by to super! Ale toto je XTREEEM !!!!
Veď keď chudák bratranec spustí DOOM 3, tak mu oči vypadnú z tej sekanice a mne to ešte na SOFTWARE renderingu pôjde rýchlejšie !
@eraser007
nezapomen napsat pribeh jak jsi se stal milionarem ze mas na takovy good komponenty jaky doporucujes.. hlavne ta grafika.:¨)
jo mam dotaz:
jak poznam jestli je ta grafika 64 bit nebo 128 bit? este pred tim nez si ji objednam.. je to obycejnej Club..
Já hraju plynule na medium 800*600 a na Hight 1024*768 je to pořád dobře hratelný sekanice začíná až na 1600*1200 full detail ,ale eště pořád dojedu na 1-2 místě :D .. A to mam 64bit tak tady nekecej h**** ...Citace:
nesouhlasim ;DCitace:
Původně odeslal Wixe
LEADTEK,Gainward --->Best OC :-)
Ale zalezi na serii a dane GK
Citace:
me to taky vsecko v pohode zvlada...1024*768...sice ne plny detailiky :-) ...ale stim se pocita :-) ...ale v CoD mam fps prumer 80fps...
nevim proc tu nasi kartu vsici pomlouvaj :idea: me stal 128bit 2600kc tak co za to cenu chces?...to si za zbytek penez radeji wozeru ;D ...prvni mrkni na cenu vasich karet a pak nas nasi...muhe
měl sem Club 3D=nej..... MX 440(128MB) a dotahl sem ji na hezkou hranici už ani nevim!ASUS a MSI su zbytečně drahe.to stejne Leadtek Gain... atd.
tak to sou kecy ja sem hral NFS7 1024*768*32 na skuro FULL detajly a slo to uzasne dobre, a mafii(noje nejoblibenejsi hra) tak tu hraju 1024*768*32 na stredni detajly s maximalni dohlednosti, sice se to mistama trosicku kouse ale nijak extremne a pri hrani to ani moc nevadi ;D asi je to tim ze mam 128bit pameti :DCitace:
ja hraju NFS7 na 1024*768 a detajly=high a některe věci povypinane a jede to v klidu!P.S.:jak se v tom NFS UNDR...da nastavit 32bit?(vogo)Citace:
Původně odeslal vogo
v defaultu by to tak melo byt ne ??? mozna zalezi na verzi, mrknu na to tet sem ve skole a na Linuxu tady nikde NFS neni :cry: ;DCitace:
Původně odeslal Wixe
Za kvalitu hold musis zaplatit, ale zalezi na jakou koupi narazis........Citace:
Původně odeslal Wixe
SSSOOORRRYYY jestli teda neni default 32 tak jen 16 uz sem to dlouho nehral a mam v hlave maglajs ze zkousek ;DCitace:
Původně odeslal Wixe
Já mám 306/377 a jede to super žádná chyba.Citace:
Původně odeslal mtrix
ja mam 250/400@275/440..s pridavnym vetracikom ktory som vymontoval zo suflika na HDD...3D Mark 2001se 7051@800x600.
ked som dal pamate(samsung) na 470 tak uz to padalo takze testujem..je to jen 64bit :roll:
ja nyni 333 jadro a 533 pameti, na jadre upravenej pasiv tipoval bych tak z nejaky 300 pentaka, na pametech rozkrojenej pasiv z pentia pro, vsechno to z boku ofukuje 80ka vetrak na 5V ;D pasiv se sice docela hreje bez vetraku mel vice nez 60stupnu, ale i tak to slo stabilne 8-) tet pri doomovi cca 45 zadny artefakty nic, ale uz to nejde vednou ani o MHz :-(
grafule ma 128bit pristup do 64MB RAM :D
cim nastavujes frek.?ja cez ovladace a mam tam 2D clock a 3D clock..to 3D sa mi po restarte prestavi vzdy na 250mhz...nechapem :|
inak jeden znamy ma pamate na 571!! jadro 275..a zevraj pamate vobec nechladi.
ahoj. mam taky fx5200 mam dotaz jaky jsou podlevas pro ni nejlepsi drivery? myslim tim verze... mam tam tusim nejake 43. .. a beha dobre, kdyz dam novejsi, musim sundavat u her rozliseni...
diky...