pro Vasi predstavu jakou rychlost lze dosahnout na kabelovejch rozvodech UPC...
http://album.volny.cz/snipercz/print...2235308e_print
Printable View
pro Vasi predstavu jakou rychlost lze dosahnout na kabelovejch rozvodech UPC...
http://album.volny.cz/snipercz/print...2235308e_print
A neptejte se, jak se mi to povedlo, proste to NEVIM ???
vim jenom tohle:
pres rok zpatky jsem mel Motorolu pripojenou pres USBcko, pak mi ale zacalo kravit spojeni (proste kdyz jsem pustil vypalovani CDcka, ztratil jsem konektivitu mezi tim modemem a compem). Po vylouceni problemu na strane software (firewall, antivir atd.) jsem si rekl, ze to zkusim propjit pres ethernetovy rozhrani se sitovkou, kterou jsem beztak v kompu mel. Takze jsem prehodil kabely, ale na poprvy to nevyslo, protoze jsem nemel registrovanou MAC adresu ty sitovky na chellu. Takze zpatky na USB, registrace adresy a zase na ethernet...
No a zkousim neco vypalovat a drzi to... rikam si OK, takze to pomohlo, sice je to divny, ze to predtim celou dobu pres USBcko chodilo i pri vypalovanim, ale co uz to neresim, hlavne ze to jede ... Pak jsem nejak potreboval stahnout cca 1MB soubor, vidim, ze se otevre okno Getrightu, ale hned zmizi? Asi nefunkcni odkaz ... rikam si, ale zjistuju, ze soubor je stazenej??? Rikam si neco je divne, zkusmo se pripojuji na FTPko chella a stahuju prvni vetsi vec co mne napadla a vysledek vidite na obrazku ...
PROSTE JSEM JEL DVA DNY NEOMEZENE a nastahoval cca 20GB dat ;D
Po dvou dnech proste najednou zpatky standardni hodnoty (mam chello plus, takze cca 60kB/s) :evil:
Kdo trochu znate Docsic specifikaci, asi vite, ze rychlost se nastavuje az na strane toho modemu, tak ze si ten pri bootu stahne urcitou image, podle niz ty hodnoty sam v sobe nastavi ... jsou zpusoby, jak se to da "hacknout", ale to tu rozebirat nechci ...
Jak jsem rekl, neco se stalo a proste to jelo neomezene, samo, ze jsem zkousel metodu ethernet>USB>zpet, ale v tom to asi nebylo ...
A pro neverici Tomase, si nedelam sradnu a ten obrazek opravdu neni FAKE!!!
Pro uplnost dodavam, ze jsem i z venku tahal pres DC++ od maniku s rychlou linkou i pres 500 kB/s...
A nakonec jeden postreh s hrani si s tim modeme:
je schopnej najednou predat IPcko jak USB tak ethernet rozhrani, takze se pres nej necha jet najednou ze dvou kompu (treba notas pres USB a comp pres sitovku)
Tak co vy na to? Nejaky napady?
:roll:
nie si ty nejaký posthunter? ???
sorry, neslo mi to postnout najednou, pokazdy to spadlo, mozna problem u nas v praci na proxyne ...Citace:
Původně odeslal Wizzard
takze jsem to musel rozsekat ...
to snad stačí založit jeden thread a ne psát 3 a máš tlačítko EDIT tohle je PH
jak jsem psal, pokazdy to spadlo, nevedel jsem, ze se to sem dostalo ...Citace:
Původně odeslal sebad
omlouvam se, mel jsem to oveerit ... fakt SORRY
BTW: ty ostatni thready jsem uz smazal
hele lidi klidek OK?Citace:
Původně odeslal riksa
uz jsem psal, ze jsem mel problem to postnout najednou ... podivej se na casy tech jednotlivejch postu a mozna Ti dojde, ze jsem si tak rychle sam neodpovidal :idea:
nee, ted jsem se na to kouknul a nejak mi to postovalo jen ten smajlik :o (maly hlasce "chyba pri praci s databazi" jsem nevenoval pozornost) - odkazoval jsem te na jinej thread asi na druhy strance - taky se tam resi rychlost chella okolo 600kB/s :wink:Citace:
Původně odeslal sleepless
nj to bys nestich za minutu napsat takovydle odstavce :D
... jo takhle uz si tady par lidi libovalo jak jim to chvili jelo takhle rychle :)
Pokud se to tu uz resilo, tak se omlouvam a jdu se na to juknout. Diky za upozoroneni :-)
první byses měl juknout a až pak se dotazovat :arrow:Citace:
druha vec je, ze se v tom threadu nic nevyresilo ... mne by zajimalo, proc se to stalo a co udelat pro to, aby se to stalo zase ;DCitace:
Původně odeslal sebad
Jediná možnost je tam zajít s tlustou obálkou plnou masaryků, aby ten limit zase zrušily!! :lol: :lol:Citace:
Njn... tak se jim podelala QoS... :lol:
chci taky aby se jim podělala zrovne třeba u mně :wink: ale asi mám pech
ten kabelovej rozvod dava bez problemu i 1.5MB/s ...
btw. bud rad ze ti to chodi jak ti to chodi a moc tu nemachruj ... :)
No ale že jede najednou prez sitovku i USB je pro mne novinka ;D
To jako ze jsem se patlal se sdilenim netu v XP zbytecne ???
no myslim ze tohle bylo kdyz probihala wymena modemu a nez se ten modem restartowal tak to slo takhle rychle....znam par lidi kerejm to takle jelo 400kb/s,a byli to wzdycky lidi kery meli nowej modem...ale s tim restartovanim modemu newim co je na tom prawda...:-)ja mam furt swejch 30kb/s heh
To bylo jenom kdyz upgradovali sit. :roll:Citace:
Původně odeslal Michal
Ale podle me to nefunguje tak ,ze by si modem stahoval nejakej balicek a dal sam sobe omezeni. A uz vubec ne ze by se to dalo Hacknout ,to bych chtel vedet ,jak by se dotycny o tom rozepsal. Klidne at to napise. Ehm. :lol: :roll:
ano je to tak
Modem se napred naladi -> najde doprednej a nasledne zpetnej kanal.
Pak se DHCP zepta na IP a IP TFTP serveru.
Pak si z DHCP stahne DOCSIS konfiguracni soubor (je binarni a da se zkompilovat specialnim udelatkem).
Pak muze uzivatel komunikovat.
Driv modemy sly (u naseho UPC, v jinejch UPC to snad prej jeste nekde jde) modemy (rozumej rychlost) hacknout tak ze jsi DOCSIS konfigurak podstrcil modemu jeste nez stihl odpovedet opravdovy TFTP server. To uz je osetreny tak ze jsou v modemech nove firmwary (daj se nahrat bez jakyhokoli vedomi uzivatele) ktery zakazou ethernetovej/usbckovej interface pro TFTP a tusim ze ho zakazujou uplne i v dobe stahovani konfiguraku aby uzivatel nemohl zmenit firmware sam podstrcenim DHCP s konfigurakem s upgrade firmwaru.
nemel by bejt problem udelat downgrade firmaware ... ale po pravde, sam jsem to jeste kvuli nedostatku casu nezkousel > mozna nekdy :?Citace:
Původně odeslal Fox!MURDER
mno zkus to
se zakazanym vnitrnim interface tam konfigurak na upgrade modemu nedostanes a SNMP by melo bejt zevnitr taky zakazany ... takze leda ze by sis sehnal CMTS ($30+k) a upgradnul si to po RF casti ...
co takhle nahrat ten firmware primo do epromky v tom modemu
:wink:
jo to by slo :) videl jsem nejaky navody na netu ... ale ... jak rikam ... hodne brzo se na tebe prijdes a smluvni pokuta je pokud vim 10kkc ;) ... ale jestli ti to za to stoji ;)Citace:
Původně odeslal ghoustofnet
třeba se to dá ukecat že ti někdo háknul modem a nahrál ti tam jinej firm., A ve smlouvě jsem nic podobnýho nenašel(co se týče modemu) :-) , ale třeba jsem špatně četl.
taky to muze bejt docela dobre osetreny tak, ze si UPC hlida verzi firmware v modemech pri jejich bootu a kdyz zjisti, ze ma modem "nepovolenou" verzi, donuti ho stahnout novouCitace:
Původně odeslal ghoustofnet
to by se sice dalo obejit cely tak, ze by se ten modem na koax zapojil, az po downgradu a bootu z lokalniho TFTPcka
ale tezko rict, jestli muzou jit na ten modem pres koax rozhrani nejaky kontrolni broadcasty i kdyz uz je "online"
jde jen o to, jestli by tahle vecicka za 30$
http://www.tcniso.net/Images/cable_plus.jpg
nebyla jen vyhozenyma penezma ???