Jaká máte skušenosti s touto verzí?
Printable View
Jaká máte skušenosti s touto verzí?
Já mám 9.2 na 3CD...Nebo tohle je zase jeste jiná verze?
na tom dalsim CD sou asi zaplaty ne?
IMHO je to to nejlepsi co muzes v soucasne dobe mit (z MDK ;))
Jojo je to 9.2 se všemi patchy ovladači na NVIDIA, dost RPM.... A v jedné instalaci.
Nevíš odkud by se dalo stáhnout ISO toho CD4?
Je toho viacej...Citace:
Původně odeslal SOAD
Ja som to tahal odtialto:
ftp://mandrake.redbox.cz/people/bluehawk/iso/release_5/
:wink:
díkes :D
No ale stajnak budeš muset stáhnout všechny 4CD!!!!!
Proč jako ???Citace:
Původně odeslal Dominator
Ty 3 jsem už měl stažený před tím....
BTW:Jak se vlastně ta aktualizace z toho CD4 nahraje?
Tak už jsem to vyřešil...nainstaloval jsem to rovnou z netu ;D
No hle potřebuješ 4, protože instalace je stabvěná 4CD to 4 není doplněk ale součást intalace!
tak sem si stah 2CD a pak ho.vno, proste servr nejede, snad to zas bude fungovat ....Citace:
Původně odeslal Giger
nedá se to ještě stáhnout někde jine ? .....Citace:
Původně odeslal Jezyn
Oficialne ne.
Jinak uz je release 6..
Citace:
Původně odeslal Jezyn
[quote="lyon667"]Oficialne ne.
Jinak uz je release 6..
to je má taky 4CD ? ..... kde se to dá stáhnout.... ? ..... jestli mi někdo chce helpnout, tak třeba na PM ...... díkec (sem myslel, že je to normálně free distributovalná verze, že se tu nemusíme schovávat)
jak tyhle imageinstalujete? melo by to jit nejak z disku, ale nepovedlo se mi to. z diskety sem bootnul ale kdyz zadavam cestu k image souborum tak to proste nechce vzit. palit to nechci.
tipoval bych na prikaz typu mount :?:
Jo, ma to 4 CD. Zdorj uz tu padl => mandrake.redbox.cz. Je to sice free verze, ale neni official,.. je to nove vytvorena verze z cookeru, contribu a kdovi ceho jeste, takze ma spoustu veci navic.
Citace:
Původně odeslal Jezyn
Je to celkem dobrá verze, akorát jsem měl problémi s instalací NVIDIA ovladačů při intalaci (tím myslím hlavní, tedy instalaci OS) (samo mi je to instalovalo) no prostě se to natomseklo a tak jsem to instaloval z TEXTového režimu a je to OK!
hmm, heh ja ale instaluju bez linuxu a jenom z diskety ktera umoznuje instal z image. :arrow:Citace:
Původně odeslal Airwolf
tuhle disketu je musis vytvorit v Linuxu? Nebo staci sosnout primo programek pod Win, kterej tuhle disketu vytvori?Citace:
Původně odeslal sorx
Zrovna se chystam instalovat Linux na 4x CD-Romce a tahle disketka by moc pomohla :wink:
na 1.CD mas progrem RAWRITE a pomoci toho na tu disketu nahrajes tusim hdd.img soubor... z ty pak nabootujes... jenomze tyhle releasy mi na tom nejak nesli instalit...Citace:
Původně odeslal Fraj#r
Zrovna sem stahnul mandrake 9.2 tak je zkusim nahodit, pres FDD namountovat image, snad se to laikovi podariCitace:
Původně odeslal sorx
Tak uz znova fici...mandrake.redbox.cz :wink:
Odporucana release je 6.
Tak stahujte,stahujte... ;D
jestli jo tak dej vedet!Citace:
Původně odeslal Fraj#r
Čau tak a jsem zoufalý už 2h se snažím instalovat Lin, ale to nahrání balíčku z diskety vůbec nijak nefunguje a přitom příkaz je dobře dokonce ani při "linux defcfg=floppy" to nešlo, ale já chci nahrát balíky v textovém režimu, protože mi intslace v graf.režim. padne na instalaci NVIDIA ovladačů (s tím nemáte náhodou zkušenosti?) Nikde jsem ani nevybíral že je chci instalovat a jsou tam. No je pravda, že je to potom takový lepší když tam jsou, ale klidně bych je mohl doinstalovat pozděj! V textovym režimu se to naistaluje a je je to OK. Ale nemůžu si tam ani vybrat jaký balíky chci, protože tam jsou rozházený podle abecedy a ani nemaj popis nebo zařazení do sekce, takže fakt nevím co naistalovat a co ne. Zkoušel jsem i naistalovat jen Lin a grafickej režim, ale to mi potom když jsem chtěl zbytek doinstalovat z Lin nedává programy do nabídky a dokonce jsem tam nenašel ani konzili (tu nevím jak zpustit) Ještě jednou upozorňuji že jsem zkoušel i text defcfg=floppy a různý modifikace bez i s uvozovek! Nevím jak dál a to mne lin docela bavil!
nahrani balicku z diskety? jak se ti povedlo rozchodit instalaca pres image soubory?
Mám to rovnou z CD! Jinak jestli to máš z hadru tak na 1CD máš v INSTAL docela jednoduchej popis!
prave sem preinstaloval tuto verzi (release 5) a muzu vsem doporucit - vsechno jede hned napoprve. a to sem instaloval na SATA disk :-)
akorat smp kernel si musim dobastlit
No jak říkám mne to šlo jen přes zdlouhavý auto_install viz.vejš
Wong: ty máš NVIDIA grafiku?
vis k cemu tady lidi maji podpisy nebo ne :?: :roll:Citace:
Původně odeslal Dominator
To s tim SATA diskem me zajima, slo to samo nebo bylo potreba neco nastavovat?Citace:
Původně odeslal wong
ide vám to sťahovať aj cez DAP? lebo mne nie, pýta to heslo, pritom som zaregistrovaný a keď vyplním to heslo, tak ho to pýta znova
ne, nebylo potreba nic nastavovat, jenom cdromku mam jako hda, suplik jako hdb a hlavni disk je hdg, ale nicemu to nevadi. stejne tak bezproblemu jedou XPcka :-)Citace:
Původně odeslal dekon
jsem totální beginer a potřebuju se dostat zpět do grafického reřimu - teď jsem v textovým ....... nevím, ale co mu mám zadat, abych se tam ocitl ..... umím jen - login: a password: ....... díky za odpověď ......... omluvte mě, jenom začínám....
prosím, pomozte mi nekdo, jak se vrátím do toho grafickýho režimu .... plz
mno, vypada to ze ti nefunguje driver na grafiku....
doporucuju se ridit napr. timhle: http://abclinuxu.cz/hardware/ViewRelation?rid=35282
i kdyz osobne si myslim, ze to melo fungovat u 9.2ky primo z instalace... zadal jsi vsechno spravne?
samozrejme pokud si se jen omylem prepnul na konzoli tak se do grafiky vratis alt+f7 (alt+f<cislo> prepinas mezi virtualnima konzolema nebo X serverama... z Xek se vratis na konzoli napr. ctrl+akt+f1)