Mam FDX LE chci hp pripojit na TV pres s-video. Ten s-video konektor ma ale 7pinu a v obchodech sem videl jen s-video 4pin - scart. Nevite jestli se prodava i ten 7pin-scart?
Printable View
Mam FDX LE chci hp pripojit na TV pres s-video. Ten s-video konektor ma ale 7pinu a v obchodech sem videl jen s-video 4pin - scart. Nevite jestli se prodava i ten 7pin-scart?
7-pinovy Mini-DIN konektor mam i ja na Radeonu 9700 Pro a bez problemu pouzivam S-Video kabel se 4-pinovym konektorem.
Já na 8500Pro taky.Citace:
Původně odeslal Mymak
Je to jedno kolik má pinů. ;)
taktiez pouzivam bez problemov "4-pinovy" 10m kabel , aj ked konektor na karte je 7-pinovy(resp. 6-pinovy ??? )
vzhedem k tom že redukce s-video - cinch je nesmysl tak na co asi sou ti dva piny navíc ?
na preno signalu sa pouzivaju iba 4piny. z toho 2 su zem a 2 signal
presne tak, pouzivaju sa len 4 (aj v TV mam 4-pinovy konektor) sam neviem naco su tam tie dalsie piny... :oops:
ale redukovat to na Cinch je fakt sprostost (teda len v pripade, ze to nie je NUTNOST ;) )
v těch dvau naví de PAL proto ma redukce 7 pinů na s-videu
??? :oops: este raz prosim, nak som nepochopil ??? :oops:
Nesmysl? Proč myslíš?Citace:
Původně odeslal Krtekk
Já to tak mám. ;)
to krtekk: jak tam de PAL? PAL je pouze norma signalu, ktery je prenasen z PC do TV, ale nas zajima, co je na tech vodicich prenaseno...
ja potrebuju tahnou signal asi 10m po S-video a pak do TV pres Scart, ale existuje vubec takova redukce (S-video na scart)? Jeste mne napada, jak pak dostanu audio signal do bedny, kdyz to pripojim pouze pres S-video? Nejak mi tam chybi audio IN, kam to pichnout?
A co takhle kouknout sem: http://www.tydyt.cz/kabely/konektory/video.htm
ten konektor EURO by byl presne pro mne...mohl bych vest audio a video v jednom, ale nase televize tenhle konektor nema, ma jen S-video. Jak teda dostanu do TV i audio? To pripojim S-video + 2*cinch s audio, nebo jak?
-> asi budu muset bastlit, co?
Ja tahnu video signal 4-pinovym s-video kabelem vlastni vyroby - moje video ma 4-pinovy s-video vstup. Audio ze zvukovky jde kabelem jack-kluk/jack-holka vlastni vyroby a do videa je zapojeno pres zakoupenou redukci jack-kluk/2x cinch.Citace:
Původně odeslal Waliz
ja bych potreboval sehnat redukci S-video/2xCinch - Audio na Scart...myslis, ze neco takovyho sezenu...nechci, aby mi cumely kabely z TV ve predu...neni to moc esteticky :?
takze video ti v pohode bere video signal z S-video a audio signal z cinchu, jo? snad to bude fungovat i na nasi TV, kdyz nesezenu tu redukci...
Snad jo - v obchodech se da sehnat spousta redukci a kabelu, ale prehled o sortimentu bohuzel nemam.Citace:
Původně odeslal Waliz
ty dalsi dva piny v tom mini din konektoru je prece normalni kompozitni signal
to waliz: Jestli se nepletu PAL je norma kódování barev v televiznim signalu a s-videm nema nic splocečnýho (možna se pletu)
tim že tam de PAL sem myslel kompozitni signal (sorry)
Jinak redukci s-video - scart sem kupoval včera
to Petano: je to tak, ted jsem na netu nasel redukci mini din 7 na S-video a kompozit RCA http://www.trianglecables.com/mindin7malto.html
to krtekk: je jedno, jestli je to RCA, S-video nebo Scart, vsechno je to PAL, teda alespon u nas... je to norma pro prenaseny signal... musi to mit nejakou formu, aby tomu TV rozumnela
PAL je proste obecne danej 625 radku/25 snimku za sekundu
jinak, ja vim, ze existuje redukce s-video na scart, tim ale dostanu do TV pouze video signal, jeste tam chybi audio...proto jsem se ptal, jestli neexistuje redukce, ktera ma na jedny strana S-video a 2x Cinch pro audio a na druhe strane Scart...
urcitou alternativou by byl konektor EURO, o kterym se muzete docist na odkazu, ktery poskytl Mymak, ten spojuje audio a video do jednoho 6 pinoveho konektoru, ale zadne zarizeni jsem jim vebaveno nevidel...tak nevim, kdo ho pouziva
to waliz: ta redukce ma pchopytelně 2x s-video 4x cinch (vstup vystup) von poštět si na televizi supr vobraz bez zvuku by bylo docela na .....
No napriklad ja si pustam na telku iba obraz cez S-video -- S-video kabel, ale to len preto, ze zvuk mam pripojeny priamo do zosika NAD C350 , ktory krmi podlahove reprosustavy Focal Chorus 715 8) , a to uz je ten zvuk potom "trosicka" lepsi ako iba z telky ... ;)
koupil jsem si takovou malou "krabičku" resp. redukci, je to přechod s-video+audio(L+R) na scart. je na ni přepínač in/out. Mam jen jednu scartku v Tv tak to řešim takhle. Když chci koukat na filmy z pc přepnu na In a zvuk mam do zesíku. Když chcu koukat na Tv tak dam out a zvuk z "krabičky zase do zesiku.Zjistil jsem zajmavou věc, že pod win XP je obraz mnohem kvalitnější, než pod staršímy win. Čus.
Jedině bez zvuku!Citace:
Původně odeslal Krtekk
Ten si přece pustíš z 5.1 beden ;)
to krtekk: ja jsem nikde takovou redukci nevidel, ale je bezva, ze existuje...ono je sice pochopitelny, ze se da ta redukce koupit (obraz bez zvuku je fakt na nic :? ), ale kdyz vsichni pisou S-video na Scart, tak mne nenapadanic jinyho nez prave tato redukce bez Cinchu... jinak dik
Mam R8500 od JW . A problem s kabelem S-VHS na CINCH. On totiz v dodavce neni. A asi vedi proc ho tam neavaji. Mam jeden z NVidie a zapojil jsem ho. Obraz nabehne , jenze cernobily. SVHS kabel je v dodavce , ale nezkousel jsem ho. Tak nevim jestli se vubec da dostat z teto redukce barevny sygnal. Asi ne :( . Kolega mel R7000 a shanel tu samu redukci. A ono je to uz v jeji konstrukci - proste nemuze byt barevny, pokud to na karte neni na to pripraveno a to je ono . Nevi nekdo jestli se to da nejak zredukovat na barevny obraz prez CINCH ??? . U jinych vyrobcu R8500 to muze byt pripraveno a muze to chodit. Takze mi jde konkretne o JW. Jinak si myslim ze SVHS kabel pri redukci na SCART bude v pohode.
Redukce S-Video -> Cinch neni nesmysl, dokonce si ji muj otec vyrabel (ma grabovaci kartu FAST AV Master a je tam jenom S-Video vstup/vystup a chtel pripojit kameru)
Nevim presne jak to je, ale pouzijou se jenom 2 piny a k jednomu se musi pridat nejakej kondenzator 470pF
jj, http://www.technick.net/pinadavid_svideo_rca.phpCitace:
Původně odeslal wong
No redukciu S-video -- Cinch som ako ako "nezmysel" prezentoval preto, ze sa tym degraduje kvalita obrazu - ak je karta schopna produkovat S-video signal, preco ho nevyuzit ??? - ak TV nema priamo S-video vstup, tak je lepsie pouzit "redukciu" na SCART kabel, ktory ma piny priamo na S-video signal... - v dnesnej dobe sa uz snad TV bez SCART konektorov snad ani nevyrabaju...
... degradovat to na Cinch (kompozitny video signal), ma zmysel, len ak TV proste iny ako Cinch vstup nema... - potom by mala byt ta redukcia zapojena ako je uvedene v prispevku vyssie... 8)
Když si uděláš redukci S-video/cinch tak ti obraz půjde 100% barevně. U cinche totiž nejde nic zkazit. Přibalený S-video kabel přeřízni, dráty odizoluj a oba dráty společně připájej na ten prostřední kolík u cinche, stínění na vnějšek. Žádné kondíky nebo odpory nejsou potřeba.Citace:
Původně odeslal George_J
Černobílé jsi to měl protože´s to měl špatně zapojené (asi starý SCART že?).
Nebo si udělej redukci do scartu. Záleží co ti víc vyhovuje. ;)
PS. Obraz tím cinchem nijak nedegraduješ.
Muzete mi nekdo poradit kde ho mam koupit ..
schnaim nutne kabel aby na jednom konci byl SCART a na druhym S-VHS (S-video) a aby mel tak 5m minimalne. Hledal sjem namatkou v elektro obchudkach a naprosto ebzvysledne .. proadte kde jste ho sehnali vy a kolik asi tak sotji .. dik
No prevod z kvalitnejsieho S-video signalu na obycajny kompozitny signal je VZDY degradaciou kvality obrazu - diskutabilne je len to aka velka je ta degradacia - cim dlhsi kabel tym jasnejsie by mal byt poznat rozdiel... 8)Citace:
Původně odeslal kubajzz
No neviem nejako to nechapem.Medzi s-video a scart idu pre obraz 2 tienene kable(spajaju sa 4), ako toto prevediem na koaxial ktory je len 1 tieneny kabel ked to potrebujem predlzit?
Moze byt ze tam hodim redukciu s-video/cinch, napojim koax, ale potom ako k tomu koaxu pripojim scart.Scrat s jednym koax vstupom som este nevidel.Inac ten kabel s-video/2xcinch sa da kupit normalne.
to Pocket: mrkni se na stranky Hamy http://www.hama.cz/cgi-bin/katalog.pl?s=1&prejit=a&f=1
... "koax" ??? :roll: ??? :? ...co to je za napad predlzovat ten S-video kabel koaxom :? :roll: ???Citace:
Původně odeslal Marek
TAKZE ESTE RAZ:
1. na grafarne mas S-video vystup a na zvukovke 1 stereo audio vystup ("stereo jack")
2. na TV mas SCART (obsahuje aj stereo audio vstup aj S-video vstup)
3. telku mas od PC dalej nez 5m (ja napr. cca 8m), cize potrebujes tak 10m kabel aby si mal pripadnu rezervu...
RIESENIE: ... kedze som nikde nevidel predavat taky dlhy kabel (max.3m) co by mal na jednom konci stereo jack+S-video a na druhom konci SCART, tak treba kupit nasledovne :
1. "Redukciu" konektor SCART, co ma na sebe konektory na S-video vstup a 2xCinch audio vstup
2. 10m kabel S-video -- S-video (jeden konec zastrcis do grafarny a druhy do tej SCART redukcie, co budes mat zasunutu v TV)
3. 10m kabel na jednom konci 2xCinch a na druhom 1x "stereo Jack" (jack zastrcis do zvukovky a 2xCinch do tej SCART redukcie) - ak by si mal problem tento kabel kupit v obchode, tak sa da vpohode vyrobit doma, pretoze konektory Jack aj Cinch sa bezne predavaju , tak isto aj tienenu dvojlinku na ich prepojenie dostanes skoro vsade na metraz...
.... Uffff, jednoduchsie to uz vysvetlit neviem.... ;D ;)
nikde jsme nevidel redukci S-video + 2 cinch na scart... videl jsme pouze se 3 cinchema, pak by mne ale zajimalo, co se stane, kdyz pripojis S-video a video cinch najednou...jaky obraz se bude zobrazovat?
jinak ten kabel na audio (pokud ho nechce nekdo delat doma, protoze se takovej asi neprodava) se da poskladat z veci, ktere jsou normalne dostupne v obchode...mrknete na tu Hamu... 3,5mm stereo jack na cinch vydlice 5m + cinch zasuvka na cinch vydlice 5m a je to hotovy...
chci to taky takhle realizovat, ale jeste se rozmyslim, jestli nemam koupit kvalitnejsi kabely (lepsi stineni, pozlaceni 24 kar. , viz Hama)...myslite ze to ma smysl, nebo ta kvalita nebude vubec poznat...?
ano presne taku SCART redukciu, co ma okrem 2xCinch audio a 1x S-video este aj 1x Cinch video si kupil svagor, a ked pripojil obraz aj cez S-video a druhy (a videorekordera) do cinch , tak sa obrazy "zmiesali" a nedalo sa na to pozerat 8) ;D :roll:
kvalita s lepsimi kablami bude lepsia, ale bude to pozorovatelne iba pri fakt extremnych pripadoch ... napr.: 10m"lacak" S-video kabel + lacak audio kabel ... vs ...1,5m "kvalitny" (3,5xvyssia cena) S-video kabel + 1,5m audio kabel , ale ten rozdiel je tak nepatrny, ze ta 3,5x vyssia cena sa neoplati - a to uz nehovorim o tom, ze 10m "kvalitny" kabel sa prakticky neda kupit - "normalny" clovek by si ho v Hypermarkete nikdy nekupil, preto sa tam ani nepredava a treba si ho bud vyrobit sam, alebo si ho nechat urobit "namieru" v slusnom obchode s "high-end" audio-video technikou a cena bude tym padom este vyssia... :(
tak jsem to udelal a nic. Je to cernobily. Ale pise mi to normu NTSC. Nemam se to nahodou flashnout na PAL ?? Mel jsi original naflashnutej na PAL ?? Nebo jsi to predelaval ?Citace:
Původně odeslal kubajzz
jeskove oci :o , jasne ze to treba prepnut do PAL normy :roll: - pokial sa to neda :( (co bol aj moj pripad) , tak treba flashnut novy BIOS, ktory uz bude zvladat aj PAL 8)
... tento problem tu uz riesilo hafo ludi (a uspesne :D ), vratane mna ...
Normu bys měl mít nastavenou jako PAL-B (jako třeba Německo, Česko tam nenajdeš). Záleží na televizi co podporuje.
Ale jestli si dobře vzpomínám tak jsem tam měl zprvu NTSC a v pohodě mi to jelo. Dneska to doma vyzkouším jestli mi to pojede i na NTSC. ;)
s tim ja si hlavu lamat nemusim...nase TV umi jak PAL, tak NTSC pres SCART 8)
? ja mam redukciu s-video - cinch, tam mam obycajnu tienenu dvojlinku, proste kabel cinch-cinch a audio 4-zil kabel, na jednej strane stereo jack v zvukovke (ide mi uz len jeden vystup ;D ) no a na duhom konci mam 2x cinch L+P, to mam v klasickej SCART redukcii scart-3xcinch, asi tak 15 metrov... a kvalitovo to mam ako ked som to mal predtym cez s-video na 1,5 m...
Tak já taky :wink:Citace:
Původně odeslal Waliz
Včera jsem to zkoušel a je to úplně jedno jestli tam mám PAL nebo NTSC.
Teda na Sony Wega Trinitron. ;)
tak to jo - je to predsa len Japonec ;) a ti pouzivaju podobne ako Amici NTSC normu
... to moj "Francuz" 29"Thomson BlackDIVA rozumi len PAL-u ... ;) :?
Ten můj Japonec se vyrábí ve Španělsku ;D
Ale asi se vyváží všude možně, takže jsou tam obě normy ;)
Já mám kabel S-Video + Sound Out (Jack) na SCART 10 m.
Kabel je nestíněný datový twisted pair 4 páry. Dva páry použitý pro
obraz a jeden pár na stereo zvuk. Zapojení SCART a S-Video .....
to jsem tu někde zahlídnul odkaz. Cena není vysoká a obraz jak břitva.
Ten kabel není stíněnej ale způsob kroucení jednotlivých párů jak páru
tak i vůči sobě je ideální. Ztráty signálu jsou minimální.
Hmm, taky zajímavý způsob.
Když tak sleduju jakými různými způsoby to mají lidi udělané a jsou s tím spokojení tak se nemůžu zbavit dojmu, že se zbytečně přeceňuje kvalita či délka kabelů nebo způsob zapojení (scart, S-video, cinch).
Asi to bude všechno na jedno brdo. ;)
to Marcelino, kubajzz: Tesla forever... 8)
tyvago .. ja ho fakt nikde nemuzu sehnatCitace:
Původně odeslal Waliz
S-VHS -------5m---------SCART ...... pliiiss poradte kde v Praze .. :roll:
to Pocket: takovej kabel asi neni, musis koupit S-video a k nemu redukci na Scart... zkus sehnat obchod, kde prodavaj vyrobky od Hamy... tam ti ho urcite objednaj... ja to delam stejnym zpusobem
Hodil jsem ti do mailu kontak na člověka co je vyrábí na zakázkuCitace:
Původně odeslal Pocket
podle toho jakej kabel potřebuješ. Žádný zbytečný redukce ani ztráty signálu. Ten kabel je fakt super. Dej pak vědět ..
Když si uděláš redukci S-video/cinch tak ti obraz půjde 100% barevně. U cinche totiž nejde nic zkazit. Přibalený S-video kabel přeřízni, dráty odizoluj a oba dráty společně připájej na ten prostřední kolík u cinche, stínění na vnějšek. Žádné kondíky nebo odpory nejsou potřeba.
Černobílé jsi to měl protože´s to měl špatně zapojené (asi starý SCART že?).
Nebo si udělej redukci do scartu. Záleží co ti víc vyhovuje.
PS. Obraz tím cinchem nijak nedegraduješ.
To se mi zdá jako nesmysl.
já mám ten kabel přeřízlej a zapojeny jenom dva na CINCH soused co dělá do elektroniky se na to díval a i když je jich vzadu 7 kolíkovej výstup tak stejně nejsou všechny zapojeny.
A když spojíš dva a dva tak obraz bude špatný nebo vubec.
Schvalne jakej zpusob zapojeni zrealizuji nakonec ja :-) Co mi teda poradite, chci zapojit kabel priblizne 10-15 metru. Ja mam VIVO a to je zapojene do zvukovky, nesel by teda tahnout zvuk rovnou prez to? I kdyz by nemel byt problem hodit to do toho jacku, ale kdyz chci pouzit video in, muzu udelat to ze bych video hodil na S-VHS a audio na Cinch? Dik za rady :-)
Citace:
Původně odeslal KROM
no jeste jsem mu nevolal .. spis se to bude odvijet od ceny kolik za to chce .. ja jsem totiz videl svideo kabel 5m a redukci svideo<>scart .. tak v nehorsim pouziju tohle a pochybuju o strate signalu .. tou redukci ..
To je to s tou zratou signalu, tak spatny? Mam radsi investovat do drazsich kabelu, nebo se to nevypalti?Citace:
Původně odeslal Pocket
Nevite nekdo kde bych v praze sehnal S-VHS kabel a audio kablik (ale trochu delsi, asi tak 10-15 metru :-)) Je asi skoda zapojovat video prez Cinch kdyz muzu na S-VHS, ale kdyz to nesezenu tak se budu muset spokojit se Cinchem :-(
Vim .... něco to stojí ale vyplatí se to. Vypadá ta cena jako drahá ale když si odečteš matroš a to pájení s tím tak to neni dradý ....Citace:
Původně odeslal LukasKiller
Můžu ti dát kontakt na člověka co je vyrábí ale nedávám cizí tel. takhle na net jedině do mailu.
To je to s tou zratou signalu, tak spatny? Mam radsi investovat do drazsich kabelu, nebo se to nevypalti?[/quote]
;) no není to zase tak zlý ale každá spojka jako kus kabelu - konektor - konektor - kus kabelu ... atd. Žádnej kontakt v konektoru není dokonalej a vniká tam přechodový odpor. Čim míň propojek tím líp. Je hloupost, podle mě, to dělat tak že se signál z dobrý grafárny do dobrý televize ztrácí někde na cestě. Na tom není dobrý šetřit.
Tak som to tu skoro vobec necital ale xcem sa spytat ci sa da v jedom kabli potiahnut aj Aurdio aj Video ? ako to tu je niekde napisan tak ma upozornite a ja si to precitam, nexcem vas zbytocne zatazovat nadmernym pisani tyvh istych veci. A ma zmysel zapojit kabel z TV OUTu takto ? S-video(redukcia ku grafike)na chinch -------------koax------------chinch na S-video.
Půjde to ale to tam potom ten zvuk neprotáhneš ....Citace:
Původně odeslal cox
Nejlepší je S-video - Scart a protáhneš i zvuk. Když
použiješ kabel na datové sítě 4x2 tak jeden pár použiješ na obraz, další na synchronizaci a máš ještě 4 vodiče pro audio .... potřebuješ 3 na stereo
ehm, no prevadzat kompozitny signal na S-video jaksi straca zmysel :roll: (ono sa to dost dobre ani neda urobit ... :? ) - inac povedane z menej kvalitneho kompozitneho signalu neurobis kvalitnejsi - S-video signal obycajnou redukciou ani ked sa rozkrajas ... ;D
uff, uz som to raz pisal , ale dam to sem este raz:Citace:
Původně odeslal cox
Ak si nedokazes tie kable vyrobit sa, tak pouzi tie kable a redukcie co sa daju bezne kupit v hociakom Hypermarkete alebo v predajniach spotrebnej elektroniky (vyrobcovia HAMA, Vivanco, ...)
TAKZE ESTE RAZ:
1. na grafarne mas S-video vystup a na zvukovke 1 stereo audio vystup ("stereo jack")
2. na TV mas SCART (obsahuje aj stereo audio vstup aj S-video vstup)
3. telku mas od PC dalej nez 5m (ja napr. cca 8m), cize potrebujes tak 10m kabel aby si mal pripadnu rezervu...
RIESENIE: ... kedze som nikde nevidel predavat taky dlhy kabel (max.3m) co by mal na jednom konci stereo jack+S-video a na druhom konci SCART, tak treba kupit nasledovne :
1. "Redukciu" konektor SCART, co ma na sebe konektory na S-video vstup a 2xCinch audio vstup
2. 10m kabel S-video -- S-video (jeden konec zastrcis do grafarny a druhy do tej SCART redukcie, co budes mat zasunutu v TV)
3. 10m kabel na jednom konci 2xCinch a na druhom 1x "stereo Jack" (jack zastrcis do zvukovky a 2xCinch do tej SCART redukcie) - ak by si mal problem tento kabel kupit v obchode, tak sa da vpohode vyrobit doma, pretoze konektory Jack aj Cinch sa bezne predavaju , tak isto aj tienenu dvojlinku na ich prepojenie dostanes skoro vsade na metraz...
.... Uffff, jednoduchsie to uz vysvetlit neviem....
2Marcelino : Tak toto by trebalo dat ako FAQ retoze je to fakt super popisany postup ktory musi pochpit aj .... Fakt diki za namahu popisal si to bezchybne.
Mno, budu ted resit take takovyto problem. Ve CT prijde Thompson:
http://www.avshop.cz/browse.php?sid=...HOMSON&id=5044
Ma napsany vstup S-video. Chapu to dobre tak, ze nebudu muset resit zadne redukce? Ze proste budu mit kabel S-video -> S-video potrebne delky a pak kabel na audio? Jo a myslite, ze ma smysl tahat audio z 5.1 zvukovky do veze na dolby prologic (jde to, predpokladam), nebo staci obycejne stereo do televize? DPL vyuziju stejne jen u DVD, nebo filmu s ac3 zvukem, ze?
Tak pánové, já nevim jak máte osazený piny u S-VHS z grafiky, ale orig. S-VHS v sobě komposit vůbec nemá je tam totiž posílaný tak zvaný RGB(red, green, blue) mam dojem, že tento rozklad (signál RGB) je použit u klasic. monitoru - proto 7 pinů( zapojení nevim, ale mohlo by to být asi takhle 1.pin jasová složka,2.3.4. RGB,5.sinchronizační pulzy, 6.nevim a 7. zem- když tak opravte)
Takže z orig. S-VHS výstupu komposit(cinch) nikdy neuděláte.
A ten ČB obraz - neosazený RGB buď na SCARTU, grafice nebo obojím(tzn. S_VHS výstup z grafiky je jenom pro zlost - v tom posledním případě)
Přeci jenom TV bedny nejsou to samý jako věžový a prostor. zvuk neni jenom u filmů.Citace:
Původně odeslal Keyoke
Jinymi slovy, doporucujes dotahnout to teda na DPL.Citace:
Původně odeslal greenhorn66
A jinak nechapu co jsi myslel tim, ze neni jen u filmu. Na co jineho tak asi propojuju pocitac s TV a vezi?
No tak to asi nemas pravdu... :?Citace:
Standardny tzv "hosiden" S-vhs signal (inak nazyvany aj S-video) ma konektor 4-pinovy a signal je definovany ako oddelena jasova a farbonosna zlozka...
RGB (komponent signal) - to co popisujes ty je uz ta "najkvalitnejsia" forma signalu - t.j. oddelena je nielen jasova zlozka ale aj kazda farba je vedena zvlast (z toho je aj nazov RGB - Red, Green, Blue) A fyzicky to teda ide len cez SCART konektor (DVD prehravace , satelitne primace, atd. ) Existuje este jedna forma tzv. "rozdielovy" komponent signal - pocet pinov a vodicov je rovnaky ako u RGB, akurat jednotlive farbonosne zlozky su definovane ako "rozdielove" to sa vyuziva iba tusim u video projektorov vo formate viacerych Cinch konektorov... a este aj u "lepsich" PC monitorov - tu su ale namiesto Cinch konektorov pouzite 5x BNC konektory...
dneska jsem si koupil Radeon 9000 a jako TV out ma 7 pinovy din konektor... na zacatku nekdo psal, ze do toho jde bez problemu pripojit obycejny 4 pin konektor (S-video), chci se jenom ujistit, ze to tak je, nerad bych neco oddelal... oni dodavaj jen redukci 7 pin din na kompozit, S-video nikde, takze to logicky bude asi tak jak se psalo (normalne pripojit S-video) ...co?
No to by tam snad mohlo jit zapojit, ja mnel 9000 TV + DVI pred timhle VIVO, ale nemel sem kablik abych to zkusil :-( ALE ten kablik nemam jeste ted :-( Zatim mam jen Cinch. Nevim jestli sem se tu nato uz ptal, nekde urcite jo, ale muzu prez tu grafarnu tahnout i ten zvuk, a jestli by to slo stejnym kabelem, tedy S-VHS kablikem. Jo a kdyz pouzivam Video In tak se mi nepodarilo rozchodit obraz i zvuk najednou :-) obraz i zvuk muzu hodit prez grafiku, ale jen jedno protoze mam jen jeden kablik, ale koupil sem si jack-2xCinch a kdyz to zapojim tak mi tam ten zvuk stejne nejde, asi to zapojuji nak blbe skusim jeste mrknout na net a vy mne skuste poradit :-) A slo by prez tu grafarnu zapojit obraz do S-VHS a zvuk do Cinche? nebo je to blbost? Jinak kontakt mi na mail hod, mozna se mi bude hodit. Dik
Už se to tu psalo snad několikrát - přes graf. zvuk nikdy nedostaneš - zapojit to musíš takle: video S_VHS kabel (nebo cinch komposit) a audio 2*cinch ze zvuk. - redukce s těmito vstupy (S-VHS+1cinch komposit+2*cinch na L a P kanál audia) a výstup redukce - SCART do TV.Citace:
Původně odeslal LukasKiller
2 Waliz: ano ten 4-pinovy ide vpohode zasunut do toho 7-pinoveho (aj aj mam na grafarne 7-pinovy a ide to OK 8) )
2 LukasKiller: No nemam skusenosti s RadeonVIVO kartami, takze ruku do ohna za to nedam, ale silne pochybujem , ze to ma aj "Audio" vstup :? - Tieto karty grabuju LEN OBRAZ !!! - zvuk musis tahat cez zvukovu !!! - to mas to iste ako s TV tunermi - ma to len video vstup a audio to ma LEN VYSTUP - (ale to je len na zvuk , co ten tuner "vytiahne" z vf TV signalu), ktory musis zapojit do zvukovky... 8)
Možná že je to jinak než píšu, ale mam dojem, že barvonosnou (RGB) nesloučíš bez jasový složky (do modulu RGB jde R+G+B+jasová složka)Citace:
Původně odeslal Marcelino
a kdyby tam (v tom 7 pinu) nebyly RGB každá zvlášť tak proč jich je tolik?
Vždyť RGB atd. každý zvlášť grafika už má pro monitor, tak proč to neposlat po 7pinech na plně osazenou SCARTku (s RGB) což ale bohužel nemá většina TV(proto taky jak už tady bylo psáno to někomu (i mně) nejde barevně přes redukci S-VHS - SCART) - podívej se sválně do spec. TV - já to osazení RGB vidím až teď u TV LOEWE, kterou si chci koupit.
Prostě ten 7pin by mohl (podle osazení SCARTu u TV LOEWE) být takhle: 1.Digital link Plus video rekorders,2.komposit,3.,4.,5. RGB a (6. L a 7. P kanál audio a to je ale asi hloupost-z grafiky zvuk ??? -možná se dělá(nebo udělá) redukce: S-VHS(1.Digital link Plus video rekorders,2.komposit,3.,4.,5. RGB)+L a P audio - na S-VHS(7pin) - plně osazený SCART (s RGB).
... no ano uvaha je to pekna a logicka, a osobne by som bol velmi rad, keby to tak bolo, ale bohuzial sa to nevyuziva :? , skutocne je to zapojene ako S-VHS , t.j. "iba" 4-piny ("farba"+"zem-farba" a "jas"+"zem-jas")Citace:
a mozno tych 7 pinov na RGB ani nestaci, pretoze napr. v SCART konektore ma kazda farba este aj zvlast zem a tak isto aj jas - teda potrebujes 8 pinov ... :|
to ze to ide cez redukciu bez farby je dane bud nestandardnym zapojenim SCART konektora v TV (popr. vobec nema zapojeny S-VHS na SCART-e :( ), alebo je zla redukcia !!! - osobne som uz mal v rukech 2 kusy, co isli iba CB preto, ze mali zle zapojenu zem na farbonosny signal - prepajkoval som to na spravny pin a uz to kamosom fici jedna radost 8)
Je vidět že máš i praktický zkušenosti a já zatim jen teoretický(ale to se brzy změní s TV LOEWE :-D ) tak dík za info.Citace:
Jen mi teda nejde na rozum, že když jsem tu S-VHS vrznul do TV THOMPSON Black DIVA na S-VHS vstup tak to stejně bylo ČB
tak potom mas but nah***o kabel, alebo mas nastavenu NTSC normu - ja mam totiz prave telku 29"Thomson BlackDIVA a zapojene priamo na "bocny" vstup S-VHS 10m kablom a ide to nadherne !!! (ale musel som tam flashnut PAL BIOS, pretoze predtym som tam mal NTSC a neslop to v oladacoch prepnut na PAL a mal som to stale CB ...)
No uvidim na LOEWE ta NTSC má. Dneska mi jí přivezou i S-VHS videem :-D 8) .Citace:
P.S. To není možný někde zjistit zapojení toho 7pinu?
Vyměnil jsem All in wondra Rage 128 Pro za RADEON 64MB DDR VIVO a zůstaly mi kably po wondrovi, které ovšem nepasují. Dnes mám výstup videa ven pomocí dvou konektorů. První je synch a druhý S-video nestandardních tvarů. Nožičky jsou ve dvou řadách. S-video kablík z wondru nepasuje. Budu brát obraz dovnitř i ven ze synche a žvýkačkou přelepím tento výstup.
Souhlas s myšlenkou ?
Obrázek toho atypu je na http://mirror.ati.com/support/connec...belbottom.html
Sice to mu trochu rozumim, ale prosím přeložte to někdo doslova. Díky
,,This is a 7 pin S-Video Output connector, which is used to connect devices such as Televisions and VCRs to the card for outputting the same image as being displayed on the monitor.
Only the outer 4 of the 7 pins on this connector are used for Video Output. "
Já to chápu, že pouze čtyři nožky na obvodě jsou použity k přenosu obrazu. K čemu je ten zbytek nikde nepíší. Podle mne použili konektor, kterého měli plné sklady a je zbytečně 7 nožkový.
Chapes dobre, 8) ... presne tak to vyzera... ;DCitace:
Původně odeslal Vladimír Mahr
Zadání:
V obyváku je antenní vstup. V téže místnosti je video a TV. Video VHSmá jeden společný videovstup a výstup přes Skart. Dále má vstup antenního signálu a výstup opět koaxiálem. Televize má dva vstupy. Koaxiálem a Scartem. V pracovně je PC s grafickou kartou mající výstup a vstup obrazu pomocí synchů. Ke vstupu a výstupu zvuku má na zvokovce zdířku pomocí stereo jacka. Mezi obyvákem a pracovnou je chodba, takže nepřipadá v úvahu provrtat stěnu a táhnout kabel nejkratší cestou. Ve stěnách všech pokojů jsou husí brky s vývody na půdu. Kabel mezi videem a PC bude 18 m dlouhý.
Úkol:
Dvě pohlaví různého ražení chtějí sledovat různé programy. Ženské pohlaví jednoznačně ovládne televizi se seriálem žena za pultem. Samec se přesune do pracovny kde chce taktéž sledovat TV ale jiný sportovní kanál nebo akční trajlér z videa. Občas se stane, že společně chtějí v TV sledovat film, který je však na CD ve formátu mini DVD.
Návrh řešení:
Nějaký 6-ti žílový kabel nebo 3x synch kabel délky 18 m ? Do zvukovky stereo jack s výstupem na dva synche. Video s TV propojit pouze koaxiálem a do scart zástrčky dát redukci na synche. Synche tahnout odtud do PC. Žena pustí na TV primu a dívá se. Samec dá na videu kanál s fotbalem ČT2 a synche v počítači dá jak na zvukovce tak na grafice do IN a zapne zpracování filmu v PC a vidí a sliší svůj vytoužený pořad. Pokud náhodou ČR prohrává jde a dá do videa kazetu s filmem a zapne přehrávání. Tím vidí na monitoru PC Arnolda v akci. Žena neodtrhne oči z Primy a netuší jak Arnoldr vraždí. Pokud žena uzná, že donesený film na CD má dostatek oscarů a chce jej také zhlídnout, dají do PC kompakt a synche od zvuku a obrazu do OUT na PC. Na videu nastaví samec IN z kamery a na TV v obyváku spokojeně oba dva při lahvi vína bědují nad stupiditou amerických dojáků.
Je někde technická překážka v mojem ideovém návrhu ?
wooow :o ... supeeer popis problemu a mozneho riesenia 8)
jedine co moze zadrhnut je fakt ci Video a Audio signal privedeny na vstup videa, je schopne video preniest cez modulator na antenny vystup ...
... ak to zvladne, tak je to uplne vpohode...
... Este mozne vysperkovanie - ak mas pasku co je uz nekvalitna (ci uz opotrebovanim, alebo je zla nahravka z ineho videa), tak by som doporucoval privadzat signal z videa do TV aj cez SCART - ono ti cez antenny vystup moze obraz dost cukat a triast sa - hlavne v hornej casti obrazu... - cez SCART to zvladne vpohode aj s viac "dokatovanou" paskou... - ale kedze nemas na videu 2xSCART , tak si kup SCART "rozdvojku" - vyzera to krkolomne ale svagor ju s uspechom pouziva... 8)
Akorát by samec :-D musel vždy ještě přepnout redukci cinch - SCART z in na out nebo obráceně. A nebo přehazovat cinche ze vstupů na výstupy. Samo, že všechno na straně videa či TV. A nebo tahnout 6 cinchů - :roll:Citace:
Ta pouze jedna zdířka Skart na videu je škoda. Už když nahrávám z kamery na video tak jsem musel vždy nejprve vytáhnou scart od TV. Koupil jsem šnůru, která má jednoho scart samce a čtyři scart samice. Samce strkám do videa a do samic dávám samce od televize. Když jsem si chtěl přehrát náhrávku v kameře na TV a přidal scard od kamery taktéž do další volné samice, šel obraz na TV bez zvuku. Tím, že v jedné samici je výstup z videa i když je vypnuto a v druhé výstup z kamery tak se to bije a TV je z toho vedle.
A těch 18 metrů délky nevadí. Prodavač tvrdil, že maximální délka je 10 m a pak už to nefunguje a je třeba používat koax. Nemá pravdu ?
Pak už to nemusí fungovatCitace:
Koax by byl asi lepší, ale měděnej 2* stíněnej - ne ty pohliníkovaný shity.
tak to predavac asi nikdy neskusil, ide to , ale uz je riziko vacsich strat signali v kabli, to je fakt - avsak fungovat to urcite bude !
Jenom doplním, že i když má ten konektor 7 pinů tak se používají jenom 4.
A zjistíte to tak, že když ten originální S-video kabel co se dodává ke kartě přeříznete tak tam jsou jenom dva stíněné dráty (barva+zem a jas+zem). ;)
Proto se taky při výrobě redukce na cinch nedá nic zkazit ;D
No verim ze se neda tahnout oboji najednou prez grafarnu, i kdyz mozna by to jit mohlo, ale urcite mi prez ni jede zvuk :-) Protoze to mam vyzkouseny, sem zapojil Cinch do grafiky na vstup a na Videu sem zapojil audio vystup a ten zvuk sem slysel. Skoda ze nemam aspon redukci z S-VHS na Cinch ze bych skusil zapojit oboji najednou do grafarny. Ale nevite nekdo co mam kde nastavit nebo co delam blbe kdyz pouzivam Video In to tahnu normalne z videa prez video Out a zvuk tahnu Jack - 2*Cinch (ale video neni stereo tak zapojim jen jeden) a ten zapojim na Audio Out ve videu a do kompu to dam na vstup, musim jeste nekde neco nastavovat nebo proc mi jede jen obraz? Dikas
No skontroluj si, ci nemas stiahnuty zvuk na nulu... - niektore prehravace to bezne urobia bez tvojho vedomia...
2 all: vim, ze to sem nepatri, ale v sekcii monitory, je slabsia navstevnost ako tu, takze tu : http://www.overclocking.cz/4um/viewt...?p=71544#71544 som polozil otazku, ci ma niekto skuseniosti s 17" monitorom Relisys770 MPR II Teco - kamos ho chce kupit, len neviem ci mu ho mozem doporucit... ???
No ted mi konecne zas funguje kabel :-) Jo a bylo to v tom ze byl stazenej zvuk :-) a prysel sem na to dokonce i sam :-) Ale trochu mi vadi ze zvuk slysim vlastne furt protoze mi nejde prez ten prehravac ale rovnou do woken, takze v prehravaci musim zvuk vypnout protoze jinak je tam jen sum. Nevite nekdo jak se to tam da zapnout (v tom Ati prehravaci) Jo a jeste jsem zas skousel sehnat kabel, 15m S-VHS by nebyl problem to prodavaj, ale Audio kablik sem nikde nesehnal, ale jeste by byla moznost co mi nabizeli Scart-Scart 10m, pokud by mi to stacilo, ale nevim nevim, tak by to mozna nebylo spatny, co myslite? Ale jeste bych potreboval zase potreboval neco na cem by bylo na obou stranach scart samice, sakra to je slozitost, ja si snad raci budu ten pocitac prenaset :-)
Prosímtě pochop, že ty 3 dirky uprostřed, slouží k vyvedení VIDEO Compositu z grafárny ven. U mé grafiky je tento konektor a dostal jsem k ni i patřičnou redukci na VIDEO Composit. Tak jsem ji proměřil ohmetrem a ejhle.....ze tří vnitřních pinů jsou zapojeny na ty redukci dva. Jeden jako VIDEO OUT a druhy jako ZEM. Takže, kdo chce mít VIDEO OUT musí si z bastlit nějaký ten konektor sám. Tento konektor je atip a vyrábí se jen pro firmu ATI. Volně na trrhu není k sehnání a při tom by to bylo tak jednoduchý.Citace:
Pokus s kondenzátorem jsem zkoušel, ale obraz je o 30-40% horší, než přes přímý VIDEO OUT.
Hrubé srovnání kvality zobrazení na TV
S-VHS 100%
VIDEO Composit 70%
S-VHS + 470pF = VIDEO Composit 50%
Jen tak pro zajimavost, dneska jsem konecne pripojil Radeona 9000 na TV pres 10m S-video, obraz je fakt dobrej. Zvuk tahnu 10m 2x cinch na 2x cinch + redukce 2x cinch samicka na 3,5mm stereo jack... pak jsem to jeste zkousel pripojit pres redukci S-video na kompozit a obraz je znatelne horsi... vetsi tres, obraz jakoby tece apod... proto doporucuju, pokud je moznost, tak urcite vyuzijte to S-video
Velice Vám závidím vaše debaty. ale mě se nepodařilo moji GK ATI 9000PRO od Powermagicu na tu moji televizi - Funai rozchodit. Dával jsem to už do fóra ale moc odpovědí mi nedošlo. Takže - napojím-li GK přes S-video na cinch do TV - při náběhu systému jsou vidět příkazové řádky, logo WIN98 a nic (podotýkám-barevně). Dneska jsem si koupil Scart - cinch (nečetl jsem zatím tohle forum, takže teď už vím, že jsem koupil blbost) a po připojení už není vydět ani ten náběh compu, už si nevím rady :evil: :evil: :evil: !
Musis jeste aktivovat televizi v ovladacim panelu ATI. Ja kdyz poustim komp, tak taky vidim jen to, co je v textovym rezimu, pak uz nic. Ve win pak aktivuju TV nastavim zrcadleni a uz jedu...
Promiň ale asi to dost nechápu - zkoušel jsem opravdu vše a nic, nemohl bys ten postup popsat podrobněji?Díky
pred zapnutim počitače připoj televizy ke kompu. zapni kompl, počkej že naběhne virus, pak spusť nastavení obrazovky - upřesnit, obrazovky, aktivovat TV, nastavit klonovani a jede to v poho.
tenhle postup bude fungovta pouze za predpokladu, ze mas nainstalovany ovladaci panel od ATI, myslim, ze samotny ovladace tuto volbu v sobe nemaji...
Ja mam taky Funai a taky jsem s tim bojoval. Televize se nekdy chytla, ale jenom na chvilku a pak zas nic, tlacitko pro aktivaci TV neaktivni. Kdyz jsem zapojil do videa a pak teprve do televize, vse OK. Problem bude (jak uz nekdo popisoval) v impedanci. Karta si hlida, jestli na tv-outu je pripojene zarizeni, pokud nic neciti, nedovoli ho aktivovat. Resi se to pridanim odporu.Citace:
Původně odeslal libor
A nevíš kam a jaký odpor mám zapojit, jinak díky za radu s videem - vyzkouším.
75 Ohmů, to je standart. Otázka zdali to utáhne karta?!