Jedná se o ClockGen, viz. :http://www.cpuid.com/clockgen.php.
Stahujte, zkoušejte, referujte.
Printable View
Jedná se o ClockGen, viz. :http://www.cpuid.com/clockgen.php.
Stahujte, zkoušejte, referujte.
Ted sem to zkousel a FSB mi jde menit v pohode, akorat skoda ze jak s tim hnu, uz se nedostanu presne na tu hodnotu co nastavi BIOS.
EDIT: tak ten soft stoji za hovno :))) No kdyz sem zkousel ze svejch 213FSb to menit jen malo, asi na 200FSB sem sel, tak ok, ale jak sem zkusil 133 tak se to restartlo. A kdyz sem zkusil z 213 jit na 166 tak BSOD.
Hrome, nic moc teda, jak referuješ!Citace:
Původně odeslal MaPa
Myslel jsem si, že to nebude tak nedotažený.
Říkáš, není o co stát?
Co ja vim, me to teda nenadchlo. Si to vyzkousej a uvidis, treba tobe to poslape.. koneckoncu to je stejne k nicemu (aspon pro me) :)Citace:
Původně odeslal Cormack
...hmm tak som to prave vyskusal 8-) a isiel som s FSB hore z 225 na 230MHz a pohoda -> pohoda to prestala byt ked som znizil FSB nas5 na 225MHz :roll: XPcka vytuhli, pomohol az reset na bedni :?
U me nejede spolehlive taktez...
Takze shrnuto - dalsi nepotrebna a nedoladena kravinka. :roll:
Takže zase nic.Citace:
Původně odeslal Dawe
DAWE to vyjádřil celkem realisticky.
Kua ja som celkom spokojny !
Ide mi menit FSB aj hore aj dole ale musim ist po krokoch cca 1-2 Mhz
asi treba ist po krokoch => funguje to vcelku spolahlivo
skusal som to od cca 210 do cca 225 ;D
nForce utility mi nefunguje s FSB VOBEC
dik takze aspon nieco
Ja to jinak nezkousel. A pri 201 MHz BSOD :roll:Citace:
Původně odeslal Deviant
skusim to vo vacsom rozsahu - aj ked po par Mhz to bude trapenie ....Citace:
Původně odeslal Deviant
mne bohato staci rozsah 225 - 215
len najblizsie 2 hodiny si nemozem dovolit restart :-)
ps: dobre je ze sa aspon nieco vyvija a nie sme uplne odkazani na lenivcov od abitu/nvidie
A k cemu ti je zmena FSB z 225 na 215 o obracene? ti to meni nakejch ubohejch 100MHz ne? To na setreni elektriky ani na extra tichej a chladnej chod v dobe neptoreby vykonu nepomuze... to uz radsi soft chlazeni ktery funguje v pohode.Citace:
Původně odeslal Deviant
Aha co som prave nasiel ;D ;D ;D
som to s tymi lenivcami mozno zakrikol
http://fae.abit.com.tw/eng/download/bios/nf7-s2.htm
dal som to aj do sekcie BIOSY
To Deviant: Dik za link na bios ten ma potešil...
Oplatí sa teda vobec tahat tu utilitku???
paradni vecicka,me to funguje paradne :-) Muzu s tim hejbat sem a tam a vse v pohode.Jen skoda,ze tam nejde menit i nasobic
No už ju ťahám...Vyskúšam a podám hlásenie...
No vyzerá to tak, že to bude dobré na menšie testovačky,ale ináč zavináč...Ostanem verný nastavovačkám v biose....
Mám stejnej postřeh a názor.Citace:
Původně odeslal mortician
Dalsia nova utilitka ?!
Vyzera dobre ....dokonca lepsie ako ta od nVidie - ale som v praci takze som ju nemal moznost vyskusat
http://hasw.net/8rdavcore/8rdavcore.png
http://hasw.net/nf7vcore/
2Deviant hmm tak tahle vypada dobre a zatim i dobre funguje. Zkousel jsem toto.
ted mam 10*200 ,VCORE 1,5V,VDIMM 2,6V, VDD 1,6V. Ram 5-3-3.
a zmena na 10*220,VCore 1,6V,VDIMM 2,9V,VDD 1,7V ram 8-4-4
a posledni 10*230.Vcore 1,7V, VDIMM 2,9V,VDD 1,7V,ram 8-4-4
z tohodle dolu zase na defalut 10*200 se stejnyma nastavenima. a to vse bez jedinyho zakysu takze mozna good work. co dalsi zkousel jste nekdo?
Vyzera to ovela lepsie ako nvidiacka utilita. Este ju skusim vyskusat...
Edit:
Je to odskusane a funguje to pekne. Najviac sa mi paci Auto fsb. Trochu mi vsak vadi, ze sa to neda minimalizovat do tray a ze mbm nezaznamena zmenu fsb (ale zmenu teploty ano :-) )
Nvidiacka utilita je oproti tomu smiesna (moj nazor).
To je super ze to funguje - ja to vyskusam az okolo 21.00 ked sa vratim z prace ....Citace:
Původně odeslal Pavlis
Ta nVidiacka sracka je podla mna zbytocne robustna - v jednoduchosti je sila - mozno v buducich verziach sa bude dat menit aj nasobic
Ten nasobic by bol super a este nejake vychytavky... (nieco som popisal vysie)
jj funguje to supa. kdyby sel menit jeste nasobic a cas latency, ale i tohle velmi prijemne potesiCitace:
Původně odeslal Deviant
Tak pani funguje to aj mne !
A SPOLAHLIVO ;D
To znamena ze som to skusal od 166 do 225 FSB a pohoda.Aj ked je pravda ze nasobic to zopar krat odhadlo zle - ale FSB sedela perfektne
Co sa o nVidiackej sracke a Clockgene povedat neda ....
sa moze nVidia hambit aj so svojimy programatormi !
Jednoznacne tento softik odporucam
Kua, no vyzerá to parádne...to je oproti spomínanými nástrojom značne lepšie. ci aj stabilnejsie zistím za chvíľu....
Objavila sa nova verzia tohto super skveleho programu.
http://www.hasw.net/nf7vcore/
Obsahuje presne to, co som chcel :-)
Je to dalsi krok k softverovemu chladeniu. Auto fsb je perfekna vecicka, len keby sa dala nastavit na enable ako default :-( .
Ale dost bolo chvalenia, ake mate skusenosti? U mna to funguje v poho :-) .
EDIT:
Tak sa mi podarilo rozchodit aj auto fsb. Hodil som to tak, aby sa to spustalo pri boote do win a ide to v poho :idea: . Teraz mam pri auto fsb (200 - 133) v klude teplotu o 5°C mensiu.
škoda že mi to nefachá .. přitom tam píše že na 8rda+ to jde, tak nic
Aj mne tato nova verzia funguje bez problemov .Citace:
Původně odeslal Toxic
Inak odporucam pri zmene FSB zapnut WCPUID a v nom REAL TIME CLOCK CHECKER ....
Podla toho som pochopil preco tento program funguje tak spolahlivo - on totiz nezmeni FSB naraz - ide to postupne na niekolko krokov 8-)
Násobič u AMD Athlon/XP CPUID 642,680,681 ani u modelu 10(Barton) prostě měnit SW nejde a na 99,9% nepůjde. Musel by to podporovat chipset i CPU a bohužel tomu tak není...Citace:
Původně odeslal Toxic
Přes MSR jde v současné době měnit SW násobič u Mobile AMD AthlonXP/Duron a u AMD K8 řady (AMD Opteron,Athlon 64/FX)
Tak toto som si vsimol aj v tom programe, tam sa da totiz nastavit nacitavanie fsb aj po 1s. Som sa cudoval, ze co tam robi 153 fsb, ked som nic take nenastavoval. Potom mi napadlo, ze to meni fsb po krokoch a nie skokovo. Je to parada. :DCitace:
Původně odeslal Deviant
HEHE mozna proto ze sis sosnul ABIT verzi a ne RDA :) :)Citace:
Původně odeslal Spajdr
http://hasw.net/8rdavcore/
Hm a co tym zyskavate ? tym softikom myslim ? Ja to vidim akurat na odskusanie stability pri skusani maxima, ale iny vyznam nevidim. VYssie sa stym aj tak nedostanenete nie ?
Nie, ale je lepsie si priamo z windowsu dvihat FSB popri pustenom Prime. Hlavne je to rychlejsie, nez furt liezt do BIOSu.
Ja som to vcera skusal tu NF7 verziu na mojej Asus A7N8X Deluxe, a zmena FSB funguje takisto aj tam. Len pozor, lebo defaultne mi to tam nastavi Vcore na 2,2V, tak nie ze to nezmenite, nastavite si FSB a date Apply :-) .
Aj mne ide stroj stale na 220x10 - taktovat nepotrebujemCitace:
Původně odeslal cox
Ale sa zidu vsetky utilitky ktore robia 'pekne veci' BEZ restartu...
Moj kom ide 24/7 nonstop a sluzi aj ako server viacerym ludom takze restarty velmi neoblubujem
A okrem toho je to FREE :-)
Neni neco podobnyho i pro muj Soltek?
EDIT: Tak to maká uplne v pohodě, pouzil jsem tu NF7 verzi :) Dokonce muzu nacpat do pameti 2.9V prestoze Soltek umi v BIOSu jenom 2.8V. Ale prirazuje mi to blbe nasobic, furt to detekuje 12,5x :-(
nejde, furt píše ERROR: I2C-Init -> Cannot open GiveIO-handleCitace:
Původně odeslal tombianski
To mi taky hlásilo, pomohlo stáhnout a spustit předchozí verzi, pak už funguje i ta aktuální.Citace:
Původně odeslal Spajdr
Tak nevim, po restartu to nepostlo, ani pres jumpery to neslo, musel jsem vytahnout baterku abych nabootoval. Taky mi bylo divny ze mi ta utilita zobrazovala ze jde do pameti 4.1V :o
Je to rulezz :lol: .Muzu dokonce zvedat napeti u chipsetu ;D .
Aj mne to pisalo, problem je ze nie je loadnuty driver giveio.sys . Vyriesil som to tak ze som pouzil utilitku Loaddrv.exe co sa dodava k VCool. Napisal som tam cestu k tomu giveio.sys (C:\Windows\system32\giveio.sys) a potom len stlacil Start a Install. A pokoj... uz to funguje ako ma. Druha moznost je instalnut predchadzajucu verziu ako tu niekto hovoril.Citace:
Původně odeslal Spajdr
giveo.sys mi nainstaluje speedfan4.09Citace:
Původně odeslal Nigga
díky za postupy, už to jede .. teda dokud něco nezměním .. jakmile něco změním, tak modrá smrt .. IRQ less or EQUAL
zkousel jste nekdo novou verzi 8rdavcore?
jedna se o betu 0.8.7, ktera je dost promakana, ale bohuzel se mi tam nedari nastavit autofan :-(
na verzi 0.8.5 mi krasne chodi jak autofsb, tak prave i ten autofan :-(
pro ty co nevedi, tak link... http://hasw.net/8rdavcore/index.html
Skušam už niekoľko dní 8rdavcore stianuť, ale nedarí sa mi ??? ! Nemohli by ste mi niekto poslať verziu 0.8.5 na mail nessy@orangemail.sk? Vopred ďakujem.
Nessy
Zmena multiplikatora on-the-fly - uz sa o tom tusim pisalo, treba poprepajat nejake mostiky, aby sa cpu tvaril ako MP aj ako MOBILE a potom ze to ma fungovat.
Neviem preco, ale z tej stranky, co pisete na nu odkazy mi nejde stiahnut ani jedna verzia.
Inac viete niekto vobec o nejakom softe, ktory by dokazal menit otacky vetrakov na 8rda+?
Ako zistim verziu mojej dosky?
Kdyz to v tomhle programu prezenu tak bude stacit restart a nastaveni bude zase BIOSove? Nebo budu muset zresetovat CMOS ? Diky za rady
S mojou doskou stačí restart....Ale napetie ostane nastavené tak ako z programu.... Treba vlieezť do biosu F10 a všetko je po starom....
To je opravdu uzasnej programek :)
no, funguje to, ale s vyhradama
1) zvysovani fsb v pohode
2) snizovani - problem pri prechodu pod 133, vzdy nasleduje automaticky restart
3) kdyz komp bezi na teto fsb par hodin, zahadnym zpusobem se promali a pos.ere; jeas sice funkcni, ale bez restartu totalne nepouzitelny
skusal to niekto s kombinaciou
MSI DELTA-L
Athlon XP 2600+ barton?
teraz to mam na 195Mhz/1.775V a je to stable ale chcel by som ist vyssie...
WORKS JUST FINE!!! Na mojí desce v klidu. Změna fsb skokem z 200 na 166 bez problémků...když jsem zkusil snížit i voltáž z 1,525 na 1,45, tak to restartlo, ale to bude asi tim, že to bylo fakt málo :lol:
Každopádně spokojenst... 8-)
kua vono to fakt funguje!!! :eek: :eek:
já ten ClockGen nerozjedu a nevím proč,jedinuo moznost posunutí jezdce je pouze u AGP ,FSB tak stim nehnu prostě to sním nejde hnout ???
nastavoval jsem i ten odkaz na plochu s cestou i na ten textovej soubor a vubec mi to nefunguje ,nevíte proč?
sestava viz podpis
Tak som ho skusil.Vo Win vypada vsetko ok,pozeram speedfan a hodnoty napatia sa menia,takisto aj fsb.Stiahol som FSB na 166x11.A co sa deje? :eek: teplota socketu stupla o 10 stupnov.Skadial to blbec zobral tu teplotu? ??? Skusim pozriet do biosu..restart a comp nenabieha :?
Reset CMOS,delete clockgen a nechcem ho viac vidiet...pokial nevyjde lepsia verzia ;D