Je tady cim dal tim vic threadu kde se ptate co koupit tak tohle je pro zprehledneni teto sekce.
Tady reste problemy s vyberem pri koupi noveho MB. Doufam ze zde nebude zadny FLAME..
upraven nadpis... mISHA
Printable View
Je tady cim dal tim vic threadu kde se ptate co koupit tak tohle je pro zprehledneni teto sekce.
Tady reste problemy s vyberem pri koupi noveho MB. Doufam ze zde nebude zadny FLAME..
upraven nadpis... mISHA
no mozna by nebylo spatne doplnit o hlasovani podobne jako v Nvidia sekci
jj, udělat výběr z těch lepších desek a hlasovat!
JJ, to by se mi taky libilo .... :-))))
Já bych to taky docela uvítal! ;D Řeším teď totiž uplně stejnej problém. :-) A už jsem si dokonce i vybral favority.
Epox 8RDA3+
Epox 8KRA2+
ASUS A7N8X Deluxe
No prostě pořád ještě váhám mezi nForce a KT600.Prosím poraďte.Díky moc za každý ohlas.Zatim Čuz Hogac :lol:
KT600 a nForce2 to je stale dokolecka, to Ti nikdo neporadi .....
1. KT600 je levnejsi a ma lepsi vybavu.
2. nForce2 je vykonnejsi (ale cim narocnejsi aplikace, tim se vykon vyrovnava)
3. nForce2 by mela mit kvalitnejsi pameti ....
4. mrkni do sekce Ovladace a podivej se jake maji ruzne problemy VIA a nForce2 (nForce2 jich ma podstatne vice)
5. posledni revize desek nForce2 (od vyrobcu Abit, Asus, EPoX, Soltek) jsou na tom o mnoho lepe nez predchozi revize ....
6. Desky s VIA chipsety (kvalitni desky EPoX a Abit) jsou stale v revizi 1.x ale zadne fatalni nedostatky jsem nezaznamenal (EPoX, Gigabyte, Soltek, Abit)
Panove tohle je sekce VIA takze hlasovani z desek s via a nforce2 chipsetama je celkem nepodstatny sem davat kdyz uz neco podobnyho v nvidia sekci. Tohle ma bejt jako pomoc pro nekoho kdo vaha od jakeho vyrobce koupit desku..
vsak sem mel samozrejme na mysli pouze VIA, v Nvidia sekci je samozrejme hlasovani jen pro MoBo s NForce2, proste vybrat nejprodavanejsi KT600 a udelat hlasovani, aspon by bylo videt kolik procent uprednostnuje ten ktery model, nerikam ze to bude pro nekoho smerodatne pro nakup ale stejne se tu budete dohadovat co koupit takze jako mensi info by to urcite nezaskodiloCitace:
Původně odeslal honzAK
a nemůže se udělat hlasování s via chipset?Citace:
Původně odeslal honzAK
Dik moc.Takze Tim "ale cim narocnejsi apikace,tim se vykon vyrovnava",ze Via dotahuje nForce v narocnych aplikacich?Co je natom pravdy,ze kdyz nemas 2 pameti v nForce v dualu,tak je vynejsi s tou jednou Via?Citace:
Původně odeslal svaca
Dual chanel je vykonejsi, ale je limitovanej relativne pomalou sbernici athlonu a proste, cim narocnejsi aplikace, tak ty rozdili jsou mensi .....
Mrkni na jakykoli benchmarky vsude na netu .....
Treba v Quake je na nforci2 az 10 % vykonejsi, ale Commanche 4 tak 1-2 %.
Tot vse ....
Kdyz jsme u těch pamětí,co říkáte na Transcend DDR 400 256MB CL 2,5 ?Jo a co vůbec znamená to JR a TS?Na koupi nesky se mi zatim nejvíc jeví EPOX, bude tam ta paměť dobrá?Co EPOX a normální useří jakojá ;D .Tím chci říc,když tu fošnu nebudu zatím nějak přehnaně taktovat.Necham tam střední hodnoty,tak by se ta deska nemusela ani tak moc hřát.Chci prostě dobrejou stabilní desku,která mi nabídne dobrej víkon a nebudou s ní problémi.Myslítě že mi tohle všechno Epox umožní,a bez problémů?Je to dobrá deska pro normální usery jako já(trochu amatéry) ;D ?Epox se mi líbí jen mě trošku trápí to zvýšený napájení? ???Citace:
Původně odeslal svaca
Diký za rady.Nejsem sice nějakej zapálenej OC,ale tyhle dotazi sem píšu,protože jste lidi,kteří mají s deskama velký skušenosti a věděj co je dobrý a co ne.
A co takhle Gigabyte 7VT600 1394?????
Epox s kt600, jakakoliv je verze je cool ;D
tak uz to hlasovani udelejte a nemelte :-)
A co takto ABIT KV7 KT600...http://www.abit-usa.com/products/mb/...es=1&model=125
Ten Epox se mi taky zamlouva nejvic,ale mizete mi nekdo trosku okomentovat to ze dava vic Voltů nez má.Má to nejakej vliv na zivotnost atd..?Citace:
Původně odeslal mokus
jo jo to by me taky zajimalo jak je to s tim epoxem(tech cca.0,5 jak pousti do cpu)...ted resim co koupit,jestli Epox 8KRAI , soltek SL-KT600-RL , MSI KT6 DELTA-LSR co myslite?protoze ja fakt nevim:-))....jak je to s chipsetem KT600 a radeonama??
... Gigabyte 7VTA600, mozem len doporucit a mozem kludne prehlasit ze nie je pravda ze sa na nej neda taktovat ... z Palomina 1700XP som v pohode spravil 2100 XP (2000XP na default Vcore) a bez uprav na doske ci procaku 8-)
A co taky ktory sa nevie rozhodnut ani ktory chipset.. kde ma hladat radu? :?:Citace:
Původně odeslal honzAK
to by bylo na nic, výhody i nevýhody byly řečeny, akorát by se to zvrhlo do flameCitace:
A co taky ktory sa nevie rozhodnut ani ktory chipset.. kde ma hladat radu?
Medzitym som sa uz poucil a rozumiem ;D .. ale aj tak som bezradny ci mam cakat na ten novy southbridge od Nvidie, ktory ma podporovat aj SATA aj RAID aj LAN, btw neviete kedy to asi bude? .. a aj tak neviem ako to ovplivny stabilitu .. nieze zas bude treba cakat na rev. 2 alebo tak
jen pro zajimavost ...
tady
je par oceneni pro msi ... :arrow:
Ak cemu jsou dobra ty oceneni ???? Kdyz ty desky dlouhodobe nejsou spolehlive, prosim no flame ....
VIA chipsety (specialne Gigabyte a EPoX) nemaji problemy s Radeonem 9500, 9600, 9700,9200 v AGP rezimu 8x (pouze je dobre mit vyple fast writes, kvuli stabilite .... pak je to 100 pro)
MSI KT6Delta ma problem s R9600 (sapphire) v rezimu AGP8..... A to tak, ze proste nebezi ve 3D dele jak 5 min..... Po prepnuti do rezimu AGP4x je vse OK.... Jen se to musi udelat v ovladacich, protoze v biosu to proste nejde (coz jsem nepochopil, proc)
nevim jestli se od doby co jsem videl testy mezi agp 4x a 8x ale rozdil vykonu tam byl neco okolo procenta tak o co jde? :o
MSI kdyby to trosku vychytavali tak maj husty desky :) ale treba mereni teplot atd viz other forum.
Epox 8kra2i muzu jedine doporucit. Zatim bez problemu a stabilita jako skala.
Dava do pamati standardne vic napati ale to jako problem nevidim protoze iCitace:
Původně odeslal Hogac
vyrobci pamati vacsinou pisou ze standardne napati je nejaka hodnota (2.6V)+-10%. A co se tyce procaku neznam desku ktera by tam daval presne tolik kolik si nastavis. Vzdy to trochu kolise. O tom jak se skracuje zivotnost
procaku pri overvoltingu se psalo v amd sekci tak se tam koukni a uvidis.
mám teď doma tu jetway a nepřipadá mě tak marná /za ty prachy cca 1850 sakumprdum/. Paměti se daj týrat i cl.1,5.... ale s napětím se nedá moc šolichat....
No jaxe zda tahle thread neni moc vyuzivanej, ale presto mam dotaz. Mam moznost prodat vyhodne svou sestavu (jak lezi a bezi) a resim dilema jakou desku. Ta stavajici je pomerne dobra (az na kvalitu vystupu zvuku), bohuzel se uz neprodava, do KRA2I se mi moc jit nechce pac si pohorsim co se tyka vybavy, vykon se nezmeni.. Spis mi ale jde o vykon tudis sem se zameril na KT880. V threadu o tomhle chipsetu se resi spis hlouposti a ruzne OT, ale nic moc konkrtetniho. Kdyz vynecham MSI, tak v uvahu pripada ASUS A7V880. Co si o tomhle kroku myslite, pripadne mate nekdo prakticke zkusenosti? Epox zatim nic bohuzel neprodava... Diky za kazde info :!:
já taky nevim jestli NForce nebo Kt880 pořád se to protahuje s těma novinkama, KT880 nějak zatim moc neni (ASUS, MSI,Gigabyte), a tim to hasne nikde jsem neviděl srovníní, díry okolo socketu má určitě ASUS, ale jak to mám GB to nevim, EPox a ostatní výrobci zatim nic takže je to fakt špatný asi se vyplatí jen čekat
Takze moje EPoXE sa nafukli kondiky daju sa vymenit ale nie su aktualne take v ponuke teraz....:(
Takze co by ste mi odporucali ak by sa nahodou ta moja nedala opravit...uz som sice viedol debatu s Eaglom ale sme nedospeli do zdarneho konca aku dosku zobrat... :|
Toto dilema mám teď já a tady se už dlouho nikdo neozval, má někdo novější poznatky - určitě někdo z vás ty zkušenosti má, protože těch desek,které přichází v úvahu je pár - Abit, Asus, Msi, Epox, Soltek - snad už víc jich není. :?:
Ahoj hardwarefilové
Moc prosím poradte. Tento pátek jsem si obědnal desku: Soltek SL-K8TPRO-939 - VIA K8T800 Pro za 3000 kč.
Ale dnes jsem oběvil tuto desku s NF4: MB GIGABYTE K8NF-9 nForce4 S939,SB,SATA,GLAN,1394,PCIx za 3190 Kč jen 200 kč rozdíl.
Do které by jste mi doporučili jít? ???
Vím, že NF4 asi ještě nebude odladěnej, je to novinka, ale to spraví flashnutí biosu.
Díky za odpověd
a) si satorak, nebo z jakeho duvodu pouzivas ty barvy?
b) v cestine se obed ( bez "j" ) pouziva k vyjadreni jidla a nikoliv zavazneho zajisteni veci. stejne tak objev se pise s "J"
c) desku si objednal, tak co resis s jinou? nepredpokladam, ze chces mit 2.
Hosani, potrebuju poradit. Mam supervyhodnou moznost zbavit se svojich vnitrnosti a s mensim doplatkem upgradeovat o tri rady vys (preskocim Bartona i socket754). Jenomze si necham nejake starsi komponenty, takze budu vdecny za radu, jaky board koupit.
Podminky:
a) Nechavam si svoji ATi 9800SE@9800XT - cili Nforce4 diky absenci AGP nehrozi.
b) Nechavam si 2x512MB OCZ 333 Performance Series - a tady uz vubec nevim, co s tim. Je jasne, ze budu muset jet asynchronne, ale umi to kazda deska? A jake bude nejlepsi nastaveni?
c) Nechavam si Zalmana 7000A Cu - musi se na ten board vmestnat.
Dodam, ze budu kupovat Winchestera 3000 nebo 3200+ pro socket 939 (jeste se rozhodnu podle okamzite cenove nabidky.)
Jaka deska se na takteni (asynchro s pametma) k tehle sestave bude nejlip hodit? Diky!
[OT] ::: to mISHA;Citace:
Původně odeslal mISHA
a) neni uplne jedno, ze pouziva vice barev?
b) odkdy tu moderatori napominaji za spatny pravopis? :roll:
c) objednavka se da zrusit
d) chtel pouze poradit ne?
-----
to LuBr1CanT; jak rikas, NF4 Ultra jeste zdaleka odladeny neni, ale lecos muze spravit pravidelne updatovani BIOSu. Jedina vyhoda te druhe desky tkvi akorat v tom, ze ma PCI Express.. Je jen na tobe zda-li te to presvedci do ni jit.. Ja osobne bych to nedelal. Varianta c.1: tj. Soltek, je v pohode. Za tu cenu je to nej S939 deska - podle me.
btw: kde si videl tu druhou desku? (SZ)
a co tak ist do ABIT AX8 3rd eye
aj tak sa prećhodu na PCI-expres nikto nevyhne tak preco to odkladat
keby ste mali moznost teraz kupit tu dosku aj grafiku-PCI-expres
isiel by niekto do toho?
a este kde najdem nejake info o tej doske ci je vhodna na oc
Su tie Gigabyte a Soltek spolahlive dosky? Spolahlive myslim ze daju HTT250+ ? Gigabyte dve verzie jedna s 1x ultra oznacenim a druha s 2x ultra.
Oplati sa usetrit tych par stoviek, alebo kupit ABIT AV8? (VIA K8T800)
gigabyta jsem mel v ruce a nemuzu rict nic spatnyho na neho, nemel jsem s ni zadnej problem. HTT > 250 jsem nezkousel(245 bez problemu), dodava se ted verze s pasivem misto aktivu, ale umisteni trosku nestastne primo pod grafikou.Citace:
Původně odeslal LuBr1CanT
chipset ma revizi A2 coz je asi jedinej rozdil oproti ultra verzi.(4xHTT)
ja osobne bych sel po teto zkusenosti radsi do ni, skvele vybavena a zatim bezproblemova deska, vice ukaze cas
Mno, taky sem vzal toho gigabyta, tak uvidime :wink:
Hmm tak z Tech GB moc nadceny nejsem, nejede mi v nich 1024MB Kingston dual chanel kit ani 2*512MB A-Data ani 2*256MB Hynix D43 cipy D43 Chova se to stejne na dvouch boardech po zapnuti jen pipa... Bios sem menit jeste nezkousel.
Edit: samo mysleno v dualu
cierna obrazovka? urcite su v spravnych slotoch? ja som si takto "zarobil" dve kila ked som ich dal do zlych slotov a dal som reklamovat dosku ze je zla :oops: pozri podrobne manual ...
Ja ji mam. Naprosta spokojenost.Citace:
Původně odeslal Pavlis
Ve spravnych slotech sou urcite.Citace:
Původně odeslal tomase
Ty desky mym dve na jedne mi nejakym zazrakm ty kingstony zacly chodit.
Ale na te druhe, nechtej ani pod jednim biosem....
Porad to jen pipa :(
Proc si ji daval reklamovat? (jako ze si je strkal do spatnych slotu? a ono to ve skutecnosti fungovalo?)
2Arg ja tam mel 2x256MB hynix d43 a fungovalo to bez problemu
tak mam hold smulu, presne tyto mam 4ks a ani dve spolu nejdou :( v ani jedne desce.
btw na kolik si je na te desce dostal?
ano :oops: holt za blbost sa platiCitace:
Původně odeslal Arg
njn stane se :)
Tady se deji nadprirozene veci, ty Hynixy zacly v jedne desce z niceho nic fungovat :-o :-o :-o
bohuzel taktovat jsem s nima nezkouselCitace:
Původně odeslal Arg
idem kupit sempron 2800+ pre socket 754 a neviem aku dosku.
chcel som nieco od msi (mam KT333ultra2 a som spokojny) ale vraj su lepsie abity. nejde mi prilis o pretaktovanie (len troska :) ) ale hlavne o stabilitu.
a ake do toho treba pamete? 400?
Abit, Epox, Gigabyte, DFI a Soltek ... pak to ostatni ....