Zdravicko.
Da se prosimvas nekde koupit tento disk?
HDD Hitachi Deskstar 7K250 HDS722512VLAT80 - 120GB
cena tak okolo 4000.
Bud ho nikde nemaji ani v ceniku nebo je nedostupny.
Diky
Printable View
Zdravicko.
Da se prosimvas nekde koupit tento disk?
HDD Hitachi Deskstar 7K250 HDS722512VLAT80 - 120GB
cena tak okolo 4000.
Bud ho nikde nemaji ani v ceniku nebo je nedostupny.
Diky
co je tam to ATA-6??Citace:
Původně odeslal monsoon
ja bych chtel preste tento typ HDD=120GB, 8MB, 7200rpm, ale SATA
ale nikde v Brne ho nemaji!
Ultra ATA 133 (133 MB/s).
Tento disk je ata-100
HDD Hitachi Deskstar 7K250 120GB 7200rpm 8MB SATA!!
videli ste ho nekde uz prodavat, ja sem sehnal jen 7k250 SATA ale 80GB, tu 120ku nemuzu nikde sehnat!!!
btw 80tka je jednoplatnova a teda hodne ticha ;) ako systemovi disk ideal ;)
MadCap
ale prd je tichá, dělá rachot větší než IBM GXP120 co jsem měl předtím.Citace:
Původně odeslal MadCap
to vazne? :? predpokladal som ze bude ticha ... narazas na hlavicky alebo loziska? (na hlavicky samozrejme AAM)
MadCap
AAM je nastaveno na nejtišší seek time a je to slyšet i tak pořád jako když jsem u GXP120 dal max. seek time, takže asi tak, navíc to občas vydává zvuky jak kdybys já nevím co .. lechtal prase které zakvičí přes polštář .. u GXP120 to taky dělalo, ale tam to tak spíš jako kdyby něco chvíli četlo a byl klid. No hlavně že to nepíská jak IBM, kterému ložiska odešly. Samo že kdybych zavřel case, tak ten hdd určitě tolik slyšet nebude, já ho mám pořád totiž otevřený.Citace:
Původně odeslal MadCap
ak to je vazne tak tak ma to sklamalo :( som ocakaval ze jedna platna bude silent :(
MadCap
no já taky, možná se mi tím pískáním nějak zlepšil zvuk a teď slyším všechno lépe ;DCitace:
Původně odeslal MadCap
Tak tohle je jeden z nejlepsich popisu zvuku vydavaneho pocitacovou komponentou, jaky jsem kdy videl... :D :lol: 8-)Citace:
Původně odeslal Spajdr
Mimochodem, pokud nekdo vite, kde bych sehnal ten SATA Hitachi ale 160GB, tak mi prosim prosim dejte vedet...
http://www.czechcomputer.cz/inshop/s...25603&level=36Citace:
Původně odeslal Zilla
maji ho na CC.Citace:
Původně odeslal Zilla
Mam koupit tenhle disk 120GB ATA nebo SATA ??
Vi nekdo nejake rozdily? Co hlucnost?
Kde se da sehnat krom CC Hitachi 7K250? Nejlepe VO....
Toto vazne nikdo nevi? Odkoho je bere CC?
To je sice hezky, ze na nej postujes link, ale prva si poradne precti co tam je....v CC nevi kdy bude, mam ho tam objednanej, ale rekli, ze zatim vubec netusi kdy budou, maj jenom 80ky. :!:Citace:
Původně odeslal monsoon
VO extrapoint...ale zadne super ceny :-( Jinak dostupnost je mrzuta sleduji ji uz 2 mesice a asi se zlepsi az v lednu nebo v unoru.... takze cekat...
Extrapoint ??? Vcera jsem tam nakupoval a na muj dotaz ohledne 7k250 mi rekli, ze je nemaji. Kde jsi vzal tohle info?Citace:
Původně odeslal neGryk
kupoval jsem tam nekolik kousku, ale maj jen 80 GB ATA a pak SATA taky jen 80 GB ostatni nemaj ani v nabidce. jedna se o prazskej extrapoint.... cena o 100 nizsi nez v MO..Citace:
Původně odeslal Capi
tak jsem si dneska zamontoval do compu 7k250 160gb ide a musim rict, ze je teda znatelne hlucnejsi nez seagaty co mam. no ale na druhou stranu rychlost mu nechybi :) doufam ze ty fluidni loziska vydrzi uz naveky ..
Mam tu 80ku SATA a zda se mi ticha, kdyz k ni nedam ucho, ta ani nevim ze bezi, seek je trochu slyset.
Pak mam 80ku 120GXP, ta piska tak ze je to slyset 5 m daleko.
A 120ka 180GXP je neco mezi nima.
jj 180GXP niekedy piskaju :? zatial som sa s tym stretol v jednom pripadeCitace:
Původně odeslal baros
bývalá 80GB 120GXP mi taky začala pískat (po roce), v noci se to nedalo poslouchat, takže skončila na reklamaci, teď mám hitachi (viz. popis) a dělá to při čtení rachot jak staré HDD :roll: samozřejmě dá se to přežít, s pískáním se to nedá srovnávat.Citace:
Původně odeslal baros
Buď rád že ho nemají, za ten rachot to nestojí kupovat.Citace:
Původně odeslal player1
hehe, velice zajimavy, asi mas zase bad kousek ;D, v kompu mam 160GB Hitachi 7k250(mesic a pul), pak jsem tu mel na tri hodky 120GB hitachi 7k250 a seek(read, write) maj tyhle disky o neco tizsi nez B7200.7, hluk pri IDLE je taky na slusne urovni cca jako ta B7200.7, predevcirem jsem na sve 160 zapl AAM a docilil jsem nizsiho hluku pri seeku nez u BIV, a pri IDLE je cca tak hlucny jako BIV.... :-)Citace:
Původně odeslal Spajdr
Možná to bude tím že jediný větrák co mi fouká v PC je ve zdroji a má asi 1000 otáček/m .. :DCitace:
Původně odeslal Tom
Tak to urcite tim nebude ;D Pri tom testu me tocil jen zalman na 1400(nadherne ticho) a ve zdroji jsem prepnul CM na 5V(taky total ticho), takze nadherne vyznel hluk HDD :-)Citace:
Původně odeslal Spajdr
BTW: Ty mas toho vodnika "samochladiciho" ? Ja sem si porad myslel ze se musi chladit radiator ;D
Jeste pro tvoji ilustraci, i kdyz mi jely vetracky v normal modu (2x CM at 7V + 1x na 5V) tak byla nejhlucnejsi komponenta v case HDD(BIVka)...
Mal som objednany hitachi 7k250 160 8mb pata v czechcomputeri, ale prave zvysili cenu a zmenili termin dodania na neznamy, vedeli by ste mi poradit, este kde inde by sa tento disk dal kupit?
KUA a ja si ho chtel zejtra objednat. Tak hold to bude muset pockat az po Novom roce :-(Citace:
Původně odeslal THX_Corp
no, v porovnani s barcou IV, co jsem mel pred tim, tenhle disk opravdu nechutne chrousta pri seekovani (na aam jsem ale zatim nesal)
Jasne, jenze v tom seekovani na tom neni o moc hur nez B7200.7(to uz je taky slusnej "rvoun"). Zapni si AAM a kort v tom seekovani si dost pomuzes...pri zaplem AAM je seek cca tak hlucny jako moje predesla BIVka...Citace:
Původně odeslal riksa
Mam stejny problem a potrebuju to jako darek pod strom!!! Sakra!Citace:
Původně odeslal Slayer(CZ)
KDE SE DA KOUPIT????
no, s tim bych nesouhlasil - zrovna ted jsem mel na vikend bratrovu 7200.7 a ta byla i pri seekovani o dost tissi (bez aam). jediny, co v kompu "hluci" je zalman na 1500ot. a fortronCitace:
Původně odeslal Tom
Ja mam v kompu skoro dva mesice B7200.7 a Hitachi 7k250 takze vim o cem mluvim :), bratr me vozi o vikendu i BIV, takze sem si to mohl porovnat, tobe hluci zalman na nejnizsi otacky? Zalmana mi "prerve" BIVka :roll:Citace:
Původně odeslal riksa
psal jsem "hluci" --> je proste neslysnej :wink: toho ta barcaIV skutecne prervala :-)Citace:
Původně odeslal Tom
2riksa: aha :-), mno me ten zalman na 1400ot vyhovuje, pro me je dost tichy .), akorat ty hadry to je nejvetsi swinarna, systemovej disk jsem si chtel koupit poradne rychlej tak sem sahnul po Hitachi 7k250, jenze pri vypnutem AAM je fakt docela hlucnej, takze frcim se zaplym AAM(128), a muj dalsi 160GB hadr bude jen pro data takze muzu koupit neco pomalejsiho, takze nejspis pujdu do BV ;D
Ceská Republika je dira sveta :evil:
Jako uz poslednich 50 let sme vzdy posledni rade co se tyce veci ze zahranici a od doby komousu se zmenilo jen to ze necekame na banany ale na komponenty :roll:
jiank mam 180Gxp 120Gb a je ticha ale pri cteni je to bes :evil:
Nevite jestli uz nekde je??? Ja ho moc chci, a v CR jsem ho jeste nenasel :-(
PATA verse uz jsou nejaky ten mesic k sehnani ;D Horsi je to se SATA :(Citace:
Původně odeslal commander
v CC zrovna ted nemaj :evil:, podivej se do jinejch shopu, ja mam svou 7k250 od Radima http://www.rsc-computers.cz .)
ja ho tam teda nenasel, a vazne jsem hledal dlooouho a nic.. A taky to neni praha, nenam moc rad kdyz se to posila...Citace:
Původně odeslal Tom
Půlku království a ženu kdo mi řekne kde je v Praze k dostani 120GB PATA verze s 8MB cache 8-)
http://www.computershop.czCitace:
Původně odeslal commander
Staci kdyz mi to prevedes na ucet, zenu si nech :-)
bohuzel, nenasel jsem, pouze GXPcko. :-(Citace:
Původně odeslal Slayer(CZ)
V czechcomputer.cz konecne maji skladem 120GB HDS722512VLAT80 - 120GB skladem!!! Uz jsem na něj zvedavej. ;D
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=25467
Taky jsem jiz objednal, ja byt zvedav jak to dopadne. Nejdriv byl termin neznamy, pak ze nebude a najednou meli 3ks na sklade. ???Citace:
Původně odeslal pe.ch
Co myslíte? Má cenu čekat na SATA verzi?
SATA verze je jiz davno v prodeji, koukni na google.com, a hledej 7K250 :idea:Citace:
Původně odeslal Nosmoke
Koupil jsem včera 80GB S-ATA a tichá opravdu není. Řve jako prase. Fuj. Ruce od ní pryč!!!!Citace:
Původně odeslal baros
A ztisil sis jej? Ja co jsem kupoval na podzim tento model (80GB SATA), tak na normal to bylo docela hlucne, ale pomoci utilitky od Hitachi sem zapnul AAM a rapidne se to zlepsilo...
Ouvej :roll: To mě nenapadlo. Zkusím to. Díky :wink:Citace:
Původně odeslal Paja_K