Zkousel jsem Unrealy 1 i tournamenta a je to fakt bomba unreala 2 se mi nak nepovedlo rozchodit ani 2003 :( . Jaky jsou jeste pekny hry pres glide
Printable View
Zkousel jsem Unrealy 1 i tournamenta a je to fakt bomba unreala 2 se mi nak nepovedlo rozchodit ani 2003 :( . Jaky jsou jeste pekny hry pres glide
pres glide treba Flashpoint ;;bezi sqvele
zkus jeste return to na pali, v podstate datadisk k unrealu. Mimochodem, unreal je pro me jedna z nejlepsich her a ta grafika byla na svou dobu proste uchvatna. Ani v dnesni dobe se nema za co stydet v porovnani s jinejma titulama(napr red faction2)
veskery hry na unreal enginu vypadaj dobre, clive barkers undying, deus ex atd. :wink:
Flashpoint byl asi jednou z posledních her podporující glide :|
Nejvíce jsem si to vychutnal stejně při UT :-) ,prostě bomba a to fps taky šílené 8-)
ale unral obyc s antilasingem to je narez to je jako zivi
Pokud se jedná o novější glide knihovny,které mají implementovány SSE instrukce (GlideXP 1016 a novější od Kool.) je obraz vskutku kvalitní a fps mi neklesalo pod 60 fps.
jj treba tady http://www.users.on.net/triforce/glidexp/
Unreal engine bol/je genialny (aj bez glide). Celeron 333@416 + Rage128 = parada. Dnes tie hry stoja vsetky za h****, na Unreal nema ziadna.
Něco na tom asi bude,protože UT2003 mě už taky nechytl a spíš pořád hraju UT :DCitace:
Původně odeslal Rainbow
A jede to pěkně i na pomalých kompech,což se o UT2003 říci nedá :?
JJ ja nedam na unreal (obyc) dopustit je to podle me ta nejhezci hra co se tyce grafickeho zpracovani protoze takovy ty leskli podlahy jakov v unrealu jsem nikde nevidel a ta obloha a to prostredi :) abych neopomenul tu hudbu ta je taky vyborna proste unral rulezzzz aj jeho bratr UT je lahodny ale na unreala nema . Ale obe hry jsou fakt basta pres glide :) ty efekty proste vse narezz :D
to sem rad, ze nejenom ja sem nostalgik :oops: :wink:
nejenom grafika, ale i pribeh je sqelej :!: Jednou do roka si ho musim vzdycky zahrat :-)
Diablo2 pres glide je taky rulezni, dx je podle toho jak vyblitej ;D
jj u toho diabla to mas pravdu tak sme to vzdicky meli radi pres glide ty stiny a efekty hlavne u sorcky ty kouzla proste lahoda :) kamrad si kvuli glide chce poridit voodoo 2 aby moch hrat diablo :) ani se nedivim jj to diablo :) kaydy si rad zavzpomina :) alespon ze nejsem sam :)
Neviem čo ešte ktomu dodať. Keď som si kúpil PC tak som hry typu fps nehrával. Keď mi ale kamoš doniesol UT (síce len demo) nastala zmena a tá trvá až do dnes. Q3 na UT nemá vžiadnom prípade je to len nepodarená napodobnenina, ako povedal jeden známy v Q3 steny vyzerajú ako po poriadnej ožran párty a nemýlil sa :lol: . UT jednoducho nemá konkurenciu ;D
Engine je super a s voodoo ide ruka v ruke. Nemôžem si pomôcť keď na súčastnej zostave mi to niekedy ide hrozne. Neviem ako ostatným ale keď to nerenderuje voodoo tak to začne vyvádzať. Keď je to možné tak dáva 100fps aj viac ale keď tam nabehnú boti, síce len na chvílu ale aj to je dosť sa fps zníži na 40 čo vytvára blbý pocit ale hlavne znemožňuje mierenie. A swapuje to. NA 512 ram to dočítavá ako šalené, nie vždy ale občas ako keby sa to odtrhlo z reťazi. Skúšal som všetky možné OGL knižnice a ani jedna nie dobrá. V D3D to má zase hnusný obraz.
Prečo glide nemajú aj ostatné karty?
K.u.r.v.a ja chcem naspäť 3dfx a voodoo :evil: :evil: :evil:
Inak k tomu Unrealu, keď som napísal v sekcii hry že HL ma nebavil a že U je lepší ako HL tak som bol ... a že neviem o čom hovorím.
Čo si myslíte Vy? Je lepší U alebo HL? (všeobecne nie len grafika ale aj príbeh, jednoducho všetko )
Unreal je asi 10x lepsi - pribeh, spracovanie (grafika a zvuk), atmosfera...
hl me taky hodne bavil, ale me osobne je fantasy prostredi unrealu blizsi jak hl. Navic graficky hl vypada archaicky oproti Unrealu.
zrovna tedka vo vikendu sem do sve plecky vedle kyra2 hodil aj voodoo2
Segra chtela hrat poldu4 a s kyrem to jelo straaasne pomalu(nejaka nekompatibilita nejspis :?: ) a s voodoockem to jede jako po masle.
A deus Ex stim jede taky sqele :D
jinak co se unrealu tyce ten me nikdy nechytl (ani 1, ani 2), ovsem ut uplne rulezzz!!
ted sem si vzjpomel a i nainstloval RUNE, taky to je good ;D
Aliens versus Predator 1Citace:
Původně odeslal Lipo
Need for speed 3
oboje jsem hral na voodoo1 4MB 640x480 , NFS3 dokonce 800x600
ježiši kriste to je nostalgie, mě to taky bere - UT na V4 4500 to je žrádlo, hrál jsem i NFS V Porsche - supeeeeeeeeeeeeer vobráz i fps :lol: :lol: :lol:
hlavni je pouzit antialiasing to ta hra respektive obraz uplne obzivne fakt to stoji za to vyzkouset hraju unreala s AA 2x a je to fakt narez jo i UT stoji za hrich nechce se mi od toho ani odtrhnout oci .
schvalne to porovnej s red faction2, coz je o 5let novejsi hra a humus nejvetsi :evil:Citace:
Původně odeslal Lipo
Bezi vam CS (asi verze 1.5) s voodoo3 pod OpenGL(tedy nejakej ten odvar co se tam necha nastavit)? Me to po nacteni hry udela "rozplyzlou" obrazovku.....
Mam XPcka a zkousel jsem ovladace voodoolizer a AS:3.0
Ted mam stazeni glideXP 1016, ale jeste to nemohu zkusit(viz podpis).
No podla mna jednoznacne Half life, proste Unreal ma nechytil, ale Half life ano, proste ma super dej, kopec modov. Graficky bezi na modifikovanom quake 2 engine, ale s high definitoin packom je to ovela lepsie. :wink:Citace:
Původně odeslal XanFX
Half-life ma nechitil. Jeho mody typu counter strike zase ano. aj day of defeat :) to je tiez pecka.
unreala mam stale rozohraneho, je to narez. tournament bol tiez fajn ale nechyta sa na grafiku unrealu.
unreal 2 a tournament 2003 som skusal ale je to ubohe.
quake 2 som zhltol jednym razom ako aj quake 1 (a multiplayer pod glide je uplne genialny asi moja najoblubenejsia gejma :))))
quake 3 si myslim zeje naj narez aj ked asi nema ozaj tu kvalitu unrealu.ale je to rychle a zabavne ako aj jeho mody napr True Combat (nieco ako counter strike)
ale quake 3 podporuje T-buffer i ked neviem ci to nekce specialne nastavenie. ale malo by to ist a tym zase ziskava troska navrch.
NFS 2 SE pod glide :) parada najme multi player. :))) velmi zabavne
swat, diablo 2 :))) parada.
no idem nahodit UT :) a skusim 2xFSAA :))
jo a aj tak si myslim ze najkrajsia doomovina aku som videl na glide je RED FACTION ale jednotka :))))))) to je pecka aj s 4xFSAA ide pekne a je to naozaj nadherne skoro mi ocka vyliezli z ocnych jamiek :) tomu hovorim grafika.
ale tak co uz ked sa preferuje D3D a open GL :(((( skoda.
Prosim o prepacenie ako som mohol byt taky neduosledny :((
samozrejme NHL to nieje o com moja byvala srdcovka a jednoznacne som zabudol jednu z naj Doomoviek a to SERIOUS SAMA 2
tam nieje o com.myslim ze by som to daval za velmi dobru konkurenciu Unrealu po grafickej stranke :)
po stranke pribehovej cista masarina :)) ale genialna zabava :)
SS2 neni GLIDE hra,ale OGl nebo DX.
kdy uz jsem tady u 3dfx.tak mam to stesti ze si muzu koupit voodo2 12mb
u nas v bazaru,bez problemu...
ja mam doma v skrinke jedneho 12MB Voodoo2 od Diamondu.... ale co s nim.
Graficky najkrajsiu hru - Prince of Persia - sands of Time na tom nespustim :-) ta hra uz nejde ani na GeForce2.
Morrowind detto...
voodocka byly klasicky nejspis si sestavim pc na zkousku.jak by tam slapalo diablo2.voodocko2 12mb muzu mit za 400kc a zbyde me cpu celer 400mhz.jakou kartu k ty voodo2?Citace:
Původně odeslal Wuuduu
diky cau
400 hmm to je docela dost . jestli je to s postou tak je to OK. A klidne za to dej nakou 1 megovou s3 je to jedno vzdyt to pak stejne jede pres to voodoo .Muzes si tam dat treba i naky tnt nebo cokoliv. Ale diablo pres glide fakt narez d3d na to nema teda alespon podle me .
s postou to neni ten bazar je u nas ve meste a navic je ktomu 6mesicu zaruka...Citace:
Původně odeslal Lipo
asi k tomu fouknu s3virge 4mb to by melo byt akorat ne?
jinak naposledy jsem udelal dobry skutek odkoupil jsem voodo2 banshee 16mb agp jako spaleny a ono jelo.tak to dostal kamos co mel vodoo1 4mb
Tak som sa zacital do starich dredov. A zabudli ste na super hru: GTA2 :wink:
Vřele doporučuju SS2, není sice Glide (OpenGL), ale přímo podporuje grafiky od 3Dfx - i FXT1 kompresi textur :-) A vypadá velice dobře i v16bit...
Muj favorit je Requiem: Avenging Angel.
To je dobře napsaný, stačí P100, Voodoo1, 16 MB RAM a něco zažijete, nároky Unrealu sou děsný. jako single to je požitek, souhlasím.
Ale mě žerou výroky lidí jako xanfx, že je to geniální atd, přitom to má nároky 2* vyšší než q2, je to nestabilní i snad všechny hry na tom udělaný. Že si nevyděl dobrý ogl knihovny, asi si přehlíd ty s S3TC. Může bejt, že se líbí víc než quake, ale když si spočtete takový ty základní věci jako polygony, textury apod. tak poznáte co je geniální a běhá dobře na všech kartách. já osobně už hraju ut jen s černobílým smartshaderem, abych se nepoblinkal z jejich barev, takže i tak může bejt. A nejvíc je "q3 napodobenina ut", tady by si měl někdo zkonrolovat časový pásmo, protože ho má o pár měsíců pošoupnutý.
q3 napodobenina UT?paneboze :roll: je to UUUPPPLLLNNNEEE jinej engine
Jó a ještě Carmaggedon, ta hra ve mě probudila sociální uvědomnění.
A hl, dyž už, použil kód quake1, ne 2.
mno co se tyce tech enginu, tak ve sve dobe byl unreal engine nejlepsi, technologicky ho vsak prekonal az Q3 engine... ale co se tyce her jako takovych, tak UT je proti Q3 naprosto bozskej. Kdyz vidim Q3 tak se mi chce zvracet... jsou to jen samy pobihajici pokemoni :)
Engine Q2 a Unreal se neda naprosto srovnavat, co se tyce vizualnich efektu. Nemuzu mluvit za vyvojare a uzivatele nestabilnich karet, nebo hardwaru, ja jsem hral hodne UT i od nej odvozenou hru a se stabilitou jsem problem nemel...
edit a co se tyce UT a Glide, tak to nemelo chybu, na voodoo3 mi behal na 1024*768 na full
Deus Ex snad nejlepší hra na technologii unreal
No to už je gusto každýho hráče, já radši rozmanitý postavy s trojnásobným počtem polygonů a texture shaderama, ne hranatý palidi. A v 1024 běži taky. Že u(t) padá, vo tom snad nemusí bejt řeč. Dělam si screeny nejlepších chybovejch hlášek co hází, vobčas musím zvětšit rozlišení plochy aby se to celý vešlo :-). Už někdo viděl padnout q3?
Glide má u(t) dobrej, ale to je tak jediná akcelerace, kterou se jim podařilo na tu vykopávku slušně naplácnout.
Ci sa ti to paci putasi alebo nie premna je UT absolutna genialita. To ze to nechodilo na vsetkych kartach mi v tej dobe bolo okradnute lebo som mal voodoo.
A tou napodobeninou som myslel hru aku taku nie engine. Sice som nehral q3 ani tak zdaleka ako UT ale ten engine mi nidky nepripadal nejaky omoc lepsi
Nevím, proč sem taháte Quake III A, když ani nepodporuje Glide, ani nebyl pro 3Dfx optimalizovanej. A špetka optimalizací pro 3Dfx, kterou měly první verze, byla dalšími patchi velice rychle osekaná :-(
Ja sem netaham Q3. Len so pisal ze ta hra je podla mna len napodobenina UT a vobec sa mi nepaci. Sp na UT je jednoducho super ten kto nema net alebo moznost hrat mp tak jednoznacne naj. A engine Q3 je jasne ze porovnavanie a ut enginom je vac menej porovnavanie hrusiek a jablk.
Ono vlastně OpenGl u 3Dfx jede pod Glide, takže vše je "optimized".Citace:
Původně odeslal no-X
Ale to je věc názoru :wink:
Glide je sice dobrý API, ale kouzlit se s ním nedá... Quake3A textury o velikosti přes 256*256 a 32 bit rendering ti na v3 ani Glide nezachrání. Q3A prostě není optimalizovaný pro 3Dfx...
Super hry pro Glide :wink: : Tomb Raider, Jedi Knight+Mysteries of the Sith, NFS 3, Wing Commander Propecy, Descent, Requiem, Wheel of Time, Unreal, UT, Asghan, Kings Quest 8, Myth 1+2, Rune, Blade of Darkness, MDK, Operation Flashpoint, Earth 2150, Deus Ex, Undying, Ultima 9, Diablo II + mnoho her běhající na Quake enginu ;D
A teď tě no-X podřízne vařícím chladičem V3 :-oCitace:
Původně odeslal Hladis
Proč? Měl bych? :lol: Ale ne, já jsem zmiňoval Q3 engine, Q1/2 ještě jdou :-)
Zvolil jsem neutrálně pouze název Quake bez číslovky :wink: a no-X mě podříznout vařícím chladičem z V3 nemůže ,jelikož se mu v PC vaří Matrox G400 MAX :lol:
tohle muze napsat clovek , kterej nevi co kdy vyslo , a nevi ani rozdil obou enginu :roll:Citace:
Původně odeslal XanFX
Nebudem sa tu stebou a ani s ostatnymi hadat otom ze ktory engine je lepsi lebo je to skor vec osobneho nazoru.
Pokial sa nemylim tak
UT december 1999
Q3 ferbuar 2000
Muj osobní názor.....neukamenujte mne :)
UT jsem hrál, často, dlouho a po síti. UT2003 se mi nelíbil a 2004 jsem nehrál. Ale nejvíce jsme pařili SOF 1 po síti - to bylo dobře propracované....pěkné.
Q3 se café de pařba hrál.....hrál jsem ho párkrát a moc mne nechyt.
Taky se hodně hrál SINeček, ale ten jsme hráli chvíli...
podle hraní to bylo asi tak:
SOF
UT, SIN, v café spíše SIN, na closed pro public spíše UT
Q3
...
..
.
:)
Hmmm teď jsem multiplayeřil Farcry, ale...... prostě buď jsem zrezivěl nebo ty novější hry postrádají zábavnost....
néné, quake vyšel už v létě 99, ty napodobenino :lol:Citace:
Původně odeslal XanFX
Kdyby byl tak špatnej, usi by se nepoužíval dodnes, bez textur větších než 256*256 by to opravdu nešlo.
Vážně? A jaký je pro vývojáře problém použít místo jedné 512*512 čtyři textury 256*256? Výsledek je stejný ;DCitace:
Původně odeslal Puťas
K UT bobo aj druhe cd kde boli boli textury vo vecsom rozliseni zial to sa mi do ruky nikdy nedostalo a ani som to nepotreboval.
Ked bol niekto ..... a nevedel ze okrem rozlisenia a detailov pre okolie a botov co su v menu hry existuje este nastaveni za kybel len treba vedet kde sa su zasite tak potom nech nehovori ze ut vyzeralo zle
A este ktomu Q3 v lete 99
Nebola to nahodou beta verzia alebo take nieco ???
mapovat 4 textury je náročnější než jednu asi tak, hm 4x typuju
kdepa beta, veřejnej q3 test skončil koncem zimy
Takže ke kauze QIII - QIII byl jako beta jel na 3Dfx docela dobře a na těchto kartách jel naprosto plynule i na Voodoo Rush (chyběli boti). Po oficiálním vydání bylo Voodoo 3 stále rychlejší než TNT2 a V5500 byla rychlejší než GF 256 až GF2 GTS byla rychlejší než karty od 3Dfx ,takže tahle hádka tady je bezpředmětná. Ten engine na svou dobu byl dobrý a měl potenciál do budoucna. Po krachu 3Dfx už se vývojáři nijak nazabývali optimalizací pro karty 3Dfx a tak další hry na tomto enginu jedou na 3Dfx tak jak jedou. Kdyby 3Dfx nekrachlo ,dočkaly bychom se pořádného zoptimalizování QIII enginu i pro 3Dfx a to použitím efektů T-bufferu a použitím HDSR.
Myslim, že to vidíš fakt moc jednoduše ;-)Citace:
Původně odeslal no-X
Myslím že ne. :lol: Záleží je jak se k tomu vývojáři postaví.
Existujou dokonce i beta drivery, který tohle dělaj samy... jednu HR texturu rozloží na 4 menší. Jediný problém je, že musejí úměrně dělit i polygony, což zvyšuje nároky. Pokud by se s tím ale počítalo již při přípravě hry, tak by těch pár objektů, na který se textury o vyšším rozlišení používaj (hlavičky atp.) bezproblému sneslo.
Ani textura 2048*2048 není řešení. Představ si podlahu v jakýkoli 3D hře... je to tak velká plocha, že ani tak obrovská textura nestačila (byla by neostrá), takže se stejně používá větší množství menších textur...
ach jo panove radsi nic nepiste o UT a Q3 nevite o tom zhola nic ... Q3 je uppppplne jiny engine , zadna napodobenina carmac to vyvijel kur.. dlouho a to v dobe kdy UT nebylo ani v plinkach je to uplne jinej engine , kdyz nekdo rekne ze to je napodobenina tak je snad :roll:
Q3 a UT nemaj spolu moc spolecneho, oficialne vysli temer ve stejnou dobu a tezko by carmac obslehnul neco od Epicu. Co se tyce kvality enginu, je na tom Q3 lepe, uz jenom kvuli urcite podpore T&L a dalsim technickym serepetickam. Nicmene co se tyka konecneho vizualniho efektu, libi se mi mnohem vic UT, ale to uz je jen vec vkusu jednotliveho hrace.
Citace:
Původně odeslal Rabban
Presne tak aj mne sa UT paci daleko viac ako Q3
A este raz to zopakujem lebo ..... napodobeninou som nemylsel to ze Carmac si precital na nete o UT a uz aj sa pustil do vyvoja Q3.
Tie hry nakolko bezia na uplne inych enginoch su v podstate toho isteho zanru
Q3 som hral az potom co som si zahral UT a nemozem si pomoc ale fakt mi to pripadalo ze to je nepodarene okopirovane UT
Myslim si ze som to dost jasne vysvetlil
Nechapem preco by som nemohol poveddat ne najaku hru ze je genialna ked sa mi paci a niekto ma tu zacne ... ze co dristam sprostosti lebo jemu to sekalo atd...
To Killer: ked my nevieme o UT a ani Q3 nic tak potom co vies ty ????
Ja som UT hraval 2 roky takze ked uz nie tolko co vies otom ty killer ale aspon nieco otom viem
Mno zrovna na tom se Carmack moc nenadřel ;-). T&L je v OpenGL tranparentně, takže pokud si pustíte UT na OpenGL, tak ho tam budete mít taky :)Citace:
Původně odeslal Rabban
Byl by to zbytečnej vopruz se s tim dělat. Když budu mít třeba na jeden charakter texturu 512x512, která se na něj na celýho rozwrapuje, tak už to neni taková sranda to rozdělit. Navíc při tomhle rozřezávání je potom problém i s filtrováním textur - protože pokud by nebyly správně udělaný, tak by tam vznikaly švy v texturách.Citace:
Původně odeslal no-X
Pokud možno kdyžtak mi popiš tu metodu, jak bys to řešil ty jako vývojář, nebo mi hoď nějaký linky, ať vim jak to řešit konkrétně ;-). My totiž teď taky používáme textury víc jak 256x256 a moje nynější představa je, že na kartách jako je Voodoo2 (kde to taky poběží) se prostě textury zmenší.
..jediny driver ktory umoznuje plne funkcny software rescaling (tj. "zmensenie" velkych textur na 256*256) je mesafx (ale pouze opengl).rozlisenie velkej textury je znizene na 256*256,cim sice textura strati na kvalite,ale nedochazi k znizeniu vykonu..
Mno taky to neni úplně kompletní. Už jsem narazil na pár her, kde to potom házelo akorát místo té stáhnuté textury bílé polygony. Njn, co si programátor neošetří...:)Citace:
Původně odeslal ps47
..vedel by si mi vymenovat nejaku tu hru pri kt. to nefunguje? mimochodom,sw rescaling nefunguje automaticky,treba ho vzdy zapnut prislusnym envvarom.ja som zatial uspesne otestoval: hitman2,hitman contracts,freedom fighters,neverwinter nights..
Konec hadek podte si to rozdat v UT ;D
Myslím ,že ikdyž je nás tu dost fandů 3dfx a lidí se společnými zájmy,tak by jsme asi neváhaly dát si v UT po čuni jak nepřátelé na život a na smrt. Třeba když si představím ,jak bych no-Xe rozmázl pneumatickým kladivem......hmmm nice, ten pocit by byl k nezaplacení :lol: >:} :mweheh:Citace:
Původně odeslal JERROME
Sem pro, poznáte quake skill na vlastní pr..... :evil: 8-) ;D
tim myslis ten muj ze ;DCitace:
Původně odeslal Puťas
Vyborne lidi by se nasli cas nejspis asi o vikendu ted jeste kde ? :-)
Gamezone by pri nejhorsim taky sla. No du rozebirat vodnika tak snad se tu jeste ukazu 8-)
aha, on ještě Hladis neví že no-x je UT master....
uááá z dob UT jsem kapku zrezivěl......:)
killéře a čí jiný by asi myslel? :)
ty vole...hmmm já si snad UT zas nainstalím....
Tak sem si to nainstaloval, připojil se někam do kšá a zjistil že bug co sem měl před rokem přetrval- vždycky jednou za čas se mi na vteřinu zasekne pohyb, může se jen otáčet a střílet- nevíte co s tim? Radeon 9100 D3D
Heh já jsem v UT hotovej veterán Lanek ;DCitace:
Původně odeslal oblak
A mas xp cka predpokladam taky mi to jeden cas delalo pak to preslo predpokladam ze neco ze zaplat pomohlo....Citace:
Původně odeslal Puťas
win98, zkusil sem 2000 to samý, zvláštní je že se to nestává dyž dělám server
tak kdy a kde si to dáme?
Ja muzu kdykoliv dyztak se muzem domluvit na icq :wink:
..OT chlapi,ja som si chcel trocha rypnut do swarma,na sw rescaling totiz nedam dopustit,a vy to tu hned zahovarate pomocou UT ;D
A proč néééé ???
povinně každý alespoň jeden kill a uleví se všem :)
Mno, jestli se to teda ještě nezakecalo tim UT, tak se budu hádat dál moc rád :D.Citace:
Původně odeslal ps47
Stačí, když se ti "dobře" podaří ve svém programu nahrát texturu a už to ten ovladač nepochopí. Tohle se vyskytuje hlavně u některých freeware games - zkus například tohle ;-). Neni to jediná hra, kde se mi stalo, že tam místo >256px textur byly jenom bílé plochy.
..dobre vyskusam akonahle nakopnem v2 sli.podla obrazkov to ale vyzera na trocha hmm,nestardandnu hru :lol: ,takze rescaling naozaj nemusi fungovat spravne..
Alo no tak panove, tady je to o grafikach... nedelejte tu kraviny at si nemusim hrat na zlyho moda :!: a bavte se zase z5 o grafikach... nicmene UT je nice game
Mna praveze ten pribeh vobec nechytil. Zdalo sa mi to nudne, ale to je vec osobneho nazoru. Zato unreal tournament... na to spominam velmi rad. Oblubeny level linardi core a instagib :wink:Citace:
Původně odeslal Rainbow
Mal som vtedy k6-2 350mhz, bez voodoo3 to islo 640 a strasne sekalo, s v3 2000 som hral 800x600 a slo to uplne plynulo.
Dalsia hra co sa mi celkom pacila bola Incubation.
Ale uvedomil som si, ze tie hry sa mi mozno pacili preto ze som bol mladsi.
Teraz mam radsej iny styl, hudbu tiez pocuvam inu, takze nemusi byt pravda ze dnesne hry su zle, vacsina vsak ano, ale najdu sa aj vinimky...
hodně krásný Glide byl vidět v Undyingu....
V3 3000 16 MB powercolor Evilking versus R 9100 u wizziho doma ...
otázka - na čem to jelo krááásně plynule???
konfig:
wizziho tuleň, cvičený na přemety odhadem 1,3???už si nepamatuju, kýbl Ramky a 17" (?) monitor :)
a)Radeon
b)3dfx
chtěli jsme to rozjet na V5 6000 ale nějak hapaly ovladače tak náp jel jenom 3Dmark, ale ten se moc pařit nedá...
Undying jsem hrál na Voodoo 5 - 5500 PCI max detaily 1280*960 (nebo 1280*1024?) s FSAA 2x. Jen před bossama jsem přepínal na 1024*768 :-)
Malá oprava ;-)Citace:
Původně odeslal oblak
Nebyl to Tuleň, ale Coppermine 1@1,2, ramky opravdu dostatek (512 megáčů) a monitor 19" a hlavně to jelo na Abitovi BE6-II@BX133... A Rádlo dostalo na zadek :-) Od té doby se ale podmínky trochu změnily (viz podpis), tak by to zase vypadalo jinak...kdyby ta V3 byla "zastrčitelná" do AGP 3.0 bez použití nadměrné síly. ;D
.......nebo pilky.........
ale si čaroděj ne :) ?
..az nam Ren vystrouha tu redukciu tak bude sranda, uz sa tesim na voodoo3 3500tv PCI :D ,hmm ale mensi problem,ako to narvem do kompika v ktorom je uz r9800p,voodoo2 SLI a voodoo4 PCI? ako som len mohol niekedy povedat ze 5 PCI slotov je privela :mweheh:
Přesně, už tu kouzlím s jedním kompíkem, duron 800 a půjde do něj ta V3 :-) - ale až do ní seženu koďany (bouchlo v ní asi 8 2200nF/6,3 koďany a já mám po ruce jen 1500nF/6,3V). Anebo ju prdnu do kompu k ženě, má tam PIII600E @900 to bude hukot 8-) - jo, jakou frekvenci agp taková V3 zkousne? Stará hnusná GF2 mx400 neměla problém se 100MHz, R9100 jela max. na 80 :-(Citace:
Původně odeslal oblak
"OT:" Děláme tu z toho dobrou mísu, co? ;D
V3 zvládaly i víc jak 100 MHz.
no tak som to konecne skusil (kombinace lenivosti a sklerozy je fakt wrazedna),ziadny problem,mesafx6.2.0.2/posledny original 3dfx glide3x,sw rescaling na 11 (2048x2048 texture res. support) a slapalo to bez problemov skorej nez stihnes povedat daniel borca..cca 120FPS bez v-sync a cca 85FPS s v-sync.obrazky ale dodat nemuzu,hypersnap na mna uplne kaslal (namiesto hry fotil desktop,este sa mi to nestalo :?: ).. nejaky dalsi kandidat na nefunkcnost rescalingu?Citace:
Původně odeslal swarm
Takže to nebyl problém mezi mainboardem a monitorem, ale mezi monitorem a ... ;D
jo jo..este raz zopakujem treba to pustit cez *.bat,muj vyzera takto:
edit: rescaling staci dat na 9 (512*512) :wink:Kód:set FX_GLIDE_SWAPINTERVAL=1
set FX_GLIDE_SHAMELESS_PLUG=1
set MESA_FX_MAXLOD=9
stream.exe
edit2: mal som nieco zle nastavene v hypersnape,takze tu je aj dukaz 8-)
http://www.inc_exe.szm.sk/stream.jpg
http://www.inc_exe.szm.sk/stream1.jpg
Tak to je teda pekne napicu, ze to tam neni nastavene defaultne :?
..to vis,ak sa dneska niekto este stale hrajka s voodoo kartami,tak sa predpoklada ze bude ovladat trochu tej prislovecnej magie.a ak nie,urcite sa najde nejaky 3dfx manik ktory ti poradi ako taky *.bat napisat,ako sa prave stalo..
ja mam pre vecsinu opengl hier spraveny bat ktory spusti hru v 3dfx nastaveni,bez toho aby som musel nieco rucne menit.bat muze prehodit aj konfiguracne subory,a po ukonceni 3dfx modu vsetko vratit do puvodneho stavu,takze ziadny problem ak chcem prislusnu hru okamzite znova spustit na radeone.napr bat pre return to castle wolfenstein:
coze to pisal no-x o tej stolicke a klavesnici? ;DKód:cd main
ren wolfconfig.cfg dwolfconfig.cfg
ren vwolfconfig.cfg wolfconfig.cfg
cd..
ren opengl32.dllw opengl32.dll
set FX_GLIDE_SHAMELESS_PLUG=1
WolfSP.exe
ren opengl32.dll opengl32.dllw
cd main
ren wolfconfig.cfg vwolfconfig.cfg
ren dwolfconfig.cfg wolfconfig.cfg
..este jedna vec.ak sa mrknes do adresara DATA najdes tam vsetky textury,len tri maju rozlisenie 512*512,zmensi ich nejakym programkem (napr. hypersnap) na 256*256 a rescaling nemusis ani zapinat..
rollcage sa mi lubilo na voodoo 2. na tnt 2 mi to uz tak pekne nevyzeralo :(
hmm asi si to idem kuknut ete raz :P
joooo Rollcage, co jsem se ho nahral s kamosem pres split screen...... Tehdy byla pro me ,,expert,, obtiznost prochazka ruzovym sadem.
A na voodoo3+P166 behal 1024x768 jedna basen.