Nejde zde o kusovky ale o celkove vlastnosti u cele serie napr. poruchovost, nestabilitu, nevybavenost, pomer cena vykon atd.
Printable View
Nejde zde o kusovky ale o celkove vlastnosti u cele serie napr. poruchovost, nestabilitu, nevybavenost, pomer cena vykon atd.
FIC VA-503+ a všechny PC100 desky
MSI ms-6330 via kt133A TurboR v3.0
neumela delicku 1/4 i kdyz mela
odpalila mi dve grafiky (Herku8500le a G4 4200), audigy a sitovku
Citace:
Původně odeslal mokus
:wink:Citace:
Původně odeslal Jucha
LuckyStar VIA 5VMP3 ;D
FIC AZ-11 (total nekompaktible) a MSI 6340 (microATX shit!)
vim, ale to by tu pak melo byt hlasovani, a ne toto. kolik z nas ma pristup k vetsimu poctu kusu ze serie?Citace:
Původně odeslal Mirectec
Abit KT7
PC Chips M559
O některým hardwaru je všeobecně znamý, že je špatnej. Vzpomeň si třeba na WD Caviar 1.6 GB.Citace:
Původně odeslal mokus
Tazko hodnotit...skor ide o to ze niekto narazil fakt na velmi zly kus...nepodarok.
Z dosiek neviem..osobne co som mal tak ziadna nemala extra problemy - ale asi najhorsia bola MSI K7T Pro 2A (ale zas neboli to nejake velmi brutalne chyby...).
Huh, MSI K7T Turbo & variace - K7T Turbo2, K7T Turbo LE, ap.
nejproblemovejsi veci ktery sem mel kdy v ruce :!:
ECS VIAK7V KT266-naprosty hnus, jednou mi nejela s Athlonem 1700+, u dalsi kamosce prave odchazi IDE radic a nefunguje tam jeden slot pro RAM,jeste ze je v zaruce a jde reklamovat, ale s timto typem mam fakt nejhorsi zkusenosti.
Třeba taková PCChips M592, to byla deska , kterých ze s 20kusů reklamovalo 19 :-) :roll:
Kdyz ma nekdo obe ruce levy ;D Ja jsem s nima spokojenej :wink:Citace:
Původně odeslal Marty
Moc spatny byly K7T Pro, Pro2 :evil:
Mno berme standartni parametry desky:Citace:
Původně odeslal Damian
- proc prumerna K7T Turbo x pere do CPU vyrazne vyssi napeti? napr. nastaveno 1.85, skutecne 1.93 (pro OC je to samozrejme vyhoda ;D )
- dotycnej bug na SB kterej omezuje propustnost IDE na 66MBps - hruza
ja osobne reklamoval nekolik K7T Turbo x , jednou chciplej bios (?OC?), jednou mrtva zvukovka, jednou mrtvej IDE (K7T Turbo2), na jedny mi odesel vystup na vetrak..
zkratka nejsem priznivec MSI ;D
NO ABIT KT7 som vlastnil k spokojnosti 2.5 roka a žiadny veľky/väčši problem som s nou nemal.
Rain - ake problemy si mal ty ??
nebo wd caviar 850 MB nebo IBM 160 MB, ale to uz je historie... :-)Citace:
Původně odeslal Caleb
to Mirectec: a propos: s tou msi 6330 jsem se docela trefil :!: :!:
FIC AZ-11 :evil:Citace:
Původně odeslal svaca
SB live + cokoli a tahle fošna to nerozchodí.... totální nestabilita :roll:
Proboha co toto je za zpravu ? Turbo byla skvela deska, delicku 1/4 samozrejme mela. O tech grafikach nevim, nemel jsem je v ni.Citace:
Původně odeslal mokus
To ze jsi mel jeden vadny kus neznamena, ze byla cela tato serie k nicemu.
Jinak samozrejme snad cokoliv od PCChips :wink:
Zatim jsem mel kliku a vsechno, co jsem koupil jelo. Vyse vzpominana deska MSI K7T Turbo LE jede dodnes a je VELICE stabilni i po te, co v ni jeden "odbornik" odpalil PALOMINO. Nejhorsi zkusenosti mam s deskou GIGABYTE - neznam typ, byl to chipset i810 a byla to desna sracka. Pak Abit BE6 II - 2x reklamace kvuli kondikum (vse pracovni PC, domu bych to nechte, pomaly a serouci se ;D ). Spokojenost s deskami DTK PAM0057i, ECS K7S6A, ABIT NF7, SOLTEK SL-75FRN2-L, ASUS A7N8X-X, A7N8X DeLuxe ....
To by zaujimalo i mna , mam doma raid verziu , okrem jednej reklamcie , je stale home plne funkcna.Citace:
Původně odeslal cLiVe
KT7 jsem vyndaval z kompu pred tejdnem a nikdy problem .... i kdyz expandovaly 4 kondiky, stabilita porad super!!!
Pokud to není omezeno čipovou sadou a určením,
tak bych nominoval všechny starý čipový sady, od VIA pro PII/PIII
Výrobce třeba QDI, pro totální nevýkonost a zabržděnost. měli fakt hodně much.
Jinak za rozložení které mě dostávalo MSI KVT4V, bože kdo tam vymyslel že reset biosu hodí pod PC karty, ;D vždycky jsem musel skoro všechny vyházet když na mě přišel ladící záchvat. :lol:
LuckyStar KT133, rozhodně. :lol:
... hmmm podla mna, to celkovo ide s kvalitou komponentou dole vodou - kde su zlate casy 286, 386tiek. Nepoznam nikoho, komu by niekedy odisla doska, alebo akykolvek iny komponent v tych casoch ... tie masiny idu dodnes ... a este zopar desatroci pojdu :wink:
tak jest, AMEN ;-)
MSI sa asi nepolepsilo od tých čias!Citace:
Původně odeslal Marty
K7N2 DELTA 2 reklamacie vždy po kratšom čase ako 1týždeň, to mi stačilo u kamoša.
;D
Inak ECS aj keď nič moc ale aspoň ide za tie prachy na rozdiel od delty!
:idea: Takže čakám na ECS s Nforce čipsetom ;D
presne FIC VA-503+ ..to byl mazec, covek byl rad za pci verze grafarenCitace:
Původně odeslal Caleb
tak jsem po delsi dobe vlez do VIA a mate tady moc peknou anketu :wink:
tak si taky prihodim K7T266 Pro2-A, K7T Pro2-A :evil:
Mercury KOB KT 133 FX, doska, ktorá páli procáky :evil:
Zcela jednoznačně Matsonic/PCChips/Ability/Dortech.... M726!!!!!
Upozorňuji, že nemluvím o vadě jednoho kusu, ale obecně. O poruchovost ani tak moc nejde, jako o šílenou nekompatibilitu SW a AGP karet, za co může hlavně ALi čipset. Taky asi proto žádný seriozní výrobce MB tento čipset v nabídce neměl.
myslim ze dost problematicke byly MSI K7T Pro a jeji variace. sam sem ted dostal penize nazpet za jeji treti reklamaci plus dalsi co odesla u sousedu.
Jednu M726 mam doma a uz par rokov chodi uplne bez problemov. Dalsiu som predal a teraz mam este M726MRT, ale nefunguje napajanie CPU, takze to treba opravit.Citace:
Původně odeslal Antonín Plhal
Mal som tam ATI Rage XL, teraz tam je Rage 128 a skusal som tam uz aj GeForce 2MX - vsetko bez problemov... O kvalite/nekvalite toho chipsetu by som radsej pomlcal - southbridge M1543(C) sa pouziva(l) v niektorych non-x86 strojoch (Alpha) - mal sice nejake bugy, ale urcite si ho nevybrali len tak.
Poriadny S.HIT od PC Chipsu je M559 - je tam chipset Utron, ktory vobec nepodporuje SDRAM ani IDE BusMaster (DMA), pritom je to asi rovnako stare ako i430TX. Ale doteraz to v robote v jednom PC chodi, co sa neda povedat o mnohych doskach Abit...
FIC VA-503+ ECS a Pcchips a taky Matsonic
vsech/ny jsou na prd :roll:
Tak sa pridam aj ja ECS K7S5A jedna z prvych ver.Zahodil som ju odjedu ked som v nej zlikvidoval 3 procaky.
Pridavam hlas za Lucky Strike 5MVP3. som mal zarucenu fintu ako odpalit dosku, ked uz win padal viac ako 5x za hodinu :arrow: pretaktoval som K6-2 333 na 400 a konec (overene viac krat).
tak to ale muselo bejt vadou kusu...obecne tohle nejde o 5A v zadnem pripade rict.Citace:
Původně odeslal NOD
MSI - K7T Pro2 (ms-6330)
nestabilní, nešla taktovat a po 2 letech najednou chcípla
naopak mojí současnou Abit NF7-SL si fakt nemůžu vynachválit, poprvé, co jsem s pc opravdu spokojenej (i když AMD nejde taktovat tak dobře, jak jsem čekal)
Zkus spustit BCM Diagnostik nebo Intel Multimedia Benchmark, nebo si zkus nainstalovat RIVU TNT (ne TNT2)Citace:
Původně odeslal Rainbow
Tak u mě jednoznačně MSI K7T Pro a variace - koupil jsem jich asi devět, a nezůstala žádná, která by neprošla aspoň jednou reklamací. Kolikrát stačilo vyměnit chip s biosem, ale to neni operace pro endusera. U mě jasně nejporuchovější ( a přiom při prodeji dobrá značka za dobrou cenu... :evil: )
tak to vypada ze zacina vest msi kt7 ms-6330 ;D
p.s. nedavno jsem za ni dostal zpet cca 6.500,-
Jede tři roky, jede do teď, žádnej problém a to už jsem do ní párkárt šroubovákem zajel :-) :lol:Citace:
Původně odeslal karaya1
via va503 a fic[kt100] pro k-6 cpu totalni producent blue deatch obrazovek
jinak jeste ecs k7s5a
:o tos musel mit smulu. neda se rict, ze by s touhle deskou obecne byly jakekoli problemy!Citace:
Původně odeslal wolf00
Msi K7N2 Delta - odesla mi po par dnech pouzivani pred vanocema..
a pochybuju ze to bylo tim ze jsem omylem nastavil v biosu sbernici procaku 166 mhz..
jinak stara MSI 6340 fungovala dobre..
asi jsem mel urcite smulu protoze me v ni jel 1rok duron 900mhz bez potizi ale jak jsem tam dal durona 1.3ghz tak lehla do 1mesice :?Citace:
Původně odeslal daso
neumis cist :arrow: ta moje tu delicka neumela, a proto pojebala ty karty a malem vzala i diskCitace:
Původně odeslal Petrt
Já byl právě s těmahle deska víc než spokojenej (i když chvilku trvalo než jsem je vyladil k obrazu svému)Citace:
Původně odeslal daso
:-) souhlas... tohle je HODNE shittozni deska a mel sem tu cest se s ni trapit...Citace:
Původně odeslal Wizzard
heh koukam, ze nebudu sam se svou apatii vuci MSI K7T Pro2/A, u ktery bylo nastavovani nasobice loterii s napinavymi momenty soustredenymi na ztemnelou diodu na monitoru po ulozeni biosu a naslednem restartu, ty vteriny napeti, ktere trvaly snad cele minuty, zda-li se jeste rozsviti nebo ne, to bylo veru neopakovatelne :lol: mno ostatni veci snad ani netreba rozvadet :wink:
i muj milasek ECS K7VZA v3 mela par musek, ale vzhledem k jeji cene.. ne, nebudu hanit, byl to preci jen citovy vztah ;D
K7VZA sa mi tu jedna vala...vlastne pardon, je to PC Chips M807...ale aj tak je to uplne to iste ;D Ale neviem, ci funguje (nemam CPU)
EPoX 8RDA3 pure 2.0 (ale to sem mnel fakt shitozni kousek)
jinak se pridavam k priznivcum MSI a hlasuju pro MS-6330 rev.:X.X to byly fakt pekelny sracky ;)
lol ;)))Citace:
Původně odeslal Glassman
Soyo P4X400 Dragon Ultra Platinum. Problemy byly hned od zacatku s kompatibilitou pameti, po 3 reklamacich to jakz takz slapalo ale jenom do te doby co jsem dokoupil dalsi pameti. Musel jsem snizit taktovani ze 400 MHz na 333 Mhz, protoze jinak byl system dost nestabilni a navic vykazoval v programu Memtest vadne adresy (pricemz pameti jsou ze stejne serie a pokud je testuju po jedne tak je vse Ok). :?
Nejhorsi co sem mel v PC (ted mam) Matsonic MS7127 s VIA Apollo Pro ...socket 370 ... sem dal novy bios ale nepomoholo to k mizernemu vykonu a stabilite a ted se maskuje jak ESC P6VAA ... no proste SHIT
někteří nebudou se mnou souhlasit, ale u mě je to cokoliv od MSI.
Souhlasím,možná jsem nějak zaujatý,ale MSI má prostě takovou roušku,kterou se bojím odhrnout,protože nikdy nevím jaký bug z toho vyleze.Citace:
Původně odeslal Spajdr
Měl jsem tuším 2 desky od MSI a obě šly pryč :!:
Znám zase lidi co na ně nedají dopustit,asi je to trošku jinak odladěné,mě to ale nesedí a jak vidím nejsem tady sám ;D
Asi jsem jediný a měl jsem VELIKÝ stěstí, ale já si na tuto desku nemůžu vůbec stěžovat. Šlape mi v něm přetaktovaná K6-2 450 na 500MHz už 7 rokem a stabilita je skvělá. Ohledně AGP jsem v ní zkoušel ATi Rage Pro, Ati Rage 128 a 128Pro, Geforce2 MX a Radeon VE a ani s jednou kartou nebyl problém ani akcelerace textur portu AGP.Citace:
Původně odeslal Caleb
Jinak jsem měl 2 roky ECS K7V5A a v něm Durona 1,3GHz Morgan a no Problem :-) ;D
Zato si musim stěžovat na ASUS A7V8X-X protože mi opalila sebe a oba paměˇový moduly :evil: a dále AOpen AK33 s KT133 chipsetem, protoze ta mi po měsíci používání taky klekla :? :-o :-(
PCChips M726. Sice mi na ni tedka slape Windows XP, disk jede v rezimu UDMA33, grafika PCI ATI (agp pri 100mhz FSB proste nejede), facha USB, ale toho casu, co jsem se s tim najebal - kdybych misto toho chodil na brigadu, tak jsem tam do toho compu domu mohl dat dual opterona :)
Ja som bol s KT7 velmi spokojnyCitace:
Původně odeslal Rainbow
Lidi co maj spatnou zkusenot s MSI je optavdu hodne. Jsem mezi nima. At to byli kondiky, spatna funkce, podpora procesoru, podpora ze strany vyrobce vubec...Citace:
Původně odeslal Katoo
Co jsem mel v ruce, tak s MSI se casto deli veci, ktery jsem na jinych deskach nikdy nevidel. Na druhou stranu jsou lidi co na MSI nedaj dopustit. Fakt nevim, ale ja ze zasady MSI bojkotuju. (ta co mam v podpise je taky problemova)
u mě zabodovala Matsonic MS7191SM větší šit jsem neviděl.......
PS: konečně jsem na ni sehnal ten nejnovější a funkční AMI bios a žu ji nemam :?
Musim s tebou nesouhlasit tato deska ma zivotnost cca 2 roky a 2 mesice a pak bych ji vycital nasledujici:Citace:
Původně odeslal daso
1) shodi FSB na 100
2) resetuje bios
3) odchazi radic
toto je nazor na zaklade toho ze jsme jako firma pred cca 3 lety dodali do jedne firmy 42 kancelarskych stanic na teto desce a nyni tam jeste 3 jedou...
Skore 39:3 je blbost. Ale mas pravdu, ukazuje se, ze s nekterymi ECS 5/6A jsou casem problemy. Bude to nejspis dan, da nizky porizovaci naklady (nizka kvalita soucastek nebo jejich absence). Viz. debata v SIS sekci. I presto se tyhle desky staly temer legendou a hromada uzivatelu je dodnes spokojene uziva.Citace:
Původně odeslal Madmax.CZ™
Asus A7V8X-X - fuj, taky humus som uz davno nevidel :roll: Napajanie CPU je vyriesene uplne otrasne.
Normalne to ide a zrazu to zacne ukazovat "Duron 466MHz" - robi to aj s 1014 beta BIOSom, aj s 1013, ale s 1008 to ukazuje normalne "Duron 700"...
desky FIC s KT133/A chipsetem - totalni shity
U mna ma ocenenie "shit of the century" EPoX 8K5A2+.
-Oficialne podporuje Applebred / prakticky je to iba BSOD a neochota EPoXu..
-Sepalila mi 1x non OC Palomino
-A teraz jej (zrejme) odchadza pamatovy radic => dlho bezproblemov na FSB 175-192 a zrazu to ide GM stabilne iba na FSB 133... :evil:
Fuj, fuj, newer more EPoX :!: ...
hehe no pockej az to bude cist marty :mweheh:Citace:
Původně odeslal Vlado
jj ;D , viem ze Marty s nou zazil pekné chvilky :wink: , ale zato ja mam pravy opak :evil:Citace:
Původně odeslal MV
pridavam hlas nasledujicim shitkam:
MSI 6330 a klony
MSI 6337 a klony
MSI 6340
FIC AZ11
starsi Abitky (BX, 815)
starsi revize K7S5A
Epoxy pro P4
a nakonec novy ASUSy P5xxx
a je jich mnohem vic :roll:
Vsetko sa nafukuje ;D Ale ked sa to vymeni, tak su tie Abity dobre (MSI je shit stale).Citace:
Původně odeslal Baron
Uz tu mam druhu s kompletne odpalenymi mosfetmi v napajani CPU...Citace:
starsi revize K7S5A
No Já se stavbou PC bavím cirka 5l ale hnusnější desky jak od fy. MSI sem neviděl!!! nafouklí kondíky zničehož nic odchází PC sloty špatně detekované napětí CPU (skoro u 95% desek a to i dnes!!) vždy je vyšší než skutečná hodnota v biosu, špatná detekce různého hartwaru atd...
Jednoznačně M S I ble ble chce se mi zvracet ;D
Prave tu mam MS-6340 a ukazuje mi, ze Duron ma 4MB cache ;D :lol:
me jednou ukazoval pouze 1kB L2 cache a sam mi z niceho nic podtaktoval Durona 600 na 200MHz :roll:Citace:
Původně odeslal Rainbow
Kedy AMD uvolnilo Duron Extreeme edition ??? :lol: ? Taký chcem! Sprav pár testov :mweheh:Citace:
Původně odeslal Rainbow
total shit: pc chips m729 ... no comment
take se pripojuji k k7s5a
- casty reset biosu
- nechapu kdo delal na te desce rozlozeni komponent - primo pod jednou packou, ktera spolu-drzi na socketu chladic, je "svab"...
teda v mem pripade byl svab, ovsem nevydrzel nasazeni coolermastera :roll:
Tedka mam veliky problemy s Gigabyte GA-7VT880-L. S biosy F7 a F8 se chova deska velice nevypocitatelne (samovolny resety kazdou chvili, padani programu ve win XP a o Win98 ani nemluve :evil: a objevuji se velice casto chyby v CRC u zip archivu... S revizi f5 Award BIOSu pro tuto desku nebyl problem. Asi se k ni vratim...
msi 6337le5
slapala vpohode ale pak se jednou vypla a uz nenajela (nepatrne nafokule 3 kondiky.. nejela uz ani po vymene ) vzala sebou myho tulene 1200@1640 a vzapeti jeste celera 800, kdyz sem zkousel jesi neodesel jen ten tulen :evil:
Testy dopadli tak, ze to blblo, mrzlo, az to nakoniec nepreslo ani cez POST... :roll: Este sa na to potom pozriem.Citace:
Původně odeslal Vlado
Je to odporova siet, uz som to asi na dvoch tychto doskach opravoval... :roll: Ale podobne veci su na mnohych inych doskach, ako keby navrhari vobec nerozmyslali. Idealne by to malo byt vyriesene tak, ze tam ziadne suciastky nie su a este je tam plastova podlozka.Citace:
Původně odeslal maxr
Tak k tomuhle se pripojuju, mel jsem 3 MSI K7TPro2 (tri postupne jak jsem je cas od casu reklamoval). Je to deska s velkym poctem naslibovanych a nesplnenych featur. Kvalita kondenzatoru mizerna. Cas od casu nahodne chovani. To cele bylo prodavano jako znackovy produkt spise vyssi cenove kateogrie. Na druhou stranu alespon 3 letou zaruku vyrobce dodrzel ... take byla potreba.Citace:
Původně odeslal GABO
ECS K7S5A mam dve a obe uz dlouho plni vsechno to co vyrobce uvadi + 10% navic diky neoficialni podpore. Neni to ale deska pro uplny nemehla.
IMHO nebyt ECS a tehle desky tak by dnes nebylo mozne koupit slusnou Socket A desku jineho vyrobce kolem 2000,- Kc.
Citace:
Původně odeslal Hrochoslon
tady bych spis dal nejhorsi kondíky...... mel jsem je taky nafoukle, mel jsem 6337 ne le.
ja ji mám a bez problémů!!! co zkusit reklamaci??Citace:
Původně odeslal Sam9999
Mam tu dalsie 4ks MS-6337LE5, vsetky maju nafuknutych vsetkych 9 velkych kondenzatorov...Citace:
Původně odeslal Baron
1kB L2 cache nebyla chyba desky. První prodejní revize Duronu (CPUID 630h) měla chybu, kdy CPUID instrukce hlásila L2 cache o velikosti 1kB - v praxi se samozřejmě používalo celých 64kB. AMD vydalo upozornění, podle kterého se programy po zjištění CPUID 630h neměly ve velikosti L2 cache spoléhat na výstup CPUID, ale měly natvrdo zobrazit 64kB. Jenže než to výrobci implementovali...Citace:
Původně odeslal Baron
Druhá revize Duronu (CPUID 631h) ani pozdější Duron na jádře Morgan (670h) už tímto problémem netrpěly.
MSI serie K7 s via kt133, - odchází jedna za druhou
MSI KT6 -Problémy s ati , krátká životnost
Aha a uz je aj jasne, ako vzniklo mojich 4MB. Tuto chybu asi "opravili" tak, ze pre Duron sa velkost cache vynasobila 64KB. Takze z 1KB je pekne 64KB. Lenze moj Duron asi hlasi 64KB, BIOS to vynasobi 64KB a hned su 4MB ;DCitace:
Původně odeslal Eagle
ano, a abit tusim vydalo vyhlasenie ze dosky zhruba od BX cez kt7 a este trochu dalej maju chybne kondenzatory. ale chipsety ako take boli v pohode, presne ako hovoris po vymene funguju dalej bez problemov.Citace:
Původně odeslal Rainbow
Tak dle mě je to PC CHIPS 726mrt. Ale na druhou stranu,.. těch zkušeností, co jsem s ní získal.....Ne, fakt to bylo peklo, nejhorší noční můra v životě.
JJ, PCChips je najhorsi shit vo vesmire. 3X M952
1. Blbe napajanie AGP, grafika po prvom starte mala totalne vypnutu akceleraciu, po restarte vsetko OK. Za 20 min po vypnuti zase :evil: K tomu este vadny pametovy radic. Neustale BSOD, chyby v memteste...
2. 3 mesiace isla akoze OK ale potom zase BSOD...
3. Isla az pokial som neprisiel domov zo servisu, peklo sa opakovalo :evil:
Vyrobca dosky asi nevie co je SPD cip a udaje v nom. Vsetky tri dosky si nastavovaly frekvenciu RAM ako sa im chcelo, raz DDR400, raz DDR333...
To iste aj s casovanim, vyskusanych viacero znaciek pameti a vysledok rovnaky :-(
No oni ty Gigabyte jsou vůbec nějaký divný. Taková K8NULTRA-9 s novým F5 biosem dělá pěkný brikule. Při instalaci WinXP to v textovém režimu dojede k potvrzení licenční smlouvy a tvrdý restart a furt dokola. F3 a F4 bios jede celkem normálně. Odzkoušeno na 3 deskách, takže vadu jednoho kusu vylučuji.Citace:
Původně odeslal Sam9999
Jinak stále můj hlas za Matsonic, PC-CHIPS, Ability či pod jakýma značkama se ještě prodávala M726 - tam šly některé na reklamaci jenom jednou - v tom lepším případě...
Nikdy nezapomenu na Zida Tomato BX98 se Slot1 (Via Apollo Pro chipset), tak problémovou desku jsem opravdu ještě neměl v prackách (ani před ani po ní) :evil: A za vše mohla jak "kvalita" výroby, tak i použitý VIA chipset, který neměl ani tak mouchy, jako hezkých pár masařek.
Souhlasím, 6340 dokáže množstvím zábavy s ní konkurovat už jen PC Chips m726 a rajče BX98 s VIA Apollo Pro, to byl taky vypečený chipset... S žádnou jinou jsem nezažil tolik problémů - nestabilita, ne zrovna dobrý BIOS (jaká jiná deska se změnou časování pamětí náhodně mění i FSB?), když se k tomu ještě přičtou vrtochy KT133, je asi rozhodnuto. Navíc už 6340 dost odchází na kondenzátory (otázkou je, zda to nakonec není dobře).Citace:
Původně odeslal svaca
ad WD AC2850F - neznám spolehlivější disky (které by v takových kvantech a bez problémů přečkaly 10 let - to se o soudobých Seagatech nebo novějších WD bohužel říci nedá).
ad Tomato - Intely dělali v pohodě, problémy byly jen s VIA Apollo Pro všech modifikací. A pak Rajčata zmizela z našeho trhu.
Tak to mi povídej s tou jsem si užil :lol:Citace:
Původně odeslal Vykuk
Byl to můj druhej Ketchup po odešlém předchozím modelu. Byl o několik tříd horší než ten první (fakt už nevím typ) a měl asi 1/3 životnost. :wink:
Teď jsem na MSI KT266 Pro2A a docela si po letech s ní zažívám peklo, protože jednou dostala drbanec od vyhoř. zdroje, a od té doby se to s ní veze.
Při každém náhlém vypnutí či výpadku proudu mi nejede síťovka (musím ji přezout do jiného slotu, nebo jen vyndat a vrátit), někdy se stane že pak nenahodím celý kompl a karty pozvytahuju a zase pozvracím zpět aby to zase jelo. :-(
Dají se ty chodící zběhlí čmoudíci (elektrice vůbec nerozumím) z těch obvodů v desce nějak vycucat ???
FIC VA-503+ Kdo vlastnil, ví
hh tuhle krasku jsem mel nekdy v roce 2000 s k6-2 450mhz patuji se na ni se mi poradne nepodarilo rozject par agp grafik vyslovene milovala ati rage 128 ... :lol:Citace:
Původně odeslal Arrakis
Tak docela nerad, ale musím uvést hned dvě problematické desky, obě Soltek.
Ta první je Soltek KT880, ta druhá je PT880. KT je dobré jedno ze tří co jsem bral, PT je jedno ze dvou dobré. Obě desky jsem vzal tak po 20ks. Jedná se o tentýž problém - paměťový řadič. Memtest hlásí chyby třeba na 260MB u všech paměťových modulech.
Nefungují tam ani jedny z těchto pamětí - Apacer, AM1, Viking, VM, Kingston.
Reklamace to vždy vyřešila, nový BIOS nikdy, přestože by to řešit měl. Zpočátku to měnili za stejný typ, teď místo toho dávají i jiné (když si vyberu).
Občas pomůže, když nastavím paměti na DDR266 nebo méně. Pak je to stabilní. Nevím jestli je to deskou, nebo čipsetem. Řekl bych spíše čipsetem, ale jiní výrobci podobný problém asi nemají tak nevím. Jestli nebrali u Solteku nějakou dvojku jakost... :-(