Mate ju niekto? Ake mate s nou skusenosti (kompatibilita, kvalita)?
Zatial som nenasiel ziadnu recenziu. Co sa tyka funkcii a ceny, je to moj favorit c.1, teda kym vyjde 811 :-)
Printable View
Mate ju niekto? Ake mate s nou skusenosti (kompatibilita, kvalita)?
Zatial som nenasiel ziadnu recenziu. Co sa tyka funkcii a ceny, je to moj favorit c.1, teda kym vyjde 811 :-)
Tuto vypalovačku mám asi 14 dní, pálím na DVD+-R/RW vždy maximální rychlostí, na značky LOGO, Verbatim, Imation, vždy bez problémů, čitelnost vyzkoušena v několika DVD-ROM, jsem velmi spokojený za 4.400,- vč. DPH, jenom by mě zajímalo, jestli, když ji flashnu na LDW 811S, tak jestli bude pálit 8x na DVD+R.
Cena je teda super na to ze CDcka pali 40x coz je zhruba tak nejvic a ma to jeste zatim jen Plextor co vim. Nicmene LiteON je takova rozpozruplna znacka, takze nez cena a parametry je spis kvalita zapisu.
Prvni recenze co jsem nasel je v polstine, ale s obrazky
http://www.cdrinfo.pl/cdr/hard/LiteOn_LDW-411S/3.php
Ostatni weby jen preview, zadne testy. A dle Polaku vypada zatracene dobre!
Uvazoval bych jinak jen o PX-708 (moc penizku) nebo LG 4040B (triple, ale jen 24x CDR).
Nejlepsi jsou prakticke zkusenosti :) uz jsem ji objednal :)
Problém je, že takový zkušenosti vyjdou dost draho... :wink:Citace:
Původně odeslal EllE
Je to v podstate nejlevnejsi palirna, takze to zase tak strasne neni. Jo kdyby byla rec o Plextoru tak to je neco jinyho :DCitace:
Původně odeslal Dawn
Tak jake jsou?Citace:
Původně odeslal EllE
Zatim v pohode, ale je lepsi s ni palit znackove media. Treba ty co jsou v baleni s tema si jaksi moc dobre neporadila, coz je teda smesne :)Citace:
Původně odeslal Harry
A uz jsi palil cedesa?
Tak to nevim na paleni CD sem si DVD palirnu neporizoval...Citace:
Původně odeslal Harry
Mam ji asi tri tejdny a je paradni. Akorat jsem musel preflashovat firmware na nejnovejsi verzi. stou starou jsem z.k.u.r.v.i.l. tri verbatim dvd+r u jednoho filmu. dal jsem novou verzi a vsechno OK.
Jinak vrele doporucuju.
Tak konecne vysla poriadna recenzia 411S na http://www.cdfreaks.com/article/127/2
Potvdrzuje sa, ze s poslednym firmwareom ide o naozaj velmi slusnu vypalku a sampiona v pomere vykon/cena. Akurat ju idem domov testovat 8-)
A recenze i u nas - http://www.cdr.cz/a/6639Citace:
Původně odeslal blackie
Ja ji mam take. Velmi dobra palicka DVD, trosku me zarazila rychlost paleni ( cca 3,8, ne 4X, treba to doresi dalsi FW ). Jina drobne problemy s palenim na nektera CD-R media pri vyssich rychlostech, z vlastni skusenosti doporucuji jen 32x. Jinak velmi ticha pri cteni a velice rychle cte na combo mechaniku. Jen si nerozumi s medii Commodore ( i když jsou to 4x, povoli jen 1x - media jsou OK, NEC1300A s nimi bez potíží 4x)
Máte někdo tu LDW-811s? Když s ní něco vypálím na DVD-R od Princo, tak mi to má stará DVD-ROM nechce přečíst...
A cemu se divis? "Znacka" Princo snad mluvi za vse :)Citace:
Původně odeslal Koudy
Osobne teda nechapu jak nekdo relativne hodne dat muze zalohovat na nejvetsi a nejlevnejsi sracky na trhu, to vazne nechapu.
Jo tak nevím no, ale pokud jde o filmy, tak mi tohle médium jelo ve všech stolních přehrávačích nerozdíl od značek jako jsou třeba Verbatim...Citace:
Původně odeslal EllE
Ake mate skusenosti s mediami Imation +R 4x v tomto Liteone, pripadne v modeli 811S? Zaujima ma kvalita medii a podpora na 4-speed. Diky...
GigaMaster -R se nesmi prodavat, ale co +R ? ma nekdo nake zkusenosti ? :)
Zkousel nekdo tuhle smazku pod W98SE? Vytezuje mi CPU na 91% a to se mi vubec nelibi, protoze moje obstarozni palicka nesla nad 10% a dalo se normalne pracovat.
Dalsi problem je, ze v poslednim Neru mi dovoluje palit jen 24x za timco ma umet 40x CD-R.
No mně jede dobře. Mám Nero 6.0.0.19 (no není to poslední no :? ) a jde pálit úplně v pohodě i 40x. Zkus si stáhnout novej firmware : http://www.liteonit.com/ODD/webfw/LDW-811S/DR8HS0E.zipCitace:
Původně odeslal Harry
Takze GigaMaster +R jsou v pohode... nacte mi je kazdej (nesetkal jsem se se zadnym ktery ne) stolni video prehravac a to je co rict...
Bohuzel mam 411S. Navic mi vcera udelala tacek z DVD-R, prestoze simulace zapisu dopadla OK. Pekne me to stve.Citace:
Původně odeslal Koudy
Ty nadelas, je sice fakt ze DVD media nejlevnejsi nejsou, ale nova technologie si prece zada svoji dan ve forme testovani medii :)Citace:
Původně odeslal Harry
Na 411s je firmware tady http://www.liteonit.com/ODD/webfw/LDW-411S/DR4FS0F.zip .Aspoň máš pěknej fialovej tácek ne? ;DCitace:
Původně odeslal Harry
Na tendle FW na CDR varovali ze s nim nejdou nacitat nektere DVD-R media.Citace:
Původně odeslal Koudy
Fakt??? Tak to sorry. Nevěděl jsem :oops:Citace:
Původně odeslal EllE
To neni uplne presne. Stacilo udelat flash jeste jednou a mechanika nacitala opet bez potizi, problem byl asi ve flash. programuCitace:
Původně odeslal EllE
Zatim sem zkousel media Memorex +R 2x-4x a vsechno se zda OK :wink: (fw HS0E)
Jeste sem teda mel Memorex -RW, ale to byla pohroma. Uz na nej predtim neco smazil NEC1300A a me se to v LiteOnu povedlo smazat az na potreti a nasledny zapis byl dost na nic. Pouzivam teda Nero 5.5.10.x ... Myslite, ze by to Nero 6 vyresilo?
A jakymu Neru davate vubec u tyhle vypalky prednost? Verzi 5 nebo 6?
Tak jsem to asi rozlouskl, nakopnuty W98SE vytuhly a tacek byl na svete. Zrejme neprezily ten horentni tok dat :)
Na XP bezi paleni CD-R i DVD+R(W) zatim v pohode. Nero 6.0.0.28.
Memorex -R 4x take OK, ALE Verbatim +RW 2.4x mi pali strasne pomalu tak 0.1x a to se jaksi neda, takze to povazuju za nezapisatelne!
To DaShi : Nevím proč, ale Nero 5.5.10.x mi vůbec nepodporuje pálení DVD. Asi nějakej bug... Takže preferuju 6.
To EllE : Verbatimy +RW u mě úplně v pohodě.
A mas FW - DR4FS0F ? a medium jsi napred preformatovaval nebo jak ?Citace:
Původně odeslal Koudy
Mám FW DR8HS0E. Link je někde tady v threadu http://www.liteonit.com/ODD/webfw/LDW-811S/DR8HS0E.zip . Žádnej fromát. Prostě jsem ho vyndal z obalu a normálně na něho pálil.Citace:
Původně odeslal EllE
Počkej moment... Já mám ale jaksi 811s ...
no, ted byly 411S nahrazeny 451S, zda se, ze neduhy zmizely :)
Kde si celt ze 411 byla nahrazena 451 ? nebo sis to vymyslel ?Citace:
Původně odeslal Radim Štěpanec
V cem je rozdil? Ve specifikaci zadny nevidim ???Citace:
http://www.liteonit.com.tw/ODD/engli...-drw4440-5.htm
zda se, ze inovovany chipset, vzhledem k tomu, ze jsou jine FWCitace:
Původně odeslal Harry
NaCitace:
http://www.liteonit.com.tw/ODD/engli...rmware.htm#LDW
tedy FW k 451 nevidim.
IMHO je 451 reakce na preflashovavani 401 na 411 (nahradi ten model, aby neuchazely zisky) - jen moje spekulace 8-)
Tak tato teorie pada, protoze ted uvedl LiteON i 851S.Citace:
LiteON LDW-851S vDR8GS08
LiteON LDW-811S vDR8HS0J
LiteON LDW-451S vDR4GSB6
LiteON LDW-411S vDR4FS0G
Tak jsem se konecne dostal k tomu zkusit palit s 411S ... na to pribaleny +R medium ta mrcha v pohode vypalila plnou rychlosti (4x), ale uz to po sobe neprecetla :?
Doufam, ze je to bylo jenom tim mediem i kdyz jsem mel za to, ze kdyz se jedna o kousek pribalenej primo k mechanice, ze bude v pohode ???
Snad se dostanu co nejrychleji do Diskusu, abych koupil poradny media a vyzkousel to ...
2Koudy: na jake palis media(bezproblemove)? mam totiz tu stejnou vypalovacku(zatim tam mam ten standart. FW.. myslite, ze bych ho mel updatnout?)Citace:
Původně odeslal Koudy
zatim jsem jeste zadny media nezkousel(krome toho +RW, co k tomu bylo.. vypaleni i premazani fpohode a slo to precist i na 2 jinych DVD-ROM)
Jeste sem totiz nemel prilezitost zadne objednat, tak by me bodlo, kdybys napsal, ktere jsou oki a ktere ne, at nevyhazuje zbytecne penizky.. thx
EDIT:
2DaSHi: a tobe to pali na ktere media 100%? a na ktere spatne?
Muze mi nekdo rict proc byly z ofic. webu zrusene posledni FW na 811S a 411S ?
Na pribaleny +R medium jsem vypalil a prectu jak ve vypalovacce, tak v DVD-ROM Toshiba.Citace:
Původně odeslal sleepless
Takze novej FW blbne pry jen s +RW a proto byl odstranen, ale jinak mne konecne na GigaMastery pali 4x, takze jsem happy :D
Určitě si updatni FW. Bez něho mi ta vypalovačka sice vyplila DVD, ale žádná jiná ho nepřečetla. Až na jednu jedinou, ale bohužel nevím, co to bylo za značku. Jinak média jednoznačně Verbatimy. Teď zkouším Memorexy a zdají se být úplně v pohodě.Citace:
Původně odeslal Ace_Ventura
Nevíte někdo, jestli se dají sehnat nějaký RW, co jsou 4x ??? Zatím jsem žádný nepotkal (teda mimo toho co jsem měl u mechaniky).
FW uz mam flashnuty, ale media koupim az po novem roce..Citace:
Původně odeslal Koudy
Vim, ze Verbatim jsou best, ale taky nejsou nejlevnejsi(btw kde je kupujes a za kolik?), dival jsem se jeste na Gigamastery, jsou levne jak... Nezkousel je nekdo na teto vypalce? Pokud by byly fpoho, tak je to super a budu palit jak odusu(to ostatne se vsema).. Maji je tusim v Hope za nejakych 27-28kc / DVD-R.. Tak jestli ste je nekdo zkousely, tak napiste zkusenosti..
s novym FW zkus media Dysan, pripadne Commodore ( oboji 4x ) - cena cca 39Kc/ks ve spindlu pro MOC
Dival jsem sedo tvojeho ceniku a ty Commodore nejsou vubec drahy, Dysan jsem tam nikde nenasel(pouze CD-R)..Citace:
Nechtel bych moc kupovat zajice v pitli.. Ty asi nemas moznost vyzkouset je? A proc bys je taky zkousel, sak by to slo do tvojich nakladu.. Spis treba, jestli tady neni nekdo, kdo by je zkusil.. Jinak dik za upozorneni, mozna jich treba 10 koupim na zkousku a pokud by se mi libily(resp. pokud by byly na moji vypalce fpohode), tak bych jich par desitek vzal.. Ted zrovna tata potrebuje vypalit 30GB a na CD se mi to cpat rozhodne nechce..
Ja mam Liteon 451S - oboji jede OK :)Citace:
Super, tak to by potom melo jit i na moji.. Budu ted objednavat z Axesu Coolermastery Blue vetrone(nemas je nahodou? radsi bych to koupil od tebe :wink: ) a tusim oboje maji v ceniku, tak si jich par vemu na zkousku a kdyz budou dobry, tak je pak mozna od tebe objednam..Citace:
Dysan josu pro me novinkou, ja hlavne pouzival Commodore ( bez potizi a stiznosti u zakazniku :) ), Dysan zatim jen ja, ale OKCitace:
Verbatimy a podobne "lepsi" znacky je vyhazovani penez. Teda v pripade ze nechces medium 2x a palit ho pul hodiny - to uz je za lepsi peniz :)
Treba ty moje GigaMastery 4x precte zatim vsechno, palim na ne 15minut a stoji 35 s dani :D
A ty mas 811S?? ja ji mam, s novym FW.. pokud ti na ty GigaMastery jde palit, tak je to super, uz sem se na ne dival u hope group a ceny tusim cca 270 kc bez DPH za 10kc cake..Citace:
Původně odeslal EllE
Mam 411S a bavim se o cenach s DPH a take o +R.Citace:
oki a kde je kupujes?Citace:
Původně odeslal EllE
predpokladam, ze myslis tady tyto:
http://www.hopegroup.cz/inshop/scrip...20570&Level=31
Ty bych chtel nejvic, ale bohuzel skladem jeste nebyly :D mam ty papiraky :)Citace:
Nezkouseli ste nekdo i DVD-R?(viz. http://www.hopegroup.cz/inshop/scrip...20544&Level=19
Nevypadaji spatne a sou jeste levnejsi..
Nezkouseli, protoze vsechny byly spatne :) maji je zakazane prodavat :)Citace:
hehe, tak to je hezky.. diky za upozorneni.. ;D
Bylo otom info i na CDR.czCitace:
Jo tak kupuju Verbatimy DVD+R i DVD-R obě za 65/ks s DPH.Citace:
Nevíte někdo ty 4x RW???
Nevíte někdo proč zmizel poslední fw pro 411S z liteon stránek (myslím FS0G) a je tam zpět jako poslení FS0F ?). Byli s ním nějaké problémy ?
Je to na strance 4, nauc se listovat.Citace:
Původně odeslal vahy
SoftCom má prý DVD+RW 4x Memorex. Dokonce za dobrý peníz ;DCitace:
Původně odeslal Koudy
Contrary to their reputations, they aren't that bad from my experience. 2.4x DVD+RW seems to be fixed at least They still support Bitsetting as well, of course. So is there truely a DVD-R problem with these as some have reported with the previous, removed generation? What are your experiences? No new media codes have been added since FS0G, pretty much the only change between FS0H and FS0G should be the 2.4x
DVD+RW fix.
http://www.liteonit.com/ODD/webfw/LDW-411S/DR4FS0H.zip
nwvíte někdo kde maj ty Ricoh DVD+R za nejakou rozumnou cenu?Jinak jsem zkousel ty gigamastery DVD-R a nevim.Z 8 kousku sem jich 5 zkur-vil.Vzdycky na konci mi to napsalo: Could not perform end of disc-at once.A to at jsem palil 2x nebo 4x.Paleno v Neru 6.3.0.2.Pak jsem zkusil programek Sateira Recordius Data CD/DVD a ejhle.Z 10 vypalenych DVD ani jedno zkurv-eny.Zkousel jsem i Panasonic DVD-R 2x.To v neru vypalilo,ale strasne spatne ho to cte.Jinak ty Ricoh R- a RW- co byly u vypalky pali v pohode 4x.Mam Lite-on 451S.Tak to vypada,ze to spatny paleni na Gigamastery-R ma na svedomi nero.
Hi, ja jsem zatim zkousel vypalovat na DVD+R Gigamaster(zatim jen jedno CD) a uplne fpohode.. Sice misto 4* na ne muzu vypalovat jen 2,4*(snad se to v novejsim fw zpravi), ale to je detail.. Hl., ze to jde precist na vsem(Zkouseno zatim na te DVD vypalovacce, na KOMPBO Lite-on a KOMBO Toshiba.. ted to maji pujcene kamosi, aby mi rekly, jak jim to pude precist..)
cUs ;D
Njn kdyby ses informoval o GigaMasterech tak vis, ze vsechny -R obsahuji chybu a dobre jsou jen +R a na ty palim i ja.Citace:
Původně odeslal Turok
Cena je cca 35 s dani.
kdyby sis to poradne precetl,tak zjistis,ze v neru mi to ty -R nicilo.Ted palim v tom druhym programku a je to OK.Od vcerejska jsem jich uz vypalil 16 a ani jedno neni spatny.Precte mi to i stolni dvd.
Riply filmy palim jedine v Neru :) nicmene mozna mas uz nejakou novejsi revizi -R medii.Citace:
Původně odeslal Turok
Nevite jak prepsat firmware nazpatek z FS0G na FS0F,stale to hlasi mechanika nenalezena.
dik za radu :?:
Už jste někdo testoval nový firmware - DR4FS0H ?
Ja tam davam vzdy nejnovejsi FW, pac resi problemy se zapisem na media (rozsirena databaze medii).Citace:
Původně odeslal vahy
Na tech jejich strankach je napsane:Citace:
Původně odeslal xpetros
Note: Once the drive has been upgraded to new firmware, it can NOT be changed back anymore.
Takze zpatky ho uz asi nedas :wink:
Někde sem čet, že to jde nějakým spec. upraveným flash programem, ale zatím sem na něj nenarazil.
To EllE - takže s tím new firmwarem potíže nemáš ?
Ja nemel nikdy s zadnym FW u zadny mechaniky problemy... teda co mi pamet saha :)Citace:
Původně odeslal vahy
FS0H při pálení na DVD-R, je krokem zpět!!!
FS0H při pálení na DVD+R je vylepšeno!
Novinkou v tomto F/W je, že by mělo umožňovat vypalovat rychlostí, kterou načte z média, nikoli podle toho, jakou má ve svém listu. Dále tento F/W umožňuje bitsetting (spolu s příslušným prográmkem samozřejmě).
Pokud převážně pálíte na DVD+R, jděte do FS0H. Pokud používáte spíš DVD-R, zůstaňte u FS0F :idea:
Je nutný např. prográmek MTKFLASH a dále potřebuješ příslušný F/W jako .bin soubor, nikoli .exe. Když budeš potřebovat, obrať se na mě.Citace:
Ja zadne vyhody v -R mediich nevidim... ma snad nekdo jine zkusenosti ?Citace:
Původně odeslal -melda-
To, že je nevidíš ty, ještě neznamená, že ostatní svou DVD duální vypalovačku duálně nevyužívají.Citace:
Původně odeslal EllE
Já sice vypaluju častěji na -R, ale je to spíš věc ceny (za 35 s DPH jsem +R neviděl) než např. kompatibility s xBox/PS2/stolní DVD... pač tyhle aparáty nepoužívám (hodně lidí ovšem ano). Osobně bych byl slzu neuronil, kdyby -R formát úplně zmizel...
Chtěl jsem tím jen oponovat tvému prohlášení, že nový F/W "resi problemy se zapisem na media". Před každým upgrade je dobré nejdřív počkat na ohlasy, viz nedávný FS0G...
Stalo se mi to take (ta hlaska v Neru), DVD i presto lze prehrat. Mam taky podezreni na Nero (6.0.0.9)Citace:
Původně odeslal Turok
já jedu zatím stále v Neru 5.5.10.42, ale nevím jestli pětková verze podporuje tyhle LiteonyCitace:
Původně odeslal Kikof
Někde jsem četl, že Nero 5.x nepodporuje duální mechaniky. Mně to např. nabízelo rychlost vypalování 2,4x na -R medium, což je blbost, takže tomu i věřím...
Pokud s vypalováním ale nemáš problémy, tak to vem čert...
Pokud sis nevšiml, tak mám Nec 1300a, což je duálka, a pálil jsem 4x jak DVDR+ tak i DVDR-, ale jak jsem psal, nevím jestli 5tková verze podporuje ty Liteony, protože jsou to novější mechanikyCitace:
Původně odeslal -melda-
Tím "nepodporuje" jsem nemyslel, že to vůbec nejde. Však píšu, že já jsem 5.x taky zkoušel (konkrétně 5.5.10.54) a taky jsem pálil 4x na + i -. Jen mi to na mínuska nabízelo i rychlost zápisu 2,4x a to je jasnej bug. Obecně není v5.x doporučována pro dualní mechaniky. Pokud ti ovšem funguje bez chybičky je to tvoje plus.Citace:
Původně odeslal sid
1/ za 35 s dani a jeste za min je maj na bestmedia.czCitace:
Původně odeslal -melda-
2/ s FS0G sem nemel zadne problemy a jako prvni FW mi palil na GigaMastery 4x
3/ chtelo by to ty formaty nejak sjednotit...
@Elle
Jaký ADIP mají ty Gigamaster DVD+R???
co to je to Adip ? :)
Jinak v DVD Identifieru to pise u Gigamasteru +R tohle:
[12:17:17] DVD Identifier V3.2
[12:17:17] Initializing ASPI/SPTI Drive Interface
[12:17:17] SPTI Drive Interface Successfully Initialized
[12:17:17] 1 Supported Drive Found (Out Of 2 Available Drives)
[12:17:21] DVD+R/+RW Medium Detected. Starting Identification...
[12:17:21] ** Initiating ADIP Retrieval Method 1 (Original ADIP)
[12:17:21] ADIP Read M1 Failed : Illegal request - Invalid field in CDB [05/24/00]
[12:17:21] ADIP Read Method 1 Not Supported ; A Firmware Upgrade Is Recommended
[12:17:21] ** Initiating ADIP Retrieval Method 2 (Copy Of ADIP)
[12:17:21] ADIP Read Method 2 Completed Without Errors
[12:17:21] Disc Identification Completed Successfully
[12:17:25] Unable To Retrieve Version Info From Server. Please Check Internet Connection
[12:17:36] Unable To Retrieve Version Info From Server. Please Check Internet Connection
[12:18:16] DVD+R/+RW Medium Information Copied To Clipboard
jinak jsem vyzkousel ty gigamastery DVD+R a z 8 vypalenejch
2 spatny.Vypalilo je to,ale spatne je to cte.Palil jsem je 4x.Pak jsem zkousel palit 2x asi 6DVD a vsechny OK.Jinak se osvedcili
That's Write! Professional DVD-R 4x speed.Tech jsem uz vypalil asi 8 4x a zadnej problem :) Stoji 38,-s dani.
To je divne, mne 411S neskazila z 60ti ani jedno a to sem tak poslednich 10 palil na 4x.Citace:
Původně odeslal Turok
Zkus to vytáhnout z prográmku Smartburn. Je to utilitka od Lite Onu a neinstaluje se. Zkopni sem výstup a jestli můžeš tak i ADIP těch That's :wink:
Smartburn stáhneš třeba tu:
http://www.liteonit.com.tw/ODD/zip/SmartBurn.zip
Drive Type = DVD DUALCitace:
Původně odeslal -melda-
Disc Type = DVD+R (Single Layer)
Nominal Capacity = 4.38GB
Manufacturer Maybe = Unknown
SMART-BURN Speed Limit = 4.0X (Write)
tady to je:
Gigamaster DVD+R
Drive Type = DVD DUAL
Disc Type = DVD+R (Single Layer)
Disc MID = 41 4D 4C 00 00 00 00 00 (AML.....)
Disc TID = 30 30 31 (001)
Gigamaster DVD-R
Drive Type = DVD DUAL
Disc Type = DVD-R (Single Layer)
Disc MID = 41 4E 33 31 00 00 (AN31..)
Disc TID = 00 04 00 00 00 00 (......)