Caute,
prochazel jsem par threadu ohledne tohodle chladice a rad bych kdybyste mi sem prispeli s vasimi zkusenostmi. Jak dobrymi tak spatnymi, nekdo totiz rikal ze hluci, nekomu se zas neroztacel.
Mam o nej velky zajem :wink:
Diky
Printable View
Caute,
prochazel jsem par threadu ohledne tohodle chladice a rad bych kdybyste mi sem prispeli s vasimi zkusenostmi. Jak dobrymi tak spatnymi, nekdo totiz rikal ze hluci, nekomu se zas neroztacel.
Mam o nej velky zajem :wink:
Diky
Hučí celkem málo ,ale pokud mas tichej zdroj(mam fortona 300W),tak jde slyšet. Na 10,5 x 200 při 1,75V mi chladil kolem 55°C jeste jsem nezkousel max. vytizeni, az to otestuju napisu. Zdar
TC verze huci podle toho jak ti pece proc (coz doporucuju) pac v gamese at to klidne huci,stejne mas vysmazeny zvuky... ale woknech clovek rad ticho,coz takovejch 1200 otacek celkem je... chladi slusne,bez problemu uchladim 210*10 pri 1,8V bez vypomoci ostatnich vetronu (ale samozrejme otevrena case, kumulovat teplej vzduch nedoporucuju ;D )
Je hodne v poho, ja mam bez TC a jsem spokojenej, mam Chieftec zdroj a přes ten zdroj de slyset jen trochu.
A ma celkem drsnej povrch, chce trochu přibrousit. Jinak doporučuju spíš taky to TC-čko.
v pondeli me prijde na test s TC. Takze poreferuju jak bezi na 1800+ @ 2800+ (mozna vic)
Vysledky vsetkych AC chladicov mas na stranke www.pretaktovanie.sk sekcia recenzie chladicov...
To vim, diky, ale zajimaly by me prave prakticky zkusenosti od vice uzivatelu, protoze jsem cetl ze byl nekdo nespokojeny, tak jestli to nebyla jen spatna vyjimka :-)Citace:
Původně odeslal GABO
Uz se na nej totiz tesim ;D
mě to místo box chladiče znížilo teplotu o cca 4 stupně, škoda, čekal jsem víc.. teď mám otáčky cca 2300 a nejhlučnější ve skříni je větrák na grafiku.. :-(
Ty 4stupne to je pri podobny hlucnosti?Citace:
Původně odeslal gorge
ja sem ted na nej taky presel a mam teplotu max 48 pri male pomoci vetraku( vsechny na 5V) a vetrak na cpu toci kolem 1300-1600 rpm a neni vubec sliset
pri tehle otackach je fakt super silent... ale jak je to kolem 2100+ tak kdyz mate hodne silent PC uz se trocha necha slyset....Citace:
Původně odeslal Voky
mimochodem slYset,mlyn,blyskat se,polykat... atd.. kua Voky ;D
Pri stejne konfiguraci by to asi neuchladilo DLT3C na 2,4GHz a 1,7v-1,75v co?Citace:
Původně odeslal Voky
za 30min to mam dome. Pak poreferuju jaky jsou teploty na 1800+ (DLT3C od radima) na 3000+ (cca.) mozna vicCitace:
Původně odeslal -=Ondra=-
Tak hlavne nezapomen zaznamenat stavajici udaje at mame na porovnani...
vcera sem vyresil jeden problemek nejak se mi kazaili unity v UD. tak sem se v tom hrabal a ja nemel prime stable pc.
kdyz sem tam mel vodnika tak se to mel primestable na 2002 mhz pri 1.625 V a ted se vzduchem pri 1.65 V
coz je celkem pekna haluz :o :o :o
Ja mam verzi s TC, vzhledem k tomu ze PC je jinak tichoucky ho pri vyzsich otackach trosku slysim, doporucuji koupit rev. 2 ktera by mela byt pri vyssich ot. tissi...
Rek bych ze ani nahodou .)Citace:
Uz ja mam dost velky problemy uchladit Bartona na 2100MHz se snizenou voltazi na 1.60V(zaklad ma 1.65V) pri podobnem chlazeni jako Voky. Podle me to DLTcko by topilo pri tomhle nastaveni jeste o fous vic :)...Na DLTcko kolem 2.4GHz je good Zalmanek, viz Gabovo, Prasorovo PC...
Zalman nejde na NF7-S co sem slysel....
Zalman nejde na NF7-S co sem slysel....
Mám ho asi ctvrt roku a DLT3 na 11x200 mi při prime chladil na 63st., což je nic moc... Povrch měděné destičky je brutálně drsný, takže jsem se rozhodl, že ji vyleštím. Při samotném leštění jsem zjistil, že povrch není ani ideálně rovný. Po vyleštění klesla teplota o 8 st. s obyčejnou pastou..Citace:
Původně odeslal NightKing
Můj závěr: po úpravě ujde, ale teď už bych si koupil Spire IV za polovinu..
jj, to mas pravdu, pro tebe prichazi v uvahu snad jen Thermalright SLK 800 A pokud bys chtel mit to DLTcko na +/- 2.4GHz, chlazene vzduchem a tiche... :)Citace:
Je mozny, ze me tenhle chladak toci jen 2100ot, kdyz CPU ukazuje 80°C?
Kdyz ho odpojim a pak pripojim, tak s ohratejma zebrama se rozjede na max, ale jen na chvili ... pri jaky teplote se dostanete na max. otacky?
Tak jsem včera hodil verzi bez TC a jsem spokojenej ;D
Proti Coolermaster CP5-7JDIB-0L sice v idle stoupla teplota, ale při max. burnu je to teď 54°C, dřív bylo i víc..
A hlavně.. To ticho!!! Ten Coolermaster sice točil jen o cca 400 otáček víc, ale tak tichej fakt nebyl..
Fakt rozdíl proti Slim Silentu, kterej mě dost zklamal (možná to byla jen vada kusu..)
Tak jsem si ho konecne koupil ;D
V pondeli nainstaluju a muzu poreferovat rozdil se starsim SuperSilentemPro. Doufam ze to bude znat i na teplote, i kdyz ta je asi az na duhem miste :-)
Tak jsem koupil AC CS2 TC Revision 2 a zarazily mě dvě věci:
1. Hrubý povrch mědi - čím to mám vyleštit?? Poraďte prosím.
2. Dodaná pasta je silikonová - mám tam dát tu, anebo stříbrnou, která byla zabalená u Titanu D5TB(TC), kterej mám na procu teď?
:-)))))) neska sem si taky koupil AC CS2 TC rev2 a taky sem mel titan D5TBTC:-)),ale kdyz sem nandal AC tak sem mel teplotu w klidu 49C(s pastou AC) s titanem 44-5C(s pastou titan) ....dal sem tam tu pastu od AC a ted mam s titanem teplotu w klidu 41 .....nechapu,ale asi sem udelal peknou blbost ze sem si ten AC vubec kupoval......takze mam za 650 aspon silikonovou pastu:-)))Citace:
Původně odeslal Kankal
Jám mám s AC CS2 TC rev.2 s přibalenou sil. pastou teplotu v klidu 48 - 51 (proc. 1.55V, 1.6 GHz - 8x203). Ještě zkusim zbrousit tu měděnou základnu, jenže čím?Citace:
Původně odeslal Michal
edit: tady http://www.overclocking.cz/4um/viewtopic.php?t=39222 jsem se dočet, že ten Arctic je nastavenej tak, aby udržoval teplotu na 50 stupnich, čemuž přizpůsobuje otáčky...
edit2: zvýsil jsem napětí na 1.68 a frekvenci na 182 (9x203) - víc ze svýho thbreda A nevymáčknu - a v klidu s AS CS2 TC rev.2 ma proc 51 az 54 stupnu při otáčkách kolem 1400... Při zátěži proc stále drží teplotu, otáčky mírně stouply na cca 1700 max.... takže ten chladič je super.
ty jo tak to je hodne drsny, az se mi nechce verit, ze je to mozny o 8°C, ale jeslti je to tak, tak to je fakt dobry a cim si to vyleštil ???Citace:
Původně odeslal Iroo
tak to je blbost, zkousel sem d5tb s CU jadrem (je lepsi + ma stalejch neskutecne hlucnjch 3000ot.) a rozdil byl MAX 5° proti CS 2 rev 2 a uroven hluku neporovnatelna... samozrejme ve prospech CS2... necekane ;DCitace:
Původně odeslal Michal
Já sem spokojenej - i bez lapování - ale kdyby někdo poradil, jak na to, tak bych byl happy ještě víc.. Teplota při full loadu max 51°C, v klidu 37-41°C..
Možná to dělá Enermax zdroj s větroněm a hlavně 92*92 fajn taky od Enermaxe :-)
A je to totálně tichý... :-)))))
normalne si kup smirkovej papir (podlepenej papirem, ne TEXTILEM ! ) prilep ho izolackou po krajich na sklo a jezdi po nem CS2 a je to ;D kup nejakej jemnejsi minimalne 600... radsi vic...Citace:
Původně odeslal multitalented
Thx :-)Citace:
Původně odeslal Chihuri
jo sakra abych nezapomnel, tenhle smirek se musi namocit ! takze na nem udelej film vody a az potom muzes brousit... a v zadnym pripade to nezkousej brousit v ruce, nebo bude sice zakladna CS2 pekne vybrousena,ale rovna nebude ani omylem...Citace:
Původně odeslal multitalented
mimochoem jestli chces zrcadlovej lesk,tak na to ti asi smirek stacit nebude, to bude chtit brusnou pastu....
ale osobne si myslim,ze to nemusis prehanet,jemnym smirkem to udelas do hladka (ale neuvidis se v tom)
Staci lapovaci papir (jemnej smirek)... vcera jsem to delal, je to potreba udelat na uplne rovny plose, klidne i nasucho, zalezi na tom papiru. To ze byl drsnej jsem vedel, ale to ze mel uprostred dolik jak svin, to jsem zjistil az pri lapovani :? Nicmene teplota sla dolu asi o 6°C. Jeste jsem zjistil, ze nasava prilis nizko a teplej vzduch toci kolem dokola, takze jsem mu udelal "windtunel" jen pro privod vzduchu a dalsich par stupnu bylo doma ;D
no o hluku bych moc nemluwil....wis o jakym wetraku mluwim???asi ne co....Citace:
Původně odeslal Chihuri
Mno, jak už sem tady někde psal, proti Falcon Rocku IV mě teplota stoupla asi o 3-4stupně, slyšet jde trochu - hlavně kvuli windtunelu, nicméně chladí dobře a mám to RockStable, lapování sem neprováděl, ikdyž je pravda že ten povrch byl dost hrubý, ale taky sem četl, že po lapování klesne teplota o 1-2 stupně max, což si protiřečí s výše uvedenýma zkušenostma kde jim klesa teplota o 8 stupnu :o ., takže sem to nepovažoval za nutné, jinak super chlaďák.
jestli sis vsim tak o hluku mluvim u ty CU verze titanu.... ale stejne je ta o ktery pises ty hlucnejsi nez AC CS2 r.2....Citace:
Původně odeslal Michal
Leštil jsem to na skle nejdřív smírkem 400 a pak 600. Někdo psal, že je uprostřed důlek...stejnou skušenost mám i já!! Prostě ten chledič je buď šmejd, nebo se prodává jako polotovar.Citace:
Původně odeslal Some guy
Každopádně po úpravě chladí good. Porovnával jsem ho teď na stejném procu a se stejnou pastou se Spire IV a při otáčkách o 500 nižších udržuje stejnou teplotu..
Citace:
Původně odeslal Iroo
Ještě jedna věc: Dost záleží na tom, jak hluboko je zatlačený termistor mezi žebra. Dají se tím poměrně hodně ovlivnit výsledné otáčky větráčku a samozřejmě i teplota..
No, ja jsem to cidlo vyhodil a vterinakem nalepil dospod co nejbliz (kam to dosahlo) k ty medi, aby nebylo ofukovany. Tusim ze se zvedly max. otacky 2100 na 2400 pri 80°C, ale i tak to porad neni slibovanejch 2800ot.
Jinak jsem ten vetrak hodil o 0,5cm vejs nad zebra, protoze pri max. otackach dela polovicni bordel co v puvodni poloze (zahrejvano zarovkou :-) )
A čím si ho tam uchytil?
Myslím ten větrák...
aha smirkem hmm no tak to zkusim, co mysliš tim na skle (jako podlozku pod ten smirek) ??Citace:
Původně odeslal Iroo
ja mam ne TC = zadny cidlo :-)
2Some guy: jo, jako podlozku, potrebujes rovnej povrch, sklo je idealni....
jj to je fakt, jenze ja tu zadnej kus skla nemam jenom takovou velkou asi 1x1,5m velkou desku, asi budu muset rozbit sousedum vokno ;D , ale nevim ikdyz to bude rovne co kdyz to zbrousim treba k jedny strane nebo nejak sikmo ??Citace:
Původně odeslal Chihuri
btw: proc ten smirek musi bejt podlepenej papirem a ne textilem ?? v com je lepsi kdyz ho namocim ?? a jak ma bejt teda ten smirek hladkej 400 nebo 600 a nebo este vic (predpokladam ze cim vissi cislo, tim vetsi hladkost)
Na počáteční zabroušení nerovností použiješ smírek 400 - hrubší a na dohlazení tu 600-ku. Tak jsem to aspoň dělal já.
cim jemnejsi smirek tim lepsi.... to je snad jasny :) podle me minimalne 600...Citace:
Původně odeslal Some guy
ten podlepenej textilem neni na brouseni s vodou.... ten s papirem jo :) lip to borousi a dela mensi bordel... ten s papirem je JENOM na brouseni s vodou.... chladic po vodnim filmu jakoby klouze, proste je to lepsi... navic ten textilni je spis vzit ho do pracky a neco drhnout v ruce... (este k tomu bejva vetsinou na drevo)
Kup si cca za 10kc v OBI: BRUSNY PAPIR ZA MOKRA VODOTESNY, ZRNO 600. dej ho na rovnou plochu a makej ;D docela dobry je jezdit po tom papiru do osmicky...
zbrousit to na sikmo se ti jen tak nepovede... takze na tom v postate neni co podelat....
fajn dik za vycerpavajici odpoved, jakmile bude cas dam se do prace ... :wink:Citace:
Původně odeslal Chihuri
S tím tunelem to je super nápad, už jsem něco takového chtěl udělat dříve, ale nějak se mi nechtělo. Včera jsem ho tam umístil - asi 5 cm vysoký komínek - a teplota při prime klesla z 55 na 51 st...SUPER a to všechno při 1700 ot...Citace:
Původně odeslal HAVTOM
Pro všechny lapovače(krom Visbyho,ten už ví,co a jak ;D ):
I já jsem si koupil AC CS2 TC a protože jsem už předtím lapoval Volcano 7 a jeden pasiv,tak s tím nebyl žádný problém.Považuju se za zkušeného leštiče(chladičů ;D ) a tak si dovolím trchu rozvést předchozích rady jiných členů.Já měl štěstí a doma mám ideální plochu na lapování-skleněnou desku asi 60x30,solidně plochou.Pokud má někdo doma skleněnou vitrínu,tak může s trochou opatrnosti použít právě její sklo.
Hrubost brusného papíru pod vodu by měla začínat na těch 600 a pokračovat dál!Já jsem zpočátku (V7)leštil touto řadou:600-800-1000-1200-1500-1800-2000-2200-2500-Silichrom.A výsledek:Měděné jádro je jako zrcadlo!!!
Možná si řeknete,jestli toho není trochu moc.Možná je,ale já jsem perfekcionalista a takhle je to pro dokonalý výsledek nutné.
Samotný AC CS2 TC jsem leštil asi 10 hodin,protože několik papírů již bylo zničeno dřívějším použitím a zbylé,hlavně ty hrubší,byly již obroušeny a tak to trvalo o něco déle.Nicméně doba broušení na papírech o hrubosti nad 1500 se již pohybuje kolem 10 minut,po zarovnání to jde již velmi rychle.Musím potrvdit,že i já jsem našel nepříjemný dolíček uprostřed a to čas lapování podstatně zvýšilo,protože nejhorší a nejdéle trvající je právě zarovnání povrchu chladiče.Asi jde o systémovou vadu. :-(
Na "závěr" ještě praktické rady k leštění:Mějte po ruce vaničku s vodou,občas v ní chladič vymáchejte a doplňte z ní vodu na papír,nesmí to vůbec zadrhávat,jinak si koledujete o roztržení papíru(vlastní zkušenost).Sami si vyzkoušejte, jak ideálně položit ruku na chladič tak,abyste na něj pokud možno tlačili maximálně rovnoměrně.AC má jádro ve tvaru čtverce a tudíž i ostré rohy,kterými lze při nerovnoměrném tlaku snadno roztrhnout papír,proto moc netlačte "na pilu" alespoň do té doby,než se rohy zaoblí.Doporučuju neopisovat 8-to je pro ruku při delším leštění dost namáhavé,ale kroužit chvíli jedním a chvíli druhým směrem.Pracujte na místě,kde nemůžete nic nenávratně ušpinit.Papír uvolňuje jemné kamínky a ve spojení s vodou vzniká trochu mastné bláto,které se špatně smývá z neleštěných povrchů.Proto mějte i několik hadrů,kterými případné skvrny hned čistěte ještě za mokra!Čas od času vezměte celou skleněnou desku i s papírem a běžte to vysprchovat do vany.Při broušení se uvolňují z papíru částice a některé větší mohou do chladiče udělat i rýhu.Její odstranění opět velmi zdržuje.Desku taky vysprchujte vždy,když chcete přejít na jemnější papír.Částice z hrubšího vám opět na povrchu mohou nadělat solidní paseku.Pokud budete chtít papír ještě někdy použít,taky jej vysprchujte a nechte vyschnout.Zcela jistě se zkroutí a tak listy napřimte a vložte někam mezi těžké knihy.Než je budete potřebovat znovu,budou rovné jak zrcadlo.Když už si budete myslet,že to vypadá pěkně a nebudete mít po ruce další jemnější papír,chladič osušte a doleštěte brusnou pastou.Napřílad Silichrom je běžně dostupný v drogerii.Pastu roztírejte flanelem(děda jistě bude mít ve skříni nějakou starou košili)do té doby,než se všechna "ztratí".To opakujte až do vlastního pocitu spokojenosti s výsledkem.Nakonec vše otřete čistým flanelem a můžete se na sebe usmát v zrcadle. :-)
wau, fakt nice navod :wink:
to Iroo:
No to byl kamen urazu :-) ... nakonec jsem v rozich mezi posledni 2 zebra narval kus mekkyho plastu seriznutyho do vinglu, co slouzi jako napln do tavny pistlole (patexky) a na to nasadil vetrak. To samo osobe nijak nedrzi, je to jen pro urceni odsupu vetraku od zeber (0.5cm). Pak nastoupila zu-zu paska (proste gumova samovulkanizacni paska, nebo jeste jinak, to s cim se omotavaj venkovni spoje (konektory) kabelu, aby tam nelezla vlhkost) nebo PVC izolacka by mela taky stacit. Vetrak ma vystouply rohy a chladic trochu taky, takze po omotani kolem dokola to docela ;D drzi 8-)
Urcite je i lepsi zpusob, jak to min sprasit, ale drzi to. Jinak jestli ti vetrak netoci vic jak 2000, tak to mozna ani nepoznas ....
Tak jeste jeden poznatek k lapovani s brusnym PAPIREM .... delal jsem dalsi chladic a tak jsem si rek, ze aplikuju doporuceny MOKRY zpusob .... jaky vsak bylo moje prekvapeni, kdyz po nasaknuti papiru jsem brusnou vrstvu z papiru zacal chladicem utirat jak spinu a zustal mi samotnej papir ;D
:arrow: Z toho plyne, ze ne kazdej lapovaci papir je pro mokrou cestu :-)
2Havtom: Asi si to nestihl, ale vyrabej se specialni smirky pro praci POD VODOU. Zrovna dneska sem je kupoval v Hornbachu ma jeden za 10,5,- Takze docela v pohode. Koupil sem 400,500,600 a jemnejsi nemaj. Musim nekde koupit jeste brusnou pastu a bude se lapovat.
10 HODIN??? 10 HODIN??? Co ti na tom mohlo trvat 10 hodin??? Tos mel ten pasiv primo z pily nebo ofrezovany??? Ja osobne jesem si makl a mel jsem ho (ciste lapovaci pastou) hotovy za 20 minut a taky jsem se na sebe usmival do zrcadla! Nesnaz se ostatni odradit 10ti hodinami tvrde prace! :lol:
No tych 10 hodin je naozaj prehnane :) pracujem ako zlatnik a bezne LAPUJEM aj ine veci a za 10 h toho stihnem trosku viac nez len zakladnu chladica :wink:
BTW: som lapoval uz viacero chladicov, ale nie mokrym ale suchym sposobom, pricom po 2500 smirgli som este dolestoval kefou a pufnami (+ pasty mastne a suche) na profi lestiacom stroji.
Rucne nedosiahnes ani tou pastou take vysledky ako ked dolestujes na leštičke ....ver mi mam to odskusane. Je rozdiel vidiet sa v zakladni a vidiet sa v zakladni :wink:
To je pravda! Muj kamos dela zlanika a tenkrat me nenapadlo zajit za nim, aby mi ten spodek na te lescicce sjel! Bylo by to urcite zase o necem jinem. Drsnost Ra=0.002 :drool:Citace:
Původně odeslal GABO
Mno.........ikdyz von byl dycky tak hrozne ochotny...... :?
tech 10hodin je fakt prehnany... kdyz sem lapoval pasivky na grafararnu, byly zespodu nabarveny a naprosto nerovny (zbrusoval sel celej pasiv snad o 2mm ;D ) coz je jemnym smirkem docela maso... a vic jak hodinu to nezabralo... udelat v nich diry na kondiky,odpory a dalsi kraviny aby to presne sedelo, bylo docela maso....(ale pak sem mel pokrytou pulku karty zespoda a zvrchu pasivama,lipnutejch pres pameti) chladilo to dobre >:}
Můj CS2 by taky potřeboval trošku zarovnat, bohužel OBI (mám ho za rohem) nevede lepší než 600 :evil:
Kde se v Praze dají koupit jemnější?
no hele,ono kdyz se to dobre udela (eliminujes vetsi skrabance) tak je ta 600,celkem slusna.. rozhodne je proti original zakladne superhladka ;D tim chci rict,ze vylapnutim ze zakladu (nerovny ofrezovany) na jemnost 600,ziskas mnohem vic nez pouhym dolestenim z 600 do zrcadlovyho lesku.... to uz je spis takova parada :lol:Citace:
Původně odeslal tnf
Jj, to si taky myslím. Ale zas si říkám, když už, tak už! 8-)
ta 600 to pekne zarovna...ale pozor su rozne 600 co mam skusenosti....niektore su jemnejsie niektore hrubsie ale svoju robotu spravia oba :wink:
co mi ta CS2 bestie dela ? zacala mrcha "vrcet" :( kdyz se chytnu kdekoliv na tech nohach co drzej vetra\k nebo zatlacim na stred je to v pohode ... co s tim ? se mi zda,ze to bude rezonovat ten uchyt... sem vedel,ze jak tam nejsou poradny srouby je to naprd... mam zkusit nejak lip usporadat ten protirezonacni material ci je mezi vetrakem a chladicem ? nebo to dela neco jinyho?
Batmane, já nikoho neodrazuju, to, že to trvalo tak dlouho, je výsledkem několika faktorů:Nedělal jsem to najednou, ale vždycky nějakou chvíli po několik dní.Leštil jsem to "osmistovkou", navíc "tupou"(rozuměj už optřebovanou), hrubější papír nebyl k dispozici.Takže trvalo velmi dlouho zarovnání toho dolíčku.Navíc jsem ten čas odhadl, třeba to trvalo míň, nevím, já to neměřil.
Gabo, já zlatník nejsem, nemám profi vybavení a s Tebou se srovnávat nemůžu a nechci.Já jsem napsal "lidový" návod pro ty, kteří jsou na tom podmínkami podobně, jako já.
GABO: respekt :!: :!:
ja sem to delal podle navodu od dedecka...(prej to delal kdysi za komancu ve fabrice).. zacal sem na 600 a vzdycky misto vody pouzil petrolej.. pak 800.......1000.....1500. jemnejsi sem nesehnal tak prisla na radu jeho 30let stara pasta ;D ta to vylestila nadherne ale porad tomu neco chybelo a tak deda vytah HONOVACI kamen.. mazec, delal sem to pod teplou vodou a tak krasne vylestenej povrch sem este nevidel... mazec!! dalo to prace jakosvine, ale predtim sem mel full load i 68C a ted? 225*10,5 1,79V 58C LOAD!!!!!!!
2Prokop: tak to je nejakej moc velkej rozdil. Docela sila
Uz toho cs2 planuju taky koupit, ale ted prisli ty modry. A jeste prepinani otacek, takze kdyby bylo potreba, tak to jde pustit na max. Doufam, ze budou brzy k dostani :drool:
fakt ten coolermaster tomu hodne pomohl.. mam jej pres regulaci z V7+ 12,7,5V pohoda :)Citace:
Původně odeslal Atila
Tak jsem dneska zkoušel lapovat CS2 a zatím v poločase je to nerozhodně. Koupil jsem po jednom papíru: 400, 600, 800, 1200. Čtyrstovkou a šestistovkou jsem to nedokázal nahrubo zarovnat, pořád tam byl důlek (ikdyž ty nejhorší rýhy byly pryč) a osmistovkou už jsem toho moc nevytrhnul. Možná se to dalo ještě trápit, ale už se mi ten papír zdál dost jetý. Takže prostředek míň hnusný než původně byl, ale zdaleka to není maximum, čeho můžu s tou 1200kou dosáhnout. A teď to nejdůležitější: teplota šla zatím dolů o tři stupně, tak doufám, že ještě další tři dolů to budou, až to doleštím a nějak posunu termistor. Asi zkusím pilníkem rozšířit prostor mezi žebry hned u základny, aby se tam to čidlo tak akorát vešlo => bude zahřívaný od žeber a ještě přímo od základny, to by mohlo jít, co myslíte?
sakra jakto ze v OBI nemaj lepsi nez 600 sem tak chctel zrovna zejtra jet, nevite kde jinde se daj teda koupit a kde sezenu tu lestici pastu a za kolik asi tak ??
Arizonská obroda tě vítá :wink: http://www.overclocking.cz/4um/viewtopic.php?t=40143Citace:
Původně odeslal Some guy
DIK uz sem to cet ;DCitace:
Původně odeslal tnf
Tak muzu konecne poreferovat :-)
Puvodne jsem mel AC SuperSilent Pro a ten mel teploty 41/63
Nyni AC CopperSilent2 TC a teploty 40/49
Prvni je idle, druha load. Zda se mi to pomerne skok oproti tomu starsimu a to jsem ho nijak nelapoval, ty prohlubne jsem si ale vsimnul :roll:
O 10st dolu jen diky lapovani.To je vtip ne? :roll: Kdyby to byly 2-3st tak to beru :wink:Citace:
Původně odeslal Prokop
no jestli tam mel dulek,tak by to klidne bejt mohlo...Citace:
Původně odeslal nex
jaxem psal o neco vys, dulek tam byl, a mozna to bylo blbe nasazeny a je tam jinej fan :wink:Citace:
Původně odeslal nex
Ja bych se tomu taky nedivil. U me to slo o cca 6C pri full loadu. Takt zustal stejny a to 1700+@12,5*185 1,675VCitace:
Původně odeslal nex
TAk sem ho konecne trochu potrapil... vysledek je vic nez dobry :)
dulek sem tam nemel,spis ten spodek vypadal jako misa na ovoce ;D
zatim to nejni presne jak bych si predstavoval,ale casem to dodelam...
vylapoval sem to tak zhruba,z misky uz jenom nepatrnej dulecek (hrubej papir v nem uz dela rejhy,ale jemnej jeste moc ne)
navic sem testil ten vetrak mimo PC (kolem absolutni ticho) a jak uz tu nekdo psal,kdyz se da tak 1-2cm od pasivu,vysledny hluk se zlepsi aspon o 100% ! (hlavne pri otackach kolem 2k)
takze sem rozrezal gumu (normalni na papir :) ) a dal tam ctverecky vysoky zhruba 1cm...
cidlo sem tam dal zhruba jak bylo (spis malinko min zasunul) a i pres to se teploty zlepsily pri zatezi zhruba 2° a bez asi tak 3° ale hlavne,mam tak o 300-400 min otacek... navic to zvednuti vetraku (chladi mozna malinko min,pac vzduch unika vzniklou mezerou... ale za ten zvuk to vazne stoji....
takze celkovy vysledek,samy PLUS 8-)
2Tomas: v pohode nechcel som urazat...len ze sa mi to zdalo vela. Sa mozes kludne porovnavat...so mnou. To lapovanie nie je veda....skor by som povedal ze veda je kupit dobre a jemne smirgle (BTW: som predvcerom zohnal 3000 ;D ).....proste pohoda.
zapomnel sem na to nejlepsi.....mel sem rozdil mezi didou v procu a cidlem v socketu pri vyssich voltazich treba 15° (pak nesely uchladit vysoky vcore,cim vyssi vcore tim vyssi byl rozdil) a ten ted cini zhruba 6° (pri 1,85V coz je good ;D ) takze lapovat,lapovat,lapovat.... :-)
Já jsem se neurazil.Asi to byla moc dlouhá doba, ale jak jsem psal, nebyly ideální podmínky.Jinak myslím,že papíry(hlavně ty jemné) jsem koupil taky dobře! :wink:Citace:
Původně odeslal GABO
Mam AC CopperSilent2 TC rev.2 ;D Je tam tichsi a vykonnejsi vetrak, som spokojny ;D Chladi porovnatelne s Volcano 7+ na middle ot. ,je lacnejsi a neporovnatelne tichsi!!! Jedine co v mojom PC vrci je grafika - to snad doriesim. Hodil som tam aj silent zdroj 420W s 12cm vetrakom je tichucky.
A to som zatial nelestil ani tu medenu plochu. Inak fakt ju mohli urobit hladsiu.
A XP1700+@(200*9,5 1,675V)2100+???
Volcano 7+ max 48 stup.celz
AC CopperSilent2 TC max 51 stup.celz 2200ot
Pre ZILINCANOV : da sa kupit uz aj v ZA, napr Euromedia ;D Mimochodom, tam som si ho kupil bo tam predavam ;D ;D ;D
Zas jeden, co mu to uchladi a jeste mu to toci 2k2ot pri 50°C ... me to toci pri 60°C 1k5ot a na 2k2ot se dostanu az pri 70°C :evil:
Zas me to prijde, ze ta dioda v CPU blbe meri, zvlast, kdyz cidlo vetraku se me dotyka medeny desticky na spodku chladice :?
pred tema upravama mi to tocilo taky klidne 2,2k... a 70 stupnu sem fakt nemel...Citace:
Původně odeslal HAVTOM
Zarazil teplotní čidlo o trochu níž a vylapoval základnu – teplota v klidu klesla o 3-5 stupňů při téměř stejných otáčkách !!! :-) CPU - 8.5 x 200 - víc ten muj Thbred A stabilně nejede.
Lapoval jsem za sucha. Nejdřív jsem základnu zarovnal papírem 600 do roviny (koupil jsem i 400, ale připadal mi hrubý a dělal nepěkné rýhy). Pak jsem to vzal postupně hrubostí 800, 1200, 1500, 2000, 2500. Mezitím jsem základnu občas umyl vodu (s mýdlem) a vytřel do sucha.Taky jsem samozřejmě ty papíry vyklepával a likvidoval „větší, hrubší“ kusy, které mi odpadávaly z hran základny. Nakonec jsem tu 2500 obrátil vzhůru nohama a doleštil jsem to na spodní straně toho brusného papíru, tzn. na papíře, což kupodivu dost pomohlo. (Zkoušel jsem taky dávat přes „hrubou“ stranu té 2500 kancelářský papíry a leštit na nich, to ale nebylo tak účinný jako leštění na samotném podkladovém papíře 2500). Při tomto leštění pozor – i sebemenší smítko může udělat pěkně viditelnou rejhu, která se pak už špatně odlešťuje. Nakonec jsem základnu pořádně umyl a odmastil… Vyrobil jsem pěkné zrcátko, bylo mi líto dávat to zpátky na CPU.
Jo a připadá mi, že ten chladič není moc dobře nasazenej – jde s nim hýbat. Nedostanu ho přes 1800 otáček (v klidu 1350 – 1450) a neslyšim ho, ale co až koupim novej CPU? Bojim se, že při vysokých otáčkách už by mohl dělat nějaký rámus díky svému upevnění. Přemýšlím, že bych ty spáry něčim zaplnil – snad vteřinovým lepidlem ??
2Kankal:jak uz se tady rikalo,udelaj si upravu,proti hluku na vyssisch otackach... tzn.zvedni vetrak nad zakladnu tak o 1-2cm (vyzkousej si jak ti bude nejvic vyhovovat)
ja to udelal tak,ze sem dal mezi vetrak a pasiv narezany kostky gumy (do rohu) a celej vetrak drzi na pasivu pomoci dvou gumicek (takovejch tlustejch) je to perfektne antivibracni+to splnuje ono zvednuti...
Tak už jsem taky dolapoval...
moje řada byla 360, 400, 600, 1000, 2000 a toaletní papír, všechno pod vodou (aquila :mweheh: )
výsledky zatim ještě nemam, protože se mi zatim nepodařilo stabilizovat systém :? :lol:
mel ten hajzl papir nejakej efekt ??Citace:
Původně odeslal Dolby_cz
divil jsem se, ale měl... spíš to vyleštil než vybrousil :lol:Citace:
Původně odeslal Chihuri
a jak si to s nim delal ? v ruce ? si ho zmuchlal a jezdil po medi,nebo si vzal kus,prilepil na sklo atd.... ??Citace:
Původně odeslal Dolby_cz
to Chihuri: papír to pěkně doleští - stačí spodek šmirglu.... na tu gumu už se chystám....
Udělal jsem si dodatečně wind tunnel vysokej asi 10 cm a teplota šla dolu o 1-2 stupně. Ten chladič je fakt nízkej a nasává zpět teplo, který rozfouká.
zmuchlal a v ruce, spotřeboval jsem asi 10 čtverečkůCitace:
Původně odeslal Chihuri
Tak já začal na 360 - ty původní rýhy byly mnohem horší a samozřejmě ten důlek tam byl taky.. takže jsem si tím určitě ušetřil čas a jemnější šmirgl ;D Pak jsem vzal 600 a pak 1200, pak jsem to přejel silichromem a hotovo.. Není to 100% zrcadlo, ale vidím se v tom hezky.. A po pár hodinách NFS mám teplotu pořád do 50°C - procík na 12*166..
Dokonale se mi osvědčil větší fan na odsávání z Casu - fakt ven fouká dost teplej vzduch..:) Druhý 92*fan monstrum mi chladí grafiku - oba mají cca 1100-1200 otáček, takže pohodička :arrow:
máte někdo copper silent 2 L nebo M??
ted ho (L) mam v tašce a vypada fakt pěkně...manualní třístupňová regulace...modrej větrak tvarovanej jako REV.2
prostě pohoda
hned jak přijdu domu tak jdu lapovat a pak huráá a jde ce taktit ;D
ma ho kamos,je v pohode... ale ja radsi TC, precejenom nejakejch 700ot. na tom trojstupnovym nastavovaku bez uprav neudelas...Citace:
Původně odeslal joXerus
tak si kamos tenhle chladic minulej tejden koupil ten s TC maho na Bartonovi 2500+ je pravda ze je opravdu potichej to jo ale taky je na tom znat ten vykon!!!Tak minutu po zapnuti uz je rozpalenej docela dost!Po par hodinach pareni vseho moznyho je teplota tak 55°-57° to neni nic moc!Kdyz ten CPU da na 2200 MHz tak jeste o kousek stoupne!!!Jinak je fakt v pohode PC se nekouse takze neni co resit!No nevim nevim co by se stalo kdybych ho hodil na ten muj CPU :-)
na low ma nejakejch 1400 otaček
jinak 2300 1,65V a po zatěži asi 58C
a sviti pekne
no ja mam TC2 r2 zatial nelapovany ale cez vianoce budem lapovat - zohnal som si uz aj special vybavenie. jeden kamos mi totiz doniesol smirgle 600-1200 a druhy mi doniesol smirgel 2500 a k tomu potom lestiace kotuciky na lestenie optickych vlaken - na konci vraj ryhy maju maximalne 9 mikronov !!!
takze ked to dolestim, snad sa mi podari splasit nejaky digitak aby som to nafotil.
trosku dost OT ale > Lopo, ten kamos co ti zohnal tie kotuciky .. nevedel by zohnat tak cca 30cm optickeho vlakna .. aspon 1mm hrubeho .. samozrejme ze nie zadaca ..
koukam jak blazen na ty dulky..co je tam vetsina z Vas ma...vzdyt uz toho principu, ze je to ofrezovane by to nemelo nastat, ne ? drsnost pravda nic moc....
me zkusenosti s rev.1 a rev.2 na:
http://www.pcarea.org/modules.php?na...article&sid=91