Chcem vediet ci este moj Enermax stiha...
Ozaj ako poznam ze uz nevladze ????? ;D ???
Printable View
Chcem vediet ci este moj Enermax stiha...
Ozaj ako poznam ze uz nevladze ????? ;D ???
...pokial sa nemylim tak u tejto dosky si CPU berie stavu z +12V, ale na 100PRO to neviem :?Citace:
Původně odeslal DJSmart
CPU si bere stavu hlavne z +5V, u nekterych desek pro zrave procaky navic jeste z +12V, aby zdroj nebyl zatizeny tak prilis nesymetricky.
Ze to nestihas poznas podle voltazi pri zatezi na +5V klesa napeti, zalezi na tom jak moc je to nizko (tolerance je +-5%). Nektery horsi zdroje sice udrzi +5V, ale za cenu razantniho zvyseni +12V (tam je tolerance +-10%, ale to uz se mizda hodne).
Takze to proste zatiz necim narocnym na procak pro AMD doporucuju BurnK7 a uvidis co udelaji voltaze na zdroji.
ja mam zapojene obidva kable aj ATX aj ten 12 V...
Co sa stane ked ten 12 V vytiahnem ?
...ja som na NF7cke aj s NoName 350W zdrojom pri zatazeni pozoroval zmeny vzdy len na +12V vetve, +5V sa nikdy nepohla skoro ani o chlp, kdezto +12V pri zatazeni klesala az na 11,5V
...teraz na 360W chieftecu +12V klesne pri zatazi max. na 11,8V a +5V je stale +5,03V
...myslis vytiahnut ten ATX1 kabel z dosky??? ked ho vytiahnes nestane sa nic, ja som nejaku dobu fungoval bez toho pridavneho ATX1 :wink:Citace:
Původně odeslal DJSmart
skusim odpojit ATX1 ci pojde 5V dole alebo nie...
Tiez mam 12V vetvu asi na 11.8 az 11.9 V....
a 5v na 5.00V
Napetie sa Ti nezmeni. Ja mam stale 11.80 ci cpu zatazim nezatazim je to fuk.
ajs: ...no asi mas qualitny zdroj :wink:Citace:
Původně odeslal AjsTi
hej ale daj mu viac stavy a klesne ti.
Aj mne klesne ked mu dam 2333 MHZ na 1.800 V
V tomto nastaveni vyda moj procak 113 Wattov stratoveho tepla.
Me kolisa pri zatizeni jen ta 5V vetev a to na 4.7Citace:
Původně odeslal DJSmart
Je nejaky software ktory monitoruje voltaze a teploty na doskach a dava to nejakeho prehladneho grafu ???
...napr. MBM dokaze eXportovat napr. do TXT taketo udaje, potom si to mozes importovat do excelu a graf tam snad zvladnes :wink:Citace:
Původně odeslal DJSmart
Pouzivam Motherboard Monitor, u vsech sledovanych velicin meri hodnoty min, max a prumernou, jinak je to asi jeden z nejlepsich, ale to je vykoupeno tim, ze jeho konfigurace vyzaduje trochu vic klikani. Je tady
http://mbm.livewiredev.com/. Jinak sou isofty co delaji primitivni grafy ale zrovna me nic nenapada, resp. www.google.com
U Epoxu to umi primo USDM co je k desce ....Citace:
Původně odeslal DJSmart
Graf to neni ale pise to do prehlednyho textaku
...hlavne ze od zaciatku sa tu bavime konkretne o ABiT NF7-S :?Citace:
Původně odeslal a_WerOOn
Precti si "LASKAVE" titulek threadu a pak poucuj..!!!Citace:
Původně odeslal .:::iGor:::.
...jasne, ale preco mu pises o softe pre EpoX, ked v podpise ma ze je vlastnikom ABiTa ??? a niektore dosky/chipsety pouzivaju na napajanie CPU +5V a niektore +12V
2 .:::iGor:::.
Trosku komplikovane a zdlhave ale diky...skusim.
Ja som si vzdy myslel , ze to napatie sa vyraba vzdy z fyzicky namensieho(kladneho) napatia ktory vie vyrobit zdroj cize u AT = 5V
a u ATX = 3,3V
Neviem ,skusim to zistit.
Takze odpoved najdete tu:
http://www.techspot.com/vb/showthread/t-7658.html
Jelikoz jsem Lama na ANG jazyk... prosim Te preloz to nejdulezitejsi..PLSCitace:
Původně odeslal Lukas-SVK
Pisou tam, ze procak je napajen zejmena z +3,3V a v nekterych pripadech navic jeste z +12V.
Takze jsem taky nemel tak uplnou pravdu :?
Takze nakoniec je to tak:Citace:
Původně odeslal vendiik
AT=5V
ATX=3,3V + 12V(ATX2 Optional)
alespon uz je v tom jasno...ale tech 5V je taky na nejakou logiku, ne ?
Co to je ATX2..??Citace:
Původně odeslal Lukas-SVK
A v jakem pripade to saje i z te 12V vetve..??
Ja mam na te 5V vetvi max 4.811 V a vic ani tuk.!!
mam teda Vcore 1.7 V a proc pretocenej na 222x9.5
ATX2 je tan maly konektorik (4pinovy)Citace:
Původně odeslal a_WerOOn
Pre +12V
Asi je to urcene na zlepsenie stability vcore(preto je to asi uz aj na vacsine novych dosiek)
U noveho atx zdroja neviem ci sa vyuziva 5V vetva na napajanie cpu , do takych podrobnosti nejdem , chcelo by sa to spytat Rainbowa abo niekoho.
Len my troxa nejde do hlavy ak sa 3,3V vetva vyuziva na vyrobu vcore napatia , tak z coho sa vyraba IO voltrage?
Z 5V, abo sa vyuzije 3,3V
, ja si myslim ze sa asi zneuzije ta 3,3V vetva , a nejake komponenty na doske + zariadenia vyuzivaju +5V(CDROM 12V+5V) a pod.
Len som si neni isty.
Dost zalezi na platforme a na tom, ako si to vyrobca dosky vymysli. Dosky so Socket A som zatial blizsie neskumal (aj to bude - mam tu 3, ale nemam CPU). Na doskach so Slot1/Socket370 sa napajanie CPU robi z +5V (zatial vsetky, co som videl). Na mnohych, hlavne starsich, sa vobec nepouziva +3.3V zo zdroja, ale na doske je regulator, ktory to vyraba z +5V (je to tak napr. na mojom Asuse P2B) - napaja sa tym chipset a pamate, niekedy aj AGPcko. Niektore dosky maju na AGPcko samostatny regulator, ine to maju pripojene priamo na +3.3V zo zdroja. To plati samozrejme pre AGP2x. Vseobecne plati, ze cim novsia a cim lacnejsia doska, tym menej suciastok - ziadne regulatory, co najviac veci je priamo napajanych zo zdroja.
nema na kolisanie voltaze okrem zdroja vplyv hlavne samotna naptova sustava a jej chladenie (mosfetov)??Citace:
Původně odeslal Rainbow
Takto moje napetia na Enermaxe su 3.3 = 3.41 , 12=11.80 5=4.97 ked zapnem software chladenie , trebars co bolo tu v threde tak sa napetia kus zmenia a to 3.3=3.37 12=11.70 5=5.05 , spresnostou pri zatazi to neviem , nakolko vypinam mbm neni to az taky sqely soft. Ale male doporucenie , kedze enermax je sqely zdroj , vypni vsetky ventilatory nechaj iba zdroj a cpu a pocuvaj zdroj , mam pocit ze "mrauci" "vrci" alebo nieco , ako ked "pocut" skrat v elektrickej sieti :?
No ja to mam zase trosku jinak, sorry, ze sem taham EPOXe, ale tam je to napeti taky zajimavy. Na 12V vetvi mam v prumeru 12,5V a na VCore, kde bych mel podle BIOSu mit 1,725V se mi strida 1,776V a 1,792 (nekdy tam skoci i 1,808V). Ale je zajimavy, ze kdyz se kdyz tam skoci vyssi VCore, 12V vetev poklesne a naopak. Treba pri 12,4V na 12V vetvi mam na VCore 1,792 a pri 12,8V mam tam zase 1,76V. Mam neznackovej 250W zdroj (puvodne jsem mel 300W, ale ten piskal). Zlepsil by to novy zdroj? Diky!
...skora kupa kvalitneho zdroja by bola velmi vhodna +12,8V je uz celkom dost :?Citace:
Původně odeslal IntEx
Přesně, když je zdroj v koncích tak zvyšuje napětí na 12 V, aby odpálil disky a odlehčil si.
Nikdy sem neslyšel/nečet o CPU napájeného z 3,3 V.
Myslím že to je takhle: kdysi 5V
nyní (P4, K7, K8) : 12V
jestli je zvlášť vcore toť otázka, myslím, že např. NF2 desky berou vše z 12V.
Stahni si od Eagla novou verzi prohgramu CPU Heat. 113W tam neni. :wink: 113W vzduchem asi nejde ani uchladit. Podle toho softu tam je 88W full load.Citace:
Původně odeslal DJSmart
Mimochodem, merili jsme kdysi odbery ze zdroje na Solteku FRN2-L Bere si stavu z vetve +5V. odber z 3,3 a 12V se nekonal. Jinak je to u myho Abita - ma pridavny konektor a pri zatizeni klesa jen +12V vetev a +5V se nemeni. Kazdy vyrobce MB to resi jinak.
upřesňuji všechny NF2 ze 12V , ostatní skoro vždy z 5V
Takže konkrétně -abit nf7- to chce spočítat jestli tvuj zdroj má dostačený 12V výkon. Nestačí jen zatížit CPU, zkus něco pařit, kopírovat on the fly a kopírovat mezi disky najednou.
...som vedel ze som toto niekde cital 8-)
2 Halen: tych 113 Wattov som si nevycucal z prsta...
http://www.benchtest.com/calc.html
Hmm jsi si jistej? Ja jen ze na tyhle desce uz mi 2 zdroje "odesli" protoze na nich po case strasne pokleslo napeti na 3.3V vetvi (az pod 3V) a vyssi FSB pak uz nebyli stabilni. Proto si myslim, ze je prave tahle vetev dost zatezovana. Taky mi pri zatezi spolu s 12V vetvi poklesne, 5V drzi porad stejne.Citace:
Původně odeslal Halen
...ked som na tej stranke nahodil:Citace:
Původně odeslal DJSmart
XP1700+ TB a overclocked speed a voltaz z tvojho podpisu -> 2167MHz a 1.65V tak to napisalo
Overclocked Wattage> 88.6W
88% of Overclocked Wattage> 77.99W
jakypak ze 113W nejde vzduchem chladit-se podivej na prescotta, ten ma max odber 120W...a spocitejte kolik mi to topi na to co mam v podpisu ;D ...a kolik to topilo na 2580MHz 2,3V :o ;D
Aj mne klesne ked mu dam 2333 MHZ na 1.800 V
V tomto nastaveni vyda moj procak 113 Wattov stratoveho tepla.
Niekto necita cely thread......
Frekvencia 2333 - Voltaz - 1.800 V - povodne XP1700+
- 113 Wattov
Uz se tady o tom kdysi diskutovalo, ty hodnoty vubec neodpovidaji skutecnosti. Nejvetsi vliv na spotrebu ma zvedani Vcore a mnohem mensi zvedani frekvence. Nechci autora toho kalkulatoru urazit, ale vyhazuje mu to nesmysly. Zkuste si tam soupnout do toho kalkulatoru Bartona 2500+ (1833MHz) a 3200+ (2200MHz). Oba maji stejne Vcore, mrknete do datasheetu od AMD a uvidite, ze ten kalkulator spocita mnohem vic, nez je v tom Dsheetu uvedenoCitace:
Původně odeslal .:::iGor:::.
2Kamikatze007 - ne nadarmo mas takovej nick. ;D Naprat do procaku takovy napeti. :-o Tech 120W bych vzduchem uchladil, ale minimalne by byl zapotrebi SLK-800 a nejakej poradnej vetrak, nejaka delta aspon 80CFM
EDIT - pouziva tenhle vzorec. Urcite to bude ve skutecnosti "trosku"slozitejsi spocitat
Overclocked Watts = Default Watts * (Overclocked Mhz \ Default Mhz) * (Overclocked Vcore \ Default Vcore)²
2 HALEN:
Podla toho vzorca je to 112,19 Watt.
Podotykam je to pri 2333 MHZ + 1.800 V.
Prave ze tomu vzorci na te strance neverim. Mnohem vic verim software pro zjistovani tepelnych vykonu od Eagla. Protoze vykon CPU pri stejnem napeti urcite neroste nasobkem podilu frekvenci pred a po overclocku s default vatazi CPU. :roll:Citace:
Původně odeslal DJSmart
http://www.sweb.cz/Kritik.Pavel/TBred-2333-1,80.gif
Zdravím,
tak jsem si to tady celé přečetl, ale odpovědět si na svůj problém stejně neumím.
O co jde?
Při instalaci TV karty jsem náhodně zjistil, že mi v Setupu ukazuje to default napětí místo 3,3V skoro 4,6V! Mám desku MSI /s KT133/ a na jejich softu PCAlert to ukazuje nějakých 0,55V!?! Když jsem vyměnil zdroj - furt to samý. Ale když jsem vzal měřák - na svorkovnici na desce jsem naměřil těch cca 3,3V. Co se stalo /vadné čidlo/ a co by se mohlo stát? Bývalo to dřív v pořádku.
Poraďte.
jj, deska asi kecá...Citace:
Původně odeslal tichoschlapek
Celkom by ma zaujímala odpoveď na takýto prípad:
Mal som:
EPoX 8K5A2+ s 300W Mercury zdrojom, a Duron 600@1152 pri 2,23V
vymenil som zdroj kôli vysokej +12V (13,1V)za:
EPoX 8K5A2+ s 300W Premier zdrojom, a Duron siel už len 600@1086 pri 2,23V a po opetovnej vymene kôli vysokemu +12V (13,3V) mam teraz len:
EPoX 8K5A2+ s 300W Enermax zdrojom, a Duron 600@1062 pri 2,23V.
Čo vy nato :?: ???
Enermax má všetky hodnoty OK, ale procaku už moc do OC nieje :!: ;D
Momentálne mám nahodený Duron 650@1050 pri 2,07V a má záhadne veľmi podobný strop ako starší Duron 600 - 1080MHz pri 2,23V. Tá 650-ka chodí na 866MHz bez zvýšeného Vcore - 1,6V!!