Cau huci mi vetrak na desce...primo kterej je tam dodavanej......mate nekdo s tim nejakej stejnej problem? Premyslel jsem jestli kdybych ho dopojil jestli by se s tim neco stalo...nebo jestli ho muzu odpojit.....diky
Printable View
Cau huci mi vetrak na desce...primo kterej je tam dodavanej......mate nekdo s tim nejakej stejnej problem? Premyslel jsem jestli kdybych ho dopojil jestli by se s tim neco stalo...nebo jestli ho muzu odpojit.....diky
Asi to bude chtit ten puvodni chladic nahradit nejakym poradnym pasivem ... ten Zalman NB47J by nemusel bejt spatnej ale negde tu negdo psal ze ma podstavu mensi jak je ten brouk chipsetu :? ... Taky se na to chystam v ramci stisovani ... :wink:
mno musim neco vymyslet...ale premyslim kdybych tam nedal pasiv....tak co by se stalo...protoze kdyz tam soupnu pasiv tak by bylo dobre kdybych nasel pasiv kterej by tam presne pasoval....a mohl se zachytiti to puvodnich direk....od aktivniho vetraku...
Ten pasiv od Zalmana to ma suprove vyreseny :) ... bude pasovat prakticky kamkolif ;D kukni na : http://www.zalman.co.kr/english/product/zm-nb47j.htm ...
jj to vypada zajimave......mozna bych to zkusil ale kde ho sehnat a co bude stat .))Citace:
Původně odeslal Bobrik
Citace:
Původně odeslal Ranor
mam presne takyto problem - ten blby cooler je najhlucnejsia vec v mojom kompe ....o vymeneni uvazujem uz dlhsie ale skorej zaujima ci ten ZALMAN uchladi SPP pri FSB 220-225 MHz
Ak to niekto tak mate vyriesene napiste ...
Mne taky uz dela randal, prozatimne sem to vyresil odpojenim a strcil sem nad to vetrak z colermastera DP5 - ale dost to zere misto, takze uz mam objednanyho zalmana, uvidi se kdy dorazi.
KDE JSI HO OBJEDNAL A JAKEJ? JE TO TEN CO JE O NECO VIS NA LINKS?
A co tak dat vetrak dole, odlepit zozadu nalepku, pridat 1 kvapku hustesieho oleja... Odvtedy neviem ze ho tam mam a je to zadara. :idea:
...tak to teda kecas, maly ventilator s takymi vysokymi otackami je hlucny vzdy -> u mna je to najhlucnejsi bazmek v PC :? takze v tom pripade si neviem /a ani nechcem/ predstavit celkovu hlucnost tvojho PCCitace:
Původně odeslal ftak
Citace:
Původně odeslal .:::iGor:::.
Mne sa teraz zda ten vetrak tichsi ako ked bol novy... Podla mojho subjektivneho hodnotenia huci asi tak ako vetrak v zdroji spomaleny na 1800 ot. Komp nemam najtichsi (2x vetrak 8x8 cm v bedni + 1 v zdroji na 1800 ot., uz spominany na doske, na CPU Cooler SPEEZE RaptorCool asi 2200 ot, na VGA 5x5 ? ot). Ten na CPU sa mi zda najhlucnejsi. Nie je to tiche PC, snazil som sa zvolit kompromis medzi tichom a teplom.
...ked ti ta hlucnost vyhovuje resp. nevadi tak OuKeY :wink: jak som pisal u mna je to ventilator s najvecsou hlucnostou :? :evil:
U mna je JEDNOZNACNE cooler na NB najhlucnejsi - v piatok idem kupit toho Zalmana - ked otestujem dam vediet .....Citace:
...aj ja som chcel ten cooler vymenit tento tyzden za Zalmana, ale este stale ho nemam v rukach :?Citace:
Původně odeslal Deviant
Zalman je super už ho tam mám nějaký pátek a pc je o 80% tišší.
Ktory mas ? Tento ?Citace:
Původně odeslal Aladar72
ZALMAN ZM-NB32J
Ako to vyzera s teplotou NB ?
Já sem ten původní řvoucí větroň vyměnil za Zalmana (ZM-NB32J) a je ticho, teplota je u mě v pohodě, pasiv je jen trochu teplejší.
Vypadá to takhle: http://213.235.161.33/img/zalman.jpg
Ako pozeram MERKUR posluzil ;DCitace:
Původně odeslal Bulitos
No lenze ty ides na 180FSB - ktovie ako to bude vyzerat pri mojich 225 - ale v kazdom pripade to vyskusam sak ten Zalman sa na nieco zide ak nebude vladat chladit
Jo jo, s merkurem sem se v kejsu parádně vyřádil :-)Citace:
Původně odeslal Deviant
225MHz, to už je dost, ale třebas na DFI NFII Ultra, kterou sem měl nedávno v prackách, je od výroby pasiv, kterej se mi zdál horší než ten Zalman a přes 200MHz na tom šlo v pohodě, i když topil jak ďábel, nicméně stabilní to bylo.
Můj závěr je, že co uchladí originální chadič, uchladí i Zalman a navíc bez kraválu.
Ja mam toho Zalmana (47ku) na chipsetu v srvru (viz podpis) a tak teplota sla o par stupnu dolu(34-38). Ale na ty Abitce se mi zda ze to topi o dost min protoze ta teplota je max 25 st. tze by to ten zalman mej v poho uchladit :) ... BTW: kupoval sem ho v Softcomu a stal asi 320 nebo tak nejak ;) ...
Hm a ten moj normalny povodny absolutne nehucal. Fakt ho ani nebolo pocut ale aj tak som tam dal Zalmana sice len 32J ale aj pri FSB 220 to stiha bez problemov.
Presne TOTO som potreboval pocut ...skusenosti pri FSB +/- 220Citace:
Původně odeslal cox
Dik teraz som uz spokojny s planovanou investiciou :-)
A KDE ZE SE DA KOUPIT?.....NIKDE HO NEMUZU SEHNAT :(
:-) ... toz treba na www.computershop.cz ->InetObchod -> chladice -> vga,chipsety - a je tam za 296,- bez DPH ... asi si ho koupim i ted ... ale mozna pockam radeji na vodnika ;D ... caf
oki dikyCitace:
Původně odeslal Bobrik
Ja tam mam chladic z box celera 800 - bez vetracku - nalepenej sec. lepidilkem - teplota je stejne jako s tim puvodnim aktivem. - Ten aktiv jsem soupnul na southbridge - zatim mam vypojenej vetracek( chci mu snizit otacky)
Myslim ze tak staci dat nejakej vetsi pasiv ze starsiho chladice( tech mate asi kazdy doma dost :-) )
Fsb 220MHz - mi nezvladaji pameti - takze nevim jestli to staci uchladit, ale tipuju ze ano.
mne ked zacal hucat tak som z neho odmontoval vetrak a vznikol taky maly pasiv, na grafiku som polozil 120ku fan na 7V tak aby ofukoval chipset a uchladilo mi to v pohode na 215FSB, pri dotyku bol pasiv uplne vlazny. Ale je pravda ze mam tu najnovsiu reviziu, tusim ze C1 ta zevraj az tak nepecie. Teraz som to uz poriesil inak, mam tam taky obrovsky pasiv zbastleny z chladica zo stareho zosiku vyska rebier 4cm. a cele to je uplne chladne.
pekny, moooc pekny :drool: ale ta cena :!:Citace:
Původně odeslal roxik
ale ty rozdíly co naměřili jsou docela hustý co :DCitace:
Původně odeslal Masster
cca 10 stupnů je dost...
ty rozdily sou sice pekny ale kdyz bych se mel rozhodnout jestli necely 300 za dobrej pasiv nebo 43 euro za tohle, tak mam jasno :wink:Citace:
Původně odeslal roxik
jasno máme tedy oba :lol:Citace:
Původně odeslal Masster
...tak mi nejak nedochadza nad cim sa tady rozplyvate ??? ved to turbo_duchadlo ma hlucnost 27,5dB :o :evil: co je este viac ako ten povodny aktivny cooler :evil: :?
no neroplyval jsem se na nad tichem ale nad ucinnosti chlazeni
kazdopadne jsem mam uz vybrano na NB ZM-NB47J a ZM-NB32J na SB.... :-)
nebo myslite ze na SB by byla lepsi ta 47 :idea:
[quote="roxik"]kazdopadne jsem mam uz vybrano na NB ZM-NB47J a ZM-NB32J na SB.... :-)quote]
No presne takto to idem poriesit aj ja !! teraz mam 32 na NB ale ked dorazi 47 tak ide na NB a 32 pojde na SB :)
v jakým shopu mají ZM-NB32J našel jsem jen tu 47.....
víte někdo? hledal jsem ale zatím marně :idea:
Vsak tam daj dve 47 a nemusis sa zatazovat shananim 32 :wink: za tych par korun navyse sa ti to aj vratiCitace:
Původně odeslal roxik
no tu 32 jsem chtěl kvůli tomu, že bych použil to jejich lepidlo - nebude nakonec lepší tak dát artic silver 3 a na to teda tu 47?Citace:
Původně odeslal cox
v tom případě to asi přilepit sekundovým lepidlem ne :idea: nebo jak, aby to bylo bezpečné.... :-)
dal sem na ten northbridge pasiv od boxovanyho bartona
presne se tam vesel, prilepil sem ho silikonem jen se bojim ze ho nesundam...
mam na nem teplotni cidlo (mezi zebrama) ukazuje ted 34° a nejvic bejva 36°
Nad tim jsem taky uvazoval, ale zdal se mi moc tezky a bal jsem se,ze lepidlo jednou povoli a on zuchne primo na mou Grafu :-)Citace:
Původně odeslal necokoliv
Ten silikon - nevim, nevim - nejsem si jist jake ma tepelne vlastnosti, ale na mou starou a proklinanou(nastesti prodanou) TNT2 M64 jsem prilepil vetrone lepidlem na akvarka :lol:
A funguje dodnes...
S tim sundavanim jsem taky zvedavy :? - mam tam sekundak- problem by to byl u reklamace - bez NBchipu by mi ji asi neznali :-)
Ja to prilepil sekundakem, opatrne malou kapku do kazdyho rozku a mezi to arctic ceramiqu :arrow: voila!
Sundat to de docela bez problemu, chvilku s tim opatrne kroutis do stran a pak to povoli, ale jinak to drzi dost slidne.
Tak jsem si objednal 2x ZM-NB47J, jeden na NB, druhý na SB.
SB mi peče jako sviňa, když dám na něj prst, tak pálí jak čert :evil:
no a na SB to budu lepit sekunďákem... ;D
ja sem tam ten pasiv od boxe nalepil prave sekundakem ale odleplil se hned asi po 6 hodinach kdys do nej kamos stouchnul prstem jestli drzi...
takze zalezi asi i na vaze chladice
pak teprf prisel na radu ruzovej silikon z ty velky tuby - nechal sem to zaschnout pres noc a bylo to
...nahod fotku, podla mna to s tym BOX chladicom na NB nevyzera moc good :?Citace:
...som vcera trochu testoval s povodnym pasivom na NB a vypnutym ventilatorom na nom, pri FSB=200MHz a otvorenej skrinke som najskor asi hodinu kruzil v MotoGP2 a potom so pozeral film a samozrejme sa ten pasiv zahrial, ale nespozoroval som ziadnu nestabilitu, takze verim tomu ze ten Zalman to uchladi v pohode aj na vyssej FSB :wink:
Chci zjistit, jestli ten největší bordel v počítači dělá právě větráček na NB, jen jsem si nebyl jistý, jestli ho můžu odpojit, aby se NB nespálil - takže to snese? Na pár sekund?Citace:
A ještě OT: který BIOS na NF-7S rev.2 ukazuje aspoň trochu smysluplné teploty ???
...na par sekund ??? si lepsie precitaj ten moj post nad tvojim a zistis, ze som ho mal odpojeny niekolko hodin a pohoda :wink:
Jsem zapomněl napsat, že FSB mám 210, ale i tak to bude v poho. Dík.
Ty se nejak bojis :-oCitace:
Původně odeslal tnf
Kdyz zkousim ktery vetron je hlucny :evil: tak ho za chodu jednoduse pridrzim prstem a je to ;D
Presne na tehle FSB jedu taky a zkousel jsem ho taktez pridrzet - takze to mas odeme odzkouseny :-)
2 .:::iGor:::. me se nezda, ze by ten puvodni vetracek na NB byl nejak zvlast masivni aby se dal pouzit jako pasiv na NB. Myslim ze si celkem zahravas :wink: Sam jsem mu sveril jen SB, ktery byl bez jakehokolik chladice, takze jsem to mohl jen zlepsit
PS. ??? asi se mi zahorel procik(mam ho asi 2,5 mesice) ,nebo zblblo cidlo ci co, z niceho nic se mi snizila teplota na CPU - drive jsem nemel problem presahnou 60°C a ted 45 -50°C ( v idle stavu) - a pro NF7S -doporucuji Vcool - a to z prosteho duvodu - funguje( cca o 3-5°C), na rozdil od ostatnich ktere jsem mel tu cest testovat :-)
tak jsem na SB dal Artic Silver 3, 4 kapky sekundového lepidla do rohů a přilepil tam Zalmana... je trochu vlažnýCitace:
Zalman na NB je docela horkej, uvidím jak si povede dál
Vcera som aj ja kupil konecne Zalmana - ale este ho na NB nejdem davat lebo mozno budem predavat dosku .....kupca uz mam ale ci ju predam alebo nie rozhodnu prve recenzie ABIT AN7
;D
...njn, aj ja uz od pondelka cakam na Zalmana :? a furt nic :? hold Slovenska Posta :? grrrrrCitace:
Původně odeslal Deviant
Co keby som len odpojil ten maly hlucny vetrak a fukal na neho 8cm/2300 ot. vetrakom? Nechcem prist o zaruku lepenim pasivu.
Uchladilo by to v pohode?
JJ uchladilo, presne tak sem to mel pres mesic na FSB 200 a naprosto v pohode, pak mi konecne prisel zalman a mel sem klid.Citace:
Původně odeslal Zoli
no mám teď FSB220 a NB je horkej, ale je to stabilní.... uvidíme co bude dálCitace:
Původně odeslal roxik
cau tak diky FAbsovi jsem konecne dostal do ruky taky pasiv od zalmana ZM-NB47J a premyslim jestli ho mam na NB lepit ci jestli staci ho tam pridelat pomoci tech nozicek s pruzinkamia a dodanou pastou thermal grease (CSL 850), nebo jestli si musim nekde sehnat sekundovy lepidlo a prilepit to aspon ve dvou rozich. (ale nechtel bych ztratit zaruky zase) poradte neco jestli to bude stacit podle navodu nebo jestli se to musi trochu drsneji pridelat .) diky
myslim, ze v poho bude stacit usadit ho pomoci nozicek s pruzinkama, ja to tak mam udelaneCitace:
Původně odeslal Ranor
na SB jsem ho ale musel prilepit, nejsou v mb otvory na prichyceni....
DIKY TO JSEM CHTEL SLYSET .)
jak jste odstranili ten vetracek z desky? jsem ji musel uplne vyndat ale stejne bez toho abych porusil ty nozicky tak se mi to nepodarilo vyndat.....jak jste to delali vy?
no ja si ji jdu zitra taky koupit, ( jako tu desku a ma na to prichystany pasiv z jednoho stareho cooler-mastera, na ktery dam nejaky 6cm aktiv, a mam to vyresene, akorat musim do toho cooler mastera vyvrtat 2 diry na sroubky... a myslim si ze to je celkem dobre reseni .... co vy na to ???
Ide tu o ticho a 6 cm vetrak bude robit ticho iba pri nizkych otackach a to je zas na..., lebo bude nahanat malo vzduchu. Ja tam mam zalmana (32, idem menit za 47 a 32 pojde na druhy bridge).
...tak to si dobry :roll: stacilo na zadnej strane dosky trochu napr. kliestami stlacit tie rozsirenia na nozickach a vytiahnut :wink: :arrow: osobne som ich pouzil na Zalmana /NB32J/ lebo v original baleni jedna ta nozicka chybala, achjo :?Citace:
Původně odeslal Ranor
...no a musel som ho vylapovat, lebo zakladna bola kryva jaxwina :evil:
mno muj byl zase krasne hladkej a rovnej...parada :arrow:Citace:
...no a musel som ho vylapovat, lebo zakladna bola kryva jaxwina :evil:
Ja bych se pridal k Ranorovi. Odcvaknout nozicky na zadni strane desky, to je jasny. Problem je v tom, ze ten vetron je tam nejspis prilepenej, a ja bych ho nerad serval i s chipsetem. I kdyz s nim kroutim do stran, tak tam porad drzi a ja se bojim poradne zabrat z obavy abych ho nevyrval i se svabem. Nevite nekdo co s tim?
mno pokud se pamatuju tak prilepenej nebyl, byla tam pasta, ale jinak nicCitace:
Původně odeslal ironfist
takze kdyz odstranis nozicky, mel byt jit dolu...
Citace:
ja tam ale nemam rozsirene nozicky, ja tam mam plast ve tvaru spicky asi tak 3mm velka ve ktere neni zadna mezera kterou bych mohl stlacenim odstranit.
Je to tak .. je tam len pasta ..cize po odstraneni noziciek ide normalne dole bez akeychkolvek problemov :arrow:Citace:
Původně odeslal roxik
Tak aj ja som si kupil toho Zalmana 47 ze vymenim ho za pasiv co som tam mal z nejakeho stareho kompu... ze to bude lepsie vyzerat. Dal som ho tam a komp neni stabilny :(( meram na nom zospodu cidlom teplotu a ide to az do 50 C. Neviem ci som ho tam mohol dat nejakym sposobom zle, ale proste to asi neuchladi... :roll:
btw, co keby som troxa pridal voltage na NB, myslite ze mu to moze uskodit?
Co myslis tym pridanim voltaze na NB ? Nejakym HW modom ?Citace:
Původně odeslal Mavko
Ak len Biosom tak voltaz 1.7V NB urcite neuskodi - akurat ze sa ti na nom trochu zvysi teplota ...
Ja od 215FSB davam na NB 1.7V automaticky kvoli stabilite
To je dost divny, ja tam toho Zalmanka mam taky a vic jak 28 stupnu (podle Winbonda) tam nebylo 8-) (na dotek je vlaznej) ... a nejak moc podtaktovany to taky nemam ;D (viz podpis)Citace:
Původně odeslal Mavko
Asi bude záležet na větrání skříně, já vyfukuju zatím jenom zdrojem a pasiv na NB bych si netroufnul dát. Až udělám dvě díry a přidám dva 80mm Titany 2000rpm, tak uvidíme :smoke:
praveze mam v skrinke celkom pekny luft - chieftec plny ventilatorov neco urcite spravi.
Ja na nom mam prirobene teplotne cidlo a tym meram teplotu, takze neni vymyslena.
Rozmyslal som ci by to nemohlo byt aj tym, ze on vlastne nepokryva cely ten chipset, a ci sa potom nejako kratkodobo lokalne neprehrieva, cim sposobuje nestabilitu. Mozno by to vyriesila nejaka medena platnicka...
2 Deviant: jasne ze som myslel ze biosom, uz som dal 1.7 a uvidim ci to pomoze...
No takze som aj ja konecne updatol svoj cooler na NB
Dal som tam ZALMANa NB32J a pri 1.7V a 220 FSB je pasiv len trochu teply odhad okolo 35 - 40°C :-)
Takze u mna uplna spokojnost a ticho
PS:dal som tam pastu original Zalaman co bola v baleni aj ked som sa rozhodoval ci tam nedam radsej striebornu Titan ....
chci se zeptat, podělala se mi deska, a na bridge jsem měl zalmana 32 a kapky sekundovýho lepidla. když to chci reklamovat takjsem ho musel samozřejmě sundat. Na rozích zůstali ty lesklí kapkylepidla tak jsem je pilníčkem onímal,jenže tímnímáním se jinak drsný povrch bridge vyleštil. Bojim se aby mi to neuznali:..... Přitom všiczni víme že to tý desce jenomp prospělo.... Aby se na to jen prostě nevymluvili a nemuseli dělat reklamaci čubky...
vyšel jsem to tak že jsem ta lesklá místa na čipsetu posipal prachem aby zmatněla :o)
myslíte že se v tom ten tehcnik nějak hrabe? koukám pod chladič čipsetu,,okukuje NB SB, proměřuje atd... nebo toje zkusí zjistí že nejde a hotovo?
nerad bych si vydělal 4k
díky
NOTE, deska je z CC, jaké tam jsou zkušernsoti s rekla?
Tak to ti preji hodne stesti :-)Citace:
Původně odeslal semeno.
To co se ti stalo je moje nocni mura - ze se deska p....e a jestli mi ji vezmou na reklamaci po mych upravach( pasiv na NB, dalsi na SB)
Taky tam mam sekundak :wink:
Ja bych si ale tipnul, ze pokud tam das zpatky ten aktiv( mluvis o NB?) tak ho nikdo sundavat nebude, a pokud jsi ho nejak viditelne neposkodil, tak by to melo byt OK
Ale chlapci co vyfacovali Abita, kde je aktiv tak divne pripevnenej, ze nejde sundat bez odstipnuti tech umelohmotnych pacicek to budou mit horsi...
Az pujdes na reklamaci do CC tak dej vedet jak to dopadlo
...prinajhorsom sa daju pouzit tie koliky so Zalmana :wink: aj ked su teda trochu ineCitace:
Původně odeslal Zaram
ty fleky byli na (SB NB? furt si to pletu), zkrátka ten co je na desce od výrobce bez chladiče, tak tam jsemměl pasiv....
ale jsem v ráji, maskováni prachem pomohlo, maník to zkouknul, hodil technikovy ten za 15min. zahlásil je odvařená a dostalj sem novou(ještžě že byli skaldem, jinak by šla k výrobcovy atam by seji podívali na zoubek). Měl jsem revizi 1.2 a mam 2.0... co víc si přát :o)
viva CC
eror sory
tak sem si taky koupil toho zalmana :-ú pro ty co vahaji sem udelal par fotecek, doufam ze tu nebudou prekazet, kvalitu omluvte preci jen sem se soustredil na tu montaz samotnou a fotky sem mrskal jen tak .
http://www.erda.iglu.cz/Chipset/sundanej.jpghttp://www.erda.iglu.cz/Chipset/chipset1.jpg
http://www.erda.iglu.cz/Chipset/chipset.jpghttp://www.erda.iglu.cz/Chipset/starej.jpg
http://www.erda.iglu.cz/Chipset/pasiv.jpghttp://www.erda.iglu.cz/Chipset/pasiv2.jpg
http://www.erda.iglu.cz/Chipset/porovnani.jpghttp://www.erda.iglu.cz/Chipset/nasazenej.jpg
http://www.erda.iglu.cz/Chipset/nasazenej1.jpghttp://www.erda.iglu.cz/Chipset/nasazenej2.jpg
preji hodne tichych chvil.
edit :
zprovoznění obrázků
Si idem oci vyocit, ale aj tak nic nevidim :wink: :lol: .
dockej casu jako husa klasu :-)Citace:
Původně odeslal Toxic
divnyn ze to nejde to je asi chyby na iglu.cz
Uz to ide. Ja tam mam 32.ku Zalmana a chcem ho dat na southbridge a na northbridge pojde tato 47-ka. Len nechcem stratit zaruku a neviem, ako na southbridge dam ten pasiv.Citace:
Původně odeslal eraser
a proc by si mel prijit vo zaruku, normalne to tam prilep lepidlem a nejaksou silikonovou pastou (ne tou stribrnou titan- nejde vubec dolu) , to lepidlo pak seskrabnes a pastu otres a mas to neCitace:
Původně odeslal Toxic
mne vetrak vrcal tak som ho odpojil asi pol roka "bezal" vypnuty :) doske to nevadilo fsb mam taktnute na 220 a ide secko vpoho po pol roku som ho zas zapojil a teraz ide ticho :)) raz za cas ho musim na xvilku vypnut ale to ja asi tak raz za 1/4roka posledne