Wong mi na alkoparty povidal ze nekdo takovy na foru je, ja ho vsak nemuzu furt najit. Moc tomu neverim takze najde se nekdo takovy?
Printable View
Wong mi na alkoparty povidal ze nekdo takovy na foru je, ja ho vsak nemuzu furt najit. Moc tomu neverim takze najde se nekdo takovy?
1,4 na 2 jsem uz nekde videl, ale tady to nebylo...
:eek: Vsak to by si dalo skoro vsetky P4 na ranajky :o ;D
no prave... brutalni kousek ;DCitace:
Původně odeslal Rainbow
Tulen no ... takhle PIII-S na 2GHz ... to by byl teprve rachot ;D
To by teda bol :drool:
Alebo keby existovalo Centrino do desktopu - a "trochu" by sa nataktovalo :-)
2baron & Rainbow: dejte pokoj, nebo zase upadnu do deprese....jakej že to krám mám doma...
prej ho ma pan LADA je z prahy nekdy se na nej pojedu kouknout :eek:
tak to bych jel taky :-)
ten můj nešel pres 1,6 a kousek...
musim ale uznat, ze Tulen 1@1.67GHz byl moooc sympatickej ... davno tomu :-)
:eek: :eek: :eek: :-o to cumim teda
http://www.overclocking.cz/4um/viewt...579&highlight=
ale chtelo by to nejaky testy a screnshoty
no proto tam chci zajetCitace:
Původně odeslal Hrochoslon
A PIII-S podle tebe není Tualatin?Citace:
Původně odeslal Baron
Tulen = slang pre Celeron s jadrom Tualatin.Citace:
Původně odeslal Eagle
Spíš slang pro jádro Tualatin, nejen pro Celeron.Citace:
Původně odeslal PiT
BTW, nic bych si nenamlouval, Athlon i Pentium 4 by s takovým procesorem zametly.
no kdyby tualatiny jely s DDR pametma tak myslim ze neCitace:
Původně odeslal Eagle
ale to uz je iny typ science fiction takze to nechajme tak ;)Citace:
Původně odeslal LeXa
MadCap
no, science fiction... kdyz existuje redukce z PCI na AGP?! tak treba bude nekde v japonsku i SDR->DDR :wink:Citace:
Původně odeslal MadCap
ona existuje deska (via Apollo pro266) s DDR pro tulene ale oni s nimy neumi pracovat takze vykon neni o moc vetsiCitace:
Původně odeslal sot
Existuje aj Pentium 4 so SDR :idea:Citace:
Původně odeslal Eagle
ale precejenom by mohl bejt vykon vetsi nez s SDRCitace:
Původně odeslal LeXa
Vykon s tym chipsetom je uplne na ***, rovnako ako so vsetkymi ostatnymi chipsetmi VIA pre Intel CPU.Citace:
Původně odeslal sot
presne tak ...Citace:
Původně odeslal Rainbow
A až toho LADU někdo zkontaktujete, tak sem hned hoďte nějaký ty testíky. Celkem mě to zajímá. Je to dost drsný.
no uprime, ja tomu neverim :roll:Citace:
Původně odeslal SIBRU
Třeba mu jenom neběhl bios a pak konec. Ty obrázky by mohli bejt hezký.
Ale proč by si to teda dával do popisu? To je blbost. By tam určitě napsal, že je to jenom do postu. Ale celkem neuvěřitelný to je. To se musí uznat.
heh, no proc by to daval do podpisu... chtel za sebe udelat machra :roll:Citace:
Původně odeslal SIBRU
Přesně tak.Citace:
Původně odeslal sot
Až uvidím, uvěřím. Navíc se mi ten podpis zdá nadmíru poďivně napsanej, nemůžu pro to najít správný slovo- snad asi - laickej? "1.4 přetaktovanej na 14x150=2100Mhz.... :arrow: To zní jako....no prostě divně :roll:
rekbych ze ehm... neco mi proste nesedi :roll: :D na 150 se dostat by slo podle me (stabilne) jen s SDckama PC150 a ty sehnat, je docela umeni ;D a nasobic 14x? hmm moje deska s i815 umi jen 12x takze radej mlcim :?Citace:
Původně odeslal Xeonix
byly i 1300 a 1400 celery a ty mely 13-14 * 100, u myho TUSL2-C bylo taky napsany max 1,2 GHz a jedu v tom 1,3@1,5, PC150 se donedavna normalne prodavaly.
wow, a kde? zatim sem na ne nikde nenarazil a kdyz sem se ptal, tak jen takovych 30% vedelo vocogo :oCitace:
Původně odeslal ICE
no a s tim nasobicem... v biosu si max muzu nastavit 12x (stejne to nema na nic vliv), ale zeby bylo 14x "hidden combo"? :D
edit: no to vim, ze byly (jsou) celery tulene 1.3 a 1.4
mam kinstony PC133 a na 150 slapou 2-2-2-7/9Citace:
Původně odeslal sot
S nasobicom problem nie je, ten je zamknuty. S pamatami v principe tiez nie - v jednej doske mi dokonca chodil M.tec PC100 na 150MHz CL3 :o Problem vidim v samotnom CPU - 2GHz je prilis vela.
Presne tak.Citace:
Původně odeslal Rainbow
Moje 142ojky idu este na 147 v pohode na CL2... Ale strop je CPU... Tomu sa nechce uz pri FSB 136 :-(
sakra a lada na formu uz ani nechodi ??? nebo aspon nepostuje
Já ten procák chci :drool: Ze své 1,3 GHz nevytáhnu více jak 1677, ale to do něj musím prát hodně velké napětí, jestě že je odolný proti vysoké teplote a nepadá, chci tiché PC
mozna proto ze uvidel tenhle thread a leknul se ze by se prokeclo jak si vymejsli... :lol:Citace:
porad byste davali k tulenovi DDR, vzdyt to nema smysl, to by musel jet minimalne na frekvenci 200fsb, aby to vyuzil...
A na takovém krámu pracuju přes rok v práci :roll: :wink:Citace:
Původně odeslal Rainbow
tady mate tulene na 1.84G :-)
http://www.overclocking.cz/4um/viewt...=4602&start=59
LookAS:
Dík za vše co jsi udělal. + ten link co jsi sem dal.
LIDI TAK TOTO JE MUJ TULEN 1300MHz@1830Mhz. (FSB140).
Zde to je http://www.overclocking.cz/4um/viewt...=4602&start=59
jo tak to je taky dost solidni :-o :-) ,cim chladis?Citace:
Původně odeslal vivalin
btw: ale 1.4@2.1 to neni :wink:
Hrochoslon: BOX to neni . Mam na CPU :Spire Falcon Rock 5F271B1L3
Cool vysledek ... GRATULUJU :wink:Citace:
Původně odeslal vivalin
Obcas si vzpomenu se slzou v oku na byvalyho Tuala 1100@1466 ... zpatky bych ho uz sice nechtel, ale "mel jsem ho rad" :-)
Výsledek to je dost slušnej...Citace:
Původně odeslal Maaarty
Já si taky rád vzpomínám na svého Tuleňe 1.2@1.5GHz a běžela max. na 1.68GHz ale teplota byla nad 50 stupňů a už jsem tam pouštěl 1.6V tak jsem běhal na 1.5GHz a 1.525V.
taky rad vzpominam na sveho tulene :evil:
budiz mu zeme lehka. Aspön sem si ale vyzkousel na mrtvym procaku odelalavani IHS a mam dalsi ozdobu :?
tak sem s Ladou hovoril po icq a rekl ze to prijde objasnit tak se tesme :-) :drool:
Ale prd...prvni Durony se sbernici EV-6 taky jely na 100MHz..jenze je to DDR technologie a v jednom taktu prenasi 2 bity...NakCitace:
Původně odeslal Rabban
Lenze Intel ma hrdlo zbernice CPU pri Tulenoch SDR narozdiel od AMD pri Duronoch...Citace:
Původně odeslal Nakadah Al Jaffa
PiT: Myslím si, ze v tomhle threadu není ani zase tak moc podstatný, jestli DDR nebo SDRAM. Hlavní je, jestli ten kousek od Ladi je nebo není. Ale kazdopadne by to byl dost drsnej mazec. 2GHz a k tomu DDR.
mno tak vzhledem k tomu ze se do toho psani moc nema napisu neco malo so mi rikal:
prej na nejakych italskych strankach nasel navod jak udelat externi napajeni na urcity piny procesoru. cili dava tam 1.7v z desky + to externi napajeni a celkem do neho pousti 2.2v :?: s jeho homemade vodnikem se teplota drzi okolo 45-50 stupnu. .. byl ochotnej to predvest nazivo tem co neveri .. takze na tom neco asi bude :?:
Tak tomu neverim, ze tam pusta 2.2V Tomu sa neda verit. Staci prestudovat Intel Datasheety, cast maximum ratings a tam je uvedene breakdown voltage (prierazne napatie) pre 0.13 um technologiu 1.8V. Vies zistit, ci takto to ma pusteme cely den, napr. aj pri pocuvani MP3, netovani, a pod. Ja by som takemuto systemu daval max zivotnost 1 den.Citace:
Keby mal VCore 2.2V tak ten procesor IMHO do par hodin zhori.
jj to by odpalil ... 1.95 pustit do p4ky je sebevrazda hodna kaskadoveho chladenia a troch procesorov rocne ... :), takze tulen na tom bude podobne ;)
MadCap
no rikal ze nevi jak dlouho mu to vydrzi ;D
kdovi jak to vubec je..
Tak to uz je na me moc. ;D
Existoval i intelí chipset i820 a ten tuším jel s RDRAMama ;D
Jinak dřív jsem měl PIII-S/1,4 GHz@1,74 GHz na default voltage (větší FSBčko ani voltage deska neuměla) a s i815 a (tuším Kingmax?) pamětma PC150@166 to bylo rychlejší než AXP TB na stejném taktu s DDR266 ;D Procesor (resp. pasív) byl vlažnej, ale při tomhle FSBčku se příšerně vařily karty, byť to bylo 100 % stabilní... Jo a ten procesor jsem vybíral z cca 12 kusů :lol:
i820 sem mel kdysi ja a mělo to Chipset navrzen specialne na PIII a nedaly se na tom rozchdi celerony s 66FSB ale mel klasicke SDRAMY....
Já jsem v ruce desku s tímhle chipsetem nikdy neměl, ale ve specifikacích má jasně pouze podporu PC800/700/600 RDRAM, tak nevím ???Citace:
Původně odeslal KaRlOs[C
Spec. např. tady >> http://www.xbitlabs.com/articles/chi.../intel820.html
tipuju ze tyhle specifikace psali, jeste kdyz nebyl 820 na svete ;D ovsem nemusim tipovat spravne :-)Citace:
Původně odeslal jan555
Díval jsem se i na spec sheet na intelu a píšou tam to samé, ale pak byl ještě chipset 820E, ale ten už jsem nestudoval, připadá mi zbytečný trávit tím čas, když to už stejně nikomu k ničemu není :!: :wink:Citace:
Původně odeslal sot
hmm, taky kamos mel mit podle specifikace chipsetu integrovanou grafarnu, a nemel... to je asi podle desky ;DCitace:
Původně odeslal jan555
nebyl tu náhodou LADA?? :lol: :lol:
Né, nedělám si z něj a ani nechci dělat ZADEK, já jen, že skoro celý thread se točí okolo "rekordu" :roll: pana LADY a zatím je to A jistě i BUDE (až navěky) bez LADY....
po icq mi slibil ze se sem prijde vyjadrit hned ten vecer :?:Citace:
Původně odeslal Milx
asi na to zapomnel.... :-)
Hrochoslon: Jak by na to mohl zapomenout???? Já mu verím, ale rad bych uz vedel podrobnosti.
no prave jak by na to mohl zapomenout, kdyz se mu neco takovyho povedlo :?: nebo se mu to nepovedlo :wink:Citace:
Původně odeslal SIBRU
nevim je to divne, dybych mel neco takovyho tak se tim hned vsem chlubim :-)
Prestavam tomu rekordu verit.
ja tomu neveril uz od zacatku. nekteri lidi proste takovi sou - vypatlani a vymyslejici si.. i kdyz to nepredpokladam, tak kdyby sem nahodou pan machr hodil dukazy, tak bych uveril, ale tezko, tezko.
http://www.cpudatabase.com/CPUdb/
selekt
Celeron Tualatin 1200 FCPGA2
a "Get the Goods!"
FPO/Batch # Speed Volts S Code Plant
Q136A709 2000 2.20 SL5ZJ Malay
=========================================== ==
Week Motherboard Heatsink/Cooling
44 modded TUS2L-C
==============================
Note:
VCore Mod, Vapochill... i have made the 2ghz in january at -20°C outside. The hdd got freeze after a few minutes. It rock solid, with my radeon 8500 @275/550 if have got about 13k 3d marks
???
:) NaiL
2 Nail: to si muze vymyslet kde kdo...
btw. ja tomu rekordu neveril, a ani verit nebudu... to bych to musel videt na vlastni oci :o
sot: No jo. Podle toho jak más nataktovanej procál, tak ten rekord je dost neuveritelnej. ;D ;D
chacha :-)Citace:
Původně odeslal SIBRU
mno druha vec je, ze byl lada ochotnej to tem co neveri ukazat :?
aspon to rikal
Hrochoslon: No jo a taky byl ochotnej dojít sem a hodit nejaký obrázky ze. Ale ted uz je to myslím jedno. Ted budu mluvit za sebe. Já tomu klidne verim, uz je mi to jedno. Uz to není zase tak moc dulezity. V dobe, kdy maji pomalu vyjít Prescoty je to celkem zbytecný ne?
Keby chcel zo seba robit machra tak by sa tu asi ukazal a mal by viac postov ako 1Citace:
Původně odeslal sot
mozno mu to uz zhorelo a nema sa ako dostat na net ???Citace:
Původně odeslal SIBRU