Na kolik jste ho dostali a na jakych komponentech???
Dik za kazde info...
Printable View
Na kolik jste ho dostali a na jakych komponentech???
Dik za kazde info...
ja ho mamCitace:
Původně odeslal Vapno
Na jake delicce ti to jede? CPU:RAM 1:1 nebo 5:4
Nikdo zadne jine zkusenosti???
No nie je to prave procesor ktory by sa dal tak dobre pretaktovat. :? Co som pozeral pokusy na nete tak isiel do 3,6 , ale na 1,7 voltazi , a ako vsetci vieme zvysovanim voltaze sa znizuje zivotnost procesora.Citace:
Původně odeslal Vapno
Preto ma vacsina ludi na f4 ma P 2,4 ktore sa daju skvelo pretaktovat bez zdvihania voltaze, napriklad si pozri moj podpis.
Ak chces kupovat zostavu s P4 , tak doporucujem radsej kupit 2,4 alebo 2,6 a kupit lepsie ramky , napr. DDR 466 albo DDR 500 , najlepsie znackove v dualchannel baleni.
Ty jsi dal 2,4 na 3,2? Zjova! Doufam ze ten muj pujde taky tak!
To hlavne co potom potrebujes su kavalitne ramky , najlepsie DDR 500 (4000) alebo 533 (4200) OCZ , GEIL , MUSHKIN , ale musim predom upozornit ze tieto ramku su sakra drahe. :!:Citace:
Původně odeslal commander
Pravdaze kvalitna doska je tiez potrebna a mne osobne najlesie vysla ASUS P4C800 DELUXE alebo ASUS P4C800 DELUXE - E.
Jo sou drahy jak krava, proc potrebuju tak rychly ramky? Ja mam v tech pametech a jejich taktovani momentalne peknej bordel :-) .Citace:
Původně odeslal Richardus
Desku si koupim ASUS P4C800 deluxe -E, nevis jakej je poradnej rozdil mezi touto ne "E"ckovou verzi? Na nejaky anglickym webu jsem to cetl, ale jak na to koukam tak je rozdil asi v chladici chipsetu, btw-staci ti na takovyto takt ten "stock" chladic chipsetu???
Po rade.Citace:
Ramky potrebujes na to , ked zdvyhas FSB tak sa zdviha aj takt ramiek.
Napr. Fsb 200 Mhz - DDR 400 , Fsb 250 DDR 500 a to ti bezne DDR 400 neutiahnu. Da sa to pravdze vyriesit aj inym sposob , napr. asychronou operaciu fsb a ram , takzvanym delicom kde ti mozu stacit aj DDR 400.
Pravdaze tomu bude odpovedat aj vykon.
Rozdiel medzi ASUS P4C800 deluxe a deluxe - E je takmer minimalny ale tu su rozdiely:
1.Deluxe E ma lepsi Southbridge ICH5R v ktorom je zabudovana SATA podpora , Deluxe ma ICH5 bez SATA.
2.Deluxe ma sietovu kartu 3 Com PCI controler ktora ale ide cez Soutbridge ( PCI).
Deluxe E ma sietovu katu Intel CSA , ktora ide priame cez northbridge cim odlahcuje datovy tok medzi South a northbridge ( co je pravdaze lepsie )
Co sa tyka chladenia Northbridge tak v pohode staci aj ten pasiv. Ja mam teploty medzi 28 - 35 stupnov
príma, a co s tema ramkama?
Sorry , zabudol som :oops:Citace:
Upravil som to , citaj. ;D
2 Richardus: :idea: dik za info, jak to facha s tema ddr400? Mam tomu rozumet tak, ze kdyz budu mit ddr500 tak budou fungovat na 400 a az kdyz zvysim FSB tak pojedou rychlejs?
mozes pamete maj aj asynchronne a to 2:3 a 3:4 myslim na tom asus-e, ale problem je, ze to neni to prave orechove a neni to tak stable a gut a ani vykonne .. najlepsie je synchro ale na to trea fakt gut pamete ...Citace:
MadCap
:idea: ach tak! Proc jsou ty pameti tak priserne drahy? ??? Zakladni deska, ten ASUS, jedna z nejlepsic stoji neco pre 6 a za pameti, takovej malej sra* dam vic ;DCitace:
Původně odeslal MadCap
2commander: Protoze je to HighEnd - mrkni do ceniku, co tam najdes? No prece samy 266ky, 333ky, 400ky, 433/450ky ale 500ky a 533ky jsou uplna spicka, lepsi nelze sehnat. To je snad se vsim, ne? Co treba graficke karty? Proc stoji jen o malo vykonnejsi karta 2x tolik?
2MadCap: je to FSB:MEM 5:4 (=6:5) pro 333DDR (=320DDR) a nebo 6:4 pro 266DDR --- teda u P4ek na 200FSB.
Vyroba tych pamati tiez nie je lacny spas. :lol:
Presne tak. ;DCitace:
Mam tomu rozumet tak, ze kdyz budu mit ddr500 tak budou fungovat na 400 a az kdyz zvysim FSB tak pojedou rychlejs?
Ja na mojich DDR 500 zatial frcim na DDR 540 ( FSB 270 ). :smoke:
Konecne mam trochu jasno!
Kupuju P4C 2,4 a toho ASUSE -E, neni pak lepsi koupit jiny CPU (2,6???) a levnejsi (pomalejsi) pameti??
Jaky konkretne pameti byste mi dopurucili pro to co chci koupit?
Jak jsem tak cetl recenze , tak vypadaji cool treba OCZ, (akorat nevim vcem se lisi ty normalni od GOLD).
Nebo jiny? Videl jsem myslim nejaky korzáry :-) a ty meli takovy diody ktery ukazovali vytizeni, no sice je to na *ovno ale vypada to pekne!!! ;D
Muzes je nejak vic popsat? Kolik maji v Sandre a v PCMarku? Jaky casovani a napeti pri DDR540? :-)Citace:
Je to vcelku jedno, ale mezi 2.4 a 2.6 si moc nepomuzes, to kdyz uz tak 3.0 nebo aspon 2.8 (nasobic 15x nebo 14x). Problem je, ze to ale nebude zase tak rychly, protoze vetsi FSB=vetsi propustnost dat... (i pri stejne frekvenci procesoru)Citace:
Dulezitejsi si myslim je chlazeni :!:
K tem OCZ: Ja mam 433EL (PC 3500) a jsou to shit! Nejdou ani na 440!!! Pri 435 musi mit casovani 2,5/4/4/8 :? Ty OCZka co ma Richardus vypadaji mnohem lip :-)
Mozem ti odporucit to co mam ja , dole uvedene zostava je rockstable. Dnes ak mi to cas dovoli tak este trochu taktnem grafiku.Citace:
OCZ GOLD od obycajnych sa lisia CASom , Platinum CL 2 , GOLD ma CL 2,5 obycajne CL3. Objednaval som ich z Britanie a prisli za tri dni.
Zatial som nemal vela casu sa s tym hrat , takze casovanie je na default ( CL 2.5-4-4-7 )na 2.75 V. Skusal som FSB 275 ale nastal freeze , odvtedy som sa k tomu nedostal. Na 270 som nechal pusteny burnin test cely den co som bol v praci a ked som prisiel domov vsetko bolo OK. Prebehol som to pre istotu aj cez Goldmemory , 4 hodiny bez chyby.Citace:
Muzes je nejak vic popsat? Kolik maji v Sandre a v PCMarku? Jaky casovani a napeti pri DDR540?
Typni si cim to chladim ja. ???Citace:
Dulezitejsi si myslim je chlazeni
Boxovanym chaladicom a teploty procesoru su medzu 30 v klude a 42 stupnov pod zatazou. ;D >:}
toz richardus ma prave ty Gold, takze budou asi lepci! O chlazeni si postara 7000A-Cu, Northbridge necham zatim asus a v case 7xvetrnik.
Takze myslis ze 2,4 ; ASUS-E ; a OCZ Gold? jaky rychlosti?
Ono taky abych vytahl z toho 2,4 neco solidniho a neplanoval tady buh vi co a pak dostal 2,8 a budu rad.. :?
A co ty korzáry?
Dulezity je jestli to je PC4000 nebo 4200 a to jestli jsou GOLD je az druhotny !Citace:
7x vetrnik v case? A ucpavky do usi dostanes gratis? To bych radsi uz vodu, ne? ;-)
Z 2.4ky i z 2.8ky muzes dostat stejne frekvence... ale zalezi pak taky na FSB !
No case bude casetek, tak kdyz tam je 7dir tak taky 7 vetrniku, ne? ;DCitace:
Původně odeslal "WeSTLeR
Nejaky velmi tichy papsty tam dam a uvidim.
Od vodniho chlazeni si moc nepomuzu, tam musim dat stejne nejaky fany a ty budou hlucet mozna vic, a taky kdyz vodnik, tak stejne nejake fany v case mit musim, aby to nejak profukovalo a jeste mam navic of fabsy objednany ten zalman, tak ho prece nevyhodim! :-)
Nemozem nic viac nez suhlasit. Ja osobne som isiel do OCZ PC 4000 Gold z dovodov.Citace:
Původně odeslal WeSTLeR
1. Daju sa zarucene pretaktovat este vyzsie.
2. PC 4200 je uz fakt vela a moze sa ti stat ze ich ani tak vysoko nedostanes , kedze zalezi aj na inych komponentoch ako doska , bios , procesor. Kludne sa ti moze stat ze procesor ti pojde len do 3,1 Ghz a PC 4200 ostanu nevyuzite, pricom na OCZ 4000 Gold verzii mozes stale znizit casovanie na CAS 3 a tym sa dostat este dalej.
3. OCZ PC 4000 Gold maju casovanie CAS 2,5 ... ktore ale uz pri PC 4200 nemas , tam uz je CAS 3.
hodne stesti s O/C, jen bacha aby se ti nestalo co me, 260FSB s box chladicem ROCK STABLE, ale 261FSB kompl nenabehne! a ted tam mam SLK900U a nic, aji kdyz dam 1.650V ale ja su jeden z malo co ma takovejde problem!
Nerekl bych, co treba LookAS? A mnoho dalsich tady na 4u :!:Citace:
Původně odeslal Neller
Kua nebudete verit , ale pridem domov zapnem komp a nic.Citace:
Původně odeslal Neller
Vypnem zapnem , CRP mi nastavil procak naspat a uz nejde nad 260 ani za toho boha. Vcera 270 Rockstable a dnes ledva 260. WTF ??? ???
Max co to da bolo 3.12Ghz. Skusim este ramky podtaktovat , ako sa to bude spravat potom. :?:
Aj ked to sem nepatri , tak mam aspon jednu utechu , grafiku som pretaktil z 450/850 na 475/950 v 3DMarku 2003 som ziskal 750 bodov. Z 5800 -> 6550. Dufam ze aspon to vydrzi. ;D :smoke:
Tak do nich asi pujdu!!!!!Citace:
Nemozem nic viac nez suhlasit. Ja osobne som isiel do OCZ PC 4000 Gold z dovodov.
Tak jak? Uz jsi to nejak vyresil? No to je teda rana, stat se to me, tak se asi picnu :arrow: :?Citace:
Prebiehalo to asi takto:Citace:
Původně odeslal WeSTLeR
Pridem domov , zapnem komp a nic. Tvrdy restart a zrazu zacina pytat disketu alebo Cd s biosom. :o ??? Bios sa naflashuje , pustim Win , flashnem znovu posledny Bios a od vtedy kua drot , nic s tym nemozem spravit , skratka 260 a ani o Mhz viac. Nic nepomaha :?: :cry:
Asi sa s tym budem musiet zmierit ale aj 260 je dobre.
A jakto ze to teda jelo na 270? Tech 260 je vcelku "normalni", ale tech 270 to bylo moc moc pekny...
To mi hovor , ale vazne tomu nechapem. Teraz vyzeram ako ..... , ale skratka to uz nejde. Kua co to moze byt , nejake napady ?Citace:
Původně odeslal WeSTLeR
EDIT: Aby som sa spravne vyjadril , pri 270 Fsb ide post , ale nenabehnu windowsi.
Kluci sorry z vam do toho zasahuju, ale staci mi 2x256 MB RAM? a nestaci "pouze" 466 MHz?? byl bych nerad, kdybych tu pamet pak nevyuzil :?
Jo, a kdyz kouknu na CC, tak tam je:
256 MB 500MHz DDR OCZ CL2 Gold CL2.5
Proc je tam 2x CL ???
Napis mi presnu zostavu co chces kupit , alebo plati to co si pisal hore ? ???Citace:
Plati to co jsem psal:Citace:
---P4C na 2,4 GHz se zalman 7000A-Cu
---ATI Hercules 9800nonPro (mimochodem, jak se tam tahle karticka hodi?)
---ASUS P4C800 -E Deluxe
--- ramky-- na ty se ptam, tam nevim
--- zdroj nevim
--- CD-RW, DVD, 7x case fan
co na to rikate?
Hitachi 7k250 120?GB 8MB
Tie ramky su v poho , ale neviem ci pojdu tak vysoko ako moje , nemam to odskusane. Velkost je na tebe ci ti staci 2x 512 alebo 2 x 256 , osobne si myslim ze dnes este v pohode staci 2 x 256 , ale ked si narocny tak ber 2 x 512 pravdaze dual channel
Dosku a procesor + chladic si prakticky vybral ten najlepsi , resp. najviac OC friendly. Zdroj odporucam napr. Enermax ale aspon 350 Watt.
Grafika je super , ale ked chces to najlepsie , tak by som pockal na Radeon 9800 XT.
K tomu disku sa ti teraz neviem vyjadrit , kukla je v tomto odbornik.
Jo, kukla hodne preferuje tenhle disk!
S ramkama si stacim 2x256, nez zacnem delat ve skole CAD, tak si kdyztak dokoupim :-)
Co se tyce grafiky: Vic je 10K za ni teda nedam, to jsou podle me vyhozeny prachy, stejne jako 12K za 3,0Ghz P4...
Puvodne jsem chtel 9600pro, ale pak jsem si to rozmyslel, aby zase nebylo malo, precejenom grafiku asi dyl menit nebudu.
Akorat nevim jestli staci tyRAM 466, a jinak mam brat ty OCZ ??? To je celkem dulezite, jak vidis tak uz mam skoro jasno, a prece jenom jak jsme jiz rikali, tak ty pameti jsou celkem drahy, tak abych za svoje money dostal to nejlepsi!!!
DDR 500 su najlepsie OCZ ka ale 466 myslim ze tiez vychadzali dobre , ale pozor na OCZ 433 tie su vraj na .... . Ja som dal za tie ramky 350 euro a som s nimi spokojny , lebo pokial viem tak zatial vsetky P4 C 2,4 frcali na 250 fsb a vyssie = DDR 500 ->. Ale ak natrafis na dobre kusky tak to mozno das aj vyssie nez ja. ;DCitace:
Toz diky za rady, uvidime kolik zbude penez! Jak je to s poruchovosti RAMEK? Jestli by se nevyplatilo je poslat pres Net, treba bych usetril, ale zase zkdyz je tam dozivotni zaruka tak je mozna lepsi kupovat u nas, ne?
Tak toto je uz fakt na tebe , ja som to kupoval na stranke www.shop4memory.com , ak mas Visu tak si ich kludne objednaj.Citace:
Co sa tyka mojich ramiek , tak som moc na vyber nemal , ani czechcomputer ich nema , a ked som telefonoval s product managerom , tak ani tak skoro ich neplanuju.
2richardus: pls aky mas chladic na svojej P4?
BOX , ale chystam upgrade na zalman 7000A-Cu , ale az v novom case do tohto by som to nenacpal.Citace:
Původně odeslal L@zo
K tem ramkam, fcera jsem mluvil s LookASem a rikal ze po proste vymene 256mb za 512mb moduly to jelo misto 275fsb na 295fsb, coz je fakt sila. Holt ten co tvrdil Nellerovi, ze I875/865 maji problemy s 256mb modulama mel pravdu... :arrow: :? :-(
jj je to tak, nevim jak to vysvetlit ??? ale proste s 256mb ocz modulem nebootnu na vic jak 280fsb a s 512mb winbondem sem se dostal fpohode do woken na 295fsb :o wtf :| ted abych moje ramky hodil do kose a koupil nejaky 2x512mb OCZ ddr533 EL :?: ;D
SU NASRANEJ, mam doma dva kusy OCZ DDR433 EL,a dva kusy Kingstone DDR433 takze 1GB ramek a ho.no me to pomohlo, porad jedu na podelanych 260FSB! kurna, nechcete me nekdo pucit na otestovani 512MB modul, musi to byt aspon DDR400-Citace:
Původně odeslal LookAS
Ty ramky co mas jsou vsechno jen 2*256 ?Citace:
Původně odeslal Neller
jo vsechno co mam sou 256MB moduly (celkem 4x256MB)!-co ted?Citace:
Původně odeslal WeSTLeR
No hej, tak to je fakt smula. Tak je prodej a kup 2*512mb ne?Citace:
Původně odeslal Neller
Kua , tak to skusim aj ja dufam ze sa k tomu este tento tyzden dostanem. :cry:Citace:
Původně odeslal LookAS
Aku mas verziu Bios , nastavenia v Biose , delic ? 320 alebo 400 ? Casovanie ? Popripade aku reviziu dosky ?
bios mam 1011, revize desky 1.03(ale nejsem si jistej),Citace:
nastaveni ocz: pomer v biosu 320, casovani viz podpis
nastaveni winbond: pomer 266, casovani stejny jako u ocz.
podotykam ze s ocz mi to nejelo ani na 3:2 by spd
Diki , skusim a dam vediet.Citace:
Původně odeslal LookAS
jezis neller .. ty sy lamah .. a to nevies ze ked mas obsadene vsetky sloty, cize mas 4x256 tak to ovela viacej zatazuje chipset a tak? tvojmu fsb problemu by imho nepomohlo ani ddr500 .. tolko k teme
MadCap
Nene, myslim ze nemas pravdu, Neller ma sice celkem 4*256, ale nepouziva je zaras... (ruzny znacky)Citace:
Původně odeslal MadCap
Tech 2*512 by mu urcite pomohlo :-)
tak sorry ze preco si neda iba single channel a neskusi ine pomery .. si myslim ze mu to proste nedava procak !
MadCap
presne, ja bud pouzivam dva kusy OCZ nebo dva kusy KINGSTONE, ale nikdy sem je nepouzil dohromady!-neboj!Citace:
Původně odeslal MadCap
ps:jo skusim je teda prodat!-ale komu? a za kolik hlavne?