na stitku ma ATHLON 2500..
Printable View
na stitku ma ATHLON 2500..
Zistis si to podla kodu.
AXDA2500DKV4D 9847077280116 AQZEA 0332TPMW
A ked ti na fakturu daju barton 2500+ tray alebo box tak ked to nebude mat 512 cache tak to treba ist reklamovat.
Bartony zacinaju od 2500+. Athlony boli 2400+ a 2600+ atd , ale 2500+ sa tusim nerobili.
nějak jsem to nepochopil, ptáš se jestli Barton je Barton???, chápal bych kdybys napsal že ti nějaké HW info háže 256 cashe místo 512,ale pokud ne tak kde je problém? o těch sériích tady nebo na PCtuning už něco bylo,zkus se porozhlédnout,se koukni kolik máš vyrovnávací paměť a máš jasno...(no ještě by to mohl být odemčený thorton od nějakých překupníků... ;D ), jinak jede na 1,83GHz,166fsb, a má mít 512kb paměti..jestli to tak je tak to bude Barton2500+, pokud máš tyhle údaje tak je to tak na 95% to co to má byt ;D
No, Barton (Palomino, TBred, Thorton, ...) je len nazov jadra. Z pohladu AMD su vsetky menovane jadra marketovane ako Athlon XP XXXX+. Ako hovoril Lukas-SVK, pozri si prvy "zhluk" znakov na stitku toho CPU a uvidis... dobry indikator je este batch, Bartony su imho tvaru AQ__A (ale to by este teoreticky mohol byt aj Thorton).
Kolega si ho tam kupoval. Je to BARTON :!:
No to je prave ten problem - babiky co to davaju na faktury same nevedia co predavaju ! Po 3 rokoch nakupovania uz ich 'radam' neverim ...Citace:
Původně odeslal Lukas-SVK
Uz sa mi par krat stalo ze mi chceli predat paralel kabel k IBA usb tlaciarni - o 'kvalitnom a presnom' popise tovaru v cennikoch ani nevravim :-(
Treba sa rovno spytat ci ten procesor ma 512 cache alebo nie .Hned v sklade si poriadne pozriet stitok s kodom ako pise LUKAS
2 DJ Smart : aku budes kupovat Bartona napis aku seriu maju a ako ide - silno rozmyslam o upgrade mojho TBreda
omg sosni treba CPU-Z nebo WCPUID a podivej se jestli ma 512 kB L2 a je to ne ? co je to za dohady - kdo vi co ma na fakture napsany ?!
CPU-Z ti dokonce primo napise ze je to BARTON :wink:
ak ma jadro az moc dlhe, je to Barton, ak stvorcove je to Palomino a nieco medzi tym je TBred...
Okrem toho 512kb chace hadam dokazes zistit hocijakym softom, ne?
No ale keď pôjde ko AGEMu nakupovať, tak tam ho asi pomocou cpu-z testovať nebude... :?:Citace:
Původně odeslal theedge
Najistejšie je to z toho kódu. Je to tu vo fóre niekde rozpísané, čo ktoré písmenko znamená, takže si to podľa toho môžeš čeknúť priamo na mieste...
Z mojich skusenosti s nakupmi v AGEME bude rad, ked mu vobec nieco predaju. Neviem si predstavit, ze by si niekto "dovolil" v ageme vyberat procak bez toho, ze by tam niekoho z tych skladnikov poznal. Maju plno roboty a podla mojich skusenosti velmi ochotni nie su. Mozno este tak v LIBRE...
Ved to aby si veril babikam po tebe nikto nechce ved ani ja im neverim , lepsie je ist najprv sa pozriet do skladuCitace:
Původně odeslal Deviant
Ohladne tej serie , tak tam maju cele plato AQZEA 0332 TPMW
Ten moj kus je napisany hore , a ide len na 2Ghz, proste je bud na howno zdroj abo doska , abo procak :-)
Proste mi skace Vcore .
1,58-1,66 pri prime95
Inak skus kupit , mozno ho vytocis viac.
Ja skusim cpu v inej doske a ked to bude v tom tak to asi budem musiet reklamovat
Sorry za OT
Teraz uz asi so skusanim neuspejete - Vianoce zacali a s tym spojene rady ako swina... vsade a vsetko je vypredane.
Mas zle skusenosti - mne procak vzdy ukazu - aj ked tam nikoho nepoznam ...Citace:
Původně odeslal FBI
Staci SLUSNE poprosit
ja som sa pytal len kvoli tomu ze na stitku je athlon a na Bartonoch byva oznacenie Barton nie ????
Inac je to 2500+ TRAY cize bez chladica... kupil som ho dneska v Ageme... cilso postnem neskor, nemam ho pri sebe...
Ne ma tam byt napsano Athlon XP.. Barton je jen oznaceni jadra :wink:Citace:
Původně odeslal DJSmart
Tiez musim povedat, ze minimalne v AGEMe ked clovek slusne poprosi, tak mu donesu ziadanu seriu (teda ak maju, samozrejme). Neviem, mozno som mal len stastie...Citace:
Původně odeslal Deviant
Takze cele oznacenie:
AXDA2500DKV4D Z315657261069
AQZEA 0331 UPMW
Co si o tom myslite ???
Celkem velky koncovy ctyrcisli.. Serie AQZEA pry neni spatna.. zkus a pak rekni :wink:Citace:
Původně odeslal DJSmart
Ja mel taky AQZEA 0332TPMW a byl spatnej, ja si spis myslim, ze cela tahle serie je Xtra spatna :-)Citace:
Mam taky pocit ze to je velmi dobra seria...
Nasiel som par linkov na tento steping...
Jedna z nich...
http://www.allround-pc.com/index.php...47/bericht.htm
no ja som len cez letne prazdniny kupoval asi 15x v ageme tak ze som si od skladnikov pytal DLT, a vzdy mi v pohode vyhoveliCitace:
Původně odeslal sisi
naopak v libre som skusal 2x a tvarili sa tak, ze uz tam na procaky nejdem
btw dnes som kupoval v ageme cloveku co nechcel taktovat barton 2.5, a nakoniec som ho presvedcil, a ten kusok ide na 2300 na 1.65 V, teda default, co je celkom pekne na to, ze som nepytal seriu , ma "mykalo" ze si pozrem jadro a ciselko, ale uz sa mi to nechcelo rozoberat :)
dobra haluz, ja take stastie pre seba nemam :(
Bol to tray alebo Boxed ?????
trayCitace:
Původně odeslal DJSmart
tak to som rad lebo ja som tam kupoval dnes ten isty...
Napis kolko si z neho dostal ...Citace:
Původně odeslal DJSmart
Ja som si neni vedomy ze by moje cpu slo tak vysoko , neskodilo by napisat presne seriu.Citace:
Původně odeslal Deviant
Ked si precitas cely thread tak tam to bolo...
Takze cele oznacenie:
AXDA2500DKV4D Z315657261069
AQZEA 0331 UPMW
ANo , tvoje tam bolo , ale ja som myslel tehlov cpu.Citace:
Původně odeslal DJSmart
Inak Dj na kolko si dal tohto bartona?
este som ho netaktil, som v robote a procak mam doma...
zajtra nieco poriesim...
Kamosovi som kupil k tomu procaku
ABIT NF7S a TWINMOS PC3200 chipi TWINMOS - 50D
Cize celkom pohodicka...
jj, pohodicka , aj ja musim poriesit nieco s tym mojim bartonom.Citace:
Původně odeslal DJSmart
Chladenie nejake tichce a ucinne .
BTW: AKo si narval na CU5TB vacsi vetrak?
Mas nejaku tu redukciu?
OT:
Este otazka ohladne abit NF7S
AKu mas rev?
Kolisu ti napatia , trebars vcore?
Ak ano ako vela pri zatazi prime95?
Z akeho materialu mas windtunel?
BTW2: Kde sa pracuje tak dlho do noci?
Ten vetrak som uchztil skracovackami na ten pasiv - cez dierky co su na vetraku a cez tie co su na pasive....
Vcore mi kolise - 1.57 - 1.62 - nastavene - 1.625
Rev - 2.0
Windtunel mam zo stocenej penovky z pod mainboardu...
Vsade tam kde mas nocnu smenu ;D
ja makam do noci vzdy, ked je vela prace... ale max. do 22:00 a to zacinam o 8:00 alebo 9:00 rano... iba raz som robil do 6:30 a o 9:00 som bol v robote znova :eek:
no to praveze neviem, som skladal pre cloveka co nechcel taktovat, a ani som nepozeral, lebo som nahodne vybral kus, nie podla serie, nechcelo sa mi to uz rozoberat, ale myslim ze skocim k nemu a pozrem to, na nieco sa uz vyhovorim :)Citace:
si kup este jeden a ked nepojde tak dobre ako tamten ktory si montoval tak ho zamen , budes mat 2,3 by som bral hned :-)Citace:
Původně odeslal tehla
sak som prave volal, on zas neni uplna lama, len sa bal, on to rozbere a posle ciselkoCitace:
no to mu neurobim, to je dobry kamarat
btw chladene speeze vulture spin
Takze:
11 x 200 - Default voltaz - 1.65 V - XP3200+ - 45 °C
11,5 x 200 - 1,70 V - XP3400+ - - 48 °C
12 x 200 - zatial 1,8 V - XP3600+ - 53 °C
Chladic je TITAN D5TB / CU35 na 2800 RPM.
Otvoreny Case - Teplota v izbe - 23 °C
Ako XP3600+ pojde asi aj na 1,775 V, mozno aj nizsie ked sa zahori...
Na 1,75 V to spadlo ...uvidime...
lepsie chladenie by to chcelo, ale inac very niceCitace:
Původně odeslal DJSmart
:eek: :eek: :eek:Citace:
Původně odeslal DJSmart
akoze ja fakt nemam stastie , inak tie hodnoty su s prime95?
Edit: Akej farby mas proc , zeleny abo hnedy?
No ak to ide SKUTOCNE stabilne na default @ 2200 tak si ho v pondelok idem kupit !Citace:
Původně odeslal DJSmart
2 DJSMART : napis aky mas CPUMARK pri 2200Mhz pls
Takze zmena:
11 x 200 - 1.60 V !!! - XP3200+ - 43 °C
11,5 x 200 - 1,70 V - XP3400+ - - 48 °C
12 x 200 - zatial 1,80 V - XP3600+ - 53 °C
Chladic je TITAN D5TB / CU35 na 2800 RPM.
Otvoreny Case - Teplota v izbe - 23 °C
Vsetky hodnoty su PRIME STABLE...
2 TEHLA:
Na co lepsie chladenie ???
- 2400 MHz - 53 °C pri 2700 RPM
Pls hod sem ten mark ...nech ma presvedci :-)
http://www.overclocking.cz/download/...cpumark99.html
teploty su pri full load ? a z cidla alebo diodyCitace:
Původně odeslal DJSmart
ale ak to mas prime stable, tak v pohode
Je to merane z cidla na ABIT NF7S ale je to realna teplota lebo chladic nebol vobec horuci...a s externym cidlom na multimetri som mal este menej...
PC mark uz nehodim, ten komp bol pre kamosa, ale v Sisoft Snadre - CPU Arithmetic to malo okolo 9300.
Hold Smolka ked je nieco pre kamosa tak je to super procak a ked pre mna tak je to shit....
jj smola, mne nemusis vravet, 11.5x200 pri default napati je proste krasa, ja take stastie nemamCitace:
Původně odeslal DJSmart
dokonca nie na default 1.65 V ale na 1.60 V !!!
Vole sak dakomu rychlo strel to XP1700+ ty si nechaj toho Bartona a kolegovy kup ineho :!:
Myslim ze to preteba neni az taky problem nie :wink:
TO Semik: Kdyz si prectes celej thread, tak zjistis, ze ho DJSmart stavel kamaradovi a uz mu ho aji dal :wink:
Velmi dobry kus. Zavidim ho tomu Tvojmu kolegovi. Na Tvojom mieste by som ho ak sa da ihned menil za toho TBreda.
Kua to je fakt skoda :-( Prebehol som to , ale dako som si to nevsimol :?Citace:
Původně odeslal Mirectec
Batch number mal az 1069 a downgrade z 2600+
Myslite ze uz taky v Ageme nebude ??? - v piatok som ho kupoval.
Daj si pred nakupm ukazat..a uvidis. To tam je bezne :lol:
Mam tu samou serii 2500+ AQZEA 0331 UPMW a taky mi jede na default Vcore primestable na 3200+ Az budu mit cas tak vyzkousim jiho maximum.
Na 12x200 dava Barton v prumeru 225-227 a na 12.5x200 okolo 232 bodiku... Muj best se serii AQZEA je 241 bodiku na 2625 MHz ale nestih sem to tipnout ;DCitace:
Původně odeslal Deviant
Mam taktez serii 2500+ AQZEA 0331 UPMW a taky mi jede na default Vcore primestable na 3400+ (+- 45°C ) :D
No ani ja som neodolal ...
Vcera som vzal v Ageme
AXDA2500DKV4D K021187240370 AQXFA 0334MPMW
Zatial ide na 2200 - 1.65V celu noc bezalo PRIME95
No a ja mam zas
AXDA2500DKV4D K021097200001 AQXFA0335 MPMW a na 3200+ bluescreen vo WinXP.
JA neviem , asik mam nejaky problem lebo si to neviem vysvetlit preco inym idu a mne nie.
Konfiguraciu mam dole.
Hergot to je k hownu secko. :evil:
2 Lukas:
Tak pridaj voltaz
Inac ta 0001 je zaujimava aj ked ...
Co mas za zdroj ?Citace:
DTK 300W PFCCitace:
Původně odeslal AjsTi
Na viac ako 1.7V = po par minutach prime zatuh.Citace:
Původně odeslal Deviant
Citace:
Na 1.7/default ti hodi BSOD ?
Tak to mas potom smolu ...ja dnes vyskusam vyssie frekvecie ked pridem z prace a PRIME bude stale bezat - ale v podstate za tu cenu ma aj 3200+ potesi
Inac to napetie pises podla Biosu alebo podla senzorov v systeme - pretoze NF7/S 1.2/2.0 su zname rozdielnymi napetiami na senzoroch verzus napetie v Biose ....
takto :Citace:
Původně odeslal Deviant
2,2:Na default = BSOD.
2,1: 1.7V boot , po chvili ILEGAL sumount (Par sek, nekorsie to zamrzne.)
2.0: 1.65 primestabble , aspon myslim .
2.2:1.8V boot , po chvilke pocitania = zatuh.
Samozrejme mi pekne skace vcore .
Ostatne vetvy su v poriadku len to vcore skace pri zatazi.
Takze co ? Doska ?
Tie napatia opisujem podla hwmonitora , najnovsi som stiahol pre bios 1.6 a vacsi. :-)Citace:
Původně odeslal Deviant
Proste neviem co s tym.
Aku FSB pouzivas ?
Skus ist na 2200 ale len pri 133 FSB co to urobi - mozno chyba je inde ako v CPU
co myslis ze som neskusal :wink:Citace:
Původně odeslal Deviant
pre istotu 21*100 a nic , mrzne tak ci onak , ilegal sumount
ci take volaco.
tak to je blby kus ...ked nejde ani na 2100 :-(
neprehrieva sa ?
Ak nie tak jedina vec predat ho niekomu co nechce taktovat ....
mne sa to nezda... tam bude iny problem...
Skus iny zdroj...
A uz jsi ho zkousel v jine desce? Protoze pokud ti skace Vcore, tak je blba deska.. Mozna i zdroj.. Me teda moc zdroj nepomohl.. No ikdyz :-) Ja uz se tesim na novou desku az do nej budu moct nacpat 1,85V a poradne ho otestovat.. Musi dat aspon 2450MHz.. jinak je podle me sra...cka :D
Hergot , ale kde , semik mam momentalne problem s odpalujucimi sa procakmi.Citace:
Původně odeslal Mirectec
Som u nho bol checknut iny zdroj a robilo to to iste.
A cpu pchat do dosky ktora odpoluje cpucka je cista sialenost.
Takze momentalne nemam kdeto skusit.
Skoda.
ALe koncove 4 cislie je pekna haluz a pekna nahoda.
Btw: Mne sa teoria o co nanizsom koncovom 4 cisli vobec nezda.
Mi pripada ako blbost.
Bo uz nizsie cislo je len 0000 a to asi tak skoro neuvidim:-)
A ked ma 0001 tak a OC zatial veskery zadny.
Tak ja som s par mesacnym odstupom skusil potrapit mojho Bartona a na 2200Mhz pri 11*200@1.775V mi nejde ani win..sa hned zaseknu. Ale nie BSOD, ale iba cierna obrazovka..cize BlackScreenOfDeath. :?
Citace:
Původně odeslal Mirectec
Mam TAKU ISTU dosku ako Lukas - a aj mne napetie skace - prave preto som sa ho vyssie pytal podla coho pise napetia ....robia to vsetky NF7 dosky
Takze problem ja vidim asi v CPU
BTW ja mam zdroj FORTRON 300W
Mozna , ze ten stred taky nebude to pravy orechovy :oops:
Je pravda, ze u semika bych to radsi taky netestoval.. No a taky , ze ta tva serie neni zrovna 3x dobra :? Zatim jsem tu nevidel nikoho, kdo by s ni sel pres 2300MHz.
Otazka: Co pouzivas za WIN?
Kdyz jsem mel starej zdroj, tak me to ilegal cosi prime taky psalo.. Ale ze by to nejak zatuhlo ??? to ne.. Jen se prime jaksi posralo a ja ho musel vypnout pres ctrl+alt+del :?
tak, testoane to bolo , na win98se u semika a u mna + winxp so sp1 u mna.Citace:
Původně odeslal Mirectec
Mno PC svet je moc komplikovany, preto zerem PS2 8-) ;D
Btw ....vdaka tebe Lukas som rozobral a znova zlozil svoje PC ... a ide ako nove..az to nechapem :wink: (ta doska je super neviem co si sa bal)
Dikes....
A jak to teda dopadlo? Nic jsi z toho nevymackl?
Ja mam Bartona 2500+ AQXFA 0333 XPMW, koupil jsem ho jako BOX a taky tezka bida, kua .(.... 2100MHz na 1.60V a max procaku je 2250MHz pri 1.825V :evil: jsem cekal cim novejsi "revize" tim to bude na OC lepe ale spis to vypada naopak, takze po techto zkusenostech bych se AQXFA serii vyhl velkym obloukem, je to fakt shit :roll: :?
Tak pridavam sa aj ja
Seria AXDA2500DKV4D K021187240370 AQXFA 0334MPMW
je uplna sracka na oc !
Moj Barton isiel na 1.65 na 2200 ale PRIME mi urobilo chybo po 10 hodinach - co by niekto uz pokladal za stabilne !
Kua nerozumiem tomu - asi zakolisalo napetie (co pri mojej doske by som sa ani necudoval)
No a na 2300 a 1.75V Prime hodi chybu asi po 2 minutach - je sice pravda ze som nechal cooler na 2700 RPM nech sa Barton potrapi ale ako vidim aj u inych kolegov pri tejto serii problem teplota nebude !
AQXFA NO MORE :-(
bo ja nemam cas nna reklamacku , to ked sa objavi dobra seria , tak ihned vyrazam na lov OC serie:-)Citace:
Původně odeslal Semik
Btw: mne by stacilo 3200+ , nex Pan Boh da :-)
Po zkouseni mam trochu horsi vysledky:
Na 200x11 default Vcore systém 40 cpu 46 při zatezi max. 51
Na 200x11,5 Vcore 1,675 systém 42 cpu 48 při zatezi max.53
Na 200x12 Vcore 1,85 systém 36 cpu 50 při zatezi 58
SERIE:AXDA2500DKV4D Z314227281339
AQXEA 0331RPMW
Koupeno v Praze v Softcomu. Jinak u Epoxu mi napeti skace nasledovne. Tj. podle jejich Diagnostic Managera.:
U 1.650 hodnoty1.632 a 1.648.
U 1.675 ukazuje 1.648 a 1.664.
U 1.800 ukazuje 1.776 a 1.792.
U 1.825 ukazuje 1.798, 1.808 a 1.824
I kdyz Epox EP-8KRA2+ je s VIA KT600 a nema tolik topit, tak tech 2400Mhz bez dodatecneho chlazeni mustku u mne nejde. Neprojde mi CPU Stability test.
Uprava - Krome jineho pasivu na NB jsem dal pasiv i na SB, na NB vetrak a druhy ke kondikum ehle :lol:
2400Mhz - 12x200 bezi prime i stability, spustim i 12,5x200 [2500] a ladim dal
Preju i ostatnim ladicske uspechy. ;D