NEC DVD RW ND-1300A - firmware
Tak jsem si dneska udělal radost a koupil dvd smažku. V elapu za 3690 bez daně. Relativně dobrá cena - jenže! Po instalaci do compu jsem zjistil, že i když má umět media + a - pálí jenom na DVD-RW. První co mě napadlo, že mám blbý media - vyzkoušel jsem tři různý výrobce a nic. Pak jsem zkoušel různé softy od roxia přes nero až po gear - nic. Znechuceně jsem začal hledat na netu kde je co o tomhle zázraku k sehnání a zjistil jsem, že je nutné upgradovat firmaware na verzi 107 a to ještě hacknutou aby četla to co má v popisu od výrobce. Sr.lo mě to skoro šest hodin, ale teď naprostá spokojenost.
Na co pali a jak a co vy na to...
Chtel jsem se zeptat, zkouseli jste nekdo palit na media MULTIDISC DVD-RW 2.4 jake mate zkusenosti? Ja mam asi 3 tyto media a po vypaleni se mi podarilo nacist jen 2. A co takove princo 4x dvd-r zkouseli ste? Taky mi to moc nevali. No a zkusenosti s Gigamaster mate? Nechce se mi utracet 80kc/medium :-(
Re: regonal free firmware
Citace:
Původně odeslal kubula
Neexistuje na NECA nejakej modifikovanej regional free firmware, nedopatrenim jsem prisel o tri mozne zmeny regionu, tudiz mi zbyva uz jen jedna a to me trochu desi.
Doporucuji http://www.herrie.org/ a vynikajici hacked firmware NEC 108v2 Special (Booktype) Holiday Edition
Citace:
Původně odeslal simhap
Citace:
Původně odeslal kubula
Neexistuje na NECA nejakej modifikovanej regional free firmware, nedopatrenim jsem prisel o tri mozne zmeny regionu, tudiz mi zbyva uz jen jedna a to me trochu desi.
Doporucuji
http://www.herrie.org/ a vynikajici hacked firmware NEC 108v2 Special (Booktype) Holiday Edition
a v čem je podle tebe lepší než original?
Citace:
Původně odeslal Dolby_cz
a v čem je podle tebe lepší než original?
napr. region free (o to slo prispevateli na ktereho jsem reagoval) a sirsi podpora medii
Mechanika přestala číst DVD
Z ničeho nic mně mechanika přestala číst DVD (R i RW). Ani jedno nenačte. CD je v pohodě (R i RW). Zkoušel jsem downgrade firmwaru z 1.0B na 1.0A, ale to nepomohlo. Ještě ji vyzkouším v práci a když to bude to samý, tak jí půjdu reklamovat.
Re: Mechanika přestala číst DVD
Citace:
Původně odeslal GliderMan
Z ničeho nic mně mechanika přestala číst DVD (R i RW). Ani jedno nenačte. CD je v pohodě (R i RW). Zkoušel jsem downgrade firmwaru z 1.0B na 1.0A, ale to nepomohlo. Ještě ji vyzkouším v práci a když to bude to samý, tak jí půjdu reklamovat.
a co to ma co spolocne s FW ?
inac to moze byt hocico - od chyby v optike az po pokaslanu elektroniku
Citace:
Tak jsem jí úspěšně reklamoval a po 11 dnech dostal Nec ND-2500A. :-)
Citace:
presne toto sa stalo aj mne az na fakt ze citat mi cita v poho /no v poho...bez tak bola lemrava na citanie dvd :roll: / len ma stve ze mi uz nechce palit DVD, ale CD-cka fachaju v pohode....mno skusim stiahnut este nejaky starsi firmware ci nepomoze...i ked pochybujem