takze mam tam 188 x 11 a dosku vid dole
coskoro by som chcel skusit cache odomknut
otestoval to uz dakto v praxi?
Printable View
takze mam tam 188 x 11 a dosku vid dole
coskoro by som chcel skusit cache odomknut
otestoval to uz dakto v praxi?
Tiez by som rad vedel co su toto za procaky, silne uvazujem ze by som ho vymenil za moju 1800+, len nikto este nenapisal ci funguje ta cache a hlavne, ze ako to ide naslapat... :eek: :eek:
Ked niekto mate ten procak tak ho troxu pozmyxajte a dajte vediet co je to zac prosim :wink:
je nas vic zvedavejch...zdali to stoji za koupi..kdyby clovek uvazoval elsi xp2000+ thortona nebo xp2200+ thoughbred ..co pujde vic naslapat..atd
rusi z thortonov vyzmikali 2,4GHz a s plnou cache 512
jj ale rusia maju na sibiri -60 co znamena, ze ani nemusi davat chladic ;D (usetria :lol: ) takze im nejaky trapny overclock na 2.4ghz nerobi problemi.
Si dobry :wink:Citace:
Původně odeslal Semik
Semik , hmmm , co veta to perla.Citace:
Původně odeslal Semik
jj Rusi
nemusia
nerobi problemy
-------------------
Semik ucit sa, ucit sa, ucit sa :-)
To je tak pisane schvalne vole ... az na ten koniec.
A ja uz do skoly nechodim .... :wink: (som skoncil....a uspesne)
edit : este jedna perla smerom na mna a mozes si to testovat sam u babky na zahrade :idea: ;D :lol: :!:
no na zahradde som otestoval svoje ruky a motyku.Citace:
Původně odeslal Semik
A chrbat samozrejme , som dosiel poriadne dolamany.
Semik sa zacni ucit troska gramatiku bo uvidis ako sa budes ciitit trapne , ked budes posielat nejaku oficialnu ziadost s hrubkami :wink:
Ber to s rezervou , kedy budeme testovat? ;D
................
podle tebe vsechny ruske overclockeri se prestehovali na Sibir?Citace:
Původně odeslal Semik
neni to moc vtipny.
vase vtipky ma vobec nepobavili ak si chcete robit
prdel nech sa paci ale niekde inde chlapci
p.s.ak nemate co povedat tak budte radsej ticho!
:evil:
ot(klidne smazat): koukam, ze ses na 4e uz pekne dlouho, ale pravidla o podpisu sis zrejme jeste necet :!:Citace:
Původně odeslal Peter Chovanec
hlavne ze ty to vis a musis to pripomenoutCitace:
Původně odeslal sot
Hej Peter neviem o co ti ide ... TY mas Thortona tak mu tu cache do prdilky skus odomknut nie :?: A naco sa pytas ako ho nataktujes :evil: ...to snad mozes zistit ty sam rychlejsie ako tu ja sazkovat.
Tak sup do toho a skus to ....budes prvy na 4re , co moze byt zaujimave. Bo sa masivne zacnu kupovat Thortony a nie Bartony.
No, je tu vskutku neuveritelne, ale plne suhlasim so Semikom... :-) ;DCitace:
Původně odeslal Semik
Bolo by uz vhodne tu L2 cache odomknut...ja ak by som mal casu uz davno to je odskusane, len je prave ten problem ze casu nemam (Thortony su bez problemov v ponuke).
idem na to do stredy to spravim dufam ze to bude slapat :wink:
no tak som to skusil spojit a cache mam stale taku istu
som dost sklamany robil som to klasicky ceruzkou :evil:
Preco ceruzkou...vsak treba tu dieru zaliat nevodivym lakom az tak spajat pokial dobre viem a nemylim sa. JA uz poslednu dobu montujem len kompy s tymito CPU :)....
pokial som videl ja treba spojit vodivo 2 bodky na CPU
tak som volil ceruzku /spolahlive este od duronov/alebo
sa mylim? ???
Hej uz ti nefunguje ako kedysi :wink: Od AthlonovXP je zavedene tzv. OPGA puzdro (organic-pin-grid-aray) ktore na 98% znemozni vyuzitie ceruzkovej medtody.
Musis postupovat inym postupom :|
no super a ako?
navod na odomknutie L1 mostikov mas napriklad aj vo FAQ :wink:
no ja potrebujem spojit vodivo 2 bodky ceruzkou to nefunguje
a elektrovodivym lakom to akoze bude fungovat to sa mi nezda
semik co ty na to :eek:
Aj si ten FAQ cital? Je tam vsetko co potrebujes... To, ze sa Ti to nezda, s tym uz asi tazko nieco spravime.Citace:
cital som navod
http://www.pretaktovanie.sk/modules....rticle&sid=856
no kedze ja potrebujem spojit len tie dve bodky tak som to pochopil
tak ze mozem rovno prejst na bod 4 nakolko tam nie je nic prepalene :oops:
Spájať neprepálené mostíky nemá význam!!!! Ja som tiež musel prepojiť iný mostík (prepálený) než aký bol označený v "ruskom" návode.Citace:
U mňa je mostík prepálený takto:
.:lll
Po prelakovaní nabehol L2 na 512 kB.
fajn tak uz v tom mam naozaj rusky hokej :-o
takze ako zistim ktore mam spojit ja na mojom
thortone? ??? ??? ???
nessy pomoz ???
A ta cache ide v pohode? Nie je nejaka vadna, alebo tak ?Citace:
Původně odeslal nessy
Zatiaľ to beží druhý deň a v pohode. Ak by tam bol problem určite by sa to prejavilo okamžite. Určite to však budem sledovať.
V ruskom návode je obrazok na ktorom je lakom prepojený mostík tretí z prava. U môjho thortona tretí mostík z prava prepálený nebol, ale v poradí štvrtý z prava. Takže som prelakoval ten štvrtý z prava. Dúfam, že som to napísal jasne. ???Citace:
SOm zvedavy ci to pojde....sa mi sice nechce zistovat naco sluzi ten mostik ktory si spojil ale kedze 512 ti ide...tak uvidime ci pojde aj Petovi.. :roll:
dobre skusim ale najskor sa k tomu dostanem cez vikend
no urcite sa ozvem ako to dopadlo :wink:
:mweheh:Citace:
Původně odeslal laswer
Citace:
Původně odeslal nessy
No to jsem rad,ze toho detailu,ze spojovat spojene,nemas smysl jsem si nevsiml sam...kazdopadne by me zajimalo jestli to stale slape bez problemu...jinak by me jeste zajimalo jak jsi z Thortna dostal 2800+ protoze kdyz nastaveni fsb 2000MHz odpovida 2800+ tak jednoduchym testem v sandre,ostatne i muj Epox 8KRA2+ to v BIOSu hlasi ze 10*200=2000MHz odpovida 2400+, a stejne tak to uvadi AMD ve Whitepaper k jadru Thorton...model 10 ....jinak nastaveni 12,5*166=2075MHz se rovna 2600+.....takze asi tak....
Chodí to zatial stabilne a co sa tyka toho 2800+ ospravedlnujem sa ak to nieje pravda, ale hlasil mi to bios. Neoveril som si či to tak skutočne je sorry.Citace:
Původně odeslal free666
Tak ešte jeden postreh pri :o :o
L2 =256kB 200*10 indikovane ako 2400+
L2=512kB 200*10 indikovane ako 2800+
Skušal už niekto ďalší odomknuť ten procák a potvrdí tuto moju skúsenosť?
no ja se taky musim drobet omluvit...celkem me to zajimalo proc si to tak lidi pletou a tak jsem se kouknul jak do white paper od Thortna tak od Bartona a pravda je asi takova ze pokud se jedna o Bartona tak 10*200 respektive defaultnich 12,5*166 skutecne odpovida 2800+ pokud se procesor identifikuje jako Thorton pa ta sama frekvence odpovida 2600+...takze zalezi jestli BIOS najde L2 cache o velikosti 256 nebo 512kb...teda aspon podle myho nazoru a navic takovej zajimavej postreh z benchovani v Sisoft Sandre 2003....
AMD Athlon XP 2600+ 2,08GHz 256L2
Dhrystone ALU 7829 MIPS
Whetstone FPU 3180 MFLOPS
AMD Athlon XP 2800+ 2,08GHz 512L2
Dhrystone ALU 7855 MIPS
Whetstone FPU 3191 MFLOPS
Intel Pentium 4-B 2,8GHz 512L2
Dhrystone ALU 7470 MIPS
Whetstone FPU 3668 MFLOPS
nejzajimavejsi je ze rozdil mezi 2600+ a 2800+ se rovna asi 0,4% takze asi bude uplne jedno jaky oznaceni kdo pouzije :) na druhou stranu je nutno konstatovat,ze podle Sandry se 2600+ celkem v klidu muze rovnat P4 2,8....
Bohužel se teď prodávají 2600+ Barton a ty se pro nízký takt jistě P4 2,8
ani nepřiblíží
kdyby ses dobre dival doslo by ti,ze to co pisu o 2600+ je cpu s jadrem Thoroughbred ktery ma jadro taktovany stejne jako Barton 2800+ a lisi se jen velikost cache...takze chce to poradne cist... :) :)
Tak jsem vcera zkousel lakem odemknout cache...a vysledek je asi takovy ze kdyz jsem to prelakoval,tak to v BIOSu hazelo hlasku,jako ze je spatne preflesovanej bios a chtelo to disketu s novym...pravda jednou jsem se prokousal do postu,ale kdyz jsem chtel vlest do menu a dat F10 tak se ta mrcha kousla a pak uz se nic nedelo :) Takze pocitam ze cache asi neni v poradku... :(((( nebo ma nekdo jinej nazor a zkusenost??
podobná zkušenost sem už psal v threadu THORTON 2200+ 512 (než mi to admin locknul :(Citace:
Původně odeslal free666
mě se to teda rozjelo a jelo to v pohom ale nejde to moc taktit a je to unstable
kamarat to spravil ceruzkou (zevraj veeeelmi hruba vrstva), ale nie ten 3. ale 4. pin, tak ako tu uz niekto pisal a ide mu to v pohode a ma to aj nataktovane tak ako predtym...
No ty kluku jeden slovenskej :) kdyby jsi si precetl celej tenhle thread...bylo by ti jasny ze nejde o to kterej L2 mustek spojit...konec koncu je jen jeden rozpojenej...a spojovat spojene je blbost...ale jde o to ze jeden z duvodu proc maji Thortony zamknutou jednu polovinu cache muze byt,ze ta zamknuta cast je vadna a tudiz i po spravnym spojeni nepouzitelna....to ze se to kamosovi povedlo je super a muze byt happy,ale jedna se ciste o kusovou zalezitost...
...ja se tady ptal na to jestli s tim nekdo ma podobny zkusenosti jako ja... :)
...takze jeste nekdo?? :)
hele tak me napada,ze pokud ti to v neOC stavu beha naprosto stabilne ,tak to nebude kvuli cache,ne??Nadruhou stranu je fakt ze cache pouziva takt jadra,takze fakt netusim :) nadruhou stranu jde stejnak jen zmenu ratingu a o 0,4% vykonu takze to neni tak hrozny :) ne??Citace:
Původně odeslal ZB
Kolko má ten Thorton L1 casche, 64kb alebo 128. A vraj sa majú robit na 333 MHz(uz sa robia XP). Ked je robený z BARTONA tak by mal ist na 333MHz nie? Alebo ide len na 266MHz.
JOHA
Thorton ma 128KB L1 cache (64KB data + 64KB instruction), tu vsak prebieha debata o unlockovani zvysnej polovice L2 cache (Thorton ma 256KB, Barton 512KB). Sucasne Thortony maju default FSB na 266MHz (DDR), to vsak neznamena ze nemozu ist na 333MHz a vyssie (najma ak ma clovek kusok s unlocknutym multiplierom)... :-)Citace:
Původně odeslal BYko
Má THORTIN 2000+XP odomknutý násobič? Alebo ho treba odomknúť prepojením mostikov? Ak anó ako? Este som to nerobil?
no mel by byt odemceny,ikdyz on mozna bude zamceny,ale zalezi na desce jakou mas...nektery ho umeji odemknout samy...jinak mam pocit musis dratkovat....