Tak som zacal hladat po nete a mam taky blby pocit, ze to co som dal do nadpisu neexistuje. Alebo hej ?
Chcel by som uz vymenit tu sunku co mam v podpise za nieco lepsie a SISu fandim. Mate nejaku radu ?
Printable View
Tak som zacal hladat po nete a mam taky blby pocit, ze to co som dal do nadpisu neexistuje. Alebo hej ?
Chcel by som uz vymenit tu sunku co mam v podpise za nieco lepsie a SISu fandim. Mate nejaku radu ?
Neviem presný typ ale výrobca je DFI. Vie meniť skoro všetko. Na anandtechu bolo aj recenzia
toto je celkom slusna pecka, ale som zvedavy kde by si ju zohnal...
http://www.aopen.com/products/mb/AK76F-400N.htm
vela zdaru.
tady ji maji za 2200Kc
http://obchod.komponenty.biz/default.php?cPath=33_53
Jestli ten Aopen neumí měnit multiplikátor - tak je na tom s OC stejně jako Gigabyte GA-7S748....akorát má navíc síťovku
Aopen umi menit nasobic, a s Gigabytem bych ho vubec nesrovnaval protoze to je peknej schit(osobni zkusenost), treba napr. Aopen umi nastavit FSB az na 255 kdez to Gigabyte jen 165, dale ma Gigabyte hrube osekanej bios ve kterym se nenastavi nic, ani CL a pak tam nefunguji pameti s ruznymi CL.
tiez si myslim, ze Aopen touto doskou hra trosku vyssiu ligu... treba si stiahnut manual a prelistovat...
Dalsi good deska s 748 je DFI, viz.
http://www.ocworkbench.com/2003/dfi/748al/748al-1.htm
wooow... ta doska od DFi vyzera velmi dobre. OC very friendly, vela funkcii a nema integrovany aj splachovac od zachoda. vcelku velmi zaujimava alternativa ku nforce 2 a via kt600.
ale kde u nás mají DFI za slušné ceny?
DFI nebude tuhle desku prodavat koncovejm uzivatelum...bude ji distribuovat jako OEM, takze se s ni asi setkame pod hlavickou jiny firmy.
Smola, to si ma moc nepotesil. :( Asi si budem musiet najst inu alternativu ako SisCitace:
Původně odeslal daso
ten GB neni zas tak spatnej, skoda toho nasobice :?
pameti a chipset doladis pres cheepomann tweak. akorat to chce dobrej proc a pameti. docela me prekvapily A-DATA 400 CL2,5 :-) mu chutnaj
2brozov shit to neni :wink: fsb do 355 nevim k cemu a v biosu musis dat ctrl+f1 pro zobrazeni ladicskyho menu :-)
proc smula? proste bude (jestli bude k nam dovazena) na trhu pod nejakou zabehlejsi znackou (treba ECS :wink: )Citace:
Původně odeslal jkarasek
Aha, aj som to pochopil trosku inak - ze to bude dodavat len montaznikom. Mas nejake info, pod akou znackou by sa mamla predavat/dovazat ?Citace:
Původně odeslal daso
jkarasek
Na to je fakt jeste brzo.Ale tahle DFI-748AL se mi docela zamlouva :wink:
SIS 748 v podani Asrock K7S8X a I-Will K7S3-N nejsou v porovnani s touhle moc oc friendly.
Povedal by som, ze nie su vobec oc friendly.Citace:
Původně odeslal daso
preco chces silou mocou Sis? na trhu je uz dost kvalitnych dosiek od roznych vyrobcov s nforce 2 ultra 400 chipsetom a navyse za celkom slusne ceny. okrem toho sis akosi straca dych v poli maticnych dosiek pre AMD. aj kt600 je lepsia alternativa...Citace:
Původně odeslal jkarasek
Hm jsi asi nikdy nemel SIS, takovou stabilitu a kompatibilitu jako ma sis si muze via nechat jen zdat.
najlepsia doska vsetkych cias k7s5a pro a som ochotny sa za nu aj bit, mam jeden kusok, kupil som ho tesne pred tym ako ich prestali dodavat, doteraz si vycitam ze som nekupil 2 :)
uz 2 ludia ju chceli odo mna odkupit, jeden ponukol 2x tolko za co som ju kupil, ale nehrozi, niektore veci sa proste nepredavaju ;)
Dalsi slusna deska se zda byt ASrock a ma i serial ATA s raidem. viz.
http://www.ocworkbench.com/index.stm
1. Mam rad autsiderov ;DCitace:
Původně odeslal stanley
2. Chcem AGP/PCI lock
3. Sis ma dost nadupany diskovy radic
4. Nechcem dvojkanalovy radic pamati (zatial mam pocit, ze je s tym viac problemov ako uzitku)
5. Via mi nie je sympaticka (ale este som ju nezavrhol)
6. Chcem pomerne lacnu OC dosku
Takze ak ma niekto aj ine navrhy. Necham sa inspirovat.
Vyzera to pekne, ale chcelo by to nejaky test.Citace:
Původně odeslal brozov1
ad 1. :roll: :eek:Citace:
Původně odeslal jkarasek
ad 2. chipset nforce 2 ultra 400
ad 3. asi jedina lepsia vec co ma Sis oproti inym chipsetom
ad 4. nemusis pouzivat dvojkanalovy radic, daj si tam jeden pamatovy modul a budes mat pokoj :D
ad 5. len preto, ze ti je niekto nesympaticky ho nemozes zatracovat :wink: ale pravdu povediac Via mi tiez moc nesedi. ;D
ad 6. soltek 75FRN2-L, asus A7N8X-X pripadne A7N8X Deluxe (mas tam single chanel a doska je nadupana)
No on ten Sis ma i vic prednosti treba napr. kompatibilita, kamosovi na Epoxu s nForce2 400 vubec nefungoval Hercules R9000Pro a ani staricka PCI graficka karta a u me v SIS745 naprosto bez problemu obe fungovali, a takovych pripadu se da docist docela dost kdyz clovek procita clanky s problemama lidi co jsi koupili slavnej nForce, a o VIA uz se bavit nema cenu vubec, nevim jak je to ted s KT600 ale vsechny predchozi chipsety meli problemu opravdu hodne a kdyz clovek porat nesledoval a neaktualizoval ovladace ALL in 4 tak bylo furt neco (napr. pri pridani disku se v XP nastavili disky do PIO modu, nastavena AGP na 0x, detekce pameti graf. karty 0MB a pod.) kdezto u sisu se neinstaluje vubec nic a vsechno beha jak ma a bez problemu.
nieco na tom pravdy bude... ale vsetky problemy co si vymenoval boli problemy s ovladacmi a tie sa vztahuju na daneho vyrobcu. pozri si forum o nforce chipsetoch a pozri si prispevky tykajuce sa vyrobcov ako je abit alebo soltek. ja by som na maticnej doske nesetril... osvedcena doska ale aj drahsia abit nf7. tam clovek nemoze slapnut vedla. ziadne problemy, perfektny OC, kompatibilita...
No ja se nehadam ze nejsou dobre desky s nForcem jenom ze sis ma vic prednosti nez jen diskovej radic a krom jinyho to vzdy byla i cena, kolik budou stat desky s SIS 748 a dobrym OC tezko rict ale ty s prumernym oc jako GB stoji 2000Kc s DPH coz je pekna cena.
cena 2000.- Kc za dosku je velmi pekna - otazna je kvalita. len tak pre porovnanie ten soltek 75FRN2-L sa da kupit za 2800.- Kc aj s danou a to je celkom dobra doska na OC. pocitam, ze tie lepsie dosky s chipsetom 748 budu stat podobne. nie ECS. ;D
ten aopen alebo dfi by som zobral s fleku na vyskusanie.
No ten soltek vypada hodne dobre dost jsem o ni uvazoval ale rikali mi v Czechcompu ze se hrozne reklamujou, ze tahle deska ma nejvetsi poruchovost.
Takze prave ta kvalita co pises asi solteku chybi.
Ako pozeram, tak som svojim prispevkom celkom rozprudil debatu ;D
Stanley ad 4: Pokial viem na Nforce 2 bolo dost problemov s kombinovanim pamati. Ano. Teraz kupim 1 modul a za rok druhy. Co mi to vyvedie ? Pochybujem, ze zozeniem uplne rovnaky.
Ad5 : Ja viem. Inak na Abite KT7A zijem uz 4 roky
:wink: Dobra doska, len uz trochu nestiha
Ad 6: A7N8X-X nie je OC doska (aspon som na Asus stranke nic o tom nenasiel) a Soltek na slovensku pokial viem nekupim
Aopen stoji v Cechach za 2200Kc
je pravda, ze dosky s nforcom su vyberave na pamate. niektore, nie vsetky. na slovensku solteka asi nekupis, to je pravda. :-(Citace:
Původně odeslal jkarasek
a ten aopen stoji 2140.- bez dph !! okrem toho nemaju ziadnu na sklade a pochybujem, ze sa dovaza do europy, lebo ta doska bola urcena pre japonsky trh. :?
Add DFI 748-AL:
Zdeleni od jednoho ceskeho distributora DFI:
Citace:
Dobrý den,
bohužel Vás asi zklamu. Společnost DFI sice tuto základní desku podle informací dostupných na http://www.dfi.com.tw/index_noflash.jsp vyráběla, ale v důsledku nástupu čipsetů, jako je nForce Ultra II, VIA KT600, její výrobu ukončila, aniž by se deska dostala na běžný český trh.
...
Tak tento chipset SIS 748(FX) se u nas v CR dodava od dvou vyrobcu -
1) MB ECS M848A - SIS 748FX - 1610,-
2) AOpen AK76F-400N - 2250,-
Hlavni rozdil je v cene...a v jinak napajenych konektorech jako napr. napajeci nebo fdd, pripadne socket pro CPU atd. Ale chipset je stejny.
Tak pro koho se rozhodnete :-)
+ gigabyte GA-7S748 - SIS 748 ~ 2000,-
SOLTEK v SR predava f. Artcom z Nitry :!: 8-) : www.artcom.sk - ale treba im zavolat alebo si vyziadat ponuku e-mailom, pretoze nemaju za stranke aktualny cennik ...Citace:
Původně odeslal stanley
Napríklad: Gigabyte 7S748L, AMD Athlon, chipset SiS748/963L, FSB 400MHz, ATA 133, 3xDDR RAM, 5xPCI, AGP*8, zvuk AC'97, integr. LAN Realtek 10/100, USB 2.0, ATXCitace:
Původně odeslal jkarasek
, alebo: ASRock K7S8XE, AMD, SIS748FX chipset, FSB 400MHz, 6xPCI2.2, 3xDDR 400 MHz, ATA 133, AGP*8, sound AC'97 5.1 6 kanál, LAN 10/100 on board, 4x USB2.0, ASRock U-COP, ATX. Obe tieto dosky dodáva firma: LIBRA.
to je sice pekne ale obidve dosky nie su velmi OC friendly. :wink:Citace:
Původně odeslal xDodox
A ktorú by si poradil ty????Citace:
Původně odeslal stanley
Zkusel jste nekdo na VIa chypsetu rozbehnout AGPcko + 3 nebo 4 PCI karty? Moc to nejde co? Musite ruzne prohazovat karty va slotech a pak to mozna chodi:)
SIS no problem
tvoje tvrdenie je dost zavadzajuce a nicim nie je podlozene. ziadne fakty! aky chipset, aky vyrobca, aky bios... :?: takato generalizacia je nanic. skus to postnut do Via chipsetov a uvidis, ze ta moderator roztrha v zuboch. :D howg!Citace:
Původně odeslal Totter
Abit NF7. ;D vynikajuca doska za hubicku. :wink:Citace:
Původně odeslal xDodox
Ted se SIS748 i na FSB 200, o tom se muze mnoha majitelum RDA3+ jen zdat :-))
Citace:
Původně odeslal brozov1
Prave ze to neni generalizace, protoze vsechny chipsety VIA maji problemy s vice PCI kartami
hovoris o vsetkych Via chipsetoch = generalizacia. btw. kamos ma MSI via kt3 ultra2 a nema s viacerymi PCI kartami problemy. takze usudzujem, ze to nie je az taka pravda. :wink:Citace:
Původně odeslal Totter
To znamena ze se pri instalaci nahodou trefil do slotu, kde mu to chodi
Mám desku Aopen AK76F-400N asi dva týdny a objevil jsem pár chybiček s kterými si nevím rady. Po nahrání BIOSU verze 1.07 ze stránek LEVI.cz se pokouší nabootovat ze síťovky což brzdí start počítače a v BIOSU není položka kterou by to šlo zakázat. Deska neumožňuje nastavení napětí procesoru (je nastavováno aoutomaticky :/ ), po vypnutí Fast POSTu v BIOSU deska zamrzne při testu pamětí (není to chyba pamětí, testoval sem v sandře burnig wizardem).
POKUD NĚKDO VÍTE CO BY SE S TÍM DALO DĚLAT OZVĚTE SE PLIIIIZ[/b]
S tou sitovkou to neni problem, urcite jsi k sitovce obdrzel disketu a na te je soubor setup.exe (nebo jiny spustitelny soubor) a ten po spusteni v dosu nebo WIN98 WINME (ve WINXP to nefunguje protoze si XP blokujou hardware) muzes nastavit eprom sitovky, no a kdyz tam nastavis u BOOT ROM Disable nebo NO BOOT ROM nebo co to tam je proste ze nemas BOOT ROMku tak uz ti to z ni nebude chtit bootovat pri startu. Mimochodem kde a zakolik jsi tu desku sehnal????
brozov1 : Síťovka je na desce a žádnou disketu k ní nemám. Desku jsem koupil u firmy AWOR za cenu 2760Kč s DPH :) A myslím že není problém ji sehnat protože ve velkoskladu LEVI určitě je.
Dneska jsem nastavil FSB na 170MHz multiplikátor na 8x (muj procesor nezvládne víc než je jeho "normální" takt), paměti musely jít dolů na CL2.5-3-2. Nicméně v benchmarku sandra 2003 mi ukazují pořád stejný bandwidth a to dokonce nižší než u chipsetu VIA KT333 :/, v testech memory&cashe to vypadá ještě hůř. Takže nevím kde může být chybka a při frekvenci 340MHz FSB bych čekal lepší propustnost než jako při 266.
no kdyz mas tu sitovku integrovanou tak budes mit na cd ktere jsi dostal k desce adresar lan ci neco podobnyho a tam bude i ten konfiguracni soubor, kdyz to nedohledas tak si staci stahnout ze stranky vyrobce (REAL tek, SIS) ovladace a u toho bude ten soubor.
Takže to bootování se mi podařilo oddělat jenže se to stejně pořád brzdí asi 10s bliká kurzor po uvodnim post testu :/ (jen pri biosu 1.06 a 1.07)
Jinak jsem celkem spokojen, sice jsem někde na internetu oběvil srovnávací test této desky s nějakou ASUS s NFORCE2 a ještě jendou nevímco s VIA KT600 a nic moc. Nějak prý blbnou paměti nebo co, já to nepoznám protože jedu jen na 150MHz (300 DDR). škoda že už nevím adresu kde to bylo.
Jinak mám na prodej K7S5A kdyby někdo chtěl :)