Rozhoduji se o koupi nove DVD romky....potreboval bych ji hlavne na grabovani videa...a aby byla ticha....nevite nahodou nekdo neco o teto DVD-romce?
Vim, ze na Tosh. 1712 byla sama chvala.......takze premyslim o novejsi rade...co myslite?
Printable View
Rozhoduji se o koupi nove DVD romky....potreboval bych ji hlavne na grabovani videa...a aby byla ticha....nevite nahodou nekdo neco o teto DVD-romce?
Vim, ze na Tosh. 1712 byla sama chvala.......takze premyslim o novejsi rade...co myslite?
Jen malej OT: sama chvala byla M1612 :lol:Citace:
Původně odeslal Ranor
Pokud je ta 1812 aspon trochu ticha jako M1612, tak ji vem. Zadnou stejne tichou dvdrom jsem zatim neslysel (v dobe kdy jsem kupoval tu moji dvdrom, nevim jak moc se firmy poucily)
uz od 1502 to jsou dobry DVD... 1802 bych se nebal..
Také uvažuji o koupi Toshiby 1802, ale je prapodivné, že o ni není nikde žádná recenze a hlavně není ani na stránkách samotné Toshiby! Aby to pak nebyla mechanika smontovaná někde na koleně:)
Na CzechCoputeru máš její specifikace, od M1712 se liší větším bufferem (512KB) a oficiální podporou DVD+/-R/RW. Nebál bych se jí. Toshiby jsou nejlepší DVD-ROM mechaniky.Citace:
Původně odeslal Pippin
Měl jsem i TEAC DV-516E (alias Pioneer 119/120/Plextor) a nepřesvědčil mě - pazvuky, hlučnost, pomalé čtení CD a jejich zdlouhavé načítání. Přečetl sice všechno a bez problémů, ale jeho silnou stránkou bylo jen DVD, kde exceloval. Týkalo se to více kusů, které jsem později montoval. Vyměnil jsem ho za Toshibu M1712, která je rychlejší i při práci s DVD a ve čtení CD se může klidně porovnávat s TEACem CD-540E, což byla nejlepší CD-ROM mechanika vůbec. A to ticho...navíc se umí přizpůsobit požadavkům na tok dat, takže třeba při přehrávání filmu zpomalí a je krásně tichá.
Pak je celkem dobrý i NEC5800A, ale ne všechny kusy jsou stejně dobré, navíc nečte "overburněné" CD a je všeobecně pomalejší (při čtení CD i DVD) než ta Toshiba.
Tak prave jsem si donesl domu Toshibu 1802, moc jsem ji jeste nezkousel, protoze jsem zdesen tim jak mi kolisa 12V ze zdroje, vypojim-li ji, vse jde zase OK, bez jakehokoliv kolisani... Nevim co s tim, setkal se s tim uz nekdo?
Co máš za zdroj? Tipoval ybch to na 200W morex... :-/Citace:
Původně odeslal Pippin
Zkus tam dát 300W Fortrona, je to investice do budoucna.
To je normální, Toshiba v tomhle ohledu není zrovna moc pružná. Specifikace Toshiby SD-M1712 se také objevily na webu dva měsíce po tom, co se dostala do prodeje.Citace:
Původně odeslal Pippin
Tak nakonec to bylo pretizeny i presto ze mam 300W zdroj, prepl jsem na jinej napajeci kabel a uz to frci.
Cus.Mozna je to trochu mimo,ale mel jsem 2roky NEC,s kterou jsem nemel problem pri rippingu DVD pomoci Smartripperu 2.41.Ted mam Toshibu M1802 ktera me pri ripovani DVD furt hlasi,ze nektery VOBy jsou zakodovany.Nevite v cem je problem?
zkus to dvd pustit nějakým dvd playerem a pak dát repeat
To jsem samozrejme delal a nic :-(
Tak jaky mate zkusenosti s touhle DVD? mam jit do ni nebo radsi do 1712? Nekde jsem cetl ze tahle 1802 neni moc dobra. jestli nekdo vite nejakej link na specifikaci 1802 tak sem s ni.
jako jak neni moc dobra... trochu konkretne? kdes to cetl? a nemluv o casopisech o pocitacich z CR.... jinak specifikace maji v CC...Citace:
Původně odeslal kapi
mno tak ji mam uz v pocitaci a kdyz jsem instaloval novy system tak mi to hodilo hnedka nejakou hlasku, ze to neumi precist nejaky soubor..soupnul jsem cd do horni vypalky a v poho to precetlo...tak jsem byl z toho docela prekvapenej...........
:) OK, zkusim sehnat 1612 :)
U Toshiby se se konečně objevily informace o této mechanice. Bohužel tam stále nikde nevidím oficiální podporu pro DVD+R/RW a nějak nemohu nalézt ani DVD-RAM!
Jsem novopečeným majitelem 1712 a rozhodně si nemohu stěžovat, zatím čte jak z praku, je tichá, perfektně koriguje chyby (tam kde moje vypalovačka začíná při čtení haluzovat)... prostě zatím OK. A jestli vydrží tak jak moje CD mechanika Toshiba 48x, která jela víc jak 3 roky (ještě furt funguje u kolegy), tak budu spokojenej maximálně! Za těch 1150Kč :smoke:
DVD-RAM údajně neumí (není to až taková tragedie, když to používá méně jak promile uživatelů, kteří si ale stejně koupí jinou mechnu), DVD+/- RW podle zkušeností uživatelů čte.Citace:
Původně odeslal Dawn
M1712 v pohodicce, mam od cervna.
Ja som skusal Toshibu 1802 a je to pekna sracka!!! Hučí jak vysavač.
hmmm :-( tak to je krok z5. asi si zadnou nekoupim.Citace:
Původně odeslal andy
Tak to si píš. Neviem, či mám nejaký chybný kus, ale pri niektorých typoch CD huči akokeby tam boli klince :evil:Citace:
Původně odeslal ICE
Ale s Teacom DVD som spokojný :-)
kamosovi zase strasne hucet ten teac...Citace:
Původně odeslal andy
Nejde ta Toshiba a Teac zpomalit, jestli hučí?
Toshiba jde zpomalit i CD Speedem, jinak vždy pomůže Nero drive speed.Citace:
Původně odeslal Kankal
no jo... ale proc se omezovat. ma staricka 1502 je pri cteni ticha... nic hlucnejsiho ani pomalejsiho nechcu :?Citace:
Původně odeslal Kankal
S touhle mechanikou me zaboha nesli ripnout DVD.Smartripper furt hlasil some VOB is still encrypted.Po vymene za Asus E616 bezi vse bez problemu.Nevite v cem byl problem ???
A region nastavený máš? Čistě teoreticky by to mohla být příčina, když jsem se s něčím takovým setkal, tak to zabralo.Citace:
Původně odeslal nex
Ne DVD-RAM neumí. U Thoshiby se to pozná podle třetího čísla když je to 1 tak dvd-ram umí, když 0 tak neumí...Citace:
Původně odeslal Dawn
Nasel jsem na netu recenzi teto mechaniky, je to sice v polstine, ale na nejake zakladni udaje to postaci.
http://cdrinfo.pl/cdr/hard/Toshiba_SD-M1802/1.php
Docela by me zajimalo, jak to je s hlucnosti teto mechaniky? Mel jsem ji do jedne sestavy a byla paradne ticha, ale tu ctu, ze mnoha lidem se jevi hlucna. Mate nekdo vice zkusenosti s touto mechanikou, pripadne zda nekdo vi, jaka mechanika je tissi, zda Plextor 116A ci Toshiba 1802.
mám ji taky, stará 1502 dosloužila a hlučná je pouze s některými CD nosiči, ohledně rippování DVD, teď jsem dělal z půjčovny Dvě věže (už pěkně prasácky poškrábané DVD) a tahle mechanika nezvládla některé části načíst, DVD výpalka Nec se ani nezapotila, takže na poškrábané média nebrat
M1712 uz se neprodava?
DVD Toshiba SD-M1802 mechaniku mám pár dní, ale média DVD-R nečte (podle technické dokumentace by měla číst), a DVD+R čte (v technické dokumentaci o "+R" není ani zmínka).Citace:
Původně odeslal peta303
DVD-R samozřejmě čte, možná jsi měl špatný médium a v dokumentaci se sice o DVD+R nepíše, ale umí to taky.Citace:
Původně odeslal DlouhyJony
Je dobře ji flashnout firmwarem, který ji zbaví toho omezení rychlosti pro čtení DVD a navíc tím získáš i region free
Tak jsem ji flahnul (původní 1030), na 1034 a stále DVD-R odmítá číst (nebo je vůbec nevidí). :-(Citace:
Původně odeslal .Voivod.
DVD+R, nebo DVD+RW bezproblémů čte. ???
Právě jsem se vrátil od kámoše, kterej ji má, blbnul mu PowerDVD5. Tak jsme to přeinstalovali a na zkoušku tam vrazili DVR-R 4x Verbatim s Running Wildem a šlo mu to v pohodě. Má stejnou mechaniku.Citace:
Původně odeslal DlouhyJony
Vyzkoušej jiný médium, může být špatně vypálený nebo jinak poškozený.
Já jsem zatím zkoušel Megacel DVD-R a Verbatim DVD-R 4x. Obě K.O. :-( Na synovcově DVD palírně mu jdou zatím všechny. Používáme PowerDVD 2.5
Obecne se da poradit jen to (pokud to fakt neni mediem!), ze to muze prekvapive delat ruzny soft, jako treba DVD prehravace, ASPI drivery ci vypalovaci soft (zejmena Nero). Zkusil bych to treba v jinem pocitaci a jinak reklamace.
Ta 1802 je vyborna mechanika, cte uplne vse, vcetne DVD-RAM v2.1, dale super grabuje DVD (s upravou firmware) a necitelne media ...
Cte tedy vse, co existuje ....
Neznam lepsi DVD-ROM ....
Prakticky prodavam vyhradne 1802, kor za ty smesny penize....
Ne.Citace:
Původně odeslal Harry
Jo. ;DCitace:
Původně odeslal svaca
http://82.142.72.98/StoreCSVS/Produc...ProductID=1177
Tak bazar jsem zrovna nemyslel .....
K tomu nemam duveru ....
Tak jsem si 1802 prines domu, a je to strasny :evil: Pokud tohle ma bejt nejlepsi DVD mechanika tak to teda potes panbu. :!:
To ze hlucna to bych prekous. I to ze pri zavirani a otviranu supliku v ni chrousta jako kdyz nekdo reze pilou prkno. Ale to ze rozpoznani CD trva mezi 30 vterinama az minutou a navic zadny CD necte v plny rychlosti, tak to uz asi neskousnu. Trochu lepsi je to s lisovanejma CD, ale co se tyce CD-R / RW tak v 80% pripadu se chova takhle.
Otazka je co s tim. Az to pudu reklamovat, tak mi to vrati s tim ze "nam to funguje". Jo funguje, nakonec vetsinu disku precte, ale jakym zpusobem :-(
EDIT: Hmm, updatnul jsem firmware, uz cte docela rychle, ale detekce disku trva porad stejne dlooooouho :roll: .
Tak to je divny, hlucny jsou, ale s detekcema problemy nemam, vetsina zakazniku pouziva orig. FW, ale ja a kamaradi pouzivame upravovane FW (kvuli grabovani) .....
Nenapada me nic, v cem by mohl byt problem, snad jen, ze jsi narazil na spatny kus ...
A cte spatne vsechny paleny media, nebo jen tvoje ????
no já mám asi taky horší kus, ale problémy mám jen s některýmí hodně poškrábanými DVD, CD/CDRW bezproblému, respektive měl jsem problémy s CDRW High Speed Verbatim vypáleným na mojem Plextoru (ten je asi nemá rád), pokud ho smahnu na LG4120B tak bezproblému
edit: jinak tuhle mechaniku nedoporučuji, jen nevím kterou doporučit, snad Pioneera
No nacita spatne vsechno, paleny je to bud na mym Plextoru, nebo kdyz jsem vypalovacku jeste nemel, tak jsem palil na Teacu v praci, neco je z HP, Yamahy, LG. Media vetsinou TDK a Verbatim, ale taky Multidisc, Teac, Kodak, Memorex. CDRW (Emtec, Verbatim) jsou na tom stejne. Precte vsechno, ale trva strasne dlouho od vlozeni disku nez se na nej muzu podivat, minimalne pul minuty, to fakt nekecam.Citace:
Původně odeslal svaca
Zatim jsem narazi na jedno CD ktery ani nerozpozna, ale to neprecte ani ten Plextor. Ale Teac 540 bez nejmensich problemu.
Upravenej firmware jsem nasel jen 1031, coz je presne ten se kterym se ty disky ani poradne neroztocily. S 1034 je aspon dobry ze se disk toci jen podle objemu prenasenejch dat, kdyz hraju MP3 nebo videa, jede pomalu a nehuci, kdyz treba neco kopiruju tak jede na plny obratky.
No pánové nevím nevím, mám doma Toshibu M1712 a jsem s ní naprosto spokojenej, čte jako nová a je parádně tichounká a to jí mám už 2roky a neustále čte nějaký CDčka, i o DVD nemluvě, je fakt, že jí krmím slušnějšíma médiama aka Verbatim, EMTEC apod., ale opravdu pohoda.
Jinak všem, co dělám kompy dávám jenom Toshiby a nikdo nikdy žádný problém, jsou tiché a to mluvím i o 1802, takže nevím kde je chyba, ale s tím co tu někteří píšou jsem se nesetkal.
Oproti tomu Teac a Plextor - to je úděsnost, řvou strašně, nemluvě o různých pazvukách, co z toho vychází a naprostý neschopnosti číst některá pálená média, natož trochu poškrábaná (TEAC hlavně).
Ono taky první dvě varianty TEAC DV-516E, DV-516E-A (516E-02) jsou OEM Pioneer 119 a 120S, až ta třetí (516D) je jiný OEM.
119ka chrastí jako dětská hračka a snad všechny, které jsem montoval, měly úděsné problémy s CD, bohužel nevyreklamovatelné (po půl/třičtvrtě minutě to načetlo a i dvojnásobná rychlost se počítá). Bohužel jsem ji taky měl :-(, jsem nečekal, že budou až tak tragické. Obecně DVD-ROMky nejsou nic moc, no, spíš jsme zmlsaní CD-ROMkami TEAC a Toshiba a rychlejšími SCSI Plextory. BTW - nechal jsem ji sestře, aby si mohla na koleji pouštět DVD z půjčovny, ale stejně v tom má 32ku TEACa, aby mohla pracovat s CD...
Mám asi rok a půl SD-M 1712, TEACu 540E se sice nevyrovná (tomu se ovšem nevyrovná nic), ale mám i stařičkou vypucovanou 532EB a ta čte na stejné úrovni jako ta Toshiba - tzn. perfektně, jen máloco nepřečtou, přesto existuje něco, co nezvládnou a jde ještě přečíst v té 540E, nicméně kromě ní (a toho co už nepřečte ani ona) už to stejně nejde přečíst nikde.
Dobré DVD-ROM dělal NEC (5700), než to začal kupovat u LiteOnu (5800).
u té Toshiby 1802 jsou to asi různé výrobní série. Mám v práci asi tři měsíce jednu z Proca, a ta jede jak z praku. Včera jsem koupil kámošovi v TS Bohemia tentýž typ ale už když jsem ji poprvé otevřel, tak se mi něco nezdálo. Teď, když jsem si pročetl tento thread, tak mi to úplně sedí. tato nová pří vyjíždění a zajíždění rachtá jak 3 roky stará vyježděná cdrom-ka a když jsem tam strčil DVD, které u mě v práci načetla bez zaváhání, tak to chroustala asi minutu než to bylo přístupné...
Zdravixcko chlopi...
podla toho, co tu pisete, mam asi tu HORSIU... ale nevadi... chcem sa spytat na ten RIPnuty FW... na stranke http://hijacker.rpc1.org/toshiba_nolimit/ je spominane ze odstranenie obmedzenia rychlosti moze viest k tomu, ze niektore (menej kvalitne) media sa stanu necitatelne... Aku s tym mate skusenost ???
tiez mi napiste, ci pouzivate horeuvedeny FW (vid. stranka) a ako FLASHujete (na stranke je sice navod, ale nepise sa tam, na ktorom IDE kably ma byt DVDromka napojena, ci tam musi byt sama a podobne...)
dakujem a cakam na skore odpovede...
já mám tento firmware XS1034 z této stránky:
http://tdb.rpc1.org/
když jsem narazil na DVD, které tato mechanika nedokázala ripnout, tak jsem schválně zkoušel všechny firmware co jsem našel, tj jak ofic. i neofic. a výsledek byl stejný, flashuje se v dosu, já vzhledem k tomu , že mám jen NTFS , tak z diskety, mechaniku mám společně v DVDRW jako slave a zatím flashování bezproblémů a to jsem ji flashoval mockrát
Hele, na tom by mozna mohlo neco bejt :idea: Myslis ze bys nekde nasel seriovy cisla od tech tvejch mechanik? Ja mam S46P5B02902 a je Made in China.Citace:
Původně odeslal Riss